Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sectornieuws

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.887 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Delta Air Lines boekt hogere winst

Luchtvaartmaatschappij verwacht verder omzetstijging.

(ABM FN-Dow Jones) Delta Air Lines heeft als gevolg van een gestegen omzet in het tweede kwartaal een hogere winst gerealiseerd. Dit maakte de Amerikaanse joint venture partner van Air France-KLM donderdag voorbeurs bekend.

"Het afgelopen kwartaal is één van de beste uit de geschiedenis van Delta, omdat onze mensen uitstekende financiële, operationele en klanttevredenheid resultaten hebben geleverd. Het is een eer om die prestaties te belonen met een aanvullende 338 miljoen dollar in de winstdeling voor 2017", zei CEO Ed Bastian in een toelichting op de cijferrapportage.

Delta behaalde in het afgelopen kwartaal een 3,3 procent hogere omzet van 10,8 miljard dollar. Gerekend naar passagiers per kilometer nam de omzet met 2,7 procent toe. Het aangepaste operationeel resultaat voor belastingen steeg met 10,2 procent naar 1,85 miljoen dollar. De operationele marge steeg van 17,4 naar 18,4 procent.

De omzet in het passagiersvervoer steeg met 2,9 procent, maar de omzet op de trans-Atlantische route, waar Delta een joint venture heeft met Air France-KLM, daalde met 0,6 procent tot 1,5 miljard dollar. De vrachtomzet steeg met krap 11 procent vanwege hogere vracht- en postvolumes naar 183 miljoen dollar.

Onder de streep restte een 6,9 procent hogere aangepaste nettowinst van 1,2 miljard dollar. Daarbij steeg de aangepaste winst per aandeel van 1,47 naar 1,64 dollar. Inclusief alle posten daalde de winst evenwel van 1,5 miljard naar 1,2 miljard dollar.

Delta merkte nog op dat deze resultaten werden behaald ondanks een post van 125 miljoen dollar vanwege enkele heftige stormen in Atlanta begin april.

Outlook

Delta verwacht dat de omzet gerekend naar passagiers per kilometer in het tweede kwartaal met 2,5 tot 4,5 procent zal toenemen en gedurende de rest van het jaar positief zal blijven. Daarnaast rekent de vliegtuigmaatschappij op een operationele marge van 18 tot 20 procent.

"Hoewel 2017 een overgangsperiode is voor Delta, is de verbetering van de omzet per passagier per kilometer bemoedigend", aldus Bastian, die meent dat een margeverhoging haalbaar is.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Easyjet dichtbij akkoord voor Europese tak

Benodigde vergunningen bijna binnen.

(ABM FN-Dow Jones) Easyjet hoopt spoedig een akkoord te krijgen om een nieuwe Europese luchtvaartmaatschappij op te mogen richten. Dit meldde de Britse prijsvechter vrijdag.

Easyjet diende eerder dit jaar bij Austro Control een aanvraag in voor een Air Operator Certificate (AOC) en deed bij het Oostenrijks federaal ministerie van Transport, Innovatie en Technologie een aanvraag voor een exploitatievergunning.

Volgens het bedrijf is het accreditatieproces "reeds vergevorderd" en Easyjet hoopt spoedig het AOC en de vergunning te ontvangen. Wanneer de Britse prijsvechter daadwerkelijk akkoord krijgt, dan zal er een nieuwe luchtvaartmaatschappij worden opgericht genaamd Easyjet Europe, met een hoofdkantoor in Wenen.

Dit moet EasyJet in staat stellen om vluchten door heel Europa en binnen Europese landen te kunnen blijven uitvoeren, nu het Verenigd Koninkrijk van plan is om de EU te verlaten. Het personeel en de vliegtuigen die onder de entiteit EasyJet Europe gaan vallen, zijn nu al gestationeerd op de verschillende bases in Europa.

De nieuwe organisatiestructuur betekent dat EasyJet een pan-Europese luchtvaartgroep wordt met vestigingen in Oostenrijk, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Door het oprichten van EasyJet Europe worden er een aantal nieuwe banen in Oostenrijk gecreëerd. Er worden geen banen verplaatst van het VK naar Oostenrijk.

Hoewel de nieuwe structuur alle huidige vliegrechten van EasyJet beschermt binnen Europa, zegt het bedrijf de EU en het VK te willen aansporen om een nieuw luchtvaartakkoord te sluiten die op zijn minst vluchten tussen het VK en de EU mogelijk blijft maken.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Biffy
0
voda
0
CEO Easyjet stapt op

Carolyn McCall kiest voor ITV.

(ABM FN-Dow Jones) CEO Carolyn McCall van Easyjet vertrekt bij de luchtvaartmaatschappij en gaat aan de slag bij het Britse ITV. Dit maakten beide partijen maandag bekend.

McCall zal naar verwachting tegen het einde van dit jaar opstappen. In de tussentijd zal zij aanblijven als CEO.

Easyjet is al begonnen met de zoektocht naar een opvolger.

Easyjet publiceert op 20 juli de resultaten over het afgelopen kwartaal. De luchtvaartmaatschappij verwacht dat de omzet per stoel is aangetrokken, zoals ook al uit de voorgaande cijferpublicatie in mei bleek. Onder meer een gestegen bezettingsgraad, een afgenomen groei van de marktcapaciteit en de late viering van Pasen speelden de prijsvechter in de kaart.

Het aandeel Easyjet sloot vrijdag 0,1 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Lufthansa verhoogt outlook

Omzet en winst omhoog in eerste jaarhelft.

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Lufthansa heeft in de eerste zes maanden van 2017 een hogere omzet en winst behaald en verhoogt de outlook voor heel het boekjaar. Dit maakte de Duitse luchtvaartgroep maandag nabeurs bekend in voorlopige cijfers.

De omzet steeg van 15 miljard naar 17 miljard euro in de eerste jaarhelft terwijl het aangepaste bedrijfsresultaat (EBIT) steeg van 529 miljoen naar ruim 1 miljard euro.

Bij luchtvaartmaatschappij Lufthansa steeg de aangepaste EBIT van 352 miljoen naar 680 miljoen euro. De opbrengst per stoelkilometer steeg bij constante wisselkoersen met 0,5 procent op jaarbasis terwijl de kosten per eenheid, exclusief brandstof en valuta-effecten, met 1,2 procent daalden.

Bij de overige segmenten van de groep was sprake van een stijging van de aangepaste EBIT van 177 miljoen naar 362 miljoen euro in het halfjaar.

Outlook omhoog

Lufthansa toonde zich maandag positiever over de outlook voor heel het boekjaar "omdat de omzet en operationele winst zich beter hebben ontwikkeld dankzij een sterke vraag." Volgens het luchtvaartconcern hebben de voorboekingen voor het "economisch zeer belangrijke derde kwartaal" zich gestabiliseerd.

Daarom verhoogde het concern de vooruitzichten voor de aangepaste winst voor heel het jaar van "iets onder het vorige boekjaar" naar "boven het afgelopen boekjaar."

Verder verwacht Lufthansa dat de autonome capaciteitsgroei in de tweede helft van het jaar uitkomt op 4,7 procent, dat de omzet per stoelkilometer bij constante valuta negatief zal zijn in de tweede jaarhelft en dat de kosten per eenheid zonder brandstof en valuta effecten licht zullen dalen in de periode.

Kijkend naar de brandstofkosten verwacht Lufthansa een "staartwind van circa 100 miljoen euro" in de tweede helft van het jaar vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Deutsche Lufthansa zal op 2 augustus aanstaande gedetailleerde halfjaarcijfers bekendmaken. Het aandeel sloot maandag in Frankfurt 1,0 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: EasyJet ziet omzet groeien

Bijna 11 procent meer passagiers vervoerd in derde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) EasyJet heeft meer passagiers vervoerd in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar waardoor de omzet flink toenam. Dit maakte de Britse prijsvechter donderdag voorbeurs bekend.

De totale omzet steeg met 16 procent tot 1,4 miljard Britse pond. Het aantal passagiers dat met EasyJet vloog nam met bijna 11 procent toe tot 22,3 miljoen. De omzet per stoel steeg met krap 6 procent.

De bezettingsgraad van de vliegtuigen liep met 1,1 procentpunt toe tot 93,1 procent.

"Alhoewel we verwachten dat de capaciteit het rendement onder druk zal blijven zetten, heeft onze vooruitgang het mogelijk gemaakt om de verwachting voor de winst voor belasting dit jaar aan te passen", zei CEO Carolyn McCall. Na een moeilijke periode van 18 maanden zijn volgens de topvrouw zonniger tijden aangebroken.

Een dag eerder werd bekend dat McCall aan het einde van dit jaar vertrekt om CEO te worden bij het Britse ITV. De zoektocht naar een opvolger is reeds begonnen.

Dit jaar rekent EasyJet op een winst voor belasting tussen 380 miljoen tot 420 miljoen pond.

Europese luchtvaartmaatschappij

Easyjet maakte tevens bekend goedkeuring te hebben ontvangen voor de oprichting van een nieuwe Europese luchtvaartmaatschappij die in Wenen zal zetelen. Dit moet EasyJet in staat stellen om vluchten door heel Europa en binnen Europese landen te kunnen blijven uitvoeren, nu het Verenigd Koninkrijk van plan is om de EU te verlaten.

Update: om toe te voegen dat Easyjet goedkeuring heeft gekregen voor oprichting Europese luchtvaartmaatschappij.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Ryanair doet niet-bindend bod Alitalia

Financieel directeur weidde niet verder uit.

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft een niet-bindend bod gedaan op Alitalia. Dit bevestigde chief financial officer Neil Sorahan van Ryanair tijdens de toelichting op de eerste kwartaalcijfers, zonder hier nader over uit te weiden.

De verlieslatende Italiaanse luchtvaartmaatschappij, die moet worden gereorganiseerd, zal waarschijnlijk niet in zijn geheel worden overgenomen door de Ierse prijsvechter. Sorahan zei dat de langeafstandsvluchten van Alitalia waarschijnlijk zullen overleven.

Hij wilde niet zeggen welke onderdelen Ryanair wil hebben. Een aantal routes over korte afstanden en landingsplaatsen op luchthavens kunnen aantrekkelijk zijn voor het bedrijf.

Alitalia vroeg de afgelopen maanden in zowel thuisland Italië als Amerika faillissement aan. De regering in Rome stelde in juni een noodkrediet van 600 miljoen euro beschikbaar, zodat de luchtvaartmaatschappij kan blijven vliegen terwijl wordt gezocht naar een koper.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Etihad dook in het rood door afschrijvingen

Gepubliceerd op 27 jul 2017 om 13:00 | Views: 450

Air France-KLM 16:56
12,12 +0,05 (+0,37%)

ABU DHABI (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij Etihad Airways heeft boekjaar 2016 afgesloten met een verlies van bijna 1,9 miljard dollar. De luchtvaartmaatschappij sneed zich onder meer in de vingers door belangen te nemen in een aantal slecht renderende Europese branchegenoten. Ook deed het bedrijf een forse afschrijving op de waardering van zijn vloot.

Op vliegtuigen werd in totaal 1,1 miljard dollar afgeschreven. Investeringen in onder meer Alitalia en Air Berlin bleken aan het einde van het jaar 808 miljoen dollar minder waard te zijn. Daarnaast stonden de resultaten ook onder druk door terrorismedreiging. Verder trok de scherpe daling van de olieprijzen een zware wissel op de economie in de Golfregio waardoor de behoefte om te vliegen daar ook minder was.

Etihad is nog altijd op zoek naar een nieuwe topman na het gedwongen vertrek van James Hogan. Sinds zijn vertrek is personeelsdirecteur Ray Gammell op interim-basis belast met de dagelijkse leiding van het bedrijf
voda
0
American Airlines vertaalt omzetgroei niet naar hogere winst

Grootste luchtvaartmaatschappij geeft geen concrete outlook.

(ABM FN-Dow Jones) American Airlines Group heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een lager nettoresultaat op een gestegen omzet gerealiseerd. Dat maakte 's werelds grootste luchtvaartmaatschappij uit Texas vrijdag voorbeurs bekend.

"We doen belangrijke investeringen voor de lange termijn. Onze sterke omzetgroei is een bewijs dat deze investeringen werken", zei CEO Doug Parker in een toelichting op de cijfers. "Vooruit kijkend zijn we enthousiast over onze vooruitzichten voor de tweede helft van 2017 en voor 2018 en daarna", voegde hij toe, zonder de vooruitblik nader te kwantificeren.

De kwartaalomzet steeg op jaarbasis van 10,4 miljard naar 11,1 miljard dollar, maar het operationeel resultaat nam af van 1,8 miljard naar 1,5 miljard dollar als gevolg van 11,1 procent hogere operationele kosten door gestegen brandstofprijzen en toegenomen uitgaven voor salarissen en bonussen.

De omzet van het passagiersvervoer steeg met 7,2 procent maar 11,1 miljard dollar. De omzet van het vrachtvervoer steeg met 13,1 procent naar 196 miljoen dollar.

De nettowinst daalde van 950 miljoen naar 803 miljoen dollar en de winst per aandeel nam af van 1,68 naar 1,63 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Luchtvaartconcern IAG ziet winst stijgen

Gepubliceerd op 28 jul 2017 om 08:40 | Views: 599

Air France-KLM 15:59
11,67 -0,43 (-3,51%)

IAG Plc 15:59
595,50 +1,50 (+0,25%)

LONDEN (AFN) - De Brits-Spaanse luchtvaartgroep IAG is in de eerste helft van dit jaar op een hogere winst uitgekomen, onder meer geholpen door een lagere brandstofrekening. Dat maakte het moederbedrijf van British Airways, Iberia, Vueling en Aer Lingus vrijdag bekend.

De winst na belastingen steeg met 2,3 procent tot 567 miljoen euro in vergelijking met vorig jaar. De totale omzet ging licht omhoog tot 10,9 miljard euro. IAG had wel te maken met kosten voor een grote computerstoring bij British Airways in mei waardoor het netwerk van de maatschappij volledig plat werd gelegd en honderden vluchten geschrapt moesten worden. Duizenden passagiers werden gedupeerd.

De operationele winst bedroeg 898 miljoen euro, een stijging met bijna 14 procent. Voor het gehele jaar rekent IAG op een groei van het resultaat met dubbele cijfers. Verder denkt het bedrijf dat de ticketprijzen in de tweede helft zullen stijgen ten opzichte van een jaar eerder.
voda
0
Juli recordmaand voor Ryanair

Passagiersvervoer met 11 procent gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft in juli meer passagiers vervoerd, terwijl ook de bezettingsgraad licht steeg. Dit maakte de Ierse luchtvaartmaatschappij woensdag voorbeurs bekend.

Ryanair vervoerde gedurende afgelopen maand 12,6 miljoen passagiers, en dat was een record voor die maand, aldus chief marketing officer Kenny Jacobs. Op jaarbasis was daarmee sprake van een stijging van 11 procent, die deels werd ondersteund door lagere ticketprijzen, aldus Jacobs.

Ten opzichte van juni was sprake van een lichte groeivertraging, omdat de groei toen nog op 12 procent uitkwam.

De bezettingsgraad steeg van 96 naar 97 procent in juli.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Sterke groei vraag luchtvrachtvervoer

Gepubliceerd op 2 aug 2017 om 10:25 | Views: 478

Air France-KLM 16:40
11,85 -0,07 (-0,55%)

GENÈVE (AFN) - De wereldwijde vraag naar luchtvrachtvervoer is in de eerste helft van dit jaar op jaarbasis met meer dan 10 procent gestegen, wat neerkomt op de sterkste groei sinds 2010. Dat maakte luchtvaartassociatie IATA woensdag bekend.

De vraag lag bovendien bijna drie keer zo hoog als het gemiddelde groeitempo van 3,9 procent in de afgelopen vijf jaar. In Europa nam de vraag met meer dan 14 procent toe en in Noord-Amerika met bijna 13 procent. In Azië was sprake van een groei met 10 procent, en ook bijna 10 procent in Latijns-Amerika. In het Midden-Oosten gingen de zaken wat minder uitbundig met een stijging van de vraag met 3,7 procent.

De capaciteit nam met 3,6 procent toe, terwijl de gemiddelde bezettingsgraad in het afgelopen halfjaar klom naar 44,8 procent.

In een toelichting stelde IATA-directeur Alexandre de Juniac dat de luchtvrachtsector profiteert van de aantrekkende wereldeconomie, waardoor de vraag wordt aangejaagd. De vooruitzichten zijn positief, want voor het derde kwartaal rekent de IATA op een groei van de vraag met circa 8 procent.
voda
0
Lufthansa heeft lek boven bij Eurowings

Gepubliceerd op 2 aug 2017 om 09:24 | Views: 1.180
Air France-KLM 16:40
11,85 -0,07 (-0,55%)

Lufthansa 01 aug
18,68 +0,59 (+3,28%)

KEULEN (AFN/BLOOMBERG) - Eurowings, de prijsvechter uit de stal van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, heeft in het tweede kwartaal winst geboekt. Ook Brussels Airlines en de vrachtafdeling van Lufthansa waren winstgevend. Eerder voorspelden de Duitsers nog dat de vrachttak een ,,iets kleiner verlies dan in 2016'' zou boeken.

Lufthansa wil Eurowings laten groeien om de concurrentie met gearriveerde prijsvechters als Ryanair en easyJet, maar ook nieuwkomers als Norwegian Air aan te gaan. Brussels Airlines wordt daarom opgenomen in Eurowings, maar ook worden er vliegtuigen van de noodlijdende concurrent Air Berlin geleaset.

Eurowings opereert inmiddels ook vanaf München, de op een na grootste hub van Lufthansa. Daarvandaan worden Europese en trans-Atlantische vluchten uitgevoerd. De low-costmaatschappij gaat vermoedelijk ook vanaf Lufthansa's belangrijkste thuisbasis Frankfurt vliegen. Luchthavenuitbater Fraport liet al weten het bedrijf dezelfde voordelen als Ryanair te willen bieden.

Alle grote Europese luchtvaartmaatschappijen zijn bezig met het opzetten van hun eigen prijsvechters. Air France-KLM kondigde onlangs de oprichting van de nieuwe maatschappij Joon aan. Vanaf dit najaar moet die luchtvaartmaatschappij een jonge doelgroep binnen Europa vervoeren. Later moeten er ook vluchten naar buiten Europa bij komen.
voda
0
Vraag naar vliegreizen groeit meest in jaren

Gepubliceerd op 3 aug 2017 om 14:06 | Views: 466

Air France-KLM 16:17
12,03 +0,18 (+1,48%)

GENÈVE (AFN) - De wereldwijde vraag naar vliegreizen is in de eerste helft van dit jaar flink gestegen. Volgens de internationale luchtbrancheorganisatie IATA was sprake van de sterkste groei in twaalf jaar. Vliegen is momenteel extra populair vanwege gunstige economische omstandigheden en de relatief lage prijzen voor een ticket.

Passagiers legden bij elkaar 7,9 procent meer kilometers af in het vliegtuig dan een jaar eerder. In de maand juni ging het om een plus van 7,8 procent. Vliegtuigen zaten daarbij voller dan ooit in een eerste jaarhelft. Volgens IATA was door de bank genomen 80,7 procent van de stoelen bezet.

Ook voor de huidige vakantieperiode is de brancheorganisatie optimistisch gestemd. IATA-baas en voormalig Air France-KLM-topman Alexandre de Juniac waarschuwde wel dat luchthavens en maatschappijen wereldwijd moeite hebben met het verwerken van alle passagiersstromen.

Verder merkte hij op dat de lage ticketprijzen van tijdelijke aard zijn. Als de kosten voor de branche stijgen, zullen de prijzen waarschijnlijk weer wat omhoog gaan.
voda
0
EasyJet vervoert weer meer passagiers

In juni stijging van bijna negen procent.

(ABM FN-Dow Jones) Luchtvaartmaatschappij EasyJet heeft in juli wederom meer passagiers vervoerd. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de maandelijkse vervoerscijfers van de Britse prijsvechter.

Het passagiersvervoer steeg vorige maand met 8,9 procent op jaarbasis tot een totaal van iets mer dan 8,2 miljoen reizigers. In juni was nog sprake van een stijging van het passagiersvervoer met 11,3 procent tot 7,7 miljoen.

De bezettingsgraad van EasyJet steeg ook in juli ten opzichte van een jaar geleden, van 95,8 naar 96,8 procent.

In de twaalf maanden tot en met juli steeg het aantal passagiers met eveneens 8,9 procent tot ruim 78,8 miljoen en nam de bezettingsgraad toe van 91,7 naar 92,2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Miljardenbesparing door pilootloos vliegen'

Gepubliceerd op 7 aug 2017 om 10:54 | Views: 3.937

Reacties (14) (zie link)

Air France-KLM 16:13
12,46 +0,18 (+1,42%)

LONDEN (AFN) - Luchtvaartmaatschappijen kunnen miljarden besparen door in te zetten op technologie waarbij vliegtuigen uiteindelijk zonder piloot de lucht in kunnen. Volgens de Zwitserse bank UBS zouden vliegtuigen die volledig door een automatische piloot worden bestuurd niet alleen goedkoper maar ook veiliger zijn.

De Britse zakenkrant Financial Times citeert maandag uit het rapport van de Zwitsers. UBS spreekt van een uiteindelijke besparing van circa 35 miljard dollar per jaar. Naast de lagere personeelskosten, zal ook de rekening voor verzekeringspremies en brandstof lager uitvallen.

Vliegtuigmaker Boeing gaf onlangs al aan dat de basis voor dergelijke technologie aanwezig is. Nu al kunnen vliegtuigen automatisch landen en opstijgen en ook andere functies worden al door computers uitgevoerd.
Volgens UBS zou een vliegtuig met één piloot aan boord en een piloot op afstand op de grond een goede eerste stap zijn. Een meerderheid van de passagiers zouden het echter nog niet zien zitten om bij een pilootloos vliegtuig aan boord te stappen.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-070817-067/Milj...
voda
0
FNV wil meepraten over cabine-cao Transavia

Gepubliceerd op 7 aug 2017 om 16:40 | Views: 0

Air France-KLM 16:28
12,47 +0,19 (+1,51%)

UTRECHT (AFN) - FNV eist een plek aan tafel bij het cao-overleg voor het cabinepersoneel van Transavia. De bond dreigt naar de rechter te stappen als de luchtvaartmaatschappij niet akkoord gaat met de eis.

,,In een half jaar tijd zijn er meer dan 125 cabinemedewerkers lid geworden van FNV, toch weigert de directie van Transavia ons tot op heden te erkennen als cao-partij'', zegt FNV-onderhandelaar Birte Nelen ,,Onbegrijpelijk, zeker omdat we namens het grondpersoneel al sinds jaar en dag onderhandelen met deze werkgever.''

Transavia spreekt nu nog met één andere vakbond over de cao voor het cabinepersoneel. Maar volgens een petitie van FNV zouden zeker 227 stewards en stewardessen willen dat FNV ook wordt toegelaten. De onderhandelingen over een nieuwe cao zijn vorige maand juist vastgelopen. ,,Juist nu staat er dus veel op het spel'', aldus Nelen.
voda
0
Meer passagiers op luchthavens Europa

Gepubliceerd op 10 aug 2017 om 12:21 | Views: 392

Air France-KLM 16:28
12,35 -0,09 (-0,68%)

BRUSSEL (AFN) - Europese luchthavens hebben in de eerste helft van dit jaar het aantal passagiers met gemiddeld 9 procent zien groeien. Van de grootste vijf luchthavens van Europa was op Schiphol sprake van de sterkste groei, namelijk 8,7 procent. Dat blijkt uit cijfers die de Europese brancheorganisatie ACI donderdag heeft gepubliceerd.

Volgens ACI-directeur Olivier Jankovec gaat het om de sterkste passagiersgroei voor Europese vliegvelden in meer dan tien jaar. De toename is te danken aan het herstel van de luchtvaartsector van de terreurdreiging, een sterke passagiersgroei in Rusland en in mindere mate Turkije plus het aanhoudende economisch herstel.

De ACI meldde dat de sterkste stijgingen voor rekening kwamen van middelgrote luchthavens, waar bijvoorbeeld vaker prijsvechters actief zijn of maatschappijen van buiten de Europese Unie.

Groei

Op Parijs Charles de Gaulle was sprake van een groei van het aantal reizigers met 5,2 procent, op Londen Heathrow met 3,9 procent en op Frankfurt met 4,5 procent. Op de luchthaven Istanbul-Atatürk daalde het aantal passagiers met 1,1 procent.

Bij het Europese vrachtvervoer was in de eerste zes maanden een stijging te zien met 8,7 procent, eveneens geholpen door de verbeterde economische omstandigheden in Europa en wereldwijd. Dat komt neer op de beste prestatie sinds 2010, aldus de ACI.
voda
0
Air Berlin vraagt insolventieprocedure aan

Duitse regering verstrekt overbruggingskrediet.

(ABM FN-Dow Jones) Air Berlin heeft bij de districtsrechtbank van Berlijn-Charlottenburg een insolventieprocedure aangevraagd. Dit maakte de Duitse in financiële nood verkerende luchtvaartmaatschappij dinsdag bekend.

De maatschappij, de tweede van Duitsland na Deutsche Lufthansa, kan voorlopig blijven vliegen, omdat de Duitse federale regering een overbruggingskrediet heeft verstrekt van 150 miljoen euro.

"We werken onvermoeibaar om gezien de situatie het best mogelijke resultaat voor het bedrijf, onze klanten en werknemers te bereiken", zei CEO Thomas Winkelmann dinsdag in een toelichting.

De problemen zijn ontstaan omdat grootaandeelhouder Etihad Airways uit Abu Dhabi geen verdere financiële ondersteuning aan de Duitse maatschappij wil verstrekken. Etihad heeft ook zijn twee bestuurszetels ingeleverd.

Geprobeerd wordt nu om onderdelen van Air Berlin aan Lufthansa en andere belangstellende partijen te verkopen.

De handel in het aandeel Air Berlin lag dinsdag stil.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
1.887 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Air France-KLM Meer »

Koers 10,210   Verschil -0,03 (-0,24%)
Laag 10,105   Volume 1.441.618
Hoog 10,280   Gem. Volume 2.243.688
18-okt-19 17:35
label premium

Air France-KLM: turbulenties

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium