Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tot hoever zakt de olie prijs?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4.535 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 222 223 224 225 226 227 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Olieprijs sluit onveranderd

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is onveranderd gesloten.

De januari-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange onveranderd op 58,43 dollar.

Oliehandelaren zijn in afwachting van de uitkomsten van een tweedaagse vergadering van oliekartel OPEC op donderdag en vrijdag. The Wall Street Journal meldde dat een aantal olieproducerende landen onder aanvoering van Saoedi-Arabië en Rusland zou aandringen om de productie-inperking met nog eens 500.000 vaten per dag uit te breiden.

Degenen die hopen op een snelle beslissing vandaag van de OPEC kunnen vandaag wel eens worden teleurgesteld, denkt ING. "Zoals gewoonlijk kan de vergadering langer duren dan gepland, dus wees daar maar op voorbereid."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
OPEC breidt productiebeperking uit

(ABM FN-Dow Jones) Oliekartel OPEC gaat in 2020 de huidige productiebeperking met nog eens ongeveer 40 procent uitbreiden tot circa 1,7 miljoen vaten per dag. Dit is de uitkomst van de vergadering van het kartel op donderdag, zo zeiden kartelfunctionarissen volgens The Wall Street Journal.

Momenteel geldt er al een beperking van 1,2 miljoen vaten olie per dag. Deze afspraken lopen in maart volgend jaar af.

Saoedi-Arabië, het belangrijkste kartellid, produceert momenteel al 0,4 miljoen vaten per dag minder dan is afgesproken.

Vandaag vergadert OPEC met een tiental niet-kartelleden onder leiding van Rusland. De verwachting is dat ook zij zich achter een uitbreiding van de productiebeperking zullen scharen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers kunnen maar beter voorzichtig zijn met de aanstaande beursgang van Saudi Aramco. Dit zei vermogensbeheerder Stan Westerterp van Bond Capital Partners vrijdag voor de camera van ABM Financial News.

Technisch is het voor de meeste beleggers in Nederland en België momenteel nog niet mogelijk in deze beursgang te beleggen, en dat is wellicht ook maar het beste, aldus Westerterp.

Bepalend voor het rendement van het aandeel Aramco zal de olieprijs zijn. En oliekartel OPEC zal vandaag vermoedelijk formeel besluiten de productiebeperking te verhogen van 1,2 miljoen naar 1,7 miljoen vaten olie per dag.

www.youtube.com/watch?v=QD24IGOz_Wk

Indien de olieprijs stijgt, dan zou Aramco een heel interessante belegging kunnen blijken, vooral omdat Saoedi-Arabië tegen heel lage kosten de olie uit de grond kan halen.

Daar staat wel tegenover dat elektrisch rijden steeds meer in zwang komt.

De macht van het oliekartel is evenwel tanende, waarschuwde Westerterp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

(ABM FN-Dow Jones) Het besluit van OPEC om de productie met nog eens 500.000 vaten per dag te verlagen klinkt volgens senior energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO als goed nieuws. Het besluit bevestigt volgens hem echter wat we in de praktijk al langer zien; OPEC heeft de productie de afgelopen maanden tenslotte al flink verlaagd, waardoor er per saldo weinig verandert. Van Cleef licht toe.

www.youtube.com/watch?v=McBEK-Mk67U

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Handel in Saudi Aramco begint woensdag

Gepubliceerd op 6 dec 2019 om 13:57 | Views: 0

RIYAD (AFN/BLOOMBERG) - De handel in aandelen Saudi Aramco gaat woensdag 11 december van start op de beurs in Riyad. De beursgang van het Saudische staatsoliebedrijf is de grootste ooit, zo werd eerder al bekend.

Saudi Aramco haalt in totaal 25,6 miljard dollar, omgerekend 23 miljard euro, op met zijn notering. Het oude record was in handen van de Chinese webwinkelreus Alibaba, dat bij zijn beursentree in New York 25 miljard dollar ophaalde.

De openingsveiling zal eenmalig een uur duren, zo maakte de Saudische beursuitbater Tadawul bekend. Dat is een half uur langer dan normaal. Daarna vindt continue handel plaats in de Saudi Arabian American Oil Company, de volledige naam van de onderneming.

Als een optie om meer aandelen te verkopen wordt gelicht, kan de beursentree nog waardevoller worden. Dan haalt Saudi Aramco 29,4 miljard dollar op bij beleggers. Maar dat wordt later pas bekend. De bedragen zijn gebaseerd op introductieprijs op de beurs van 32 riyal per aandeel. Daarmee is Saudi Aramco als geheel 1,7 biljoen dollar waard. Dat is 1700 miljard dollar. Het bedrijf brengt slechts 1,5 procent van de aandelen naar de beurs in Riyad. Daarvan gaat twee derde naar institutionele beleggers en de rest naar particulieren.
voda
0
OPEC+ bevestigt aanvullende productieverlaging

(ABM FN-Dow Jones) De OPEC en deelnemende olieproducenten buiten het kartel hebben conform de verwachting afgesproken de productie in het eerste kwartaal van 2020 met nog eens 500.000 vaten per dag in te perken, bovenop de bestaande afspraak van 1,2 miljoen vaten per dag. Dit werd vrijdag bevestigd na een vergadering van de zogeheten OPEC+.

Dit betekent dat er vanaf januari ongeveer 1,7 miljoen vaten olie per dag aan de markt worden onttrokken.

Van de 500.000 vaten per dag die volgens de nieuwe afspraken minder worden opgepompt, levert Saoedi-Arabië er 167.000 in.

Voor Rusland komt de totale productieverlaging met de nieuwe afspraak uit op 300.000 vaten per dag, 170.000 meer dan in de bestaande deal. Wel krijgt Moskou ontheffingen voor de productie van butaan- en propaangas.

In maart 2020 komt de OPEC+ bijeen voor een buitengewone vergadering om dan opnieuw te kijken naar de gemaakte afspraken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs omhoog na dichtdraaien oliekraan door Opec+

Na twee dagen steggelen waren ze er vrijdag uit: de grote olieproducerende landen gaan volgend jaar minder olie op de markt brengen. Dat moet het aanbod beperken en de prijzen omhoog krijgen. Dat laatste leek vrijdagmiddag gelukt, in ieder geval voor even: Brent-olie werd na de bekendmaking van het nieuws 2% duurder, op $64,88 per vat.

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen vergaderden al sinds donderdag de leden van de Opec+: een monsterverband van olieproducerende staten, waarvan Saoedi-Arabië en Rusland de belangrijkste zijn. Tot nu toe gold de afspraak om samen het equivalent van 1,2 miljoen vaten olie minder op de markt te brengen, vergeleken met het niveau van oktober 2018. Dat worden vanaf 1 januari nog eens 500.000 vaten minder, in totaal een beperking van 1,7 miljoen vaten dus. De afspraak geldt tot eind maart volgend jaar.

Verrassing Saoedi-Arabië
Tot verrassing van analisten kondigde Saoedi-Arabië tijdens de persconferentie na de Opec+ vergadering aan vrijwillig nog eens 400.000 extra vaten van de eigen productie af te halen. Daarmee komt het totaal op 2,1 miljoen vaten.

Daarmee lijkt de dreiging (vanuit het perspectief van de olieproducenten bezien) van overaanbod en dalende olieprijzen in het eerste kwartaal van volgend jaar geweken.


Een hogere olieprijs zou Saoedi-Arabië dit jaar extra goed uitkomen. Volgende week wordt een deel van staatsoliebedrijf Saudi Aramco naar de beurs gebracht. Een dalende olieprijs zou niet goed zijn voor de aandelenkoers van de beursdebutant.

Schalieolie
De Opec+ probeert al jaren de olieprijs omhoog te krijgen door de eigen kranen dicht te draaien. De landen hebben last van een geduchte concurrent: de Amerikaanse schalieolie-industrie. Deze bedrijven winnen olie uit keihard schaliegesteente en overspoelen de markt met olie. De Verenigde Staten zijn geen lid van de Opec+. Bovendien bestaat de olie-industrie daar uit onafhankelijke bedrijven, terwijl de olieproductie in de Opec+ landen wordt gedomineerd door de staat.

Sjoemelen
Zoals ieder jaar lagen de Opec+ landen met elkaar overhoop over de vraag wie hoeveel vaten minder moet produceren. Alle olielanden willen hogere prijzen, maar niemand wil minder olie verkopen. Tijdens de persconferentie in Wenen riep de Saoedische olieminister de andere landen op zich aan de afspraken te houden, en niet alsnog meer olie te verkopen dan afgesproken.

