Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nog 5 handelsdagen te gaan.

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 december 2007 20:21
    Ik wil alle aandeelhouders van Getronics erop wijzen dat er nog 5 dagen zijn om de aandelen van Getronics aan te bieden aan KPN.

    KPN betaalt € 6,25 per aandeel. Mocht jullie hierbij baat gehad hebben, dan kun je een vrijwillige donatie aan de hartstichting doen.

    Je kunt het geld beter aan een goed doel schenken, ipv aan KPN.

    Hans
  2. [verwijderd] 4 december 2007 20:32
    quote:

    quickk schreef:

    Bedenkelijk om de Hartstichting in je flauw gezever te betrekken.
    De hartstichting is een goed doel en zij kunnen nog wel geld gebruiken.

    Koers Getronics vandaag € 6,26.
    Dit is één cent boven het bod van KPN. Het is nog lang geen tientje. Ik heb begrepen dat jouw bod is verlaagd naar € 8,00.

    Het zal wel uiteindelijk € 6,25 worden.

    Quickk als je de aandelen aanmeld, meld je dit ook aan ons. Dit heb je ons beloofd en je knijpt er niet zomaar tussenuit, dit zoals Rivier.

    Ik ben blij dat je nog leeft.

    Hans
  3. forum rang 10 voda 4 december 2007 20:33
    Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe!
    Door: Frank van Marwijk , 02-12-2007, 22:29 uur


    Het Britse Institute of Leadership and Management deed recent onderzoek onder 1500 managers. De onderzoekers concludeerden dat werknemers meer waardering hebben voor managers die een ‘harde aanpak’ voorstaan. Betekent dit dat medewerkers simpelweg op hun donder willen krijgen? Gaan we misschien weer terug naar de middeleeuwen waar (lijf)straffen hoog in het vaandel stonden?

    De harde manager
    Werknemers blijken de meeste waardering te hebben voor doelgerichte managers die sterke nadruk leggen op de uitvoering van taken die leiden tot succes. De manager dient het vermogen te hebben om door te zetten en te streven naar het maximale resultaat. Hij dient hiervoor grenzen te stellen, knopen door te hakken en duidelijkheid te scheppen. Ook moet deze manager vooral consequent zijn. Het onderzoek vertelt niet dat zo’n harde manager een onaardige manager is of een manager die bestraffend optreedt om zijn personeel te motiveren.

    Zacht of hard?
    Toen ik las over de zo gewaardeerde harde manager, riep dit bij mij meteen het beeld op van een autoritaire hork die scheldend en tierend over zijn afdeling loopt. Dit blijkt echter niet het geval. De harde manager blinkt vooral uit in zijn doorzettingsvermogen, aandacht voor details, efficiëntie en analytisch vermogen. Deze eigenschappen zijn volgens mij helemaal niet in strijd met kwaliteiten als mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, teamwork, flexibiliteit, enthousiasme en empathie die als eigenschappen van de zachte manager genoemd worden.

    Waarom is de harde manager zo geliefd?
    De harde manager wordt blijkbaar meer gewaardeerd dan de manager die teamgeest, democratie en open communicatie voorstaat. Dit is naar mijn idee vooral omdat deze manager snel duidelijkheid kan verschaffen. Democratie is mooi, maar als iedereen mag meedenken en -praten komt dat de duidelijkheid niet altijd ten goede. Als de manager uiteindelijk toch een beslissing neemt, wordt hem mogelijk schijndemocratie verweten. Inspraak en democratie kosten ook heel veel tijd. Dat wil niet zeggen dat medewerkers geen inspraak meer mogen hebben, maar het is aan de manager om te bepalen wanneer er gewoon een besluit moet worden genomen.

    Straffen of belonen?
    Moet een harde manager ook straffen en/of belonen? Belonen is positief reageren op een bepaald gedrag, zodat dit gedrag blijft of toeneemt. Met straffen beoogt men dat het gedrag juist zal afnemen of uitblijft. Uit resultaten van opvoeding en onderwijs is gebleken dat belonen op de lange duur effectiever is dan straffen. Bestraffing geeft sneller resultaat. Maar de persoon die gestraft wordt, zal niet meer doen dan precies wat van hem verwacht wordt. Belonen motiveert in positieve zin. Het daagt uit tot het doen van iets extra’s en creativiteit. Toch heeft belonen ook een nadeel. Het schept verwachtingen. Als u er een gewoonte van maakt om jaarlijks aan het merendeel van uw medewerkers een bonus te verstrekken, wordt de bonus niet meer als een beloning ervaren. Het niet krijgen van de bonus wordt dan gezien als straf. Een medewerker die de verwachte bonus niet krijgt kan vervolgens overgaan op ‘stiptheidsacties’. Hij doet niet meer dan van hem gevraagd wordt.

    Erkennen of negeren
    In onderwijskringen staat het straffen en belonen als motivatiemiddel inmiddels ook ter discussie. De aanpak van leerlingen is nu eerder gericht op erkennen of negeren. Deze inzichten kunt u ook gebruiken in de werksituatie. Prijzen en ‘cadeautjes’ verstrekken heeft op den duur hetzelfde effect als straffen. De presentjes en mooie woorden verliezen hun waarde en scheppen voorwaarden. U kunt uw medewerkers het beste stimuleren door hen aandacht en erkenning te geven. Het is belangrijk uw medewerkers te bevestigen in wat ze hebben gedaan zonder hen steeds te belonen. En negatief gedrag kunt u het beste negeren. Het blijkt dat negatief gedrag waaraan geen aandacht wordt gegeven het eerste uitdooft.

    Sinterklaas de baas
    Over enkele dagen is het Sinterklaas. Een gezellig feest waarin een goedaardige oude baas centraal staat. Maar Sinterklaas was niet altijd zo vriendelijk. Tot ver in de twintigste eeuw maakten volwassenen dankbaar gebruik van de Sint om stoute kinderen schrik aan te jagen en ze in het gareel te krijgen. Wie stout was kreeg de roe of werd zelfs ontvoerd in de zak naar Spanje. De baas van vroeger had een soortgelijke reputatie. Het woord bazig doet ons daar nog aan herinneren. Sinds het voorstel van Mr. Piet Hein Donner in 2004 om opvoedkundige tikken aan kinderen wettelijk te verbieden, verdween ook de roe uit het straatbeeld. Blijkbaar zijn we een stuk milder geworden in onze benadering naar mensen. Maar de harde aanpak stijgt blijkbaar weer in onze waardering. Gaan we weer terug naar de tijden van welleer?


  4. forum rang 10 voda 4 december 2007 23:15
    quote:

    quickk schreef:

    Aanmelden gaat niet meer Hans maar vandaag wel een klein deel geruild in Infineon. Zoals beloofd houd ik je op de hoogte.

    [quote=Hans19]
    Quickk als je de aandelen aanmeld, meld je dit ook aan ons. Dit heb je ons beloofd
    [/quote]
    Donders en granaten! Quickk die verkoopt?


    quickk - 4 dec 07, 23:12 | Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 0

    Vandaag een deel van Getronics omgeruild voor Infineon maar vraag me af waarom jullie nooit overwogen hebben een apart Infineon-forum aan te vragen bij IEX?
    ==========================================================================

    Welterusten!
  5. [verwijderd] 5 december 2007 19:16
    Thks en met deze snelheid komt mijn koersdoel voor Infineon eerder dan gedacht dichterbij. Heb je toevallig ergens een reden gezien voor deze koersexplosie? Vandaag trouwens de helft weer verkocht. Kvoel me net een daytrader.

    quote:

    NBWO schreef:

    maar - eerlijk is eerlijk - wel een goede beslissing gisteren Infineon te kopen quickk! Gefeliciteerd, goed gezien!
  6. NBWO 5 december 2007 20:27
    OT:

    "De Duitse chipproducent Infineon steeg 7,9 procent tot 8,73 euro. Ook de Franse sectorgenoot STMicroelectronics deed het goed en pakte 3,1 procent winst tot 10,62 euro. Beleggers speculeren op een verhoging van de chipprijzen. 'Prijsverhogingen komen er eindelijk door', liet Dramexchange, de grootste spotmarkt voor chips in Azie, weten in een rapport. 'Technologie voor consumentenelektronica doet het goed', meent een analist,', en dat zullen we met Kerstmis merken.' "

    www.tijd.be/nieuws/artikel.asp?Id=343...

    LONDON - European semiconductor stocks, including Infineon, got a big boost Wednesday, as rising memory chip prices fueled hopes of stronger demand from markets like Asia. But not all analysts think the recovery will last.

    The spot price of DRAM DDR2 memory chips, which form the basic building-block of computers, printers and other devices, lifted 1.1% on average, to 96 cents, on Wednesday. Memory chip prices have had a terrible year, tumbling from $6.20 to 90 cents after a glut in inventories, but a seasonal pick-up in demand made investors more bullish about technology.

    Shares in Infineon (nyse: IFX - news - people ) jumped 57 eurocents (84 cents), or 7.1%, to 8.65 euros ($12.70), during afternoon trading in Frankfurt. Franco-Italian chip-maker STMicroelectronics (nyse: STM - news - people ) rose 2.1%, to 10.52 euros ($15.45), and the positive sentiment helped push up the Dow Jones Euro Stoxx technology index up 0.9% to 398.18 points.

    ABN Amro analyst Didier Scemama upgraded Infineon to "buy" from "hold" on Wednesday, telling clients that he expected the spot price of 512Mb DRAM chips to rise to $1.30 by September 2008 from its current 90-cent level. He said that memory prices had bottomed out, and that the losses at chip manufacturers would constrain supply.

    "Assuming that personal computer demand does not slow down materially next year, it is possible that DRAM pricing could recover even more strongly," said Scemama.

    This could be good news for Germany's Infineon, which still retains a 77.5% stake in its loss-making memory business Qimonda (nyse: QI - news - people ). The chip-maker hopes to reduce this stake to below 50% by 2009, and might have an easier time selling shares if investors have faith in a turnaround. (See "Infineon's Loss, Investors' Gain")

    But according to Oppenheim Research analyst Juergen Wagner, DRAM prices would have to more than double for Infineon to have a better shot at cutting Qimonda loose. He told Forbes.com that talk of a turnaround was too optimistic, as the current gain in chip prices was largely due to an up-tick in demand from China ahead of the New Year.

    "There is no real sign that we now see a significant cut-back in DRAM output," said Wagner. "However, what is true is that companies are reducing their capital spending for 2008. Sooner or later, there will be at least a stabilization, but the industry is still deeply in the red."

    www.forbes.com/2007/12/05/infineon-me...

    Infineon Rises After Upgrade to 'Buy'
    Wednesday December 5, 11:37 am ET
    Infineon Shares Rise As ABN Amro Upgrades Stock to 'Buy' on Expected Chip Pricing Improvement

    NEW YORK (AP) -- American Depositary shares of Germany-based semiconductor maker Infineon Technologies AG rose more than 7 percent Wednesday morning after ABN Amro upgraded the stock on improved outlook in the memory chip market.
    In a note to investors, ABN analysts updated the stock to "Buy" from "Hold," saying Infineon shares are likely to outperform because of better pricing for memory chips.

    ABN said chip prices could recover in the coming weeks. They added that assuming personal computer demand does not slow down next year, the it possible that pricing for Infineon's most important product lines could recover even more strongly.

    Infineon had been hit by an industrywide overproduction of memory chips.

    ABN also said that Infineon is gaining market share in wireless chips.

    Infineon shares rose 92 cents or 7.8 percent to $12.78 in morning trading. Shares have traded between $11.19 and $18.74 in the last year.

    biz.yahoo.com/ap/071205/infineon_move...

    Sector Snap: Semiconductors Up
    Wednesday December 5, 12:57 pm ET
    Semiconductor Stocks Rise With Broader Market As Analysts Upgrade Intel, Infineon; Micron Up

    NEW YORK (AP) -- Semiconductor shares advanced Wednesday on a broader market upswing and analyst upgrades of market leader Intel Corp. and German chip maker Infineon Technologies AG.
    The Dow Jones industrial average rose nearly 200 points in midday trading Wednesday after the Federal Reserve met on Tuesday to consider another interest rate cut. Also lending investors confidence was a report by payroll processor Automatic Data Processing Inc. suggesting that employment rose in November.

    ADVERTISEMENT



    The Philadelphia Semiconductor Index rose 12.07 points, or 2.9 percent, to 423.73.

    Intel shares added $1, or 3.8 percent, to $27.31 after Thomas Weisel Partners analyst Kevin Cassidy upgraded the company to "Overweight" from "Market Weight." The stock was within striking distance of a 52-week high of $27.54 set nearly a month ago.

    Cassidy said 2008 personal computer demand could exceed expectations, primarily because of a rise in demand in emerging markets. He said he expected the highest growth sector could be laptop computers, a key part of Intel's market.

    Also, JMP Securities analyst Krishna Shankar said in a note to investors that there was "ongoing vigor" in the emerging markets of Brazil, Russia, India and China.

    He said his favorite companies going into 2008 include Texas Instruments Inc., which makes analog chips that power audio, telecommunications and other products. Its shares rose 75 cents, or 2.4 percent, to $32.45. They have traded between $28.24 and $39.63 over the past year.

    Also advancing were American Depositary shares of Infineon Technologies AG, after financial firm ABN Amro upgraded them to "Buy" from "Hold" on an outlook for improvement in the memory chip market. The stock rose 95 cents, or 8 percent, to $12.81. It has traded in a 52-week range of $11.19 and $18.74.

    Shares in chip maker Micron Technology Inc. rose sharply on speculation that it may sell part of its business to electronics maker Samsung Electronics Co. A South Korean newspaper said that Samsung was considering an acquisition of Micron's image sensor chip business.

    Image sensor chips are used in digital cameras and cell phones with photo capability.

    Micron shares rose 57 cents, or 6.6 percent, to $9.17. They have traded between $7.82 and $15.05 in the last year.

    biz.yahoo.com/ap/071205/semiconductor...

13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0719 +0,20%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.888,40 -1,11%
Gold spot 2.327,56 +0,49%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links