Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sectornieuws

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.885 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Lufthansa doet concessies om Air Berlin

Gepubliceerd op 1 dec 2017 om 09:04 | Views: 769

Air France-KLM 16:50
12,15 +0,20 (+1,67%)

LUFTHANSA AG VNA O.N. 30 nov
28,84 +0,34 (+1,19%)

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Lufthansa heeft aangeboden concessies te doen bij de Europese Commissie om goedkeuring te krijgen voor de overname van een groot deel van de inboedel van het failliete Air Berlin.

Het Duitse luchtvaartconcern hoopt daarmee zorgen bij Brussel weg te nemen dat de overname schadelijk kan zijn voor de concurrentie en tot hogere prijzen in het Duitse luchtverkeer kan leiden. Door het aanbod zal de deadline voor een besluit over de overname door de Europese Commissie worden uitgesteld tot 21 december. Er werden geen details gemeld over wat de concessies inhouden.

Lufthansa krijgt er door de geplande overname van een groot deel van de inboedel van Air Berlin ruim tachtig vliegtuigen bij die waarschijnlijk vooral zullen worden gebruikt om prijsvechter Eurowings te laten groeien.
voda
0
Passagiersvervoer Ryanair groeit in november

Ook bezettingsgraad stijgt.

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft in november op jaarbasis meer passagiers vervoerd, terwijl ook de bezettingsgraad licht steeg. Dit maakte de Ierse luchtvaartmaatschappij maandag bekend.

Ryanair vervoerde gedurende afgelopen maand 9,3 miljoen passagiers. Dat was 6 procent meer dan een jaar geleden.

De bezettingsgraad van Ryanair steeg in november naar 96 procent, van 95 procent een jaar eerder. De stijging viel samen met goedkopere tickets die ruim vooruit werden geboekt.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Luchtvaart herstelt sterk van impact orkanen

Gepubliceerd op 4 dec 2017 om 11:04 | Views: 408

Air France-KLM 16:09
12,04 -0,04 (-0,29%)

GENÈVE (AFN) - De vraag naar vliegreizen heeft in oktober een sterk herstel laten zien, nadat orkanen een maand eerder een rem hadden gezet op de groei. Dat blijkt uit de jongste vervoersstatistieken van de mondiale brancheorganisatie IATA.

De vraag lag in oktober 7,2 procent hoger dan een jaar eerder, terwijl het stoelaanbod 6,2 procent groter was. Vliegtuigen zaten gemiddeld voor 80,8 procent vol, wat een record is voor de maand oktober.

In september nam de vraag naar tickets ook wel toe, maar in het laagste tempo in meer dan een half jaar. De luchtvaartsector had toen veel last van de orkanen Irma en Maria die het Caribisch gebied en het zuiden van de Verenigde Staten teisterden.

Azië
Luchtvaartmaatschappijen in Azië rapporteerden de sterkste passagiersgroei. Daar steeg de vraag met meer dan 10 procent. Hun Europese branchegenoten moesten het doen met een toename van ruim 6 procent, terwijl de Noord-Amerikaanse markt met een kleine 4 procent groeide.

Het slechte weer in september heeft volgens IATA-topman Alexandre de Juniac slechts een tijdelijke dip in de vraag veroorzaakt. Hij wees daarnaast op de goede vooruitzichten voor het naderende feestdagenseizoen. Ook voor 2018 staan de seinen volgens IATA op groen voor verdere groei.
voda
0
Winstverwachting luchtvaart verder omhoog

Gepubliceerd op 5 dec 2017 om 11:07 | Views: 506

Air France-KLM 16:24
12,07 0,00 (0,00%)

GENÈVE (AFN) - De mondiale luchtvaartbranche boekt dit jaar een nettowinst van 34,5 miljard dollar (29,1 miljard euro). Dat is althans de verwachting van de internationale brancheorganisatie IATA. Halverwege het jaar ging die nog uit van een winst van 31,4 miljard dollar.

Ook die raming was al hoger dan aan het begin van 2017. Volgend jaar zijn de vooruitzichten nog wat zonniger. IATA voorziet dan een toename van de winst in de luchtvaartsector met ruim 11 procent tot 38,4 miljard dollar. Voor alle regio's, met uitzondering van Afrika, wordt een winstgroei verwacht ten opzichte van 2017.

Luchtvaartmaatschappijen danken de betere resultaten vooral aan een verdere toename van het aantal reizigers en aan stijgende ticketprijzen. Ook helpt mee dat meer en meer mensen spullen bestellen via internet. De vraag naar vrachtvervoer door de lucht neemt daardoor sterk toe, vooral vanuit Azië.

Vraag zal toenemen
Het totale aantal passagiers in 2018 schat IATA op circa 4,3 miljard, tegen 4,1 miljard dit jaar. De vraag, berekend in door passagiers gevlogen kilometers, zal volgens de brancheorganisatie naar verwachting opnieuw sterker toenemen dan het aanbod.

De groei van de opbrengsten weegt volgend jaar volgens IATA ruimschoots op tegen de kostenstijgingen die luchtvaartmaatschappijen voor de kiezen krijgen. De brancheorganisatie rekent op hogere uitgaven aan met name brandstof en personeel.
voda
0
EasyJet vervoert meer passagiers

In november stijging van ruim acht procent.

(ABM FN-Dow Jones) Luchtvaartmaatschappij EasyJet heeft in november opnieuw meer passagiers vervoerd. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de maandelijkse vervoerscijfers van de Britse prijsvechter.

Het passagiersvervoer steeg vorige maand met 8,1 procent op jaarbasis tot een totaal van bijna 5,4 miljoen reizigers. In oktober was nog sprake van een stijging van het passagiersvervoer met 9,9 procent tot iets meer dan 7,5 miljoen.

De bezettingsgraad van EasyJet steeg ook in november ten opzichte van een jaar geleden, van 89,7 naar 92,3 procent.

In de twaalf maanden tot en met november steeg het aantal passagiers met 10,3 procent tot 81,3 miljoen en nam de bezettingsgraad toe van 91,3 naar 92,9 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Lufthansa vervoert flink meer passagiers

Volume ruim 30 procent hoger in november.

(ABM FN-Dow Jones) Lufthansa Group heeft het aantal passagiers in november fors zien toenemen ten opzichte van een jaar geleden. Dit maakte het Duitse luchtvaartconcern maandag bekend.

Het aantal passagiers steeg vorige maand met 32 procent tot 10,1 miljoen. De toename is enigszins vertekend want vorig jaar in november staakten piloten van de Duitse luchtvaartgroep nog zes dagen.

Het aantal stoelkilometers steeg in november met 22,3 procent, de omzet per stoel per gevlogen kilometer met 25,6 procent en de bezettingsgraad verbeterde met 2 procentpunt tot 77,8 procent.

Bij de regionale maatschappijen Lufthansa, SWISS en Austrian Airlines steeg het passagiersvervoer op jaarbasis met 20,5 procent in november tot een totaal van 7,6 miljoen. Bij Eurowings en Brussels Airlines werden vorige maand 2,5 miljoen passagiers vervoerd.

De omzet uit vrachtvervoer per ton per kilometer steeg in november met bijna 9,4 procent bij een toename van de capaciteit met 8 procent. De beladingsgraad steeg daardoor met 0,9 procentpunt.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Duitse piloten Ryanair dreigen met stakingen

Gepubliceerd op 12 dec 2017 om 12:09 | Views: 636

Air France-KLM 16:19
12,62 -0,01 (-0,04%)

FRANKFURT (AFN) - Duitse piloten van Ryanair dreigen met acties. De Ierse prijsvechter moet met onmiddellijke ingang rekening houden met werkonderbrekingen, meldt hun vakbond Vereinigung Cockpit (VC). Tijdens de kerstdagen zal niet worden gestaakt.

Met stakingen wil de bond onderhandelingen afdwingen over collectieve afspraken over loon en andere arbeidsvoorwaarden. Nu werken veel vliegers nog op basis van individuele afspraken bij Ryanair. Hun arbeidsvoorwaarden blijven volgens VC ver achter bij die van collega's bij andere luchtvaartmaatschappijen.

Ook in Italië, Portugal en Ierland komen de piloten van Ryanair volgens VC in opstand. De vakbond geeft het bedrijf nog wel een kans om acties te voorkomen. Maar dan moet het zich direct bereid verklaren tot collectieve onderhandelingen.

Dat Ryanair zijn piloten slecht behandelt, blijkt volgens VC uit het grote verloop binnen het korps. Nu de vraag naar luchtvaartpersoneel stijgt, zoeken vliegers bij bosjes hun heil elders, wat tot grote tekorten leidt, aldus de bond. De luchtvaartmaatschappij moest dit najaar vele duizenden vluchten schrappen wegens roosterproblemen.
voda
0
Groen licht overname delen Air Berlin door EasyJet
Brussel keurt acquisitie goed.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie heeft de overname van bepaalde onderdelen van Air Berlin door easyJet onvoorwaardelijk goedgekeurd. Dat maakte het bestuursorgaan dinsdag bekend.

Brussel concludeerde dat de overname de concurrentie in de Europese markt niet zal schaden.

"De plannen van easyJet om bepaalde activiteiten van Air Berlin over te nemen zullen de concurrentie niet verlagen en we hebben dit vandaag goedgekeurd", stelde eurocommissaris voor mededingingszaken Margrethe Vestager. "Door onze beslissing kan easyJet zijn aanwezigheid op luchthavens in Berlijn uitbreiden en gaan concurreren op nieuwe routes tot voordeel van de klanten."

Air Berlin vroeg in augustus van dit jaar faillissement aan, waarna easyJet bepaalde activiteiten en landings- en vertrekrechten kocht.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Lufthansa ziet af van Air Berlin-dochter Niki

Gepubliceerd op 13 dec 2017 om 15:23 | Views: 312

Air France-KLM 16:05
12,72 +0,08 (+0,63%)

LUFTHANSA AG VNA O.N. 12 dec
29,60 -0,35 (-1,17%)

FRANKFURT (AFN) - Lufthansa ziet af van de overname van de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Niki, die deel uitmaakt van de boedel van Air Berlin. De Duitse luchtvaartgroep hoopt daarmee meer kans te maken op toestemming van de Europese Commissie om andere onderdelen van zijn failliete branchegenoot te kopen.

Air Berlin ging afgelopen najaar failliet, nadat grootaandeelhouder Etihad zijn handen van het bedrijf had afgetrokken. Lufthansa stond klaar om een groot deel van de vloot, het personeel en de landingsrechten over te nemen, maar de concurrentiewaakhond in Brussel vreest dat de marktleider in Duitsland daarmee een wel heel dominante positie krijgt.

Om die zorgen weg te nemen beloofde Lufthansa al afstand te doen van onder meer een deel van de landingsrechten van Air Berlin. Die concessies gaan Brussel evenwel niet ver genoeg. Daarom heeft Lufthansa de curatoren laten weten dat ook de overname van Niki van de baan is. Bij de Europese Commissie is een aangepast voorstel ingediend.

Het was de bedoeling dat de Oostenrijkse branchegenoot zou worden samengevoegd met budgetdochter Eurowings. Lufthansa heeft besloten in plaats daarvan extra te investeren in dat dochterbedrijf zodat het op eigen kracht kan groeien in de markten waar Niki actief is. Air Berlin liet weten op zoek te gaan naar een andere koper voor Niki.
voda
0
IATA verwacht weer winst voor luchtvaartbranche in 2018
CEO voorziet winst van ruim 38 miljard dollar.

(ABM FN-Dow Jones) De gezamenlijke luchtvaartmaatschappijen wereldwijd zullen in 2018 voor het vierde opeenvolgende jaar winst boeken. Dit meldde CEO Alexandre de Juniac van de wereldluchtvaartorganiksatie IATA vrijdag in een blog.

Hij voorziet een totale winst van 38,4 miljard dollar, als gevolg van een sterke vervoersvraag, stijgende omzetten en verbeterende marges. Daarbij krijgt de luchtvaartindustrie volgens IATA echter te maken met stijgende lasten door hogere brandstofprijzen en hogere kosten voor personeel en infrastructuur.

IATA verwacht in 2018 4,3 miljard luchtvaartpassagiers, 750 miljard dollar aan toeristische bestedingen en voor 6 biljoen dollar aan vervoerde luchtvracht.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Vakbond FNV wil erkenning van Ryanair

Gepubliceerd op 20 dec 2017 om 16:45 | Views: 0

Air France-KLM 16:26
13,46 +0,10 (+0,71%)

UTRECHT (AFN) - FNV wil door luchtvaartmaatschappij Ryanair erkend worden als vakbond. De bond heeft met dat doel een brief gestuurd naar de Ierse prijsvechter. FNV is bezig een groot deel van het cabinepersoneel van Ryanair in Amsterdam en Eindhoven te organiseren.

FNV is niet de enige bond die door Ryanair erkend wil worden. Vakbonden voor cabinepersoneel in Portugal, Duitsland en Groot-Brittannië hebben zich ook al bij het bedrijf gemeld. Ook tal van vakbonden voor piloten hebben zich gemeld.

Ze reageren daarmee op de keuze van Ryanair om voor het eerst in zijn 32-jarig bestaan vakbonden te gaan erkennen. Dat deed de budgetluchtvaartmaatschappij nadat piloten in meerdere Europese landen met stakingen hadden gedreigd. Ze wilden collectief onderhandelen over loon en andere arbeidsvoorwaarden.

Ook aan de arbeidsvoorwaarden voor het cabinepersoneel schort nog het nodige, meent FNV-bestuurder Asmae Hajjari die de arbeidsvoorwaarden nu ,,abominabel'' noemt.
voda
0
Brussel akkoord met overname failliete delen Air Berlin door Lufthansa
Weinig impact op concurrentie volgens Europese Commissie.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie is donderdag akkoord gegaan met de overname van een groot deel van het failliete Air Berlin door Lufthansa.

Lufthansa neemt ruim 60 vliegtuigen en ongeveer 3.000 medewerkers van het failliete Air Berlin over. De overname vergt een investering van circa 1 miljard euro en Lufthansa brengt de overgenomen vliegtuigen en medewerkers onder bij zijn regionale dochtermaatschappij Eurowings.

Volgens Brussel heeft Lufthansa genoeg stappen genomen om ervoor te zorgen dat de overname van de onderdelen zo weinig mogelijk impact hebben op de concurrentie en op Europese reizigers.

Lufthansa wilde aanvankelijk ook de Oostenrijkse budgetmaatschappij Niki overnemen van Air Berlin, maar zag daar eerder deze maand van af, omdat de vluchten teveel overlap zouden hebben met de eigen routes.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Ruzie met piloten remt groei bij Ryanair

Gepubliceerd op 3 jan 2018 om 09:51 | Views: 783

Air France-KLM 16:11
14,34 +0,27 (+1,92%)

DUBLIN (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft afgelopen jaar 129 miljoen passagiers vervoerd, 10 procent meer dan in 2016. Tegen het einde van het jaar zag de prijsvechter de groei wel flink afzwakken als gevolg van een slepende ruzie met de piloten. Daardoor konden vele duizenden vluchten minder worden uitgevoerd dan gepland.

Waar de passagiersgroei in het voorjaar en de zomer nog in de dubbele cijfers liep, kwam daar vanaf oktober de klad in. In december lag het aantal reizigers met 9,3 miljoen nog maar 3 procent hoger dan in de laatste maand van 2016. Voor Ryanair is dat een zeer bescheiden toename.

Afgelopen najaar zag Ryanair zich gedwongen duizenden vluchten te schrappen wegens een tekort aan vliegend personeel. Veel piloten waren niet inzetbaar, omdat zij nog een berg achterstallige vakantiedagen op moesten maken. De reisplannen van honderdduizenden passagiers werden daardoor in de war geschopt.

Pilotenstaking

De Ierse prijsvechter kreeg vorige maand bovendien te maken met de eerste pilotenstaking in zijn 32-jarig bestaan. In Duitsland legden vliegers enkele uren het werk neer nadat onderhandelingen tussen het bedrijf en hun vakbond over collectieve arbeidsvoorwaarden op niets waren uitgelopen.

Kort daarvoor had Ryanair voor het eerst de deur opengezet voor dergelijke onderhandelingen met vakbonden. Eerder maakte de luchtvaartmaatschappij alleen individuele afspraken met piloten, die daardoor volgens de bonden veel slechter af zijn dan hun collega's bij andere Europese luchtvaartmaatschappijen.

Ryanair verwacht niet dat het gekibbel met de piloten grote gevolgen zal hebben voor de financiële resultaten. Het bedrijf gaat nog altijd uit van een recordwinst in het huidige boekjaar, dat loopt tot en met maart.
voda
0
EasyJet vervoert meer passagiers
In 2017 stijging van 9,6 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Luchtvaartmaatschappij EasyJet heeft in 2017 meer passagiers vervoerd. Dit bleek vrijdag uit de maandelijkse vervoerscijfers van de Britse prijsvechter.

In december vervoerde EasyJet 5,8 miljoen passagiers, tegenover 5,6 miljoen passagier een jaar eerder, een stijging van 5,5 procent. Daarmee kwam het totale passagiersvervoer in 2017 uit op 81,6 miljoen vervoerde passagiers, een stijging van 9,6 procent ten opzichte van 2016.

De bezettingsgraad steeg in december op jaarbasis van 89,9 procent naar 91,4 procent. Over het hele jaar werd een bezettingsgraad gerealiseerd van 93,0 procent, wat een stijging betekende van 1,6 procentpunt.

Outlook

Tot slot meldde de Britse prijsvechter te verwachten in 2018 opnieuw passagiersrecords te zullen boeken. EasyJet denkt in 2018 voor het eerst rond de 90 miljoen passagiers te zullen vervoeren.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Passagiersvervoer op Schiphol sterk gegroeid
Ook vrachtvolume toegenomen.

(ABM FN-Dow Jones) Luchthaven Schiphol heeft in 2017 het passagiers- en vrachtvervoer aanzienlijk zien toenemen. Dit bleek maandagmiddag uit voorlopige vervoerscijfers van exploitant Schiphol Group.

Het aantal passagiers steeg vorig jaar met 7,7 procent tot 68,4 miljoen reizigers. Het vrachtvolume groeide ook, met 5,4 procent tot 1,75 miljoen ton.

Het bijbehorende aantal vliegtuigbewegingen nam met 3,7 procent toe tot 496.747 starts en landingen.

Dochterbedrijven Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport zagen het aantal passagiers eveneens toenemen. Op Eindhoven was de stijging 19,4 procent tot 5,7 miljoen passagiers en in Rotterdam was de toename 5,3 procent tot 1,7 miljoen reizigers.

Schiphol Group zal de definitieve cijfers op 16 februari publiceren, bij de presentatie van de financiële jaarrapportage.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Lufthansa zoekt duizenden nieuwe werknemers

Air France-KLM 16:19
14,32 +0,26 (+1,85%)

LUFTHANSA AG VNA O.N. 05 jan
29,95 -0,66 (-2,16%)

FRANKFURT (AFN/DPA) - De Duitse luchtvaartgroep Lufthansa heeft komend jaar ruimte voor meer dan 8000 nieuwe medewerkers. Er is vooral plaats voor nieuw cabinepersoneel, meldde het concern maandag. Alleen al bij Lufthansa zelf kunnen zo'n 2500 nieuwe stewards en stewardessen aan de slag. Inclusief dochtermaatschappijen zijn dat er volgens het bedrijf meer dan 4000.

Van de overige maatschappijen binnen de groep krijgt vooral prijsvechter Eurowings veel ruimte om te groeien. Daar worden naar verwachting 2700 nieuwe medewerkers aangenomen. Een deel zal afkomstig zijn van Air Berlin. Lufthansa heeft zich ontfermd over een deel van de vliegtuigen en routes van die failliete branchegenoot.

Lufthansa heeft een jaar van sterke groei achter de rug. Mede dankzij de problemen bij Air Berlin en sommige andere concurrenten kon het bedrijf flink meer passagiers verwelkomen. Ook de ticketprijzen veerden op, na jaren waarin luchtvaartmaatschappijen steeds minder voor hun diensten konden vragen.
voda
0
Fors meer vluchten getroffen door slecht weer

Gepubliceerd op 8 jan 2018 om 09:30 | Views: 951

Air France-KLM 16:21
14,34 +0,28 (+1,96%)

ARNHEM (AFN) - De luchtvaartsector in Nederland had afgelopen jaar veel last van extreme weersomstandigheden. Het aantal geannuleerde of langdurig vertraagde vluchten nam daardoor met bijna twee derde toe tot een kleine 9500. Dat meldt EUclaim, een bedrijf dat gedupeerde passagiers tegen een vergoeding helpt hun schade te verhalen.

EUclaim telde afgelopen jaar ruim 7000 annuleringen, meer dan twee keer zoveel als in 2016. Ruim 2400 vluchten liepen forse vertraging op. Dat is juist iets minder dan een jaar eerder. In totaal kwamen anderhalf miljoen reizigers van en naar Nederland met een vertraging van meer dan drie uur aan op hun eindbestemming. Dat is bijna driekwart meer dan in 2016.

Bij zo'n lange vertraging hebben passagiers doorgaans recht op compensatie. Dat geldt evenwel niet als de luchtvaartmaatschappij zich kan beroepen op overmacht, bijvoorbeeld bij extreem weer. Dat was bij het merendeel van de bijna 9500 gemelde incidenten het geval. Passagiers op een kleine 4400 vluchten konden wel aanspraak maken op compensatie. Dat is een derde meer dan in 2016.

Hevige sneeuwval op 10 en 11 december leverde de meeste annuleringen en vertragingen op. Bij elkaar ruim 1500 vluchten gingen niet door of arriveerden veel te laat op hun bestemming. Verder zorgden stormen in februari, september en oktober voor veel problemen, evenals een storing bij de luchtverkeersleiding op 21 november.
voda
0
Lufthansa weer de grootste van Europa

Gepubliceerd op 10 jan 2018 om 14:38 | Views: 376

Air France-KLM 16:11
13,52 -0,70 (-4,92%)

LUFTHANSA AG VNA O.N. 09 jan
30,10 -0,42 (-1,38%)

FRANKFURT (AFN) - Lufthansa mag zich mede dankzij het faillissement van branchegenoot Air Berlin weer de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa noemen. De Duitse luchtvaartgroep, inclusief dochterbedrijven in Zwitserland, Oostenrijk en België en prijsvechter Eurowings, vervoerde afgelopen jaar een recordaantal van 130 miljoen passagiers. Dat is bijna een vijfde meer dan in 2016.

Lufthansa is daarmee Ryanair weer voorbij. Bij de Ierse prijsvechter stapten vorig jaar in totaal 129 miljoen reizigers in, goed voor een groei van 10 procent. Lufthansa zag afgelopen jaar door het faillissement van Air Berlin een belangrijke concurrent in eigen land wegvallen. Ook speelt mee dat het bedrijf volledig eigenaar is geworden van Brussels Airlines.

Bij Air France-KLM bleef de teller over heel 2017 steken op bijna 99 miljoen passagiers, 5,6 procent meer dan in 2016. Daarvan nam KLM er een kleine 33 miljoen voor zijn rekening, Air France ruim 51 miljoen en prijsvechter Transavia bijna 15 miljoen. Bij de Frans-Nederlandse groep zaten de vliegtuigen gemiddeld wel een stuk voller dan bij Lufthansa.

Air Berlin

Air Berlin ging afgelopen zomer op de fles, nadat grootaandeelhouder Etihad Airways zijn handen van het structureel verlieslatende bedrijf had afgetrokken. Dat leverde Lufthansa een extra toestroom aan passagiers op in de tweede helft van het jaar. Het bedrijf kon ook meer vluchten aanbieden omdat het via een leaseconstructie al beschikte over verscheidene vliegtuigen van Air Berlin.

Ook dit jaar verwacht Lufthansa door te kunnen groeien. Eerder deze week liet het bedrijf weten dat het in 2018 concernbreed 8000 nieuwe werknemers in dienst verwacht te nemen, hoofdzakelijk cabinepersoneel. Een deel van die nieuwe krachten zal waarschijnlijk afkomstig zijn van Air Berlin.
voda
0
Flinke stijging vraag naar luchtvrachtvervoer

Gepubliceerd op 10 jan 2018 om 11:46 | Views: 640

Air France-KLM 16:18
13,50 -0,72 (-5,03%)

GENÈVE (AFN) - De wereldwijde vraag naar luchtvrachtvervoer is in november met 8,8 procent toegenomen in vergelijking met een jaar eerder. Dat maakte luchtvaartassociatie IATA bekend. In oktober nam de vraag met 5,8 procent toe.

Volgens IATA steeg de vraag in Europa in november met 9,9 procent, terwijl in Noord-Amerika een toename van 9,6 procent werd gemeten. In Azië ging het om 8,1 procent, in het Midden-Oosten om 6,6 procent en in Latijns-Amerika om 9,4 procent. De capaciteit van vrachtvliegtuigen nam met 4 procent toe.

IATA-topman Alexandre de Juniac stelt dat 2017 op koers ligt om het beste jaar voor de luchtvrachtsector sinds 2010. Volgens hem wijzen de indicatoren erop dat 2018 ook een goed jaar zal zijn.
voda
0
Groeitempo passagiersvervoer luchtvaart verder omhoog
Alle regio's toonden groei.

(ABM FN-Dow Jones) Het mondiale passagiersvervoer heeft in november een verdere groei laten zien. Dit meldde de internationale luchtvaartorganisatie IATA donderdag.

"De luchtvaartsector staat er goed voor aan het begin van 2018", zei CEO Alexandre de Juniac van IATA.

Het aantal gevlogen kilometers door betalende passagiers steeg met 8,0 procent ten opzichte van november 2016. Daarmee was sprake van de sterkste groei in de afgelopen vijf maanden. In oktober lag de groei op 7,2 procent.

De ingezette capaciteit steeg afgelopen november met 6,3 procent, waardoor per saldo de bezettingsgraad met 1,2 procentpunt steeg tot 80,2 procent.

Bij luchtvaartmaatschappijen uit alle regio's was sprake van vervoersgroei. In de regio Azië-Pacific was de groei het sterkst met 11,3 procent en in Europa bedroeg de groei 7,9 procent. In Noord-Amerika was er 5,4 procent groei.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
1.885 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Air France-KLM Meer »

Koers 10,055   Verschil +0,05 (+0,45%)
Laag 9,758   Volume 1.339.072
Hoog 10,085   Gem. Volume 2.934.150
14-okt-19 14:33
label premium

Air France-KLM: turbulenties

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium