Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tot hoever zakt de olie prijs?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4.665 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Video: belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers kunnen maar beter voorzichtig zijn met de aanstaande beursgang van Saudi Aramco. Dit zei vermogensbeheerder Stan Westerterp van Bond Capital Partners vrijdag voor de camera van ABM Financial News.

Technisch is het voor de meeste beleggers in Nederland en België momenteel nog niet mogelijk in deze beursgang te beleggen, en dat is wellicht ook maar het beste, aldus Westerterp.

Bepalend voor het rendement van het aandeel Aramco zal de olieprijs zijn. En oliekartel OPEC zal vandaag vermoedelijk formeel besluiten de productiebeperking te verhogen van 1,2 miljoen naar 1,7 miljoen vaten olie per dag.

www.youtube.com/watch?v=QD24IGOz_Wk

Indien de olieprijs stijgt, dan zou Aramco een heel interessante belegging kunnen blijken, vooral omdat Saoedi-Arabië tegen heel lage kosten de olie uit de grond kan halen.

Daar staat wel tegenover dat elektrisch rijden steeds meer in zwang komt.

De macht van het oliekartel is evenwel tanende, waarschuwde Westerterp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

(ABM FN-Dow Jones) Het besluit van OPEC om de productie met nog eens 500.000 vaten per dag te verlagen klinkt volgens senior energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO als goed nieuws. Het besluit bevestigt volgens hem echter wat we in de praktijk al langer zien; OPEC heeft de productie de afgelopen maanden tenslotte al flink verlaagd, waardoor er per saldo weinig verandert. Van Cleef licht toe.

www.youtube.com/watch?v=McBEK-Mk67U

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Handel in Saudi Aramco begint woensdag

Gepubliceerd op 6 dec 2019 om 13:57 | Views: 0

RIYAD (AFN/BLOOMBERG) - De handel in aandelen Saudi Aramco gaat woensdag 11 december van start op de beurs in Riyad. De beursgang van het Saudische staatsoliebedrijf is de grootste ooit, zo werd eerder al bekend.

Saudi Aramco haalt in totaal 25,6 miljard dollar, omgerekend 23 miljard euro, op met zijn notering. Het oude record was in handen van de Chinese webwinkelreus Alibaba, dat bij zijn beursentree in New York 25 miljard dollar ophaalde.

De openingsveiling zal eenmalig een uur duren, zo maakte de Saudische beursuitbater Tadawul bekend. Dat is een half uur langer dan normaal. Daarna vindt continue handel plaats in de Saudi Arabian American Oil Company, de volledige naam van de onderneming.

Als een optie om meer aandelen te verkopen wordt gelicht, kan de beursentree nog waardevoller worden. Dan haalt Saudi Aramco 29,4 miljard dollar op bij beleggers. Maar dat wordt later pas bekend. De bedragen zijn gebaseerd op introductieprijs op de beurs van 32 riyal per aandeel. Daarmee is Saudi Aramco als geheel 1,7 biljoen dollar waard. Dat is 1700 miljard dollar. Het bedrijf brengt slechts 1,5 procent van de aandelen naar de beurs in Riyad. Daarvan gaat twee derde naar institutionele beleggers en de rest naar particulieren.
voda
0
OPEC+ bevestigt aanvullende productieverlaging

(ABM FN-Dow Jones) De OPEC en deelnemende olieproducenten buiten het kartel hebben conform de verwachting afgesproken de productie in het eerste kwartaal van 2020 met nog eens 500.000 vaten per dag in te perken, bovenop de bestaande afspraak van 1,2 miljoen vaten per dag. Dit werd vrijdag bevestigd na een vergadering van de zogeheten OPEC+.

Dit betekent dat er vanaf januari ongeveer 1,7 miljoen vaten olie per dag aan de markt worden onttrokken.

Van de 500.000 vaten per dag die volgens de nieuwe afspraken minder worden opgepompt, levert Saoedi-Arabië er 167.000 in.

Voor Rusland komt de totale productieverlaging met de nieuwe afspraak uit op 300.000 vaten per dag, 170.000 meer dan in de bestaande deal. Wel krijgt Moskou ontheffingen voor de productie van butaan- en propaangas.

In maart 2020 komt de OPEC+ bijeen voor een buitengewone vergadering om dan opnieuw te kijken naar de gemaakte afspraken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs omhoog na dichtdraaien oliekraan door Opec+

Na twee dagen steggelen waren ze er vrijdag uit: de grote olieproducerende landen gaan volgend jaar minder olie op de markt brengen. Dat moet het aanbod beperken en de prijzen omhoog krijgen. Dat laatste leek vrijdagmiddag gelukt, in ieder geval voor even: Brent-olie werd na de bekendmaking van het nieuws 2% duurder, op $64,88 per vat.

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen vergaderden al sinds donderdag de leden van de Opec+: een monsterverband van olieproducerende staten, waarvan Saoedi-Arabië en Rusland de belangrijkste zijn. Tot nu toe gold de afspraak om samen het equivalent van 1,2 miljoen vaten olie minder op de markt te brengen, vergeleken met het niveau van oktober 2018. Dat worden vanaf 1 januari nog eens 500.000 vaten minder, in totaal een beperking van 1,7 miljoen vaten dus. De afspraak geldt tot eind maart volgend jaar.

Verrassing Saoedi-Arabië
Tot verrassing van analisten kondigde Saoedi-Arabië tijdens de persconferentie na de Opec+ vergadering aan vrijwillig nog eens 400.000 extra vaten van de eigen productie af te halen. Daarmee komt het totaal op 2,1 miljoen vaten.

Daarmee lijkt de dreiging (vanuit het perspectief van de olieproducenten bezien) van overaanbod en dalende olieprijzen in het eerste kwartaal van volgend jaar geweken.


Een hogere olieprijs zou Saoedi-Arabië dit jaar extra goed uitkomen. Volgende week wordt een deel van staatsoliebedrijf Saudi Aramco naar de beurs gebracht. Een dalende olieprijs zou niet goed zijn voor de aandelenkoers van de beursdebutant.

Schalieolie
De Opec+ probeert al jaren de olieprijs omhoog te krijgen door de eigen kranen dicht te draaien. De landen hebben last van een geduchte concurrent: de Amerikaanse schalieolie-industrie. Deze bedrijven winnen olie uit keihard schaliegesteente en overspoelen de markt met olie. De Verenigde Staten zijn geen lid van de Opec+. Bovendien bestaat de olie-industrie daar uit onafhankelijke bedrijven, terwijl de olieproductie in de Opec+ landen wordt gedomineerd door de staat.

Sjoemelen
Zoals ieder jaar lagen de Opec+ landen met elkaar overhoop over de vraag wie hoeveel vaten minder moet produceren. Alle olielanden willen hogere prijzen, maar niemand wil minder olie verkopen. Tijdens de persconferentie in Wenen riep de Saoedische olieminister de andere landen op zich aan de afspraken te houden, en niet alsnog meer olie te verkopen dan afgesproken.

Dit jaar bleek al dat verschillende landen, waaronder Rusland, het niet zo nauw namen met de afspraken. Ondanks de Saoedische toezegging lijkt ook de markt sceptisch over het olieaanbod volgend jaar: tegen het einde van de handelsdag in Europa ging er alweer een dollar van de olieprijs af. Een vat Brent kostte toen $63,84 per vat.

fd.nl/economie-politiek/1327278/oliep...
voda
0
Olieprijs stijgt na nieuw OPEC-akkoord

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag gestegen. Op een settlement van 59,20 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,77 dollar of 1,3 procent meer waard.

De OPEC en deelnemende olieproducenten buiten het kartel hebben conform de verwachting afgesproken de productie in het eerste kwartaal van 2020 met nog eens 500.000 vaten per dag in te perken, bovenop de bestaande afspraak van 1,2 miljoen vaten per dag.

Dit betekent dat er vanaf januari ongeveer 1,7 miljoen vaten olie per dag aan de markt worden onttrokken.

Volgens technisch analist Fawad Razaqzada van Forex.com was de oliemarkt positief over het OPEC+ akkoord maar bleef de stijging van de olieprijs enigszins beperkt vanwege de algemene zorgen over de mondiale economische groei.

Van de 500.000 vaten per dag die volgens de nieuwe afspraken minder worden opgepompt, levert Saoedi-Arabië er 167.000 in.

Voor Rusland komt de totale productieverlaging met de nieuwe afspraak uit op 300.000 vaten per dag, 170.000 meer dan in de bestaande deal. Wel krijgt Moskou ontheffingen voor de productie van butaan- en propaangas.

In maart 2020 komt de OPEC+ bijeen voor een buitengewone vergadering om dan opnieuw te kijken naar de productiedeal.

"De som van afgesproken en vrijwillige inperkingen is aanzienlijk en zou een daling van de olieprijzen moeten voorkomen in het eerste kwartaal [van 2020]", denkt energie expert Anas Alhajji van Energy Outlook Advisors.

"De Saoedi's wilden met de OPEC bijeenkomst twee dingen bereiken: een verdere verlaging en eenheid binnen de OPEC+ en dat is beide gelukt", aldus de marktkenner.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs sluit lager

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten, vanwege tegenvallende Chinese macro-data.

Uit cijfers van de Chinese overheid bleek zondag dat de Chinese export in november op jaarbasis is gedaald met 1,1 procent, na een afname van 0,9 procent in oktober. Vooraf geraadpleegde economen rekenden juist op een stijging van 1,0 procent. De export naar de VS daalde zelfs met 23 procent. De tegenvallende data wakkerden de zorgen over 's werelds op één na grootste economie aan en de potentiële impact ervan op de vraag naar olie.

Vrijdag sloten zowel de Brent- als WTI-futures op hun hoogste niveau sinds ongeveer september, nadat de OPEC en zijn bondgenoten overeenkwamen om de productie vanaf januari met nog eens 500.000 vaten per dag te verlagen bovenop de huidige reductieovereenkomst. Daarmee komt de totale outputreductie voor deze zogenaamde OPEC+ op een reductie van 1,7 miljoen vaten per dag, inclusief de huidige productieverlaging van 1,2 miljoen vaten per dag.

"Dit besluit markeert een belangrijke verschuiving naar een strategie om fysieke onevenwichtigheden op de korte termijn in balans te brengen in plaats van te proberen om de onevenwichtigheden op de lange termijn te corrigeren", meldden analisten van Goldman Sachs.

"De toename van de productieverlaging kan ertoe leiden dat de olieprijs dusdanig stijgt dat de vraag verstikt", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. "Hoewel de mondiale economie tekenen van herstelt vertoont, is de economie nog steeds fragiel", voegde hij toe.

De januari-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,18 dollar lager, ofwel 0,3 procent, op 59,02 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs stijgt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag gestegen in New York, in anticipatie op een daling van de Amerikaanse olievoorraden.

De future op een vat West Texas Intermediate olie sloot 0,4 procent hoger op 59,24 dollar per vat. Dat is de hoogste stand sinds medio september.

De Energy Information Administration verlaagde dinsdag zijn verwachtingen voor de Amerikaanse olieproductie, met 0,3 procent voor dit jaar en met 0,9 procent voor 2020. Het overheidsorgaan verhoogde zijn raming voor de olieprijzen dit jaar met 0,5 procent en voor volgend jaar met 0,9 procent, tot 55,01 dollar voor WTI-olie en 60,51 dollar voor Brent.

Woensdagmiddag publiceert de Amerikaanse regering de wekelijkse cijfers over de handelsvoorraden ruwe olie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse olievoorraden licht gestegen

(ABM FN) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week licht gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieministerie.

In de week eindigend op 6 december stegen de voorraden ruwe olie met 0,8 miljoen vaten tot 447,9 miljoen vaten.

De benzinevoorraden namen toe met 5,4 miljoen vaten tot 234,8 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel groeiden met 4,1 miljoen vaten tot 123,6 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde,van 91,9 naar 90,6 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs daalt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag gedaald. Op een settlement van 58,76 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 0,48 dollar of 0,8 procent minder waard.

De Amerikaanse olievoorraden toonden afgelopen week een onverwachte stijging met 0,8 miljoen vaten, waar werd gerekend op een afname. Verder stegen de benzinevoorraden en die voor stookolie.

De Fed verraste woensdagavond niet met zijn rentebesluit en handhaafde de belangrijkste rente conform de verwachting in een bandbreedte van 1,50 tot 1,75 procent. de centrale bank verwacht in 2020 geen renteaanpassingen. De olieprijs reageerde daar niet heel sterk op.

De OPEC publiceerde woensdag zijn maandrapport en liet daarin de verwachte groei van de vraag naar olie voor dit en komend jaar ongewijzigd.

Belangrijkste richtpunt voor de oliemarkt zijn de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Komende zondag treden nieuwe Amerikaanse importsancties in werking op 150 miljard dollar aan Chinese goederen en nog altijd is niet duidelijk of die importtarieven worden uitgesteld.

"Als er geen handelsdeal of minimaal het uitstellen van nieuwe importtarieven wordt afgesproken, dan kunnen we een aanzienlijke risico-aversie tegemoet zien", voorstelt analist Tariq Zahir van Tyche Capital Advisors.

Woensdag was er verder aandacht voor de eerste handelsdag van Saudi Aramco aan de Tadawul in Riyad. Met de beursgang werd 25,6 miljard dollar opgehaald, waardoor het de grootste ooit is. Het bedrijf werd gewaardeerd op bijna 1900 miljard dollar. Het aandeel steeg 10 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: OPEC overtuigt niet

(ABM FN-Dow Jones) De OPEC heeft samen met haar partners afgelopen vrijdag besloten het bestaande olieproductieakkoord aan te passen, maar overtuigde daarmee niet. Dit stelde econoom Hans van Cleef van ABN AMRO donderdag.

Het bestaande akkoord om de olieproductie te beperken met 1,2 miljoen vaten per dag werd opgehoogd met nog eens 503.000 vaten naar een productieverlaging van 1,703 miljoen vaten per dag en zal begin maart worden geëvalueerd.

"Nu lijkt deze headline goed nieuws voor de oliemarkt. Lagere productie om stabiliteit te bewerkstelligen zou moeten leiden tot een balans tussen de mondiale vraag en aanbod, en daarmee de prijs rond het huidige niveau of iets hoger te houden", aldus Van Cleef.

Toch zijn er volgens hem twee belangrijke kanttekeningen te maken.

In de eerste plaats heeft de OPEC volgens de econoom de afgelopen maanden al aanzienlijk minder geproduceerd dan was afgesproken.

"Toch kwam het echte nieuws pas na de vergadering", aldus de econoom. "De nieuwe energieminister van Saoedi-Arabië prins Abdulaziz bin Salman gaf aan dat het koninkrijk bovenop het bestaande nieuwe productiequota haar ‘over-compliance’ van 400.000 vaten per dag zal blijven handhaven. Met andere woorden: doordat Saoedi-Arabië haar productie extra zal blijven verlagen bovenop de gemaakte afspraken komt het netto-productieverlagingsakkoord van OPEC+ niet uit op 1,7 miljoen maar op 2,1 miljoen vaten per dag."

Het tweede opvallende punt is het feit dat de OPEC+ alliantie er blijkbaar niet in geslaagd is om de productie gezamenlijk officieel verder te verlagen. "Dit bewijst de verschillen van inzicht en het gebrek aan samenhang binnen de organisatie", aldus Van Cleef.

Volgens de econoom blijft het aanbod ruim, terwijl de vraagzijde verder onder druk komt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'OPEC-maatregel voorkomt olieoverschot niet'

Gepubliceerd op 12 dec 2019 om 11:13 | Views: 655

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De wereldwijde oliemarkten kampen volgend jaar nog steeds met overschotten. Ook de door oliekartel OPEC en zijn bondgenoten als Rusland ingestelde extra productiebeperkingen doen daar niets aan af. Dat concludeert het IEA. Volgens dat internationale energieagentschap kunnen olievoorraden in het eerste kwartaal van volgend jaar dagelijks met 700.000 vaten per dag toenemen.

Het IEA gaat in zijn raming uit van de maximale productiebeperking die de OPEC+-landen hebben afgesproken van 2,1 miljoen vaten per dag. Dat de maatregelen maar beperkt effect zullen sorteren, komt onder meer doordat elders meer olie wordt geproduceerd. Het agentschap wijst vooral naar de productiegroei uit schalie in de VS. Al met al wordt meer geproduceerd dan de wereldwijde vraag.

Het IEA wijst er verder op dat de afgesproken productiebeperkingen door de OPEC-landen en bondgenoten als Rusland minder zullen uitpakken dan gedacht. OPEC-leden als Irak en Nigeria nemen het namelijk niet zo nauw met de afspraken.
voda
0
Kroonprins heeft zijn zin: waarde Saudi Aramco bereikt $2000 mrd

Het grootste bedrijf ter wereld is weer een stukje groter. De waarde van Saudi Aramco tikte op de tweede handelsdag op de beurs van Riyad even de $2000 mrd aan. Net als woensdag stegen de aandelen bijna 10%, waardoor het doel van Mohammed bin Salman kortstondig werd bereikt.

De Saoedische kroonprins en vicepremier is de drijvende kracht achter de beursintroductie van het oliebedrijf. Hij mikte in eerste instantie op $2000 mrd en wilde eigenlijk 5% van de aandelen op de markt brengen. Dat werd door teleurstellende belangstelling teruggebracht naar 1,5%.

Kanttekeningen

De introductieprijs bedroeg woensdagmorgen 32 riyal, wat neerkwam op een waardering van ruim $1700 mrd. Op de eerste handelsdag steeg het aandeel ook al met 10%, waarmee de dagelijkse limiet werd bereikt. Vandaag werd een top bereikt van 38,70 riyal. Daarna zakte het aandeel terug naar 38,30 riyal.

Er worden wel kanttekeningen geplaatst bij het record van Aramco. De Saoedische regering heeft volgens internationale media rijke Saoedi's onder druk gezet om te investeren. Ook kunnen ze lenen om te investeren en krijgen ze aandelen cadeau als ze de eerste zes maanden niet verkopen.

Vestzak-broekzakoperatie

Zo lijkt het op een enorme vestzak-broekzakoperatie: het geld vloeit van de Saoedische bevolking naar de staatskas, terwijl de bedoeling juist was om buitenlands geld op te halen. Door het vroegtijdig afblazen van de internationale raodshow is dat niet goed gelukt.

Daar kan nog verandering in komen, als het oliebedrijf wordt opgenomen in de toonaangevende aandelenindices. Indexaanbieder MSCI heeft al aangekondigd dat het Aramco op 17 december opneemt in zijn index voor opkomende markten.

fd.nl/beurs/1328025/waarde-aramco-ber...

voda
0
Olieprijs daalt fractie

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag een fractie gedaald. Op een settlement van 60,93 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 0,01 dollar of 0,02 procent minder waard.

De olieprijs profiteerde daarmee niet van een daling van de Amerikaanse olievoorraden, zag marktanalist Marshall Steeves van IHS Markit.

In de week eindigend op 13 december daalden de voorraden ruwe olie in de VS met 1,1 miljoen vaten tot 446,8 miljoen vaten. De benzinevoorraden namen toe met 2,5 miljoen vaten en de voorraden stookolie en diesel groeiden met 1,5 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen bleef onveranderd op 90,6 procent.

Volgens Steeves daalden de olievoorraden vermoedelijk vooral vanwege de lagere import, terwijl de productie stabiel bleef. Ook daalden de Amerikaanse olievoorraden minder dan verwacht.

Analist Phil Flynn van Price Futures Group wees verder op de gestegen benzinevoorraden maar zag ook een lichtpuntje. "De raffinage herstelde, wat zou kunnen duiden op grotere dalingen van de Amerikaanse olievoorraden in de toekomst."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs daalt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag voor het eerst in vier dagen gedaald.

De februarifuture op een vat West Texas Intermediate ruwe olie eindigde 0,9 procent lager op 62,70 dollar per vat op de New York Mercantile Exchange. De Brent-future stond 0,2 procent lager op 68,32 dollar.

Maandag sloot de olieprijs nog op het hoogste niveau sinds mei, nadat vorige week een Iraanse topcommandant werd gedood door een Amerikaanse luchtaanval.

De aandacht richt zich nu op de wekelijkse cijfers over de Amerikaanse olievoorraden, waarover dinsdag het American Petroleum Institute en woensdag het overheidsbureau Energy Information Administration over publiceren.

Analisten verwachten gemiddeld dat de EIA een daling van de voorraden ruwe olie met 3,7 miljoen vaten zal bekendmaken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Oliekartel OPEC voorziet nog geen tekorten

Gepubliceerd op 8 jan 2020 om 09:06 | Views: 28

ABU DHABI (AFN/BLOOMBERG) - Zolang de situatie in het Midden-Oosten niet volledig uit de hand loopt, zal er geen sprake zijn van een leveringstekort van olie. Dat is althans de mening van Energieminister Suhail Al Mazrouei van de Verenigde Arabische Emiraten. Hij kreeg in zijn poging de markten gerust te stellen bijval van Mohammad Barkindo, secretaris-generaal van oliekartel OPEC.

De spanningen in het Midden-Oosten lopen verder op nu Iran Amerikaanse legerbases in Irak aanviel als vergelding op de dood van de Iraanse generaal Qassem Soleimani. Na de Iraanse aanval liepen de olieprijzen in korte tijd hard op.

Vooralsnog heeft de escalatie van het conflict geen effect voor de Straat van Hormuz, een belangrijk knelpunt voor olietransporten uit de Perzische Golf, aldus Al Mazrouei. Hij wees er verder op dat de markten momenteel goed bevoorraad zijn.

De meeste export vanuit de regio, inclusief die van de grote OPEC-producenten als Saudi-Arabië, Irak en Iran, gaan door de Straat van Hormuz. Iran heeft meermaals gedreigd deze smalle waterweg te blokkeren bij een escalatie van de spanningen.
voda
0
Amerikaanse olievoorraden stijgen licht

(ABM FN) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week licht gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieministerie.

In de week eindigend op 3 januari stegen de voorraden ruwe olie met 1,2 miljoen vaten tot 431,1 miljoen vaten. De verwachting was dat deze met 3,2 miljoen vaten waren afgenomen.

De benzinevoorraden namen toe met 9,1 miljoen vaten tot 251,6 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel stegen met 5,3 miljoen vaten tot 139,1 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde van 94,5 naar 93,0 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijzen flink omlaag na woorden Trump

Gepubliceerd op 8 jan 2020 om 18:24 | Views: 169

Royal Dutch Shell A 17:36
26,83 -0,16 (-0,57%)

NEW YORK (AFN) - De olieprijzen gingen woensdag flink omlaag, nadat de Amerikaanse president Donald Trump verklaarde voorlopig geen militaire actie te ondernemen tegen Iran na de Iraanse raketaanval op Amerikaanse doelen in Irak. Volgens Trump kwamen geen Amerikanen om bij de Iraanse aanval en lijkt Teheran nu even een stap terug te doen om verdere escalatie te voorkomen. De aanval door Iran was een vergelding op de Amerikaanse raketaanval vorige week, waarbij de hoge Iraanse generaal Qassem Soleimani werd gedood.

De prijs van een vat Amerikaanse olie ging 4,2 procent omlaag tot 60,08 dollar en Brentolie zakte 3,6 procent tot 65,81 dollar. De olieprijzen liepen sinds vrijdag juist nog sterk op na de Amerikaanse aanval op Soleimani, mede door angst voor vergeldingsaanslagen op Saudische olievelden en aanvallen op olietankers in de Perzische Golf. De olieprijzen kwamen eerder op de dag ook al onder druk te staan door een onverwachte stijging van de olievoorraden in de Verenigde Staten.

Ook de goudprijs gaf behoorlijk terrein prijs, na de recente opmars. In onrustige tijden op de financiële markten wordt goud door beleggers vaak beschouwd als een veilige haven. Maandag steeg de goudprijs nog naar het hoogste niveau in meer dan zes jaar.
voda
0
Olieprijs daalt bijna 5 procent

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag flink gedaald. Op een settlement van 59,61 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 3,09 dollar of 4,9 procent minder waard.

Daarmee is de terreinwinst die werd geboekt sinds de Amerikaanse luchtaanval waarbij de Iraanse generaal Qassem Soleimani werd gedood, vrijwel verdwenen.

Afgelopen nacht voerde Iran een reeks vergeldingsaanvallen uit op Amerikaanse doelen in Irak, waarbij geen doden vielen. Teheran liet weten dat het hierbij zal blijven wanneer de Verenigde Staten het conflict niet verder laten escaleren.

De Amerikaanse president Donald Trump toonde zich woensdag mild over die vergeldingsaanvallen en zei dat Iran een verdere militaire confrontatie lijkt te willen voorkomen. Wel kondigde Trump nieuwe sancties aan tegen Iran.

"De retoriek en bewoordingen in de verklaring [van Trump] suggereren dat er geen directe escalatie dreigt", volgens marktstrateeg Ehsan Khoman van MUFG.

Woensdag werd ook bekend dat de wekelijkse olievoorraden in de VS onverwacht zijn gestegen met 1,2 miljoen vaten. Er was een daling van ruim 3 miljoen vaten voorspeld.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Import olie uit Midden-Oosten naar VS gedaald

Gepubliceerd op 9 jan 2020 om 12:10 | Views: 880

New York WTI spot 22 jul
56,22 +0,59 (+1,06%)

Royal Dutch Shell A 13:14
26,79 -0,04 (-0,13%)

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De export van ruwe olie vanuit het Midden-Oosten naar de Verenigde Staten is vorig jaar gedaald naar het laagste niveau in dertig jaar. Toch is olie vanuit het Midden-Oosten nog altijd goed voor meer dan 10 procent van de totale import van ruwe olie in de VS.

De Amerikaanse olieproductie is de laatste jaren sterk gestegen door de winning uit schalievelden. Daardoor is er minder behoefte aan olie uit het Midden-Oosten. Wel is de olie uit schalievelden in Noord-Amerika minder geschikt voor veel Amerikaanse raffinaderijen, waardoor kenners verwachten dat er voorlopig nog een vraag naar olie zal zijn die wordt aangevoerd vanuit de Perzische Golf naar de VS.

De Amerikaanse president had woensdag bij een persconferentie in het Witte Huis juist nog gezegd dat de VS niet langer olie uit het Midden-Oosten nodig hebben.
4.665 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 464,93 -3,74%
EUR/USD 1,1142 +0,94%
Germany30^ 9.556,50 -4,44%
Gold spot 1.626,66 0,00%
LDN100-24h 5.445,30 0,00%
NY-Nasdaq Composite 7.502,38 -3,79%
US30# 21.557,41 +0,05%

Stijgers

ICT Group
+6,88%
Ahold ...
+5,40%
Flow T...
+5,26%
NIBC H...
+2,46%
ForFar...
+2,40%

Dalers

ING
-8,62%
Fugro
-8,49%
AMG
-8,32%
ASML
-7,83%
Royal ...
-7,66%

Nieuws Forum Meer»

(7)

alexnr75 op 28 mrt 2020 19:33
(19)

Pavlov44 op 28 mrt 2020 19:23
(47)

peter545 op 28 mrt 2020 19:16
(62)

alexnr75 op 28 mrt 2020 19:15
(22)

Uper op 28 mrt 2020 17:59

Column Forum Meer»

(767)

beer56 op 28 mrt 2020 19:24
(33)

KeesKoning op 28 mrt 2020 16:12
(31)

De Buurman op 28 mrt 2020 14:29
(5)

TomV2020 op 28 mrt 2020 13:52
(7)

DerksVisie op 28 mrt 2020 13:00
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare