Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Persbericht Stork - update bod Candover

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 juli 2007 08:36
    Persbericht Stork - update bod Candover
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Hier volgt de tekst van een persbericht van Stork.

    Voorgenomen bod in contanten van euro 47 per aandeel Stork 30-dagen bericht

    Naar aanleiding van de bekendmaking op 26 juni 2007, waarin de voorwaarden zijn uiteengezet van het overeengekomen voorgenomen aanbevolen openbare bod in contanten, uitgebracht door London Acquisition B.V., een onlangs opgerichte houdstermaatschappij gecontroleerd door fondsen die worden beheerd en geadviseerd door of zijn gelieerd aan Candover[1] (hierna te noemen "London Acquisition" of de "Bieder") op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen (de "Aandelen") in het aandelenkapitaal van Stork N.V. (hierna te noemen "Stork" of "de Onderneming") voor een biedprijs van euro 47 (de "Biedprijs") in contanten per gewoon aandeel (het "Voorgenomen Bod"), maken Stork en London Acquisition heden bekend dat noodzakelijke voorbereidingen voor het Voorgenomen Bod vorderen, en dat naar verwachting in de eerste helft van augustus de documentatie voor het Voorgenomen Bod zal worden gepubliceerd.

    Na de eerste kennisgeving van het voorgenomen bod op 26 juni 2007 is een concept-biedingsbericht neergelegd bij de Stichting Autoriteit Financiële Markten ("de AFM"). De Biedprijs is ex dividend; de Onderneming heeft het dividend over 2006 uitgekeerd en zal vóór het tot standkomen van het bod geen dividend of winstdeling uitkeren.

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

  2. [verwijderd] 25 juli 2007 08:52
    Stork-CEO: Candover niet van plan bod EUR47 p/a te verhogen


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het Britse opkoopfonds Candover Investments is niet van plan het bod van EUR47 per aandeel op Stork te verhogen, ondanks heftige oppositie van aandeelhouders van Stork.

    "Het biedingsproces loopt op schema en Candover is niet van plan het bod te verhogen," zegt Stork-topman Sjoerd Vollebregt woensdag tijdens een conference call ter toelichting van de halfjaarcijfers.

    Grootaandeelhouders Marel (20,2%), Delta Lloyd (ruim 5%) en Columbia Wanger (circa 4%) hebben het bod van Candover reeds als te laag gekwalificeerd. Complicerende factor daarbij is dat Marel het onderdeel Food Systems in wil lijven, terwijl Stork het bedrijf als geheel wil verkopen.

    Candover zal het biedingsbericht in augustus publiceren.

    In de markt wordt druk gespeculeerd op een hoger bod van Candover of een andere partij. Het aandeel noteert al geruime tijd boven de EUR48, dus boven het bod van Candover.

    Vollebregt zegt echter ook vandaag dat hij geen serieuze interesse heeft gemerkt van andere opkoopfondsen dan Candover. "Niemand heeft zich bij ons gemeld met een concreet bod op Stork."

    Stork maakte woensdag een enorme daling van de winst bekend, doordat het een voorziening nam van EUR35 miljoen nam wegens vertragingen en grotere risico's bij het NH-90 helicopterproject, waarin het een belang heeft van 5,5%.

    Vorig jaar nam het bedrijf ook al een voorziening voor het project en Vollebregt sluit nieuwe voorzieningen in de komende jaren niet uit. "We zitten nu aan het einde van de ontwikkelfase en dat is traditioneel een moeilijke fase. Ik kan verdere tegenvallers dan ook niet uitsluiten."



    - Door Arien Stuyt; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; arien.stuyt@dowjones.com

  3. [verwijderd] 25 juli 2007 09:03
    RTRS-Stork verwacht geen probleem met bod Candover
    Z i e ook Winst Stork verdampt door voorziening Aerospace

    NAARDEN (ANP) - Industrieel concern Stork verwacht geen
    problemen met aandeelhouders bij de voorgenomen overname door de
    Britse investeringsmaatschappij Candover. Dat heeft
    bestuursvoorzitter Sjoerd Vollebregt woensdag gezegd in een
    toelichting op de tweedekwartaalcijfers.

    Candover bracht eind juni een voorlopig bod uit op Stork van
    47 euro per aandeel ofwel 1,5 miljard euro in totaal. De Britten
    gaven destijds aan het bod door te zetten als 80 procent van de
    aandelen wordt aangemeld. Die drempel wordt waarschijnlijk niet
    gehaald omdat de IJslandse vleesmachinebouwer Marel zijn belang
    van ruim 20 procent niet wil aanmelden.

    Vollebregt heeft contact gehad met Marel, maar wilde
    woensdag geen commentaar geven op het standpunt van de
    IJslanders. Volgens de topman zijn er meerdere manieren om de
    weerstand van Marel te breken danwel te omzeilen.

    Vollebregt heeft ook gesproken met Centaurus en Paulson, de
    twee investeerders die anderhalf jaar lang aandrongen op de
    opsplitsing van Stork. ,,Zij zijn nog steeds van plan hun
    stukken aan te bieden onder het bod van Candover.'' Centaurus en
    Paulson hebben samen ongeveer een derde van de aandelen Stork in
    handen.

    Stork maakte woensdag bekend 60 procent van de divisie
    Prints te verkopen aan de Nederlands-Belgische investeerder
    Bencis voor 73 miljoen euro. Stork blijft
    minderheidsaandeelhouder en zal ,,te zijner tijd'' het belang
    van 40 procent van de hand doen.

    ((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
    504 5999))
  4. [verwijderd] 25 juli 2007 14:32
    Candover publiceert medio augustus biedingsbericht Stork
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Stork en Candover maken bekend dat de noodzakelijke voorbereidingen voor het voorgenomen vriendelijke bod van Candover op Stork vorderen. Naar verwachting zal in de eerste helft van augustus de documentatie voor het bod worden gepubliceerd. Dat hebben de beide partijen woensdag bekendgemaakt in een gezamenlijk persbericht.

    Het private equity-bedrijf Candover kondigde een maand geleden aan euro 47 per aandeel (ex-dividend) Stork te bieden. Hiermee wordt het concern gewaardeerd op euro 1,5 mrd. De raad van commissarissen en de raad van bestuur steunen het bod. Het bod wordt gestand gedaan bij aanmelding van ten minste 80% van de aandelen.

    Bestuursvoorzitter Sjoerd Vollebregt van Stork laat woensdag tijdens een toelichting op de tweedekwartaalcijfers weten nog steeds achter het bod van Candover te staan. Op de vraag of er nog andere geinteresseerde overnamekandidaten zich hebben gemeld in het hoofdkantoor in Naarden, zegt Vollebregt geen 'biedingen op zijn bureau aangetroffen te hebben', en er dus geen sprake is van alternatieven, 'anders waren we verplicht dit te melden'.

    'We hebben ons gecommitteerd aan het bod van Candover, dus we zijn niet op zoek naar nieuwe biedingen. Maar als er een ander bod binnenkomt, dan moet je daar serieus naar kijken', aldus Vollebregt.

    Vollebregt wil evenmin ingaan op de vraag of hij verwacht dat Candover zijn bod van euro 47 per aandeel nog naar boven zal bijstellen. 'Candover heeft zeer grondig zijn huiswerk gemaakt, er is al heel wat water onder de brug gegaan voordat ze hier op uitkwamen, dus ik ga er vanuit dat zij euro 47 een goede prijs vinden voor Stork.' De CEO zelf sprak ook van een 'fairly valued' bod. Inmiddels ligt een concept-versie van het biedingsbericht bij de Autoriteit Financiele Markten (AFM).

    De activistische hedgefonden Centaurus en Paulson, die samen ruim 33,3% van de aandelen in Stork bezitten, hebben na het uitbrengen van het bod van Candover hun steun toegezegd. Ook hebben zij beloofd geen alternatief bod uit te lokken bij een andere partij. De twee grootaandeelhouders drongen eerder aan op een opsplitsing van Stork. Candover wil de huidige driepijlerstrategie juist voortzetten.

    Centaurus en Paulson hebben vastgelegd in een zogenoemd 'irrevocable undertaking' dat ze alleen zullen afzien hun aandelen aan te bieden aan Candover, indien een derde partij met een bod komt dat ten minste 5% hoger ligt dan de huidige euro 47. Dit zou neerkomen op een bod van ten minste euro 49,35.

    Grootaandeelhouder LME, het consortium uit IJsland waar vlees- en vismachinebouwer Marel deel van uitmaakt, steunt het bod van Candover echter niet. LME heeft zijn belang in Stork uitgebreid naar circa 20%. Marel aast zelf op een overname van Food Systems en bracht in december tevergeefs een bod uit op het onderdeel. Vollebregt wil woensdag de hoogte van het bod niet onthullen, maar laat weten dat het bod niet hoog genoeg was om openbaar te maken.

    Vollebregt geeft woensdag aan meerdere gesprekken te hebben gehad met de grootaandeelhouder. Hij wil niet ingaan op de inhoud van de besprekingen, waardoor het onduidelijk is of Candover bij zijn bod van euro 47 blijft, ondanks het dwarsliggen van de IJslandse partij.

    'Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden', zo zegt de CEO cryptisch. 'Er zijn zeker oplossingen mogelijk.' Of die oplossing al wordt bereikt voordat het aanmeldingstermijn begint, wil Vollebregt niet aangeven. 'Daar kan ik niks op zeggen.'

    Om de IJslanders aan boord te krijgen, zou Stork alsnog akkoord kunnen gaan met de verkoop van Food Systems aan Marel. Dit sluit Vollebregt echter nadrukkelijk uit. 'We zijn niet bezig met de verkoop van Food Systems.'

    Behalve Marel hebben ook vermogensbeheerder Delta Lloyd, met 5,2% in Stork, en de Amerikaanse belegger Columbia Wanger Asset Management, met een belang van 4,5%, aangegeven het bod van Candover niet te steunen.

    Analist Luuk van Beek van Petercam geeft in een toelichting op de cijfers vandaag aan dat de rol van Marel cruciaal is voor het verdere biedingsproces. 'Aangezien Marel een belang heeft van 20% in Stork, is de steun van groot belang om het bod gestand te doen (op 80%). Wij denken dat Marel probeert zijn belang te gebruiken als pressiemiddel om Stork te dwingen tot verkoop van Food Systems.'

    Als mogelijke oplossing voor het dilemma ziet Van Beek dat Stork door de knieen gaat en Food Systems verkoopt aan Marel voor een aantrekkelijke prijs. 'Als de prijs van Marel hoger ligt dan de indirecte waarde die Candover toekent aan het onderdeel, dat biedt ruimte voor Candover om zijn bod op Stork te verhogen.'

    Een andere oplossing zou volgens de Petercam-analist zijn dat Marel een partner zoekt en een gezamenlijk bod uitbrengt op Stork. Hij acht deze kans echter klein, omdat het moeilijk is een partner te vinden; Stork ondervond dit zelf tijdens zijn hun public-to-private onderzoek. Een vijandig bod zou bovendien op weerstand stuiten bij werknemers en andere belanghebbenden.

    Ten slotte zou Candover kunnen overwegen, indien Marel niet akkoord gaat met het bod, het bod gestand te doen bij 67%, in plaats van de huidige 80%. Hiermee heeft Candover toch een goede controle hebben over Stork. Van Beek denkt dat het onwaarschijnlijk is dat Marel zijn bod verhoogt, bovendien helpt dat niet om Marel aan boord te krijgen.

    (c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1755; fax: +31 20 710 1875)

  5. [verwijderd] 26 juli 2007 07:01
    Publicatiedatum: 26-7-2007

    Brits Candover zet strijd om Stork op scherp
    Durfkapitalist sluit deur voor Marel
    HENK ENGELENBURG EN WESSEL GOSSINK

    AMSTERDAM - Durfkapitalist Candover neemt zo nodig genoegen met minder dan 80% van de aandelen Stork. Dat melden bronnen in de financiële wereld. De poging van Marel om Stork Food te kopen loopt daarmee spaak.

    De IJslandse branchegenoot van Stork Food Systems, vermogensbeheerder Delta Lloyd en de Amerikaanse belegger Columbia Wanger Asset Management bezitten samen circa 30% in Stork, zodat ze de overname kunnen blokkeren. Maar als de grens van 80% wordt losgelaten, verliezen zij die macht.

    Delta Lloyd vindt het bod van Candover simpelweg te laag, maar de IJslanders hebben een belang in Stork opgebouwd om de divisie Food Systems te kunnen losweken. Candover stelt zich volgens de bronnen echter vierkant achter Stork-bestuursvoorzitter Sjoerd Vollebregt, die de drie divisies van het industriële concern bijeen wil houden. Pogingen van Marel en Candover om een akkoord te bereiken zijn mislukt.

    De IJslanders lopen nu het risico om te blijven zitten met een belang van vele honderden miljoenen euro's. Marel was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Gezien de slotkoers van Stork van gisteren (euro 48,25) houdt de markt er nog altijd rekening mee dat Marel een consortium bijeenbrengt dat een tegenbod doet.

    Stork en Candover lieten gisteren weten dat de voorbereiding van het biedingsbericht voorspoedig verloopt. Het bod van euro 47 per aandeel zal binnen enkele weken worden gelanceerd.

    Stork-topman Vollebregt toonde zich gisteren bij de presentatie van de halfjaarcijfers optimistisch over het slagen van het Candover-bod, ondanks de mogelijke weerstand. 'Er leiden meerdere wegen naar Rome en Milaan', stelde de ceo.

    Over de cijfers was Vollebregt veel minder enthousiast. De winst is in het tweede kwartaal bijna volledig verdampt door een voorziening van euro 35 mln vanwege vertragingen bij de productie van de NH-90-helikopter. Stork maakt onder meer staartdelen voor de militaire transport- en gevechtsheli.

    Het was al de tweede keer dat Stork een voorziening nam vanwege de problemen met de NH-90 en de kans bestaat dat het leed nog niet is geleden. Het duurt waarschijnlijk nog tot 2009 voordat de productie volledig op gang is. 'Het is niet uit te sluiten dat we in de tussentijd nog een voorziening moeten nemen', aldus Vollebregt.

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

  6. [verwijderd] 26 juli 2007 10:23
    RTRS-Candover overweegt verlaging aanmeldingsdrempel Stork
    LONDEN (ANP) - De Britse investeringsmaatschappij Candover
    neemt in de aanmeldingstermijn mogelijk genoegen met een kleiner
    aantal aandelen Stork. Candover wil het industrieel conglomeraat
    in zijn geheel overnemen voor 1,5 miljard euro, maar wordt
    daarbij gedwarsboomd door enkele grootaandeelhouders.

    Candover zet de overname van Stork door als 80 procent van
    de aandelen wordt aangemeld. Door de weerstand van enkele
    grootaandeelhouders, die samen ongeveer 30 procent van de
    aandelen Stork in handen hebben, overweegt de Britse
    durfkapitalist nu de aanmeldingsdrempel te verlagen.

    ,,Een verlaging is mogelijk, maar je moet wachten op het
    officiële biedingsbericht voor bevestiging'', aldus een zegsman
    van Candover. De publicatie van het biedingsbericht van Candover
    wordt halverwege augustus verwacht.

    ((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
    504 5999))
  7. [verwijderd] 26 juli 2007 18:16
    Avond

    Gewoon niet langer wachten op een hoger bod

    Maar je winst gaan pakken

    Je had al ruim 48 euro kunnen beuren

    Wachten en blijven wachten : dat doen ze bij Telenee ( Versatel beleggers ook al ruim 1,5 jaar )

    Daar hebben ze ook nog steeds een donkere bril op

    Kijk eens wat de AEX heeft gedaan in die 1,5 jaar !

    Je winst kunnen pakken en je verlies ( dat is beleggen )

    Tips al jaren van Naarfwinn : OPG-Aalberts-Nutreco-Fugro-Imtech
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0698 -0,04%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,28%
Gold spot 2.317,85 -0,18%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links