Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sectornieuws - Biotech en Pharma

690 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 35 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 voda 30 januari 2009 14:43
  Maar weer een nieuw begin......
  Voor al uw biotech en Pharmanieuws.....

  Roche verlaagt bod op resterend belang Genentech


  AMSTERDAM (Dow Jones)--Het Zwitserse farmaceutische concern Roche AG kondigt vrijdag aan een nieuw bod uit te willen brengen op het resterende belang van 44,2% in het Amerikaanse Genentech Inc. Het nieuwe bod van $86,50 per aandeel Genentech is lager dan het in juli 2008 uitgebrachte bod van $89,00 per aandeel.

  Het vorige bod werd door het bestuur van Genentech afgewezen omdat het te laag was. Roche wil zich nu met het verlaagde bod rechtstreeks richten tot de aandeelhouders van Genentech.

  Het Zwitserse bedrijf stelt teleurgesteld te zijn dat de onderhandelingen tussen Roche en Genentech in de afgelopen zes maanden niet hebben geleid tot een overeenkomst over een volledige overname. Volgens Roche is het daarom tijd om de minderheidsaandeelhouders van Genentech de mogelijkheid te geven een besluit te nemen over het bod.

  Roche tracht al geruime tijd het restbelang in het Amerikaanse biotechnologiebedrijf over te nemen, maar Genentech dat zijn zelfstandigheid wil behouden verzet zich tegen een overname van het gehele bedrijf.  - Door Martijn Mom; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201; martijn.mom@dowjones.com

 2. forum rang 10 voda 1 februari 2009 17:35
  'GlaxoSmithKline schrapt zesduizend banen'
  BANENVERLIES

  LONDEN (ANP/RTR) - Het Britse farmaciebedrijf
  GlaxoSmithKline gaat ongeveer zesduizend banen schrappen. Het
  bedrijf zal deze maatregelen donderdag naar verwachting
  bekendmaken, als de onderneming de resultaten over 2008
  presenteert, aldus de Britse krant The Sunday Telegraph.

  Het bedrijf, na het Amerikaanse Pfizer de grootste farmaceut
  ter wereld, heeft te maken met sterke concurrentie van goedkope
  versies van medicijnen waarvan de patenten zijn verlopen.
  GlaxoSmithKline heeft minder nieuwe medicijen op de markt kunnen
  brengen dan investeerders hadden gehoopt. Een woordvoerder van
  het bedrijf wilde niet reageren op de berichten over
  banenverlies, maar zei wel dat de onderneming een
  herstructureringprogramma doorvoert.

  Bij GlaxoSmithKline werken wereldwijd ongeveer 100.000
  werknemers.

  ((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
  504 5999))
 3. sushi 1 februari 2009 20:37
  een simpele vraag. waarom kijken we allemaal naar de bekende namen voor een eventuele overname. waarom heb ik de namen die hieronder zijn vermeld nog nooit op dit forum gehoord? Ik heb het niet nagekeken dus ook geen huiswerk gedaan. Maar is er iemand op dit forum die wel zijn huiswerk heeft gedaan en iets meer van deze bedrijven weet en het potentieel?

  Zijn de kleine bedrijven als Crucell daarmee niet gedoemd te worden opgeslokt?

  "Nou, er is een aantal verschrikkelijk grote Amerikaanse bedrijven waarmee we in Nederland niet zo bekend zijn, zoals Genentech, Amgen, Biogen Idec en Genzyme, dat trouwens geleid wordt door de Nederlander Henri Termeer. Amgen is een stuk groter dan Schering Plough, dat vroeger het boegbeeld van de farma-industrie was. Genentech heeft een beurswaarde van vijftig miljard. Maar ze zijn stuk voor stuk wel heel klein begonnen…"

  www.vebbev.nl/effect/effectartikel.ph...
 4. gogogoo 1 februari 2009 22:58
  quote:

  sushi schreef:

  een simpele vraag. waarom kijken we allemaal naar de bekende namen voor een eventuele overname. waarom heb ik de namen die hieronder zijn vermeld nog nooit op dit forum gehoord? Ik heb het niet nagekeken dus ook geen huiswerk gedaan. Maar is er iemand op dit forum die wel zijn huiswerk heeft gedaan en iets meer van deze bedrijven weet en het potentieel? Zijn de kleine bedrijven als Crucell daarmee niet gedoemd te worden opgeslokt? "Nou, er is een aantal verschrikkelijk grote Amerikaanse bedrijven waarmee we in Nederland niet zo bekend zijn, zoals Genentech, Amgen, Biogen Idec en Genzyme, dat trouwens geleid wordt door de Nederlander Henri Termeer. Amgen is een stuk groter dan Schering Plough, dat vroeger het boegbeeld van de farma-industrie was. Genentech heeft een beurswaarde van vijftig miljard. Maar ze zijn stuk voor stuk wel heel klein begonnen…" www.vebbev.nl/effect/effectartikel.ph...
  genentech heeft net een vijandig bod aan de broek hangen, biogen idec zal ook niet zo lang meer zelfstandig zijn is mijn inschatting, voor genzyme info is op dit forum ook wel wat te vinden. amgen .... waarom niet/waarom wel?
 5. maxen 2 februari 2009 00:30
  Opdat duidelijk is wie wat zegt, even de sushi proper geserveerd:
  quote:

  sushi schreef:

  een simpele vraag. waarom kijken we allemaal naar de bekende namen voor een eventuele overname. waarom heb ik de namen die hieronder zijn vermeld nog nooit op dit forum gehoord? Ik heb het niet nagekeken dus ook geen huiswerk gedaan. Maar is er iemand op dit forum die wel zijn huiswerk heeft gedaan en iets meer van deze bedrijven weet en het potentieel?
  [/quote]

  [quote=veb]
  Zijn de kleine bedrijven als Crucell daarmee niet gedoemd te worden opgeslokt?
  [/quote]
  [quote=ronald brus]
  "Nou, er is een aantal verschrikkelijk grote Amerikaanse bedrijven waarmee we in Nederland niet zo bekend zijn, zoals Genentech, Amgen, Biogen Idec en Genzyme, dat trouwens geleid wordt door de Nederlander Henri Termeer. Amgen is een stuk groter dan Schering Plough, dat vroeger het boegbeeld van de farma-industrie was. Genentech heeft een beurswaarde van vijftig miljard. Maar ze zijn stuk voor stuk wel heel klein begonnen…"
  Antwoord op sushi:
  Omdat de kleinere bedrijven meestal zelf biotechs zijn die een redelijk tot zeer volle pijplijn hebben, en soms een negatieve cashflow. Ook grote biotechs zoals Amgen, Biogen, Genentech hebben zelf genoeg in de pijplijn.

  Juist voor de grote pharma's met veel cash en weinig pijplijn is een Crucell aantrekkelijk.

  Rest de categorie van andere grotere en kleinere pharma's die ook genoeg cash hebben voor een kleine overname , die minder worden genoemd, zoals Schering Plough, Johnson & Johnson, Bayer, Hoffman-LaRoche, AstraZeneca, Abbott, Teva.

  Misschien raar, maar ik zou in ieder geval toch wel verwachten dat men ooit eens een Per.C6 licentietje zou nemen, om te kijken wat voor cel je in de kuip hebt. Neem dan een Mitsubishi of een CSL, die hebben tenminste een Crucell licentie.
 6. [verwijderd] 3 februari 2009 13:22
  Schering-Plough buigt verlies om in kwartaalwinst

  03-02-2009 13:17:00

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Schering-Plough Corp. heeft in het vierde kwartaal van 2008 een nettowinst geboekt van $442 miljoen. In dezelfde periode een jaar eerder leed het Amerikaanse farmaceutische concern nog een verlies van $3,4 miljard.

  Per aandeel kwam de winst uit op $0,27, vergeleken met een verlies van $2,08 in het vierde kwartaal 2007. Exclusief buitengewone posten steeg de winst per aandeel tot $0,39, van een winst van $0,27. Analisten gepolst door FactSet Research hadden gerekend op een winst per aandeel van $0,30.

  De omzet nam toe met 17% tot $4,35 miljard van $3,72 miljard, dankzij een bijdrage van $1,3 miljard uit Organon BioSciences dat in november 2007 werd overgenomen van AkzoNobel. Wisselkoersen hadden een negatief effect van 6% op de omzet.

  De jaaromzet klom met 46% tot $18,5 miljard. De nettowinst kwam in 2008 uit op $1,6 miljard, vergeleken met een nettoverlies van $1,6 miljard in 2007 als gevolg van $3,8 miljard aan overnamegerelateerde items. Exclusief items nam de jaarwinst toe met 28% tot $1,75 per aandeel.

  - Door Martijn Mom; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201; martijn.mom@dowjones.com

 7. [verwijderd] 3 februari 2009 14:04
  Merck boekt kwartaalwinst $1,6 mrd; handhaaft outlook 2009
  3 februari 2009, 13:54 uur | FD.nl/DJ
  Click here to find out more!

  AMSTERDAM (FD.nl/DJ)--Merck & Co heeft in het vierde kwartaal van 2008 een nettowinst geboekt van $1,64 mrd. In dezelfde periode een jaar eerder leed het Amerikaanse farmaceutische concern een verlies van $1,63 mrd. Merck bevestigde dinsdag tevens de verwachtingen voor 2009.

  Per aandeel kwam de winst in het afgelopen kwartaal uit op $0,78, vergeleken met een verlies van $0,75 een jaar geleden. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op $0,87, tegen een winst van $0,80 in het vierde kwartaal van 2007. Analisten gepolst door FactSet Research gingen uit van een winst per aandeel van $0,74. De omzet daalde met 3% tot $6,03 mrd, nagenoeg in lijn met de analistenverwachting van $5,98 mrd.

  Voor 2009 voorziet Merck een winst per aandeel van $2,95 tot $3,17. De aangepaste winst per aandeel zal naar verwachting uitkomen tussen $3,15 en $3,30. De huidige analistenconsensus voor 2009 ligt op een winst per aandeel van $3,26. Merck rekent daarbij op een jaaromzet van $23,7 mrd tot $24,2 mrd.

  Voor het eerste kwartaal van 2009 verwacht Merck een winst per aandeel van minder dan 25% van de verwachte jaarwinst.

  - Door Martijn Mom; FD.nl/DJ; +31-20-5928456; martijn.mom@dowjones.com
 8. forum rang 10 voda 3 februari 2009 18:04
  PERSBERICHT: ABLYNX ONTVANGT 3 MILJOEN EURO AAN MIJLPAALBETALINGEN ALS ONDERDEEL VAN STRATEGISCHE ALLIANTIE MET BOEHRINGER INGELHEIM

  GENT, België, 3 februari 2009 - Ablynx [Euronext Brussels: ABLX], een
  pionier in het onderzoek naar en de ontwikkeling van Nanobodies®, een
  nieuwe klasse van therapeutische proteïnen afgeleid van antilichamen,
  heeft vandaag meegedeeld dat ze 3 miljoen Euro aan mijlpaalbetalingen
  zal ontvangen van Boehringer Ingelheim. Deze mijlpaalbetalingen
  vormen een onderdeel van haar strategische alliantie voor de
  ontwikkeling en commercialisatie van Nanobodies®.

  Ablynx en Boehringer Ingelheim sloten in september 2007 een
  samenwerkingsovereenkomst af voor de ontdekking, de ontwikkeling en
  de commercialisatie van mogelijk 10 verschillende geneesmiddelen,
  gebaseerd op Nanobodies®, voor verschillende therapeutische gebieden
  waaronder immunologie, oncologie en ademhalingsziekten. De
  overeenkomst omvat potentiële mijlpaalbetalingen aan Ablynx die
  kunnen oplopen tot 125 miljoen Euro per ontwikkelde Nanobody®, alsook
  royalties die niet werden bekendgemaakt. Boehringer Ingelheim heeft
  het exclusieve recht om producten, die voortkomen uit deze
  samenwerking, te ontwikkelen, te produceren en te commercialiseren.
  Ablynx behoudt bepaalde co-promotierechten in Europa.

  Dr Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder en Voorzitter van Ablynx,
  verklaarde:
  "We zijn verheugd dat we zo een snelle vooruitgang hebben geboekt in
  onze samenwerking met Boehringer Ingelheim. De mijlpaalbetalingen
  zijn een tastbaar signaal voor belangrijke technische
  verwezenlijkingen en we verwachten dergelijke vooruitgang ook in
  2009."

  -einde-

  Over Ablynx [Euronext Brussels: ABLX] - www.ablynx.com
  Ablynx is een biofarmaceutische onderneming die zich toelegt op het
  onderzoek naar en de ontwikkeling van Nanobodies®, een nieuwe klasse
  van therapeutische proteïnen, op basis van fragmenten van
  enkel-domein antilichamen, voor diverse ernstige en levensbedreigende
  menselijke ziekten. Ablynx werd opgericht in 2001 in Gent en telt
  momenteel meer dan 200 werknemers. Ablynx sloot een succesvolle
  initiële beursintroductie (IPO) af op Euronext Brussels [ABLX] op 7
  november 2007.

  Ablynx ontwikkelt een portfolio van op Nanobody®-gebaseerde
  therapeutische programma's voor diverse belangrijke ziektegebieden,
  met inbegrip van ontstekingen, trombose, oncologie en de ziekte van
  Alzheimer. Nanobodies® werden gegenereerd tegen meer dan 100
  verschillende ziektedoelwitten. Belangrijk is dat Nanobodies®, die
  van nature voorkomen bij lama's, een zeer hoge homologie hebben met
  mensen. Effectiviteitsgegevens werden bekomen in 25 in vivo modellen
  voor Nanobodies® voor een waaier van verschillende doelwitten.  Voor bijkomende informatie, gelieve contact op te nemen met:

  Ablynx:
  Dr Edwin Moses
  Chairman and CEO
  t: +32 (0)9 262 00 07
  m: +44 (0)7771 954 193 /
  +32 (0)473 39 50 68
  e: edwin.moses@ablynx.com

  Eva-Lotta Allan
  Chief Business Officer
  t: +32 (0)9 262 00 75
  m: +32 (0)475 78 36 21 /
  +44 (0)7990 570 900
  e: eva-lotta.allan@ablynx.com

 9. maxen 3 februari 2009 19:54
  Via DukeZX - Investorvillage:

  Pay-for-Delay Pact OT
  FTC Sues in 'Pay-for-Delay' Pact
  Drugmaker Paid Rivals to Withhold Generic, Agency Says

  By Lyndsey Layton
  Washington Post Staff Writer
  Tuesday, February 3, 2009; A04

  The Federal Trade Commission has filed suit in federal court in an attempt to block a deal in which a manufacturer of a brand-name testosterone-replacement drug paid three competitors to delay rolling out cheaper generic versions.

  The FTC said the "pay-for-delay" agreement violates antitrust laws, robs consumers of less-expensive alternatives and allows the brand-name drugmaker an unfair monopoly. The state of California joined the federal agency in its complaint, which was filed last week in U.S. District Court in the Central District of California.

  FTC officials are hoping the case will ultimately reach the U.S. Supreme Court. "We want to stop these unconscionable pay-for-delay deals that force consumers to overpay for much-needed drugs," said Jon Leibowitz, an FTC commissioner.

  Androgel is a synthetic testosterone gel prescribed to men who have low levels of the hormone due to aging, cancer, or HIV/AIDS, among other conditions. Solvay Pharmaceuticals was granted a 17-year patent for Androgel in 2003, and it has become the drug company's second-highest grossing drug, earning about $400 million in annual sales.

  Several other drugmakers -- Watson Pharmaceuticals, Par Pharmaceuticals and Paddock Laboratories -- applied to manufacture a generic version of Androgel and challenged Solvay's patent, saying they could produce a version of the drug that did not impinge on the patent. When the U.S. Food and Drug Administration granted approval, Solvay made a deal with the would-be competitors: They would get a share of Solvay's profits in return for not marketing a generic version until 2010, the FTC complaint said.

  Known as "reverse payments," the deals have become increasingly common. The FTC found that nearly half of all settlements between generic drugmakers and brand-name manufacturers in fiscal 2006 and 2007 resulted in some kind of payment to the generic maker in exchange for a pledge to stay out of the marketplace.

  Generic manufacturers pose a significant threat to brand-name drugmakers because they can price their versions of drugs as much as 80 to 90 percent lower than the brand-name price.

  The FTC says that such payments, also called "exclusion payment settlements," stymie the intent of the Hatch-Waxman Act of 1984, which was meant to speed generic drugs to market. The FTC has tried unsuccessfully to persuade the Supreme Court to hear two cases challenging such agreements in recent years, but each time, the Department of Justice argued that the high court should not take the case.

  Leibowitz said he believes the Justice Department under President Obama will be more supportive of the FTC's position. "There seems to be a growing recognition, especially by this administration, that these deals need to be stopped," he said.

  Sen. Herb Kohl (D-Wis.) and others, including then-Sen. Barack Obama, filed legislation last year that would prohibit reverse payments.

  The bill, which faces strong opposition from the pharmaceutical industry, is expected to be filed again this week.
 10. [verwijderd] 4 februari 2009 08:13
  Roche ziet winst 8% dalen in 2008

  04-02-2009 08:10:00

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Roche Holding AG heeft in 2008 de nettowinst met 8% zien dalen als gevolg van de sterkere Zwitserse frank en lagere verkopen van het vogelgriepmedicijn Tamiflu.

  Het Zwitserse farmaceutische concern, dat vorige week een vijandig bod deed op het resterende belang in de Amerikaanse sectorgenoot Genentech, zag de jaarwinst dalen tot CHF8,97 miljard (circa EUR6,01 mrd), van CHF9,76 miljard in 2007. Analisten hadden gerekend op een winst van CHF9,81 miljard.

  Roche, dat geen kwartaalcijfers publiceert, stelt voor het dividend te verhogen tot CHF5,00 per aandeel vergeleken met CHF4,60 per aandeel over 2007.

  De omzet daalde met 1% tot CHF45,62 miljard van CHF46,13 miljard en lag daarmee nagenoeg in lijn met de verwachting van analisten. Per aandeel daalde de winst tot CHF11,04 van CHF11,85. De operationele winst zakte tot CHF13,92 miljard van CHF14,47 miljard.

  Voor 2009 verwacht Roche een winst per aandeel die tegen constante wisselkoersen gelijk zal zijn aan het niveau in 2008. De omzet van de divisies Pharmaceuticals en Diagnostics zal volgens Roche sterker groei dan de markt, met een stijging van rond de 5% in lokale valuta.

  - Door Martijn Mom; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201; martijn.mom@dowjones.com

 11. Dirk R. Wijnen 4 februari 2009 12:27
  Research and Markets: Examine Pfizer's Pipeline, Products, Performance and Potential as the Company Re-Affirmed its 2008 Guidance of Revenue Range from US$47 to US$49 Billion in 2008

  Last update: 2/4/2009 4:14:00 AM
  DUBLIN, Ireland, Feb 04, 2009 (BUSINESS WIRE) -- Research and Markets () has announced the addition of the "Pfizer - Pipeline - Products - Performance - Potential" report to their offering.

  Headquartered in New York, Pfizer has been the world's largest research-based pharmaceutical company since it stole Merck & Co's crown in 1998.

  The subsequent acquisition of Warner-Lambert (and with it Agouron) in June 2000 and the merger with Pharmacia in April 2003 (which included the former Monsanto division, GD Searle) cemented this position and it looks unlikely to be toppled in the near future.

  Employing over 86,000 people worldwide, it has more than 100 overseas subsidiaries and operations in around 150 countries. Pfizer has a broad portfolio, with strengths in the areas of cardiovascular disease, central nervous system disorders, inflammatory disease, metabolic disorders, infectious diseases and oncology.

  Pfizer believes it has one of the broadest product portfolios of all the major pharmaceutical companies. In 2004, Pfizer set an industry record with ten of its products (including Celebrex) generating revenues of more than US$1 billion each; in 2007 this number has been reduced to eight.

  In March 2008, Pfizer outlined its growth strategies, which include optimising its patent-protected portfolio; generating revenue opportunities from established products; accelerating growth in emerging markets; focusing on continuous improvement and innovation; and investing in complementary businesses.

  The company also re-affirmed its 2008 guidance of a revenue range from US$47 to US$49 billion, with adjusted research and development expenses ranging from US$7.3 to US$7.6 billion.

  Pfizer is executing a wide-ranging strategy to transform all areas of its business, grow current and new medicines, drive productivity improvements and launch innovative patient-centred healthcare initiatives.

  To address the challenges for 2008, Pfizer is making efforts to sustain in-line product growth and to launch a new wave of innovative medicines, using relationships with partner companies where necessary. In addition, the company hopes to accelerate growth in emerging markets and invest
  in business complementary to its own operations.

  This new strategic analysis report Pfizer: Pipeline - Products - Performance - Potential, provides a complete and critical review of the company and includes unique and independent assessments and forecasts of key products.

  These reports are updated with the latest data on a continuing basis and the full report is released quarterly. Once a year the report undergoes a major review in line with the company's year end.

  Buyers of the print/pdf editions will receive the latest version and quarterly updated reports for a year. Buyers of the web edition receive online access for one year via an easy-to-use interface with fast navigation and a full text search facility.

  All formats are the same price.
  Key Topics Covered: - EXECUTIVE SUMMARY - THERAPEUTIC AREA FOCUS - R&D PIPELINE - CARDIOVASCULAR / METABOLISM - CENTRAL NERVOUS SYSTEM - INFECTIOUS AND RESPIRATORY - UROLOGY - ARTHRITIS AND PAIN - ONCOLOGY - OPHTHALMOLOGY - ENDOCRINE DISORDERS - APPENDICES

  For more information visit Source: Espicom Business Intelligence Ltd SOURCE: Research and Markets
  Research and Markets Laura Wood Senior Manager press@researchandmarkets.com Fax from USA: 646-607-1907 Fax from rest of the world: +353-1-481-1716Copyright Business Wire 2009
 12. Dirk R. Wijnen 4 februari 2009 14:59
  Novavax and Vivalis Sign a Research License Agreement to Use the EB66(R) Cell Line for the Production of Virus Like Particle Based Vaccines

  Last update: 2/4/2009 8:00:00 AM
  ROCKVILLE, Md. and NANTES, France, Feb 04, 2009 /PRNewswire-FirstCall via COMTEX/

  -- NOVAVAX (NVAX) and Vivalis (NYSE Euronext: VLS) announced today the completion of a research license to use the Vivalis proprietary EB66(R) cell line, for the production of Novavax VLP based vaccines.

  this collaboration, Novavax intends to test the EB66(R) cell line for the production of VLP vaccines against several new potential viruses. The EB66(R) cell line, derived from duck embryonic stem cells, presents unique industrial and regulatory characteristics: (i) EB66(R) cells display long term genetic stability and immortality; (ii) they grow in suspension up to high cell densities in serum free medium; (iii) they can be scaled up for growth in large bioreactors for industrial productions; (iv) a biological master file (BMF) describing the history and sanitary status of the cell line is filed with the US Food and Drug Administration (FDA).

  "Novavax is delighted to have the opportunity to evaluate the EB66(R) cell line for its potential use with our new VLP targets" stated Rahul Singhvi, Chief Executive Officer of Novavax. "This collaboration is consistent with our manufacturing strategy to use scalable cell culture solutions for production of recombinant VLP vaccines and increases our flexibility to design, develop and manufacture such vaccines to address significant unmet medical needs."

  "Vivalis is very pleased to enter into this research license agreement with Novavax, one of the leading companies in the development of VLP based vaccines.

  Following the demonstration that the EB66(R) cell line is a promising substrate for the production of numerous viral vaccines such as flu or MVA based vaccines but also for the production of enhanced ADCC monoclonal antibody, we are delighted to start this program with Novavax to evaluate the use of our proprietary cell line in production of a new class of promising vaccine products, virus-like particle based vaccines. This collaboration with Novavax is a real opportunity as our partner has acquired one for the most important know-how in this field" said Franck Grimaud, VIVALIS, Chief Executive Officer.

  About the EB66(R) cell line: a new platform for the production of biological products. EB66(R) cell line is currently used or tested by a large majority of the world players in vaccines, notably, Sanofi Pasteur, GSK, Bavarian Nordic, CSL, Kaketsuken, Schering Plough (Nobilon), Geovax, Merial, Intervet-Schering Plough or Virbac and has already been licensed to 4 companies for the production of proteins including Sanofi-Aventis, CSL limited and Innate Pharma. With a portfolio of 23 licenses (10 research licenses and 13 commercial licenses), the EB66(R) cell line is becoming a new standard cell substrate for biologics production.

  About Vivalis () VIVALIS (NYSE Euronext: VLS) is a biopharmaceutical company that provides innovative cell-based solutions to the pharmaceutical industry for the manufacture of vaccines and proteins, and develops drugs for the prevention and treatment of viral diseases.

  VIVALIS's expertise and intellectual property are exploited in three main areas:
  1. The development and manufacturing of vaccines. VIVALIS offers research and commercial licenses for its EB66(R) cell line, derived from duck embryonic stem cells, to pharmaceutical and biotechnology companies for the production of viral vaccines. Vivalis receives up front, milestones, and royalties on its licensee's net sales. 2. The development of production systems for recombinant proteins and monoclonal antibodies. VIVALIS licenses its EB66(R) cell line for the production of recombinant proteins to biotechnology and pharmaceutical companies. Vivalis receives up front, milestones, and royalties on its licensees' net sales. 3. The construction of a portfolio of proprietary products in the area of vaccines and anti-viral molecules (hepatitis C).

  Based in Nantes (France), VIVALIS was founded in 1999 by the Grimaud group (1,450 employees), the second largest group worldwide in animal genetic selection. VIVALIS has established numerous partnerships with world leaders in this sector. VIVALIS is a member of the French ATLANTIC BIOTHERAPIES bio-cluster.

  About NOVAVAX () Novavax, Inc. is a clinical stage biotechnology company, creating novel vaccines to address a broad range of infectious diseases worldwide using advanced proprietary virus-like particle (VLP) technology. The Company produces these VLP based, potent, recombinant vaccines utilizing new, and efficient manufacturing approaches. Additional information about Novavax is available at and in the Company's various filings with the Securities and Exchange Commission.
 13. forum rang 10 voda 5 februari 2009 16:26
  GlaxoSmithKline kondigt nieuwe bezuinigingen aan
  LONDEN (ANP) - Het Britse farmaciebedrijf GlaxoSmithKline
  gaat verder snijden in het personeelsbestand om de concurrentie
  van producenten van generieke medicijnen beter het hoofd te
  kunnen bieden. Dat maakte het concern donderdag bekend.

  De op een na grootste producent van medicijnen ter wereld
  wil vanaf 2011 jaarlijks 1,7 miljard pond sterling (1,9 miljard
  euro) besparen. Dat is een miljard pond meer dan in november
  werd aangekondigd. Het bedrijf, waar sinds het einde van 2007 al
  tienduizend banen verdwenen, gaf niet aan hoeveel extra banen er
  zullen worden geschrapt.

  GSK zag zijn winst in 2008 met 12 procent afnemen tot 4,6
  miljard pond (5,2 miljard euro). Het ondervindt zware
  concurrentie van producenten van goedkope versies van medicijnen
  waarvan de patenten zijn verlopen. Hierdoor zijn de verkopen van
  zeker vier belangrijke medicijnen van GSK in het afgelopen jaar
  sterk afgenomen.

  ((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
  504 5999))
 14. ved 5 februari 2009 21:24
  P&G looks to pull out of pharmaceuticals
  By Julie MacIntosh and Jonathan Birchall in New York

  Published: February 5 2009 00:40 | Last updated: February 5 2009 00:40

  Procter & Gamble is working with Goldman Sachs to identify potential buyers for its pharmaceuticals brands or find other ways to pull out of the business, people close to the matter said on Wednesday.

  The consumer goods group, which sells brands such as Gillette razors and Crest toothpaste, has been working actively to focus more heavily on high-growth businesses and divest non-key assets. It completed the $2.95bn sale of its Folgers coffee business to JM Smucker late last year.
  The company’s healthcare division, which includes its pharmaceuticals business, had $14.6bn in sales and $2.5bn in net earnings in 2008. P&G said its pharmaceuticals unit accounts for global sales of more than $2bn.

  While the broader healthcare arm sells over the counter products such as heartburn treatment Prilosec and Pepto-Bismol, P&G’s pharmaceuticals business sells prescription drugs that focus on women’s health and gastrointestinal and musculoskeletal problems.

  P&G’s shares hit a 52-week low of $52.21 on Monday after it reported disappointing second-quarter results and lowered its full-year sales guidance. The shares hit a one-year high of $73.57 on September 15 – the day Lehman Brothers filed for bankruptcy protection.

  AG Lafley, P&G’s chief executive, told analysts in December that the company had stopped investing in new drug development and would consider divesting some of its key pharmaceuticals brands.

  Mr Lafley said that when P&G had been investing heavily in pharmaceuticals in the 1990s, the returns had been well above those from consumer products. “Today, pharma companies trade at multiples at or below consumer products,” he said.

  He also drew attention to greater regulatory obstacles within the pharmaceuticals industry, and increased competition from generics that reduces the pay-off of companies’ research and development.

  Mr Lafley said that in weighing potential divestitures, its primary focus in making decisions would be “creating maximum value for P&G shareholders”.

  The company’s website says that rather than investing in research to invent new therapies, it was partnering with biotech and pharma companies jointly to develop and market products.

  Mr Lafley said P&G would focus on developing its consumer healthcare business, including Prilosec, as part of efforts to target the ageing population.
  Copyright The Financial Times Limited 2009

  tinyurl.com/akjy9p

 15. forum rang 10 voda 10 februari 2009 18:15
  PERSBERICHT: UCB verkoopt anti-hemorragisch geneesmiddel aan Eumedica

  In lijn met haar SHAPE programma, legt UCB zich toe op indicaties in
  het centrale zenuwstelsel en immunologie

  Brussel (België), 10 februari 2009 om 6:00 PM (CET) - persbericht,
  gereguleerde informatie - UCB kondigde vandaag aan dat ze haar
  wereldwijde rechten op haar anti-hemorragisch product
  Somatostatine-UCB(TM) aan Eumedica verkoopt.

  Somatostatine-UCB(TM) is onder andere aangewezen voor de behandeling
  van acute bloedingen van gastro-duodenale ulcera.
  Somatostatine-UCB(TM) wordt sinds meer dan 20 jaar wereldwijd
  gebruikt in ziekenhuizen in meer dan 25 markten, voornamelijk in
  West-Europa. UCB's wereldwijd omzetcijfer voor 2008 van
  Somatostatine-UCB(TM) bedraagt ongeveer EUR 11,4 miljoen. UCB krijgt
  een contante compensatie gelijk aan het industrie verkoopsgemiddelde
  voor mature producten. Verdere details over de overeenkomst zijn niet
  vrijgegeven.

  Over UCB
  UCB (Brussel, België) (www.ucb.com) is een wereldwijd opererend en
  toonaangevend biofarmaceuticabedrijf dat zich toelegt op onderzoek,
  ontwikkeling en commercialisering van innovatieve medicijnen met
  specialisatie in aandoeningen van centrale zenuwstelsel en, immuun-
  en ontstekingsziekten. UCB heeft meer dan 10.000 mensen in dienst in
  meer dan 40 landen en zou in 2008 een omzet van EUR 3,3 miljard
  moeten realiseren. UCB staat genoteerd op Euronext Brussels.
  (symbool: UCB)

  Voor verdere vragen kan u terecht bij:
  Michael Tuck-Sherman, Investor Relations, UCB
  T +32.2.559.9712, Michael.tuck-sherman@ucb.com

  Over Eumedica
  Eumedica (www.eumedica.com) is een niche farmagroep gecreëerd in
  1986, die zich toelegt op farmaceutische producten voor urgente
  medische noden. De groep is hoofdzakelijk aanwezig in de Benelux,
  Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Zwitserland en verwacht
  een omzet van EUR 43,6 miljoen in 2008 te realiseren. De distributie
  van Somatostatine-UCB(TM) zal vanuit het gloednieuwe wereldwijde
  logistiek centrum in Manage (België) georganiseerd worden.

  Voor verdere vragen kan u terecht bij:
  Nicolas Vryghem, Financial Adviser, Eumedica
  T +32.497.40.46.44, n.vryghem@eumedica.ch

  Toekomstgerichte verklaring
  Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen op basis van de
  huidige plannen, ramingen en overtuigingen van het management.
  Dergelijke verklaringen zijn onderhevig aan risico's en onzekerheden
  die tot gevolg kunnen hebben dat de feitelijke resultaten wezenlijk
  kunnen verschillen van de resultaten die door dergelijke
  toekomstgerichte verklaringen in deze persmededeling kunnen worden
  gesuggereerd. Belangrijke factoren die de oorzaak kunnen zijn van
  dergelijke verschillen omvatten: algemene economische veranderingen,
  activiteitensector en concurrentieel klimaat, gevolgen van
  toekomstige gerechtelijke uitspraken, veranderingen in regelgeving,
  wisselkoersschommelingen en het aanwerven en behouden van
  medewerkers.


  Klik op onderstaande link voor de pdf-versie van het persbericht:


  Dit persbericht is oorspronkelijk gedistribueerd door Hugin. Enkel de
  afzender is verantwoordelijk voor de inhoud van dit bericht.

  hugin.info/133973/R/1289175/290231.pdf
  www.ucb-group.com/investor_relations/
  Copyright © Hugin AS 2009. All rights reserved.


  (END) Dow Jones Newswires

 16. postpaul 11 februari 2009 11:56
  'Kredietcrisis drijft biotech in armen farma'

  Veel kleine biotechnologiebedrijven hebben door de kredietcrisis financieringsproblemen, hetgeen de consolidatieslag in de sector kan versnellen.
  Dat zegt Michael Sjöström, fondsmanager van het Pictet (Lux) Biotech Fund, in een gesprek met Fondsnieuws.
  Sjöström heeft zijn cliënten de consolidatieslag vorig jaar al in het vooruitzicht gesteld.

  Wel geld, geen ideeën
  De eerste twee overnames zijn in januari dan ook al aangekondigd en er staan meer op stapel. 'Maar,' waarschuwt Sjöström, 'als banken weigeren kredieten te verstrekken - zoals ze nu veelal doen - dan zet de lang verwachte consolidatieslag ook in 2009 niet door.'
  Beleggers laten zich er echter niet door afschrikken: biotechnologieaandelen zitten in de lift.
  Het Pictet Biotech Fund profiteert ervan: sinds begin dit jaar is een rendement geboekt van ruim 16 procent. Beleggers verwachten dat farmabedrijven die 'veel geld, maar weinig innovatie hebben' de lage k/w verhoudingen zullen aangrijpen om biotechnologiebedrijven over te nemen.

  Trends van 2009
  Naast consolidatie denkt Sjöström dat de trends van 2009 dezelfde zullen zijn als die van 2008: beleggers prevaleren defensieve boven cyclische sectoren, terwijl de Verenigde Staten koersen af op een nationale gezondheidszorg.
  Verder ziet Sjöström dat opkomende markten voor farma- en biotechnologiebedrijven steeds belangrijker worden en dat er in 2009 kwantitatief weinig, maar kwalitatief enkele zeer belangrijke medicijnen worden gelanceerd.
  De belangrijkste markt is voor Sjöström de Amerikaanse markt. Daar wordt 85 procent van het fondsvermogen belegd. 'De VS zijn zonder twijfel de meest concurrerende, meest winstgevende markt, maar punt is wel dat deze markt niet snel genoeg groeit.'
  Dat risico kan zwaarder gaan wegen nu de VS begrotingsproblemen hebben en verwacht wordt dat er toenemende prijsdruk ontstaat.
  Tegelijkertijd voorziet hij door de invoering van een nationale gezondheidszorg in de VS wel nieuwe groeimogelijkheden voor medicijnen. 'Er zal sprake zijn van prijsdruk, met een uitzondering voor innovatieve producten. Dat onderstreept ook het toenemende belang van innovatie.'
  Om te kunnen profiteren van bijzonder innovatieve projecten in de biotechnologische industrie, kan het Pictet Biotech Fund tot 10 procent van zijn nettovermogen beleggen in private equity en/of in niet-genoteerde effecten.

  Bottom-up strategie
  Sjöström is een ervaren rot in de sector. Hij was hoofd van het farmateam van Pictet, voordat hij in 2000 Sectoral Asset Management (SAM) oprichtte, dat zich focust op farma en biotechnologie en voor Pictet het fonds beheert.
  Hij volgt een bottom-up strategie, waarbij hij een voorkeur heeft voor bedrijven die aan het begin staan van een nieuwe productcyclus. Ten minste tweederde wordt belegd in aandelen van bedrijven die innoveren in de medische biofarmacie.
  De nadruk in de portefeuille ligt op kleine en middelgrote bedrijven en op groeiaandelen.
  In totaal heeft het fonds pakweg 40 bedrijven in portefeuille. De tracking error is met meer dan 5 procent ten opzichte van de Nasdaq Biotech Index relatief groot.

  Vergrijzing
  Sjöström stelt dat biotechnologie zich niet kan onttrekken aan het marktsentiment als dat hevig negatief is, zoals dat eind 2008 het geval was.
  Maar voor beleggers met een langere termijnhorizon ziet hij gunstige ontwikkelingen, zoals de vergrijzing, de hogere levensverwachting en de groei van gezondheidszorg in opkomende markten.
  Het instapmoment lijkt gunstig. De k/w verhouding is 14 à 15, terwijl de bedrijven een groei laten zien van 15 tot 20 procent per jaar. Ultimo dit jaar rekent Sjöström op een k/w voor de biotech van pakweg 20.
  Het fonds heeft over de afgelopen tien jaar bijna 160 procent rendement behaald.
690 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 35 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
Premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links