Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sectornieuws

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
493 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
AB InBev slijt minder maar wel duurder bier

Gepubliceerd op 29 jul 2016 om 07:29 | Views: 2.081

BRUSSEL (AFN) - 's Werelds grootste bierbrouwer Anheuser-Busch InBev heeft in het tweede kwartaal minder, maar wel duurder bier aan de man gebracht. Dat blijkt uit de vrijdag gepubliceerde kwartaalcijfers van het in Brussel gevestigde concern.

AB InBev zag het wereldwijde verkoopvolume met 1,7 procent teruglopen. Vooral de economische crisis in Brazilië en Argentinië liet zich sterk voelen. Sterkere verkopen in met name de Verenigde Staten en Mexico konden dat niet helemaal compenseren. De wereldwijde premiummerken Stella Artois, Budweiser en met name Corona brachten meer geld in het laatje.


De opbrengsten daarentegen namen afgezien van nadelige wisselkoerseffecten met 4 procent toe tot 10,8 miljard dollar (9,7 miljard euro). Dat komt doordat de gemiddelde omzet per hectoliter zo'n 6 procent hoger lag dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) daalde licht tot 4 miljard euro.

SABMiller

De bierbrouwer heeft nog steeds goede hoop om de overname van concurrent SABMiller dit jaar af te ronden, ondanks het feit dat SABMiller de onderhandelingen op pauze heeft gezet na protest van een deel van de aandeelhouders. Donderdag maakte een groep andere, belangrijke aandeelhouders bekend het overnamebod wél te steunen.

De twee grootste brouwers ter wereld bereikten afgelopen najaar al overeenstemming over een overname. Tegen de toen geldende wisselkoersen was het bod van 44 pond per aandeel goed voor een totaal overnamebedrag van ruim 100 miljard euro. AB InBev verhoogde zijn bod dinsdag naar 45 pond per aandeel om de waardedaling van het Britse pond te compenseren.

Recent keurden Amerikaanse toezichthouders de overname goed. Vrijdag werd bekend dat de Chinese autoriteiten hebben ingestemd met de deal. Daarvoor moest SABMiller wel zijn belang van 49 procent in het Chinese biermerk Snow verkopen. Die verkoop werd in maart aangekondigd.
Turbo player
0
Iemand al enig idee wat de koers maandag gaat doen bij Heineken bij de kwartaalcijfers?

Alvast bedankt voor een reactie.
gerrit 69
0
quote:

Turbo player schreef op 29 juli 2016 16:53:


Iemand al enig idee wat de koers maandag gaat doen bij Heineken bij de kwartaalcijfers?

Alvast bedankt voor een reactie.

Zoals gewoonlijk in de min.
voda
0
Megabierfusie AB InBev in oktober klaar

Gepubliceerd op 1 aug 2016 om 19:58 | Views: 306

BRUSSEL (AFN) - De fusie van de biergiganten AB InBev en SABMiller moet op 10 oktober zijn afgerond. Een dag later zal het gezamenlijke aandeel van de Amerikaans-Belgische brouwer en de Zuid-Afrikaanse branchegenoot voor het eerst aan de beurs van Brussel genoteerd zijn, met een secundaire notering in Zuid-Afrika. Dat maakte AB InBev maandag bekend.

De twee grootste brouwers ter wereld bereikten vorig jaar al overeenstemming over een overname. Tegen de toen geldende wisselkoersen was het bod van 44 pond per aandeel goed voor een totaal overnamebedrag van ruim 100 miljard euro. AB InBev verhoogde zijn bod dinsdag naar 45 pond per aandeel om de waardedaling van het Britse pond te compenseren.

Het bestuur van SABMiller schaarde zich vrijdag formeel achter het verhoogde overnamebod van AB InBev. Eerder op de dag stemde de Chinese toezichthouder al in met de fusie. Toezichthouders in de Verenigde Staten deden dat daarvoor ook al.
voda
0
Brouwer Carlsberg ziet omzet afnemen

Gepubliceerd op 17 aug 2016 om 08:07 | Views: 2.274

KOPENHAGEN (AFN) - De Deense bierbrouwer Carlsberg heeft in het eerste halfjaar een lagere omzet in de boeken gezet. Het bedrijf had te maken met negatieve wisselkoerseffecten en een lagere verkoop in West-Europa, China en Rusland. Dat maakte de producent van merken als Tuborg, Carlsberg en Baltika woensdag bekend.

De omzet bedroeg 31,2 miljard kroon (4,2 miljard euro), een daling van 4 procent in vergelijking met een jaar eerder. Als wisselkoerseffecten, desinvesteringen en overnames buiten beschouwing worden gelaten, was de omzet met 4 procent gestegen. De aangepaste nettowinst zakte met 19 procent naar 1,4 miljard kroon, omgerekend 188 miljoen euro. Het totaal verkochte volume aan bier en andere dranken nam met 1 procent af tot 70 miljoen hectoliter.

Carlsberg wordt geleid door de Nederlander Cees 't Hart. De brouwer is bezig met een nieuwe strategie, onder meer om kosten te besparen. Ook wordt daarbij ingezet op verdere groei in Azië. Carlsberg handhaafde zijn verwachtingen voor heel 2016.
voda
0
Britse rechter bemoeilijkt megabierfusie

Gepubliceerd op 23 aug 2016 om 13:31 | Views: 1.353

LONDEN (AFN) - Een Britse rechter heeft een extra drempel opgeworpen voor de megabierfusie tussen de Zuid-Afrikaanse bierbrouwer SABMiller en de Belgisch-Amerikaanse branchegenoot AB InBev. Het hooggerechtshof bepaalde dinsdag dat de tweede grootste aandeelhouders van SABMiller een aparte behandeling krijgen in de stemprocedure over de fusie.

Door de status aparte voor BevCo en Altria Group is nu instemming van 75 procent van de andere stemgerechtigde aandeelhouders nodig, naast de instemming van de tweegrootaandeelhouders die hun steun reeds hebben toegezegd. Zonder de splitsing in twee groepen was slechts 75 procent steun van het totaal van de aandeelhouders nodig.

De overige aandeelhouders spreken zich op 28 september uit over de fusie. De stemming van BevCo en Altria, samen goed voor een belang van 41 procent, vindt op een ander moment plaats.

De twee grootste brouwers ter wereld bereikten vorig jaar al overeenstemming over een overname. Tegen de toen geldende wisselkoersen was het bod van 44 pond per aandeel goed voor een totaal overnamebedrag van omgerekend ruim 100 miljard euro. AB InBev verhoogde zijn bod later naar 45 pond per aandeel om de waardedaling van het Britse pond te compenseren.
TProfit
0
voda
0
Bierfusie kost banen bij AB InBev

Gepubliceerd op 26 aug 2016 om 10:38 | Views: 1.638


LEUVEN (AFN/BLOOMBERG) - Bierbrouwer Anheuser-Busch InBev zet het mes in het personeelsbestand als de overname van SABMiller is afgerond. In de komende drie jaar wordt dan afscheid genomen van 3 procent van het personeel, wat neerkomt op circa 5500 banen.

Volgens documenten met betrekking tot de overname van SABMiller die vrijdag gepubliceerd werden, wil AB InBev op jaarbasis structureel 1,4 miljard dollar besparen na de fusie. De aangekondigde banenreductie is onderdeel van dat plan.

Personeelsleden op de verkoopafdeling hoeven zich vooralsnog geen zorgen te maken. 's Werelds grootste brouwer heeft nog geen verregaande plannen voor de integratie van de sales-afdelingen van SABMiller en AB InBev.

De twee grootste brouwers ter wereld verwachten hun vorig jaar aangekondigde fusie in oktober af te ronden.
voda
0
Duvel past voor Bosteels - Media

Heineken mogelijk nog wel in de race.

(ABM FN-Dow Jones) Duvel Moortgat heeft geen interesse in de overname van Bosteels. Volgens het dagblad De Tijd, dat zich baseerde op een goede bron, zou de vraagprijs van tenminste 200 miljoen euro te hoog liggen.

Onder meer Duvel en het Nederlandse Heineken zouden, zo scheef de zakenkrant eerder deze week, azen op Bosteels, bekend van biermerken als Karmeliet, Kwak en Deus.

Naast Heineken en Duvel zou er volgens De Tijd mogelijk nog een andere bieder zijn. Heineken wilde tegenover ABM Financial News desgevraagd geen commentaar geven op de speculaties in de markt.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
China Resources Beer overweegt bod op SABMiller onderdelen - media

(ABM FN-Dow Jones) Bierbrouwer China Resources Beer overweegt een bod van circa 6 miljard dollar uit te brengen op onderdelen van SABMiller in Centraal en Oost- Europa, meldde persbureau Bloomberg woensdag, zich beroepend op diverse bronnen die bekend zijn met de materie.

De producent van onder meer het Chinese biermerk Snow zou met adviseurs spreken over een bod op onderdelen, waaronder het Tsjechische biermerk Pilsner Urquell. Het verkoopproces van de onderdelen zou volgende maand gaan plaatsvinden, na afronding van de fusie tussen AB InBev en SABMiller, zeiden de bronnen volgens Bloomberg.

China Resources zou hiermee een bod doen tegen de Japanse brouwer Asahi Group Holdings en financiële partijen als Jacobs Holding AG, Kulczyk Investments, CVC Capital Partners, KKR & Co, Advent International en Mid Europa Partners.

De verkoop van de activiteiten van SABMiller zijn nodig om goedkeuring te krijgen van mededingingsautoriteiten voor het samengaan van AB InBev en SABMiller, wereldwijd de twee grootste bierbrouwers.

AB InBev heeft voor de overname van SABMiller al ingestemd met de verkoop van de biermerken Grolsch, Peroni en Meantime.

In maart heeft China Resources al een akkoord bereikt over het verwerven van het resterende belang in Snow van SABMiller voor 1,6 miljard dollar voor het verkrijgen van goedkeuring van de Chinese overheid voor de fusie van AB InBev.

De aandeelhouders van AB InBev en SAB Miller stemmen eind deze maand over de fusie, die volgens Bloomberg naar verwachting op 10 oktober voltooid zal worden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Grootste bierbrouwer blijft AB InBev heten

Gepubliceerd op 28 sep 2016 om 10:28 | Views: 1.726


BRUSSEL (AFN/BELGA) - Bierreus AB InBev blijft na de overname van concurrent SABMiller gewoon AB InBev heten. Wel verdwijnt de iconische adelaar uit het logo van 's werelds grootste brouwersgroep. Dat is woensdag bekendgemaakt op een algemene vergadering waar aandeelhouders stemden over de samensmelting van de biermakers.

Bij de goedkeuringsprocedure, die deels in Brussel en deels in Londen plaatsvond, zijn uiteindelijk alle voorstellen aangenomen. Daarmee krijgt de fusie groen licht, waardoor deze op 10 oktober kan worden afgerond.

Het Belgisch-Braziliaanse AB InBev, bekend van merken als Jupiler, Leffe en Hoegaarden, bood in oktober vorig jaar 45 pond per aandeel op zijn grootste concurrent. Het bod waardeert de Brits-Zuid-Afrikaanse brouwer, moederbedrijf van onder meer Foster's, Miller en Dorada, op omgerekend 91,6 miljard euro.

Bierfusie

Aanvankelijk was ook het Nederlandse Grolsch onderdeel van SABMiller. Maar dat merk is in april samen met Peroni en Meantime verkocht aan het Japanse Asahi. SABMiller heeft bijna zijn gehele Europese divisie van de hand moeten doen om goedkeuring voor de bierfusie te verkrijgen van de Europese Commissie.

De megadeal gaat ten koste van een flinke hoeveelheid banen. AB InBev zet het mes in het personeelsbestand als de overname van SABMiller is afgerond, zo werd onlangs al bekend. In de komende drie jaar wordt dan afscheid genomen van 3 procent van het personeel, wat neerkomt op circa 5500 arbeidsplaatsen.

Het nieuwe AB InBev krijgt een beursnotering in Brussel en secundaire noteringen in Zuid-Afrika en Mexico.
voda
0
Overname Grolsch door Japanse Asahi afgerond

Ook Peroni in handen van Japanners.

(ABM FN-Dow Jones) Asahi Group Holdings heeft de overname van Peroni, Grolsch, Meantime en de aanverwante activiteiten van SABMiller afgerond. Dit maakte de Japanse brouwer dinsdag bekend.

Grolsch wordt met deze transactie onderdeel van het speciaal voor deze activiteiten opgerichte dochterbedrijf Asahi Europe. De Japanners betaalden 2,55 miljard euro voor de activiteiten van SABMiller.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Biergigant AB InBev voelt crisis in Brazilië

Gepubliceerd op 28 okt 2016 om 07:42 | Views: 1.964

LEUVEN (AFN) - Anheuser-Busch InBev, producent van bieren als Jupiler, Hertog Jan, Leffe en Hoegaarden, heeft flink last van de economische crisis in Brazilië. Die is er grotendeels voor verantwoordelijk dat het grootste bierconcern ter wereld in het derde kwartaal minder bier aan de man wist te brengen.

Het totale verkoopvolume ging 0,9 procent omlaag, mede door een daling van ruim 4 procent in Brazilië. Doordat AB InBev zijn biertjes wel duurder wist te verkopen, nam de vergelijkbare omzet met 2,8 procent toe tot 11,1 miljard dollar (10,2 miljard euro). Het bedrijfsresultaat (ebitda) daarentegen zakte door de malaise op de Braziliaanse markt met 2 procent tot 4 miljard dollar.

De nettowinst ging met bijna 60 procent omlaag naar 557 miljoen euro. Dat resultaat werd onder meer gedrukt door kosten die AB InBev moest maken voor de overname van SABMiller, die op 10 oktober werd afgerond. Die fusie heeft de nummers een en twee op de mondiale biermarkt onder een dak gebracht. Heineken is nu de op een na grootste brouwer ter wereld.

Concurrentiebezwaren

De resultaten van SABMiller worden pas vanaf het vierde kwartaal in de boeken opgenomen. AB InBev kwam wel met een tussentijds handelsbericht over de gang van zaken bij zijn kersverse dochter. Afgezien van de merken die moesten worden afgestoten om concurrentiebezwaren tegen de fusie weg te nemen, zoals Grolsch, ging het verkoopvolume met 3 procent omlaag. Vooral in Azië wist SABMiller minder bier te slijten.

AB InBev heeft door de slechte prestaties in Brazilië zijn verwachtingen voor heel 2016 wat moeten temperen. Het gaat nu uit van een groei van de opbrengsten in lijn met de inflatie, waar eerder een sterkere toename werd voorzien.
voda
0
Beursblik: bierbrouwers onaangenaam verrast door Trump

Mexicaanse peso niet mild voor AB InBev en Heineken.

(ABM FN) AB InBev en Heineken zijn niet gebaat bij de overwinning van Donald Trump als president van de Verenigde Staten. Dit blijkt uit een rapport van analist Richard Withagen van Kepler Cheuvreux.

Beide bierbrouwers hebben, zo legt Withagen uit, "substantiële" belangen in Mexico, terwijl juist de peso hard onderuit ging na de winst van Trump. Daarbij importeert Heineken vanuit met name Nederland en Mexico naar Amerika.

Aanvankelijk raakt de daling van de peso de twee brouwers, maar op langere termijn vreest de analist dat de Mexicaanse economie, bijvoorbeeld in de vorm van een oplopende inflatie, de vraag naar bier in het Latijns-Amerikaanse land drukt.

AB InBev haalt grofweg 8 procent van zijn operationele winst uit Mexico en voor Heineken is dit zelfs 15 procent, schat Withagen.

Op een rode beurs verloor AB InBev woensdag rond het middaguur 3,6 procent en Heineken leverde 4,9 procent in.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Carlsberg boekt minder omzet

Bierbrouwer verhoogt winstverwachting dankzij groei Oost-Europa.

(ABM FN-Dow Jones) Carlsberg Group heeft in het derde kwartaal van 2016 minder omzet geboekt dan een jaar eerder als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten, maar verhoogde wel de winstverwachting op basis van sterke volumegroei in Rusland, Oekraïne en India. Dit maakte de Deense bierbrouwer woensdag bekend.

De winstverwachting ging omhoog naar een autonome operationele winstgroei van ongeveer 5 procent in 2016, waar eerder werd gerekend op een laag-enkelcijferig groeipercentage. Ook verwacht het bedrijf zijn schulden omlaag te brengen en minder last te ondervinden van negatieve wisselkoersen.

Behalve de gunstige marktontwikkeling in Oost-Europa in het derde kwartaal waren ook de snellere resultaten van een reorganisatie een reden voor de betere verwachting.

De omzet van Carlsberg daalde in het derde kwartaal met 4 procent tot 17,5 miljard Deense kroon, voornamelijk als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten. Het volume van het premium merk Carlsberg steeg echter met 7 procent in het derde kwartaal,, vooral in Rusland, Oekraïne en India. Ook het merk Tuborg deed het met 10 procent groei goed, vooral in India, China en Turkije.

De autonome omzet groeide wel, maar relatief traag, met 1 procent. Carlsberg profiteerde van een iets betere prijsmix, terwijl de volumes vlak bleven. Over de eerste negen maanden van het jaar kwam de autonome omzetgroei uit op 3 procent.

In West-Europa daalde de omzet in het derde kwartaal met 6 procent waarvan 4 procent autonoom, veroorzaakt door lagere volumes en negatieve valuta-effecten. In Oost-Europa groeide de omzet met 5 procent en autonoom zelfs met 16 procent, profiterend van het warme najaarsweer met volumegroei van 10 procent en een 5 procent betere prijsmix.

In Azië daalde de omzet met 6 procent, door een volumedaling met 1 procent en koerseffecten, vooral in China en Maleisië. De autonome omzet groeide echter met 2 procent dankzij een betere prijsmix, vooral omdat er meer Tuborg biertjes werden verkocht.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Japans bier door leidingen bij Grolsch

Gepubliceerd op 24 nov 2016 om 13:20 | Views: 1.783

AMSTERDAM (AFN) - De Japanse bierfabrikant Asahi gaat een van zijn bekendste bieren Super Dry ook in Nederland brouwen. Het bier druppelt vanaf 2018 uit de brouwketels van Grolsch. De brouwerij nabij Enschede is de enige productielocatie van Asahi in Nederland, dat onlangs Grolsch inlijfde.

Naast Nederland zal Asahi Super Dry, een licht bier dat niet al te hoppig smaakt, ook in Italië gaan produceren. Asahi lijfde eerder dit jaar ook de Italiaanse brouwer Peroni in, waarmee de stap op de Italiaanse markt valt te verklaren. Super Dry wordt momenteel in circa zeventig landen verkocht. In Zuid-Korea en Hongkong is het merk naar verluidt populairder dan Heineken.

De overnamehonger van Asahi lijkt overigens met het inlijven van de twee Europese merken nog niet gestild. De Japanners kijken naar meer overnames in de regio. Vorige maand kondigde de topman van Asahi al aan dat er groeimogelijkheden liggen op de 'premium-pilsmarkt' in Europa. Volgens kenners richt Asahi zijn pijlen daarbij vooral op brouwerijen in Oost-Europa.
voda
0
Bavaria neemt Amerikaanse bierimporteur over

Bierbrouwer versterkt positie in VS-markt voor speciaalbieren.

(ABM FN-Dow Jones) Bavaria neemt in de Verenigde Staten de importeur van Belgische speciaalbieren Latis Imports over. Dit bevestigde een woordvoerster van het bedrijf uit het Brabantse Lieshout vrijdag aan ABM Financial News, zonder financiële details te verstrekken over de deal.

"Het klopt dat we de verre meerderheid van de aandelen in het bedrijf hebben overgenomen en daarmee volledige controle over het bedrijf krijgen", zei woordvoerster Rinske van den Bos.

Het bierconcern van de familie Swinkels speelt hiermee in op de groeiende markt voor ambachtelijke en andere speciaalbieren in de Verenigde Staten.

Latis importeert momenteel Belgische bieren zoals Palm en Rodenbach en zal nu een breder portefeuille van biermerken naar de Amerikaanse markt brengen, waaronder Hollandia en Claro van Bavaria.

Manhattan Beer Distributors, de grootste bier distributeur van de staat New York, wordt door de nauwe samenwerking met Latis Imports een belangrijke partner om biermerken van Bavaria te verspreiden in de staat New York.

De overname past in de groeistrategie van Bavaria om door acquisities en samenwerkingen de omzet in enkele jaren te laten groeien naar 1 miljard euro. De omzet bedroeg in 2015 ruim 531 miljoen euro bij een nettowinst van iets meer dan 30 miljoen euro.

Recent werd de Belgische bierbrouwer Palm door Bavaria overgenomen en werd een samenwerking met Molson Coors aangegaan voor de verkoop, distributie en marketing van Bavaria en de andere biermerken van het familiebedrijf uit Brabant in het Verenigd Koninkrijk.

Latis Imports werd opgezet door David van Wees om Belgische bieren te importeren naar de Verenigde Staten. Van Wees zal aanblijven als directeur van Bavaria US Operations en zal samen met Bavaria's lokale verkoopmanager Arnoud van Schaik leiding geven aan de activiteiten van Bavaria in de Verenigde Staten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nieuwe topman voor bierbrouwerij Palm

Gepubliceerd op 5 dec 2016 om 16:33 | Views: 0

STEENHUFFEL (AFN/BELGA) - De Belgische speciaalbierbrouwer Palm Belgian Craft Brewers, bekend van merken als Palm en Rodenbach, krijgt een nieuwe topman. Dat heeft de brouwer, die eerder dit jaar werd ingelijfd door het Nederlandse Bavaria, maandag naar buiten gebracht.

Sven Stuer volgt Jan Vandenwyngaerden op, die sinds 2006 bij Palm aan de slag was en wiens vertrek eerder al was aangekondigd. Stuer (37) komt van Unilever België. Eerder werkte hij voor bierreus AB InBev. Stuer begint in de loop van het eerste kwartaal van volgend jaar aan zijn nieuwe baan.

De overname van Palm door Bavaria werd in mei dit jaar aangekondigd. Met het in 1686 opgerichte Palm ging het de laatste jaren wat minder. De verkopen liepen terug en de onderneming schreef rode cijfers. Om het tij te keren zet de brouwer nu meer in op zwaardere speciaalbieren, om de afgenomen populariteit van hoofdbier Palm te compenseren. Vorig jaar werd voor het eerst in jaren weer winst gemaakt.

Palm blijft onder de vleugels van Bavaria als Belgische entiteit bestaan en behoudt een eigen directie. Stuer krijgt de functie van algemeen directeur (general manager). Sinds de overname door Bavaria is de functie van ceo vervallen en vervangen door de functie van general manager. Stuer zal rapporteren aan de regionale directeur Europa bij Bavaria.
voda
0
Beursblik: goede prijs AB InBev voor Oost-Europese biermerken

Opbrengst hoger dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) De verkoopprijs voor Anheuser-Busch InBev van zijn Oost-Europese biermerken valt licht hoger uit dan de verwachting en de opbrengst wordt aangewend voor schuldreductie. Dit schreef analist Wim Hoste van KBC Securities dinsdag naar aanleiding van de aangekondigde verkoop van de biermerken aan de Japanse bierbrouwer Asahi Group.

De verkoopprijs van 7,3 miljard euro ligt hoger dan de verwachting van Hoste, die een prijsvork hanteerde van 5,5 tot 6,0 miljard dollar. De analist benadrukte wel dat de bierbrouwer geen uitsplitsing gaf van de winstgevendheid van de merken, waardoor een waardeberekening lastig was.

De opbrengst van de desinvestering zal volgens KBC Securities aangewend worden om de schuld van circa 112 miljard dollar te verlagen. Hoste voorziet de komende jaren een gestage daling van de nettoschuld, waarbij de stabiele dividenduitkering van momenteel circa 3,7 procent niet in gevaar komt.

Anheuser-Busch InBev maakte vandaag bekend biermerken te verkopen in de Tsjechische Republiek, Polen, Hongarije, Slowakije en Roemenië. De verkoop door AB InBev vloeit voort uit een verplichting opgelegd door de Europese mededingingsautoriteit voor de goedkeuring van de fusie met SABMiller. De fusie van de twee bierreuzen werd in oktober afgerond.

KBC Securities herhaalde het Accumuleren advies met een koersdoel van 110 euro. AB InBev koerste kort na de opening van de Brusselse beurs 0,9 procent hoger naar 98,30 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Japanse bierbrouwer koopt Oost-Europese merken van AB InBev

Deal ter waarde van 7,3 miljard euro.

(ABM FN-Dow Jones) De Japanse bierbrouwer Asahi Group koopt voor een bedrag van 7,3 miljard euro meerdere Oost-Europese biermerken van Anheuser-Busch InBev. Dit maakten beide bierbrouwers dinsdagochtend bekend.

De Japanners kopen biermerken in de Tsjechische Republiek, Polen, Hongarije, Slowakije en Roemenië. De verkoop door AB InBev vloeit voort uit een verplichting opgelegd door de Europese mededingingsautoriteit voor de goedkeuring van de fusie met SABMiller. De fusie van de twee bierreuzen werd in oktober afgerond.

Asahi Group is de grootste bierproducent van Japan met een marktaandeel van circa 50 procent, maar wereldwijd behoort het tot de kleinere spelers.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
493 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Heineken Meer »

Koers 99,240   Verschil -1,11 (-1,11%)
Laag 99,020   Volume 174.917
Hoog 100,750   Gem. Volume 564.568
25 feb 2020 14:23
label premium

Heineken: Leven in de brouwerij

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Arend Jan Kamp over Heineken 7 december 2016 16:28
Arend Jan Kamp over Heineken 20 april 2016 16:14
5:17
Heineken 'mixed bag'? 24 april 2013 10:52