Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Frauduleuze bedrijven.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.089 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 100 101 102 103 104 105 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
haas
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 16 sep 2019 om 20:22:


[...]
Lyempf stond vroeger op de beurs genoteerd.


nu Chinees:doet het beter dan de griek en de Lybier:koopt "oude melkfabrieken op

Drie jaar na het faillissement draait de Lyempf melkpoederfabriek in Kampen als nooit tevoren. Er werken met 130 mensen zelfs meer dan voor het faillissement.
De fabriek ging in 2011 failliet en maakte al snel een doorstart onder de vleugels van Ausnutria Hyproca. Dat bedrijf investeerde de afgelopen drie jaar ruim twintig miljoen euro in de fabriek. Locatiedirecteur Evert Schilstra loopt trots door de wit betegelde ruimtes in zijn fabriek en constateert tevreden: "De fabriek is weer volop tot bloei gekomen."

Wondere wederopstanding met dank aan China

Het succes van de fabriek in Kampen is voor een groot deel te danken aan China. Ausnutria is een grote multinational die in handen is van een Chinees bedrijf. Het melkpoeder dat in Kampen wordt gemaakt voor de productie van kindervoeding is ontzettend populair in het Aziatische land. Toch is dat volgens Schilstra niet de enige reden voor het succes.

In het economische radioprogramma Punt Komma zegt Schilstra daarover: "Toen Lyempf nog een zelfstandig bedrijf was, was het lastig omdat het bedrijf afhankelijk was van andere bedrijven die de fabriek als overlooplocatie gebruikten. In onze constructie beheersen we de hele keten." Het bedrijf produceert nog steeds voor andere bedrijven, maar heeft nu ook eigen merken.


www.ausnutria-netherlands.com/about-a...
voda
0
Wat een koopje zeg! Schandalig!!

Gevallen Nissan-baas schikt met beurswaakhond

Gepubliceerd op 23 sep 2019 om 16:50 | Views: 78

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Voormalig Nissan-topman Carlos Ghosn schikt met de Amerikaanse beurswaakhond SEC over het voor beleggers verzwijgen van meer dan 140 miljoen dollar aan compensaties en pensioenvoordelen. De gevallen autobaas stemt in met een geldstraf van 1 miljoen dollar. Ook Nissan zelf moet betalen.

Het autoconcern is 15 miljoen dollar kwijt in de zaak. Voormalig directeur Greg Kelly telt verder 100.000 dollar neer. Volgens de SEC zou Ghosn jarenlang zijn geholpen bij het verzwijgen van het geld.

Ghosn is er ook mee akkoord gegaan dat hij tien jaar niet meer zo'n hoge bestuursfunctie mag uitvoeren. Voor Kelly geld eveneens zo'n ban, maar die duurt minder lang. De beide heren erkennen evenwel geen schuld tegenover de Amerikaanse toezichthouder.

Ghosn werd vorig jaar aangehouden in Japan. Hij zat maanden vast op verdenking van fraude, belastingontduiking en andere wanpraktijken en wacht momenteel zijn proces onder huisarrest af. Ghosn gaf behalve aan Nissan ook leiding aan Renault en een samenwerkingsverband met Mitsubishi.
voda
0
Ericsson zet 1 miljard apart om corruptiezaak

Gepubliceerd op 26 sep 2019 om 07:43 | Views: 0


Ericsson B 25 sep
79,76 -0,92 (-1,14%)

STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - De Zweedse producent van netwerkapparatuur Ericsson legt omgerekend meer dan 1 miljard euro apart in verband met een groot corruptieonderzoek in de Verenigde Staten. De Amerikaanse justitie verdenkt het bedrijf van ongeoorloofde praktijken in zes landen, waaronder China.

In 2013 maakte Ericsson al bekend dat het Amerikaanse onderzoek te maken heeft met betalingen in de jaren negentig voor het binnenhalen van contracten. Op de precieze details van de verdenkingen ging Ericsson bij de bekendmaking van zijn provisie niet in.

Amerikaanse anti-corruptiewetgeving geldt als streng en boetes kunnen vaak erg hoog uitvallen. Aanklagers in de VS hebben bovendien de bevoegdheid buitenlandse bedrijven met Amerikaanse dochterondernemingen of beursnoteringen aan te pakken voor omkoping waar ook ter wereld.
voda
0
Ex-bestuurder ABN: ik weet niks van witwaszaak

Gepubliceerd op 26 sep 2019 om 17:47 | Views: 2.366

ABN AMRO BANK N.V. 17:35
15,89 -2,20 (-12,16%)

KOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Oud-bestuurder en voormalig 'kroonprins' van ABN AMRO Chris Vogelzang zegt niets te weten over de verdenkingen rond de Nederlandse grootbank. Vogelzang is momenteel topman van Danske Bank, die gebukt gaat onder de nasleep van een groot witwasschandaal.

"Ik heb geen kennis van zaken over wat er zich afspeelt bij ABN AMRO. Ik wil ook geen commentaar geven over een bank waarbij ik al drie jaar niet meer werk", was de reactie van de Danske-bestuurder op het nieuws rond ABN. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of ABN zich aan de regels heeft gehouden bij het voorkomen van witwassen en financieren van terrorisme.

Vogelzang is bij Danske Bank aangenomen om onder meer de reputatie van de kredietverlener te herstellen. Zijn ervaring bij ABN AMRO is toen als een belangrijke positieve factor genoemd. Er lopen momenteel meerdere onderzoeken naar de betrokkenheid van de Deense bank bij witwassen. De financiële instelling gaf toe gefaald te hebben in het opsporen van miljarden dollars aan verdachte transacties in zijn Estse tak. Deze week werd de voormalige directeur van dat onderdeel, Aivar Rehe, dood gevonden.

Sinds zijn aantreden bij Danske Bank afgelopen zomer richtte Vogelzang zich op het voorkomen van witwassen. Zo kondigde de Deense bank onlangs zijn wirwar van duizenden functies en titels onder de loep te nemen om beter inzicht te krijgen in wie wat doet bij de bank. Ook worden de afdelingen die werken aan het voorkomen van witwaspraktijken versterkt.
haas
0
Nederlandse emigranten raken geld kwijt
33.783 weergaven•4 okt. 2010

Wereldomroep Archief
5,28K abonnees
Zo'n 80 emigranten uit Nederland die in de jaren '50 en '60 naar Canada verhuisden, zijn al hun spaargeld kwijtgeraakt.

Ze belegden het bij Harry Snoek senior en junior. De laatste raakte het geld van de beleggers kwijt, naar eigen zeggen door de economische crisis.

www.youtube.com/watch?v=_R06VGvJ9Oo
voda
0
Voormalig bankier Credit Suisse bekent verduistering $45 mln

Andrew Pearse, een hooggeplaatste ex-bankier van Credit Suisse, heeft tegenover een jury in New York verklaard dat hij tenminste $45 mln aan illegale betalingen in eigen zak heeft gestoken. Pearse verrijkte zichzelf door leningen ter waarde van $2 mrd te verstrekken aan bedrijven in Mozambique. Dat schrijft persbureau Bloomberg.

De 49-jarige gevallen managing director gaf tevens toe dat minstens vier andere ex-bankiers miljoenen aan steekpenningen kregen van de in Abu Dhabi ingeschreven schepenbouwer Privinvest Group.

'Ze hebben allen een rol gespeeld bij het verzorgen van bankleningen', zei Pearse woensdag in de rechtszaal. 'Met onjuiste informatie over Privinvest Group werd de bank op het verkeerde been gezet.' Na het nieuws zakte de koers van Credit Suisse met 0,7%.

Meesterbrein
Pearse geldt als belangrijkste getuige tegen Jean Boustani. Deze voormalig salesagent van Privinvest Group wordt gezien als meesterbrein achter een plan om Amerikaanse investeerders geld afhandig te maken. Aanklagers verdenken Mozambiqaanse ambtenaren, topmannen en bankiers dat ervan ongeveer $200 mln aan leningen te hebben verduisterd. Onder meer de zoon van een ex-president, Ndambi Guebuza, was hierbij naar verluidt betrokken. Guebuza ontkent alle aantijgingen.

Pearse verklaarde dat Boustani hem hielp een bankrekening te openen in de Verenigde Emiraten om de betaalde $45 mln te verbergen. De advocaat van Boustani bracht in verweer tegenover de jury dat zijn cliënt niets met de fraudezaken van doen heeft.

Tonijnobligaties
In januari dit jaar werd Pearse met Surjan Singh (44) en Detelina Subeva (37) op verzoek van de New Yorkse openbaar aanklager in Londen opgepakt. Het drietal werd beschuldigd van fraude en valsheid in geschrifte bij de zogeheten 'tonijnobligaties'.

Zij zouden zes jaar geleden drie (tonijn)visserijprojecten hebben opgezet. Daarvoor werd miljarden opgehaald bij internationale banken en investeerders. Begin dit jaar werd het drietal op borgtocht vrijgelaten. Singh en Subeva waren al schuldig bevonden. De twee andere bankiers die Pearse beschuldigde van betrokkenheid gaan vrijuit.

fd.nl/economie-politiek/1320692/voorm...
voda
0
Boete komt dichterbij voor Swedbank

Gepubliceerd op 29 okt 2019 om 09:47 | Views: 2

STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - De Zweedse toezichthouder voor de financiële sector FSA gaat bekijken of Swedbank een boete verdient voor zijn rol in een groot witwasschandaal. De bankenwaakhond concludeert na vooronderzoek dat er reden is om te kijken naar sancties.

Swedbank wordt ervan verdacht tientallen miljarden euro's aan verdachte geldstromen te hebben verwerkt, veelal vanuit voormalige Sovjetlanden via de Baltische staten. Ook in Estland kondigde de lokale toezichthouder aan sancties tegen Swedbank te overwegen.

De FSA heeft voldoende aanwijzingen gevonden voor tekortkomingen in de witwaspreventie van Swedbank. Het vervolgonderzoek richt zich op de vraag of dat genoeg is voor een sanctie of dat het onderzoek op een andere manier moet worden gesloten. Vorige week liet Swedbank weten dat er ook in de Verenigde Staten meerdere onderzoeken tegen de bank lopen.

Swedbank laat weten zich te herkennen in veel van de observaties van de FSA. De bank zegt mee te werken met het onderzoek en gaat ondertussen verder met het verbeteren van zijn interne processen.
voda
0
Rechter Italië stuurt bankiers de cel in

Gepubliceerd op 8 nov 2019 om 17:35 | Views: 542

MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - Voormalig leidinggevenden van Deutsche Bank en het Japanse Nomura moeten de cel in vanwege hun rol in een grote fraudezaak bij de Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena. Ook oud-medewerkers van de oudste bank van Italië zelf moeten de gevangenis in. De bankmedewerkers zouden geholpen hebben met het wegmoffelen van honderden miljoenen euro's aan verliezen.

Een Italiaanse rechter deelde vrijdag gevangenisstraffen uit tot 8 jaar. De betrokken bankiers zouden onder meer nepaccounts hebben gebruikt voor de fraude en markten moedwillig hebben gemanipuleerd. Ook zou gesjoemeld zijn met de handel in complexe derivaten, waarmee renteverliezen kunnen worden afgedicht.

Oud-voorzitter Giuseppe Mussari van Monte dei Paschi moet ruim 7 jaar brommen. Ook de overige tien verdachten kregen gevangenisstraffen opgelegd, waaronder voormalig financieel directeur Daniele Prondini en algemeen directeur Antonio Vigni van Monte dei Paschi. De verwachting is dat de gestrafte medewerkers de beslissing van de rechter zullen aanvechten.
voda
0
Miljoenenboete UBS voor misleiden welvarende klanten

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft welvarende klanten tien jaar lang misleid en teveel laten betalen voor bepaalde diensten bij transacties en moet in totaal 600 miljoen Hongkongse dollar, of omgerekend zo'n 78 miljoen Zwitserse frank betalen. Dit werd maandag bekendgemaakt door de toezichthouder in Hongkong.

De Hong Kong Securities and Futures Commission zei in een verklaring dat cliëntadviseurs en assistenten van de Zwitserse bank tussen 2008 en 2017 regelmatig te hoge opslagen en extra fees rekenden, die contractueel niet waren afgesproken. De winst die werd behaald, stak de bank in eigen zak.

Daarbij pasten de werknemers van UBS zelfs de rekeningoverzichten voor financiële tussenpersonen van de klanten aan om dit te verbloemen.

In totaal werden 5.000 cliënten van de bank de dupe die voor zo'n 28.700 transacties teveel kosten zouden hebben betaald. Zo werd in obligatietransacties de opslag voor de bank achteraf verhoogd.
Als klanten een order tegen een limiet plaatste, maar de order werd voordeliger uitgevoerd, stak de bank het verschil in eigen zak.

De boete van 600 miljoen Hongkongse dollar bestaat uit een boete van 400 miljoen en 200 miljoen aan compensatie voor de betrokken cliënten.

Een woordvoerder van UBS zei maandag dat het gedrag van de ruim 20 individuen onacceptabel is. Ze zijn dan ook ontslagen.

Het aandeel UBS Group daalde maandag aan de Zwitserse beurs 0,9 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
2.089 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 100 101 102 103 104 105 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Kleine winsten op Europese beurzen

11:59 De meeste Europese beurzen lieten vrijdag kleine winsten zien. Op de beursvloeren keerde het optimisme over... 2

  Indices

  AEX 597,86 +0,44%
  EUR/USD 1,1036 +0,12%
  Germany30^ 13.210,10 +0,23%
  Gold spot 1.466,84 -0,29%
  LDN100-24h 7.272,87 -0,56%
  NY-Nasdaq Composite 8.479,02 -0,04%
  US30# 27.885,36 +0,40%

  Stijgers

  Kiadis...
  +26,56%
  ASMI
  +2,61%
  Boskalis
  +2,52%
  BESI
  +2,48%
  ALTICE...
  +1,90%

  Dalers

  OCI
  -4,11%
  Sif Ho...
  -2,60%
  ForFar...
  -2,07%
  Nedap
  -2,03%
  AMG
  -1,27%

  Nieuws Forum Meer»

  (17)

  theo1 op 15-nov-19 14:47
  (1)

  Bob777 op 15-nov-19 14:44
  (10)

  het zwaard op 15-nov-19 14:37
  (3)

  het zwaard op 15-nov-19 14:30
  (1)

  Nait Soesen op 15-nov-19 14:29

  Column Forum Meer»

  (23)

  dasokwat op 15-nov-19 14:30
  (2)

  mador op 15-nov-19 14:19
  (47)

  beer56 op 15-nov-19 13:55
  (2)

  Snugger op 15-nov-19 13:37
  (106)

  Call me Put op 15-nov-19 13:26