Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

CDA wil gezin met te hoge hypotheekschuld hel

61 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Boemba ~ de stem van de rede 2 september 2008 18:12
    hiermee pak je dus het probleem van de verkeerde kant aan.
    het is in wezen de schuld van de banken en als er al hulp gegeven moet worden aan deze gezinnen, dan lijkt het me beter wanneer de overheid ingrijpt door middel van een vast rentetarief voor deze mensen. ja, dan loopt de bank flink wat mis, maar dan hadden zij ook maar op moeten letten.

    --------------------------
    CDA wil gezin met te hoge hypotheekschuld helpen
    Uitgegeven: 2 september 2008 16:02
    Laatst gewijzigd: 2 september 2008 16:02

    DEN HAAG - Gezinnen met te hoge hypotheekschulden die nu door de kredietcrisis in de problemen komen, moeten volgens het CDA worden geholpen.

    Volgens Tweede Kamerlid Elly Blanksma van de regeringspartij zijn er naar schatting 60.000 gezinnen die hun huis met een kortdurende lening hebben gekocht en in de problemen komen, omdat ze worden geconfronteerd met een stijgende rente.


    "Het is onwenselijk als deze gezinnen allemaal in de schuldhulpverlening terechtkomen en verplicht hun huis moeten verkopen", aldus Blanksma dinsdag.

    Zij wil woensdag minister Wouter Bos van Financiën tijdens een Kamerdebat vragen de problemen in kaart te brengen. Ook moet hij met de financiële sector op zoek naar oplossingen voor deze huizenbezitters.

    Lenen

    Dankzij de lage hypotheekrente de afgelopen jaren hebben veel banken volgens het CDA-Kamerlid aan mensen te veel geld geleend gezien hun inkomen. "De norm is dat je niet meer dan 4,5 keer je jaarinkomen mag lenen, maar negen keer je inkomen kwam net zo goed voor."

    Blanksma vindt dat banken in deze gevallen net zo goed verantwoordelijk zijn voor eventuele problemen bij een stijgende rente als de mensen die de lening zijn aangaan.

    In deze gevallen zouden banken volgens haar bijvoorbeeld de looptijd van de hypotheek kunnen verlengen met de lagere rente.

    Zelfredzaam

    Tegelijkertijd wil het CDA-Kamerlid dat Bos met collega-bewindslieden van Onderwijs aan de slag gaat om mensen meer zelfredzaam te maken op het gebied van hun huishoudboekje.

    Zij wijst erop dat momenteel 2,5 miljoen mensen in Nederland "financieel ongeletterd" zijn en 4,2 miljoen "laconiek of onzeker" omgaan met geld. Blanksma vreest dat jongeren te veel opgroeien in "een heb-cultuur".
  2. forum rang 7 ffff 2 september 2008 18:25
    Boemba,

    Vast rentetarief gaat uiteraard helemaal niet. We leven in Nederland niet op een eiland, dus zijn die rentetarieven afhankelijk van internationale ontwikkelingen. Concurrentie tussen de banken is toch al zwaar genoeg om prijzen te drukken.

    Verder lijkt het mij juridisch vrijwel onmogelijk om zomaar ineens in afgeloten contracten tussen banken en hypotheeknemers te gaan zitten veranderen. Om het wat boud te zeggen: De overheid heeft daar niks te maken. Dat is een zaak tussen hypotheekverstrekker en hypotheeknemer. En die moeten er nu maar uitkomen....

    Of desnoods fiscale maatregelen, maar ja, die bestaan er al zoveel....

    Peter
  3. ycdtosay 2 september 2008 18:28
    Alleenstaanden kunnen kennelijk best naar een kartonnen doos verhuizen volgens deze cda gezins-trut, Bah!
    Ik geloof dat de rente nu pakweg 6% is voor 10 jaar vast en daar is niets bijzonders aan, dus er is geen enkele reden de credietcrisis er bij te halen. Kortdurende lening is dom en was nergens voor nodig want langdurend was net zo duur. Gewoon op die blaren gaan zitten dus.
    Grt, Willem
  4. [verwijderd] 2 september 2008 18:41
    quote:

    Boemba schreef:

    het is in wezen de schuld van de banken en als er al hulp gegeven moet worden aan deze gezinnen, dan lijkt het me beter wanneer de overheid ingrijpt door middel van een vast rentetarief voor deze mensen.
    Is het de schuld van banken dat mensen kiezen voor een variabel tarief en daarnaast een te duur huis kopen voor hun budget?

    Met een belletje naar de bank is dat vaste rentetarief overigens geregeld hoor. Wel iets hoger dan 2 jaar geleden natuurlijk, maar dat is de marktprijs nu.
  5. forum rang 7 ffff 2 september 2008 18:44
    Precies!

    Met kiest voor een VARIABEL tarief en als het dan tegenvalt en het wordt hoger....dan zeuren.

    Hoog Legiolease gehalte!

    Eerst maar eens leren goed na te denken alvorens ergens je handtekening onder te zetten.

    En waarom de rest van de gemeenschap dat zou moeten betalen? Zal wel weer een verkiezingsbelofte zijn. Altijd goed voor wat stemmen.
  6. [verwijderd] 2 september 2008 18:46
    quote:

    kck schreef:

    [quote=jan wandelaar]
    gesubsidieerd fokken,gesubsideerd wonen,gesubsidieerd schulden aflossen.
    gesusidieerd stupide voor de rest van het leven.

    [/quote]

    Ja dat mag ik wel Jan,lekker rechts en rancuneus(zo lang het nog kan).

    Nog geen koopkriebels?


    rancuneus?? eerder bedroefd:-))

    koopkriebels??

    niet echt vast nog op aandelen,maar wel snode plannen aan het beramen ,pandjes aan het kijken en een beetje duitslaser bedrijf bijgekocht van de week(+8% alweer :-)) )

    JW

    mijn liefde heeft haar draai gevonden en nu ben ik aan de beurt.
  7. forum rang 4 CIT 2 september 2008 18:50
    Volgens Tweede Kamerlid Elly Blanksma van de regeringspartij zijn er naar schatting 60.000 gezinnen die hun huis met een kortdurende lening hebben gekocht en in de problemen komen, omdat ze worden geconfronteerd met een stijgende rente.

    Zij wil woensdag minister Wouter Bos van Financiën tijdens een Kamerdebat vragen de problemen in kaart te brengen. Ook moet hij met de financiële sector op zoek naar oplossingen voor deze huizenbezitters.

    "Het is onwenselijk als deze gezinnen allemaal in de schuldhulpverlening terechtkomen en verplicht hun huis moeten verkopen", aldus Blanksma dinsdag.

    1. Hoe heeft het CDA becijferd dat het om 60.000 gezinnen gaat?
    2. Als ze het al zo goed weten, waarom moet het Ministerie het dan nogmaals in kaart gaan brengen?
    3. Waarom moet het Ministerie met de financiële sector gaan zoeken naar oplossingen? Alsof de banken voor Sinterklaas gaan spelen.
    4. Indien de hypotheekrente niet langer kan worden opgebracht, worden al deze huizen dan met verlies verkocht?
    5. Waarom zouden al deze gezinnen in de schuldhulp moeten komen? Is de broekriem aanhalen geen oplossing?

    En dan laat ik de zeer terechte kritiek die hier reeds is geuit nog maar even buiten beschouwing. Ik vind dit zeer goedkope (verkiezings)retoriek. Mensen die in de problemen zitten een sprankje hoop bieden, verder met geen enkele financiele onderbouwing komen (wie gaat dit op welke wijze betalen), op geen enkele wijze met een concreet plan/voorstel komen (laat het de Minister maar uitzoeken) en met geen woord reppen over de eigen verantwoordelijkheid van deze groep.

    Om een lang verhaal kort te maken en in 1 woord samen te vatten: schande!
61 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,21 -0,60%
EUR/USD 1,0672 +0,27%
FTSE 100 7.874,31 -0,03%
Germany40^ 17.750,10 -0,49%
Gold spot 2.389,84 +0,44%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

EBUSCO...
+2,99%
WDP
+2,88%
B&S Gr...
+2,00%
Vopak
+1,90%
Kendrion
+1,84%

Dalers

ADYEN NV
-3,85%
JUST E...
-3,69%
ASMI
-3,38%
BESI
-3,03%
TomTom
-2,93%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links