Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sectornieuws - biotech

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4.640 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 227 228 229 230 231 232 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Galapagos presenteert nieuwe data filgotinib

Gepubliceerd op 1 nov 2019 om 10:00 | Views: 522

Galapagos 10:19
168,50 +3,70 (+2,25%)

MECHELEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Galapagos zal tijdens een congres in Atlanta nieuwe data over reumamiddel filgotinib presenteren. Het congres van het American College of Rheumatology/Association of Rheumatology Professionals wordt van 8 tot 13 november gehouden. Galapagos doet de presentatie samen met partner Gilead.

Volgens Galapagos zullen nieuwe analyses van het klinische ontwikkelingsprogramma van filgotinib het consistente werkzaamheids- en veiligheidsprofiel van het kandidaatgeneesmiddel bij de behandeling van ontstekingsziektes bevestigen. "Deze meest recente gegevens dragen bij tot het groeiende aantal bewijzen over de mogelijke rol van filgotinib bij de behandeling van reuma en andere ontstekingsziekten", aldus onderzoekers van Gilead.

Het aandeel Galapagos stond vrijdag omstreeks 09.45 uur 2 procent hoger op 168,05 euro.
voda
0
AbbVie weer positiever gestemd voor 2019

(ABM FN-Dow Jones) AbbVie heeft de verwachtingen voor 2019 iets naar boven bijgesteld, nadat de biofarmaceut in het derde kwartaal de omzet zag oplopen en de aangepaste winst steeg. Dit bleek vrijdag uit de resultaten van de Amerikaanse onderneming en tevens concurrent van Galapagos.

AbbVie boekte een operationeel resultaat van 2.617 miljoen dollar tegen 3.159 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 1.884 miljoen dollar tegen een nettowinst van 2.747 miljoen dollar een jaar eerder.

Het aangepast resultaat bedroeg 2,33 dollar per aandeel tegen 2,14 dollar een jaar eerder. Analisten zoals deze vooraf werden geraadpleegd door FactSet gingen gemiddeld uit van 2,30 dollar per aandeel.

De biofarmaceut boekte een omzet van 8.479 miljoen dollar, op jaarbasis een stijging met 3,0 procent.

Outlook

AbbVie verhoogd de onderkant van de bandbreedte voor de verwachtingen voor de aangepaste winst voor het hele boekjaar.

De biofarmaceut verwacht in plaats van een aangepaste winst per aandeel in de bandbreedte van 8,82 tot 8,92 dollar, nu 8,90 tot 8,92 dollar per aandeel. Met een winst van 8,91 dollar zou het resultaat met 12,6 procent stijgen.

Het aandeel AbbVie lijkt een half procent hoger te gaan openen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
Twijfel over leukemie-medicijn raakt Kiadis hard

Belangrijkste kandidaatsmedicijn van Amsterdams bedrijf komt voorlopig niet op de markt

Koers van Kaidis is gehalveerd; topman Arthur Lahr is onbereikbaar voor commentaar

De onderneming moet op zoek naar nieuw kapitaal om vervolgonderzoek te financieren

Dromen van een notering aan de Amerikaanse Nasdaq-beurs is voor Kiadis Pharma niet meer aan de orde. De situatie van het Amsterdamse biotechbedrijf is veel te penibel geworden, nu de onderneming deze maand moest melden dat zijn belangrijkste kandidaatsmedicijn voorlopig niet op de markt komt.

De teleurstelling van beleggers komt tot uitdrukking in de beurskoers. Sinds de noodtijding van half oktober is de waarde van het aandeel Kiadis meer dan gehalveerd, van ruim €5 per aandeel tot €2,16. De beurswaarde van het biotechbedrijf bedraagt nog maar €64 mln. Dat is nauwelijks meer dan de kaspositie van €62,7 mln per 30 juni dit jaar.
Kwetsbaarder dan Galapagos

De koersval onderstreept nog eens dat het ontwikkelen van nieuwe medicijnen een riskante business is, met een grote kans op tegenvallers. Andere biotechbedrijven met een beursnotering in Amsterdam, zoals Pharming in een verder verleden, kunnen erover meepraten.

www.fd.nl
voda
0
Nijmeegse onderzoekers bewijzen nieuwe toepassing oud medicijn – en dus verzestienvoudigt farmaceut de vraagprijs

Een oud middel tegen hartritmestoornissen blijkt ook te werken tegen een zeldzame spierziekte, bewijzen Nijmeegse onderzoekers. Patiënten hoeven niet meer te vrezen dat zij hun geliefde medicijn kwijtraken, zo lijkt het. Tot een farmaceut het middel in het vizier krijgt. ‘Ongelooflijk frustrerend.’

