Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Frauduleuze bedrijven.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.037 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 97 98 99 100 101 102 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
Drie personen aangehouden bij grote politieactie in Haagse wijk Ypenburg
05 maart 2019 07:06 Laatste update: 27 minuten geleden

De politie is dinsdagochtend bezig met een grootschalige actie in de Haagse wijk Ypenburg. De agenten worden hierbij ondersteund door het Openbaar Ministerie (OM) Den Haag. Er zijn doorzoekingen gedaan in ruim dertig woningen waarbij drie personen zijn aangehouden.

De aangehouden mannen van 57, 43 en 36 jaar komen uit Zoetermeer, Nootdorp en Rijswijk. Ze worden verdacht van witwassen en zouden hebben opgetreden als verhuurbemiddelaars.

De politie laat weten dat de actie nog in volle gang is en dat er daarom nog niet meer informatie gedeeld zal worden.

Twintig andere panden in Ypenburg worden nog doorzocht. Ook zijn er acties gaande in Rijswijk, Zoetermeer, Nootdorp en Rotterdam.

Onderzoek in de Haagse wijk Ypenburg. (Foto: ANP)
Invallen gedaan in spookwoningen

De invallen zijn gedaan in zogeheten spookwoningen. Deze panden worden gebruikt door criminelen, terwijl de bewoners niet staan ingeschreven in het bevolkingsregister of valse papieren gebruiken.

Deze mensen proberen op deze manier uit beeld te blijven van de overheid. Vaak worden de panden gebruikt voor criminele doeleinden en als safehouses. Er worden bijvoorbeeld grote partijen geld, vuurwapens of drugs opgeslagen.

Ook de FIOD, de Belastingdienst en de gemeente Den Haag zijn betrokken bij de actie.
haas
0
FTM:

Groen beleggingsfonds van Charles Ratelband in zwaar weer
Lees direct het verhaal

Tjakka!
Groen en duurzaam beleggen is al jaren een profijtelijke trend en daar komen vanzelfsprekend ook ‘handige’ jongens op af. Charles Ratelband, zoon van Emile, is er zo een. Zijn Windsharefund publiceert geen jaarverslagen, terwijl beleggers er grote risico's lopen.


Risico voor de belegger, winst in het voordeel van Ratelband
Investeerders zouden risicoarm een mooie rente krijgen – 5 procent op jaarbasis, belooft de website – bij een investering in windenergie.

Een puntje van zorg: uit zijn cv blijkt niet dat Ratelband enige kennis van de markt voor windmolens heeft. Ook zijn twee teamleden ontbreekt het aan dergelijke kennis.

De beleggers lopen veel meer risico, terwijl gemaakte winsten vooral in het voordeel van Ratelband uitpakken. Er zijn nog steeds geen jaarverslagen gepubliceerd en er is sprake van een kostenoverschrijding van 1.261.596 euro.
voda
0
Oud-topman Steinhoff onderzocht voor fraude

Gepubliceerd op 19 mrt 2019 om 12:27 | Views: 661

JOHANNESBURG (AFN/BLOOMBERG) - Voormalig topman Markus Jooste van meubelverkoper Steinhoff is in een onderzoek naar de fraude bij het Zuid-Afrikaanse bedrijf officieel aangemerkt als een van de daders. In totaal werden acht mensen in dat onderzoek genoemd. Steinhoff was door een Zuid-Afrikaanse parlementaire commissie gedwongen de namen te onthullen.

Volgens Steinhoff kan het bekendmaken van de namen onderzoeken hinderen. Ook is het mogelijk een overtreding van de Europese privacywetgeving.