Dit jaar bleek al dat verschillende landen, waaronder Rusland, het niet zo nauw namen met de afspraken. Ondanks de Saoedische toezegging lijkt ook de markt sceptisch over het olieaanbod volgend jaar: tegen het einde van de handelsdag in Europa ging er alweer een dollar van de olieprijs af. Een vat Brent kostte toen $63,84 per vat.

fd.nl/economie-politiek/1327278/oliep...
voda
0
Olieprijs stijgt na nieuw OPEC-akkoord

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag gestegen. Op een settlement van 59,20 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,77 dollar of 1,3 procent meer waard.

De OPEC en deelnemende olieproducenten buiten het kartel hebben conform de verwachting afgesproken de productie in het eerste kwartaal van 2020 met nog eens 500.000 vaten per dag in te perken, bovenop de bestaande afspraak van 1,2 miljoen vaten per dag.

Dit betekent dat er vanaf januari ongeveer 1,7 miljoen vaten olie per dag aan de markt worden onttrokken.

Volgens technisch analist Fawad Razaqzada van Forex.com was de oliemarkt positief over het OPEC+ akkoord maar bleef de stijging van de olieprijs enigszins beperkt vanwege de algemene zorgen over de mondiale economische groei.

Van de 500.000 vaten per dag die volgens de nieuwe afspraken minder worden opgepompt, levert Saoedi-Arabië er 167.000 in.

Voor Rusland komt de totale productieverlaging met de nieuwe afspraak uit op 300.000 vaten per dag, 170.000 meer dan in de bestaande deal. Wel krijgt Moskou ontheffingen voor de productie van butaan- en propaangas.

In maart 2020 komt de OPEC+ bijeen voor een buitengewone vergadering om dan opnieuw te kijken naar de productiedeal.

"De som van afgesproken en vrijwillige inperkingen is aanzienlijk en zou een daling van de olieprijzen moeten voorkomen in het eerste kwartaal [van 2020]", denkt energie expert Anas Alhajji van Energy Outlook Advisors.

"De Saoedi's wilden met de OPEC bijeenkomst twee dingen bereiken: een verdere verlaging en eenheid binnen de OPEC+ en dat is beide gelukt", aldus de marktkenner.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs sluit lager

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten, vanwege tegenvallende Chinese macro-data.

Uit cijfers van de Chinese overheid bleek zondag dat de Chinese export in november op jaarbasis is gedaald met 1,1 procent, na een afname van 0,9 procent in oktober. Vooraf geraadpleegde economen rekenden juist op een stijging van 1,0 procent. De export naar de VS daalde zelfs met 23 procent. De tegenvallende data wakkerden de zorgen over 's werelds op één na grootste economie aan en de potentiële impact ervan op de vraag naar olie.

Vrijdag sloten zowel de Brent- als WTI-futures op hun hoogste niveau sinds ongeveer september, nadat de OPEC en zijn bondgenoten overeenkwamen om de productie vanaf januari met nog eens 500.000 vaten per dag te verlagen bovenop de huidige reductieovereenkomst. Daarmee komt de totale outputreductie voor deze zogenaamde OPEC+ op een reductie van 1,7 miljoen vaten per dag, inclusief de huidige productieverlaging van 1,2 miljoen vaten per dag.

"Dit besluit markeert een belangrijke verschuiving naar een strategie om fysieke onevenwichtigheden op de korte termijn in balans te brengen in plaats van te proberen om de onevenwichtigheden op de lange termijn te corrigeren", meldden analisten van Goldman Sachs.

"De toename van de productieverlaging kan ertoe leiden dat de olieprijs dusdanig stijgt dat de vraag verstikt", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. "Hoewel de mondiale economie tekenen van herstelt vertoont, is de economie nog steeds fragiel", voegde hij toe.

De januari-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,18 dollar lager, ofwel 0,3 procent, op 59,02 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs stijgt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag gestegen in New York, in anticipatie op een daling van de Amerikaanse olievoorraden.

De future op een vat West Texas Intermediate olie sloot 0,4 procent hoger op 59,24 dollar per vat. Dat is de hoogste stand sinds medio september.

De Energy Information Administration verlaagde dinsdag zijn verwachtingen voor de Amerikaanse olieproductie, met 0,3 procent voor dit jaar en met 0,9 procent voor 2020. Het overheidsorgaan verhoogde zijn raming voor de olieprijzen dit jaar met 0,5 procent en voor volgend jaar met 0,9 procent, tot 55,01 dollar voor WTI-olie en 60,51 dollar voor Brent.

Woensdagmiddag publiceert de Amerikaanse regering de wekelijkse cijfers over de handelsvoorraden ruwe olie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse olievoorraden licht gestegen

(ABM FN) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week licht gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieministerie.

In de week eindigend op 6 december stegen de voorraden ruwe olie met 0,8 miljoen vaten tot 447,9 miljoen vaten.

De benzinevoorraden namen toe met 5,4 miljoen vaten tot 234,8 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel groeiden met 4,1 miljoen vaten tot 123,6 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde,van 91,9 naar 90,6 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs daalt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag gedaald. Op een settlement van 58,76 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 0,48 dollar of 0,8 procent minder waard.

De Amerikaanse olievoorraden toonden afgelopen week een onverwachte stijging met 0,8 miljoen vaten, waar werd gerekend op een afname. Verder stegen de benzinevoorraden en die voor stookolie.

De Fed verraste woensdagavond niet met zijn rentebesluit en handhaafde de belangrijkste rente conform de verwachting in een bandbreedte van 1,50 tot 1,75 procent. de centrale bank verwacht in 2020 geen renteaanpassingen. De olieprijs reageerde daar niet heel sterk op.

De OPEC publiceerde woensdag zijn maandrapport en liet daarin de verwachte groei van de vraag naar olie voor dit en komend jaar ongewijzigd.

Belangrijkste richtpunt voor de oliemarkt zijn de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Komende zondag treden nieuwe Amerikaanse importsancties in werking op 150 miljard dollar aan Chinese goederen en nog altijd is niet duidelijk of die importtarieven worden uitgesteld.

"Als er geen handelsdeal of minimaal het uitstellen van nieuwe importtarieven wordt afgesproken, dan kunnen we een aanzienlijke risico-aversie tegemoet zien", voorstelt analist Tariq Zahir van Tyche Capital Advisors.

Woensdag was er verder aandacht voor de eerste handelsdag van Saudi Aramco aan de Tadawul in Riyad. Met de beursgang werd 25,6 miljard dollar opgehaald, waardoor het de grootste ooit is. Het bedrijf werd gewaardeerd op bijna 1900 miljard dollar. Het aandeel steeg 10 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: OPEC overtuigt niet

(ABM FN-Dow Jones) De OPEC heeft samen met haar partners afgelopen vrijdag besloten het bestaande olieproductieakkoord aan te passen, maar overtuigde daarmee niet. Dit stelde econoom Hans van Cleef van ABN AMRO donderdag.

Het bestaande akkoord om de olieproductie te beperken met 1,2 miljoen vaten per dag werd opgehoogd met nog eens 503.000 vaten naar een productieverlaging van 1,703 miljoen vaten per dag en zal begin maart worden geëvalueerd.

"Nu lijkt deze headline goed nieuws voor de oliemarkt. Lagere productie om stabiliteit te bewerkstelligen zou moeten leiden tot een balans tussen de mondiale vraag en aanbod, en daarmee de prijs rond het huidige niveau of iets hoger te houden", aldus Van Cleef.

Toch zijn er volgens hem twee belangrijke kanttekeningen te maken.

In de eerste plaats heeft de OPEC volgens de econoom de afgelopen maanden al aanzienlijk minder geproduceerd dan was afgesproken.

"Toch kwam het echte nieuws pas na de vergadering", aldus de econoom. "De nieuwe energieminister van Saoedi-Arabië prins Abdulaziz bin Salman gaf aan dat het koninkrijk bovenop het bestaande nieuwe productiequota haar ‘over-compliance’ van 400.000 vaten per dag zal blijven handhaven. Met andere woorden: doordat Saoedi-Arabië haar productie extra zal blijven verlagen bovenop de gemaakte afspraken komt het netto-productieverlagingsakkoord van OPEC+ niet uit op 1,7 miljoen maar op 2,1 miljoen vaten per dag."

Het tweede opvallende punt is het feit dat de OPEC+ alliantie er blijkbaar niet in geslaagd is om de productie gezamenlijk officieel verder te verlagen. "Dit bewijst de verschillen van inzicht en het gebrek aan samenhang binnen de organisatie", aldus Van Cleef.

Volgens de econoom blijft het aanbod ruim, terwijl de vraagzijde verder onder druk komt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'OPEC-maatregel voorkomt olieoverschot niet'

Gepubliceerd op 12 dec 2019 om 11:13 | Views: 655

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De wereldwijde oliemarkten kampen volgend jaar nog steeds met overschotten. Ook de door oliekartel OPEC en zijn bondgenoten als Rusland ingestelde extra productiebeperkingen doen daar niets aan af. Dat concludeert het IEA. Volgens dat internationale energieagentschap kunnen olievoorraden in het eerste kwartaal van volgend jaar dagelijks met 700.000 vaten per dag toenemen.

Het IEA gaat in zijn raming uit van de maximale productiebeperking die de OPEC+-landen hebben afgesproken van 2,1 miljoen vaten per dag. Dat de maatregelen maar beperkt effect zullen sorteren, komt onder meer doordat elders meer olie wordt geproduceerd. Het agentschap wijst vooral naar de productiegroei uit schalie in de VS. Al met al wordt meer geproduceerd dan de wereldwijde vraag.

Het IEA wijst er verder op dat de afgesproken productiebeperkingen door de OPEC-landen en bondgenoten als Rusland minder zullen uitpakken dan gedacht. OPEC-leden als Irak en Nigeria nemen het namelijk niet zo nauw met de afspraken.
voda
0
Kroonprins heeft zijn zin: waarde Saudi Aramco bereikt $2000 mrd

Het grootste bedrijf ter wereld is weer een stukje groter. De waarde van Saudi Aramco tikte op de tweede handelsdag op de beurs van Riyad even de $2000 mrd aan. Net als woensdag stegen de aandelen bijna 10%, waardoor het doel van Mohammed bin Salman kortstondig werd bereikt.

De Saoedische kroonprins en vicepremier is de drijvende kracht achter de beursintroductie van het oliebedrijf. Hij mikte in eerste instantie op $2000 mrd en wilde eigenlijk 5% van de aandelen op de markt brengen. Dat werd door teleurstellende belangstelling teruggebracht naar 1,5%.

Kanttekeningen

De introductieprijs bedroeg woensdagmorgen 32 riyal, wat neerkwam op een waardering van ruim $1700 mrd. Op de eerste handelsdag steeg het aandeel ook al met 10%, waarmee de dagelijkse limiet werd bereikt. Vandaag werd een top bereikt van 38,70 riyal. Daarna zakte het aandeel terug naar 38,30 riyal.

Er worden wel kanttekeningen geplaatst bij het record van Aramco. De Saoedische regering heeft volgens internationale media rijke Saoedi's onder druk gezet om te investeren. Ook kunnen ze lenen om te investeren en krijgen ze aandelen cadeau als ze de eerste zes maanden niet verkopen.

Vestzak-broekzakoperatie

Zo lijkt het op een enorme vestzak-broekzakoperatie: het geld vloeit van de Saoedische bevolking naar de staatskas, terwijl de bedoeling juist was om buitenlands geld op te halen. Door het vroegtijdig afblazen van de internationale raodshow is dat niet goed gelukt.

Daar kan nog verandering in komen, als het oliebedrijf wordt opgenomen in de toonaangevende aandelenindices. Indexaanbieder MSCI heeft al aangekondigd dat het Aramco op 17 december opneemt in zijn index voor opkomende markten.

fd.nl/beurs/1328025/waarde-aramco-ber...

4.535 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 222 223 224 225 226 227 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Beurzen wachten op ECB-besluit

11:45 De meeste Europese beurzen bleven donderdag dicht bij huis. Beleggers waren vooral in afwachting van het ee... 7

  Indices

  AEX 598,99 +0,01%
  EUR/USD 1,1132 -0,02%
  Germany30^ 13.166,60 +0,15%
  Gold spot 1.474,69 +0,01%
  LDN100-24h 7.260,61 +0,45%
  NY-Nasdaq Composite 8.654,05 +0,44%
  US30# 27.933,18 +0,15%

  Stijgers

  ALTICE...
  +3,13%
  ASMI
  +3,07%
  Ajax
  +2,44%
  ADYEN NV
  +2,25%
  Air Fr...
  +2,22%

  Dalers

  Kiadis...
  -5,64%
  KPN
  -2,71%
  Aperam
  -2,31%
  Pharming
  -1,68%
  Intert...
  -1,62%

  Nieuws Forum Meer»

  (3)

  luuk4 op 12-dec-19 12:38
  (8)

  Hemdi op 12-dec-19 12:35
  (1)

  Knight V op 12-dec-19 12:25
  (4)

  suske wiet op 12-dec-19 11:53
  (2)

  BobTL op 12-dec-19 11:53

  Column Forum Meer»

  (80)

  ONN op 12-dec-19 13:01
  (4)

  Erny op 12-dec-19 12:33
  (4)

  rekeozsejtlerap ed op 12-dec-19 11:28
  (2)

  Brievenbus op 12-dec-19 08:47
  (99)

  JoostVLS op 12-dec-19 07:36