Michiel van der Geest 1 november 2019, 17:00

Alsof hij zijn hele leven in een schemerige kamer had gezeten, en opeens ging het licht aan. Zo omschrijft Alfons Groenland de dagen, zo’n tien jaar geleden nu, dat hij voor het eerst het medicijn mexiletine kreeg toegediend.

Niet langer dagen pijn na een stukje van honderd meter hardlopen. Geen benen die in de fik staan na even te hebben gehurkt. Niet langer de grauwe sluier van een leven dat in het teken staat van ‘energiemanagement’ – van bij elke simpele, dagelijkse handeling te moeten afwegen: ga ik dit straks bekopen met een spierpijn die gezonde mensen alleen teistert wanneer ze ongetraind een marathon lopen?

Maar die mexiletine dreigt hem nu te worden afgenomen. Een farmaceut heeft het middel opgekocht, er een nieuwe verpakking omheen gedaan en er een ander prijskaartje aan gehangen. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland kost het medicijn inmiddels zo’n tachtig duizend euro per patiënt per jaar, een verzestienvoudiging. De vraagprijs in Nederland is nog niet bekend. Groenland: ‘In mijn ogen speelt dit soort farmaceuten een onethisch spel over de rug van patiënten zoals ik, alleen maar om meer winst te maken dan nodig is.’

Misbruik van onze studies
Groenland heeft niet-dystrofische myotonie, een zeldzame ziekte waar in Nederland zo’n driehonderd mensen aan lijden. Het is een erfelijke vorm van spierstijfheid, waarbij patiënten door een foutje in de spanningskanalen hun spieren moeilijk kunnen ontspannen na inspanning. Lang was er geen behandeling voor mogelijk, tot artsen op het idee kwamen patiënten mexiletine voor te schrijven.

Dat is een middel dat al decennia bestaat, en in eerste instantie is uitgevonden tegen hartritmestoornissen. Het middel werd ‘off label’ voorgeschreven, wat wil zeggen dat medicijnen worden gebruikt waar ze oorspronkelijk niet voor zijn bedoeld.

In 2007 steekt het Zorginstituut daar een stokje voor: er is nog geen wetenschappelijk bewijs dat mexiletine ook helpt bij niet-dystrofische myotonie en daarom wordt het middel niet meer vergoed. Artsen in het Radboudumc in Nijmegen en in de Verenigde Staten laten het er niet bij zitten en zetten studies op die de werkzaamheid van het middel moeten bewijzen.

Dat lukt, en daarom zit het medicijn nu weer in het basispakket. ‘Wij wilden voorkomen dat patiënten opnieuw zonder dit medicijn zouden komen te zitten. We hebben gezien wat voor gevolgen dat kan hebben’, zegt de Nijmeegse neuroloog Bas Stunnenberg. ‘Dan is het ongelooflijk frustrerend dat er nu op zo’n manier misbruik wordt gemaakt van onze studies.’

Commercieel buitenkansje
Want de Amerikaanse en Nijmeegse onderzoeken blijken ook de aandacht te hebben getrokken van de farmaceutische industrie. Een middel dat al jaren op de plank ligt, dat al uitgebreid is getest, dat effectief is bij een zeldzame ziekte en nu zo’n vijf duizend euro per patiënt per jaar kost, is een commercieel buitenkansje.

Lupin Pharmaceuticals, een Indiase geneesmiddelenfabrikant die zelf geen nieuwe medicijnen uitvindt, krijgt het middel in 2016 in handen, waarop inmiddels de status van ‘weesgeneesmiddel’ rust, als middel tegen de spierziekte die maar zeer weinig mensen treft. Met die status – bedoeld om farmaceuten te stimuleren ook voor zeldzame aandoeningen medicijnen te ontwikkelen – kan Lupin voor tien jaar lang marktexclusiviteit bedingen. Dat krijgt het eind vorig jaar toegewezen door het Europees Geneesmiddelen Agentschap, de EMA. Lupin heeft vanaf dat moment het monopolie in de hele Europese Unie. En kan vragen wat het wil.

Maar hoe het bedrijf op 80.000 euro is uitgekomen, wil het niet toelichten.

‘Wéér wordt de weesgeneesmiddelenwetgeving misbruikt’, zegt Ella Weggen van Wemos, een stichting die zich wereldwijd inzet voor de toegankelijkheid van de zorg. ‘Het is juridisch allemaal mogelijk, maar enorm verwerpelijk. Hier moet de overheid tegen optreden.’ Minister Bruno Bruins laat in een reactie weten dat hij in Europa steun zoekt om misbruik van de weesgeneesmiddelenregels aan te pakken.

Raar soort vacuüm
Het toeval wil dat Groenland zelf, als gepromoveerd elektrotechnicus, werkzaam is als ingenieur in de ontwikkeling van nieuwe zorgtechnologie. ‘Ook het bedrijf waar ik werkzaam ben, moet winst maken, wij zijn geen liefdadigheidsinstelling. Geld verdienen is goed, ook om nieuwe technologieën te kunnen ontwikkelen. Maar niet ten koste van patiënten.’

Er dreigt straks een ‘heel raar soort vacuüm’ waarin patiënten verstoken blijven van hun medicijnen, zegt neuroloog Stunnenberg. De voorraad medicijnen die er nu nog ligt, en waarvan hij niet eens weet of hij ze juridisch gezien wel mag verstrekken, is ‘eerder goed voor enkele maanden dan enkele jaren’. Maar niemand weet hoelang het nog kan duren voordat het middel op de Nederlandse markt wordt toegelaten en voor welke prijs.

Tot die tijd ‘moeten we ons in niet-duurzame bochten wringen’, zegt Stunnenberg, ‘alleen maar omdat een bedrijf een innovatief prijskaartje heeft geplakt op iets waar niets innovatiefs aan is toegevoegd. Dat vind ik niet te verkroppen.’

Groenland is voor zijn werk veel in San Francisco. Daar ligt op een eiland in de baai de beroemde gevangenis Alcatraz. ‘Het voelt alsof ik daar straks vastzit. Ik weet hoe het is in vrijheid op de kade, ik kan de mensen zien lopen. Maar iemand anders beslist straks voor mij dat ik weer gevangen zit in mijn lichaam.’

Het televisieprogramma Kassa besteedt zaterdag uitgebreid aandacht aan deze zaak. NPO 1, om 19.05 uur.

Magistraal bereiden

Het is de Haagse apotheker Paul Lebbink gelukt om mexiletine zelf te bereiden in zijn apotheek. Zorgverzekeraar CZ had hem gevraagd dat te onderzoeken. Drie patiënten krijgen het medicijn nu via hem. Volgende week volgen nieuwe gesprekken om te kijken of Lebbink zijn productie kan opvoeren. Hij zou volgens de wet maximaal vijftig unieke patiënten per maand mogen bedienen. Via deze ‘magistrale bereiding’ kost het middel zo’n vijf duizend euro per jaar. Vanaf 1 januari wordt dit soort bereidingen vergoed vanuit de basisverzekering. Maar de farmaceut zal deze route ongetwijfeld juridisch aanvechten.

‘Ook de mislukkingen moeten worden betaald’: kloppen de argumenten van de farmaceutische industrie om de hoge prijzen te rechtvaardigen?

De pil is hetzelfde, de prijs een veelvoud: farmaceuten spelen soms vals spel spelen en komen daarmee weg.

Hoewel, niet altijd: de rechter kan de farmaceut de pas afsnijden.

De branchevereniging werkt intussen aan een gedragscode en wil meer ook hebben voor de betaalbaarheid van de medicijnen

www.volkskrant.nl/wetenschap/nijmeegs...
Louis7
0
Ik weet niet of dit ook onder biotech valt, maar doe het toch even plaatsen..

SANOFI: POSITIVE RESULTS FOR TOUJEO IN DIABETES
Cercle Finance - 08:36
(CercleFinance.com) - Sanofi has announced positive results of a phase III trial for Toujeo in the treatment of Type 1 diabetes in children and adolescents, at the Congress of the International Society for Pediatric and Adolescent Diabetes in Boston.

Patients aged 6 to 17 years old treated with Toujeo (insulin glargine 300 units/ml) achieved a comparable reduction in their average blood sugar level and presented the same risks of hypoglycaemia episodes as those treated with glargine 100 units/ml.

On this basis, the CHMP of the European Medicines Agency has recommended the extension of its current indication for Toujeo to children and adolescents with Type 1 diabetes. The European Commission will make its final decision in the coming months.

Copyright (c) 2019 CercleFinance.com. All rights reserved.
voda
1
Beursblik: NIBC zet Vivoryon op kooplijst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Vivoryon Therapeutics AG
5,55 0,39 7,56 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft maandag Vivoryon Therapeutics op de kooplijst gezet met een koersdoel van 18,00 euro.

Vivoryon haalde recent 43 miljoen euro op, en is volgens de analist daardoor "goed gefinancierd" om zijn belangrijkste behandeling voor Alhzheimer, PQ912, te ontwikkelen. Daarnaast biedt de samenwerking met Morphosys volgens NIBC flink wat opwaarts potentieel op de korte termijn.

