Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sectornieuws

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
504 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoel AB InBev

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het koersdoel voor AB InBev verlaagd van 100,00 euro naar 94,00 euro, hoofdzakelijk vanwege valutaschommelingen, maar handhaafde het Outperform advies.

De analisten verwachten dat alle bierbrouwers en drankproducenten in het derde kwartaal een versnelling van de autonome groei kunnen laten zien, dankzij de warme Europese zomer, naast sterke groei in opkomende markten en vooral Azië, die de volatiliteit in Latijns-Amerika zou moeten goedmaken.

Voor AB InBev voorziet Credit Suisse de sterkste volumegroei sinds de afronding van de deal met SAB Miller, maar de analisten verwachten dat de aandelen Heineken en Carlsberg op korte termijn beter zullen presteren omdat zij meer voordeel hebben van het warme zomerweer in Europa.

Het aandeel AB InBev noteerde dinsdag 1,4 procent lager op 73,98 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Bavariamaker koopt bierhandelaar Bier&Co

Gepubliceerd op 9 okt 2018 om 12:23 | Views: 1.192

Heineken 16:09
78,00 0,00 (0,00%)

LIESHOUT (AFN) - Bavariamaker Swinkels Family Brewers neemt bierhandelaar Bier&Co over. De bierbrouwer maakte de overname van de importeur van speciaalbier bekend zonder financiële details te vermelden.

Swinkels Family Beers wil met de aankoop verder groeien en met zijn bierportfolio op meer plaatsen lokale speciaalbieren kunnen aanbieden. Swinkels nam eerder al de Belgische brouwerij Palm over en ging een samenwerking aan met het Spaanse Moritz om te groeien op de markt voor speciaalbieren.

Swinkels Family Brewers en Bier&Co gaan per direct de leveringen aan de horeca samen uitvoeren. Begin volgend jaar worden ook de diensten aan de retailsector samengevoegd.
voda
0
Update: Europese brouwers verdacht van prijsafspraken India - media

(ABM FN-Dow Jones) De grote Europese brouwers worden in India verdacht van prijsafspraken. Dat meldde persbureau Reuters donderdag op basis van bronnen.

AB InBev, Heineken, via United Breweries, en Carlsberg hebben volgens de Indiase toezichthouder de prijzen mogelijk kunstmatig hoog gehouden.

Om die reden heeft de waakhond invallen gedaan in kantoren van de drie brouwers.

Volgens één van de bronnen zou er al een jaar een onderzoek lopen naar de brouwers. Daarbij zou één van de drie partijen een melding hebben gedaan bij de toezichthouder van de verboden praktijken.

Een bron bij de overheid zou tegen Reuters hebben gezegd dat er door de waakhond bij de inval emails zijn gevonden die bevestigen dat de brouwers prijsafspraken maakten.

Heineken bevestigde donderdagavond tegenover ABM Financial News dat het inderdaad een bezoek heeft gehad van de Indiase toezichthouder.

"Heineken is op de hoogte van de recente acties van de Mededingingsautoriteiten in India (Competition Commission of India - CCI) met betrekking tot United Breweries Limited (UBL) en andere brouwers. Alhoewel Heineken een minderheidsbelang heeft in UBL en niet betrokken is bij de dagelijkse commerciële activiteiten van het bedrijf, zal het volledig medewerking verlenen aan het onderzoek van de CCI. Aangezien de CCI de situatie nu eerst gaat onderzoeken, is Heineken op dit moment niet in de positie om verder commentaar te geven", klonk het.

Heineken heeft een belang van 43,7 procent in United Breweries, dart onder meer bekend is van het biermerk Kingfisher.

Update: om reactie Heineken toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Carlsberg positiever na lange Europese zomer

Gepubliceerd op 24 okt 2018 om 14:57 | Views: 392

Heineken Hld. 16:23
75,50 -0,10 (-0,13%)

KOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Bierbrouwer Carlsberg plukt de vruchten van het aanhoudend warme weer in West-Europa. Door de hitte grepen Europeanen vaker naar een biertje, wat het Deense bedrijf een hogere kwartaalwinst en -omzet opleverde dan verwacht. Carlsberg stelt daarom zijn winstprognose voor het hele jaar naar boven bij.

De Heineken-concurrent gaat nu uit van een operationele winst over heel 2018 die 10 tot 11 procent hoger uitvalt dan in het voorgaande jaar. Eerder werd nog een stijging van net beneden de 10 procent verwacht.

Naast het warme weer schrijft Carlsberg de betere kwartaalcijfers toe aan een vlotter dan verwachte uitvoering van kostenbesparingen en strategische programma's. De brouwer komt 1 november met definitieve cijfers over het derde kwartaal naar buiten.
voda
0
Bierreus AB Inbev snijdt in winstuitkering

Gepubliceerd op 25 okt 2018 om 08:02 | Views: 2.248

AB InBev 16:27
65,29 -7,07 (-9,77%)

Heineken Hld. 16:27
76,00 +0,55 (+0,73%)

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Bierconcern Anheuscher-Busch Inbev halveert zijn winstuitkering. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend bij de publicatie van zijn handelsbericht over het derde kwartaal. AB Inbev wil meer geld overhouden om zijn schulden af te bouwen en om verder te investeren in zijn merken.

Het interim-dividend gaat naar 0,80 euro per aandeel. Daarnaast stelt het bedrijf een slotdividend voor van 1 euro per aandeel voor het boekjaar 2018. Dat brengt het totale dividend op 1,80 euro per aandeel, de helft van vorig jaar. 's Werelds grootste bierbrouwer heeft zo'n 109 miljard dollar aan schulden, waarvan een groot deel werd aangegaan voor de overname van concurrent SABMiller een aantal jaren geleden.

AB Inbev verkocht het afgelopen kwartaal op autonome basis, dus zonder effect van overnames, iets meer bier dan in dezelfde periode vorig jaar. Per verkochte liter bier streek het concern meer geld op, waardoor de autonome omzet 4,5 procent steeg tot 13,3 miljard dollar. De eigen bieren deden het vooral goed in Europa en Mexico en op heel wat Afrikaanse markten. In door economische problemen getroffen landen als Brazilië en Argentinië ging het slechter. De nettowinst van AB Inbev daalde tot 1,6 miljard dollar. Dat kwam mede door verliezen die verband houden met de afdekking van op aandelen gebaseerde betalingsprogramma's.
voda
0
Carlsberg boekt hogere winst

(ABM FN-Dow Jones) Carlsberg heeft in het derde kwartaal een hogere omzet geboekt, waarbij alle regio's waarin de Deense bierbrouwer actief is goed presteerden. Dit meldde Carlsberg donderdag voorbeurs in een trading update over het afgelopen kwartaal.

CEO Cees ’t Hart sprak van een sterk derde kwartaal, onder andere gesteund door het zeer goede weer in West-Europa. De bestuurder wees op een aanhoudend goed momentum voor speciale en alcoholvrije bieren.

De bierbrouwer boekte in het derde kwartaal een omzet van 17,6 miljard Deense kronen, ofwel 2,4 miljard euro, in vergelijking met 16,4 miljoen Deense kronen in dezelfde periode een jaar eerder. De autonome groei bedroeg 9,0 procent op jaarbasis.

In de eerste negen maanden van 2018 realiseerde de Deense bierbrouwer een omzet van 48,6 miljard Deense kronen, ofwel 6,5 miljard euro, tegenover 47,6 miljard Deense kronen een jaar eerder. Autonoom groeide de omzet 6,4 procent.

In verkochte volumes was in het derde kwartaal van 2018 sprake van een autonome groei van 7,6 procent, terwijl op in de eerste negen maanden van dit jaar een autonome groei van 4,9 procent werd gerealiseerd.

Daarbij presteerde met name de internationale premium portefeuille van de Deense bierbrouwer in het derde kwartaal sterk. In volumes steeg de verkoop van Tuborg met 11 procent, Carlsberg realiseerde een groei van 9 procent, terwijl Grimbergen 15 procent de volumes zag stijgen met 15 procent en 1664 Blanc met 49 procent aan volumegroei realiseerde. De omzet van Craft en Specialty biertjes stegen met 29 procent, terwijl de volumes van alcoholvrij bier in West-Europa met 58 procent stegen.

Outlook

Voor het hele boekjaar voorziet Carlsberg nog steeds een autonome groei van 10 tot 11 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
ABInBev nadert junkstatus door schuld

Gepubliceerd op 11 dec 2018 om 10:25 | Views: 3.496

Heineken 16:39
79,32 +1,68 (+2,16%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Moody's heeft zijn rating op ABInBev verlaagd. Vooral de worsteling van de bierbrouwer om de huidige schuldenlast van 100 miljard dollar terug te brengen, is volgens de kredietbeoordelaar punt van zorg. De afwaardering van de rating naar Baa1 betekent dat de brouwer nog maar drie stappen verwijderd is van de zogeheten junkstatus.

De brouwer moest het nodige kapitaal loskrijgen voor de overname van SABMiller. Het tekort ligt daarmee op een niveau van vijf keer het bedrijfsresultaat. Lukt het ABInBev niet om de schuld eind 2020 te hebben teruggebracht, dan dreigt een verdere afwaardering, zo waarschuwt Moody's.

ABInBev kampt onder meer met tegenvallende prestaties in met name opkomende markten. Dit is mede de reden dat de schulden van 's werelds grootste brouwer minder snel afgebouwd worden dan voorzien. Ook wisselkoerseffecten spelen het concern parten. Afgezet tegen de kasstroom van het bedrijf blijven de leningen de komend jaren hoog, aldus Moody's. Ook de recente beslissing van de brouwer om de dividenduitkering aan aandeelhouders te halveren doet daar niets aan af.
voda
0
Carlsberg vergroot belang in Portugese Super Bock

(ABM FN-Dow Jones) Carlsberg Group heeft een belang van 28,5 procent verworven in het Portugese Viacer, waardoor de Deense brouwer een nog grotere aandeelhouder is geworden van Super Bock Group. Dit maakten de Denen donderdag bekend.

Viacer heeft een belang van 56 procent in Super Bock Group. De overige 44 procent van de aandelen in Super Bock waren al in bezit van Carlsberg, maar met de transactie heeft de Deense brouwer nu een belang van 60 procent in Super Bock, dat in Portugal marktleider is met merken als Super Bock en Somersby.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
'AB InBev overweegt beursgang Aziatische tak'

Gepubliceerd op 11 jan 2019 om 11:38 | Views: 1.148

AB InBev 14:27
63,79 +2,57 (+4,20%)

Heineken 14:26
77,68 +0,56 (+0,73%)

LEUVEN (AFN/BLOOMBERG) - Bierreus AB InBev overweegt volgens ingewijden een beursgang van zijn Aziatische divisie. 's Werelds grootste brouwer zoekt naar manieren om geld op te halen na recente overnames. Die zadelden het bedrijf op met een aanzienlijke schuldenlast.

Volgens de bronnen heeft de brouwer gesprekken gevoerd met potentiële adviseurs over de mogelijkheid van een beursnotering in Azië. Een deal, in welke vorm dan ook, zou het bedrijf miljarden op kunnen leveren. AB InBev heeft naar verluidt nog geen keuze gemaakt op welke markt het een notering wil, al lijkt de voorkeur uit te gaan naar de beurs van Hongkong. Azië was in het derde kwartaal van vorig jaar goed voor 17 procent van de totale verkopen van AB InBev.

De brouwer nam in 2016 branchegenoot SABMiller over voor meer dan 100 miljard dollar. Om die overname te doen stak het bedrijf zich diep in de schulden. Het bericht over de mogelijke beursgang zorgde voor een opleving van het aandeel AB InBev in Brussel met ruim 7 procent. Het aandeel beleefde zijn grootste koerssprong sinds 2015.
voda
0
Asahi koopt Britse biermerken van Fuller

Gepubliceerd op 25 jan 2019 om 10:20 | Views: 723

Heineken 14:54
76,34 -0,06 (-0,08%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse brouwer Asahi neemt de bierdivisie van het Britse Fuller, Smith & Turner over voor 250 miljoen pond. Dat is bijna 290 miljoen euro. Het gaat om merken als London Pride en Frontier.

Ook krijgt Asahi, in Europa eigenaar van onder meer Grolsch en Peroni, activiteiten rond bijvoorbeeld frisdrank, cider en distributie in handen. Fuller, Smith & Turner wil zich na de verkoop richten op zijn pubs en hotels, die goed zijn voor het overgrote deel van de operationele winst van het bedrijf. Asahi blijft een belangrijke toeleverancier van Fuller, Smith & Turner dat bijna 400 pubs heeft in Groot-Brittannië.

Fuller, Smith & Turner gaat een deel van de opbrengst van de verkoop uitkeren aan de aandeelhouders. Op de beurs in Londen ging de koers van het bedrijf sterk omhoog na het nieuws.
voda
0
Bavaria-moeder neemt Brouwerij De Molen over

Gepubliceerd op 1 feb 2019 om 13:04 | Views: 1.551

Heineken 16:08
79,08 +0,70 (+0,89%)

LIESHOUT (AFN) - Bierbrouwer Swinkels Family Brewers neemt Brouwerij de Molen volledig over. De eigenaar van merken Bavaria en La Trappe had al een minderheidsbelang en breidt dit nu uit naar 100 procent.

De huidige eigenaren van Brouwerij de Molen blijven betrokken bij de bedrijfsvoering maar gaan zich volledig bezighouden met het brouwen van bier. Swinkels beheert alle andere zaken en stelt zijn technische expertise en distributiekanalen beschikbaar voor de bieren van de Brouwerij de Molen.

Swinkels wil met de aankoop verder groeien en met zijn bierportfolio op meer plaatsen lokale ambachtelijke bieren kunnen aanbieden. De bierbrouwer nam eerder de importeur van speciaalbier Bier&cO en de Belgische brouwerij Palm over en ging een samenwerking aan met het Spaanse Moritz om te groeien op de markt voor speciaalbieren.
voda
0
AB Inbev vangt bot in taptwist met Heineken

Gepubliceerd op 1 feb 2019 om 12:37 | Views: 1.870

AB InBev 16:10
66,87 +0,26 (+0,39%)

Heineken 16:08
79,08 +0,70 (+0,89%)

Heineken Hld. 16:04
76,65 +0,85 (+1,12%)

DEN HAAG (AFN) - Anheuscher-Busch Inbev heeft grotendeels bot gevangen bij de rechtbank in Den Haag. Het bierconcern eiste in een kort geding inzage in gegevens van Heineken, om te bewijzen dat zijn concurrent inbreuk maakt op bepaalde patenten. De rechter oordeelde evenwel dat Heineken het grootste deel van de opgevraagde informatie geheim mag houden.

Het kort geding is een van de vele hoofdstukken in een langer patentgeschil tussen de twee biergiganten. Ze beschuldigen elkaar ervan bepaalde Amerikaanse patenten op hun nieuwe thuistapsystemen te schenden. Insteek van de twist is het weren van elkaars producten van de Amerikaanse markt.

Veel van de opgeëiste documenten waarmee AB Inbev zijn zaak wil ondersteunen, bevatten volgens de rechter bedrijfsgeheimen. Openbaarmaking daarvan zou een te ingrijpende maatregel zijn voor Heineken, te meer omdat het allerminst zeker is dat de patentclaims van AB Inbev terecht zijn. Heineken moet van de rechter wel enkele exemplaren van zijn zogeheten bag-in-containers overhandigen aan AB Inbev.
voda
0
Carlsberg groeit verder

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Carlsberg A/S -A-
DKK 766,00 30,00 4,08 % OMX Copenhagen

(ABM FN-Dow Jones) Carlsberg heeft in 2018 de groei aangewakkerd en besloot aandeelhouders te belonen. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de Deense brouwer.

“Een sterke set van resultaten”, oordeelde CEO Cees ’t Hart woensdag. Daarmee was 2018 ook in lijn met de doelstellingen voor 2022, met een versnelling van de omzetgroei en betere marges.

De brouwer werd daarbij geholpen door het warme weer in Scandinavië en Rusland.

De omzet groeide afgelopen jaar met 3,0 procent naar 62,5 miljard Deense kroon, omgerekend krap 8,4 miljard euro. Autonoom was er zelfs een stijging van 6,5 procent.

De volumes namen autonoom met 4,8 procent toe, en gerapporteerd ging het om een stijging van 5,3 procent.

De operationele winst steeg met 5,1 procent naar 9,3 miljard kroon en de nettowinst aangepast voor bijzondere posten kwam 9 procent hoger uit op 5,4 miljard kroon.

De vrije kasstroom bedroeg 6,2 miljard kroon en de schuldratio bedroeg eind 2018 1,29.

Carlsberg kondigde woensdag de start van een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 4,6 miljard Deens kroon aan. Ook gaat het dividend omhoog met 13 procent naar 18 kroon per aandeel.

Verder zei de brouwer voor 2019 te mikken op een autonome stijging van de operationele winst van ongeveer 5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Molson Coors herziet jaarcijfers 2016 en 2017

Gepubliceerd op 12 feb 2019 om 16:16 | Views: 392

Heineken 16:38
81,48 +0,22 (+0,27%)

DENVER (AFN/BLOOMBERG) - Molson Coors Brewing Company heeft een fout in zijn boekhouding ontdekt. De bierbrouwer herziet zijn jaarcijfers voor 2016 en 2017 vanwege foutief ingeboekte belastingen. Dat kost Molson Coors bijna 250 miljoen dollar.

Op de financiële markten werd geschrokken gereageerd. Het aandeel ging dinsdag op de beurs in New York stevig onderuit. Het Amerikaanse bedrijf is ook met nieuwe kwartaalcijfers gekomen. Die waren slechter dan analisten in doorsnee hadden voorzien.

Molson Coors had onder meer moeite om zijn verkopen op gang te krijgen in de Verenigde Staten, de grootste markt voor het bedrijf. Volgens kenners kozen consumenten er vaak voor wijn en sterke drank. De omzet bedroeg afgelopen kwartaal 2,4 miljard dollar, tegen 2,6 miljard dollar in de herziene cijfers over het laatste kwartaal van 2017. Onder de streep bleef een kwartaalwinst over van 76 miljoen dollar. Dat was ruim 89 procent minder dan een jaar eerder.
voda
0
Biertje Kordaat mag in schappen Lidl blijven

Gepubliceerd op 28 feb 2019 om 15:06 | Views: 1.744

Heineken 16:14
88,16 +0,40 (+0,46%)

ROTTERDAM (AFN) - Supermarktketen Lidl mag bier van het merk Kordaat blijven verkopen. Brouwerij Grolsch eiste in een kort geding dat de prijsvechter het biertje uit de schappen zou halen, omdat het te veel op zijn eigen merk Kornuit zou lijken. De rechtbank Rotterdam ging niet mee in die klachten en wees de eisen van Grolsch af.

Volgens de rechtbank was grote vraag of de twee namen, die beide met de letters 'kor' beginnen en met een 't' eindigen, voor verwarring kunnen zorgen onder klanten. De voorzieningenrechter vond van niet, omdat de klemtoon bij Kornuit en Kordaat op een andere lettergreep ligt. Daarnaast zijn er qua vormgeving genoeg verschillen tussen de twee biertjes, zo luidt het oordeel.

Grolsch laat weten ,,geschokt en enorm verrast te zijn'' door de uitspraak. De Twentse bierbrouwer beraadt zich op een hoger beroep en neemt binnenkort een definitief besluit over verdere juridische stappen. ,,We vinden nog altijd dat Lidl inbreuk maakt op ons Kornuit-merk'', aldus een woordvoerder.

Volgens Grolsch lijken niet alleen de namen en de vormgeving van beide biertjes te veel op elkaar. Lidl zou ook meeliften op het imago dat de brouwer rond Kornuit had opgebouwd in reclamecampagnes. Zo lijkt de bebaarde jongeman op het etiket van Kordaat veel op de mannen uit tv-spotjes voor Kornuit.
voda
0
Bierreus AB Inbev krikt resultaten op

Gepubliceerd op 28 feb 2019 om 07:58 | Views: 1.986

AB InBev 16:31
68,60 +2,74 (+4,16%)

Heineken 16:31
88,46 +0,70 (+0,80%)

BRUSSEL (AFN) - Bierreus AB Inbev heeft vorig jaar goede zaken gedaan op belangrijke biermarkten als Mexico, China, West-Europa, Colombia en Nigeria. De grootste brouwer ter wereld zag bovendien de opbrengsten van zijn wereldwijde merken Budweiser, Stella Artois en Corona flink toenemen, onder meer dankzij een sterke reclamecampagne rond het WK voetbal.

In door economische problemen getroffen landen als Brazilië en Argentinië ging het wel minder met de rivaal van Heineken. Ook kampte het Belgisch-Braziliaanse concern met ongunstige wisselkoersen en hogere grondstofprijzen.

AB Inbev verkocht op autonome basis, dus zonder effect van overnames, iets meer bier dan in dezelfde periode vorig jaar. Per verkochte liter bier streek het concern meer geld op, waardoor de autonome omzet 4,8 procent steeg tot 54,6 miljard dollar. De bedrijfswinst (ebit) dikte met bijna een tiende aan tot 17,8 miljard dollar. Voor 2019 voorziet de onderneming ,,sterke'' groei van de omzet en het bedrijfsresultaat.

Onder de streep hield AB Inbev vorig jaar met 4,4 miljard dollar overigens wel fors minder over dan de 8 miljard dollar nettowinst van 2017. Dat kwam mede door verliezen die verband houden met de afdekking van op aandelen gebaseerde betalingsprogramma's.
Geschorst en weet niet waarom
0
'Bierdrinker kiest voor meer smaak, minder alcohol'
Alcoholvrij bier is in Nederland bezig aan aan een gestage opmars. De verkoop van alcoholvrij is in 2018 met 32 procent gestegen en dat is nog meer dan voorgaande jaren, meldt branchevereniging Nederlandse Brouwers. Een op de twintig verkochte bieren is inmiddels alcoholvrij.

In 2016 steeg de verkoop van alcoholvrij al met 18 procent en in 2017 met 25 procent. Sinds 2010 is de verkoop van 0,0-bier ruim vervijfvoudigd. "Je zou misschien denken dat de groei wel een keer wat stabiliseert", zegt Cees-Jan Adema van Nederlandse Brouwers. "Maar we zien juist een ongekende versnelling."

Ook meer speciaalbier
Ook speciaalbier bleef in populariteit groeien, de consumptie ervan steeg ruim 10 procent. "Steeds meer keuzemogelijkheden in smaak en alcoholpercentage zijn belangrijke drijvers van deze groei. Verder is het combineren van eten met verschillende soorten bier in de mode en daar is speciaalbier geschikt voor", aldus Adema.

De verkoop van gewoon pils bleef nagenoeg gelijk, met een plusje van 0,3 procent. Van al het bier is nog altijd 81 procent pils. Speciaalbier pakt 11 procent van de markt, alcoholvrij 5 procent en biermixen 3 procent.

In totaal werd er in Nederland ruim 1,2 miljard liter bier verkocht in 2018. De verkoop steeg 2,8 procent ten opzichte van een jaar eerder.

voda
0
AB Inbev brengt Aziatische tak naar de beurs - media

(ABM FN-Dow Jones) 's Werelds grootste bierbrouwer Anheuser-Busch InBev heeft inmiddels vier banken ingehuurd voor de verkoop van zijn divisie Asia-Pacific. Dat meldde persbureau Reuters maandag op basis van anonieme bronnen.

De brouwer zou tot 5 miljard dollar willen ophalen door de Aziatische tak naar de beurs te brengen in Hong Kong, om de grote schuldenlast te verlagen.

Morgan Stanley en JPMorgan zijn ingehuurd om de beursgang te begeleiden en ook Citigroup en Bank of America Merrill Lynch zijn aan het team toegevoegd. De beursgang zou gepland zijn in de tweede helft van het jaar, met een aanvraag bij de beurs van Hongkong in het eerste halfjaar.

De regio Asia-Pacific was vorig jaar goed voor 18 procent van het volume van AB Inbev, met China en Australië als voornaamste markten.

AB Inbev, dat in 2016 zijn naaste rivaal SABMiller overname voor ongeveer 100 miljard dollar, had eind vorig jaar een nettoschuld van 102,5 miljard dollar. Het bedrijf wil de schuld vverlagen van 4,6 keer het EBITDA-resultaat tot ongeveer 2 keer. Het aandeel van de bierbrouwer deed het de afgelopen twee jaar veel slechter dan concurrenten Heineken en Carlsberg.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Bavaria-moeder boekt recordomzet

Gepubliceerd op 18 apr 2019 om 12:06 | Views: 848

Heineken Hld. 13:27
89,20 +0,05 (+0,06%)

LIESHOUT (AFN) - Swinkels Family Brewers, vooral bekend van het biermerk Bavaria, sloot vorig jaar af met een recordomzet van 713,1 miljoen euro. De uitbreiding van een moutfabriek zorgde deels voor de omzetgroei. Daarnaast deed het familiebedrijf goede zaken met zijn Ethiopische merk Habesha.

De opbrengsten stegen op jaarbasis met 8,2 procent. Het bedrijfsresultaat dikte met bijna een kwart aan. Onder de streep resteerde 36,3 miljoen euro, tegenover een nettowinst van 35,4 miljoen euro in 2017.

Volgens Swinkels betaalt ook de verdere samenwerking met lokale brouwers om sneller in te kunnen spelen op veranderende smaken zich uit. Ook de Belgische speciaalbiertjes La Trappe en Rodenbach deden het goed. Het merk Bavaria, tot voor kort naamgever van de brouwerij, had daarentegen te maken met felle concurrentie op de Nederlandse markt voor pils en alcoholvrij bier.
504 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Heineken Meer »

Koers 74,000   Verschil +0,98 (+1,34%)
Laag 72,860   Volume 341.812
Hoog 75,220   Gem. Volume 928.233
31 mrt 2020 14:48
label premium

Heineken: Leven in de brouwerij

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Arend Jan Kamp over Heineken 7 december 2016 16:28
Arend Jan Kamp over Heineken 20 april 2016 16:14
5:17
Heineken 'mixed bag'? 24 april 2013 10:52
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare