Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sectornieuws

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
504 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Yen en weer zitten Grolsch-moeder Asahi dwars

Gepubliceerd op 5 nov 2019 om 10:01 | Views: 8

Heineken Hld. 09:45
84,45 -0,30 (-0,35%)

TOKIO (AFN/RTR) - De Japanse biermaker Asahi, in Europa onder meer eigenaar van Grolsch, kijkt minder positief naar de financiële prestaties dit jaar. De brouwer kampt met de impact van slecht weer op de verkopen. Verder spelen ook negatieve wisselkoerseffecten een belangrijke rol in de aangepaste prognoses.

Het is de tweede keer in vier maanden tijd dat Asahi in zijn verwachtingen snijdt. Het bedrijfsresultaat zal waarschijnlijk uitkomen op 202 miljard yen (ruim 1,7 miljard euro). Eerder rekende Asahi nog op 215,5 miljard yen. De omzet komt waarschijnlijk uit op bijna 2,09 biljoen yen, van een eerdere schatting van 2,12 biljoen yen.

Asahi staat onder druk door een reeks aan buitenlandse overnames de afgelopen vier jaar. Dat heeft miljarden gekost, maar het concern gevoeliger gemaakt voor wisselkoerseffecten. Daarbovenop heeft Asahi in Japan last van felle concurrentie op een markt waar minder gedronken wordt.
voda
0
Het drankje waar bierbrouwers wakker van liggen

Spiked seltzer was in de Verenigde Staten hét zomerdrankje van 2019. Blikjes seltzer met alcohol waren de ster van internetmemes en vele Instagram-foto’s. Hoe kon het drankje zo populair worden? En moeten Nederlandse bierbrouwers zich zorgen maken?


Bier? In Amerika drinken jongeren liever seltzer, of preciezer nog: spiked seltzer. Seltzer is in de Verenigde Staten een naam voor water met prik. Spiked of hard seltzer is de koolzuurhoudende drank met 5% alcohol en een fruitsmaakje.

Terwijl de vraag naar bier afneemt, verdriedubbelde de verkoop van hard seltzer het afgelopen jaar in de VS. Het meest verkochte seltzer-merk in Amerika bevestigde in september zelfs een nationaal tekort. White Claw kon de razendsnel toegenomen vraag niet meer bijbenen. ‘Zo snel zal het hier niet gaan,’ verwacht voedsel-trendwatcher Esther Haanschoten. 'Maar een caloriearm alcohol-alternatief voor bier? Daar tekenen ook steeds meer Nederlanders voor.'

Gaat het over seltzer, dan valt steeds de naam van White Claw. Het merk heeft in de VS een marktaandeel van zo’n 53%. Seltzer-verkopen van dit merk groeiden tussen juli 2018 en juli 2019 met 283% tot $328 mln. White Claw verkocht in juli naar eigen zeggen zelfs meer dan een van de meest gedronken bieren van het land, Budweiser. Analisten van UBS verwachten dat de totale verkopen van spiked seltzer zullen groeien van $550 mln naar $2,1 mrd in 2021.

Glutenvrij

White Claw werd groot in een markt waar de behoefte aan bier afneemt. De Amerikaanse bierconsumptie daalde sinds 2015 met bijna 3%. De bierbuik vermindert de populariteit van de eeuwenoude drank. Twintiger en dertigers willen ‘gezondere’ alcoholische drankjes. White Claw adverteert daarom op ieder blikje: ‘glutenvrij’ en ‘100 calorieën’.

Het internet hielp bij de seltzer-rage. Instagram-gebruikers wijdden al 108.000 posts aan White Claw. Miljoenen mensen zagen het filmpje waarin de Amerikaanse komiek Trevor Wallace een ander mens wordt als hij White Claw drinkt.In Nederland

In Nederland is het drankje nog lastig te krijgen. Groothandel Sligro en drankketen Gall & Gall hebben nog geen seltzer in het assortiment. Een obstakel aan deze kant van de oceaan: de meeste Europeanen kennen het woord seltzer helemaal niet.

Klanten van de avondwinkel Sterk in Amsterdam wel. ‘Ze vragen regelmatig om White Claw.’ zegt bedrijfsleider Jan Disseldorp. Hard seltzer ligt nu zo’n vier maanden in de schappen. Omdat hij White Claw nog niet kan importeren, moeten zijn klanten het doen met het merk Wild Basin.

De verkoop daarvan valt Disseldorp niet tegen. Het past bij twee trends die hij ziet: een verschuiving van Heineken naar craftbeer, bier gebrouwen door kleine, onafhankelijke brouwers. ‘Daarnaast verkoop ik veel luxere en ‘verantwoorde’ drankjes, zoals kombucha.’

Seltzer houdt als origineel en ‘verantwoord’ alcoholisch drankje het midden tussen deze twee. Disseldorp hoopt binnenkort Wild Claw in de winkel te kunnen leggen, want ‘de wereld is klein’. ‘Trends waaien over vanuit de VS, dat was met craftbeer ook zo.’

Bierconsumptie

De bierconsumptie neemt in Nederland nog wel toe, met bijna 3% in 2018. Maar de toename komt niet uit traditioneel pils. Alcoholvrije en speciaalbieren noteren de meeste groei. De consument is in voor alternatieve drankjes.

Bierbrouwers volgen deze trend al jaren, in de VS nu met seltzer. De grootste concurrent van White Claw is Truly, gemaakt door bierbrouwer Boston Beer Co. Ook AB InBev en Constellation Brands ontwikkelen hun eigen seltzers, onder de naam van respectievelijk Bud Light en Corona.

Heineken houdt het ‘inhakend op de gezondheidstrend’ voorlopig bij alcoholvrij bier, zegt een woordvoerder. Maar het bedrijf houdt seltzer in de gaten.

fd.nl/ondernemen/1325282/dit-drankje-...
Bijlage:
voda
0
'AB InBev bekijkt opties voor flessentak'

Gepubliceerd op 27 nov 2019 om 21:43 | Views: 729

AB InBev 27 nov
71,55 +0,07 (+0,10%)

Heineken 27 nov
94,46 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - Biergigant AB InBev overweegt zijn Amerikaanse blikkenonderdeel en bottelarij gedeeltelijk te verkopen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Met de opbrengst van de verpakkingsactiviteiten zou het bedrijf achter merken als Jupiler, Leffe en Hertog Jan zijn forse schulden wat kunnen terugdringen.

Volgens Reuters is Deutsche Bank in de arm genomen om onder meer een verkoop van een minderheidsbelang te onderzoeken. De totale Noord-Amerikaanse bottel- en blikkenactiviteiten zijn naar verluidt zo'n 5 miljard tot 6 miljard dollar waard.

Het zou niet voor het eerst zijn dat het bedrijf bezittingen die niet direct met bierbrouwen te maken hebben, van de hand doet. Een aantal jaar geleden werden in de Verenigde Staten al pretparken afgestoten. Die waren eerder door een overname in het bezit van AB InBev gekomen.

Het bedrijf wil geen commentaar geven. Ook Deutsche Bank weigerde te reageren. Recent kwam 's werelds grootste brouwer nog met een winstwaarschuwing. De rivaal van Heineken heeft onder meer last van een zwakke vraag in Brazilië en Zuid-Korea. Zijn grote schuld wijt het concern vooral aan eerdere overnames. Zo werd in 2016 meer dan 100 miljard dollar betaald voor het inlijven van SABMiller.
voda
0
'AB InBev wil van financieel directeur af'

Gepubliceerd op 7 jan 2020 om 18:59 | Views: 52

AB InBev 17:37
74,06 -0,21 (-0,28%)

Heineken 17:35
97,48 -0,04 (-0,04%)

LEUVEN (AFN) - Bierbrouwer AB InBev is op zoek naar een vervanger voor financieel directeur Felipe Dutra. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Dutra is al sinds 2005 de hoogste financiële man is bij de grootste bierbrouwer ter wereld.

De reden voor de zoektocht is niet helemaal duidelijk. Volgens sommige ingewijden wordt Dutra verantwoordelijk gehouden voor de moeizame prestaties van het Belgisch-Amerikaans-Braziliaanse bedrijf sinds het in 2016 SABMiller overnam. Andere ingewijden lieten echter aan de krant weten dat Dutra zelf zou opstappen vanwege persoonlijke redenen.

Door de overname van SABMiller kwam AB INBev met een schuldenlast van 100 miljard dollar te zitten. De afgelopen jaren probeert het bedrijf die versneld af te lossen. Een Australisch onderdeel werd vorig jaar verkocht en de Aziatische tak werd deels naar de beurs in Hongkong gebracht om geld op te halen. Ook keert het bedrijf minder dividend uit.
voda
0
Beursblik: lastig vierde kwartaal voor AB InBev

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
AB Inbev
71,80 -0,08 -0,11 % Euronext Brussel

(ABM FN-Dow Jones) AB InBev heeft een lastig vierde kwartaal achter de rug. Dit schreven analisten van Kepler Cheuvreux donderdag.

Kepler Cheuvreux gaat er vanuit dat de EBITDA in het vierde kwartaal met 3,4 procent is afgenomen op autonome basis. Kepler zit met zijn schatting voor een EBITDA van 5,7 miljard euro 3 procent lager dan de marktconsensus van 5,9 miljard euro.

De analisten noemden drie oorzaken voor het lastige vierde kwartaal. Ten eerste heeft de bierbrouwer nog steeds last van de problemen in de Braziliaanse en Chinese markt, ten tweede heeft AB InBev te maken met een moeilijke vergelijkingsbasis. Over het vierde kwartaal van 2018 werd een autonome groei van de EBITDA gerealiseerd van 10 procent. En ten derde spelen de zwakkere economische groei in Zuid-Amerika en de protesten die in sommige landen gaande zijn de Belgische brouwer parten.

Met name het laatste punt heeft Kepler Cheuvreux doen beslissen de verwachte winst per aandeel voor het vierde kwartaal neerwaarts bij te stellen met 1 tot 2 procent.

Kepler Cheuvreux hanteert een koopadvies voor AB InBev met als koersdoel 98,00 euro.

Volgens de analisten tonen Brazilië en China inmiddels verbetering.

Het aandeel AB InBev sloot donderdag 0,1 procent lager op 71,80 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: China Resources Beer winstgevender dankzij Heineken

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Heineken
103,20 -0,45 -0,43 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) CR Beer verwacht 30 procent meer winst te hebben geboekt in 2019, mede dankzij de samenwerking met Heineken. Dit meldde Kepler Cheuvreux maandag.

Eind april 2019 sloten Heineken en de Chinese brouwer een samenwerking en inmiddels heeft de Amsterdamse brouwer ook een belang van 21 procent in de Chinese sectorgenoot.

De opmerking van China Beer laat volgens Kepler zien dat de samenwerking goed van start is gegaan.

De Amerikaanse dochteronderneming van Heineken Lagunitas, gaat van ongeveer van 5 procent van zijn personeel afscheid nemen, stipte Kepler verder aan. "De herstructurering volgt op een vertraging van de groei van de verkoop van speciaalbier in de afgelopen jaren."

Recente data toonden aan dat de verkoop van speciaalbier in de VS met 2,8 procent groeide in 2019 terwijl de totale marktgroei 5,2 procent bedroeg.

Kepler heeft een Houden advies op Heineken met een koersdoel van 92,00 euro. Het aandeel daalde maandag 0,2 procent naar 103,40 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
twinkletown
0
www.iex.nl/Nieuws/ANP-210120-144/Aanp...
Prima! Wel jammer voor de koers. Een dergelijk bericht in combinatie met een slecht beurssentiment -/- 4,25%. Vietnam is uitermate belangrijk voor Heineken.
Kaspersky
0
quote:

twinkletown schreef op 21 januari 2020 10:41:


www.iex.nl/Nieuws/ANP-210120-144/Aanp...
Prima! Wel jammer voor de koers. Een dergelijk bericht in combinatie met een slecht beurssentiment -/- 4,25%. Vietnam is uitermate belangrijk voor Heineken.

Waarschijnlijk in combinatie met het onderstaande plaatje. Dubbelop.
Bijlage:
j@s
0
Klappen van Corona ?

Vergelijk Hein - AB-Inbv

Hein AB-Inbev
Delta 21/1 12:50 -3,4% -0,6%

Fundamentals per 17-1-2020
Koers 103,65 72,04
Est WPA 2019 4,25 3,9
PE 24,4 20
Schiller (10jr) 21,9 17,5
CAGR Est18-23(Hist) 12%(6%) 7%(1%)
PEG 2,0 2,9
Est Div 1,53 1,36
Div Yld 1,5% 1,9%


En nou maar hopen dat e.e.a nog te lezen is na het posten
voda
0
Carlsberg voldoet aan eigen verwachting

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Carlsberg A/S -A-
DKK 964,00 0,00 0,00 % OMX Copenhagen

(ABM FN-Dow Jones) Carlsberg heeft in het afgelopen jaar weer groei gerapporteerd en voldeed aan de eigen verwachtingen. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de cijfers van de Deense brouwer.

De gerapporteerde omzetgroei kwam uit op 5,4 procent en de verkopen stegen naar 65,9 miljard Deense kroon. Op autonome basis bedroeg de omzetgroei afgelopen jaar 3,2 procent. Daarbij verbeterde de prijs/mix met 3 procent in alle drie regio's.

De volumes lagen autonoom 0,1 procent hoger in het afgelopen jaar. Vooral voor 1664 Blanc stegen de volumes aanzienlijk met 29 procent, evenals voor Somersby met 14 procent. De volumes bij het merk Carlsberg liepen juist met drie procent terug. Ook de volumes voor speciaalbier liepen op, met zestien procent. De volumes alcoholvrij bier stegen met 7 procent.

De autonome groei van de operationele winst kwam uit op 10,5 procent, hetgeen iets meer is dan de 10 procent waar Carlsberg op mikte. In oktober vorig jaar verhoogde de brouwer nog de outlook voor heel 2019. Daarvoor mikte Carlsberg namelijk nog op een hoge enkelcijferige groei.

De operationele marge verbeterde met 100 basispunten tot 15,9 procent.

Onder de streep restte een 23,7 procent hogere nettowinst van 6,6 miljard kroon.

Carlsberg wil een 17 procent hoger dividend voorstellen van 21,0 kroon per aandeel.

Op 30 januari rondde de brouwer een inkoopprogramma van eigen aandelen af ter waarde van 4,5 miljard kroon. Dinsdag liet het bedrijf weten opnieuw een inkoopprogramma te starten ter waarde van 5,0 miljard kroon en een looptijd van twaalf maanden.

Outlook

Voor 2020 verwacht Carlsberg een groei van de autonome operationele winst van circa 5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Lepre Chaun
0

Mogelijke fraude met inkoop van bier ANP
NOS Nieuws • Regionaal nieuws • Vandaag, 09:25

Invallen in Rotterdam en Den Haag wegens miljoenenfraude met bierDe FIOD heeft gisteren invallen gedaan in drie bedrijfspanden en zes woningen in de omgeving van Rotterdam en Den Haag. Mogelijk hebben de bedrijven via schijnconstructies grote partijen bier en frisdrank ingevoerd, zonder daarover belasting te betalen.

Ze bestelden de drank in het buitenland en lieten die op papier afleveren bij zogenoemde ploffers. Dat zijn op zich legale bedrijven die weer verdwijnen voordat ze accijnzen en btw hebben betaald. De producten zijn op papier aan een andere handelaar doorgeleverd, maar in werkelijkheid kwamen ze meteen bij de bedrijven terecht die de schijnconstructies hadden opgezet.

De FIOD schat dat de fraudeurs tussen eind 2016 en nu miljoenen euro's hebben verdiend.

Bij de invallen in Rotterdam, Den Haag, Maassluis, Vlaardingen en Voorburg is niemand aangehouden. Wel is volgens Rijnmond beslag gelegd op gegevensdragers, administratie, drie auto's, een vrachtwagen en 40.000 euro aan contanten. Ook zijn er vuurwapens, patroonhouders en patronen gevonden.
voda
0
CFO AB InBev stapt op

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
AB Inbev
69,75 0,00 0,00 % Euronext Brussel

(ABM FN-Dow Jones) CFO Felipe Dutra is opgestapt bij AB InBev en wordt opgevolgd door Fernando Tennebaum. Dit maakte de bierbrouwer donderdag bekend.

Dutra zal nog voor een overgangsperiode van verschillende maanden bij het bedrijf blijven. Hij werkte bijna 30 jaar bij de brouwer.

Verder meldde AB InBev ook dat David Almeida wordt benoemd tot Chief Strategy and Technology Officer en Nelson Jamel tot Chief People Officer.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Coronavirus raakt bierverkopen AB InBev

Gepubliceerd op 27 februari 2020 07:45 | Views: 195

AB InBev 26 feb
61,89 0,00 (0,00%)

BRUSSEL (AFN) - Biergigant AB InBev, het concern achter merken als Jupiler, Leffe en Hertog Jan, voelt de uitbraak van het nieuwe coronavirus in zijn resultaten. 's Werelds grootste brouwer kampte met een aanzienlijke daling van de vraag in China.

Zowel in de horeca als in supermarkten kochten Chinezen afgelopen tijd beduidend minder bier. Normaal gesproken gaan de zaken in deze periode juist erg goed in China, vanwege het Chinees Nieuwjaar.

De rivaal van het Nederlandse bierconcern Heineken denkt in China in de eerste twee maanden van het jaar ongeveer 285 miljoen euro aan omzet te zijn misgelopen. Dit raakte de bedrijfswinst met ongeveer 170 miljoen dollar. Over de gehele linie houdt AB InBev rekening met een daling van het bedrijfsresultaat met ongeveer 10 procent in het eerste kwartaal, als gevolg van de problemen met het virus en andere zaken.

Heineken meldde onlangs ook al dat de virusuitbraak waarschijnlijk impact zou hebben op de resultaten. Maar toen Heineken met zijn cijferupdate kwam was nog geen goede inschatting te maken van de verwachte schade.
voda
0
Brouwer AB Inbev trekt jaarvooruitzichten in

Gepubliceerd op 24 maart 2020 07:40 | Views: 52

BRUSSEL (AFN) - Biergigant AB Inbev, de brouwer achter merken als Jupiler, Budweiser en Leffe, trekt zijn financiële vooruitzichten voor dit jaar in. Het concern gaf bij de presentatie van zijn jaarcijfers over 2019 prognoses af met betrekking tot het nieuwe coronavirus. Die zijn inmiddels ingehaald door de veel sterkere verspreiding van Covid-19 dan toen gedacht.

De concurrent van Heineken stelde eind februari nog een stijging van het bedrijfsresultaat tussen de 2 en 5 procent over heel 2020 in het vooruitzicht. In het eerste kwartaal, dat nu bijna ten einde is, verwachtte het concern een daling van dit resultaat met 10 procent. Daarbij werd vooral gekeken naar omzetverlies in China, dat toen nog het epicentrum van de virusuitbraak was.

Nu is duidelijk geworden dat de pandemie vrijwel alle markten van het concern raakt. Veel landen verplichtten onlangs cafés en restaurants te sluiten om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, wat de bierconsumptie raakt. Ook beperkingen in sociale contacten om besmettingen tegen te gaan doen de verkopen geen goed.

Met het oog op de epidemie is AB Inbev overigens ook nieuwe activiteiten begonnen. Het bedrijf produceert onder andere ontsmettingsmiddelen en bottelt water voor noodhulp.
Koperlijktopgoud
0
Toch knap ongeveer heel de dag in de min
Eindveiling knal omhoog
Ik denk dat Heineken de echt klap naar beneden nog moet krijgen.
Ze zijn iig erg stil. Lijkt me toch prettig als ze de aandeelhouders even op de hoogte stellen.
ik zit vol in puts Heineken ( maar dat was wel duidelijk )
Lepre Chaun
0
Kan echt niet begrijpen dat Heineken er nog zo hoog bij ligt .
alle horeca dicht , feesten en evenementen gesloten wereld wijd .
Parken dicht en bier is maar een half jaar goed dus zal wel een prijsdump komen in de supermarkten .
Maar de cijfers zullen denk ik wel dramatisch zijn.
bezinteergebelegt
0
Wat is hoog ? Gezakt van 105 naar 69 gisteren. Dat is grof 35% lager.

Ze gaan niet failliet oid. Hooguit wat minder winst. Nr 2 brouwer in de wereld.

China is weer in de opstartfase.

Denk eerder nu op deze niveau's een screaming buy ipv nog een klap verw88. Wat denk je dat de koers doet als er ook maar 1 berichtje komt dat de Corona curve in Europa aan het afvlakken is ?

Sta je direct 10% hoger.

Macron
0
Omzetcijfers zullen kelderen naar een absoluut dieptepunt. Zal zeker onder 65€ zakken!
bezinteergebelegt
0
quote:

Macron schreef op 25 maart 2020 15:34:


Omzetcijfers zullen kelderen naar een absoluut dieptepunt. Zal zeker onder 65€ zakken!


Zal zeker schade zijn maar naar een absoluut dieptepunt ? Gisteren kwam AB Inbev met intrekking outlook en mikt het op een 15% lager resultaat.

Werd niet meer afgestraft, steeg er zelfs op.

Kijk ff naar de cijfers van Hei over 2019. Haal er dan 20% af. Man, dan sta je nu al 10 eur te laag.
504 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Heineken Meer »

Koers 72,140   Verschil -1,80 (-2,43%)
Laag 71,340   Volume 1.264.429
Hoog 73,340   Gem. Volume 913.035
27 mrt 2020 17:35
label premium

Heineken: Leven in de brouwerij

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Arend Jan Kamp over Heineken 7 december 2016 16:28
Arend Jan Kamp over Heineken 20 april 2016 16:14
5:17
Heineken 'mixed bag'? 24 april 2013 10:52
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare