Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,830 18 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 3,782 - 3,868
  • 705.352 Gem. (3M) 1,4M

BAM overnamekandidaat

63 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 december 2007 19:43
    Buitenlanders loeren op onze bouwers

    AMSTERDAM 08 Dec 07, 08:46

    Nederlandse bouwers dreigen als hapklare brokken te worden opgeslokt door hun Europese rivalen, alduis de Financiële Telegraaf zaterdag. De koers-winstverhouding maakt onze bouwbedrijven relatief goedkoop en dus interessant voor buitenlandse investeerders op zoek naar een strategische overname. Dit blijkt uit The European Powers of Construction, het jaarlijkse onderzoek van Deloitte naar de Europese bouw, dat volgende week officieel wordt gepresenteerd.
    Met elf bedrijven is Nederland wel een belangrijke speler in Europa. In de top 100 neemt ons land een tweede plaats in voor Frankrijk en Spanje, die beide met negen bedrijven vertegenwoordigd zijn. Om die positie te behouden, zullen de Nederlanders echter over de landsgrenzen moeten kijken, anders lopen zij de kans ten prooi te vallen aan grote buitenlandse spelers.

    Slechts één van de elf, Koninklijke BAM Groep, prijkt in de top 10. Dat is beter dan Groot-Brittannië, dat met de meeste bedrijven in de top 100 staat, maar pas op de twaalfde plaats is terug te vinden met Balfour Beatty.

    De top 10 wordt gedomineerd en ook aangevoerd door Franse bedrijven. Op nummer 1 staat net als vorig jaar Vinci met een bouwomzet van ruim €22 miljard. Op nummer 2 is Bouygues te vinden dat een kleine €19 miljard binnenhaalt in de bouw. De derde Franse bouwer Eiffage is te vinden op nummer 7, net boven BAM.

    „Nederland is nog net een maatje te klein om de middelmaat te ontspringen. Behalve BAM en een aantal baggeraars hebben de Nederlandse bouwers een heel beperkte internationale oriëntatie. Dat doet ze de das om. Ze willen wel, maar er is een groot verschil tussen willen en werkelijk doen”, aldus Luuk van der Pal, adviseur en partner bij Deloitte.

    „Spaanse en Franse bouwers zijn geografisch enorm gedifferentieerd en richten zich bovendien op diensten die hoogst winstgevend zijn. Daarbij komt dat de Nederlandse investeringen in sociale woningen, infrastructuur en scholen achterblijft. Medezeggenschap en allerlei bepalingen remmen de omzetgroei. Dat zie je meteen terug in de marges. Nederlandse bouwbedrijven behaalden vorig jaar slechts een gemiddelde marge van 2,8% terwijl die in de rest van Europa gemiddeld op 5,2% lag”, legt Van der Pal uit.

    Het zelfvertrouwen in de Franse bouw is volgens Van der Pal erg groot. „Het geld klotst daar net zoals in Spanje tegen de plinten. De wirwar van regels die de Nederlandse bouw plaagt, kennen ze daar niet.”

    Om te voorkomen dat de Nederlandse aannemers worden ingelijfd door de Fransen of de Spanjaarden, moeten ze voet aan de grond krijgen in andere Europese landen. Toetreden tot de Franse markt is volgens Van der Pal erg moeilijk omdat dit land buitenlandse bedrijven weert.

    „Tsjechië, Slowakije, Polen en Hongarije bieden daarentegen uitstekende kansen. De markt is daar nog niet uitverkocht. De beste manier om binnen te komen, is via een jointventure met een lokale partner. Die kent de bouwregelgeving en de cultuur.”

    Het toetreden tot de Roemeense, Bulgaarse of Oekraiense markt vindt Van der Pal vooralsnog onverstandig. „De regelgeving in die landen is niet transparant. Het risico om verstrikt te raken in onzuivere zaken is erg groot.”

  2. [verwijderd] 9 december 2007 21:51
    de bataafsche zie ik helemaal niet over genomen worden.
    zo,n eigen cultuur ,dat betekent alleen maar kapitaal vernietiging voor de overnemende partij.
    nu even heel serieus :
    bam afgelopen week hoog €16,60
    laag €14,80
    er zijn deze week heel veel calls omgegaan serie juni 08 €15,- en puts € juni 08 serie €14,-
    verschil +/- 3 kwartjes
    kan a.s. maandag i.v.m.aankoop onroerendgoed niet achter mijn binckschermpje zitten en dit weekeind werkt binck niet.
    dus er worden pas weer dinsdag serieus stappen ondernomen .
    maar wie denkt tot dinsdag 8.00 uur a.s. een juist advies te kunnen en willen geven gaarne met enig onderbouwing ?

  3. [verwijderd] 10 december 2007 12:32
    het lijkt alsof de koers los wordt gelaten. Er is een heel andere bied en laat patroon zichtbaar. Van Herk moet natuurlijk een beetje aan windowdressing doen voor zijn belangen. Groot deel is gefinancieerd met vreemd vermogen met de aandelen als onderpand.

    Maar bij BAM weet je natuurlijk nooit!
  4. [verwijderd] 10 december 2007 23:24
    Na de overname van NBM in 2000, HBG in 2002 en de deelneming in AM begin 2006, is de omzet van BAM vervijfvoudigd. Koninklijke BAM Groep behoort inmiddels tot de vijf grootste bouwbedrijven van Europa.
    [ref: blikopdebeurs.nl]
    Volgende overname in 2008 (dat kan dus over een paar weken al zijn).
    AM had ook een hogere KW dan BAM, dus een overname van Imtech door BAM is niet ondenkbaar!!!
  5. [verwijderd] 11 december 2007 08:30
    Prima artikel waarmee dit draadje opent.

    Leuk dat ook Bouygues hierin wordt genoemd: ik blijf bij mijn voorspelling dat Bouygues BAM gaat overnemen.

    Wat betreft het risico vanwege cultuurverschillen: dat valt juist bij Fransen erg mee. Die hechten namelijk zelf erg aan hun cultuur en respecteren daardoor ook eerder andere culturen. Het mooiste voorbeeld is de fusie tussen Air France en KLM.
    Deze is m.i. zeer geslaagd en het fusiebedrijf is nu één van de best draaiende luchtvaartbedrijven ter wereld.
  6. [verwijderd] 12 december 2007 12:42
    De bouwopdracht voor 2 tunnels in Oostenrijk voor 93 miljoen laat zien dat BAM zijn terrein verbreed.
    Of overname nog een optie is valt moeilijk te beoordelen. Goed voor ons als aandeelhouders misschien, maar helaas dan ook verdere verschraling van belangrijke Nederlandse bedrijven.
  7. pete67 1 maart 2016 18:09
    En toen kwam de crisis.....en toen was de crisis voorbij en is men die heel doorgekomen en ik zie hier heel veel overeenkomsten met hoe het met USG People vergaan is het laatste half jaar. Partijen melden zich weer, die hebben voor de zekerheid een herstel afgewacht en dumpen de koers 20% omlaag en zetten hem vast en dan paar maanden later 30-40% meer bieden die je anders ook wel behaald had. Bogues lijkt me de favoriet. Alles dankzij de lage rente.
  8. pete67 1 maart 2016 19:01
    Blackrock was bij USG ook lekker aan het shorten en ineens waren als bij een wonder alle shortposities verdwenen. Diverse dagen, net als vandaag BAM, stond USG eenzaam in het rechter rode rijtje. Eerste uur altijd koers omlaag dumpen. Bij kopers altijd wachten totdat vraag opdroogde om weer lager te zetten. Echt elk TA vlaggetje af laten gaan, bij goed nieuws minimale stijging en weekje later koers weer terugzetten, 'dode' koers totaal geen beweging saai voor beleggers, trollen op het forum om de sfeer te verzieken en noem maar op. Daarna een minimale overname en daar moet men dan na al die bangmakerij wel blij mee zijn want o wat ging het slecht met het bedrijf.
  9. [verwijderd] 2 maart 2016 19:25
    quote:

    Rob 74 schreef op 2 maart 2016 10:13:

    overname-overname dat hoorden we anderhalf jaar geleden ook toen ze omlaag waren gezet door maffia praktijken met verkeerde voorlichting !!
    nu ze op koers liggen willen ze niet eens overgenomen worden.
    Allemaal gelul over overname's. Er zijn er die dat op elk forum roepen zonder dat er iets gebeurt
  10. forum rang 6 effegenoeg 2 maart 2016 19:34
    quote:

    JanK1 schreef op 2 maart 2016 19:25:

    [...]

    Allemaal gelul over overname's. Er zijn er die dat op elk forum roepen zonder dat er iets gebeurt
    Tsja als het niet lekker loopt...
    Ik kom het meer tegen op forums.
    Zit er zelf bescheiden in aan 4,85
    Laat ik nou Heymans op de dag van de cijfers verkocht hebben.
63 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links