Steinhoff gaat met het onderzoek nu meer aandacht geven aan de daadwerkelijke fraudegevallen met een waarde van ongeveer 7,4 miljard dollar. Volgende maand wil het bedrijf de herziene jaarrekeningen van 2017 en 2018 publiceren.
voda
0
'Iliad-kopstuk handelde met voorkennis'

Gepubliceerd op 28 mrt 2019 om 12:37 | Views: 442

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De voorzitter van telecombedrijf Iliad wordt door de Franse financieel toezichthouder verdacht van handel met voorkennis. Dat heeft een medewerker van de waakhond laten weten in een hoorzitting

Iliad bracht eind juli 2014 vergeefs een bod uit op een meerderheidsbelang in T-Mobile US, waarmee de Fransen voet aan de grond wilden krijgen op de Amerikaanse markt. Enkele weken daarvoor verkocht de toenmalige topman Maxime Lombardini van Iliad, hij is er nu voorzitter, een aantal aandelen van zijn vriendin. Na de bekendmaking van het bod zakten aandelen Iliad op de beurs in Parijs.

Iliad wordt er ook van beticht te lang te hebben gewacht met de bekendmaking van de interesse in zijn branchegenoot, schrijft het bedrijf op zijn site. Het telecombedrijf en Lombardini spreken de beschuldigingen tegen. De waakhond eist boetes van 1 miljoen euro voor Lombardini en 500.000 euro voor Iliad.
voda
0
Europese banken al voor miljarden bestraft

Gepubliceerd op 2 apr 2019 om 10:09 | Views: 2.756

LONDEN (AFN) - Witwasperikelen en het niet naleven van handelsrestricties hebben Europese banken al de nodige miljarden gekost aan boetes. Kredietbeoordelaar Moody's rekende uit dat in de periode 2012-2018 voor een bedrag van ruim 14,2 miljard euro aan geldstraffen is opgelegd.

De boetes zorgen er volgens Moody's voor dat de doopcelen van banken nog meer worden gelicht, met de daarmee gepaard gaande financiële, operationele en reputatierisico's. In sommige gevallen krijgen banken de tijd om orde op zaken te stellen.

De Amerikaanse toezichthouders zijn goed voor ruim driekwart van de totale geldstraffen, aldus Moody's. Autoriteiten in de Verenigde Staten doen momenteel nog onderzoek naar Danske Bank en Swedbank.

Verder benadrukt het bureau dat Europese toezichthouders nu hogere boetes opleggen dan voorheen. Met strengere EU-richtlijnen worden banken aangemoedigd betere controles in te stellen. ING, dat eerder in Nederland een schikking trof van 775 miljoen euro, ligt nu met zijn Italiaanse dochter onder een vergrootglas in het Zuid-Europese land.
voda
0
Invallen bij Estse kantoren Swedbank

Gepubliceerd op 2 apr 2019 om 14:10 | Views: 357

STOCKHOLM (AFN/RTR) - Het onderzoek naar witwaspraktijken bij de Zweedse Swedbank is verder uitgebreid. Autoriteiten in Estland maakten melding van invallen op kantoren van Swedbank in de Baltische staat als onderdeel van een breder onderzoek door Zweedse en Baltische autoriteiten.

Swedbank staat al geruime tijd onder druk door onderzoeken naar mogelijk witwassen via het financiële concern. De bank wordt in verband gebracht met het witwasschandaal bij de Deense branchegenoot Danske Bank.

Via Estland zouden tussen 2007 en 2015 voor honderden miljarden euro's aan verdachte transacties zijn gedaan.
voda
0
'Megaboete UniCredit voor schenden sancties'

Gepubliceerd op 2 apr 2019 om 17:35 | Views: 666

ING 17:35
11,16 +0,12 (+1,12%)

MILAAN (AFN) - De Italiaanse bank UniCredit is dicht bij een schikking van 900 miljoen dollar met Amerikaanse autoriteiten voor de schending van sancties tegen Iran jaren geleden. Met de schikking voorkomt de bank strafvervolging, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Een Duitse tak van UniCredit werd al in 2011 aangeklaagd vanwege het schenden van de sancties tegen Iran. De bank zou zogeheten clearingdiensten hebben geleverd. De deal met verschillende Amerikaanse overheidsorganen zou in de komende weken worden afgerond.

