Login
 

Peter Smit, oprichter of oplichter ??

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
defender110
0
Wat zal dit nu weer voor effect hebben ??.
Het gaat om een substantieel bedrag, ik ben benieuwd........
voda
0
Oud-CEO Smit meldt belang in DPA af - Wft


AMSTERDAM (Dow Jones)--Peter Smit, oprichter en voormalig bestuursvoorzitter van detacheerder DPA nv, heeft het belang in het bedrijf afgemeld. Dit blijkt woensdag uit een melding in het kader van de Wet op het financiele toezicht (Wft).

De meldingsplicht is ontstaan op 5 februari 2009. De vorige melding van Smit in DPA dateert van 1 november 2006. Toen bedroeg het belang nog 14,07%, bestaande uit 1.480.291 gewone aandelen.

DPA kondigde op 30 januari 2009 aan een schikking te hebben getroffen met zijn voormalige chief executive officer en oprichter Peter Smit. De juridische acties die door beide partijen waren gestart werden stopgezet.

DPA meldde in een persbericht op 8 januari dat er na het vertrek van Smit in mei 2008 een aantal onregelmatigheden werd geconstateerd met betrekking tot prive-uitgaven met zakelijke creditcards, verstrengeling van belangen, financieel bevoordelen van gelieerde partijen en andere soortgelijke feiten.

Ook op de vertrekpremie liet de onderneming beslag leggen. Bij elkaar vorderde DPA EUR1,4 miljoen van Smit. Smit legde voor hetzelfde bedrag beslag op een eindbetaling van een niet nader genoemde derde partij aan DPA, vanwege vermeende reputatieschade.

Eind januari liet DPA weten dat de gevolgtrekkingen in diverse publicaties mogelijk voorbarig zijn geweest en dat het uitdrukkelijk niet de intentie was geweest van DPA om afbreuk te doen aan de reputatie van Smit.- Door Martijn Mom; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201; martijn.mom@dowjones.com

voda
0
Ex-CEO DPA verkocht belang aan derden, niet aan DPA


AMSTERDAM (Dow Jones)--Peter Smit, ex-chief executive officer (CEO) en ex-aandeelhouder van detacheerder DPA Flex nv, heeft zijn aandelenpakket in DPA verkocht aan een andere partij of partijen dan DPA, zegt Smit woensdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

"Ik kon mij voorstellen dat het niet soepel werkt als een ex-CEO, waar een geschil mee is geweest, maar die nog wel aandeelhouder van zijn ex-werkgever is, uit hoofde daarvan op aandeelhoudersvergaderingen verschijnt", aldus Smit woensdag.

Smit geeft aan dat de transactie geen enkel verband houdt met een schikking met DPA die dateert van 30 januari 2009 naar aanleiding van een aantal onregelmatigheden die werden geconstateerd met betrekking tot prive-uitgaven met zakelijke creditcards, verstrengeling van belangen, financieel bevoordelen van gelieerde partijen en andere soortgelijke feiten.

Smit ging de zomer van 2008 weg bij DPA als topman, maar hij is nog wel in beeld bij DPA als adviseur en ambassadeur.

Smit maakt de prijs waartegen hij zijn belang in DPA heeft verkocht niet publiek.

Smit meldde zijn belang in DPA helemaal af, naar aanleiding waarvan op 5 februari een meldingsplicht ontstond. De vorige melding van Smit in DPA dateerde van 1 november 2006. Toen bedroeg het belang nog 14,07%, bestaande uit 1.480.291 gewone aandelen.Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; andre.sterk@dowjones.com

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

DPA Group Meer »

Koers 1,689   Verschil +0,02 (+1,14%)
Laag 1,659   Volume 105.062
Hoog 1,700   Gem. Volume 1.592
15-dec-17 16:29