Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nederland is niet ondernemend genoeg aldus JP

53 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 september 2007 19:11
    Meer bedrijven als TOMTOM en het VC (Verenigde Company) model moet terugkomen. zie artikel Telegraaf:
    We zullen de mentaliteit van middelmatigheid achter ons moeten laten en het ondernemersbloed sneller door onze aderen moeten laten stromen”, aldus Balkenende dinsdag bij de opening van het academisch jaar van de Wageningen Universiteit.

    „In het verleden behaalden we onze economische groei vooral door loonmatiging en grotere participatie. Dat model biedt onvoldoende soelaas voor de toekomst”, stelt hij.

    Volgens Balkenende holt de vergrijzing het reservoir aan werknemers uit. „Eenvoudigweg omdat die bron opdroogt en er geen extra handen meer zijn om het werk te doen. We zullen het dus over een andere boeg moeten gooien om ons welvaartsniveau te behouden en verder uit te bouwen.

    Het toekomstig succes van Nederland hangt volgens de minister-president af van drie factoren: „Kennis, innovatie en ondernemerschap. Er zal slimmer gewerkt moeten worden”, stelt hij. „Deze bouwstenen zijn op dit moment onvoldoende sterk om als fundament onder de toekomstige welvaart te kunnen fungeren.”

    Verder spreekt Balkenende burgers aan op hun commercieel gevoel. „Zo veel mogelijk willen verkopen en nieuwsgierigheid, het is een prima basis voor een goede ondernemer. En het is ook een prima mentaliteit om vooruitgang te boeken en dynamiek te genereren. Ik mis dat te veel in Nederland”, aldus Balkenende.

    Hij wil dat leerlingen en studenten tijdens hun opleiding in aanraking komen met ondernemerschap. Ook moet het onderwijs op een hoger peil worden getrokken. „Het Nederlandse hoger onderwijs scoort internationaal gezien niet goed. Ook blijkt dat het aandeel hoger opgeleiden in Nederland lager is dan dat in een aantal andere rijke landen.”

    Balkenende hekelt de houding van veel studenten, die zichzelf tevreden stellen met een krappe voldoende. Eenmaal afgestudeerd wil hij onderzoekers stimuleren door hen te laten profiteren van hun uitvindingen. „Eén van de belemmeringen is dat onderzoekers zelf onvoldoende meeprofiteren van de commerciële opbrengsten van hun eigen idee. Daar zal verandering in komen”, kondigt hij aan.



  2. [verwijderd] 4 september 2007 19:15
    Komende is loonmatiging niet voldoende. Er moeten meer bedrijven naar de beurs en er moet meer en harder worden gewerkt aldus JP.

    Als we harder werken, gaan dan de belastingen omlaag en wordt het kwartje van Kok dan weer afgeschaft?

    Bedrijven als TOMTOM en Spyker (Formule 1 en verkoop spotauto's) doen goed voor de Nederlandse economie. JP is ook geintresseerd in snelle auto's en moderne techniek.

    Waarom worden de belastingen en accijnzen niet verlaagd?

    Hans
  3. Cézan 4 september 2007 19:17
    Tja, de zesjescultuur van de huidige student zit erin gebakken. Waarheid als een koe.
    Geloof best dat ze middelmatig scoren i.t.t. met buitenlandse studenten, zeker die uit het Verre Oosten.
    Hoorde in de auto dat onze minster van financien als student zelf dik tevreden was met een mager 6-je voor zijn tentamens.
    Czn.
  4. [verwijderd] 4 september 2007 19:55
    ondernemers bloed sneller door onze aderen moeten laten stromen”, aldus Balkenende

    Elke kleine ondernemer in NEDERLAND
    Word gestraft

    Een Beloning nartuurlijk!
    De belastingaangiften
    Als de belastingdienst een boeken onderzoek doet dan ben je op voorhand al een crimineel.
    De bijtelling van zijn lease auto
    En als die stopt met werken voor zijn 65 jaar
    Moet men extra belasting betalen

    Hoera Hoera 21 september hoort men meer



    Gemeentebeleid is ook zo iets PFF



  5. [verwijderd] 4 september 2007 20:37
    Je zult meer voor een tien moeten gaan in plaats van een margere 6 min.

    We zullen allen het voorbeeld van JP moeten volgen.

    Nieuwe bedrijven zoals:
    1. TOMTOM (autonavigatie)
    2. Spyker (sportauto's)
    3. Newconomy/Sopheon/Tie
    4. Pharming/Crucell/Biopharma
    5. Antonov

    Bedrijven die nieuwe technieken en know how kunnen toevoegen. Op bovenstaande bedrijven moeten we trots zijn.

    Hans
  6. forum rang 8 lucas D 4 september 2007 21:13
    quote:

    lucas D schreef:

    Balkenende heeft gewoon gelijk.
    Punt!

    Wat hij nu naar buiten brengt weten we allemaal al lang, het is goed dat het eens uitgesproken word. Punt!

    lucas D
    Zou het toeval zijn dat degene die het eens zijn met Balkenende veelal uit de provincie Utrecht komen.
    Daar zit het met de visie en daadkracht wel goed, maar we willen het "nog" beter doen.

    We hebben ook al de beste universiteit van Nederland, ook daar zijn we niet tevreden mee, we kunnen ons al meten met de beste van Europa, maar willen ook daar de beste zijn!

    www.dft.nl/nieuws/2107711/Economie_Ut...

    lucas D
  7. [verwijderd] 4 september 2007 21:30
    Nogal logisch dat ondernemen niet hoog in het vaandel staat als de belastingen steeds verder verhoogd worden, graaien tot het hoogste doel is verheven, en steeds meer ambtenaren zich met het leven van de gewone burgers gaan bemoeien. Niets mag en kan meer in dit land.

    Iedereen wil managen en het liefst CEO of CFO (Chief Fraud Officer) worden zodat hij ongeneerd uit de grote pot kan graaien. Dat noemen we in beschaafd Nederlands carriere maken en ambitie hebben. Maar we hebben niets meer over voor de maatschappij. De politici en ambtenaren zijn alleen met zich zelf bezig (net op TV: jeugdzorg dat niet functioneert), de culturele elite heeft zich afgekeerd van de samenleving (Pim Fortuyn - verweesde samenleving), economische elite waant zich boven de maatschappij en is alleen bezig met graaien (na ons de zondvloed).

    We leven nou eenmaal in het "Unraveling" tijdperk. Het tijdperk van het "ik", het "graaien/greed", "debt", "overheid die niet meer funtioneert", "maatschappij die geen grote daden meer kan doen", een maatschappij die totaal versplinterd is - in Ned vele politieke partijen, etc.

    De toespraak van Balkenende is volkomen misplaatst in dit tijdperk.

    EIB

    Ik was hier nog flink aan het uitwijden over dit onderwerp maar heb het maar weer geschrapt.
  8. [verwijderd] 4 september 2007 21:35
    Ach luister eens naar kleine ondernemers, dan weet je al genoeg. In verhouding kan je helemaal niet meer verdienen dan iemand die bij een baas 9-5 werkt.

    Dan nog eens alle admin shit en belasting gedoe wat erbij komt. Om de 3 jaar controle omdat je alles in eigen had houdt. Domme enquete's van het CBS verplicht invullen, traject controle die precies weet waar je wanneer bent geweest.

    Nederland word communistisch
  9. forum rang 10 voda 4 september 2007 21:37
    Nederland niet ondernemend genoeg??

    Publicatiedatum: 4-9-2007 18:53

    Nederlanders dolenthousiast over ondernemerschap
    Het aantal mensen dat van plan is om een eigen bedrijf te starten is afgelopen jaar gestegen. De Kamer van Koophandel die hiervoor een Ondernemerschapsbarometer heeft opgetuigd stelt dat de ondernemerszin in Nederland nu 14% hoger dan eind 2006, het jaar waarin tot nu toe de meeste mensen een onderneming zijn gestart.

    Ondanks dat steeds meer Nederlanders willen ondernemen deinzen ze toch nog vaak terug vanwege de financiële risico's. Dit blijkt uit de eerste Ondernemerschapsbarometer van de Kamer van Koophandel, die vanmiddag aan minister Van der Hoeven van Economische Zaken is overhandigd. De KvK-barometer geeft per kwartaal de ondernemerszin van Nederland aan.

    Belemmeringen

    De grootste belemmeringen die Nederlanders zien wanneer zij een eigen onderneming willen starten zijn: geen garantie voor voldoende inkomen (50%), nu een goede baan in loondienst (48%) en zorg/tijd voor privé (46%).

    Allochtonen willen vaker ondernemen

    Uit de barometer blijkt dat 9 % van de Nederlanders de komende vijf jaar een eigen bedrijf wil beginnen. Onder allochtonen in Nederland is dit percentage bijna drie keer zo hoog, namelijk 24%. Deze groep ondernemers in spé ervaren financiën als voornaamste struikelblok: Ruim 60% van de allochtonen ziet het benodigde eigen vermogen als grootste belemmering. Onder alle Nederlanders ziet 44% dit als een belemmering om ondernemer te worden. Daarnaast geldt als belangrijk struikelblok voor allochtonen dat zij onvoldoende overzicht hebben bij wat er allemaal komt kijken bij ondernemen (44%).

    Verkrijgen kapitaal

    Uit het onderzoek blijkt ondermeer dat het verkrijgen van kapitaal nog steeds een grote belemmering is voor het starten van een onderneming. Frans van Steenis, algemeen directeur KvK Nederland roept alle kapitaalverschaffers van Nederland op om meer aandacht te besteden aan startende ondernemers in het MKB, "Startende Ondernemers zorgen niet alleen voor een aanzienlijke bijdrage aan de werkgelegenheid, maar geven ook impulsen aan de dynamiek en de innovatiekracht van de economie in Nederland."

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

  10. [verwijderd] 4 september 2007 21:54
    quote:

    Hans19 schreef:

    Je zult meer voor een tien moeten gaan in plaats van een margere 6 min.

    We zullen allen het voorbeeld van JP moeten volgen.

    Nieuwe bedrijven zoals:
    1. TOMTOM (autonavigatie)
    2. Spyker (sportauto's)
    3. Newconomy/Sopheon/Tie
    4. Pharming/Crucell/Biopharma
    5. Antonov

    Bedrijven die nieuwe technieken en know how kunnen toevoegen. Op bovenstaande bedrijven moeten we trots zijn.

    Hans

    ja inderdaad het zijn bedrijven als dit die de economie draaiende houden. Innovatie, kenniseconomie... Fijn al die kreten, voorlopig doen ze in het kabinet er wel alles aan om de ondernemer het onmogelijk te maken. Ik zie bar weinig initiatief om het de kleine ondernemer makkelijker te maken. Voor wat betreft de multinationals doen we het inderdaad goed, maar dat doen diverse caribische eilanden ook, wellicht moeten we ook maar die kant op. Loonmatiging? waarom als 50% al richting de overheid gaat om een leger van ambtenaren op de been te houden en te voorzien van een absurd berekend pensioen? En gedurende deze teksten wel 2 miljard extra binnenhalen... En kan iemand mij vertellen waar dat vandaan gaat komen? Juist die bevolkingsgroep die dit land op de been houdt. BAH

    bij voorbaat mijn excuses aan iedereen die ik met deze tirade kan hebben geschoffeerd. Moest het even kwijt.
53 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,43 +0,07%
EUR/USD 1,0689 -0,13%
FTSE 100 8.049,76 +0,06%
Germany40^ 18.076,70 -0,34%
Gold spot 2.328,71 +0,29%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+15,28%
ASMI
+11,85%
NX FIL...
+5,61%
FASTNED
+3,71%
BESI
+3,71%

Dalers

ALLFUN...
-10,04%
ING
-6,05%
WDP
-2,66%
Flow T...
-2,39%
Avantium
-2,17%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links