Het gaat om een van de grootste schikkingen in de de Verenigde Staten voor het overtreden van een handelsembargo. Alleen Société Générale, Commerzbank, HSBC en BNP Paribas betaalden ooit nog meer. Van die grote Europese banken bekende overigens alleen BNP Paribas uit Frankrijk officieel schuld.
haas
0
Frauderende gerechtsdeurwaarders buiten schot
zondag 7 april 2019, 19:00 uur

De afgelopen jaren zijn er zo'n 500 claims ingediend bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Het gaat om schulden die niet teruggevorderd konden worden, omdat frauderende gerechtsdeurwaarders het geld hadden weggesluisd. Schuldeisers kunnen dan bij het ministerie terecht om dat geld alsnog te krijgen. Het ministerie zou dan beslag kunnen leggen bij die gerechtsdeurwaarders om een deel van die schuld terug te vorderen. Maar opvallend: dat gebeurt in de praktijk niet. De meeste dossier liggen voor langere tijd op de plank.
voda
0
'Deutsche Bank vreest gevolgen witwasaffaire'

Gepubliceerd op 17 apr 2019 om 13:20 | Views: 650

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank vreest naar verluidt voor boetes, juridische stappen en mogelijke vervolging van bestuurders vanwege zijn rol in een Russische witwasaffaire. Dat meldt The Guardian op basis van een intern rapport waarop de Britse krant de hand heeft kunnen te leggen.

Deutsche Bank zou via zijn netwerk jarenlang betrokken zijn geweest bij een enorme witwasoperatie, ook wel Global Laundromat genoemd. Russische criminelen sluisden hiermee naar schatting tientallen miljarden dollars door naar het Westen.

Volgens The Guardian was Deutsche Bank zich niet bewust van de zwendel tot onder meer de Britse krant zelf hier twee jaar terug voor het eerst over publiceerde. De kwestie kan mogelijk voor een nieuwe deuk zorgen in de toch al twijfelachtige reputatie van Deutsche Bank. In het interne rapport wordt gesproken van mogelijk verlies van beleggersvertrouwen en een daling van de marktwaarde.

De Duitse justitie deed vorig jaar al een inval bij de bank in verband met een witwasonderzoek naar aanleiding van documenten uit de zogenoemde Panama Papers. Ook wordt het financiële concern onder de loep genomen vanwege zakelijke banden met de Amerikaanse president Donald Trump.
voda
0
Adviseurs ABN krijgen tijdelijk beroepsverbod

Gepubliceerd op 24 apr 2019 om 16:27 | Views: 1.309

ABN AMRO 16:58
21,34 -0,36 (-1,66%)

AMSTERDAM (AFN) - De Tuchtcommissie Banken heeft 61 hypotheekadviseurs van ABN AMRO een beroepsverbod opgelegd van twee tot zes weken. Zij overtraden de bankierseed door de handtekening van klanten te kopiëren, zonder toestemming of medeweten van die klanten.

De zaak kwam een paar jaar terug aan het rollen door een intern onderzoek van de bank. Daaruit bleek dat er tussen 2013 en 2016 op grote schaal handtekeningen waren gekopieerd. De adviseurs plaatsten ze bij zogeheten hersteladviezen, waarmee eerder afgegeven hypotheekadviezen werden verbeterd.

Het ging in het onderzoek om 114 hypotheekadviseurs en om bijna zevenhonderd hersteladviezen. De Tuchtcommissie Banken legde in augustus vorig jaar al een tijdelijk beroepsverbod op aan tien van de adviseurs. ABN AMRO kwam zelf met arbeidsrechtelijke sancties voor de betrokken medewerkers en meldde in totaal circa tachtig zaken bij de Stichting Tuchtrecht Banken.

Ernstige schending

De Tuchtcommissie verwijt de medewerkers een ,,bijzonder ernstige schending van de gedragsregels'', maar houdt ook rekening met de werkomstandigheden binnen de bank. Hun leidinggevenden stuurden op targets en belemmeringen konden niet of nauwelijks bespreekbaar worden gemaakt.

De duur van de opgelegde beroepsverboden is afhankelijk van het aantal hersteladviezen waaronder gekopieerde handtekeningen zijn gezet. Bij één advies is het verbod twee weken, bij twee tot en met vijf adviezen vier weken en bij zes of meer adviezen zes weken.
voda
0
AFM beboet Flow Traders en InsingerGilissen


Flow Traders 17:35
26,24 +0,10 (+0,38%)

AMSTERDAM (AFN) - Beursintermediair Flow Traders en zakenbank InsingerGilissen hebben een tik op de vingers gekregen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Beide ondernemingen kregen een boete van 100.000 euro opgelegd door de toezichthouder vanwege het niet tijdig melden van transacties.

In het geval van Flow Traders gebeurde dat tussen 21 maart en 20 juli 2017 bij 140.500 transacties. De AFM beboette het beursgenoteerde bedrijf daar op 1 februari al voor, maar bracht dat nu pas naar buiten. Bij InsingerGilissen ging het mis bij 21.509 transacties die plaatsvonden tussen 6 januari 2015 en 30 november 2017.

Voor het niet tijdig melden van transacties geldt een boete van 500.000 euro, maar de AFM verlaagde dat bedrag bij beide ondernemingen stevig. Zowel Flow Traders als InsingerGilissen ontdekte en meldde de overtredingen zelf. Beide hebben bovendien hun werkwijze aangepast om herhaling te voorkomen.
voda
0
Peter W. had bij Improvers een half miljoen verdiend, reed in een dikke auto

FRAUDULEUZE ENERGIEVERKOOP
Peter W. verdiende tonnen met de energieverkoop bij het bedrijf Improvers. Nu wordt het goudhaantje van de verkooptak van Essent aangewezen als het brein achter frauduleuze verkoop, ook aan mensen in de schuldhulpverlening.

Carla van der Wal 03-05-19, 09:01 Laatste update: 15:14

Als Peter W. komt aanrijden, doet hij dat in een Porsche. Als hij buiten de deur luncht, eet hij in een sky bar. Strakke pakken, drugs en feesten. Zo leeft de man naar wie zo veel jonge verkopers in het bedrijf Improvers opkeken. In vier jaar verdiende hij vele tonnen, daarna ging hij met zijn partner voor zichzelf aan de slag.

En W. kent - net als velen in de energieverkoop - die ene term: sauzen.

Zo klinkt het, als het verbruik van stroom een gas stiekem naar beneden wordt geschroefd, waardoor een klant denkt veel voordeliger uit te zijn, maar later moet bijbetalen. Zo wordt het genoemd, als een contract langer duurt dan een klant denkt. Of als de BTW wordt verzwegen bij zakelijke contracten.

Sauzen is, kortom, de manier om een aanbod veel aantrekkelijker te laten lijken dan het in werkelijkheid is. En sommigen, zo stelt een energieverkoper, zijn er grenzeloos in. Een andere bron: ,,Je moet alleen zorgen dat je een beetje binnen de lijntjes kleurt, binnen de toegestane annuleringspercentages blijft.’’

Lees ook
Snelle jongens van Improvers blijken strop voor Essent
PREMIUM
Snelle jongens van Improvers blijken strop voor Essent
Lees meer
Verkoopfraude: schuldenaars krijgen energiecontract aangesmeerd
Lees meer
Verder

Energieverkopers fraudeerden zo grof, dat ze bijna wel tegen de lamp moesten lopen. © Bream van Rijen / Nozzman

Maar wat er nu volgens sommigen onder leiding van onder meer Peter W. gebeurde, gaat verder. Oud-verkopers van Improvers, ogend als jongens nog, rond de 20 jaar oud, sluiten zich aan bij het bedrijf van W.’s partner in Almere. Daar verzamelen ze zich in een kantoorgebouw, om via telefonische verkoop voor zichzelf te krijgen wat W. al heeft: geld en uitstraling.

,,Ik keek echt tegen hem op’’, zegt één van vier verkopers, die met de krant in gesprek gaan. ,,Peter had bij Improvers een half miljoen verdiend, reed in een dikke auto.’’ Op de ‘championstrips’, beloningen voor meest verdienende verkopers, is hij een vaste deelnemer.

Toch wil het goudhaantje niet bij Improvers blijven. Zijn partner heeft dat bedrijf al verlaten, met haar heeft hij een nieuw bedrijf opgezet in Almera, waarbij hij zich wil aansluiten zodra zijn concurrentiebeding het toelaat. Zij zal het management en de bedrijfsstructuur opzetten, hij wordt verantwoordelijk voor werving en het vloerwerk. En ook de vier jonge verkopers van Improvers gaan mee. Zij krijgen naar eigen zeggen het idee dat ze het ‘samen zouden gaan doen’, met het paar bij wie ze vaak ook thuis over de vloer kwamen nu als hun bazen.

Ze dóen het ook samen, vertellen de jongens, alleen doelen ze dan op fraude. Als begin dit jaar particulieren afkomen op advertenties die het bedrijf op internet plaatst, vragen ze zich af hoe ze die kunnen ‘inschieten’: ze mogen alleen zakelijke contracten verkopen. ‘Zonde om te laten liggen’, krijgen ze te horen. En: ‘Hou het even stil.’ Zo kan het dat er willekeurige inschrijvingen van de Kamer van Koophandel worden gebruikt om particulieren aan een zakelijk contract te ‘helpen’. ,,Het ergste wat er kon gebeuren is een annulering, werd gezegd’’, aldus één van hen.

Cadeautjes
De mindset van het snelle geld zat er teveel in, pas later begreep ik wat er gebeurde

Eigenaresse , Bedrijf in energieverkoop
Zo gaat het ook als Peter zijn ‘cadeautjes’ geeft. Hij heeft een schuldhulpverleenster ontmoet, die het doorgeeft als haar cliënten toe zijn aan een nieuw contract. Hij speelt die informatie door aan de verkopers in het bedrijf van zijn partner. Dat gebeurt als W. weet dat het verkopen bij één even tegenzit, maar ook aan de jongens die hij nog kent van Improvers, stellen de verkopers.

Zo verkopen ze op malafide wijze, overigens zonder een arbeidsovereenkomst te hebben. ,,We hadden vertrouwen dat die nog zou komen.’’ Uiteindelijk geven de verkopers zelfs eigenhandig goedkeuring voor de contracten die ze afsluiten. Namens de klant klikken ze drie keer op ‘ja’, om een akkoord op een contract te geven. Ze onderstrepen: zowel Peter W. als zijn partner wisten wat er gaande was.

De eigenaresse van het bedrijf stelt juist een eerlijk bedrijf opgezet te hebben, dat als het ware is overgenomen door een groep ‘snelle jongens’, of althans, jongens die snel wílden zijn. ,,Het voelt achteraf als een blokkade, pas later hoorde ik de verhalen over wat er op de vloer gebeurde. Peter rekruteerde deze mensen, waar de mindset van het snelle geld te veel inzat, met de focus op status en snel geld.” Pijnlijk genoeg was door haar relatie de man die ze daar mee kon helpen ook in huis. ,,Dat geld mensen helemaal gek kan maken, heb ik in deze branche ook eerder al gezien. Doordat alles op mijn naam staat, ben ik nu verantwoordelijk voor het resultaat daarvan.’’

© Shutterstock
Ongeloof
Ze kan bijna niet geloven dat het zo ver is gekomen. Zeker sinds een serie artikelen de aandacht vol heeft gericht op ‘trucjes’ zoals zijn gebruikt in deze fraude. Eneco paste haar werkwijze aan, na vragen van deze krant. Improvers kwam zelfs stil te liggen. De branche ligt onder een vergrootglas. ,,Toch hebben ze dit gedaan.’’

Voor de eigenaresse volgde daardoor één van de moeilijkste momenten van haar leven: ze deed aangifte, niet alleen tegen de verkopers die ook zij als vrienden zag, maar zelfs tegen haar eigen partner. Dat de schuld volledig bij Peter W. wordt gelegd, vindt de eigenaresse niet te verkroppen. ,,Deze verkopers zijn totaal over de schreef gegaan. Ze gaan al lang mee en weten wat wel en niet kan. Punt is: iemand die veel verkoopt is niet perse een goede verkoper – een goede verkoper doet zijn werk naar eer en geweten, maar dat is niet de intentie geweest.’’

voda
0
Deel 2:

Energie wordt niet altijd eerlijk verkocht. © Rijnhout Media

De fraude is zo grof dat het niet door kón gaan. Bij het serviceplatform waarvan de verkopers via een tussenpartij, een bedrijf in telesales, gebruikmaken, gaan begin maart alarmbellen af. Er zijn onregelmatigheden te zien in de standaard kwaliteitscontroles die zijn ingebouwd. Het service platform stelt direct een fraude- onderzoek in werking bij de verantwoordelijke telesales partij, die wordt stilgelegd. De tussenpartij laat aan deze krant weten dat er in totaal 115 ‘foute’ contracten zijn aangetroffen, waarvan het in een minderheid van de gevallen gaat om verkoop aan mensen in de schuldhulpverlening.

Het betrokken serviceplatform heeft de toch al uitgebreide controleprocedures die er waren inmiddels nog verder verscherpt. Dat bedrijf ziet wel dat de omzet sindsdien is gedaald. Het serviceplatform neemt dat voor lief: net zoals zo veel betrokkenen in de markt vindt de directie dat de kwaliteit van de energieverkoop omhoog moet. Maar deze fraude heeft maar weer laten zien: het is geen gemakkelijke opgave kwaadwillenden op voorhand te ‘neutraliseren’.

Karma
Dat blijkt ook wel uit het feit dat één van de frauderende verkopers inmiddels zelf ook slachtoffer is geworden. ,,Ik ben nooit gebeld, maar wel overgezet naar energieleverancier NLE. Ik ben onrechtmatig aangemeld voor een vijfjarig zakelijk contract. Ik weet natuurlijk precies hoe het werkt, dus ik heb gebeld naar de klantenservice.’’

Inmiddels kent hij het traject dat zo veel andere worstelende consumenten moeten doorstaan. Hij moet maar een klachtenformulier invullen en hopen dat het wat oplevert. Als hij het contract verbreekt, wacht een hoge boete. De bedenktijd die bij particuliere contracten loopt, is er ook voor hem niet, ook al vindt de Autoriteit Consument en Markt dat juist kleine ondernemers en zzp’ers beter moeten worden beschermd. ,,Mijn huurcontract loopt een jaar. Als er straks een andere huurder komt, die geen zakelijke inschrijving heeft, zit ik ermee.’’ Dat terwijl hij door het verlies van zijn baan nu achter een bar staat, in een poging de huur te betalen. Een ander trekt weer in bij zijn ouders. Allemaal hebben ze geldproblemen. Karma? Misschien. Na vragen van deze krant doet NLE wat veel energieleveranciers doen. Het contract wordt nu wél geannuleerd, van de verkopende partij wordt volgens een woordvoerder ‘direct afscheid genomen'.

En Peter W.? Zijn vrouw heeft met hem gebroken. Hij erkent in een reactie fout te hebben gezeten, als het gaat om het doorspelen van gegevens van mensen in de schuldhulp, maar benadrukt verder vanwege zijn concurrentiebeding niet bij het bedrijf betrokken te zijn geweest. Inmiddels heeft hij zijn bakens verzet, wil een andere markt aanboren. Het moet ook wel. Niet alleen is in de energiemarkt geld verdienen lastiger geworden, aldus betrokkenen, zijn rol is er nu ook uitgespeeld. Zijn naam is bekend, het energiewereldje klein.

www.ad.nl/economie/peter-w-had-bij-im...
haas
0
Boeing wist al jaar van problemen 737 MAX
Door ANP PRODUCTIES

2 uur geleden in FINANCIEELDe Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing was al een jaar voor de eerste crash van een 737-Max-vliegtuig op de hoogte van het softwareprobleem met het toestel. Boeing gaf zondag toe dat het al enkele maanden nadat de levering van de 737 Max in mei 2017 begon, ontdekte dat een waarschuwingssysteem in de cockpits niet goed werkte.
haas
0
Agrico zet frauderende pootgoedteler uit coöperatie
Een frauderende pootgoedteler in Kruisland (N.-Br.) wordt in 2020 uit coöperatie Agrico gezet.
De teler moet oogst 2019 nog leveren aan Agrico. “Dat pootgoed zit immers al in de grond”, zegt directeur Jan van Hoogen. “We onderzoeken over meerdere jaren hoeveel licenties deze teler niet heeft betaald aan Agrico en gaan dat op hem verhalen.”

Minstens 250 ton ongecertificeerd pootgoed
De teler heeft bekend aan licentiewaakhond Breeders Trust, keuringsdienst NAK en aan Agrico dat hij ongecertificeerd Fontane-pootgoed heeft geleverd aan handelsbedrijf Zeeland Trade. Die heeft het pootgoed voorzien van vervalste NAK-certificaten en uitgeleverd aan vooral Belgische aardappeltelers. Het pootgoedbedrijf is met 350 hectare in omvang het grootste pootgoedteeltbedrijf van Nederland en is gevestigd in Kruisland (N.-Br.). Alleen van oogst 2018 gaat het om minstens 250 ton ongecertificeerd pootgoed.
voda
0
Invallen rond belastingzaak Deutsche Bank

Gepubliceerd op 15 mei 2019 om 11:38 | Views: 700

FRANKFURT (AFN/DPA) - De Duitse justitie heeft een serie invallen gedaan wegens belastingontduiking. Dat volgt op een eerdere inval bij een dochteronderneming van Deutsche Bank, waar verschillende mensen geholpen zouden zijn met het wegsluizen van geld naar de Britse Maagdeneilanden, een belastingparadijs in de Caraïben.

De Duitse justitie viel de huizen van acht vermogende personen binnen, die worden verdacht van belastingontduiking. Ook waren er invallen bij elf banken en vier belastingadviseurs.
voda
0
EU-boetes voor banken over valutahandel

Gepubliceerd op 16 mei 2019 om 11:52 | Views: 962

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie legt de grote banken Barclays, Royal Bank of Scotland (RBS), Citigroup, JPMorgan Chase en het Japanse Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) boetes op van in totaal bijna 1,1 miljard euro vanwege verboden kartelafspraken bij de handel in valuta's.

Het Zwitserse UBS ontloopt een boete omdat die de zaak aanhangig heeft gemaakt bij de commissie. De overtredingen vonden in wisselende samenstelling van de betrokken banken plaats tussen 2007 en 2013. Volgens de Europese Commissie wisselden valutahandelaren van de banken onder meer onderling gevoelige informatie uit bij de handel in elf verschillende munteenheden, wat niet is toegestaan onder Europese concurrentieregels.

Volgens EU-commissaris van Mededinging Margrethe Vestager geven de boetes een duidelijk signaal af dat Brussel kartelafspraken in de financiële sector niet tolereert. ,,Het gedrag van deze banken ondermijnt de integriteit van de sector ten koste van de Europese economie en klanten.''
2.037 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 97 98 99 100 101 102 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street sluit met winst

21 mei De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten gesloten. Daarmee herstelden de graadmeters iets va...

  Indices

  AEX 553,14 +0,32%
  EUR/USD 1,1166 -0,02%
  Germany30^ 12.164,50 +0,17%
  Gold spot 1.274,99 +0,00%
  LDN100-24h 7.332,26 +0,28%
  NY-Nasdaq Composite 7.785,72 +1,08%
  US30# 25.880,77 +0,06%

  Stijgers

  WDP
  +3,68%
  Arcelo...
  +3,65%
  OCI
  +3,10%
  Galapagos
  +2,75%
  ADYEN NV
  +2,61%

  Dalers

  B&S Gr...
  -3,61%
  Basic-Fit
  -3,36%
  Ahold ...
  -1,75%
  Air Fr...
  -1,74%
  Acomo
  -1,00%

  Nieuws Forum Meer»

  (29)

  Patience op 22-mei-19 01:01
  (1)

  Knight V op 22-mei-19 00:14
  (35)

  this op 21-mei-19 22:24
  (40)

  AEX900 op 21-mei-19 21:21
  (4)

  Cobalt-47 op 21-mei-19 20:36

  Column Forum Meer»

  (10)

  Frank777 op 22-mei-19 01:08
  (69)

  Now U See Me! op 21-mei-19 23:38
  (7)

  I need a dollar op 21-mei-19 21:18
  (25)

  Febo85 op 21-mei-19 20:53
  (1)

  gracesiswandi op 21-mei-19 14:12