Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sectornieuws

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.887 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Voormalig KPN-bestuurder naar Lufthansa

Gepubliceerd op 7 dec 2016 om 11:09 | Views: 1.412


FRANKFURT (AFN) - Voormalig KPN-bestuurder Thorsten Dirks gaat per 1 mei 2017 aan de slag bij Lufthansa. Hij wordt binnen de raad van bestuur van de Duitse luchtvaartgroep verantwoordelijk voor onder meer de prijsvechter Eurowings. Dat maakte Lufthansa woensdag bekend.

Dirks (53) werkte bij de Duitse mobiele aanbieder E-Plus toen die in 2000 werd overgenomen door KPN. Binnen het Nederlandse telecombedrijf klom hij op tot directeur van E-Plus. Vanaf 2011 had hij daarnaast als bestuurslid alle mobiele activiteiten van KPN onder zijn hoede

Toen E-Plus in 2014 werd verkocht aan Telefónica Deutschland, werd Dirks topman van het fusiebedrijf, waarin KPN nog altijd een minderheidsbelang heeft. Hij kondigde daar vorige maand verrassend zijn vertrek aan.

Bij Lufthansa is Dirks de opvolger van Karl Ulrich Garnadt, die komend voorjaar na 38 jaar in dienst van de luchtvaartmaatschappij afscheid neemt. Hij zal de verdere ontwikkeling van Eurowings tot een volwaardige prijsvechter in goede banen moeten leiden.
voda
0
Lufthansa vervoerde meer passagiers in november

Bezettingsgraad licht gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) Lufthansa Group heeft in november op jaarbasis meer passagiers vervoerd. Dit maakte de Duitse luchtvaartgroep vrijdag bekend.

Het aantal passagiers liep op jaarbasis met 5,9 procent op tot 7,6 miljoen reizigers met een bezettingsgraad van 75,8 procent; een stijging met 0,5 procentpunt.

Bij dochtermaatschappijen Swiss en Austrian Airlines steeg het aantal passagiers eveneens, met respectievelijk 4,3 en 10,9 procent. Deze stijgingen houden verband met de stakingen bij Lufthansa, als gevolg waarvan deze maatschappijen bijsprongen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Corendon slaat handen ineen met Ryanair

Gepubliceerd op 12 dec 2016 om 16:28 | Views: 65

AMSTERDAM (AFN) - Reisorganisatie Corendon slaat de handen ineen met luchtvaartmaatschappij Ryanair. Dat meldde Corendon-topman Steven van der Heijden maandag tijdens een presentatie van de toekomstplannen van het bedrijf.

Vanaf april biedt Corendon reizen aan waarbij gebruik wordt gemaakt van vluchten van Ryanair. Het is volgens Van der Heijden voor het eerst dat Ryanair een dergelijke samenwerking met een reisorganisatie aangaat. De aankondiging volgt kort op een soortgelijke overeenkomst die Corendon-concurrent TUI Nederland sloot met easyJet.

Ibiza, Mallorca, Malaga en Faro zijn de eerste vier bestemmingen waarbij gebruik wordt gemaakt van vluchten van Ryanair. Mocht de samenwerking succesvol zijn dan is de kans groot dat meer bestemmingen worden toegevoegd.
voda
0
Fors banenverlies luchtvaartmaatschappij SAS

Gepubliceerd op 13 dec 2016 om 13:56 | Views: 632

SOLNA (AFN/BLOOMBERG) - De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS schrapt duizend kantoorbanen. De ingreep moet helpen de eerder aangekondigde kostenbesparingen bijna te verdubbelen. Dat is nodig om de steeds zwaardere concurrentie het hoofd te bieden, liet het bedrijf dinsdag weten.

Waar SAS afgelopen jaar nog volop kon profiteren van een aantrekkende vraag en relatief lage brandstofprijzen, ziet het plaatje er momenteel tijd een stuk minder zonnig uit. Al in het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar, dat op 1 november is begonnen, voorziet het bedrijf een afname van de winst.

Het zeventig jaar oude bedrijf, voor bijna de helft eigendom van de Zweedse, Deense en Noorse overheid, kampt met groeiende concurrentie van branchegenoten als Norwegian Air. Die kunnen tickets dankzij de inzet van goedkoop, buitenlands personeel veel goedkoper aanbieden.

SAS was al van plan de kosten in de jaren tot en met 2019 met omgerekend ruim 80 miljoen euro te verlagen. Dat besparingsdoel is opgeschroefd tot een krappe 155 miljoen euro. Die extra bezuinigingen mogen de groei van de vloot en het aanbod aan met name verre bestemmingen niet afremmen.

De luchtvaartmaatschappij overweegt daarnaast in andere landen uitvalsbases op te zetten. Ook dat kan helpen de kosten te drukken. Personeel is in de eigen thuislanden van SAS zo'n 72 procent duurder dan gemiddeld in de Europese Unie. Zo'n stap kan wel stuiten op fel verzet van de vakbonden.
voda
0
Delta Air Lines positief over 2017

Luchtvaartconcern verhoogt tevens operationele marge vierde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Delta Air Lines ziet een positief momentum voor de omzet per eenheid richting het nieuwe jaar. Dit zei de tweede luchtvaartmaatschappij van Amerika donderdag tijdens een beleggersdag.

De omzet per eenheid, die geldt als graadmeter voor de markt, zal aan het eind van dit jaar met drie procent dalen en dat is een minder sterke afname dan de drie tot vijf procent die eerder was voorzien. De omzetontwikkeling is vervolgens in de eerste drie maanden van 2017 stabiel, aldus Delta.

De outlook voor het vierde kwartaal werd donderdag ook opwaarts bijgesteld. Waar eerder een operationele marge van tussen de 9,5 en 10,5 procent werd voorzien, gaat Delta nu uit van een bandbreedte van tussen de 10,5 en 11,0 procent.

De capaciteitsgroei wordt in 2017 beperkt tot gemiddeld 1 procent, waarbij een verwachte capaciteitsgroei van 2 procent in Amerika een krimp van 1 procent op internationale routes compenseert.

Kort na opening van de beurzen in Amerika steeg het aandeel Delta 2,9 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
EasyJet piloten accepteren nieuwe CAO

Akkoord bereikt na vier stakingen.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse piloten van de Engelse budgetmaatschappij easyJet hebben ingestemd met de nieuwe CAO. Dit maakte de pilotenvakbond VNV dinsdag bekend.

Begin november hebben de directie van easyJet en de VNV een principe-akkoord bereikt. Dat akkoord is dinsdag op de ledenraad vrijwel unaniem door de piloten van easyJet aanvaard, meldde de vakbond.

Aan de nieuwe CAO zijn in de afgelopen maanden vier stakingen vooraf gegaan.

Volgens de VNV heeft de directie van easyJet op alle drie "kernpunten" moten inleveren, te weten doorbetaling bij ziekte, meer controle over het rooster en een beter pensioen.

De CAO gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 juli 2016, loopt tot 1 april 2019 en geldt alleen voor de in Nederland gestationeerde vliegers van easyJet.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Franse piloten Transavia staken mogelijk in kerstweekeinde

Air France-KLM dochter bereidt maatregelen voor.

(ABM FN-Dow Jones) Piloten van de Franse tak van Transavia hebben de directie van de budgetmaatschappij van Air France-KLM officieel gemeld in het kerstweekeinde te gaan staken. Dit bevestigde een woordvoerster van Transavia woensdag desgevraagd tegen ABM Financial News.

Het betreft een groep bij Transavia France gedetacheerde Air France-vliegers, die met de actie betere arbeidsvoorwaarden willen afdwingen.

De groep dreigt van 23 tot en met 26 december het werk neer te leggen, maar de actie wordt volgens Franse media niet gesteund door de Franse pilotenvakbond SNPL.

"Transavia France heeft volledige kennis van de eisen van het collectief en verklaart dat deze onderdeel zijn van de wereldwijde onderhandelingen [over een collectieve arbeidsovereenkomst] die nu gaan beginnen", zei de Franse tak van Transavia in een officiële verklaring.

"Transavia France betreurt ten zeerste de consequenties die deze acties in het kerstweekeinde kunnen hebben voor haar klanten. Teams in het bedrijf zijn en worden volledig gemobiliseerd om ieder ongemak te minimaliseren", zo vervolgde de verklaring van de directie van Transavia France.

De Franse tak van de prijsvechter zal later op woensdag waarschijnlijk met een nieuwe verklaring komen over de status van de aangekondigde acties en eventuele gevolgen voor de vluchtuitvoering, zei de woordvoerster van Transavia tegen ABM Financial News.

Het aandeel Air France-KLM noteerde woensdag op een iets lager Damrak 0,7 procent in het rood op 5,42 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Staking Franse piloten Transavia gaat door

Transavia France voorziet geen consequenties voor vluchtschema op vrijdag.

(ABM FN-Dow Jones) De staking van piloten bij Transavia France gaat vrijdag van start, maar zal geen enkele consequenties hebben voor het vluchtschema op die dag. Dit bevestigde een woordvoerster van Transavia vrijdag desgevraagd tegen ABM Financial News.

Bij de staking is 24 procent van de piloten van Transavia France betrokken. Het gaat om 20 vliegers die door Air France bij Transavia France zijn gedetacheerd en die daar betere arbeidsvoorwaarden eisen. Ze dreigen het hele kerstweekeinde tot en met 26 december het werk neer te leggen.

"Transavia France zal de komende dagen van dag tot dag bekijken wat de consequenties van de acties voor de dienstregeling van de volgende dagen zijn en dat ook melden. Transavia Nederland is overigens geheel niet bij het conflict betrokken, want het gaat om een specifiek Frans arbeidsgeschil tussen lokale vliegers en de directie van Transavia France", zei woordvoerster Marisca Kensenhuis van Transavia.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Air France-KLM donderdag 1,0 procent hoger op 5,41 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Ryanair vervoert meer passagiers

In december stijging van 20 procent op jaarbasis.

(ABM FN-Dow Jones) Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft in december flink meer passagiers vervoerd. Dit bleek woensdag uit vervoerscijfers van de Ierse prijsvechter.

Het passagiersvervoer steeg vorige maand met 20 procent op jaarbasis van 7,5 miljoen naar 9,0 miljoen. De bezettingsgraad dikte daarbij aan met 3 procentpunt ten opzichte van december 2015, tot 94 procent.

Volgens chief marketing officer Kenny Jacobs van Ryanair was de stijging vooral te danken aan de lage prijzen in december en het aanhoudende succes van het 'Always Getting Better' klantenprogramma.

De concurrent van Air France-KLM sprak woensdag de verwachting uit dat de ticketprijzen verder zullen dalen in de zomer van dit jaar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Staking dreigt bij British Airways

Gepubliceerd op 4 jan 2017 om 14:25 | Views: 405

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Een deel van het cabinepersoneel bij luchtvaartmaatschappij British Airways legt volgende week dinsdag voor twee dagen het werk neer. Dat heeft vakbond Unite aangekondigd, nadat de leden een verbeterd loonaanbod van het bedrijf hadden weggestemd.

Het gaat om stewards en stewardessen die na 2010 in dienst zijn getreden en het moeten stellen met aanmerkelijk slechtere arbeidsvoorwaarden dan hun collega's die al langer bij BA werken. Zij klagen al geruime tijd dat zij van het salaris maar moeilijk rond kunnen komen. Ook is hun rusttijd tussen vluchten korter.

De laatste staking van het cabinepersoneel van BA was de directe aanleiding voor de huidige tweedeling binnen het korps. De stewards en stewardessen weigerden in 2010 akkoord te gaan met een versobering van de arbeidsvoorwaarden. Daarom besloot het luchtvaartbedrijf alleen nog nieuw personeel aan te nemen op nieuwe, uitgeklede contracten.

Van de 4500 werknemers die sindsdien in dienst zijn gekomen, zijn er 2500 aangesloten bij Unite. In totaal werken 16.000 mensen bij BA in de cabine. De luchtvaartmaatschappij gaat er vooralsnog van uit dat de gevolgen van de acties voor de passagiers beperkt zullen blijven. Doel blijft om iedereen op zijn of haar bestemming te krijgen, aldus het bedrijf.

De bemanningsleden met slechtere contracten worden ingezet op vluchten van Londen naar een beperkt aantal bestemmingen, zowel binnen als buiten Europa. Schiphol zit daar niet bij.
voda
0
Passagiersrecord voor prijsvechter Norwegian

Gepubliceerd op 5 jan 2017 om 13:00 | Views: 660

OSLO (AFN) - De Noorse luchtvaartmaatschappij Norwegian heeft afgelopen jaar een recordaantal van zo'n 30 miljoen passagiers vervoerd, ongeveer evenveel als KLM. Dat zijn er 3,6 miljoen meer dan een jaar eerder, meldde de prijsvechter donderdag.

Norwegian voegde 34 nieuwe bestemmingen toe en nam 21 nieuwe vliegtuigen in gebruik. De vraag naar tickets nam sterker toe dan het aanbod, want de gemiddelde bezettingsgraad van de vliegtuigen steeg met 2 procentpunt naar 88 procent.

Een groter aanbod aan vluchten naar verre oorden leverde volgens Norwegian een fikse bijdrage aan de groei. Het Noorse bedrijf is met relatief goedkope vluchten over de Atlantische Oceaan een geduchte concurrent voor Air France-KLM, Lufthansa en British Airways.

Ambitieuzere plannen

Zo zitten de vliegtuigen die op en neer vliegen tussen Parijs en diverse Amerikaanse steden, volgens topman Bjørn Kjos ,,min of meer vol''. Circa drie op de tien reizigers die intercontinentaal vliegen met Norwegian, doen dat met een overstap binnen Europa. Dat zijn voor een prijsvechter relatief veel overstappers.

Voor komend jaar hebben de Noren nog ambitieuzere plannen. Vooral het vluchtaanbod tussen de Britse eilanden en de Verenigde Staten wordt uitgebreid. Ook komen er voor het eerst verre bestemmingen bij buiten de VS. Welke dat zijn, is nog niet bekendgemaakt.

Concurrent Air Berlin heeft juist een erg moeizaam jaar achter de rug. Daar daalde het aantal reizigers in 2016 met 4,4 procent naar een kleine 29 miljoen, het minste in zeven jaar. Het bedrijf wist wel de bezettingsgraad op peil te houden, door te snoeien in het stoelaanbod.
voda
0
Groeitempo passagiersvervoer EasyJet neemt toe

In december stijging van liefst 15,1 procent op jaarbasis.

(ABM FN-Dow Jones) Luchtvaartmaatschappij EasyJet heeft in december 2016 flink meer passagiers vervoerd dan in dezelfde maand een jaar eerder en de stijging was bovendien een stuk groter dan in november. Dit bleek vrijdag uit de maandelijkse vervoerscijfers van de Britse prijsvechter.

Het passagiersvervoer steeg vorige maand op jaarbasis met 15,1 procent naar krap 5,6 miljoen passagiers. In november werd nog een groei van 2,9 procent gerealiseerd.

De bezettingsgraad steeg in december op jaarbasis van 86,6 naar 89,9 procent.

Jaarcijfers

Over heel 2016 vervoerde EasyJet krap 74,5 miljoen passagiers, een stijging van 6,6 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De bezettingsgraad verslechterde daarbij met 0,1 procentpunt tot 91,5 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
100%Marc
0
Vervoerscijfers dec zou de koers toch moeten steunen. Koers jaar geleden 7,80

In totaal, dat wil zeggen inclusief Transavia, vervoerde Air France-KLM in december 7,2 miljoen passagiers, een stijging van 7,6 procent.
voda
0
Lufthansa vervoerde meer passagiers in december

Bezettingsgraad gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) Lufthansa Group heeft in december op jaarbasis meer passagiers vervoerd en realiseerde daarbij een hogere stoelbezettingsgraad. Dit maakte de Duitse luchtvaartgroep dinsdag bekend.

Het aantal passagiers van de groep liep op jaarbasis met 5,9 procent op tot 7,8 miljoen reizigers. De bezettingsgraad steeg met 1,3 procentpunt naar 77,7 procent.

Bij luchtvaartmaatschappij Lufthansa steeg het aantal passagiers met 4,1 procent naar 4,3 miljoen. Bij dochtermaatschappijen Swiss en Austrian Airlines was de stijging met respectievelijk 6,9 en 13,2 procent groter. Eurowings, de budgetmaatschappij van de groep, boekte 10,3 procent meer passagiers.

Deze stijgingen houden verband met de stakingen bij Lufthansa, als gevolg waarvan deze maatschappijen bijsprongen.

De Lufthansa Group realiseerde in heel 2016 met 109,7 miljoen reizigers een stijging van 1,8 procent in het passagiersvervoer.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Lufthansa voorbijgestreefd door Ryanair

Gepubliceerd op 10 jan 2017 om 16:40 | Views: 314

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Ierse prijsvechter Ryanair is in 2016 het Duitse Lufthansa voorbijgestreefd als luchtvaartmaatschappij met de meeste passagiers van Europa. Lufthansa meldde dinsdag vorig jaar in totaal 110 miljoen passagiers te hebben vervoerd. Ryanair zei eerder dat er wel 117 miljoen mensen in zijn toestellen zaten.

Lufthansa, waarbij ook Eurowings, Swiss en Austrian Airlines horen, zag zijn passagiersstroom slechts met bijna 2 procent aantrekken, terwijl Ryanair 15 procent groei liet zien. Bij concurrenten IAG (het moederbedrijf van British Airways en Iberia) en Air France-KLM kwam het aantal reizigers uit op respectievelijk 101 miljoen en 93 miljoen.

In de luchtvaart wordt ook veel gekeken naar het aantal door passagiers gevlogen kilometers. Dan staat Air France-KLM al jaren bovenaan de lijst. Vorig jaar vlogen klanten van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie in totaal 261 miljard kilometer. Dat was 2 procent meer dan een jaar eerder.

IAG zit Air France-KLM hier wel op de hielen. De Britten boekten een groei van 10 procent tot 243,5 miljard kilometer. Lufthansa completeert de top drie met 227 miljard door passagiers gevlogen kilometers, krap 3 procent meer dan in 2015.
voda
0
Groei aantal vliegreizigers trekt weer aan

Gepubliceerd op 11 jan 2017 om 12:31 | Views: 291

GENÈVE (AFN) - De wereldwijde vraag naar vliegtickets vertoonde in november vorig jaar de sterkste groei in negen maanden. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van brancheorganisatie IATA.

Het aantal door passagiers afgelegde kilometers lag in november 7,6 procent hoger dan een jaar eerder. De vraag groeide daarmee harder dan het aanbod. De capaciteit bij luchtvaartmaatschappijen nam met 6,5 procent toe. In oktober steeg de vraag met 5,8 procent op jaarbasis.

Het Midden-Oosten en Azië waren in november de regio's met de sterkste groei, respectievelijk 11 en 9,9 procent. Europese luchtvaartmaatschappijen zagen de vraag met 8,4 procent toenemen. In Noord- en Latijns-Amerika waren de groeicijfers met 3,1 en 4,8 procent lager dan gemiddeld.

2017

,,De sterkere vraag naar vliegreizen weerspiegelt én ondersteunt een aantrekkende groei van de wereldeconomie'', zei IATA-topman Alexandre de Juniac. Hoe het de sector dit jaar zal vergaan, hangt volgens hem in hoge mate af van de verdere economische ontwikkelingen, nu het stuwende effect van de lage brandstofprijzen is uitgewerkt.

De Fransman gaat er vanuit dat de branche als geheel in 2017 opnieuw winstgevend zal zijn, maar waarschuwde dat de vooruitzichten erg onzeker zijn. Zo blijft de dreiging van terrorisme een stempel drukken op de mondiale luchtvaart. Ook de opkomst van protectionistische sentimenten is volgens De Juniac reden tot zorg.
voda
0
Etihad wil belang in Lufthansa - media

Zou gaan om 30 tot 40 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Etihad wil een groot belang in Lufthansa. Dit schreef een Italiaanse krant dinsdag.

Het bedrijf uit Abu Dhabi zou een belang van 30 tot 40 procent in de Duitse luchtvaartonderneming willen nemen als onderdeel van diens voornemen zijn kapitaal te vergroten.

Etihad heeft ook belangen in het verlieslatende Air Berlin en Alitalia. De investering in het Duitse bedrijf zou onderdeel zijn van een bredere herstructurering bij deze ondernemingen.

Lufthansa gaf geen commentaar op het bericht.

Het aandeel Lufthansa steeg dinsdag 6,1 procent tot 12,01 euro, maar een handelaar in Frankfurt gaf aan dat een dubbelcijferig percentage op het bord zou staan als de markt het verhaal zou geloven.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Meer omzet voor prijsvechter easyJet

Gepubliceerd op 24 jan 2017 om 08:18 | Views: 595

LONDEN (AFN) - EasyJet heeft in de laatste drie maanden van 2016 geprofiteerd van een sterk groeiende vraag naar vliegreizen. Wel stonden de ticketprijzen nog altijd sterk onder druk, terwijl ook het zwakke pond de Britse luchtvaartmaatschappij in de weg zat.

EasyJet zag de omzet in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 7,2 procent toenemen naar 997 miljoen pond (1,16 miljard euro). De prijsvechter vervoerde 17,4 miljoen passagiers, 8,2 procent meer dan een jaar eerder. Doordat de capaciteit sterker toenam, met 8,6 procent, zaten de vliegtuigen gemiddeld genomen iets minder vol.

De val van het Britse pond raakt easyJet stevig. Het bedrijf behaalt een vrij fors deel van zijn omzet in ponden, maar maakt veel kosten in andere valuta's. Brandstof wordt bijvoorbeeld afgerekend in dollars, net als kosten die komen kijken bij de aanschaf of het leasen van vliegtuigen.

Sowieso lopen de brandstofprijzen op sinds de OPEC-landen nieuwe afspraken hebben gemaakt over de olieproductie. EasyJet gaat er wel vanuit dat de duurdere kerosine zal zorgen voor meer discipline bij luchtvaartmaatschappijen wat betreft de uitbreiding van hun capaciteit, Dat kan de druk op de ticketprijzen wat verlichten.

EasyJet behoort met KLM en Transavia tot de grootste gebruikers van Schiphol. Die positie wil het bedrijf graag behouden, zei bestuursvoorzitter Carolyn McCall dinsdag. Ze zei dat easyJet in gesprek is met de luchthaven over de krapte die komend jaar dreigt te ontstaan.

Schiphol zag het aantal vliegbewegingen afgelopen jaar sterk groeien, ook doordat easyJet zijn aanbod flink uitbreidde. Daardoor zit de luchthaven al bijna aan het maximale aantal starts en landingen dat met omwonenden is afgesproken om de geluidshinder binnen de perken te houden.
voda
0
Vraag naar luchtvrachtvervoer steeg in 2016

Gepubliceerd op 1 feb 2017 om 11:50 | Views: 355

GENÈVE (AFN) - De vraag naar vrachtvervoer door de lucht is vorig jaar met 3,8 procent gegroeid. Dat meldde de internationale brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen IATA woensdag.

herstelde in de tweede helft van 2016, na een zwakke start van het jaar. Uiteindelijk was de groei in alle regio's zichtbaar, behalve in Zuid-Amerika. Europese luchtvaartmaatschappijen konden het leeuwendeel van de groei op hun conto schrijven.

IATA-topman Alexandre de Juniac sprak van een goed jaar en wees op aanhoudende exportorders, die de vooruitgang nog enige tijd kunnen steunen. Hij waarschuwde echter ook voor het opkomende protectionisme, dat de wereldhandel verder onder druk kan zetten. ,,Overheden moeten niet vergeten dat handel een krachtig middel is voor groei en welvaart'', stelde hij.
1.887 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Air France-KLM Meer »

Koers 10,210   Verschil -0,03 (-0,24%)
Laag 10,105   Volume 1.441.618
Hoog 10,280   Gem. Volume 2.353.516
18-okt-19 17:35
label premium

Air France-KLM: turbulenties

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium