Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

sectornieuws

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
317 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Baggeraars doen Australische klus
Gepubliceerd op 8 mrt 2011 om 12:40 | Views: 180

ROTTERDAM (AFN) - De baggerbedrijven Van Oord en Deme gaan in Australië een klus klaren die 190 miljoen euro oplevert. Een gezamenlijke onderneming van het Nederlandse en Belgische concern voert de werkzaamheden uit.

Het gaat om het uitbaggeren van een kanaal naar de haven van Gladstone. Het havenbedrijf van die industriestad in Queensland is de opdrachtgever.

De klus is onderdeel van een groot project van 950 miljoen euro, dat de bouw omvat van allerlei faciliteiten voor het transport en de opslag van vloeibaar gas.
voda
0
IHC gaat met Belg diep de zee in
Gepubliceerd op 8 mrt 2011 om 10:41 | Views: 251

SLIEDRECHT (AFN) - Scheepsbouwer IHC Merwede gaat zich met de Belgische baggeraar Deme storten op het winnen van delfstoffen uit de zeebodem op een diepte van 1 tot 3 kilometer. Zij hebben daartoe het bedrijf Oceanflore opgericht, waarin zij samen enkele tientallen miljoenen euro's investeren. Dat hebben IHC en Deme dinsdag bekendgemaakt.

Oceanflore gaat de boer op om mijnbouwbedrijven te interesseren in het winnen van metalen als ijzererts, fosfaat, koper, goud en zilver uit de zeebodem. In eerste instantie gaat het om het uitvoeren van haalbaarheidstudies; in een later stadium moet het daadwerkelijk komen tot exploitatie.

Het Nederlandse bedrijf biedt de technologie en de apparatuur aan, Deme brengt zijn schepen en personeel in. Oceanflore mikt op een omzet die binnen enkele jaren kan oplopen tot bijna een half miljard euro.

Volop kansen

Een onderzoek naar de mogelijkheden van fosfaatwinning in Nieuw-Zeelandse wateren is een eerste project waarmee Oceanflore aan de slag gaat.

Mijnbouw op zee is volgens de concerns een markt die volop kansen biedt. De vraag naar grondstoffen verdubbelt naar verwachting de komende decennia en het aanbod uit bronnen op het land blijft hierbij achter. De ontwikkeling van mijnbouwtechnieken op zee neemt bovendien een grote vlucht en de bereidheid van investeerders om projecten te financiëren is door het herstel van de kapitaalmarkt groter geworden.

IHC Merwede en Deme zijn beide actief op de internationale markt. Het Nederlandse bedrijf (drieduizend werknemers) is naar eigen zeggen wereldmarktleider als leverancier van vaartuigen en apparatuur voor bagger- en mijnbouwactiviteiten op water. Deme (vierduizend werknemers) is behalve als baggerbedrijf onder meer ook actief als bouwer van windparken op zee.
voda
0
BAM pakt goede boekwinst bij evt verkoop Van Oord


AMSTERDAM (Dow Jones)--Als de geruchten in de markt kloppen en BAM (BAMNB.AE) in een vergevorderd stadium is om het belang van 21,5% in baggeraar Van Oord te verkopen, is de forse koersstijging van donderdag gerechtvaardigd. Dat stelt analist Edwin de Jong van SNS Securtities, die spreekt van een "goed momentum" om zaken te doen in de baggersector. De Jong berekent dat het belang ongeveer EUR250 miljoen waard is, waarbij BAM "een goede boekwinst" zou pakken. Omdat de opbrengst grotendeels zal worden aangewend om schuld af te lossen, verlaagt dat het risico voor het aandeel behoorlijk, stelt De Jong. De analist hanteert een buy-advies. Omstreeks 13.20 uur noteert het aandeel 6,9% hoger op EUR5,33, terwijl de Midkap met 0,8% stijgt. (EHI)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
IHC Merwede bouwt schip voor Panama
Gepubliceerd op 6 mei 2011 om 16:22 | Views: 7

SLIEDRECHT (AFN) - Het maritieme concern IHC Merwede uit Sliedrecht gaat een baggervaartuig bouwen dat wordt ingezet voor capaciteitsuitbreiding van het Panamakanaal. Het contract heeft een waarde van 43 miljoen dollar (circa 30 miljoen euro).

Opdrachtgever zijn de Panamese havenautoriteiten. Dat maakte IHC Merwede vrijdag bekend.

Het schip wordt naar verwachting december 2012 opgeleverd. IHC Merwede bouwde al eerder een vaartuig voor Panama.
voda
0
Grote baggerklus Van Oord in Australië
Gepubliceerd op 13 mei 2011 om 17:57 | Views: 0

ROTTERDAM (AFN) - Baggerbedrijf Van Oord heeft samen met het Belgische DEME een opdracht in Australië binnengesleept voor het baggeren van de haven van Gladstone in de staat Queensland. Daarmee is 415 miljoen euro gemoeid, maakte Van Oord vrijdag bekend.

De Australische dochterbedrijven van Van Oord en DEME zullen de werkzaamheden uitvoeren. Zij gaan diverse kanalen en rivierverbredingen baggeren voor toegang naar kades en losfaciliteiten. Daarbij wordt ruim 18 miljoen kubieke meter aan materiaal gebaggerd, dat grotendeels gebruikt zal worden om een nieuw havengebied aan te leggen. De werkzaamheden starten in het voorjaar van 2012 en eindigen eind 2014.

Gladstone wordt een grote exporthaven voor vloeibaar gemaakt aardgas. De totale kosten voor uitbreiding van de haven bedragen bijna een miljard euro. Gladstone wordt een van de grootste havens van Australië.

voda
0
Meer werk voor baggeraar DEME
Gepubliceerd op 18 mei 2011 om 08:47 | Views: 125

ANTWERPEN (AFN) - De Belgische baggeraar DEME heeft in het eerste kwartaal voor ruim 450 miljoen euro aan nieuwe orders in de wacht gesleept. Dat maakte de investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren, dat een belang van 50 procent in de concurrent van Boskalis heeft, woensdag bekend.

Het orderboek bedroeg per 31 maart 2,4 miljard euro en vrijwel de gehele vloot van DEME was aan het werk. De baggeraar leed wel een eenmalig verlies op een project in het Braziliaanse Santos, dat inmiddels is stopgezet. Door die tegenvaller kan het nettoresultaat dit jaar mogelijk onder het niveau van 2010, 116,5 miljoen euro, blijven.

Boskalis maakte vorige week bekend dat de bezettingsgraad van zijn vloot daalde als gevolg van het dalende werkaanbod. Het orderboek van het bedrijf uit Papendrecht daalde van 3,2 miljard euro naar 3,1 miljard euro. Boskalis herhaalde de verwachting dat het recordresultaat van 2010, 311 miljoen euro, dit jaar niet geëvenaard zal worden.
voda
0
Tideway actief in noordpoolgebied

Gepubliceerd op 29 aug 2011 om 15:56 | Views: 83

BREDA (AFN) - De Russische energiegigant Gazprom heeft het Nederlandse bedrijf Tideway ingeschakeld om in het noordpoolgebied olie te gaan winnen in het Prirazlomnoya-veld. Tideway gaat ten noorden van Rusland in 40 dagen tijd 100.000 stenen storten om het olieplatform op de zeebodem bescherming te geven tegen erosie.

Met de order is een bedrag gemoeid van 15 miljoen euro, aldus maandag directeur Hugo Bouvy van Tideway, onderdeel van het Belgische DEME. Tideway heeft ,,valpijpschepen'' voor dit soort klussen.
s.lin
0
MARKET TALK: Aankondiging Wheatstone gunstig voor baggeraars
Gepubliceerd: 09:35
AMSTERDAM (Dow Jones)--Het is positief voor de baggersector dat het grote LNG-project Wheatstone maandag definitief is goedgekeurd, stelt analist Edwin de Jong van SNS Securities. Het project komt wat eerder op de markt dan de analist had verwacht. Eerder heeft baggeraar Boskalis (BOKA.AE) al aangegeven te hopen op opdrachten vanuit Wheatstone. Ook voor bedrijven als Dockwise (DOCKW.AE) liggen wellicht mogelijkheden voor opdrachten, stelt De Jong. Op Boskalis hanteert de analist een accumulate-advies en koersdoel van euro39,00. Omstreeks 09.30 uur noteert het aandeel 0,2% lager op euro21,62, terwijl de AEX met 0,5% daalt. (EHI)

(c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
voda
0
Van Oord aan de slag met Amazonehaven
Gepubliceerd op 21 feb 2012 om 15:14 | Views: 230

ROTTERDAM (AFN) - Het Nederlandse baggerbedrijf Van Oord gaat samen met het Belgische bouwbedrijf Besix aan de slag met de verbreding van de Amazonehaven in Rotterdam. De opdrachtgever is Havenbedrijf Rotterdam (HbR). De opdracht vertegenwoordigt een waarde van 40 miljoen euro. Dat maakte Van Oord dinsdag bekend.

De verbreding van de Amazonehaven is nodig om alsmaar groter wordende containerschepen toegang te geven tot de ECT-terminal op de Maasvlakte. Het werk dat Van Oord en Besix uitvoeren, bestaat onder meer uit de bouw van 1000 meter kademuur, de sloop van 950 meter bestaande kademuur en het ontgraven van 1 miljoen kubieke meter grond. Het project wordt in maart 2014 opgeleverd.

HbR is momenteel met ECT, het grootste containeroverslagbedrijf in de Rotterdamse haven, in een rechtszaak verwikkeld. ECT voelt zich benadeeld door het havenbedrijf bij de toelating van concurrerende bedrijven op Maasvlakte 2 en heeft een claim van 900 miljoen euro op tafel gelegd.
voda
0
Baggeraar Van Oord verwacht moeilijk jaar
Gepubliceerd op 8 mrt 2012 om 16:32 | Views: 1

ROTTERDAM (AFN) - Baggerbedrijf Van Oord verwacht dat de markt voor baggeractiviteiten dit jaar door de onzekere economische omstandigheden onder druk zal staan. Dat liet het Rotterdamse familiebedrijf donderdag weten bij de presentatie van de resultaten over het afgelopen jaar.

Bestuursvoorzitter Pieter van Oord voorziet naar eigen zeggen geen gemakkelijk jaar. ,,Specifiek voor de baggermarkt verwachten wij op korte termijn een lagere inzet van onze schepen. Groei verwachten wij met name in de olie- en gasgerelateerde markten, de aanleg van windparken op zee en infrastructurele projecten in Nederland'', stelde hij in een verklaring.

Van Oord zag de omzet vorig jaar met bijna 9 procent stijgen tot 1,7 miljard euro. De nettowinst kwam met 118 miljoen euro bijna 30 procent lager uit dan een jaar eerder. Die resultaten noemde Van Oord ,,redelijk tot goed''.
voda
0
IHC Merwede houdt resultaten op peil
Gepubliceerd op 18 apr 2012 om 11:30 | Views: 256

SLIEDRECHT (AFN) - Maritiem concern IHC Merwede heeft de resulaten vorig jaar op peil weten te houden, zo bleek uit de woensdag bekendgemaakte cijfers.

IHC Merwede, dat schepen en geavanceerde apparatuur bouwt voor de bagger-, offshore- en mijnbouwsectoren, haalde in 2011 een nettowinst van 103 miljoen euro. Dat is 2 miljoen meer dan in 2010.

De omzet nam ook licht toe, van 1,01 miljard euro in 2010 tot 1,05 miljard euro. Het bedrijf verwacht voor dit jaar een vergelijkbare omzet, mede op basis van een orderportefeuille van 1,18 miljard euro.
voda
0
Van Oord bouwt mee aan windmolenpark

Gepubliceerd op 8 jun 2012 om 06:09 | Views: 464

ROTTERDAM (AFN) - Het Rotterdamse baggerbedrijf Van Oord heeft opdracht gekregen van energieconcern Eneco om een windmolenpark op de Noordzee voor een belangrijk deel te ontwerpen en te bouwen. Dat heeft Eneco vrijdag bekendgemaakt.

Van Oord neemt onder meer de funderingen en de elektrische infrastructuur voor zijn rekening. Ook levert de onderneming het schip dat de 43 windmolens gaat plaatsen. De waarde van de opdracht bedraagt 250 miljoen euro.

Daarnaast is Eneco-dochter Joulz geselecteerd voor de aanleg van de elektriciteitskabel van het strand naar het hoogspanningsstation 8 kilometer verder landinwaarts. Eerder werd al bekend dat het Deense bedrijf Vestas de windturbines gaat leveren.

De bouw van het windmolenpark begint medio 2014 en moet na de zomer van 2015 operationeel zijn. Het levert dan groene stroom aan ongeveer 135.000 huishoudens. Eneco maakte vorig jaar al bekend dat het windpark in totaal tussen de 400 en 450 miljoen euro gaat kosten.
voda
0
Grote baggerklus voor Van Oord in Australië

Gepubliceerd op 11 jun 2012 om 14:46 | Views: 332

ROTTERDAM (AFN) - Baggeraar Van Oord gaat baggerwerkzaamheden uitvoeren ten behoeve van het zogeheten Ichthys LNG-project voor de Australische westkust. Daarmee is 567 miljoen euro gemoeid, zo maakte het bedrijf maandag bekend.

De werkzaamheden, in opdracht van het Japanse Inpex, beginnen in augustus van dit jaar. Het project wordt in april 2014 opgeleverd. Van Oord zal ongeveer 15 miljoen kubieke meter voornamelijk harde grond baggeren.

Inpex en het Franse Total werken samen in het project dat naar verwachting jaarlijks 8,4 miljoen ton lng (vloeibaar aardgas) zal produceren en 1,6 miljoen ton lpg (vloeibaar propaan gas).
voda
0
Dutch Van Oord bags dredging maintenance work at Dhamra port

Van Oord, the Dutch dredging major, has secured a contract for undertaking maintenance dredging at Odisha’s Dhamra port, a private port jointly promoted by TATA Steel and Larsen & Toubro.

The contract, valued at INR 70 crore, pre supposes removal of an estimated seven million cubic metres of silt by February/ March next year. A spokesman for the port said that “Part of the job will be executed before the monsoon and the balance after the monsoon.”

Inquiries, however, reveal that the period of the contract might be extended depending on the situation.

The rising level of siltation in the channel and the turning basis has been a matter of concern to the port authorities.

A few weeks ago, a capesize carrying coal got stuck in the basin and could be set afloat after a good deal of effort.

The spokesman added that “The consultant and the designer of the port had estimated a much lower rate of siltation, about three to four million cubic metres annually, but we now find it at a much higher level.”

He further added that initially, the port had planned to undertake itself the maintenance dredging but later changed its mind. He said that “We felt that the job should be better left to the professionals.”

The initial capital dredging in the channel, needed at the time of construction of the port, was undertaken by International Seaport Dredging Company, a joint venture between Larsen & Tourbro and Dredging International.

Source - Business Line
voda
0
Tweede Maasvlakte beschermd tegen de zee

Bij dood tij op woensdag 11 juli wordt het laatste gat in de 11 kilometer lange zeewering van de Tweede Maasvlakte gedicht. De uitbreiding van de Rotterdamse haven is dan beschermd tegen de zee. Dat heeft het Havenbedrijf Rotterdam vandaag bekendgemaakt.

Drie zuigers zullen, nadat koningin Beatrix daartoe het startsein heeft gegeven, het noordelijke en het zuidelijke deel van de in zee opgeworpen dam met elkaar verbinden. Alleen het weer kan nog parten spelen.

De sluiting markeert een cruciale fase in de aanleg van de Tweede Maasvlakte. Het Havenbedrijf zegt dat die verloopt volgens schema en binnen het budget.

De zeewering bestaat uit een hard en een zacht deel. Aan de west- en zuidwestkant zijn een strand en een 14 meter hoog duin aangelegd over een lengte van 7,5 kilometer. De harde zeewering aan de noord- en noordwestkant is 3,5 kilometer lang en bestaat uit een blokkendam en een 'stenig duin'. Daarvoor zijn 20.000 betonblokken gebruikt.

De Tweede Maasvlakte wordt in 2014 opgeleverd. Tot nu toe is zo'n 215 miljoen kuub zand opgespoten. De totale investering bedraagt 2,9 miljard euro.

De volgende stap in de ontwikkeling van deze op de zee gewonnen 1000 hectare nieuw land, een vergroting van de haven van Rotterdam met 20 procent, is de ontsluiting van het gebied. Aan weerszijden van het te dichten gat in de zeewering liggen al een weg, een spoorlijn, een fietspad en kabels en leidingen. Deze worden na de zomer met elkaar verbonden.

Projectdirecteur Ronald Paul van het Havenbedrijf schetste dinsdag een futuristisch beeld van de bedrijvigheid in de nieuwe haven. De zeekranen worden met afstandsbediening vanachter het bureau bestuurd. Dat is veiliger en efficiënter gezien de hoge snelheden waarmee de containeroverslag vanaf 2014 wordt afgewikkeld.


www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/articl...
voda
0
Van Oord krijgt opdracht in Indonesië
Gepubliceerd op 2 aug 2012 om 14:10 | Views: 286

ROTTERDAM (AFN) - Baggeraar Van Oord gaat zand leveren dat nodig is voor de aanleg van een ingepolderd eiland aan de noordzijde voor de kust van de Indonesische hoofdstad Jakarta. Dat werd donderdag bekendgemaakt.

Het eiland is bestemd voor de bouw van woningen. Opdrachtgever is een particuliere ontwikkelaar, PT Kapuk Naga Indah, en het contract heeft een waarde van ongeveer 100 miljoen euro.

Het project wordt in het eerste kwartaal van 2014 opgeleverd en omvat het baggeren van 20 miljoen kubieke meter zand dat op zee wordt gewonnen. Om het eiland te kunnen bereiken, baggert Van Oord ook een kanaal.
voda
0
Van Oord gaat Palmeiland Dubai weer opspuiten
Gepubliceerd op 21 sep 2012 om 16:00 | Views: 105

ROTTERDAM (AFN) - Baggerbedrijf Van Oord gaat weer zand opspuiten bij het Palmeiland in Dubai, dat de onderneming tussen 2001 en 2008 zelf heeft aangelegd. Van Oord bevestigde vrijdag dat er weer werkzaamheden aan het eiland gaan plaatsvinden. Een woordvoerder sprak echter tegen dat het zou gaan om onderhouds- of restaurantiewerkzaamheden, zoals het Financieele Dagblad (FD) berichtte.

Volgens de woordvoerder worden er nieuwe stranden aangelegd en gaat Van Oord door met projecten die door de financiële crisis een paar jaar geleden ,,vrij plotseling'' werden afgebroken. De zegsman sprak tegen dat het Palmeiland zou verzakken of inklinken, zoals het FD wel suggereerde. ,,Daar hebben wij geen feitelijke informatie over.'' Het bedrag dat volgens de krant met de komende werkzaamheden is gemoeid, 29 miljoen dollar, ,,zou goed in de buurt kunnen zijn'', aldus de woordvoerder.

Het feit dat er weer werkzaamheden in Dubai plaatsvinden en projectontwikkelaar Nakheel, de ontwikkelaar van het Palmeiland, weer stukken land heeft verkocht, ziet Van Oord als een lichtpuntje. ,,Het lijkt een teken van vertrouwen van investeerders'', aldus de woordvoerder. Dubai kwam enkele jaren geleden in zware financiële problemen, waarna veel bouw- en infrastructurele projecten werden stopgezet.
voda
0
Megaklus voor Van Oord in Indonesië

Gepubliceerd op 4 dec 2012 om 12:24 | Views: 981

ROTTERDAM (AFN) - Baggeraar Van Oord heeft een opdracht ter waarde van meer dan 150 miljoen euro in de wacht gesleept in Indonesië. Het betreft het uitdiepen van de haven en het opspuiten van een nieuw haventerrein in Tanjung Priok, Jakarta. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

De klus maakt deel uit van het zogeheten Kalibaru North Container Terminal project, dat de capaciteit van de haven van Tanjung Priok met 4,5 miljoen zeecontainers zal vergroten. Het is de grootste containerhaven van Indonesië. De opdrachtgever is de Indonesian Port Corporation.

Van Oord begint in het 2013 met de werkzaamheden die naar verwachting 24 maanden zullen duren.
voda
0
Van Oord gaat weer eiland maken in Dubai

Gepubliceerd op 15 feb 2013 om 10:35 | Views: 615


ROTTERDAM (AFN) - Van Oord gaat weer een eiland aanleggen in Dubai. Dat maakte de baggeraar vrijdag bekend. Van Oord, dat sinds 2001 actief is in Dubai en onder meer het Palmeiland heeft aangelegd, gaat nu het eiland Jumana Island maken. Dat moet 500 meter uit de kust komen te liggen en via een brug met het vaste land worden verbonden.

Het project, waaraan Van Oord al is begonnen, omvat het winnen van zand op zee, het opspuiten van het eiland en het aanleggen van de stranden. Ook brengt het concern de stenen bescherming en de grondverdichting aan. Het eiland is bestemd voor stedelijke ontwikkeling, meldt van Oord. Het moet eind 2013 worden opgeleverd.

In Dubai vielen na 2008 veel bouwprojecten stil vanwege de financiële crisis. Inmiddels is er weer meer activiteit in de bouwsector.
voda
0
Van Oord niet pessimistisch over 2013

Gepubliceerd op 14 mrt 2013 om 08:55 | Views: 2.453

ROTTERDAM (AFN) - Baggeraar en dienstverlener aan de olie- en gasindustrie Van Oord heeft een redelijk jaar achter de rug en is niet pessimistisch over de kansen dit jaar. Het bedrijf gaf donderdag aan enig herstel van de wereldeconomie te verwachten, maar tekende daarbij aan dat er lokaal en regionaal grote verschillen kunnen zijn. In Europa wordt bijvoorbeeld geen herstel verwacht.

Van Oord, dat samen met Boskalis en de Belgische bedrijven DEME en Jan De Nul de internationale baggermarkt domineert, haalde vorig jaar een nettowinst van 98 miljoen euro. In 2011 resteerde onder de streep nog 118 miljoen euro. De omzet daalde licht tot 1,68 miljard euro. Bestuursvoorzitter Pieter van Oord noemde de resultaten conform verwachting.

Het bedrijf probeert de impact van de economische crisis te dempen door de spreiding van activiteiten over verschillende markten. In de baggermarkt zullen de prijzen en de bezetting van de schepen onder druk blijven, terwijl zich juist kansen voor doen in de offshoremarkten olie, gas en wind. Van Oord kan nog even vooruit met een orderboek ter waarde van 1,9 miljard euro.

Maritieme transport

Volgens Van Oord heeft de baggermarkt te lijden onder de huidige economische omstandigheden. Zo zijn de bouwactiviteiten in Europa gedaald tot het niveau van midden jaren '90 en hebben vooral de activiteiten in het maritieme transport geleden onder het terugschroeven van investeringen van overheden en havenautoriteiten. In de baggermarkt ziet de bestuursvoorzitter een verschuiving naar projecten buiten Europa. ,,Vooral de regio's Azië en Australië hebben het goed gedaan.''

Van Oord was vorig jaar succesvol in de offshore olie- en gasindustrie, waar opdrachtgevers doorgaan met investeren. Ook in offshore windprojecten wordt ,,volop'' geïnvesteerd. Van Oord laat het windmoleninstallatieschip Aeolus bouwen om daarvan te profiteren. Een kink in de kabel was dat de werf waar het schip gebouwd wordt in surseance belandde, waardoor de oplevering vertraagd is tot de tweede helft van dit jaar. De Aeolus is het sluitstuk van een investeringsplan van 1,3 miljard euro in 5 jaar. Later dit jaar wordt een besluit genomen over de voorgenomen investeringen in de periode 2014 tot en met 2018.
317 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Boskalis Westminster Koninklijke Meer »

Koers 19,365   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 19,145   Volume 292.911
Hoog 19,475   Gem. Volume 239.106
21-okt-19 17:35
label premium

Portefeuille Alert: Boskalis

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium