Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sectornieuws

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.887 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
IAG negatiever gestemd

Luchtvaartgroep verwacht dat bedrijfsresultaat lager uitvalt dan gedacht.

(ABM FN-Dow Jones) International Consolidated Airlines Group (IAG) heeft vrijdag tijdens zijn Capital Markets Day een update gegeven over de verwachtingen voor 2016 tot 2020, waaruit blijkt dat de luchtvaartgroep iets negatiever gestemd is over de ontwikkeling van het bedrijfsresultaat.

De moedermaatschappij van onder meer British Airways en het Spaanse Iberia verwacht in de periode 2016 tot 2020 een bedrijfsresultaat (EBITDAR) te realiseren van gemiddeld 5,3 miljard euro per jaar. Eerder ging IAG nog uit van een jaarlijks bedrijfsresultaat van 5,6 miljard euro per jaar. Het stoelaanbod zal groeien met 3 procent per jaar, terwijl IAG eerder nog mikte op een groei van 3 tot 4 procent.

IAG zal jaarlijks gemiddeld 1,7 miljard euro gaan investeren. Eerder wilde het bedrijf nog jaarlijks 2,5 miljard euro investeren.

De luchtvaartgroep mikt voor de periode tot 2020 evenwel onverminderd op een operationele winstmarge van 12 tot 15 procent en de gemiddeld groei van de winst per aandeel van meer dan 12 procent per jaar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: Ryanair behaalt meer winst

Ierse vliegmaatschappij verlaagde al outlook.

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft in het eerste halfjaar van het lopende gebroken boekjaar meer winst behaald op een licht gestegen omzet, en handhaafde de eerder verlaagde verwachtingen vanwege Brexit. Dit maakte de Ierse prijsvechter maandagochtend bekend.

De nettowinst van Ryanair steeg 7 procent naar 1.168 miljoen euro. Operationeel verbeterden de resultaten ook met 7 procent naar 1.349 miljoen euro.

Het aantal vervoerde passagiers steeg gedurende de periode met 12 procent naar krap 65 miljoen, terwijl de gemiddelde ticketprijs met 10 procent daalde tot 50 euro. De kosten daalden echter ook met 10 procent, benadrukte de maatschappij. Exclusief brandstof lagen de kosten 5 procent lager.

De omzet van Ryanair steeg in de eerste jaarhelft licht met 2 procent van 4.040 miljoen naar 4.132 miljoen euro.

Ryanair gaat verder met het inkopen van eigen aandelen. Onder het nieuwe programma worden vanaf november tot en met februari 2017 voor maximaal 550 miljoen euro eigen aandelen gekocht. In juni beëindigde de maatschappij een inkoopprogramma ter waarde van 886 miljoen euro.

Outlook

Ryanair blijft voorzichtig over het lopende boekjaar 2017, vanwege druk op de ticketprijzen en de onzekerheid die een Brexit met zich meebrengt. De maatschappij verlaagde daarom medio vorige maand al de verwachtingen voor de nettowinst voor het volledige boekjaar. Inmiddels wordt uitgegaan van een resultaat tussen 1.300 miljoen en 1.350 miljoen euro in het boekjaar dat volgend jaar maart eindigt. Aanvankelijk ging Ryanair nog uit van 1.375 miljoen tot 1.425 miljoen euro.

De vliegtuigmaatschappij verwacht dit jaar 119 miljoen passagiers te vervoeren. Voor de langere termijn heeft de onderneming zijn verwachtingen ten aanzien van het aantal passagiers met ruim 10 procent opgetrokken. Dit betekent dat Ryanair voor het boekjaar 2024 mikt op meer dan 200 miljoen passagiers, waar eerder nog werd uitgegaan van 180 miljoen.

Update: om extra informatie over lange termijn outlook toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
ruud71
0
Is het bekend dat je French Transaction Fee moet betalen bij de aankoop van Air-France/KLM aandelen? bij 6000 stuks toch meer dan 60 euro.
Moet niet gekker worden met die gasten uit Frankrijk. Is het niet de tol, dan wel fee voor aandelen van een bedrijf (KLM) dat ze bijna hebben uitgemolken..
gbakl
0
(zucht) in 2004 voor een fooi van 874 miljoen is KLM opgekocht door AF.
dat was incl Transavia en 50% deelname in Martinair en nog een zak kasgeld.
een paar jaar later betaalde AF 323 miljoen voor 25% van zieltogend Alitalia, dat toen dus op ruim 1,2 miljoen werd ingeschat, achteraf weggegooid geld, alleen machtswellust van AirFrance en visie nul.
ook onze overheid heeft geen visie en reageert alleen als er onrust is in de media en er kamervragen komen en kennis van zaken is wel heel beperkt.

als je nog steeds positief bent, sterkte en succes !

voda
0
Piloten Lufthansa dreigen weer met staking
Gepubliceerd op 14 nov 2016 om 14:59 | Views: 585


FRANKFURT (AFN) - Lufthansa is er weer niet in geslaagd overeenstemming te bereiken met zijn piloten over nieuwe arbeidsvoorwaarden. Daardoor dreigt opnieuw een staking. Wanneer de vliegers precies het werk neerleggen, wordt 24 uur van tevoren bekendgemaakt, meldde de vakbond Vereinigung Cockpit (VC) maandag.

VC wijst erop dat de piloten bij de Duitse luchtvaartmaatschappij al vijf jaar geen loonsverhoging hebben gehad, terwijl het bedrijf in diezelfde periode meer dan 5 miljard euro winst heeft gemaakt. Lufthansa wil desondanks blijven vasthouden aan een nullijn. Dat is niet langer acceptabel, vindt vakbondsvoorzitter Ilja Schulz.

Het slepende conflict tussen Lufthansa en zijn pilotenkorps speelt al sinds 2014. Sindsdien waren er al dertien eerdere stakingen, de laatste in september 2015. Behalve over het salaris zijn de partijen het oneens over onder meer de pensioenen en over de groeiplannen die de luchtvaartmaatschappij heeft met prijsvechter Eurowings.
voda
0
Easyjet boekt lager resultaat

Negatieve wisselkoerseffecten drukken omzet stevig.

(ABM FN-Dow Jones) Luchtvaartmaatschappij Easyjet heeft het afgelopen boekjaar een lager resultaat geboekt op een vrijwel identieke omzet, vanwege een vertraging in het aantal boekingen na de recente terroristische aanslagen en een daling van het Britse pond vanwege de Brexit. Dit meldde de Britse prijsvechter dinsdag voorbeurs tijdens de presentatie van de jaarcijfers.

CEO Carolyn McCall sprak van "veerkrachtige prestaties" in 2016, ondanks een reeks significante uitdagingen, waaronder externe gebeurtenissen en het effect van negatieve valuta-effecten. "Het afgelopen jaar hebben we het recordaantal passagiers van 73 miljoen personen vervoerd, die voor het derde opeenvolgende jaar hun voordeel haalden uit de dalende tarieven", aldus McCall.

Wat de vooruitzichten betreft meldde de CEO voor de middellange termijn kansen te zien voor een verdere groei van de omzet, winst en het rendement voor de aandeelhouder. "Bijna de helft van onze groei zal volgend jaar in het Verenigd Koninkrijk worden gerealiseerd, waarbij tevens sprake zal zijn van een aanzienlijke groei in Zwitserland, Frankrijk en Italië", aldus McCall. "Onze strategie om onze posities op onze belangrijkste luchthavens te vergroten zal een dubbelcijferige groei laten zien in de belangrijkste bases in Londen, Manchester, Venetië, Berlijn en Amsterdam", voegde de CEO toe.

Wat de activiteiten in Nederland betreft benadrukte het concern erop dat Easyjet, na het openen van een nieuwe basis op Schiphol in maart 2015, nu de op één na grootste operator is op Schiphol. Het concern zei te blijven investeringen in de groei van het marktaandeel. Easyjet vergrootte in 2016 de capaciteit op Schiphol met 24 procent, versus een 8 procent groei in capaciteit van de concurrenten.

Easyjet boekte in het gebroken boekjaar, dat op 30 september eindigde, een operationeel resultaat (EBIT) van 498 miljoen Britse pond, tegen 688 miljoen pond een jaar eerder. Onder de streep boekte de Britse prijsvechter een nettowinst van 427 miljoen pond, versus 548 miljoen pond een jaar eerder.

Easyjet boekte een 0,4 procent lagere omzet van 4,7 miljard pond. Tegen constante wisselkoersen daalde de omzet met 6,9 procent.

Outlook

In het nieuwe boekjaar voorziet Easyjet een groei van de capaciteit met 9 procent. Op basis van de huidige brandstofprijzen verwacht het concern dat de brandstofkosten in het nieuwe boekjaar zullen dalen met 245 miljoen tot 275 miljoen pond. De luchtvaarder voorziet een daling van de totale kosten per stoel tegen constante wisselkoersen met inbegrip van de brandstofprijzen van circa 3 procent.

Easyjet herhaalt voor de lange termijn aanzienlijke mogelijkheden te zien om een omzet, winst en rendement voor de aandeelhouder te kunnen realiseren. Het bedrijf verwacht dat de vraag in de markt sterk zal blijven en concludeert goed gepositioneerd te zijn om waarde te kunnen creëren in zowel de toeristische als zakelijke markt.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Lufthansa schrapt honderden vluchten

Gepubliceerd op 22 nov 2016 om 11:12 | Views: 1.773


FRANKFURT (AFN) - Een chaos dreigt woensdag in de Duitse luchtvaart. Lufthansa schrapt 876 van de in totaal 3000 vluchten in verband met een pilotenstaking. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij dinsdag bekend. Zowel vluchten binnen Europa als naar verre bestemmingen worden door de acties geraakt.

Lufthansa liet weten er alles aan te doen om de passagiers te informeren en indien mogelijk om te boeken naar andere luchtvaartmaatschappijen. Ook heeft het bedrijf de rechter gevraagd de staking te verbieden. De rechtbank in Frankfurt buigt zich volgens persbureau Reuters nog dinsdagmiddag over dat verzoek.

Bij het totale aantal van 3000 vluchten dat Lufthansa, noemt, zijn overigens ook die van dochtermaatschappijen als Swiss, Austrian en Brussels Airlines inbegrepen. Bij die bedrijven wordt helemaal niet gestaakt. Onder het hoofdmerk van de luchtvaartgroep worden dagelijks zo'n 1800 vluchten uitgevoerd.

Conflict

Het conflict tussen Lufthansa en de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) sleept zich al meer dan twee jaar voort. Sinds 2014 waren er al dertien eerdere stakingen, de laatste in september 2015. Behalve over het salaris zijn de partijen het oneens over onder meer de pensioenen en over de groeiplannen die de luchtvaartmaatschappij heeft met prijsvechter Eurowings.

Diezelfde budgetdochter heeft dinsdag wegens een staking ruim dertig retourvluchten van en naar Düsseldorf en Hamburg moeten schrappen. Een deel van het cabinepersoneel heeft van 05.00 uur 's morgens tot 20.00 uur 's avonds het werk neergelegd.

De vakbonden Verdi en Ufo ruziën al maanden over een nieuwe cao voor de stewards en stewardessen van Eurowings, zowel met de directie van het bedrijf als onderling. De stakingsoproep voor dinsdag is afkomstig van Verdi, dat meer loon en betere arbeidsomstandigheden eist voor het cabinepersoneel.
voda
0
Piloten Lufthansa mogen staken van rechters

Gepubliceerd op 23 nov 2016 om 07:12 | Views: 867

FRANKFURT (AFN/DPA) - De piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa mogen staken. Lufthansa had dinsdag aan twee rechtbanken gevraagd om de staking te verbieden, maar die gaven toestemming voor de staking. De pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) heeft bovendien de staking uitgebreid naar woensdag en donderdag.

De tweedaagse staking gaat voor een enorme chaos zorgen. Er zijn nu al 876 vluchten geannuleerd. Dat is ongeveer de helft van alle vluchten en de verwachting is dat zo'n 100.000 passagiers hinder ondervinden van de staking.

Het conflict tussen Lufthansa en de pilotenvakbond sleept zich al meer dan twee jaar voort. Sinds 2014 zijn er al dertien stakingen geweest, de laatste in september 2015. Maar de partijen worden het maar niet eens. Behalve over het salaris zijn er onder meer meningsverschillen over de pensioenen en de groeiplannen die de luchtvaartmaatschappij heeft met prijsvechter Eurowings.
voda
0
Lufthansa schrapt nog een ruim 900 vluchten

Gepubliceerd op 23 nov 2016 om 15:30 | Views: 0

FRANKFURT (AFN) - Lufthansa schrapt nog eens ruim negenhonderd vluchten in verband met een pilotenstaking. Dat maakte de Duitse luchtvaartmaatschappij woensdag bekend. Vakbond Vereniging Cockpit heeft zijn leden opgeroepen woensdag en donderdag niet aan het werk te gaan. Bij elkaar vallen daardoor een kleine 1800 vluchten uit.

Lufthansa heeft nog geprobeerd via een gang naar de de rechter een stakingsverbod af te dwingen. De vakbond kreeg evenwel toestemming om de acties door te zetten. Honderdduizenden passagiers ondervinden daarvan de nadelige gevolgen.

Het conflict tussen Lufthansa en de pilotenvakbond sleept zich al meer dan twee jaar voort. Sinds 2014 zijn er al dertien stakingen geweest, de laatste in september 2015. Behalve over het salaris zijn er onder meer meningsverschillen over de pensioenen en de groeiplannen die de luchtvaartmaatschappij heeft met prijsvechter Eurowings.
hvasd2
0

KLM stopt met vluchten naar Qatar vanwege concurrentie
Gepubliceerd: 24 november 2016 11:05 Laatste update: 24 november 2016 11:42

KLM stopt komende zomer na 33 jaar met rechtstreekse vluchten tussen Schiphol en Doha, de hoofdstad van Qatar.

De concurrentie van Qatar Airways, het bedrijf dat sinds juni vorig jaar dezelfde route aanbiedt, maakt dat de lijndienst van en naar Qatar niet langer rendabel is, meldt de luchtvaartmaatschappij donderdag.

Het besluit heeft ook gevolgen voor andere routes naar het Midden-Oosten. Zo wordt Bahrein voortaan aangevlogen met een tussenstop in Koeweit. Nu wordt die bestemming nog gecombineerd met Doha. Het aantal indirecte vluchten naar Bahrein wordt uitgebreid van vijf naar zes keer per week.

De Saudische stad Dammam wordt voortaan gekoppeld aan Muscat in Oman, in plaats van aan Koeweit. Aan het vluchtschema van en naar Dubai verandert niets.
Reistijd

"Met de aanpassingen in het vliegschema bieden we klanten verbeterde directe verbindingen naar de Golfstaten. In sommig gevallen wordt ook de reistijd korter", stelt KLM-president Pieter Elbers in een verklaring.

"De capaciteit die verdwijnt, zal worden ingezet op nieuwe bestemmingen." Passagiers die al een vlucht na 26 maart 2017 hebben geboekt, krijgen een alternatieve vlucht aangeboden.
Concurrentie

KLM lijdt net als zusterbedrijf Air France en andere Europese luchtvaartmaatschappijen zwaar onder de toenemende concurrentie uit het Midden-Oosten.

Luchtvaartmaatschappijen uit die regio worden vaak beschuldigd van oneerlijke concurrentie, omdat ze grotendeels gefinancierd zijn met overheidsgeld en in eigen land voordelen genieten die binnen de Europese Unie als illegale staatssteun zouden gelden.

Qatar Airways wil zijn aanbod op de route Schiphol-Doha graag uitbreiden naar twee dagelijkse vluchten. Het bedrijf wacht nog op toestemming daarvoor van de Nederlandse overheid. In zowel Den Haag als Brussel leven echter twijfels of het wel zo verstandig is de Golfmaatschappijen nog meer groeiruimte te bieden.

Nu.nl
voda
0
Lufthansa schrapt weer honderden vluchten

Gepubliceerd op 24 nov 2016 om 14:27 | Views: 776


FRANKFURT (AFN) - Lufthansa heeft in verband met een pilotenstaking 830 vluchten geschrapt uit de dienstregeling voor vrijdag. Het gaat vrijwel uitsluitend om vluchten binnen Europa, maakte de Duitse luchtvaartmaatschappij donderdag bekend.

Het vliegerskorps van Lufthansa voert actie voor betere arbeidsvoorwaarden. Daardoor vielen woensdag en donderdag al in totaal bijna 1800 vluchten uit, waaronder ook vluchten naar verre bestemmingen. Honderdduizenden passagiers zijn de dupe van de staking, die het bedrijf naar schatting 10 miljoen euro per dag kost.

Het conflict tussen Lufthansa en pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) sleept zich al meer dan twee jaar voort. Sinds 2014 is het al de veertiende staking. Behalve over het salaris zijn er onder meer meningsverschillen over de pensioenen en de groeiplannen die de luchtvaartmaatschappij heeft met haar prijsvechter Eurowings.

Topman Carsten Spohr zei donderdag dat Lufthansa voet bij stuk houdt. Toegeven aan de looneis van de best betaalde beroepsgroep binnen het bedrijf zou volgens hem de toekomst van de luchtvaartmaatschappij in gevaar brengen. Bikkelharde concurrentie maakt bezuinigingen noodzakelijk, aldus Spohr tegen persbureau Bloomberg.
voda
0
Minder hinder van staking Lufthansa

Gepubliceerd op 25 nov 2016 om 14:30 | Views: 494

FRANKFURT (AFN) - De gevolgen van de pilotenstaking bij Lufthansa zullen zaterdag beperkter zijn dan de voorgaande dagen. De Duitse luchtvaartmaatschappij liet vrijdag weten dat zij uit voorzorg 137 vluchten heeft geannuleerd, waarvan 88 naar verre bestemmingen. Het gaat om zo'n 5 procent van het totale vluchtaanbod.

De acties van het vliegerskorps voor betere arbeidsvoorwaarden begonnen woensdag. Sindsdien zijn ruim 2600 vluchten niet doorgegaan. Honderdduizenden passagiers zijn daarvan de dupe geworden. Lufthansa schat de schade van de pilotenstaking, de veertiende sinds 2014, op meer dan 10 miljoen euro per dag.

Het luchtvaartbedrijf probeert al een paar jaar de piloten te overtuigen van de noodzaak van verdere bezuinigingen. Het lukt echter maar niet om tot goede afspraken te komen over zaken als salarissen, pensioenen en groeiplannen rond budgetdochter Eurowings.

Topman Carsten Spohr herhaalde deze week nog maar eens dat toegeven aan de eisen van de vliegers echt geen optie is, omdat de luchtvaartmaatschappij zichzelf dan uit de markt prijst. Door de sterk toegenomen concurrentie staat het voortbestaan van Lufthansa op het spel, waarschuwde hij.
voda
0
Piloten Lufthansa verwerpen nieuw aanbod

Gepubliceerd op 25 nov 2016 om 21:02 | Views: 26

FRANKFURT (AFN) - De piloten van Lufthansa hebben vrijdag een nieuw cao-aanbod van de Duitse luchtvaartmaatschappij verworpen. Er wordt dus zaterdag gewoon opnieuw gestaakt, maar zondag voeren de piloten geen actie om reizigers te ontzien.

Lufthansa bood vrijdag een iets sterkere loonsverhoging, in ruil voor bepaalde concessies rond bijvoorbeeld pensioenen. Het aanbod werd echter al snel verworpen door de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC). Volgens de bond biedt het voorstel niets nieuws. Lufthansa en de piloten proberen al jaren tot goede arbeidsafspraken te komen.

De vliegers staken sinds woensdag. Daardoor gingen ruim 2600 vluchten niet door en werden honderdduizenden passagiers gedupeerd. Zaterdag vallen 137 vluchten uit.
voda
0
Lufthansa weer naar rechter om staking

Gepubliceerd op 28 nov 2016 om 15:14 | Views: 611


FRANKFURT (AFN/DPA) - Luchtvaartmaatschappij Lufthansa probeert opnieuw via de rechter een einde af te dwingen aan de pilotenstaking waardoor afgelopen week enkele duizenden vluchten uitvielen. Dat heeft een woordvoerder van het Duitse bedrijf maandag laten weten.

De vliegers van Lufthansa staakten vorige week van woensdag tot en met zaterdag, en willen dinsdag en woensdag opnieuw het werk neerleggen. Hun vakbond Vereinigung Cockpit (VC) probeert al enkele jaren betere arbeidsvoorwaarden veilig te stellen, maar eist een veel sterkere loonstijging dan Lufthansa wil bieden.

Lufthansa heeft een rechtbank in München gevraagd de staking van dinsdag te verbieden. Vorige week stapte het bedrijf ook al naar de rechter, maar die gaf toch toestemming voor de acties. Die troffen tot dusver honderdduizenden reizigers en kosten Lufthansa ruim 10 miljoen euro per dag.
voda
0
Ryanair breidt aanbod op Schiphol uit

Gepubliceerd op 30 nov 2016 om 14:32 | Views: 691

AMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair breidt zijn vluchtaanbod op Schiphol uit. De Ierse prijsvechter vliegt vanaf maart volgend jaar vier keer per week op en neer naar de Zuid-Spaanse zonbestemming Malaga. De vluchten komen bij de vier dagelijkse retourvluchten naar Dublin die het bedrijf sinds vorig jaar aanbiedt.

Ryanair komt daarmee direct in het vaarwater van zijn Nederlandse concurrent Transavia, die ook rechtstreekse vluchten naar Malaga aanbiedt vanaf Schiphol, en daarnaast vanuit Rotterdam en Eindhoven. De Ierse maatschappij vliegt al wel langer op Malaga, maar tot dusver alleen vanuit Eindhoven.

Toen Ryanair eind oktober zijn zomerprogramma voor Nederland bekendmaakte, leek het op Schiphol nog pas op de plaats te maken. De enige nieuwe route die toen werd aangekondigd, was die tussen Eindhoven en Bologna. Op een aantal andere populaire vakantieroutes van en naar Eindhoven gaat Ryanair vaker per week vliegen.
voda
0
Lufthansa doet piloten nieuw loonaanbod

Gepubliceerd op 30 nov 2016 om 14:11 | Views: 490

FRANKFURT (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft de pilotenvakbond Vereiniging Cockpit (VC) woensdag een nieuw salarisvoorstel gedaan. Het Duitse bedrijf hoopt daarmee een einde te maken aan de stakingen die al meer dan een week voor grote problemen zorgen op Duitse luchthavens.

Lufthansa biedt zijn vliegers dit jaar 2,4 procent loonsverhoging, gevolgd door een verhoging met 2 procent in 2017. Daarnaast kunnen zij een eenmalige betaling tegemoetzien. Het bedrijf stelt geen voorwaarden aan dit aanbod, en daarmee komt het naar eigen zeggen tegemoet aan een belangrijke eis die VC had gesteld.

,,Wij willen dringend verdere schade aan ons bedrijf voorkomen en onze passagiers eindelijk weer de service bieden die zij van ons mogen verwachten'', aldus Lufthansa. Afgelopen week vielen duizenden vluchten uit. Daar hadden honderdduizenden reizigers last van. De schade voor Lufthansa loopt in de tientallen miljoenen.
voda
0
Piloten willen concreet aanbod van Lufthansa

Gepubliceerd op 1 dec 2016 om 17:59 | Views: 1.008


FRANKFURT (AFN/RTR) - De Duitse pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) wil concrete informatie hebben van Lufthansa over een nieuw salarisvoorstel. De bond heeft naar eigen zeggen nog geen formele toezeggingen ontvangen. Daarom kan het niet beslissen over het al dan niet hervatten van de onderhandelingen.

Om de stakingen een halt toe te roepen, zou Lufthansa woensdag water bij de wijn hebben gedaan. Het biedt daarbij zijn vliegers dit jaar 2,4 procent loonsverhoging, gevolgd door een verhoging met 2 procent in 2017. Daarnaast kunnen zij een eenmalige betaling tegemoetzien.

In de afgelopen week legde piloten van Lufthansa op grote schaal het werk neer. Daardoor bleven 4460 vluchten aan de grond en werden 525.000 reizigers gedupeerd.
voda
0
Ryanair vervoert flink meer passagiers

In november stijging van 15 procent op jaarbasis.

(ABM FN-Dow Jones) Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft in november aanzienlijk meer passagiers vervoerd. Dit bleek maandag uit vervoerscijfers van de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij van Europa, dat in Europa concurreert met onder meer het Frans-Nederlandse Air France-KLM.

In november vervoerde Ryanair 8,8 miljoen passagiers, een stijging van 15,0 procent vergeleken met november 2015. De bezettingsgraad steeg met 2 procentpunt op jaarbasis naar 95,0 procent.

Ryanair wist de groei van het aantal passagiers en de vollere vliegtuigen te realiseren met behulp van lagere tarieven, zei marketing directeur Kenny Jacobs van Ryanair.

Het aandeel Ryanair sloot vrijdag 0,1 procent lager op 13,81 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Groeitempo passagiersvervoer EasyJet neemt af

In november stijging van 2,9 procent op jaarbasis.

(ABM FN-Dow Jones) Luchtvaartmaatschappij EasyJet heeft in november van dit jaar meer passagiers vervoerd dan in dezelfde maand 2015, maar de stijging was veel minder groot dan in oktober. Dit bleek dinsdag uit vervoerscijfers van de Britse prijsvechter.

Het passagiersvervoer steeg vorige maand op jaarbasis met 2,9 procent naar ruim 4,9 miljoen passagiers. In oktober werd nog een groei van 6,9 procent gerealiseerd.

De bezettingsgraad daalde op jaarbasis van 90,3 naar 89,7 procent in de afgelopen maand.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Vraag naar vliegtickets stijgt minder sterk

Gepubliceerd op 7 dec 2016 om 12:55 | Views: 855

GENÈVE (ANP) - Het stuwende effect van dalende ticketprijzen op de vraag naar vliegreizen lijkt langzaam uitgewerkt te raken. Dat schrijft luchtvaartorganisatie IATA in een toelichting op woensdag gepubliceerde vervoersstatistieken.

Daaruit blijkt dat de vraag in oktober toenam, maar minder sterk dan in de voorgaande maand.

Wereldwijd nam het aantal door passagiers gevlogen kilometers in oktober met 5,8 procent toe. In september kwam de groei nog uit op 7,1 procent. De stijging was ook niet groot genoeg om alle extra stoelen te vullen die luchtvaartmaatschappijen beschikbaar hadden. Gemiddeld zaten vliegtuigen voor iets meer dan 80 procent vol.
De relatief lage olieprijs stelt luchtvaartmaatschappijen in staat hun tickets betrekkelijk goedkoop aan te bieden. Mede daardoor stapten de afgelopen tijd flink meer mensen in het vliegtuig. Dat effect neemt evenwel af, aldus IATA-topman Alexandre de Juniac.

Brandstof

De brancheorganisatie vraagt zich ook af hoelang de luchtvaartbranche nog kan profiteren van de relatief goedkope brandstof. Oliekartel OPEC sloot vorige week een deal om de productie te beperken. Sindsdien zijn de olieprijzen weer wat opgelopen. Van het niveau van medio 2014 blijven ze echter nog ver verwijderd.

Aan de andere kant stelt IATA vast dat de angst voor terrorisme bij passagiers wat afneemt. Vooral Europese luchtvaartmaatschappijen hadden daar de laatste maanden flink last van. Zij zagen de vraag naar tickets in oktober met 5,3 procent toenemen
Aziatische luchtvaartmaatschappijen lieten de sterkste groei zien (9,2 procent). Branchegenoten in Noord-Amerika (plus 2,1 procent) hadden het een stuk moeilijker.
1.887 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... 91 92 93 94 95 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Air France-KLM Meer »

Koers 10,210   Verschil -0,03 (-0,24%)
Laag 10,105   Volume 1.441.618
Hoog 10,280   Gem. Volume 2.353.516
18-okt-19 17:35
label premium

Air France-KLM: turbulenties

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium