Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

sectornieuws

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
340 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 voda 14 april 2014 16:09
  Mogelijk nieuwe concurrent voor Boskalis onderdeel Dockwise - Market Talk

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Het gerucht doet de ronde dat Red Box Energy Services, waarbij de voormalige CEO van Fairstar (overgenomen door Boskalis (BOKA.AE) onderdeel Dockwise), naar verluidt is betrokken, gaat samenwerken met de Chinese scheepsbouwer ZPMC. "Hoewel een nieuwe deelnemer de zeetransportmarkt kan opschudden, verwacht ik er de komende jaren niet veel van", stelt SNS-analist Edwin de Jong, eraan toevoegend dat het een ontwikkeling betreft die wel degelijk nauwlettend in de gaten gehouden moet worden. De Jong hanteert een hold-advies en koersdoel van EUR36,00. Omstreeks 9.25 uur noteert het aandeel 1,0% lager op EUR39,62, terwijl de AEX met 0,2% daalt. (PBU)

  Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


 2. forum rang 10 voda 24 juli 2014 14:37
  Orders voor Van Oord in Brazilië en Bahama's

  DONDERDAG 24 JULI 2014, 14:30 uur | 1 keer gelezen

  ROTTERDAM (AFN) - Baggeraar Van Oord heeft klussen in Brazilië en de Bahama's in de wacht gesleept met een gezamenlijke waarde van meer dan 100 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.
  In Brazilië gaat het om baggerwerkzaamheden voor de aanleg van een scheepswerf bij de stad Aracruz. De opdracht is afkomstig van een Braziliaans dochterbedrijf van Sembcorp Marine uit Singapore. De opdracht op de Bahama's bestaat uit verbeteringen in drie havens in opdracht van het lokale ministerie van Nationale Veiligheid.

  Van Oord is al met beide klussen begonnen. De werkzaamheden in Brazilië worden aan het eind van dit jaar afgerond, terwijl de klus op de Bahama's begin 2016 geklaard zal zijn.

 3. [verwijderd] 7 augustus 2014 12:21
  www.nrcq.nl/2014/07/25/heineken-en-no...


  Nr 1 is Unilver. Had ik niet gedacht, maar het zij zo.

  Nederlandse bedrijven exporteerden vorig jaar voor zo’n zeven miljard euro naar Rusland en het is de vraag of dat in 2014 ook nog lukt. De handelsbetrekkingen staan onder druk. Sancties leiden vaak tot vergeldingssancties en zijn niet bepaald goed voor het handelsklimaat. Bedrijven die afhankelijk zijn van Rusland kijken met spanning naar de ontwikkelingen. Zo ook deze acht belangrijke Nederlandse spelers op de Russische markt.


  1. Unilever
  Sauzen onder de naam Baltimor, ijsjes van Inmarko en make-up van Kaline: Rusland is belangrijk voor Unilever. Topman Polman had het vorige maand nog over extra investeringen. Het bedrijf heeft er vier fabrieken - van Sint-Petersburg tot Siberië - en biedt werk aan zevenduizend man. Het hoofdkantoor met zeshonderd werknemers staat in Moskou. Opvallend detail: de Inmarko-ijsfarbiek van Unilever staat in Omsk (Siberië).

  2. Heineken

  Heineken brengt achttien verschillende bieren op de Russische markt: naast het eigen merk bijvoorbeeld ook Dr. Diesel, Okskoe en Zhigulevskoye. Goed voor een marktaandeel van zo’n 13 procent, 95 miljoen hectoliter per jaar en een nettowinst van 900 miljoen dollar. De brouwerijen staan in St. Petersburg, Novosibirsk, Yekaterinburg, Irkutsk, Khabarovsk, Novotroitsk en Kaliningrad.

  3. Nutreco
  In april 2013 opende het dierenvoedselbedrijf Nutreco naast zijn eerste fabriek nog een tweede fabriek in Liski ter waarde van 22 miljoen euro. Deze fabriek, met een capaciteit van honderdduizend ton per jaar, produceert onder andere melkvervangers voor kalveren en telt vijftig werknemers. Bij de verkoopafdeling in Moskou werken nog eens 140 man.

  In totaal heeft het Nederlandse bedrijf 44 miljoen euro geïnvesteerd in Rusland. “We kijken goed naar de ontwikkelingen, maar we hebben er weinig invloed op”, zegt woordvoerder Mark Woldberg. “Het belangrijkst is de veiligheid van onze werknemers van onze fabriek in Oekraïne.”

  Hier een interactieve kaart met Nederlandse vestigingen in Rusland:

  4 & 5. Baggeraars Van Oord en Boskalis
  “Rusland was en blijft een relatief belangrijke markt”, zegt woordvoerder Genarda Brinkers van baggeraar Van Oord. Het bedrijf was onder meer betrokken bij de aanleg van Baydaratskaya Bay-overgang in de Poolstreek, maar wil niet zeggen hoeveel projecten momenteel in Rusland heeft.

  Van Oord is met onder meer collegabaggeraar Boskalis onderdeel van de Nederlandse Project Delta Group die opdrachten van de Russische energiesector probeert binnen te slepen. Bij Boskalis gaat dat aardig: het verwierf recent een opdracht van 155 miljoen euro om een toegangskanaal in de haven van Sint-Petersburg aan te leggen en was eerder betrokken bij het vermaarde Nordstream-gasleidingproject.

  6. Shell
  Het Brits-Nederlanse Shell is een van de grootste investeerders in Rusland en heeft er volgens Deutsche Bank zo’n 6,7 miljard dollar aan olie en gasbezittingen. Na een eerdere ronde sancties in april liet Shell-topman Ben van Beurden nog weten “erg enthousiast over uitbreiding van onze positie in Rusland” te zijn. Al kwam het bedrijf daar een aantal dagen later op terug.

  7. ING
  ING is de grootste Nederlandse bank in Rusland met een leningenportefeuille van 7,5 miljard euro. De bank is al sinds 1993 actief op de Russische markt en is vooral actief met leningen in de olie- en gasindustrie. ING zegt meer dan duizend buitenlandse en lokale cliënten te hebben en een van de “belangrijkste buitenlandse financiële instituties te zijn”.
 4. forum rang 10 voda 19 oktober 2014 17:18
  Ook Deme aan de slag met Suezkanaal

  ZONDAG 19 OKTOBER 2014, 16:01 uur | 390 keer gelezen

  ZWIJNDRECHT (AFN) - Dochterbedrijf Dredging International van het Belgische baggerconcern Deme heeft ook een flinke order binnengesleept voor de uitbreiding en verbreding van het Suezkanaal. Samen met Great Lakes Dredge & Dock Company sleepte het een contract met een waarde van 540 miljoen dollar (421,3 miljoen euro) binnen.
  Dredging International is de leider van het samenwerkingsverband en heeft een belang van 75 procent. Het consortium gaat onder meer, in opdracht van de Suez Canal Authorities, het kanaal over een lengte van zo'n 25 kilometer verbreden en uitdiepen.

  Het miljardenproject levert ook werk aan een consortium van Boskalis, Van Oord, NMDC en Jan de Nul, zo bleek zaterdag al. Die order heeft een waarde van 1,5 miljard dollar (bijna 1,2 miljard euro), gelijk verdeeld over de leden van het consortium. Voor het beursgenoteerde Boskalis heeft de deal een waarde van 375 miljoen dollar.

  Het consortium met Boskalis gaat onder meer een evenwijdig aan het huidige kanaal 'nieuw Suezkanaal' realiseren met een lengte van circa 50 kilometer. Ook zullen ze delen van het 'oude' kanaal, een van de belangrijkste vaarroutes van de wereld, verdiepen en verbreden.

 5. guusje 20 oktober 2014 11:55
  quote:

  Hibi schreef op 20 oktober 2014 11:03:


  waarom blijft de koers zo laag? ik had minimaal 4% tot 5% verwacht. Misschien is dit de kans om in te kopen want ik heb zo een gevoel dat wij hoger gaan eind van de dag.

  Het is een kanjer van een order, een hogere koers is op zijn plaats,
  ben al blij dat we in het groen staan, het sentiment op de beurs is nog zwak te noemen.
 6. bagger B. 22 oktober 2014 21:29
  Het project in Suez is een groot reclamebord voor de wereld om te zien wat er allemaal kan als je er voor neertelt.

  Er zijn nog meer van die "echte" projecten in verschiet:
  Kanaal in Nicaragua.(tweede Panama)
  Uitbreiding van Singapore.
  vast nog iets geks in het midden Oosten?
  Als iemand nog iets weet, laat het weten,
 7. forum rang 10 voda 18 november 2014 16:30
  Meer omzet voor baggeraar Deme

  DINSDAG 18 NOVEMBER 2014, 08:46 uur | 786 keer gelezen

  BRUSSEL (AFN/BELGA) - Het Belgische baggerbedrijf Deme heeft in de eerste drie kwartalen van het jaar de omzet zien toenemen. Dat meldde bouwgroep en eigenaar CFE dinsdag.


  Deme realiseerde 1,9 miljard euro aan opbrengsten, op vergelijkbare basis een toename van 5,5 procent ten opzichte van vorig jaar. Het orderboek daalde wel licht: van 2,6 miljard euro aan het einde van het derde kwartaal in 2013 tot 2,5 miljard euro eind september. Een grote deal voor het Suez-kanaal is echter nog niet in het orderboek meegenomen.

  Moederbedrijf CFE rapporteerde zelf een omzet van 2,6 miljard euro voor de periode januari-september, 6,3 procent meer dan een jaar terug. Bij CFE zakte het orderboek met bijna 11 procent in tot 3,5 miljard euro.

  Ackermans & Van Haaren (AvH) en CFE bezaten tot eind vorig jaar elk 50 procent van Deme. AvH parkeerde zijn deel van het baggerbedrijf echter in CFE en nam zelf een meerderheidsbelang van ruim 60 procent in laatstgenoemde.
 8. forum rang 6 pardon 23 december 2014 23:26
  Chinees pompt $50 miljard in nieuw 'Panamakanaal'
  door onze financiële redactie
  AMSTERDAM -
  De Chinese miljardair Wang Jing maakt met een miljardeninjectie een tweede Panamakanaal mogelijk in Nicaragua. De alternatieve zeeroute van $50 miljard moet een enorme tijdwinst boeken voor Chinese exporteurs.
  File op de eerste Panamaroute.
  File op de eerste Panamaroute.
  Foto: BLOOMBERG
  Nicaragua en Wang Jing hebben daarvoor de overeenkomst ondertekend, hoewel critici zich afvragen over de tweede route tussen de oceanen er ooit zou kunnen komen. Nicaragua ziet het als zijn toegang tot wereldhandel.
  De route zou aanvankelijk $40 miljard kosten. De route door Nicaragua wordt drie keer zo lang als zijn voorganger, maar is aantrekkelijk omdat die bredere schepen aan kan.
 9. forum rang 6 pardon 25 december 2014 09:56
  do 25 dec 2014, 07:05
  Rellen tijdens aanleg Nicaraguakanaal

  MANAGUA -
  Protesten tegen de aanleg van het Nicaraguakanaal in Nicaragua zijn woensdag uitgelopen op gevechten tussen demonstranten en veiligheidstroepen. Volgens de politie in het land zijn zeker 21 mensen gewond geraakt, van wie vijftien agenten. Activisten claimen dat er vier doden zijn gevallen, maar dat ontkent de politie. 33 betogers zijn opgepakt.
  De demonstranten staken een politiebureau in brand en vielen volgens een chef van de politie veiligheidstroepen aan met onder meer vuurwapens en messen. De agenten reageerden met traangas en rubberen kogels.
  Uit protest tegen de aanleg van het kanaal dat de Caribische Zee moet verbinden met de Stille Oceaan blokkeerden demonstranten een snelweg in het zuiden van Nicaragua. Toen ze dreigden een tankwagen in brand te steken, grepen de veiligheidstroepen in.
  De aanleg van het kanaal is omstreden. Omwonenden zijn bang dat ze moeten verhuizen, critici waarschuwen onder meer voor milieuschade en er is onduidelijkheid over de financiering. Het project kost zo'n 50 miljard dollar (ruim 40 miljard euro). Het 278 kilometer lange kanaal moet de concurrentie aangaan met het Panamakanaal, dat ook de Caribische Zee verbindt met de Stille Oceaan. Het Nicaraguakanaal wordt langer, dieper en breder dan het Panamakanaal, waar ieder jaar zo'n 14.000 schepen doorheen varen.
  Maandag werd gestart met de aanleg van het Nicaraguakanaal. Het megaproject moet tegen 2020 af zijn.
 10. forum rang 10 voda 16 maart 2015 16:22
  Van Oord heeft wind in de zeilen

  MAANDAG 16 MAART 2015, 12:40 uur | 272 keer gelezen

  ROTTERDAM (AFN) - Maritiem dienstverlener Van Oord heeft vorig jaar voor het eerst in zijn bestaan een omzet van meer dan 2 miljard euro geboekt. Het bedrijf gaf maandag aan die prestatie onder meer te danken aan een sterke groei bij het onderdeel dat zich bezighoudt met windenergie op zee.

  De omzet kwam uit op een recordniveau van 2,1 miljard euro. De winst viel met 119 miljoen euro lager uit dan de 130 miljoen euro in 2013, maar in dat bedrag zaten eenmalige baten na schikkingen van vorderingen in Dubai.

  Van Oord sleepte het zogeheten Gemini-project in de wacht, een windmolenpark ten noorden van Schiermonnikoog dat een omzetwaarde van 1,3 miljard euro heeft voor het bedrijf. Mede dankzij die klus zwol de omvang van het orderboek aan van ruim 1,9 miljard euro eind 2013 naar meer dan 3,2 miljard euro eind vorig jaar.

  Versterkingen

  De Rotterdamse rivaal van Boskalis blijft zich richten op drie hoofdactiviteiten: baggeren, offshore olie en gas en offshore wind. De strategie is “gericht op versterkingen en investeringen”, aldus topman Pieter van Oord. Het bedrijf nam de offshoretak van bouwer Ballast Nedam over en kocht in het Verenigd Koninkrijk J.T. Mackley & Co. Ook werd het Spaanse Dravo ingelijfd.

  De baggermarkt was vorig jaar redelijk stabiel ondanks “niet eenvoudige marktomstandigheden”. Van Oord heeft in dit segment een goed gevuld orderboek voor dit jaar en ook de bezettingsgraad van zijn schepen is goed.

  Van Oord heeft zijn positie in de olie- en gassector op peil weten te houden ondanks de verlaagde investeringsbudgetten bij energieconcerns. “De effecten van de olieprijsdaling zullen naar verwachting vooral in en na 2015 merkbaar worden. Ondanks de onzekerheden blijven wij voorzichtig positief.” Al met al verwacht Van Oord een verdere omzetgroei.
340 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Boskalis Westminster Koninklijke Meer »

Koers 18,100   Verschil +0,06 (+0,33%)
Laag 17,700   Volume 176.104
Hoog 18,340   Gem. Volume 350.515
4 jun 2020 17:35
label premium

Boskalis: Opvallend positief

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Boskalis: Kopen of Verkopen?

  13 maart 2018 21:47 - Vimeo

 2. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over cijfers Boskalis

  6 maart 2018 16:04 - Vimeo

 3. video thumbnail

  HAL Trust: Tijd om in te stappen?

  24 november 2017 17:39 - Vimeo

 4. video thumbnail

  Boskalis: weer aan boord?

  12 juni 2017 21:59 - Vimeo

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare