Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING - PB's en andere relevante informatie

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4.706 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 ... 232 233 234 235 236 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
1
Nederlandse banken en verzekeraars sinds crisis voor €2,15 mrd beboet

Boetegeld is voornamelijk naar het buitenland gegaan. Nederlandse autoriteiten hebben maar een fractie opgelegd.

Grote Nederlandse banken en verzekeraars hebben sinds het uitbreken van de kredietcrisis voor ongeveer €2,15 mrd aan boetes gekregen, blijkt uit inventarisatie van het FD. Slechts een fractie daarvan, zo'n €100 mln, is opgelegd door Nederlandse autoriteiten; het leeuwendeel van het geld ging naar buitenlandse toezichthouders.

Deze zomer is het tien jaar geleden dat de kredietcrisis begon, onder meer doordat Amerikaanse banken rommelhypotheken verpakten en verkochten als producten van goede kwaliteit. Voor de schade die dergelijk wangedrag ontstond, moesten financiële instellingen boeten, was het uitgangspunt van toezichthouders over de hele wereld. Het heeft geresulteerd in een grote hoeveelheid megaboetes voor banken en verzekeraars: alleen al aan Amerikaanse autoriteiten betaalden ze $150 mrd.

Ook Nederlandse banken en verzekeraars ontsprongen de dans niet. Maar het grootste deel van de boetes die ze betaalden, ging naar de Verenigde Staten (€1,9 mrd). Ook het Verenigd Koninkrijk (€0,14 mrd) deelde in de koek. De straffen die door het Nederlandse Openbaar Ministerie en toezichthouders De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM) werden uitgedeeld, steken daar schril bij af.

infografiek

Van de grootste boete voor een Nederlandse instelling, de $1,07 mrd die Rabobank betaalde voor gerommel met het interbancaire rentetarief Libor, ging bijvoorbeeld maar €70 mln naar Nederland. De rest ging naar de Britten en Amerikanen.

Rabobank is daarmee de instelling die het meest moest betalen, gevolgd door ING. De bank uit de Bijlmer kreeg een flinke boete vanuit de VS voor overtreding van de Cubaanse sancties (€483 mln). Ook werd de bank door Singapore een jaar rente onthouden over een bedrag van €599 mln, na valutamanipulatie.

infografiek

Nederlandse boetes komen daar niet bij in de buurt. Zo moest ABN Amro €2 mln betalen nadat het jarenlang ongeschikte rentederivaten had verkocht aan kleine en middelgrote bedrijven. Zelfs de voor Nederlandse begrippen zeer hoge boetes die Delta Lloyd kreeg voor misbruik van voorkennis — in tot €23,5 mln — halen het niet bij wat er in het buitenland is toegekend.

‘Toezichthouders die boetes uitdelen zijn een relatief nieuw fenomeen in Nederland’
• Advocaat Joost Italianer van NautaDutilh

Volgens advocaat Joost Italianer, die namens NautaDutilh met enige regelmaat Nederlandse bedrijven bijstaat, is het verschil in boetebedragen tussen bijvoorbeeld Nederland en de VS voor een belangrijk deel terug te voeren op het mildere strafklimaat in Nederland. 'Er zitten hier immers ook veel minder mensen achter de tralies. Toezichthouders die boetes uitdelen zijn een relatief nieuw fenomeen in Nederland. Bij het vaststellen van die boetes zal zijn aangesloten bij die mildere cultuur.'

Boetemaxima in Nederland verhoogd

Toezichthouders DNB en AFM zijn bij overtredingen van de Wet op het financieel toezicht gebonden aan maximale boetes die in die wet zijn vastgelegd. In 2016 zijn de maxima voor het laatst verhoogd. Grote ondernemingen kunnen in extreme gevallen een boete tot €20 mln krijgen of 10% van de netto-omzet. In uitzonderlijke gevallen kan de overheid die boete verhogen tot 15% van de omzet. Tot vorig jaar lag de maximumboete op €5 mln.

'Met die ruimere bevoegdheden kunnen we uit de voeten', laat een woordvoerder van de AFM weten. De toezichthouder vindt dat ze nu beter 'proportionele' boetes kan opleggen. In een evaluatie van de boeteregels concludeerde demissionair minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën vorig jaar ook dat toezichthouders van hun bevoegdheid gebruikmaken om hogere boetes op te leggen.

infografiek

Zwaardere zaken, waarbij bijvoorbeeld beleggers worden opgelicht, gaan naar het Openbaar Ministerie (OM), zoals de Libor-schikking van Rabo.

Toch neemt ook Nederland steeds meer het Amerikaanse boetebeleid over, ziet Italianer. Als voorbeeld noemt hij de megaschikking die het OM en de Amerikaanse autoriteiten troffen met telecombedrijf Vimpelcom. Het Russische bedrijf moet beide landen €358 mln betalen. Een novum voor Nederland.

Tien jaar na het uitbreken van de crisis zijn er maar weinig bankiers persoonlijk vervolgd voor hun rol in de misstanden die sindsdien aan het licht zijn gekomen. Volgens Rens van Tilburg, directeur van het Sustainable Finance Lab, is dat een 'structurele fout' in het systeem. 'Het gedrag van bankiers wordt voor een belangrijk deel door financiële prikkels gedreven. Daarom krijgen ze een bonus als het goed gaat. Maar daar staat geen malus tegenover. Dat is onevenwichtig.'

infografiek

Het gevolg is dat nu vooral aandeelhouders opdraaien voor de opgelegde strafbetalingen en niet de bankiers. Volgens de AFM is het in de praktijk erg lastig gebleken leidinggevenden persoonlijk verantwoordelijk te stellen. 'We hebben bijvoorbeeld twee bestuurders van Imtech een boete opgelegd, maar die is door de rechter van tafel gehaald', zegt de woordvoerder. Het hoger beroep daartegen loopt nog. 'Maar het is juridisch makkelijker gebleken om de onderneming aan te pakken.'

‘Het is juridisch makkelijker gebleken om de onderneming aan te pakken’
• AFM over waarom bankiers niet persoonlijk worden gestraft.

Overigens vertelt het genoemde boetebedrag van €2,15 mrd nog niet het hele plaatje. Niet alleen omdat boetes kleiner dan €1 mln in dit overzicht niet zijn meegenomen, maar ook omdat de compensatiekosten voor klanten ontbreken. Zo schuilt achter de genoemde €2 mln boete van ABN voor rentederivaten een reservering van €1,3 mrd die de betrokken banken (ook ING, Rabo, de Volksbank en Van Lanschot) hebben gemaakt voor het compenseren van gedupeerde klanten.
Verzekeraars hebben in de afgelopen tien jaar miljarden opzij gezet en betaald voor hun woekerpolisaffaires. En Aegon, ING en SNS Bank hebben in totaal €2,7 mrd 'boeterente' betaald voor het vervroegd aflossen van de door hun ontvangen staatssteun.

infografiek

Voor meer, zie link:

fd.nl/beurs/1213366/nederlandse-banke...
gimmie
0
en wie betalen eigenlijk op termijn al die boetes?

de consument

in eerste instantie wordt de consument gepakt door de banken

en daarna mogen de consumenten ook nog opdraaien voor de kosten (zie boetes) die de banken krijgen voor het oplichten van diezelfde consumenten

maar dit is eigenlijk normaal

hoeveel belasting betalen we in nederland eigenlijk wel niet

belasting over belasting over belasting

vooral de mensen die altijd zuinig zijn geweestvoda
0
ING in zee met online vermogensbeheerder Scalable Capital

Ontwikkelt beleggings-app voor Duitse klanten.

(ABM FN-Dow Jones) ING Groep gaat samenwerken met de Duitse online vermogensbeheerder Scalable Capital, een volgens de bank toonaangevend fintechbedrijf voor gerobotiseerd financieel advies. Dat maakte ING donderdag bekend.

De twee bedrijven zullen de particuliere klanten van ING's internetbank in Duitsland in staat stellen om hun vermogen volledig digitaal te beleggen, op de computer en via apps voor de mobiele telefoon.

Klanten met tenminste 10.000 euro vermogen zouden zich binnen 15 minuten kunnen aanmelden en kunnen hun portefeuilles en alle gegevens, zoals fees en resultaten, zelf beheren.

De samenwerking past volgens ING in de strategie van de bank om zijn klanten een ervaring te bieden die persoonlijk, passend en relevant is.

"Online vermogensbeheer van Scalable Capital stelt ons in staat om onze klanten een zeer aantrekkelijke en comfortabele manier van beleggen aan te bieden", aldus Nick Jue, de topman van ING in Duitsland.

Na een succesvolle lancering zal ING het aanbod mogelijk verder uitbreiden, aldus Benoit Legrand, die binnen ING verantwoordelijk is voor fintech.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
ING lost voor 500 miljoen dollars aan obligaties af

Bank wil kapitaalstructuur optimaliseren.

(ABM FN-Dow Jones) ING Groep zal voor 500 miljoen dollar aan obligaties aflossen om zo de kapitaalstructuur van de onderneming te optimaliseren. Dit meldde de bank woensdagavond.

Het betreft een eeuwigdurende obligatie. De aflossing van de 6,2 procent Perpetual Debt Securities vindt plaats op 15 oktober 2017.

Het aandeel ING sloot donderdag 0,8 procent hoger op 15,28 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Moody's positiever over ING Bank

Gepubliceerd op 27 sep 2017 om 19:30 | Views: 78

ING 17:35
15,52 +0,26 (+1,70%)

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's heeft zijn rapportcijfer over ING Bank naar boven bijgesteld, van A1 naar Aa3. De rating van moederbedrijf ING Groep is daarnaast bevestigd op Baa1. De vooruitzichten voor beide ratings zijn stabiel.

Het gunstigere oordeel over de kredietwaardigheid van ING Bank hangt samen met Moody's verwachting van een significantie uitgifte van aanvullende schulden en kapitaal in verband met toekomstige wettelijke vereisten.
voda
0
Toch nog vergoeding na gejat pincodelijstje

Gepubliceerd op 5 okt 2017 om 12:21 | Views: 1.377

ING 16:16
15,61 +0,02 (+0,13%)

DEN HAAG (AFN) - ING moet alsnog over de brug komen in een zaak over een geplunderde rekening na een woninginbraak. De bank moet nu van de geschillencommissie van klachteninstituut Kifid driekwart van de geleden schade vergoeden, oftewel ruim 2900 euro.

Inbrekers hadden bij een klant van ING in huis papiertjes gevonden met daarop zijn pincodes. Ook vonden ze wat pasjes, waarmee ze vervolgens 3880 euro opnamen. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie en claimde bij ING het volledige bedrag.

De bank wilde aanvankelijk niet vergoeden omdat de klant ,,grof nalatig'' zou zijn geweest. Echter, volgens de bindende Kifid-uitspraak had hij toch een aantal veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo voldeed de voordeur aan eisen voor een politiekeurmerk, werden de bankpassen en de pincodes gescheiden van elkaar opgeborgen en hield de buurvrouw een oogje in het zeil.

Codes
De klant had zijn codes opgeschreven als fictieve telefoonnummers, maar daar was de geschillencommissie niet van onder de indruk. De pincodes waren immers niet versluierd in ,,een voor anderen onherkenbare vorm''. Het lag volgens de commissie daarom voor de hand dat de inbrekers de nummers als codes herkenden.
Kifid geeft ook suggesties voor wat de ING-klant had kunnen doen om de codes beter te camoufleren. ,,Denk bijvoorbeeld aan een adressenboekje met tal van adressen en telefoonnummers, waaronder één fictief adres en telefoonnummer.''

Ook van belang is dat de consument de passen en codes in kluisjes had verstopt. Volgens de uitspraak ging het alleen niet om degelijke, in de muur verankerde kluizen. De opbergplekken waren voor de inbrekers dan ook gemakkelijk mee te nemen.
voda
0
'ABN AMRO maakt Europese flitsbetaling mogelijk'

Gepubliceerd op 18 okt 2017 om 06:39 | Views: 1.870

ABN AMRO 15:54
26,32 +0,42 (+1,62%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO, als eerste Nederlandse grootbank, volgende maand flitsbetalingen naar andere eurolanden mogelijk maken. Geld dat wordt overgemaakt, staat dan binnen 10 seconden op de rekening van de ontvanger. Nu duurt dit soms nog meerdere werkdagen. Dat meldt de Volkskrant.

Per 21 november gaan bijna 600 betaalinstellingen uit acht eurolanden 'instantbetalingen' aanbieden. Dat kondigde voorzitter Javier Santamaría van de European Payments Council (EPC) aan. ABN AMRO bevestigde desgevraagd dat zij meedoet.

ABN AMRO verwacht dat het in eerste instantie om slechts ,,enkele duizenden'' transacties per maand gaat, maar dat aantal kan snel oplopen. Aan de flitsbetalingen, die onderdeel worden van mobiel en internetbankieren, zijn volgens de bank geen extra kosten verbonden.
voda
0
ING breidt online dienstverlening aan mkb uit

Gepubliceerd op 24 okt 2017 om 08:32 | Views: 1.162

ING 13:30
15,87 +0,12 (+0,73%)

AMSTERDAM (AFN) - ING gaat online leningen aan de man brengen aan kleine tot middelgrote bedrijven in Frankrijk en Italië. De bank werkt daarbij onder meer samen met het financiële technologiebedrijf Kabbage, waarin het twee jaar geleden een aandelenbelang nam.

De twee partijen werken sindsdien al samen om kleinere ondernemers in Spanje snel een eenvoudig van financiering te voorzien. De uitbreiding van die dienstverlening naar Frankrijk en Italië past volgens ING in de eigen strategie van de bank om de kredietverlening aan het mkb te vergroten.
voda
0
*ING lanceert ING Ventures, een fintech fonds met een waarde van 300 miljoen euro

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
ING lanceert fintechfonds

Fonds ter waarde van 300 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft een fonds opgericht van 300 miljoen euro om te investeren in zogenoemde fintech-bedrijven. Dit meldde de bank dinsdag nabeurs.

Om het tempo van innovatie te versnellen, is ING van plan om de bestaande portefeuille van investeringen in de komende vier jaar uit te breiden, zei de bank. De bank beschouwt investeren in fintechs als een belangrijk onderdeel van zijn innovatiestrategie.

ING sloot de afgelopen drie jaar wereldwijd 115 strategische partnerschappen met fintech-bedrijven en dit is de basis waarop het fonds zal voortbouwen.\

Het aandeel ING Groep sloot woensdag op een rood Damrak 0,2 procent hoger op 15,96 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Stabiele inkomsten en winst bij ING'

Gepubliceerd op 30 okt 2017 om 12:31 | Views: 2.661

ING 16:07
15,87 -0,02 (-0,13%)

AMSTERDAM (AFN) - ING zal de onderliggende winst afgelopen kwartaal op ongeveer hetzelfde niveau hebben zien uitkomen als een jaar eerder. Dat is de verwachting van door Bloomberg gepolste analisten. De bank presenteert de kwartaalcijfers donderdagochtend.

De marktvorsers gaan in doorsnee uit van een onderliggend nettoresultaat van 1,35 miljard euro. Dat is maar een fractie meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De totale baten zijn naar verwachting eveneens nagenoeg stabiel gebleven op 4,39 miljard euro.

In het tweede kwartaal ging de winst bij ING nog met 6 procent omhoog naar 1,37 miljard euro. De bank profiteerde toen van een stevige groei van zijn klantenbestand en een aantrekkende vraag naar nieuwe kredieten. Ook hoefde minder geld opzij te worden gezet om risico's op wanbetaling af te dekken.

ING is bezig om zijn kosten omlaag te brengen, onder meer door duizenden banen te schrappen. In de komende jaren gaat het om totaal 7000 arbeidsplaatsen die komen te vervallen. Dit moet een jaarlijkse kostenbesparingopleveren van 900 miljoen euro in 2021.
voda
0
Beursblik: ING boekt iets lagere kwartaalwinst

Analisten voorzien hogere kosten, stabiele rentebaten.

(ABM FN-Dow Jones) ING zal donderdag naar verwachting een licht lagere winst bekendmaken over het derde kwartaal, door valutaire tegenwind, hogere kosten en een lager beleggingsresultaat. Dat blijkt uit een analistenconsensus, ingezien door ABM Financial News.

De deelnemende analisten rekenen gemiddeld op een daling van de nettowinst met 2 procent tot 1,32 miljard euro, van 1,35 miljard een jaar eerder.

Dat komt deels doordat de operationele kosten naar verwachting met 3 procent opliepen van 2,22 miljard naar 2,29 miljard euro, door investeringen in IT, en omdat de financiële markten en overige inkomsten volgens de analisten per saldo zo'n 50 miljoen euro minder hoog uitvielen dan een jaar eerder.

Ook de onderliggende winst voor belastingen van ING zou iets lager uitkomen dan een jaar eerder, op 1,83 miljard euro.

De netto rentebaten bleven naar verwachting vrijwel stabiel op 3,37 miljard euro, negatief beïnvloed door wisselkoersen. De fee-inkomsten van de bank zouden zo'n 10 procent oplopen vergeleken met het voorgaande jaar, tot 663 miljoen euro, wat wel iets lager zou zijn dan de inkomsten in de voorgaande twee kwartalen.

De voorzieningen voor oninbare leningen zullen naar verwachting net als in het voorgaande kwartaal uitkomen rond 230 miljoen euro.

Analisten van Deutsche Bank denken dat beleggers twijfelen aan de houdbaarheid van de sterke groei bij Industry Lending, maar dat een hogere waardering mogelijk is als ING laat zien dat de sterke leningengroei verder verschuift naar zakelijk en particulier krediet in Europa. Andere analisten denken dat aanhoudende sterke leningengroei al in de huidige waardering is ingeprijsd.

ING publiceert de cijfers over het derde kwartaal donderdag voorbeurs.

Het aandeel ING stond dinsdagmiddag 0,2 procent lager op 15,88 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
ING overtreft verwachtingen analisten

Winst omhoog in derde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) ING Groep heeft in het derde kwartaal iets meer winst behaald dan voorzien. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de bank.

CEO Ralph Hamers sprak van een kwartaal waarin vooruitgang werd geboekt met het versnellen van het strategische programma Think Forward. In Nederland zag de topman kostenbesparingen als gevolg van de genomen stappen. "De resultaten bevestigen ook dat we op de juiste weg zitten", aldus Hamers.

ING bedient wereldwijd inmiddels 36,9 miljoen particuliere klanten.

De nettowinst steeg van 1,35 miljard naar 1,38 miljard euro. Analisten rekenden op een afname tot 1,32 miljard dollar.

De onderliggende winst voor belastingen, die volgens analisten een beter beeld geeft van de ontwikkelingen binnen de bank, steeg van 1,88 miljard naar 1,99 miljard euro. Hier lag de consensus op 1,83 miljard euro.

De operationele kosten van ING stegen van 2,22 miljard naar 2,29 miljard euro, waar analisten ook mikten op een kostenniveau van 2,29 miljard euro. De cost/income ratio steeg op jaarbasis van 50,9 naar 51,9 procent.

De netto rentebaten lagen afgelopen kwartaal met 3,49 miljard euro hoger dan de 3,39 miljard euro vorig jaar. De fee-inkomsten stegen naar 643 miljoen euro, tegenover een consensus van 663 miljoen euro en een bedrag van 605 miljoen euro in het derde kwartaal van 2016.

De voorzieningen voor oninbare leningen kwamen uit op 124 miljoen euro, hetgeen flink minder was dan de 265 miljoen euro een jaar eerder.

ING rapporteerde een rendement op eigen vermogen van 11,0 procent op jaarbasis, tegen 9,1 procent een jaar eerder. De bank meldde een kernkapitaalratio van 14,5 procent.

Het aandeel ING Groep sloot woensdag 0,5 procent hoger op 15,94 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: winst ING boven verwachting

Nederland en tak Wholesale goed, Challenger & Growth en België minder goed volgens Jefferies.

(ABM FN-Dow Jones) ING Groep heeft in het derde kwartaal meer winst behaald dan verwacht, door sterke resultaten in Nederland en bij de tak Wholesale Banking. Dit stelde analist Maxence Le Gouvello Du Timat van Jefferies donderdag.

ING rapporteerde een nettowinst van 1,4 miljard euro en een winst voor belastingen van 1,9 miljard euro, wat volgens de analist 6 procent beter was dan zijn eigen ramingen en 8 procent meer dan waar de consensus op uitkwam.

De verbetering werd volgens Jefferies geholpen door goede prestaties in Nederland, waar de bank echter wel hulp kreeg van een éénmalige bate gerelateerd aan een aanvullende verkoop van hypotheken ter waarde van 0,5 miljard euro van de WestLandUtrecht Bank portefeuille aan NN Group.

De marktvorser van Jefferies was ook te spreken over de resultaten van Wholesale Banking, waar sprake was van sterke volumegroei.

Tegenvallend waren daarentegen de prestaties in de tak Challengers & Growth en in België.

Jefferies heeft een koopadvies op ING met een koersdoel van 18,80 euro.

Het aandeel ING sloot woensdag op 15,94 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: resultaten ING beter dan verwacht

KBC Securities wijst op daling provisies slechte leningen.

(ABM FN-Dow Jones) ING Groep heeft in het derde kwartaal beter dan verwacht gepresteerd. Dit stelden analisten van KBC Securities donderdag.

De resultaten lagen volgens KBC Securities 4 procent boven de consensus. Vooral over de lagere provisies voor slechte leningen waren de analisten van het Belgische beurshuis te spreken.

De onderliggende winst voor belastingen zou volgens KBC Securities uitkomen op 1.865 miljoen euro, maar dit werd 1.995 miljoen euro. Dit was mede te danken aan een betere omzetontwikkeling, naast de daling van de provisies voor slechte leningen naar 124 miljoen euro. De consensus lag op 234 miljoen euro en KBC rekende op 286 miljoen euro. In het derde kwartaal van 2016 ging het nog om 265 miljoen euro. "Veel beter dan verwacht", concludeerden de analisten.

KBC Securities heeft een Houden advies op ING Groep met een koersdoel van 16,50 euro. Het aandeel handelde donderdag 0,1 procent lager op 15,93 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
ING beëindigt samenwerking met Kevin Spacey

Gepubliceerd op 3 nov 2017 om 09:19 | Views: 1.753

ING 16:37
15,72 -0,11 (-0,66%)

AMSTERDAM (AFN) - Kevin Spacey komt niet naar Nederland om een lezing te geven tijdens BusinessBoost Live. Dat heeft ING, die het evenement organiseert, vrijdag bekendgemaakt. De bank heeft besloten de samenwerking met de Amerikaanse acteur te beëindigen vanwege de commotie die over hem is ontstaan. Hij zou zich herhaaldelijk schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik.

Daarom vindt ING dat het niet wenselijk is om hem te laten optreden tijdens het ondernemersevenement eind deze maand in de Rotterdamse Ahoy. ,,Zijn aanwezigheid zou afleiden van het doel van BusinessBoost Live om ondernemers te inspireren en succesvol te laten zijn in het najagen van hun ondernemersambities", zegt een woordvoerder.

Na de eerste beschuldigingen aan het adres van Spacey hield ING nog een slag om de arm over het optreden, maar donderdag meldde CNN dat de acteur zich ook op de set van de serie House of Cards heeft misdragen. Daarop besloot ING vrijdag alsnog de samenwerking te verbreken. Volgens ING is het besluit in goed overleg met het management van Kevin Spacey genomen.

Misdragen
Acht medewerkers van de serie House of Cards stellen tegenover CNN dat Spacey zich tijdens opnamen heeft misdragen. Een van hen zei dat de acteur hem seksueel heeft misbruikt. De acht zeggen dat Spacey het vooral had voorzien op jonge mannen. Hij zou ze niet alleen ongewenst hebben betast maar ook ongepaste opmerkingen tegen ze hebben gemaakt.

Intussen heeft Netflix de opnamen van House of Cards stilgelegd.
voda
0
ING neemt belang in recyclingsbedrijf

Gepubliceerd op 7 nov 2017 om 17:34 | Views: 403

ING 17:35
15,73 +0,01 (+0,03%)

AMSTERDAM (AFN) - ING Corporate Investments heeft een minderheidsbelang genomen in kunststof afvalrecycler De Paauw/Rodepa. Dat maakte ING bekend, zonder financiële details over de deal te vermelden.

Volgens het bericht zijn de partijen een langjarige samenwerking aangegaan om de succesvolle groeistrategie van de onderneming te versnellen. De Paauw/Rodepa houdt zich bezig met de handel in kunststof afval en recycling tot grondstof voor de kunststofindustrie. De omzet bedroeg vorig jaar 52 miljoen euro met circa negentig medewerkers.
voda
0
'Banken moeten beter op klanten letten'

Gepubliceerd op 9 nov 2017 om 14:58 | Views: 1.146

ING 16:25
15,64 -0,12 (-0,73%)

AMSTERDAM (AFN) - Banken moeten meer doen om te voorkomen dat huizenbezitters financiële problemen krijgen bij bijvoorbeeld een scheiding of een verandering van baan. Dat concludeert de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

De toezichthouder geeft banken overigens een ruime voldoende op het centraal stellen van het klantbelang bij hypotheken, blijkt uit de Vertrouwensmonitor Banken van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). De AFM wil echter dat de banken nog meer doen om te zorgen dat hypotheken betaalbaar blijven voor klanten.

De AFM geeft banken een 3,7 op een schaal van 5 voor hypotheken. De meetmethode is aangepast dus een vergelijking met vorig jaar is niet mogelijk. Bij het onderdeel lenen zakte de beoordeling van een 3 naar een 2,4. Banken zouden onder meer duidelijker over de risico's van leningen moeten zijn. Ook op beleggen zakte het cijfer enigszins.

Transparantie
Verder blijkt uit een enquête vande NVB dat het algemene vertrouwen in banken licht is gestegen. Zo scoren banken beter dan vorig jaar op klantcontact en deskundigheid.

NVB-voorzitter Chris Buijink ziet positieve punten, maar vindt dat er nog voldoende werk aan de winkel is. ,,Vooral op het gebied van open en eerlijk moeten we nóg beter. Zo bleek bijvoorbeeld uit de panelgesprekken dat consumenten willen weten wat er met hun spaargeld gebeurt, volledige transparantie verwachten over hun bankzaken en proactieve advisering op prijs stellen.''
voda
0
Brussel wil dat banken nieuwe probleemleningen afdekken met kernkapitaal

Banken kunnen deze maand reageren op voorstel.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie stelt voor dat banken het ongedekte deel van nieuwe leningen met betalingsproblemen volledig gaan aftrekken van hun kernkapitaalbuffer. Dit blijkt uit een consultatiedocument dat vorige week werd gepubliceerd.

Het voorstel zou moeten voorkomen dat banken in de toekomst onvoldoende voorzieningen aanhouden voor dit soort probleemleningen.

In eerste instantie zouden banken binnen een bepaalde periode, bijvoorbeeld twee jaar, het deel van de probleemleningen dat niet wordt gedekt door onderpand of garanties, moeten aftrekken van hun kernkapitaal.

Het deel dat wel door onderpand of een garantie wordt gedekt, zou binnen zes tot acht jaar kortingen moeten worden toegepast op de waarde van dat onderpand of de garantie, als die niet effectief zijn gebleken, vanuit een prudentieel perspectief. Dit zou dan leiden tot extra aftrek van het bufferkapitaal.

De regels zouden alleen gelden voor nieuwe leningen en zouden als extra kapitaaleis kunnen worden toegepast voor alle banken in de EU vanaf 2018.

Veel banken in de eurozone, onder andere in Griekenland, Italië en Portugal, hebben sinds de kredietcrisis van 2008 veel leningen met betalingsproblemen en slagen er vaak niet in om deze voorraad probleemleningen weg te werken, omdat de bank onvoldoende bufferkapitaal heeft om ze af te boeken of te verkopen.

Banken hebben tot 30 november de tijd om te reageren op de voorstellen van de Europese Commissie.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Turkse boete dreigt voor ING en andere banken

Gepubliceerd op 14 nov 2017 om 09:53 | Views: 2.232

ING 16:13
15,36 -0,18 (-1,13%)

ANKARA (AFN) - De Turkse concurrentiewaakhond dreigt boetes uit te delen aan verschillende banken waaronder ING, vanwege het onrechtmatig delen van gevoelige informatie over leningen aan institutionele partijen. Dat werd dinsdag tijdens een hoorzitting van de autoriteit gemeld.

Naast ING zitten ook JPMorgan, Deutsche Bank, Bank of America Merrill Lynch, Royal Bank of Scotland, Sumitomo Mitsui Banking en Citigroup in het beklaagdenbankje. Volgens de aanklager zou bij minstens acht transacties sprake zijn van onrechtmatigheden.

Bij andere banken als HSBC, SocGen, Standard Chatered en BNP Paribas is volgens de aanklager geen bewijs gevonden dat zij ook betrokken waren bij het inperken van de concurrentie.

ING kon niet op de kwestie reageren, omdat de zaak onder de rechter is. Ook heeft de bank geen zicht op een eventuele tijdspanne.
4.706 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 ... 232 233 234 235 236 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ING Groep Meer »

Koers 10,478   Verschil +0,05 (+0,50%)
Laag 10,382   Volume 7.655.311
Hoog 10,518   Gem. Volume 14.557.611
09-dec-19 17:35
label premium

Winstdruk voor ING Groep

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium