Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sectornieuws

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.887 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
'Lufthansa wil groot deel vloot Air Berlin'

Gepubliceerd op 17 aug 2017 om 12:53 | Views: 811

Air France-KLM 16:07
12,79 -0,12 (-0,89%)

Lufthansa 16 aug
20,55 -0,08 (-0,39%)

FRANKFURT (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Lufthansa wil circa 90 van de in totaal 140 vliegtuigen van zijn failliete branchegenoot Air Berlin overnemen. De onderhandelingen daarover beginnen nog deze week, meldt het dagblad Süddeutsche Zeitung.

Air Berlin vroeg eerder deze week faillissement aan, nadat de Arabische grootaandeelhouder Etihad had laten weten niet langer geld te willen steken in het structureel verlieslatende bedrijf. Dankzij een overbruggingskrediet van 150 miljoen euro van de Duitse overheid kunnen alle vluchten voorlopig nog doorgaan.

Lufthansa zou op de achtergrond al langer werken aan een overname van een groot deel van de routes, vliegtuigen en werknemers. De Duitse marktleider, die zich daarbij naar verluidt gesteund weet door de overheid, huurt al sinds vorig jaar een groot aantal vliegtuigen plus bemanningen van Air Berlin.

Vluchtaanbod uitbreiden

Met de extra toestellen van Air Berlin erbij kan Lufthansa sneller zijn vluchtaanbod uitbreiden. Bovendien kan het rechtstreekse vluchten naar verre bestemmingen gaan aanbieden vanuit Berlijn en Düsseldorf, naast de al bestaande knooppunten in Frankfurt en München.

Gezien de toch al zeer dominante positie van Lufthansa in Duitsland, waar prijsvechters als Ryanair en easyJet nog relatief ondervertegenwoordigd zijn, is het onwaarschijnlijk dat het tot een volledige overname komt van de failliete boedel van Air Berlin. Dat zou vrijwel zeker stuiten op concurrentiebezwaren.
voda
0
Qantas wil vanaf Sydney op Londen vliegen

Gepubliceerd op 25 aug 2017 om 07:32 | Views: 603

Air France-KLM 15:50
12,52 -0,05 (-0,40%)

SYDNEY (AFN/BLOOMBERG) - De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas Airways wil binnen vijf jaar een directe verbinding tussen Sydney en Londen hebben gerealiseerd. De vlucht naar Londen, waar circa twintig uur voor staat, zou de langste verbinding ter wereld worden. Ook vanuit New York moet in één keer naar Sydney kunnen worden gevlogen.

Qantas is voor de recordafstand wel afhankelijk van vliegtuigmakers als Airbus en Boeing die een vliegtuig zullen moeten ontwikkelen die de afstand kan afleggen. De directe verbinding zou betekenen dat de tijd die reizigers kwijt zijn om in Sydney te komen met vier uur wordt ingekort. In maart volgend jaar gaat Qantas al direct vanuit Perth naar Londen vliegen.

Qantas deed zijn plan uit de doeken bij de presentatie van de jaarcijfers. Het concern gaat voor de vierde keer in twee jaar tijd aandelen inkopen. Dit keer gaat het om een bedrag van omgerekend bijna 250 miljoen euro.

Herstructurering

Met het nieuwe inkoopprogramma komt het totaalbedrag dat Qantas sinds 2015 aan eigen aandelen uitgaf uit op 2,1 miljard Australische dollar (1,4 miljard euro). Het programma is onderdeel van de omvangrijke herstructurering van het bedrijf onder leiding van bestuursvoorzitter Alan Joyce.

Qantas sloot het gebroken boekjaar dat liep tot en met juni af met een onderliggende winst van 1,4 miljard Australische dollar. Dat betekende een daling van bijna 9 procent. Qantas voelt de druk van buitenlandse concurrenten, dat zorgde voor een flinke prijzenslag in de markt voor vliegtickets. Evengoed presteerde Qantas beter dan door kenners werd voorzien, geholpen door goede prestaties op de lokale markt.
voda
0
Aandelen luchtvaartmaatschappijen in augustus weer goedkoper - IATA

Koersen in juli ook al omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) De aandelen van beursgenoteerde luchtvaartmaatschappijen zijn in augustus verder gedaald. Dit meldde de wereldluchtvaartorganisatie IATA dinsdag.

De daling bedroeg 1,4 procent. Het was de tweede maand op rij dat de koersen van luchtvaartaandelen omlaag gingen. De daling werd met name veroorzaakt door Noord-Amerika, waar de orkaan Harvey huis hield. Aandelen in Europa en Azië lieten daarentegen solide stijgingen zien, van respectievelijk 4,7 en 2,4 procent.

Net als in juli presteerden de aandelen van vliegtuigmaatschappijen minder goed dan aandelen wereldwijd. Over het gehele jaar gezien is echter het omgekeerde het geval.

IATA meldde ook dat de druk op de winstmarges, vanwege hogere kosten en een lager rendement, bleef aanhouden in het tweede kwartaal, maar wel afnam ten opzichte van de eerste drie maanden van 2017.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
EasyJet gaat vliegtransfers aanbieden

Passagiers kunnen via prijsvechter overstappen op intercontinentale vluchten.

(ABM FN-Dow Jones) EasyJet gaat passagiers een zogenoemde connectieservice aanbieden waarmee via een apart platform intercontinentale vluchten kunnen worden geboekt die aansluiten op de vluchten van de Britse prijsvechter. Dit maakte het bedrijf woensdagochtend bekend.

Via 'Worldwide by easyJet', dat als eerste wordt gelanceerd op London Gatwick, kunnen passagiers ook makkelijker overstappen op andere vluchten van de budgetmaatschappij en hebben ze de mogelijkheid om via easyJet vluchten te boeken van partnermaatschappijen, zoals het Schotse Loganair, het Canadese Westjet Airlines en Norwegian Airlines.

EasyJet, dat met het platform toegang hoopt te krijgen tot een marktsegment van 70 miljoen passagiers, hoopt ook andere maatschappijen toe te kunnen voegen en voert momenteel gesprekken hierover met vliegmaatschappijen uit het Midden-Oosten en Oost-Azië. Naast het toevoegen van partners op luchthaven Gatwick wil easyJet ook uitbreiden naar andere luchthavens in Europa, zoals Amsterdam, Milaan Malpensa, Genève, Parijs Charles De Gaulle en Barcelona, aldus het Britse concern.

Het woensdag aangekondigde programma heeft volgens easyJet geen gevolgen voor het operationele model of de aankomst en vertrektijden van de toestellen. Volgens easyJet blijft de gemiddelde 'turn around' 25 minuten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
American Airlines waarschuwt voor orkaan Irma

Luchtvaartmaatschappij zag vervoer in augustus stijgen.

(ABM FN-Dow Jones) American Airlines heeft in augustus zowel het passagiers- als het vrachtvervoer zien stijgen, maar waarschuwde ook voor de gevolgen van orkaan Irma. Dit meldde 's werelds grootste luchtvaartmaatschappij uit Fort Worth dinsdagavond.

Het passagiersvervoer van American Airlines steeg afgelopen maand op jaarbasis met 3,7 procent op jaarbasis tot krap 21,2 miljard betaalde passagiersmijlen. Omdat de capaciteit met 3,2 procent toenam tot bijna 25,5 miljard stoelmijlen steeg de bezettingsgraad met 0,4 procentpunt tot 83,3 procent.

De vervoersgroei deed zich voor op alle routes, hoewel de groei in Latijns-Amerika met minder dan een procent beperkt was.

Het vrachtvervoer van American Airlines steeg in augustus met bijna 23 procent naar 236,9 miljoen vrachttonmijlen.

American Airlines was tevreden met de resultaten, maar waarschuwde tegelijk voor de impact van orkaan Irma, die vooral het vliegverkeer in Florida, en daarmee ook de grote luchthaven in Miami, en de Carribean trof, wat resulteerde in meer dan 5.000 vluchten die niet door konden gaan.

De luchtvaartmaatschappij verwacht daarom dat in het derde kwartaal het passagiersvervoer op jaarbasis een pas op de plaats maakt of wellicht een kleine groei van een procent zal laten zien. In combinatie met hogere brandstofkosten leidt dit volgens American Airlines tot een marge voor belastingen en exclusief eenmalige posten van 8,5 tot 10,5 procent, waar het eerder nog mikte op 10 tot 12 procent. Het vierde kwartaal zal evenwel weer beter zijn dan het derde, denkt de maatschappij.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Easyjet heeft interesse in deel Air Berlin

Voorstel ingediend voor korte afstandsvluchten.

(ABM FN-Dow Jones) Easyjet heeft een voorstel ingediend bij de bewindvoerders van Air Berlin om delen van de korte afstandsvluchten over te nemen van de failliete Duitse luchtvaartmaatschappij. Dit maakte de Britse prijsvechter vrijdagmiddag bekend.

Easyjet liet in een korte persverklaring weten dat er op dit moment geen zekerheid is dat er een transactie zal plaatsvinden.

Air France-KLM heeft eerder al laten weten geen interesse te hebben in een overname van Air Berlin.

Het aandeel easyJet steeg 0,5 procent op de beurs in Londen. Air Berlin verloor in Frankfurt bijna 13 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Budgetmaatschappijen winnen marktaandeel - CBS

Marktaandeel prijsvechters bedraagt 37 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Budgetmaatschappijen hebben in het tweede kwartaal fors aan marktaandeel gewonnen. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek maandagochtend.

In het tweede kwartaal van 2017 vloog 37 procent van de vliegtuigpassagiers met een budgetmaatschappij, in vergelijking met 28 procent in 2010.

Ten opzichte van het tweede kwartaal in 2010 is zelfs sprake van een ruime verdubbeling van het aantal passagiers dat met een prijsvechter vloog. Het aantal passagiers steeg van 3,4 miljoen passagiers in het tweede kwartaal van 2010 naar 7,5 miljoen passagiers in het tweede kwartaal dit jaar.

Het totaal aantal passagiers dat in het tweede kwartaal van en naar Nederland vloog via Schiphol en de vier regionale luchthavens bedroeg bijna 20,4 miljoen passagiers, een stijging van 10,7 procent ten opzichte van een jaar eerder en een recordniveau voor dit kwartaal.

Negentien van twintig passagiers van regionale luchthavens vliegen volgens het statistiekbureau met prijsvechters. In totaal bedroeg dit aantal 2,1 miljoen passagiers. "Bijna 75 procent van deze passagiers vloog via Eindhoven Airport", aldus CBS.

De meeste passagiers van budgetmaatschappijen van of naar Nederland vliegen echter vanaf Schiphol. Schiphol verwerkte ruim 5,3 miljoen budgetreizigers in het tweede kwartaal, goed voor zeven op de tien budgetreizigers.

Spanje en het Verenigd Koninkrijk waren het meest favoriet bij passagiers van een budgetmaatschappij, met respectievelijk 1,9 miljoen en 1,1 miljoen passagiers.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Ryanair: klanten blijven ondanks chaos boeken

Gepubliceerd op 21 sep 2017 om 16:31 | Views: 191

Air France-KLM 16:45
13,19 -0,11 (-0,79%)

DUBLIN (AFN/BLOOMBERG) - Ondanks de puinhoop die Ryanair heeft gemaakt van de werkroosters van zijn vliegend personeel, met duizenden geannuleerde vluchten tot gevolg, blijven klanten gewoon boeken bij de luchtvaartmaatschappij. Dat heeft topman Michael O'Leary gezegd bij de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf. Hij ziet dan ook geen reden te tornen aan de winstprognose voor dit jaar.

O'Leary greep de gelegenheid wel aan om excuses aan te bieden voor de chaos. Die is ontstaan doordat veel medewerkers aan het einde van het zomerseizoen nog een berg vrije dagen moeten opnemen. Ook speelt mogelijk mee dat veel piloten het bedrijf de rug hebben toegekeerd, omdat zij bij concurrenten tegen betere arbeidsvoorwaarden konden gaan vliegen.

De topman verzekerde aandeelhouders evenwel dat Ryanair voldoende piloten in dienst heeft, en geen moeite heeft nieuwe aanwas te vinden. Wel gaf hij aan dat op sommige uitvalsbases, waaronder Dublin en Londen, de salarissen zullen worden verhoogd.
voda
0
Lufthansa investeert miljard in Eurowings

Gepubliceerd op 26 sep 2017 om 15:40 | Views: 194

Air France-KLM 16:05
13,19 +0,14 (+1,07%)

Lufthansa 25 sep
22,90 +0,02 (+0,07%)

FRANKFURT (AFN) - Lufthansa investeert op korte termijn circa 1 miljard euro in uitbreiding van de vloot bij prijsvechter Eurowings. Als het aan de Duitse luchtvaartgroep ligt komen er ruim tachtig vliegtuigen bij, goed voor zo'n 3000 extra banen bij met name het vliegend personeel.

Of dat lukt is wel afhankelijk van de uitkomst van onderhandelingen over de aankoop van toestellen van de failliete branchegenoot Air Berlin. Daarna moeten ook de mededingingsautoriteiten nog akkoord gaan. Als dat allemaal lukt, kan Eurowings volgens Lufthansa-baas Carsten Spohr ,,een beslissende stap voorwaarts'' zetten.

Air Berlin werd vorige maand failliet verklaard en houdt vrijwel zeker op te bestaan. Dankzij een noodkrediet van de Duitse overheid gaan veel vluchten nog altijd door. Dat geld mag evenwel alleen gebruikt worden om tijd te winnen zodat voor zoveel mogelijk onderdelen een koper kan worden gezocht.

Air Berlin
Lufthansa heeft al langer twintig vliegtuigen plus bemanning van Air Berlin op huurbasis in gebruik. Voor vijftien van die toestellen is een koopovereenkomst gesloten en het bedrijf heeft een optie op de resterende vijf. Daarnaast wil de grootste Duitse luchtvaartmaatschappij onder meer dochterbedrijf Niki overnemen van Air Berlin.

Maar Lufthansa is niet de enige gegadigde. Air Berlin onderhandelt ook nog met de Britse prijsvechter easyJet, die zijn zinnen heeft gezet op enkele tientallen toestellen. De curator heeft andere potentiële kopers inmiddels bedankt voor de moeite.
voda
0
Ryanair verwacht groeivertraging

Luchtvaartmaatschappij annuleert nog eens 400.000 boekingen.

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair verwacht deze winter een groeivertraging naar aanleiding van roosterproblemen. Dit maakte de Ierse luchtvaartmaatschappij woensdag bekend.

Ryanair zal vanaf november 25 minder vliegtuigen inzetten en vanaf april 2018 10 minder vliegtuigen. Door het aantal vluchten terug te brengen, hoopt de luchtvaartmaatschappij de roosterproblemen op te lossen die ontstonden na fouten in de berekening van het verlof van personeel. Door de aangekondigde ingreep hoopt Ryanair verdere annulering van vluchten te voorkomen.

Eerder deze maand kondigde de luchtvaartmaatschappij al aan in zes weken tijd 2.100 vluchten te annuleren. Dit kostte de maatschappij krap 50 miljoen euro.

Woensdag werd bekendgemaakt dat er tussen november en maart nog eens 400.000 boekingen worden geschrapt. Ryanair stelde niet van plan te zijn de ticketprijzen te verhogen en dat de winstdoelstellingen voor dit jaar onveranderd blijven. Een stijging van de kosten in de komende twee jaar zal naar verwachting van de luchtvaartmaatschappij niet op de winstgevendheid drukken.

Het aandeel Ryanair steeg vanmiddag in Londen ruim 2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
IATA wil actie EU tegen passagierstoeslagen

Gepubliceerd op 27 sep 2017 om 13:28 | Views: 521

Air France-KLM 16:11
13,38 +0,18 (+1,33%)

GENÈVE (AFN) - De Europese Unie moet de regelgeving versterken om zo de stijgende passagierstoeslagen op luchthavens aan banden te leggen. Die oproep komt van de internationale luchtvaartorganisatie IATA.

Volgens de IATA zijn de toeslagen die passagiers moeten betalen op luchthavens in de EU in de afgelopen tien jaar verdubbeld. Als die toeslagen in de periode 2006-2016 gelijk zouden zijn gebleven, had dat een prijsvoordeel van gemiddeld 17 euro per vlucht opgeleverd, wat weer goed zou zijn geweest voor 50 miljoen extra reizigers. Dat zou dan weer hebben gezorgd voor een economische impact van 50 miljard euro en de creatie van 238.000 arbeidsplaatsen, becijfert de IATA.

Door de regels voor luchthavens aan te scherpen kunnen de ticketkosten worden verlaagd, wat weer de vraag naar luchtreizen stimuleert en de concurrentiepositie van Europa versterkt. ,,Strengere EU-regels zijn nodig om te stoppen dat luchthavenmonopolies geld uit de zakken van reizigers kloppen om investeerders te belonen'', stelt IATA-topman Alexandre de Juniac.
voda
0
Claimclub stort zich op problemen Ryanair

Gepubliceerd op 28 sep 2017 om 08:04 | Views: 1.018

Air France-KLM 15:51
13,18 -0,14 (-1,05%)

AMSTERDAM (AFN) - De problemen bij Ryanair zijn voer voor claimorganisaties. Juridisch adviesbureau Aliter Melius kondigde donderdag aan via de rechter in Nederland een schadevergoeding voor gedupeerde reizigers te willen afdwingen. Volgens het kantoor hebben zich al 600 reizigers zich gemeld, en zal dat aantal snel oplopen.

Onlangs schrapte Ryanair duizenden vluchten omdat het een puinhoop heeft gemaakt van de werkroosters van zijn vliegend personeel. Daardoor worden de reisplannen van honderdduizenden passagiers in de war geschopt.

Aliter Melius wil dat Ryanair naast de ticketprijzen en een compensatie van een paar honderd euro opdraait voor ,,restschade" zoals de kosten van vervangende vluchten, hotels, huurauto's en opgenomen vakantiedagen.

Klagers die via het adviesbureau werk maken van een claim betalen eenmalig een bedrag dat kan oplopen tot 40 euro en dragen tot 20 procent van het schadebedrag af.
voda
0
Nieuwe topman benoemd bij Etihad

Gepubliceerd op 28 sep 2017 om 10:41 | Views: 544

Air France-KLM 16:08
13,20 -0,13 (-0,94%)

ABU DHABI (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij Etihad Airways heeft een opvolger benoemd voor de ontslagen topman James Hogan. Het gaat om de Brit Tony Douglas die afkomstig is van het Britse ministerie van Defensie.

Douglas krijgt per 1 januari het roer in handen bij Etihad. Bij defensie was hij verantwoordelijk voor onder meer inkoop en hij heeft ook gewerkt voor luchthaven Heathrow en Abu Dhabi Airports. Volgens Etihad heeft Douglas kennis van de Golfregio en is hij zeer ervaren op luchtvaartgebied.

Hogan moest eerder dit jaar het veld ruimen, onder meer vanwege de mislukte investeringen die Etihad onder zijn leiding had gedaan in Alitalia en Air Berlin. Hogan was sinds 2006 topman van Etihad. Er was een tijdelijk opvolger voor hem aangesteld.
NewKidInTown
1
Spare a thought for poor ole Michael O'Leary, Chief Executive of Ryanair.

After arriving in a hotel in Manchester, he went to the bar and asked for a pint of Guinness.
The barman nodded and said, "That will be £1 please, Mr. O'Leary."
Somewhat taken aback, O'Leary replied, "That's very cheap," and handed over his money.
"Well, we do try to stay ahead of the competition", said the barman. "And we are serving free pints every Wednesday from 6 pm until 8 pm. We have the cheapest beer in England".
"That is remarkable value", Michael comments.
"I see you don't seem to have a glass, so you'll probably need one of ours. That will be £3 please."
O'Leary scowled, but paid up.
He took his drink and walked towards a seat. "Ah, you want to sit down?" said the barman. "That'll be an extra £2. You could have pre-booked the seat, and it would have only cost you £1."
"I think you may be too big for the seat sir, can I ask you to sit in this frame please".
Michael attempts to sit down but the frame is too small and when he can't squeeze in, he complains "Nobody would fit in that little frame".
"I'm afraid if you can't fit in the frame you'll have to pay an extra surcharge of £4 for your seat sir".
O'Leary swore to himself, but paid up. "I see that you have brought your laptop with you" added the barman. "And since that wasn't pre-booked either, that will be another £3."
O'Leary was so incensed that he walked back to the bar, slammed his drink on the counter, and yelled, "This is ridiculous, I want to speak to the manager".
"I see you want to use the counter," says the barman, "that will be £2 please."
O'Leary's face was red with rage. "Do you know who I am?"
"Of course I do Mr. O'Leary."
"I've had enough! What sort of a Hotel is this? I come in for a quiet drink and you treat me like this. I insist on speaking to a manager!"
"Here is his e-mail address, or if you wish, you can contact him between 9.00 am and 9.01am every morning, Monday to Tuesday at this free phone number. Calls are free, until they are answered, then there is a talking charge of only £1 per second, or part thereof".
"I will never use this bar again".
"OK sir, but do remember, we are the only hotel in England selling pints for £1."
voda
0
Ryanair mailt klanten na dreigement waakhond

Gepubliceerd op 29 sep 2017 om 19:23 | Views: 310

Air France-KLM 17:38
13,34 +0,13 (+0,95%)

DUBLIN (AFN) - Ryanair heeft gedupeerde klanten die geboekt hadden voor een van de duizenden geschrapte of gewijzigde vluchten van de luchtvaartmaatschappij, een e-mail gestuurd. Daarmee komt de budgetmaatschappij tegemoet aan kritiek van toezichthouders.

Daarnaast heeft Ryanair ook een persbericht uitgegeven en informatie op zijn website aangepast. Op die manier krijgen de gedupeerde klanten meer informatie over de mogelijkheden voor het aanvragen van compensatie voor geleden schade en over het omboeken van vluchten.

De Britse luchtvaartwaakhond CAA beschuldigde Ryanair van misleiding van zo'n 715.000 mensen en dreigde maatregelen te nemen. Het in Dublin gevestigde Ryanair zegt nu volledig aan de eisen van zowel Britse als Ierse toezichthouders te hebben voldaan.

2100 vluchten
Ryanair schrapte in totaal 2100 vluchten en wijzigde er nog eens 18.000 voor de maanden september en oktober. Daardoor werden 315.000 mensen gedupeerd. Deze week liet de maatschappij weten ook vanaf november nog vluchten te schrappen, waardoor in de maanden daarna nog eens 400.000 passagiers getroffen worden.

De prijsvechter probeert met het schrappen van vluchten problemen met zijn bezetting onder controle te krijgen. Het bedrijf heeft inmiddels besloten zijn groeiplannen op een lager pitje te zetten, zodat minder personeel nodig is. Daarmee ontstaat ruimte om al het personeel weer verlof op te laten nemen.
voda
0
Chartermaatschappij Monarch Airlines failliet

Britse luchtvaartautoriteit zoekt alternatieve vluchtmogelijkheden.

(ABM FN-Dow Jones) De Britse chartermaatschappij Monarch Airlines is failliet verklaard en heeft op 2 oktober alle vluchten en andere activiteiten beëindigd. Dit maakte de Britse luchtvaartautoriteit Civil Aviation Authority (CAA) maandag bekend.

De Britse regering heeft de CAA gevraagd om 110.000 passagiers van Monarch die op dit moment in het buitenland verblijven kosteloos op andere vluchten om te boeken.

Volgens Sky News zouden onder meer easyJet en WizzAir interesse hebben in de overname van de korte afstandsvluchten van Monarch Airlines.

WizzAir publiceerde maandag speciale "reddingstarieven" van 119 pond voor gedupeerde passagiers die op Monrach hadden geboekt van Londen Luton naar Tel Aviv.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Passagiersvervoer Ryanair gestegen in september

Ook bezettingsgraad stijgt.

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft in september op jaarbasis meer passagiers vervoerd, terwijl ook de bezettingsgraad licht steeg. Dit maakte de Ierse luchtvaartmaatschappij dinsdag bekend.

Ryanair vervoerde gedurende afgelopen maand 11,8 miljoen passagiers. Dat was 10 procent meer dan een jaar geleden.

Ten opzichte van augustus was sprake van een stabilisering, omdat de groei toen ook op 10 procent uitkwam.

De bezettingsgraad steeg in september op jaarbasis van 95 naar 97 procent.

De groei vond plaats ondanks recente annuleringen van vluchten. Ryanair moest in het vluchtschema voor september en oktober in totaal 2.100 vluchten schrappen als gevolg van een tekort aan inzetbare piloten. Voor 98 procent van de gedupeerde passagiers is inmiddels een regeling getroffen, aldus Ryanair.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Roosterproblemen remmen Ryanair nauwelijks af

Gepubliceerd op 3 okt 2017 om 08:58 | Views: 965

Air France-KLM 16:18
13,59 -0,02 (-0,11%)

DUBLIN (AFN) - De personeelsproblemen afgelopen maand bij Ryanair hebben de groei van het aantal passagiers niet of nauwelijks in de weg gezeten. De Ierse luchtvaartmaatschappij vervoerde 11,8 miljoen reizigers, 10 procent meer dan een jaar eerder. Daarmee was de groei gelijk aan die in augustus.

De vliegtuigen van de prijsvechter zaten in september gemiddeld voor 97 procent vol. Een jaar eerder lag de bezettingsgraad, die gezien wordt als een belangrijke graadmeter van efficiëntie in de luchtvaart, op 95 procent.

Ryanair heeft in september en oktober bij elkaar 2100 vluchten moeten schrappen omdat het de roosters voor het vliegend personeel niet rond kon krijgen. Ook de komende maanden gaat een deel van de geplande vluchten niet door. Honderdduizenden reizigers zijn daarvan de dupe.

Tik op vingers
Het bedrijf zegt een oplossing te hebben gevonden voor 98 procent van de reizigers waarvan het de reisplannen in de war heeft geschopt. Zij zijn omgeboekt of hebben geld terug gekregen. ,,De resterende 2 procent van de getroffen klanten heeft nog geen contact met ons opgenomen'', aldus marketingdirecteur Kenny Jacobs.

Ryanair kreeg vorige week nog een tik op de vingers van toezichthouders omdat het te weinig zou ondernemen om gedupeerde passagiers te helpen. Daarop heeft het bedrijf naar eigen zeggen extra maatregelen getroffen om klanten beter te informeren over bijvoorbeeld de compensatie waar zij wettelijk gezien recht op hebben.
voda
0
Groeitempo passagiersvervoer luchtvaart versnelt

Groei augustus hoger dan in juli.

(ABM FN-Dow Jones) Het mondiale passagiersvervoer is in augustus op jaarbasis iets harder gestegen dan in juli. Dit meldde de internationale luchtvaartorganisatie IATA donderdag.

"In navolging van een sterk zomerseizoen ligt 2017 op koers om opnieuw een sterk jaar met hoge vervoersgroei te worden", concludeerde CEO Alexandre de Juniac van IATA.

Het aantal gevlogen kilometers door betalende passagiers steeg met 7,2 procent ten opzichte van augustus 2016. In juli bedroeg de groei nog 6,8 procent.

De ingezette capaciteit steeg met 6,3 procent, waardoor per saldo de bezettingsgraad met 0,7 procentpunt steeg tot 84,5 procent.

Bij luchtvaartmaatschappijen uit alle regio's was sprake van vervoersgroei. In de regio Azië-Pacific was de groei het sterkst met 9,0 procent, in Europa bedroeg de groei 7,0 procent en in Noord-Amerika was er 6 procent groei.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
EasyJet vervoert meer passagiers

Ook bezettingsgraad stijgt.

(ABM FN-Dow Jones) EasyJet heeft in september wederom meer passagiers vervoerd. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de maandelijkse vervoerscijfers van de Britse prijsvechter.

Het passagiersvervoer steeg vorige maand met 11,0 procent op jaarbasis tot een totaal van iets meer dan 7,7 miljoen reizigers. In augustus was nog sprake van een stijging van het vervoer met 9,4 procent tot 8,2 miljoen passagiers.

De bezettingsgraad van EasyJet steeg ook in september ten opzichte van een jaar geleden, van 91,1 naar 93,6 procent.

In de twaalf maanden tot en met september steeg het aantal passagiers met 9,7 procent tot ruim 80,2 miljoen en nam de bezettingsgraad toe van 91,6 naar 92,6 procent.

EasyJet volgde hiermee het spoor van de grootste concurrent Ryanair. De Ierse prijsvechter maakte dinsdag bekend dat het aantal passagiers vorige maand op jaarbasis met 10 procent steeg tot 11,8 miljoen reizigers, waarbij de bezettingsgraad steeg van 95 naar 97 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
1.887 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Air France-KLM Meer »

Koers 10,210   Verschil -0,03 (-0,24%)
Laag 10,105   Volume 1.441.618
Hoog 10,280   Gem. Volume 2.353.516
18-okt-19 17:35
label premium

Air France-KLM: turbulenties

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium