Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sectornieuws

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.887 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 89 90 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
British Airways Owner Slams Spiralling Costs of Heathrow's 3rd Runway

IAG, the parent company of British Airways, hit out at the spiralling costs linked to the controversial construction of a third runway at London Heathrow, Europe's busiest airport. In a submission to Britain's Civil Aviation Authority, IAG accused Heathrow of trying to cover up the real costs and passing on the burden to airlines and, in turn, to passengers.

Mr Willie Walsh, chief executive, IAG said in a statement "Advance costs are spiralling out of control and total expansion costs are being covered up. IAG said the airport had originally put the cost of the expansion - both of the runway and the additional terminal and aircraft stand capacity - at GBP 14 billion. However, its latest masterplan says that now only builds the runway. The total cost is GBP 32 billion."

Mr Walsh said that "The airport's chief executive thinks expansion is a 'fait accompli' but with judicial, environmental and political hurdles ahead: there's no guarantee. Spending 3.3 billion pounds before receiving planning permission is irresponsible and it's completely unacceptable to expect passengers to pick up the tab."

IAG said it had "no confidence in Heathrow's ability to deliver cost-effective expansion." And its "submission urges the CAA to regulate Heathrow effectively and stop the airport from steamrolling through massive cost increases".

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Piloten British Airways gaan staken

Gepubliceerd op 23 aug 2019 om 18:16 | Views: 156

Air France-KLM 17:35
10,27 +0,07 (+0,64%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Piloten van British Airways gaan volgende maand staken. Dat heeft de Britse pilotenvakbond Balpa aangekondigd. Het is de eerste pilotenstaking bij de luchtvaartmaatschappij in veertig jaar. De piloten eisen een loonsverhoging en nieuwe afspraken over winstdeling en uitbetaling in aandelen. British Airways noemt de staking "onacceptabel".

Eind vorige maand besloot een Britse rechter dat de piloten mochten gaan staken. British Airways had om een verbod gevraagd omdat een staking tijdens de drukke zomerperiode veel reizigers zou duperen.

British Airways, dat onderdeel is van de beursgenoteerde luchtvaartgroep IAG, zegt de piloten 11,5 procent meer loon te hebben geboden over drie jaar. Dat aanbod noemt het bedrijf "zeer fair".

De piloten gaan staken op 9, 10 en 27 september. British Airways heeft aangegeven te kijken of het mogelijk is om op die dagen nog vliegtuigen van andere partijen in te zetten, zoals van zusterbedrijven Iberia, Vueling en Aer Lingus. Desondanks denkt de luchtvaartmaatschappij dat veel reizigers op de stakingsdagen niet kunnen vliegen.
voda
0
Nederlandse piloten en easyJet eens over cao

Gepubliceerd op 26 aug 2019 om 13:43 | Views: 39

Air France-KLM 13:39
10,30 +0,03 (+0,29%)

AMSTERDAM (AFN) - Prijsvechter easyJet heeft een principeakkoord bereikt met pilotenvakbond VNV over een nieuwe cao voor de op Schiphol gestationeerde piloten. De partijen werden het eens over onder meer doorbetaling bij ziekte, wijzigingen in roosters en het belonen van loyaliteit van de vliegers. Exacte details over de overeenkomst gaven de partijen niet.

Volgens VNV-voorzitter Willem Schmid levert het totale pakket een solide cao op en een goede basis voor de toekomst. De cao gaat met terugwerkende kracht in per 1 april 2019 en heeft een looptijd van twee jaar. Volgens Schmid worden met het nieuwe pakket de arbeidsvoorwaarden meer gelijkgetrokken met andere vliegtuigmaatschappijen en met easyJet-collega’s in het buitenland.

Op Schiphol werken in totaal meer dan 300 werknemers (piloten en cabinepersoneel) voor easyJet die in dienst zijn op basis van Nederlandse contracten.
voda
0
Na Air France-KLM schikt ook Lufthansa met Deutsche Bahn in kartelzaak

Een Airbus A321-100-toestel van Lufthansa stijgt op van het vliegveld van Mallorca.Foto: Reuters

In het kortLufthansa schikt met Deutche Bahn in een zaak over verboden prijsafsprakenVorig jaar kocht Air France-KLM de zaak voor €60 mln af. Lufthansa betaalt €50 mlnDeutsche Bahn heeft een apart claimbedrijf opgericht wegens schade door kartelvorming LufthansaLHA€13,50+1,50% heeft een schikking getroffen met Deutsche Bahn over verboden prijsafspraken met andere luchtvaartmaatschappijen waaronder Air France-KLMAF€10,29+0,24%. Dat heeft de Duitse luchtvaartmaatschappij maandag bevestigd zonder verder details bekend te maken over de schadevergoeding.

De Duitse zakenkrant Handelsblatt wist afgelopen weekend te melden dat Lufthansa €50 mln aan de Duitse spoorwegmaatschappij betaalt. Air France-KLM kocht de zaak met Deutsche Bahn vorig jaar af met een bedrag van €60 mln.
In 2017 betaalden Air France, KLM en Martinair een boete van €325 mln aan de Europese Commissie omdat ze prijsafspraken hadden gemaakt met tien andere luchtvrachtvervoerders over de hoogte van brandstofprijzen en veiligheidstoeslagen.
De zaak gaat terug tot twintig jaar geleden: tussen december 1999 en februari 2006 maakten dertien luchtvaartmaatschappijen onderlinge afspraken voor vrachttransport naar en binnen Europa. De Europese Commissie legde de luchtvrachtbedrijven in 2010 een gezamenlijke boete op van bijna €800 mln.

Immuniteit
Naast de Air France-groep maakten Air Canada, British Airways, Cargolux, Cathay Pacific Airways, Japan Airlines, LAN Chile, Qantas, SAS en Singapore Airlines zich schuldig aan verboden prijsafspraken. Lufthansa hoefde geen boete te betalen: het luchtvaartconcern kreeg van Brussel boete-immuniteit, omdat het op het bestaan van het kartel had gewezen en informatie had verschaft.
Maar daarmee was Lufthansa niet gevrijwaard voor claims van benadeelde partijen. Zo stapte Deutsche Bahn in 2014 naar de rechter en eiste een schadevergoeding van dertien luchtvaartmaatschappijen, inclusief Lufthansa. Door de prijsafspraken over luchtvracht zou Deutsche Bahn opdrachten zijn misgelopen, wat het bedrijf omzet heeft gekost.

Claimbedrijf in Engeland
Om de schade te verhalen op de gederfde inkomsten heeft Deutsche Bahn in de Engelse graafschap Yorkshire een apart dochterbedrijf opgericht: Barnsdale Cartel Damage Solutions AG.

Via dat vehikel procedeert het vervoersbedrijf ook tegen fabrikanten van vrachtwagens wegens prijsafspraken. De Europese Commissie heeft Daimler, DAF, Iveco, MAN, Volvo/Renault en Scania al een boete opgelegd van €3,8 mrd in een kartelzaak die geldt als de grootste in de Europese geschiedenis. Ook BMW, Continental, Bosch, Fujitsu en Kühne & Nagel hebben zich aangesloten bij de claims van Deutsche Bahn tegen de truckfabrikanten.

Deutsche Bahn pakte eerder met succes staalbedrijven aan die rails maken, waaronder Thyssen-Krupp, Voestalpine en technologieconcern Vossloh. Dat leverde de spoorwegmaatschappij al €200 mln op.

fd.nl/ondernemen/1314494/na-air-franc...
voda
0
Norwegian rekent dit jaar niet op 737 MAX

Gepubliceerd op 2 sep 2019 om 11:36 | Views: 964

Air France-KLM 15:50
10,25 +0,01 (+0,05%)

OSLO (AFN/RTR) - Luchtvaartmaatschappij Norwegian Air verwacht dit jaar helemaal geen vluchten meer uit te zullen voeren met de gewraakte Boeing 737 MAX-toestellen, die om veiligheidsredenen aan de grond staan. Dat zei interim-topman Geir Kalrsen van de Noorse maatschappij. Eerder ging Norwegian ervan uit vanaf oktober weer gebruik te mogen maken van de vliegtuigen.

De Boeing 737 MAX mag al maanden wereldwijd niet meer vliegen. Dat gebeurde na een crash van een vliegtuig van Ethiopian Airlines als gevolg van een overijverig veiligheidssysteem. Enkele maanden eerder was ook een 737 MAX van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air door toedoen van dat systeem neergestort.

Het aan de grond moeten houden van de relatief zuinige 737 MAX-vliegtuigen zadelt maatschappijen wereldwijd op met de nodige kosten. Norwegian zegt nog met Boeing in gesprek te zijn over compensatie voor geleden schade.
voda
0
Passagiersvervoer Ryanair stijgt minder hard

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ryanair Holdings PLC
9,08 -0,144 -1,56 % Irish Stock Exchange
Ryanair Holdings PLC (EUR)
9,13917 -0,08483 -0,92 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft in augustus meer passagiers vervoerd op jaarbasis, hoewel de groei vertraagde ten opzichte van voorgaande maanden. Dit maakte de Ierse prijsvechter dinsdag bekend.

De totale luchtvaartgroep vervoerde vorige maand 14,9 miljoen passagiers. Dat was 8 procent meer dan in dezelfde maand in 2018. In juli steeg het aantal passagiers nog met 9 procent op jaarbasis en in juni en mei met 13 procent.

In augustus was de bezettingsgraad bij de maatschappij 97 procent, gelijk aan een jaar eerder.

Bij Ryanair was sprake van een stijging met 8 procent tot 14,3 miljoen passagiers, terwijl het passagiersvervoer bij de Oostenrijkse budgetmaatschappij Lauda met 20 procent toenam tot 0,6 miljoen.

Over de afgelopen 12 maanden steeg het aantal passagiers van Ryanair Group met 10 procent naar 149,2 miljoen. De bezettingsgraad was 96 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Orkaan Dorian raakt prijsvechter JetBlue

Gepubliceerd op 4 sep 2019 om 13:42 | Views: 498

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse prijsvechter JetBlue Airways heeft zijn omzetverwachting voor het derde kwartaal neerwaarts bijgesteld. Onder meer de te verwachte gevolgen van de orkaan Dorian op de Bahama's en politieke instabiliteit in Puerto Rico zullen de prestaties drukken, zo verwacht de onderneming.

JetBlue verwacht dat de omzet per gevlogen stoel in de periode tot 2 procent zal afnemen, en op zijn best stabiel zal blijven. Eerder rekende JetBlue nog op een groei van 0,5 procent tot 3,5 procent per gevlogen stoeltje.

Het aandeel JetBlue ging in de Amerikaanse voorbeurshandel omlaag.
voda
0
Ook voorzitter Cathay Pacific vertrekt

Gepubliceerd op 4 sep 2019 om 12:14 | Views: 887

HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - Cathay Pacific-voorzitter John Slosar vertrekt begin november bij de Hongkongse luchtvaartmaatschappij. Daarmee volgt hij het voorbeeld van topman Rupert Hogg en een aantal andere bestuurders die een paar weken geleden al hun biezen pakten. Ook het vertrek van Slosar lijkt verband te houden met recente gebeurtenissen in Hongkong.

Cathay is in een lastige positie terechtgekomen door aanhoudende protesten in Hongkong. Demonstranten ageren al weken tegen politieke invloed van Peking op de autonome regio. Werknemersverenigingen bij Cathay steunen de acties. Peking wil dat de maatschappij optreedt tegen zijn protesterende werknemers. Ook eist China inzage in welke personeelsleden er naar het vasteland vliegen.

Chinese staatsbedrijven begonnen inmiddels een boycot tegen Cathay. De luchtvaartmaatschappij kreeg ook een berisping van de Chinese luchtvaartautoriteit. Slosar zei eerder al dat de door de kwestie het imago van de maatschappij is geschaad. Cathay-moederbedrijf Swire wil geen problemen met Peking en is bezig de bezem door zijn kostbaarste bezit te halen.
voda
0
Aanhoudende krimp mondiaal luchtvrachtvervoer

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
10,035 -0,04 -0,40 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
10,035 -0,04 -0,40 % Euronext Paris
Deutsche Lufthansa AG
14,135 0,25 1,80 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

(ABM FN-Dow Jones) Het mondiale luchtvrachtvervoer is in juli opnieuw gekrompen. Dit bleek donderdag uit cijfers van de internationale brancheorganisatie IATA.

Het luchtvrachtvervoer, gemeten naar tonnage en aantal kilometers, noteerde een daling van 3,2 procent op jaarbasis. Dat was wel wel beter dan de krimp van bijna 5 procent in juni.

Inmiddels daalt het vervoer al 9 maanden op rij.

De capaciteit steeg in juli op jaarbasis met 2,6 procent, waardoor de beladingsgraad afnam met 2,7 procentpunt naar 45,0 procent.

"De handelsspanningen drukken zwaar op de sector", zei directeur Alexandre de Juniac van IATA in een toelichting.

Vrachtvervoerders in de meeste regio's kampten met krimp, met uitzondering van Afrika en Latijns-Amerika. In Europa was de krimp 2,0 procent en in Noord-Amerika 2,1 procent. Azië en het Midden-Oosten zagen het luchtvrachtvervoer terugvallen met respectievelijk 4,9 en 5,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Groei van vraag naar vliegreizen nam af

Gepubliceerd op 6 sep 2019 om 11:55 | Views: 783

Air France-KLM 15:41
9,87 -0,17 (-1,68%)

GENÈVE (AFN) - De toename in de vraag naar vliegreizen is in juli afgevlakt. In die maand nam de vraag met 3,6 procent toe ten opzichte van juli 2018. Een maand eerder lag de groei met 5,1 procent op jaarbasis een stuk hoger. Onder meer importheffingen, handelsoorlogen en brexitonzekerheid zorgden voor een zwakkere vraag, meent brancheorganisatie IATA.

De vraag naar vliegreizen nam in alle gebieden toe, waarbij de Aziatische markt het hardst groeide en die in het Midden-Oosten het minst hard. De capaciteit ging met 3,2 procent minder hard omhoog dan de toename van de vraag. Dat leidde tot een bezettingsgraad die met 0,3 procentpunt steeg tot 85,7 procent.

De groei van de luchtvaart in Europa was met 3,3 procent op jaarbasis de kleinste sinds midden 2016. De bezettingsgraad lag met 89 procent het hoogste van alle regio's.
voda
0
'EU moet vliegtaks overwegen'

Gepubliceerd op 13 sep 2019 om 18:39 | Views: 854

Air France-KLM 17:35
9,48 +0,31 (+3,38%)

HELSINKI (AFN) - De EU moet de milieukosten van het vliegverkeer aanpakken. Een van de opties is de invoering van een Europese vliegbelasting, zei de Franse minister Bruno Le Maire in Helsinki na afloop van een bijeenkomst van de EU-ministers van Financiën. Ze spraken daar voor het eerst over de financiering van de overgang naar een groene economie.

Nederland dringt al langer aan op de invoering van een gezamenlijke vliegtaks. Als er voor 2021 geen Europees akkoord is wil het kabinet een Nederlandse belasting invoeren, zoals afgesproken in het regeerakkoord. Zes EU-landen hebben al een vliegtaks: Frankrijk, Duitsland, Italië, Zweden, Oostenrijk en Groot-Brittannië. Het gaat om heffingen op de tickets.

Volgens EU-commissaris Valdis Dombrovskis moet er ook dringend een classificatiesysteem komen voor groene investeringen. "Investeerders moeten weten dat ze hun geld echt duurzaam beleggen." Het klimaat moet volgens hem een centraal thema worden op de vergaderingen en bij de besluiten van de Europese ministers van Financiën.
voda
0
Obligatiehouders Norwegian akkoord met uitstel

Gepubliceerd op 16 sep 2019 om 14:27 | Views: 344

Air France-KLM 15:01
9,12 -0,36 (-3,82%)

OSLO (AFN/BLOOMBERG) - De Noorse budgetmaatschappij Norwegian Air heeft van zijn obligatiehouders uitstel gekregen in het terugbetalen van obligaties. De betaling van in totaal 380 miljoen dollar wordt nu met twee jaar vooruit geschoven, zo bleek maandag.

In ruil heeft Norwegian afgesproken dat er een premie op de rente wordt betaald. Ook is afgesproken dat ze als onderpand aandelen van de start- en landingsslots van Norwegian op London Gatwick Airport krijgen.

Norwegian heeft onder meer last van het aan de grond houden van de Boeing 737 MAX-toestellen. De onderneming gaf recent aan er niet op te rekenen dat de toestellen van dit type dit jaar nog de lucht in mogen. De Boeing 737 MAX mag al maanden wereldwijd niet meer vliegen. Dat gebeurde na een crash van een vliegtuig van Ethiopian Airlines als gevolg van een overijverig veiligheidssysteem. Enkele maanden eerder was ook een 737 MAX van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air door toedoen van dat systeem neergestort.

Het aan de grond moeten houden van de relatief zuinige 737 MAX-vliegtuigen zadelt maatschappijen wereldwijd op met de nodige kosten.
voda
0
Financieel topvrouw Kenya Airways verplicht thuis

Gepubliceerd op 17 sep 2019 om 14:48 | Views: 695

Air France-KLM 15:55
9,18 +0,01 (+0,11%)

NAIROBI (AFN) - Kenya Airways heeft zijn financieel topvrouw Hellen Mwariri op verplicht verlof gestuurd. Ze wordt verdacht van het lekken van bedrijfsgevoelige informatie over de nationale luchtvaartmaatschappij van het Afrikaanse land, aldus ingewijden.

Mwariri en Kenya Airways reageerden niet op verzoeken tot commentaar. Mwariri werd in november 2017 financieel eindverantwoordelijke bij de onderneming. De partner van Air France-KLM, dat ook aandeelhouder is, zag in de eerste helft van het jaar zijn verlies bijna verdubbelen, zo werd verder bekend.
voda
0
Gemor aandeelhouders over bonus Ryanair-baas

Gepubliceerd op 19 sep 2019 om 11:57 | Views: 22

DUBLIN (AFN/RTR) - Bijna de helft van alle aandeelhouders van Ryanair heeft tegen de beloning van topman Michael O'Leary gestemd. Een krappe meerderheid van 50,5 procent gaf op de aandeelhoudersvergadering groen licht voor een prestatiebonus. Die kan O'Leary bijna 99 miljoen euro opleveren.

De prestatiebonus omvat een optie om 10 miljoen aandelen Ryanair voor 11,12 euro te kopen. Die beloning wordt alleen volledig uitgekeerd als de luchtvaartmaatschappij binnen vijf jaar zijn winstgevendheid verdubbelt of de prijs per aandeel van het bedrijf boven de 21 euro uitkomt. In dat laatste geval zou O'Leary per aandeel 9,88 euro winst maken.

De proteststemmen komen in een periode van stakingen bij de Ierse budgetmaatschappij. Britse piloten begonnen woensdag aan een tweedaagse werkonderbreking, die volgt op eerdere acties om loononderhandelingen met Ryanair af te dwingen. Ook stakingen elders in Europa zorgen voor kopzorgen bij de luchtvaartmaatschappij. Ryanair zag de winst in het afgelopen gebroken boekjaar aanzienlijk dalen, mede door gestegen personeelskosten.
voda
0
Vakantievlieger Condor blijft in de lucht

Gepubliceerd op 23 sep 2019 om 09:21 | Views: 286

Air France-KLM 09:21
9,20 +0,13 (+1,46%)

BERLIJN (AFN/AFP) - Condor, de Duitse vakantievlieger van Thomas Cook, blijft na het faillissement van de reisreus vliegen. Dat maakte de onderneming bekend in een verklaring.

Condor benadrukte dat het "al vele jaren winstgevend is". Om eventuele problemen na een bankroet van het moederbedrijf tegen te gaan, is een door de Duitse staat gegarandeerde lening aangevraagd. Daar buigt Berlijn zich momenteel over.

Thomas Cook zat al tijden in zwaar weer en zette in februari zijn luchtvaartactiviteiten in de etalage. Met de opbrengst wilde het schulden afbouwen en investeren. Op de hele luchtvaarttak, of delen daarvan, werden meerdere biedingen ontvangen.
voda
0
Val Thomas Cook raakt vluchten Transavia niet

Gepubliceerd op 24 sep 2019 om 09:25 | Views: 104

Air France-KLM 09:16
9,28 +0,08 (+0,85%)

AMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Transavia voert zover bekend dinsdag alle vluchten volgens schema uit. De maatschappij zou dinsdag ook veel reizigers vervoeren die een vakantie bij Thomas Cook of Neckermann hadden geboekt. Door financiële problemen bij het moederbedrijf zijn de vakanties van Thomas Cook Nederland geschrapt en kan het zijn dat sommige vluchten van Transavia minder vol zitten.

De lijndiensten van Transavia vliegen volgens schema en ook de meeste chartervluchten worden gewoon uitgevoerd. Volgens een zegsvrouw van Transavia wordt nog gekeken of er mogelijk vluchten van of naar bepaalde bestemmingen gecombineerd kunnen worden.

Alle gedupeerde reizigers zijn volgens Transavia evenwel verzekerd van een terugvlucht naar Nederland. De komende tijd moet meer duidelijk worden over de impact van de val van Thomas Cook op Transavia, ook financieel. De kosten van geannuleerde reizen lijken gedekt. Reisagenten zijn ook nog drukdoende met het omboeken van reizigers.
voda
0
Thomas Cook-malaise raakt Transavia

Gepubliceerd op 25 sep 2019 om 16:27 | Views: 0

AMSTERDAM (ANP) - Dat reisorganisatie Thomas Cook Nederland surseance van betaling heeft aangevraagd betekent onder meer slecht nieuws voor Transavia. De luchtvaartmaatschappij vervoerde veel van de reizigers die een vakantie via Thomas Cook of Neckermann hadden geboekt. Nu gaat er noodgedwongen een streep door de reservering van duizenden stoeltjes.

Thomas Cook had eerder al bekend gemaakt dat er tot na de winter nog 40.000 tot 50.000 reizen geboekt waren. Transavia wilde geen aantallen noemen van geannuleerde vliegtickets. "Maar wij lijden absoluut schade", meldde een woordvoerster van Transavia. Naast de geannuleerde reizen steekt de maatschappij ook extra tijd en moeite in de logistiek van het terughalen van vakantiegangers.

Transavia benadrukt dat alle vluchten gewoon volgens schema uitgevoerd worden. De maatschappij rekent er op dat veel van de geannuleerde tickets via een andere touroperator alsnog worden verkocht. "Maar we hebben nog niet de zekerheid van reserveringen die we eerder wel hadden", aldus de zegsvrouw.
voda
0
British Airways-moeder somberder over winst

Gepubliceerd op 26 sep 2019 om 08:56 | Views: 19

Air France-KLM 25 sep
9,12 0,00 (0,00%)

LONDEN (AFN) - Luchtvaartconcern IAG heeft een winstwaarschuwing gegeven, na de stakingsgolf bij zijn dochteronderneming British Airways. Naast de werkonderbrekingen leed het bedrijf ook onder zwakke verkoopresultaten bij zijn budgetmaatschappijen.

IAG verwacht nu dat de operationele winst voor eenmalige posten dit jaar 215 miljoen euro lager zal uitvallen dan een jaar eerder. Aanvankelijk verwachtte het bedrijf dat dit resultaat min of meer vergelijkbaar was met dat van 2018. Het bedrijf is ook negatiever over zijn capaciteitsgroei in het vierde kwartaal.

British Airways heeft sinds de zomer te maken met de eerste stakingen onder zijn piloten in veertig jaar tijd. De luchtvaartmaatschappij moest door de acties al meer dan 2000 vluchten schrappen. Loononderhandelingen met pilotenvakbond Balpa zitten tot dusver op slot.

De stakingen bij British Airways hebben IAG naar schatting 137 miljoen euro gekost. Daarnaast zorgde de kwakkelende ticketverkoop bij prijsvechters bij Vueling en LEVEL voor een negatieve impact van 45 miljoen euro.
voda
0
IAG verlaagt outlook 2019

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
International Consolidated Airlines SA
£ 4,6915 -0,1095 -2,28 % London Stock Exchange
International Consolidated Airlines SA
5,286 -0,144 -2,65 % Bolsa de Madrid

(ABM FN-Dow Jones) International Consolidated Airlines Group verwacht dat de aangepaste operationele winst dit jaar lager zal uitvallen ten opzichte van 2018, vanwege de recente stakingen bij British Airways. Dat maakte het Britse luchtvaartconcern donderdag bekend.

IAG verwacht dat de operationele winst dit jaar 215 miljoen euro lager zal uitvallen dan de pro forma winst van 3,5 miljard euro een jaar eerder.

Het bedrijf schat de impact van de stakingen in op 137 miljoen euro en dat verdere verstoringen leiden tot een netto financiële impact bij British Airways van 33 miljoen euro. Ook laten de recente boekingen in het goedkope segment een negatieve impact zien van 45 miljoen euro.

IAG stelde dat verdere "acties in de sector” het operationele resultaat dit jaar zullen beïnvloeden.

Het aandeel IAG verloor vanochtend 2,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Delta Air Lines sluit pact met Chilenen

Gepubliceerd op 27 sep 2019 om 08:01 | Views: 160

Air France-KLM 26 sep
9,25 0,00 (0,00%)

SANTIAGO (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines heeft een deal gesloten met het Chileens Latam Airlines. De Amerikanen betalen 1,9 miljard dollar voor een belang van 20 procent in de grootste maatschappij van Zuid-Amerika.

Delta wil met de overeenkomst zijn aanwezigheid in Zuid-Amerika vergroten. De Amerikanen investeren ook 350 miljoen dollar in Latam, geld dat onder meer is bedoeld om de banden met de Oneworld-alliantie van concurrent American Airlines af te wikkelen.

Het is niet voor het eerst dat Delta op dergelijke wijze een samenwerking met een maatschappij aangaat. Delta zette zijn handtekening al onder gelijke deals met onder meer met Air France-KLM, Korean Air Lines en Virgin Atlantic Airways.

Eerder stak het Chileense Hooggerechtshof een stokje voor een vergelijkbare deal tussen Latam en American Airlines. Die overeenkomst zou volgens aanklagers marktverstorend kunnen werken. Delta en Latam verwachten hier nu geen problemen, als zal de goedkeuringsprocedure waarschijnlijk maanden duren.
1.887 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 89 90 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Air France-KLM Meer »

Koers 10,120   Verschil -0,12 (-1,12%)
Laag 10,105   Volume 540.454
Hoog 10,280   Gem. Volume 2.549.343
18-okt-19 12:34
label premium

Air France-KLM: turbulenties

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium