Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sectornieuws

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.885 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Luchtvaart beleefde sterk jaar in 2016

Gepubliceerd op 2 feb 2017 om 11:34 | Views: 463

GENÈVE (AFN) - De wereldwijde vraag naar vliegreizen is afgelopen jaar met 6 procent toegenomen. Dat maakte de brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen IATA donderdag bekend. Het groeicijfer is gecorrigeerd voor de extra dag die het schrikkeljaar 2016 telde.

De groei lag daarmee ruim boven het gemiddelde van 5,5 procent over de laatste tien jaar. Het aanbod van luchtvaartmaatschappijen nam een fractie minder sterk toe dan de vraag, zodat vliegtuigen gemiddeld genomen iets beter gevuld waren. De gemiddelde bezettingsgraad kwam daarmee op een recordniveau van 80,5 procent.

De luchtvaartbranche sloot het jaar af met een bijzonder sterke groei in december. De vraag lag 8,8 procent hoger dan een jaar eerder, het aanbod 6,6 procent. De sterkste groei deed zich voor in Azië, Europa en het Midden-Oosten. In die regio's nam de ticketverkoop met dubbelcijferige percentages toe.

Goednieuwsverhaal

IATA-topman Alexandre de Juniac noemde 2016 een ,,goednieuwsverhaal'' voor de luchtvaart. Het aantal internationale verbindingen nam toe en bovendien werd vliegen goedkoper en daarmee voor meer mensen bereikbaar. Wereldwijd verwelkomden luchtvaartmaatschappijen een recordaantal van 3,7 miljard passagiers.

,,De vraag naar vliegreizen neemt nog altijd toe'', zei De Juniac. Het is volgens hem zaak dat overheden met de luchtvaartbranche samenwerken om ervoor te zorgen dat de beschikbare infrastructuur gelijke tred houdt met die groei.
voda
0
Ryanair vervoert meer passagiers

In januari stijging van 17 procent

(ABM FN-Dow Jones) Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft in januari meer passagiers vervoerd. Dit bleek vrijdag uit vervoerscijfers van de Ierse prijsvechter.

Het passagiersvervoer steeg vorige maand met 17 procent op jaarbasis van 7,50 miljoen naar 8,77 miljoen.

De bezettingsgraad dikte daarbij aan met 2 procentpunt ten opzichte van dezelfde maand in 2016, tot 90 procent.

"Klanten kunnen nog lagere ticketprijzen tegemoet zien bij hun vroegboekingen voor de zomer", zei chief marketing officer Kenny Jacobs van Ryanair in een toelichting.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
EasyJet vervoert meer passagiers

In januari stijging van 11 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Luchtvaartmaatschappij EasyJet heeft in januari meer passagiers vervoerd. Dit bleek maandag uit de maandelijkse vervoerscijfers van de Britse prijsvechter.

Het passagiersvervoer steeg vorige maand met 11 procent op jaarbasis tot een totaal van ruim 4,7 miljoen. In december was nog sprake van een stijging van het passagiersvervoer met 15,1 procent.

De bezettingsgraad steeg van 85,0 procent in januari 2016 naar 86,2 procent een jaar later.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Passagiersvervoer Lufthansa gestegen

Bezettingsgraad fractioneel omhoog in januari.

(ABM FN-Dow Jones) Lufthansa Group heeft in januari op jaarbasis meer passagiers vervoerd, waarbij de bezettingsgraad fractioneel omhoog ging. Dit maakte de Duitse luchtvaartgroep donderdag bekend.

Het aantal passagiers van de groep steeg op jaarbasis met 12,6 procent tot 7,9 miljoen reizigers. De bezettingsgraad steeg met 0,4 procentpunt naar 76,0 procent.

Bij luchtvaartmaatschappij Lufthansa steeg het aantal passagiers met 2,3 procent naar 4,3 miljoen. Bij dochtermaatschappijen Swiss en Austrian Airlines was de stijging met respectievelijk 6,4 en 8,5 procent groter.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
luuk4
0
DeZwarteRidder
0
'Nieuwe wet tegen oneerlijke concurrentie luchtvaartmaatschappijen'

Gepubliceerd: 10 februari 2017 14:53 Laatste update: 10 februari 2017 15:29

De Europese Commissie bereidt een nieuwe wet voor die het mogelijk maakt om belastingen te heffen op niet-Europese vliegtuigmaatschappijen die Europese concurrenten beschadigen.

De wet moet moet oneerlijke concurrentie tegengaan, meldt persbureau Reuters vrijdag nadat ze een voorstel voor de wet hebben ingezien.

De maatregel zou vooral de oneerlijke concurrentie moeten tegengaan van luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten. Sommige maatschappijen zoals Qatar Airways, Emirates en Etihad Airways worden beschuldigd van het ontvangen van staatssteun en het krijgen van voordelen in eigen land.

Onder meer Air France-KLM en Lufthansa hebben overheden meerdere keren opgeroepen actie te ondernemen. Onlangs stopte KLM na 33 jaar met een rechtstreekse vlucht van Schiphol naar Doha, de hoofdstad van Qatar. De vlucht was niet meer rendabel door felle concurrentie.
voda
0
Transavia stopt met hub in Munchen

Besluit volgt een jaar na optuigen Duitse activiteiten.

(ABM FN-Dow Jones) Transavia heeft na krap een jaar besloten om te stoppen met de activiteiten op de Duitse markt. Dit meldde de prijsvechter van moederbedrijf Air France-KLM maandag.

"We gaan ons nu focussen op de uitbouw van onze lowcost positie in Nederland. De luchtvaartmaatschappij wil de komende jaren blijven groeien in Nederland, zowel op Schiphol als de regionale luchthavens", aldus directeur Mattijs ten Brink van Transavia.

Volgens Ten Brink waren de activiteiten in München over 2016 verlieslatend, mede door de opkomende concurrentie van TUIfly en Air Berlin. Ook 2017 zal naar verwachting resulteren in een negatief resultaat.

Een groot deel van het in München gestationeerde personeel zal zijn baan verliezen. De Duitse activiteiten worden gestaakt per eind oktober 2017.

In maart 2016 startte Transavia met het aanbieden van vluchten vanuit de Zuid-Duitse stad München, met behulp van vier Boeing 737-800 toestellen.

Het aandeel Air France-KLM sloot maandag op een groen Damrak 4,1 procent hoger op 5,30 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
VNV betreurt besluit Transavia om te stoppen in Munchen

Vliegersvereniging gaat in gesprek met bedrijf voor betrokken werknemers.

(ABM FN-Dow Jones) De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers betreurt het besluit van Air France-KLM dochter Transavia om de Duitse basis in München te sluiten. Dit maakte de VNV maandag bekend.

Transavia kondigde aan om de hub in München eind oktober dit jaar te sluiten vanwege slechte resultaten, waarbij ook de vooruitzichten voor dit jaar wijzen op een negatief resultaat. De prijsvechter van Air France-KLM had daarbij te lijden onder de opkomende concurrentie van TUIfly en Air Berlin.

In maart 2016 startte Transavia met het aanbieden van vluchten vanuit de Zuid-Duitse stad München, met behulp van vier Boeing 737-800 toestellen.

"Het stemt ons droef dat een bedrijfsonderdeel dat net is opgestart het levenslicht nooit echt heeft mogen zien. En bovenal dat net aangestelde werknemers al op zo'n korte termijn een einde van het avontuur zien komen", aldus voorzitter Steven Verhagen van VNV.

Een groot deel van het in München gestationeerde personeel zal zijn baan verliezen. "Een slag in het gezicht van de werknemers", oordeelde Verhagen, toevoegend voor de betrokkenen in gesprek te gaan met het bedrijf.

Het aandeel Air France-KLM sloot maandag op een groen Damrak 4,1 procent hoger op 5,30 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Lufthansa zet stap in pilotenconflict

Gepubliceerd op 15 feb 2017 om 13:31 | Views: 466


FRANKFURT (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Bij Lufthansa is een stap gezet in het al lang lopende conflict over het salaris van piloten. Een bemiddelaar is met voorstellen gekomen en die zijn door de Duitse luchtvaartmaatschappij geaccepteerd.

Pilotenvakbond Vereinigung Cockpit gaat de oplossing nu voorleggen aan zijn leden, waardoor in maart meer duidelijkheid wordt verwacht.

Eind vorig jaar legden vliegers van Lufthansa nog meerdere dagen het werk neer. Daardoor zagen honderdduizenden passagiers hun vlucht geannuleerd worden. Aanleiding was een ruzie over onder meer salarissen, pensioenen en de toekomstvisie van de directie van Lufthansa. De piloten vinden dat zij al te lang geen loonsverhoging hebben gehad.

Bij de nu voorgestelde oplossing zouden 5400 piloten bij Lufthansa meer loon tegemoet kunnen zien. Ook zouden er voor een beperkt aantal vliegtuigen speciale arbeidsvoorwaarden buiten de cao om worden afgesproken. De jaarlijkse kosten van Lufthansa nemen hierdoor met zo'n 85 miljoen euro toe. Over onder meer de pensioenen is nog geen overeenstemming bereikt.
voda
0
IAG realiseert sterk hogere winst op lagere omzet

Luchtvaartconcern voorziet in 2017 hoger bedrijfsresultaat.

(ABM FN-Dow Jones) International Consolidated Airlines Group (IAG) heeft in 2016 een sterk hogere winst op een gedaalde omzet gerealiseerd. Dit maakte het moederconcern van onder meer British Airways en het Spaanse Iberia vrijdag bekend.

De resultaatsverbetering was vooral te danken aan lagere brandstofkosten, maar ook aan andere kostenbesparingen. Het luchtvaartconcern had verder te maken met negatieve valuta-effecten ter hoogte van 460 miljoen euro, vooral als gevolg van de waardedaling van het Britse pond.

De omzet daalde met 1,3 procent naar 22,57 miljard euro, vooral als gevolg van een 2 procent lagere omzet in het passagiersvervoer. Het bedrijfsresultaat steeg met 7,2 procent naar 2,48 miljard euro en de nettowinst na belastingen steeg met 28,8 procent naar 1,95 miljard euro.

IAG verwacht in 2017 een hoger operationeel resultaat te realiseren, zei het concern vrijdag.

Het aandeel IAG staat vrijdag kort na opening beurs in Londen 2,7 procent hoger op 517,50 pence.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nigeriaanse luchtvaartsector in de knel

Het is crisis in de luchtvaartsector in Nigeria, de grootste economie en het land met de meeste inwoners van Afrika. De belangrijkste binnenlandse vliegmaatschappij, Arik Air, is overgenomen door de staat vanwege financiële problemen en wanbestuur bij het bedrijf. En dan gaat ook de internationale luchthaven in de hoofdstad Abuja nog eens tijdelijk dicht voor herstelwerkzaamheden.

De malaise speelt zich af tegen de achtergrond van economische malaise: Nigeria maakt voor het eerst in een kwart eeuw een recessie door die langer dan een heel kalenderjaar aanhoudt. De krimp in 2016 bedroeg 1,5%, zo werd deze week bekendgemaakt. Nigeria lijdt onder de lage olieprijs. Olie is goed voor tweederde van de overheidsinkomsten en 90% van de exportopbrengsten.

Busvervoer voor expats

De daling van de olieprijs heeft gezorgd voor een tekort aan dollars, wat de overheid heeft geprobeerd te bestrijden met devaluatie van de munt, de naira. Het dollartekort houdt echter aan. Buitenlandse vliegmaatschappijen hebben te maken gekregen met hogere rekeningen en met problemen bij het repatriëren van hun inkomsten uit de ticketverkoop in Nigeria. En dan is er soms ook nog een tekort aan kerosine.

In februari nam de overheid het dagelijkse bestuur over bij Arik Air. De maatschappij is operationeel sinds 2006 en vervoert meer dan de helft van alle vliegtuigpassagiers in Nigeria. De overheid zegt dat zij met de overname het vliegverkeer in Nigeria veiligstelt. Arik Air verbindt het commerciële knooppunt Lagos met de hoofdstad Abuja en met Port Harcourt in het oliegebied de Nigerdelta. De maatschappij geldt als een soort van busvervoer voor expats.

Nationale luchtvaartmaatschappij

De overheidsinstantie waar Arik Air nu onder valt, constateerde financiële moeilijkheden en slecht bestuur bij de maatschappij, maar is ook bezorgd over de operationele chaos waarmee passagiers in Nigeria al langer bekend zijn. Toestellen van Arik Air vertrekken geregeld te laat, en soms helemaal niet.

De Nigeriaanse krant ThisDay sprak deze week in een commentaar haar zorgen uit over de toekomst van Arik Air na de staatsinterventie. De krant onderkent de problemen bij het luchtvaartbedrijf, maar stelt ook dat de staat niet bepaald de beste reputatie heeft als manager. ThisDay noemt het voorts ‘een publiek geheim’ dat de federale regering al langere tijd uit was op de totstandbrenging van een nationale luchtvaartmaatschappij. De staat heeft volgens ThisDay de huidige crisis aangegrepen om zich Arik Air toe te eigenen.

West-Afrika

Onder het nieuwe management komen de vluchten naar onder meer New York, Londen en Johannesburg te vervallen. Arik Air gaat zich, behalve op het binnenland, richten op de bestaande bestemmingen in West-Afrika. Arik Air is de voornaamste maatschappij in deze regio.

Vluchten náár Nigeria staan intussen ook onder druk. United Airlines uit Amerika en Ibera uit Spanje zijn gestopt, mede door de problemen met de toegang tot harde valuta in Nigeria.

Vanaf 8 maart willen de Nigeriaanse autoriteiten bovendien de luchthaven in Abuja sluiten voor zes weken om reparaties aan de landingsbaan mogelijk te maken. Mensen die van de belangrijkste handelsstad Lagos naar de hoofdstad willen, staat dan een autorit van meer dan tien uur te wachten. Of ze moeten vliegen naar de noordelijke stad Kaduna en daar de auto pakken. De omgeving van Kaduna staat echter niet te boek als volledig veilig, en de luchthaven is niet berekend op intensief vliegverkeer. Air France, British Airways en Lufthansa zijn niet van plan hun vluchten naar Abuja te verplaatsen naar Kaduna. KLM vloog al niet op Abuja, maar alleen op Lagos.

fd.nl/economie-politiek/1190612/niger...
voda
0
Luchtvrachtbranche is 2017 goed begonnen

Gepubliceerd op 6 mrt 2017 om 14:42 | Views: 351 |

GENÈVE (AFN) - De luchtvrachtsector is 2017 goed begonnen. De vraag nam in januari met 6,9 procent toe vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee blijft de groei ruim boven het gemiddelde over de afgelopen vijf jaar, meldde de mondiale brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen IATA maandag.

Tegenover de nog altijd sterke groei van de vraag, stond een veel zwakkere toename van de capaciteit. Luchtvaartmaatschappijen hadden in januari 3,5 procent meer vrachtruimte beschikbaar. Dat de vraag veel sterker toeneemt dan het aanbod, zou ook de prijzen ten goede moeten komen, meent IATA-topman Alexandre de Juniac.

De vraag naar vrachtvervoer steeg het sterkst bij Afrikaans vervoerders (ruim 24 procent). Hun aandeel in de totale markt is evenwel beperkt. Europese luchtvaartmaatschappijen boekten een groei van 8,7 procent, terwijl hun directe concurrenten in het Midden-Oosten een toename van 8,4 procent meldden. Alleen in Latijns-Amerika was sprake van een daling, met 4,1 procent.
voda
0
Fors meer vraag naar vliegtickets

Gepubliceerd op 7 mrt 2017 om 13:38 | Views: 578

GENÈVE (AFN) - De wereldwijde vraag naar vliegtickets is in januari stevig toegenomen. Uit dinsdag gepubliceerde cijfers van brancheorganisatie IATA blijkt dat de vraag naar vliegreizen in de eerste maand van 2017 de sterkste groei beleefde in meer dan vijf jaar.

Het aantal door passagiers afgelegde kilometers lag in januari 9,6 procent hoger dan een jaar eerder. De vraag groeide daarmee harder dan het aanbod. De capaciteit bij luchtvaartmaatschappijen nam namelijk met 8 procent toe.

Het Midden-Oosten en Azië waren in januari de regio's met de sterkste groei, respectievelijk 14,4 en 10,9 procent. Europese luchtvaartmaatschappijen zagen de vraag met 8,3 procent toenemen. In Noord-Amerika lag het groeicijfer met 3,2 procent het laagste van alle regio's.
voda
0
Vliegen iets onveiliger in 2016

Gepubliceerd op 10 mrt 2017 om 10:58 | Views: 769

MONTREAL (AFN) - De wereldwijde luchtvaartindustrie kende in 2016 een iets onveiliger jaar, met meer fatale ongelukken en meer dodelijke slachtoffers dan in 2015. Dat maakte brancheorganisatie IATA vrijdag bekend.

Vorig jaar waren er tien vliegtuigongelukken met dodelijke afloop, waarbij 268 mensen overleden. Het ging daarbij om vier commerciële vluchten en zes vrachttoestellen. In 2015 waren er vier fatale ongelukken met 136 slachtoffers. Het gemiddelde in de voorgaande vijf jaar ligt op 13,4 fatale ongevallen met 371 doden.

De ongelukkenratio kwam vorig jaar op 0,39. Dat betekent dat er één groot ongeval was per 2,56 miljoen vluchten. Die ratio lag in 2015 nog op 0,32. In totaal vlogen vorig jaar 3,8 miljard mensen in 40,4 miljoen veilige vluchten, aldus de IATA.

Afrika

Opvallend genoeg vonden er vorig jaar helemaal geen dodelijke vliegtuigongelukken plaats in sub-Sahara Afrika. Dat is voor het eerst in de afgelopen tien jaar, stelt de IATA.

Volgens IATA-voorzitter Alexandre de Juniac deed de luchtvaartsector in 2016 in een aantal opzichten een stapje terug na het uitzonderlijk veilige 2015, maar blijft vliegen de veiligste vorm van langeafstandsreizen.
voda
0
Lufthansa sluit akkoord met pilotenbond

Gepubliceerd op 15 mrt 2017 om 11:18 | Views: 445

FRANKFURT (AFN) - Lufthansa heeft zicht op een einde aan een slepend conflict met de piloten. De Duitse luchtvaartgroep heeft een principeakkoord gesloten met vakbond Vereinigung Cockpit (VC) waarin voor alle twistpunten een oplossing is gevonden. Dat maakten de twee partijen woensdag bekend.

Lufthansa en VC voerden sinds 2014 een verbeten strijd over arbeidsvoorwaarden en over de toekomstplannen van de luchtvaartgroep. Het kwam herhaaldelijk tot stakingen, waar vele miljoenen reizigers last van hadden. De economische schade loopt in de honderden miljoenen.

De piloten gaan akkoord met aanpassingen van de pensioenregeling waardoor de risico's voor Lufthansa worden verminderd. Ook zijn nieuwe afspraken gemaakt over lonen en productiviteit die zorgen voor lagere kosten. Daar staat een ruimere winstdelingsregeling tegenover en de belofte dat er promotiekansen komen voor honderden vliegers.
voda
0
Lufthansa boekt meer winst

Stakingskosten drukken de resultaten.

(ABM FN-Dow Jones) Lufthansa heeft in 2016 meer winst geboekt en verwacht in het lopende jaar licht hogere resultaten te realiseren. Dit meldde de Duitse luchtvaartmaatschappij donderdag voorbeurs.

Topman Carsten Spohr stelde dat Lufthansa sterker in zijn schoenen staat dan een jaar eerder en verwacht dat de marges uit eerdere jaren gehandhaafd kunnen worden.

In het lopende jaar wil Spohr de kosten verder terugbrengen, gezien dit volgens de topman de enige manier is om de daling van de omzet en hogere brandstofkosten mee op te vangen.

De omzet van Lufthansa daalde in 2016 met 1,2 procent van 32,1 miljard naar 31,7 miljard euro. Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBIT) nam met 3,6 procent af tot krap 1,8 miljard euro en lag daarmee in lijn met de doelstelling die de luchtvaartmaatschappij had gecommuniceerd met de markt. De resultaten werden voor 100 miljoen euro gedrukt door kosten gerelateerd aan stakingen.

Onder de streep restte een nettowinst van 1,8 miljard euro. In 2015 verdiende Lufthansa nog 1,7 miljard euro. De winsten werden volgens Lufthansa gedreven door een positieve ontwikkeling bij passagiersvervoer. Bovendien werd opgemerkt dat de totale kosten sneller dalen dan de brandstofkosten.

Aandeelhouders kunnen over 2016 een dividend van 0,50 euro per aandeel tegemoet zien, vergelijkbaar met het dividend uit 2015.

Kwartaalcijfers

In het vierde kwartaal van 2016 nam de omzet van Lufthansa toe met 0,5 procent tot 7,8 miljard euro. Dit resulteerde evenwel in een forse daling van het aangepaste bedrijfsresultaat van 124 miljoen naar 75 miljoen euro.

Onder de streep resteerde een verlies van 75 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder leed de luchtvaartmaatschappij nog een verlies van 50 miljoen euro.

Outlook

Voor het lopende boekjaar mikt Lufthansa op een iets hoger aangepast bedrijfsresultaat dan de gerapporteerde 1,8 miljard euro over 2016.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Alitalia schrapt 2000 banen

Gepubliceerd op 17 mrt 2017 om 20:14 | Views: 26


ROME (AFN/DPA) - De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia schrapt circa 2000 banen. Dat meldde het management van Alitalia vrijdag na een ontmoeting met vertegenwoordigers van de vakbonden. De banenreductie is onderdeel van een reddingsplan voor het noodlijdende concern.

Alitalia biedt momenteel werk aan zo'n 12.500 mensen, voornamelijk in Italië. Volgens topman Cramer Ball zijn de ingrepen ,,pijnlijk maar noodzakelijk", zo zei hij in een reactie.

Eerder deze week maakte het concern bekend dat het 1 miljard euro wil bezuinigen. Dit is nodig om weer in de zwarte cijfers terecht te komen. Onder meer worden de intercontinentale activiteiten onder de loep genomen en worden contracten met toeleveranciers heronderhandeld.
voda
0
American Airlines koopt belang China Southern

Gepubliceerd op 28 mrt 2017 om 07:24 | Views: 613

HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - American Airlines heeft overeenstemming bereikt met China Southern Airlines over een strategische samenwerking, waarbij het Amerikaanse bedrijf voor 200 miljoen dollar een belang koopt in de Chinese branchegenoot.

Met de investering krijgt American Airlines een aandelenbelang van 2,7 procent in de grootste luchtvaartmaatschappij van de Volksrepubliek China. Verder gaan de ondernemingen samenwerken op het gebied van vluchten en reizigers. Door de samenwerking versterkt American Airlines zijn positie in China, terwijl China Southern zijn zichtbaarheid op de Amerikaanse markt vergroot. Chinese zakenmedia meldden vorige week al dat de bedrijven overleg aan het voeren waren.

China Southern is een belangrijke samenwerkingspartner van het Frans-Nederlandse Air France-KLM. Beide maatschappijen zijn lid van de luchtvaartalliantie SkyTeam. Daartoe behoort ook het Amerikaanse Delta Air Lines, dat weer een concurrent is van American Airlines.
voda
0
Vliegtuigen Thomas Cook België naar Lufthansa

Gepubliceerd op 30 mrt 2017 om 13:44 | Views: 468

BRUSSEL (AFN) - Reisorganisatie Thomas Cook brengt haar Belgische chartermaatschappij onder bij Brussels Airlines. Dat dochterbedrijf van de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa neemt twee vliegtuigen, 160 man vliegend personeel en alle landingsrechten over van zijn branchegenoot. Veertig grondmedewerkers verliezen hun baan.

Dat maakten de twee partijen donderdag bekend. Financiële details werden daarbij niet onthuld. Door de deal, die komend najaar moet zijn voltooid, kan Thomas Cook naar eigen zeggen zijn Belgische klanten een ruimer aanbod aan bestemmingen voorschotelen, waarbij Brussels Airlines het merendeel van de vluchten verzorgt.

Brussels Airlines en Thomas Cook gaan daarnaast samen de mogelijkheden onderzoeken om de komende jaren nieuwe, verre bestemmingen te gaan aanvliegen. Gedacht wordt aan zonnige oorden in Noord-Amerika, het Caribisch gebied, Afrika en Azië.

Vakbonden

De plannen moeten nog wel worden voorgelegd aan de ondernemingsraad van Thomas Cook Airlines België. De Belgische vakbonden spraken donderdag van een zware klap voor het personeel. ,,De teloorgang van de luchtvaartindustrie blijft aanhouden'', lieten zij weten.

Brussels Airlines zelf werd eerder dit jaar volledig eigendom van Lufthansa, dat al langer over een aandelenbelang van 45 procent beschikte. Het Duitse concern heeft zijn Belgische aanwinst, die circa vijftig vliegtuigen telt, met behoud van de eigen naam ondergebracht bij budgetmaatschappij Eurowings.
voda
0
Ryanair vervoert weer meer passagiers

Stijging van 10 procent in maart.

(ABM FN-Dow Jones) Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft in maart opnieuw flink meer passagiers vervoerd. Dit bleek dinsdag uit vervoerscijfers van de Ierse prijsvechter.

Het passagiersvervoer steeg vorige maand met 10 procent op jaarbasis van 8,5 miljoen naar 9,4 miljoen reizigers.

De bezettingsgraad bleef daarbij ten opzichte van maart 2015 gelijk op 94 procent.

"Ondanks het ontbreken van Pasen in de maand maart dit jaar, konden we het aantal passagiers laten stijgen en de bezettingsgraad gelijk houden, mede dankzij lagere tarieven en ons klantenverbeteringsprogramma", zei chief marketing officer Kenny Jacobs van Ryanair in een toelichting. Bovendien moesten we ruim 530 vluchten annuleren als gevolg van herhaalde stakingen van luchtverkeersleidings- en afhandelingspersoneel, wat ons circa 100.000 klanten heeft gekost", voegde de directeur toe.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
1.885 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Air France-KLM Meer »

Koers 10,100   Verschil +0,09 (+0,90%)
Laag 9,758   Volume 1.598.824
Hoog 10,100   Gem. Volume 2.934.150
14-okt-19 15:50
label premium

Air France-KLM: turbulenties

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium