Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoe nu verder?

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 januari 2008 17:12
    Gezien de vroegere grote aandacht voor Versatel op dit forum, leek het mij goed om onderstaand berciht ook hier te plaatsen. Wij lijken op een afronding af te stevenen, maar ook daar kunnen zich nog verrassingen voordoen:

    In de afgelopen weken is er na moeizame onderhandelingen een overeenkomst gesloten tussen de hedgefunds en Tele2AB, waarbij de hedgefunds hun aandelen hebben verkocht voor €0,79 en zich hebben verplicht om de lopende procedures tegen Tele2, Versatel en Talpa te staken. De prijs van €0,79 is ca 6 ct hoger dan de vergelijkbare oorspronkelijke biedprijs van €2,20; deze prijs kan worden afgeleid uit het persbericht van Tele2 AB waar een koopsom voor de 16% staat vermeld van SEK 1,150 mln.
    TeleNee en VEB hebben niet deelgenomen aan dit overleg. Voor TeleNee was de reden, dat wij geen mandaat hadden van de aandeelhouders die wij vertegenwoordigen. Daarom hebben wij (en ook de VEB) onze handen vrij. Er spelen voor de resterende aandeelhouders nu nog twee zaken, welke wij hierbij gaarne willen toelichten:
    - De voortzetting van het enquêteverzoek. Ook al staken de hedgefunds hun procedures, TeleNee en de VEB hoeven dat niet te doen. De VEB beraadt zich momenteel, maar ik verwacht dat zij zullen doorgaan, omdat er voldoende principiële aspecten aan de zaak zitten en de VEB in het verleden nimmer zonder meer een procedure hebben opgegeven. Ik verwacht hun beslissing terzake binnen 14 dagen. Als TeleNee beschikken wij over volstrekt onvoldoende middelen om zelfstandig de procedure voort te zetten. Als de VEB zou besluiten toch de procedure te beëindigen, dan zullen wij ons daarin moeten schikken.
    - De uitkoopprocedure. Nu Tele2AB 98% van de aandelen bezit zullen zij, zoals zij hebben aangekondigd, de z.g. uitrookprocedure gaan opstarten. Volgens de wet dienen zij dan een bod te doen op alle resterende aandelen. Degenen die hun aandelen niet aanmelden, verliezen hun rechten en op een aparte rekening wordt dan voldoende geld gestort, om de aandelen die nog niet zijn aangemeld te kunnen betalen. Het niet aanmelden heeft dus geen enkel effect meer en Tele2 kan na afloop van de procedure handelen alsof zij 100% eigenaar is; je zou kunnen zeggen, dat het niet aanmelden alleen emotionele doelen dient. De hoogte van het bod is nog niet bekend en behoeft niet automatisch het aan de hedgefunds betaalde bedrag van €0,79 te zijn. Er worden regelmatig procedures over gevoerd en nog onlangs is door de Ondernemingskamer inzake Volker Wessels aan aandeelhouders een hoger bedrag toegekend. Ook bij Versatel is er alle aanleiding om een hoger bedrag te eisen dan €0,79 gezien waardebepaling in februari j.l. terzake van de overname van Tele2 Nederland door Versatel. Ik verwijs hierbij naar de berekeningen van Hans_U op het Versatelforum. TeleNee zal in deze de vinger aan de pols houden en ik neem aan, dat wij daarbij ook deVEB aan onze zijde zullen vinden. Wanneer Tele2 de uitkoopprocedure wil starten is nog niet bekend. Zolang deze procedure nog niet is afgerond dient Tele2 te voldoen aan alle plichten van publiceren jaarcijfers, jaarvergaderingen etc.

    Terugkijkend op het totale proces moeten wij vaststellen, dat gelijk hebben niet hetzelfde is als gelijk krijgen. Niet iedereen heeft hetzelfde geluk als indertijd Rijkman Groenink bij Antonveneta, dat iemand met alle relevante kennis en documenten het kantoor binnen stapt. Dat is in ons geval niet gebeurd en hoe sterk je vermoedens ook zijn, deze snijden onvoldoende hout in een juridische procedure. Over de principiële vraag of een aandeelhouder met ca 40% van de aandelen in feite de totale overname van een bedrijf kan afdwingen, middels op zich legale middelen als fusie, verkoop van assets, liquidatie etc, is door de Ondernemingskamer jammer genoeg ook (nog) geen uitspraak gedaan.

    Zoef
  2. [verwijderd] 28 april 2008 20:44
    Tja, de uitkoop (rook) procedure is gestart. Tot 20 mei kan je de laatste aandelen "weggeven" voor een schamele 79 centen.

    Zoals ook op Aandeelhoudersforum.nl is het de laatste tijd stiller geworden...
    Zitten hier nog T2-aandeelhouders die nog stukken in de kast hebben liggen??
    Of heeft iedereen zich neergelegd bij het laatste bod van T2?
    R
  3. [verwijderd] 29 april 2008 10:01
    quote:

    renem schreef:

    Tja, de uitkoop (rook) procedure is gestart. Tot 20 mei kan je de laatste aandelen "weggeven" voor een schamele 79 centen.

    Zoals ook op Aandeelhoudersforum.nl is het de laatste tijd stiller geworden...
    Zitten hier nog T2-aandeelhouders die nog stukken in de kast hebben liggen??
    Of heeft iedereen zich neergelegd bij het laatste bod van T2?
    R
    Ik heb nog wat van die dingen. probeer er achter te komen wat mijn opties zijn behalve ze maar aan te bieden voor die flut prijs
  4. [verwijderd] 29 april 2008 14:55
    quote:

    blaaskaak schreef:

    Ik heb nog wat van die dingen. probeer er achter te komen wat mijn opties zijn behalve ze maar aan te bieden voor die flut prijs
    Uit de laatste alinea van het stuk van de Original Poster (de echte zoef) zou men kunnen koncluderen dat
    het bemachtigen van relevante informatie een kwestie van (stom) geluk is..
  5. [verwijderd] 6 mei 2008 23:09
    Beste medeTeleTweeRs,

    omdat ik zelf geen kennis heb van wat er nu aan staat te komen en wat mijn opties zijn heb ik de VEB digitaal aangeschreven, beetje met de stoute schoenen aan want ik ben geen lid van deze club.

    Vanmiddag was ik dan toch verrast door onderstaande mail, waarin e.e.a. toch wel helder wordt belicht.

    Gelukkig kunnen we er nog een nachtje over slapen, want er staan geen kansen en periode bij vermeld.
    Als er iemand is die hierop nog aanvullingen heeft verneem ik dat graag.

    Groeten,
    René

    quote:

    schreef:

    Geachte heer,

    Naar aanleiding van uw e-mail het volgende.

    De ledenservice van de VEB geeft geen advies, verstrekt alleen achtergrondinformatie (in principe alleen aan leden).

    De prijs die Tele 2 nu biedt ligt min of meer in lijn met de prijs die op 23 december 2007 geboden is door Tele2 aan Amber Capital en Centaures. Tele2 heeft eind vorig jaar ongeveer 120 miljoen euro geboden voor 16% van de aandelen die nog in het bezit waren van deze 2 genoemde partijen. Vooralsnog (op basis van deze gegevens) zal de VEB geen actie ondernemen. De VEB zal vertegenwoordigd zijn op de jaarvergadering op 19 mei a.s. Wellicht komt de VEB in aanloop naar de vergadering of na de vergadering nog met een persbericht mocht hier aanleiding toe zijn.

    Mocht de VEB het bij nader inzien (bijv. na de jaarvergadering) niet eens zijn met de geboden prijs dan kunt u als particulier door uw aandelen niet aan te bieden ‘meeliften’ in de uitkoopprocedure. De advocaten van de VEB zullen dan in de procedure dan verweer voeren tegen de biedprijs. U kunt zelf ook een advocaat in armen nemen en verweer voeren, dit heeft in de regel alleen maar nut indien u heel veel aandelen bezit.

    De uitkoopprocedure geeft een aandeelhouder die minstens 95% van het aandelenkapitaal van een andere onderneming in handen heeft, het recht om de resterende aandeelhouders uit te kopen. Dit moet gebeuren tegen een redelijke prijs en gaat via een procedure bij het Gerechtshof, waarbij de rechter bepaalt welk bedrag de aandeelhouders krijgen voor hun aandelen. Er zijn geen vaste regels voor het vaststellen van het bedrag dat de resterende aandeelhouders krijgen maar de ervaring heeft geleerd dat de rechter een bedrag vaststelt dat in lijn ligt met de hoogte van het openbare bod. Uitzonderingen daargelaten (bijvoorbeeld het bod op Volker Wessel Stevin [url]http://www.veb.net/effect/effectartikel.php?newsnr=4433[/url] ).

    U dient rekening te houden met het feit dat deze procedure (incl. de afhandeling) wellicht jaren kan gaan duren. Als de uitspraak door de rechter heeft plaatsgevonden, stort de oevernemende partij de vastgestelde prijs naar de Consignatiekas van het Ministerie van Financiën. Euroclear NL (de bewaarder van de aandelen) levert vervolgens de aandelen uit en wendt zich tot de Consignatiekas om het geld te claimen. Euroclear NL stort dit geld vervolgens naar uw bank. Uw bank zorgt ervoor dat het geld op uw rekening terechtkomt.

    Graag wil ik van deze gelegenheid gebruik maken u erop te attenderen dat de VEB momenteel een aanbieding heeft voor nieuwe leden.

    Gemakshalve verwijs u naar de onderstaande link:
    [url]http://www.veb.net/beleggingstips2008/wordlid.php[/url]

    Hopende u voldoende te hebben geïnformeerd.

    Met vriendelijke groet,

    Vereniging van Effectenbezitters
    Marien van den Heuvel
    Bezoekadres: Amaliastraat 7 - Den Haag
    Postadres: Postbus 240 - 2501 CE Den Haag
    Tel: 070-3130000
    Fax: 070-3130099
    Telefonisch spreekuur op maandag en donderdag van 10:00 tot 13:00
  6. [verwijderd] 8 mei 2008 08:52
    Ah ik had ook al een berichtje gestuurd (als niet lid)
    Hmmz ik vraag me af hoeveel aandelen er nu nog in niet van tele 2 zijn.. Telenee lijkt dood.Mijn pakketje is niet de moeite om moeilijk te doen.. Principes wegen wel altijd zwaar bij mij (vandaar dat ik ze nog heb). Misschien is het verstandiger ze toch maar los te laten. Hoewel je ze volgens mij nog jaren kan inleveren voor die 79 euro cent.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0616 -0,09%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.760,40 -0,03%
Gold spot 2.384,41 +0,05%
NY-Nasdaq Composite 15.865,25 -0,12%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links