De volgende aanjager is volgens de analist over 6 maanden, als Morphosys zijn recht kan uitoefenen om het platform van Vivoryon te gebruiken. Als dit gebeurt dan zal Vivoryon mogelijk ook genoeg geld hebben om ook de Amerikaanse studie met PQ912 te kunnen bekostigen. Daarvoor denkt het bedrijf circa 40 miljoen euro nodig te hebben.

De Europese studie kost ongeveer 30 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
‘Nieuwe bloedtest kan borstkanker vijf jaar voor de eerste knobbel opsporen’

Britse onderzoekers hebben een bloedtest ontwikkeld die borstkanker in een vroeg stadium kan opsporen, tot wel vijf jaar voordat de eerste symptomen verschijnen. Hiermee kunnen duizenden levens worden gered, omdat de ziekte beter te behandelen is als deze vroeg wordt ontdekt.

Olaf Heyblom 03-11-19, 09:35

Het onderzoek van de Universiteit van Nottingham is een eerste proef, maar als ook verdere onderzoeken deze resultaten steunen, kan deze techniek al binnen vier jaar worden gebruikt. De huidige manier om borstkanker op te sporen is doorgaans een mammografie. De röntgenfoto van de borst zou met deze nieuwe techniek worden vervangen.

Lees ook
Moeder bevalt van gezonde zoon nadat ze samen chemotherapie ondergingen

Deze nieuwe bloedtest biedt meerdere voordelen, zoals minder kosten. ,,Het is goedkoper en gemakkelijker te implementeren dan de huidige methodes, zoals mammografie", zegt onderzoeker Daniyah Alfattani.

Antistoffen
De bloedtest treft veranderingen in het immuunsysteem aan die worden veroorzaakt door borstkanker. Het lichaam maakt antistoffen aan tegen de kleine hoeveelheden chemische stoffen die door de kanker in het bloed worden vrijgelaten. Als deze antistoffen in het bloed worden gedetecteerd, kan al in een vroeg stadium de behandeling tegen borstkanker beginnen.

De bevindingen werden gepresenteerd tijdens een bijeenkomst voor kankeronderzoek in Glasgow, Schotland. Er werden 180 vrouwen onderzocht. Een vervolgonderzoek met 800 mensen is momenteel bezig. Ook wordt gekeken of de bloedtest kan worden gebruik voor het opsporen andere vormen van kanker.

Overlevingskans
In 2018 overleden ruim 3000 vrouwen aan borstkanker in Nederland. Borstkanker is overigens een ziekte met een relatief hoge overlevingskans. Ongeveer 88 procent van mensen met borstkanker is vijf jaar na diagnose nog in leven. Nieuwe technieken, zoals deze bloedtest, moeten dit percentage nog verder verhogen.

www.ad.nl/gezond/nieuwe-bloedtest-kan...
Wishdom
0
BioCryst Announces Partnership With Torii Pharmaceutical to Commercialize BCX7353 in Japan for the Prevention of HAE Attacks

www.financialbuzz.com/biocryst-announ...
voda
0
Roep om terughalen productie medicijnen

Nederland moet zich inspannen om de productie van belangrijke geneesmiddelen terug te halen naar Europa. Daarvoor pleit het kabinet. Ook Tweede Kamerleden en farmaceutische bedrijven maken zich in toenemende mate zorgen. Zij vinden dat Nederland en andere Europese landen voor hun medicijnvoorziening te afhankelijk zijn geworden van India en vooral China. Het gaat onder meer om antibiotica en de anticonceptiepil.

Meer productie in Europa is 'onontkoombaar' om tekorten aan medicijnen tegen te gaan, schrijft minister Bruno Bruins maandag in een brief aan de Tweede Kamer. Tweede Kamerleden vrezen dat China nu als grootmacht in geneesmiddelen beschikt over een sterk pressiemiddel. Peking kan dreigen met het beperken van de uitvoer van farmaceutische producten. De Tweede Kamer vergadert woensdag over het geneesmiddelenbeleid.

'Medicijnentop is nodig'

Volgens farmaceutische bedrijven is het noodzakelijk concrete plannen te maken voor het terughalen van medicijnenproductie naar Europa en Nederland, zo zegt Gerard Schouw, de directeur van de branchevereniging voor geneesmiddelenbedrijven (VIG). De vereniging roept Bruins op zo snel mogelijk een 'medicijnentop' in Nederland te beleggen.

Schouw wijst op het strategische belang van medicijnen. Niet-westerse regimes schrikken er volgens hem niet voor terug hun machtspositie te gebruiken. Schouw ziet een parallel met de wijze waarop sociale media zijn ingezet om verkiezingen in westerse landen te beïnvloeden. 'We willen toch niet afhankelijk zijn van dit soort landen en hun regimes? Dan liever meer productie dichtbij huis.'

'Terughalen maakt medicijnen duurder'

De zorgverzekeraars onderschrijven dat Europese productie van geneesmiddelen voordelen biedt, in eerste instantie omdat de kwaliteit dan beter te garanderen is. Die controle schiet nu soms te kort. In Nederland zijn recentelijk zowel maagzuurremmers als bloeddrukverlagers uit de handel gehaald omdat die vervuilde, kankerverwekkende grondstoffen uit China bleken te bevatten.

Directeur Petra van Holst van Zorgverzekeraars Nederland wijst er in een interview met het FD wel op dat verplaatsing van medicijnenproductie naar Europa extra geld zal kosten. 'Die fabrieken zitten niet voor niets in India en China. Het is nu eenmaal goedkoper om buiten Europa te produceren. Dan is de eeuwige vraag of de maatschappij die hogere kosten wil dragen.'

Antibiotica uit Delft

Het overgrote deel van de wereldwijde geneesmiddelen is afkomstig uit China en India. China levert de meeste grondstoffen, terwijl veel productie in India plaatsvindt. Het gaat vooral om generieke medicijnen die relatief goedkoop zijn en die al uit patent zijn gelopen. Productie van nieuwere en duurdere geneesmiddelen tegen bijvoorbeeld kanker vindt vaak nog wel in Europa plaats, onder meer bij MSD in Oss en Janssen (Johnson & Johnson) in Leiden.

De productie van antibiotica is inmiddels grotendeels verplaatst naar India en China. Het belangrijke ingrediënt 7-adca — een cruciaal bestanddeel voor veel antibiotica — wordt in Europa alleen nog geproduceerd in Delft bij Centrient, het voormalige DSM Sinochem.

Farmabedrijf uit Katwijk gaat sluiten

De zorgen over het verlies aan controle zijn toegenomen door de recent aangekondigde sluiting van Apotex, een belangrijke producent van generieke medicijnen in Katwijk. Het bedrijf waar 250 mensen werken, is vorig jaar overgenomen door het grote Indiase farmaconcern Aurobindo. Apotex maakt onder meer middelen voor pijnbestrijding, antibiotica en medicijnen tegen hartritmestoornissen.

De Tweede Kamerleden Joba van den Berg (CDA) en Hayke Veldman (VVD) vroegen de regering vorige week al in een motie te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de productie van geneesmiddelen terug te halen naar Nederland. 'Het produceren van geneesmiddelen moet gezien worden als een proces van vitaal belang', aldus de motie.

'IJzeren voorraad'

Van den Berg stelt dat de toenemende geopolitieke spanningen Nederland dwingen beter na te denken over de medicijnenproductie. Door de productie van geneesmiddelen te kwalificeren als een vitale sector kan het Nederlandse kabinet verkoop van Nederlandse farmaceutische bedrijven makkelijker blokkeren of productie in Nederland behouden.

Minister Bruins maakte maandag ook bekend dat hij producenten en groothandels wil verplichten om van alle medicijnen een 'ijzeren voorraad' aan te houden van minstens vijf maanden. Dat moet de toenemende tekorten tegen gaan. De farmaceutische bedrijven vrezen dat de verplichting zal leiden tot een grotere verspilling van geneesmiddelen.

fd.nl/economie-politiek/1323221/roep-...
Berdientje
0
VEB 2013

www.veb.net/artikel/04686/grote-belof...


Pharming trekt naar China, het land van de grote beloften. Het deel van de deal dat meteen harde cash oplevert, een licentie voor Ruconest, is echter klein bier.

----------------------

Zit Pharming daar nog? en komt de productie dan ook terug naar Nederland?
Wishdom
0
quote:

Berdientje schreef op 5 nov 2019 om 11:33:


VEB 2013

www.veb.net/artikel/04686/grote-belof...


Pharming trekt naar China, het land van de grote beloften. Het deel van de deal dat meteen harde cash oplevert, een licentie voor Ruconest, is echter klein bier.

----------------------

Zit Pharming daar nog? en komt de productie dan ook terug naar Nederland?


Volgens de website doen ze het nog steeds met elkaar.
voda
0
CVS Health past outlook aan

(ABM FN-Dow Jones) CVS Health heeft een flink hogere omzet en operationele winst geboekt en voerde een aantal aanpassingen in zijn uitgebreide outlook voor 2019 door, zowel opwaarts als neerwaarts. Dit bleek woensdag uit de cijfers van het Amerikaanse farmaceutische concern.

De omzet steeg met 36,5 procent naar 64.810 miljoen dollar en ook dit keer kon de stijging voornamelijk worden toegeschreven aan de overname van Aetna. De aangepaste operationele winst steeg met 48,9 procent naar 3.947 miljoen dollar

Het nettoresultaat nam met 10,0 procent toe van 1.390 miljoen dollar naar 1.530 miljoen dollar.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 1,84 dollar. Hiermee werd de verwachting van de analisten geraadpleegd door FactSet overtroffen. Zij hadden gerekend op 1,77 dollar per aandeel.

Outlook

CVS Health stelde woensdag vier posten in zijn outlook bij. Om te beginnen werd de bandbreedte voor het operationeel resultaat nu gesteld op 11,77 miljard tot 11,95 miljard dollar tegen 11,82 miljard tot 12,02 miljard dollar.

De range voor het aangepaste operationeel resultaat stond op 15,16 miljard tot 15,36 miljard dollar, maar deze wordt nu gesteld op 15,22 miljard tot 15,40 miljard dollar.

De bandbreedte voor de winst per aandeel uit voortgezette activiteiten ging van 4,93 tot 5,04 dollar naar 4,90 tot 4,98 dollar.

De aangepaste winst per aandeel kreeg wel een verhoging mee, waarmee de oude bandbreedte van 6,89 tot 7,00 dollar werd vervangen voor 6,97 tot 7,05 dollar.

De verwachting voor de operationele kasstroom werd woensdag bevestigd en bleef staan op een bandbreedte van 10,1 miljard tot 10,6 miljard dollar.

De koers van het aandeel CVS Health noteerde in New York in de elektronische handel voorbeurs 2,0 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Kiadis presenteert nieuwe onderzoeksdata

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Kiadis Pharma NV
2,02 -0,054 -2,60 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Kiadis Pharma presenteert tijdens een jaarlijks hematologiecongres in het Amerikaanse Florida nieuwe onderzoeksdata met betrekking tot zijn belangrijkste behandeling ATIR101. Dit meldde het biofarmaceutische bedrijf woensdag nabeurs.

Het American Society of Hematology congres vindt plaats tussen 7 en 10 december.

Kiadis zal onder meer een presentatie geven over het effect van ATIR101 in een enkele dosis bij patiënten die ook een stamceltransplantatie hebben gehad. Het middel wordt ontwikkeld als behandeling bij acute leukemie en andere vormen van bloedkanker.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
PERSBERICHT: Galapagos verhoogt kapitaal door uitoefening van warrant door Gilead

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
170,75 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Galapagos NV -ADR-
$ 187,49 4,57 2,50 % NASDAQ

Mechelen, België; 6 november 2019, 22.01 CET; gereglementeerde
informatie -- Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) kondigt een
kapitaalverhoging aan als gevolg van de uitoefening van een warrant door
Gilead.

Op 1 november 2019 heeft Galapagos NV (de "Vennootschap" of "Galapagos")
aangekondigd dat Gilead Therapeutics A1 Unlimited Company, een verbonden
vennootschap van Gilead Sciences, Inc. (NASDAQ: GILD) ("Gilead") een
bericht van uitoefening heeft bezorgd aan Galapagos om de Initiële
Warrant A uit te oefenen.

De Initiële Warrant A, die door Galapagos' aandeelhouders op 22
oktober 2019 werd goedgekeurd, geeft Gilead het recht om in te schrijven
op een maximum aantal aandelen dat voldoende is om het aantal aandelen
in eigendom van Gilead en haar verbonden vennootschappen te brengen tot
25,1% van de daadwerkelijk uitgegeven en uitstaande aandelen
onmiddellijk na de uitgifte van de aandelen die moeten worden uitgegeven
bij de uitoefening van de Initiële Warrant A. De Initiële
Warrant A heeft een duurtijd van één jaar vanaf 22 oktober
2019.

Als gevolg van de uitoefening van de Initiële Warrant A, heeft
Gilead ingeschreven op 2.617.791 aandelen tegen EUR140,59 per aandeel,
voor een totaalbedrag van EUR368.035.236,69. De nieuwe aandelen werden
uitgegeven op 6 november 2019.

Overeenkomstig de Belgische transparantiewetgeving(1) deelt Galapagos
mee dat haar maatschappelijk kapitaal thans EUR349.274.259,52 bedraagt;
het totaal aantal stemrechtverlenende effecten bedraagt 64.571.622, wat
gelijk is aan het totaal aantal stemrechten (de "noemer"); alle
stemrechtverlenende effecten en alle stemrechten zijn van dezelfde
categorie. Het totaal aantal rechten (warrants) om in te schrijven op
nog niet uitgegeven stemrechtverlenende effecten bestaat uit (i)
5.636.297 warrants onder verschillende uitstaande warrantplannen in
hoofdzaak bestemd voor werknemers, wat overeenstemt met 5.636.297
stemrechten die kunnen worden verkregen door de uitoefening van die
warrants, en (ii) twee warrants uitgegeven aan Gilead Therapeutics om in
te schrijven op een maximum aantal aandelen dat voldoende is om het
aandeelhouderschap van Gilead en haar verbonden personen te brengen tot,
respectievelijk, 25,1% en 29,9%, van het daadwerkelijk uitgegeven en
uitstaande aantal aandelen na de uitoefening van de relevante warrant.
Galapagos heeft geen in stemrechtverlenende effecten converteerbare
obligaties noch aandelen zonder stemrecht uitstaan.

Over Galapagos

Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) ontdekt en ontwikkelt geneesmiddelen
met nieuwe werkingsmechanismen. Drie geneesmiddelen leverden al
veelbelovende resultaten op bij patiënten, en bevinden zich
momenteel in een vergevorderd onderzoeksstadium in verschillende
ziektes. Onze pijplijn bestaat uit Fase 3-studies tot
onderzoeksprogramma's in ontstekingsziekten, fibrose, artrose en andere
indicaties. De ambitie van Galapagos is om uit te groeien tot een
toonaangevend internationaal biofarmaceutisch bedrijf, gericht op het
ontdekken, de ontwikkeling en de commercialisering van innovatieve
medicijnen. Meer informatie op www.glpg.com.

Contacten

Investeerders:

Elizabeth Goodwin

VP Investor Relations

+1 781 460 1784

Sofie Van Gijsel

Director Investor Relations

+32 485 19 14 15

ir@glpg.com

Media:

Carmen Vroonen

Senior Director Communications & Public Affairs

+32 473 824 874

Evelyn Fox

Director Communications

+31 6 53 591 999

communications@glpg.com
voda
0
Argen-X haalt 437 miljoen euro op

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Argenx SE
115,90 0,00 0,00 % Euronext Brussel

(ABM FN) Argen-X heeft woensdag met succes 484 miljoen dollar, ofwel 437 miljoen euro, opgehaald met een aandelenemissie. Dit maakte het biofarmaceutische bedrijf donderdagochtend bekend.

Argen-X wilde 450 miljoen dollar ophalen.

De Amerikaanse aandelen werden verkochte aan 121,00 dollar per stuk en de gewone aandelen aan 109,18 euro.

Morgan Stanley, Cowen, BofA Securities en Evercore hebben de emissie begeleid. Zij kunnen nog eens 600.000 aandelen plaatsen.

Baillie Gifford Overseas Limited en bijbehorende entiteiten hebben vooraf aangegeven aandelen te willen kopen tot een maximum bedrag van 220 miljoen dollar, of omgerekend 199 miljoen euro, aldus Argen-X.

Bij de laatste kwartaalcijfers op 24 oktober zei Argen-X dat het op 30 september 923 miljoen euro in kas had.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Altice en Galapagos in MSCI Global

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Altice Europe NV -A-
5,312 0,218 4,28 % Euronext Amsterdam
Galapagos
167,85 -0,95 -0,56 % Euronext Amsterdam

(ABM FN) Altice en Galapagos krijgen per 26 november een plek in de MSCI Global Standard Indexes. Dit maakte MSCI bekend in een herweging van de index.

Na het sluiten van de beurzen op 26 november zullen Altice en Galapagos worden opgenomen in deze index.

De bedrijven verdwijnen hierdoor uit de MSCI Global Small Cap Indexes.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'AbbVie wil 28 miljard met obligaties'

Gepubliceerd op 8 nov 2019 om 14:40 | Views: 155

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse farmaceut AbbVie wil tot wel 28 miljard dollar ophalen met de uitgifte van obligaties om zo de overname van branchegenoot Allergan te helpen financieren. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. Dat zou een van de grootste obligatie-uitgiftes door een bedrijf in de Verenigde Staten ooit worden.

Het farmaciebedrijf kondigde eerder dit jaar aan Allergan te willen overnemen in een deal ter waarde van circa 63 miljard dollar. Momenteel zou AbbVie de interesse in de markt voor de obligaties aan het peilen zijn en mogelijk kan volgende week een bekendmaking naar buiten komen. Het zou gaan om leningen met verschillende looptijden. De veiling wordt begeleid door de banken Morgan Stanley, BofA Securities en Barclays, aldus de ingewijden.

De grootste obligatie-uitgifte door een bedrijf in de VS ooit is die van telecomconcern Verizon Communications in 2013 ter waarde van 49 miljard dollar.
voda
0
Galapagos presenteert positieve onderzoeksdata met filgotinib

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
169,50 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Gedetailleerde resultaten hebben een duurzame werkzaamheid en veiligheid met filgotinib bij reuma aangetoond. Dit maakten partners Gilead Sciences en Galapagos zaterdagavond bekend.

"Deze nieuwe analyses leveren nieuwe bewijzen op voor het consistente werkzaamheids- en veiligheidsprofiel van filgotinib voor een breed scala van patiënten, inclusief degenen die al andere behandelingen hebben geprobeerd en andere effectieve en verdraagbare opties nodig hebben", zei Gilead in een toelichting. "Met de voorstelling van deze resultaten […] zetten we een volgende stap in ons traject om patiënten daadwerkelijk te helpen met filgotinib."

"Deze laatste analyses blijven het klinische potentieel van filgotinib ondersteunen bij RA-patiënten bij wie de ziekteactiviteit mogelijk niet voldoende onder controle wordt gehouden door de huidige behandelingen", voegde Galapagos toe.

De analyses zullen worden gepresenteerd op de jaarvergadering 2019 van het American College of Rheumatology/Association of Rheumatology Professionals in Atlanta.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: resultaten MDxHealth onder druk

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
MDxHealth
1,12 0,00 0,00 % Euronext Brussel

(ABM FN) MDxHealth heeft in de eerste negen maanden van dit jaar de omzet en winst fors zien dalen. Dit bleek maandag uit de cijfers van het biotechbedrijf.

“Tijdens deze overgangsperiode voor MDxHealth hebben we de basis gelegd die ons in staat zal stellen om de groei te stimuleren in ons best-in-class menu dat een oplossing biedt voor zowel clinici als patiënten die gescreend worden op prostaatkanker”, aldus CEO Michael McGarrity van MDxHealth in een toelichting.

Hij voegde toe overtuigd te zijn dat MDxHealth weer zicht heeft op omzetgroei, onder meer omdat SelectMDx vermoedelijk zal worden vergoed door Medicare. MDxHealth voorziet dat de beslissing tijdens het eerste jaarhelft van 2020 zal vallen.

De omzet daalde in de eerste negen maanden echter nog met 35 procent op jaarbasis van ongeveer 24 miljoen naar 15,6 miljoen dollar.

De inkomsten daalden harder dan de volumes, onder meer door de betalingsmix. Onderliggend bleven de terugbetalingsniveaus echter stabiel, aldus MDxHealth.

MDxHealth heeft zijn volumes van ConfirmMDx testen met 13 procent zien dalen in de eerste negen maanden van het jaar, terwijl de verkoop van SelectMDx met 84 procent steeg.

De daling van ConfirmMDx schreef de onderneming onder meer toe aan de eigen verkooporganisatie.

De brutowinst daalde met 55 procent van 15,1 miljoen naar 6,8 miljoen dollar. Wel wist MDxHealth het verlies licht terug te brengen van 22,8 miljoen dollar over de eerste negen maanden van 2018 naar 20,9 miljoen dollar dit jaar.

MDxHealth had op 30 september nog 16,4 miljoen dollar in kas, dankzij een kapitaalverhoging van ongeveer 10 miljoen dollar.

Update: om meer informatie te geven.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
lucas D
0
Kiadis stopt ontwikkeling belangrijkste middel
AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Kiadis Pharma staakt per direct de ontwikkeling van zijn belangrijkste geneesmiddel, ATIR101. Het Amsterdamse bedrijf laat na sluiting van de beurs weten zich in plaats daarvan volledig toe te leggen op toepassingen voor zogeheten natural killer cells.
ATIR101 was bedoeld als veelbelovend middel voor gebruik bij beenmergtransplantaties bij leukemiepatiënten. Bij beenmertransplantaties kunnen erg heftige en gevaarlijke auto-immuunreacties optreden doordat wittebloedcellen van de donor het lichaam van de ontvanger aanvallen. ATIR101 moest daarbij helpen.
Onlangs kwam er al slecht nieuws van de Europese toezichthouder. Volgens de EMA was de aangeleverde informatie die moest leiden tot toelating op de Europese markt onvoldoende. Kiadis ging na dat nieuws half oktober al keihard onderuit op de beurs aangezien ATIR101 het paradepaardje van het bedrijf was.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
Bekijk koersdetails van Kiadis Pharma
4.640 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 227 228 229 230 231 232 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Pharming Group Meer »

Koers 1,218   Verschil -0,03 (-2,64%)
Laag 1,214   Volume 10.456.115
Hoog 1,253   Gem. Volume 7.080.763
12-nov-19 17:35
label premium

Mooie winst op Pharming

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium