Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sectornieuws

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
448 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
AB InBev bereid tot hoger bod op SABMiller

Gepubliceerd op 12 okt 2015 om 15:34 | Views: 1.755

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Bierbrouwer Anheuser-Busch InBev (AB InBev) heeft een voorstel voor een hoger overnamebod voor SABMiller op tafel gelegd. Dat maakte het bedrijf maandag bekend, nadat eerder al geruchten de ronde deden over een hoger bod op het moederbedrijf van Grolsch.

AB InBev is bereid zijn bod te verhogen tot 43,50 pond (58,78 euro) per aandeel. Daarmee wordt SABMiller gewaardeerd op omgerekend krap 95 miljard euro.

Aandeelhouders van SABMiller kunnen er eventueel voor kiezen zich in aandelen uit te laten betalen. Aan het nieuwe bod verbindt AB InBev de voorwaarde dat grootaandeelhouders Altria en BevCo voor deze optie kiezen. 's Werelds grootste brouwer verwacht dat andere aandeelhouders ervoor zullen kiezen om zich uit te laten betalen in contanten.

Hogere prijs

Een eerder bod van AB InBev, van omgerekend 92 miljard euro, werd door de Zuid-Afrikaanse brouwer nog afgewezen. Vorige week deden al geruchten de ronde dat SABMiller pas zou willen praten bij een bod van 45 pond per aandeel, hetgeen neer zou komen op ruim 99 miljard euro.

AB InBev weet zich al wel gesteund door aandeelhouder Altria van SABMiller, dat een belang van 27 procent heeft in de moeder van Grolsch. Drie andere grootaandeelhouders menen dat SABMiller meer waard is dan de huidige bieding. Zij deden eerder het verzoek bij het bestuur om een hogere prijs te vragen.
voda
0
AB InBev verhoogt bod op SABMiller


LONDEN (Dow Jones)--Anheuser-Busch InBev nv (ABI.BT) heeft zijn bod op SABMiller plc (SAB.LN) verhoogd naar GBP67 miljard (omgerekend $103 miljard) van een eerder voorstel ter waarde van GBP65 miljard, zo is maandag bekend geworden.

AB InBev biedt aandeelhouders van SABMiller GBP43,50 per aandeel, een premie van 48% ten opzichte van de slotkoers op 14 september, e e n dag voordat de media speculatie begon over een eventuele deal.

Naast het hogere bod in contanten, biedt AB InBev ook een gedeeltelijk aandelen-alternatief van 41%, waarmee Altria group en Bevco akkoord moeten gaan.

Op basis van Britse overnameregels heeft de Belgisch-Amerikaanse brouwer tot woensdag om een definitief bod te doen op SABMiller, of ten minste zes maanden geen nieuw bod uit te brengen. Die deadline kan verlengd worden als SABMiller hierom vraagt.

Tot nu toe weigerde SABMiller, van oorsprong Zuid-Afrikaans, elk bod van zijn sectorgenoot, omdat men het te laag vindt.

SABMiller heeft maandag vooralsnog geen reactie gegeven op het verhoogde bod van AB InBev.


Door Saabira Chaudhuri; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

voda
0
SABMiller en AB InBev zijn het eens over fusie - Update

(Update van eerder gepubliceerd bericht 'SABMiller en AB InBev zijn het eens', om informatie, reactie Heineken en analistencommentaar toe te voegen)


Door Saabira Chaudhuri en Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het bestuur van SABMiller plc (SAB.LN) stemt op hoofdlijnen unaniem in met het verhoogde overnamebod van concurrent Anheuser-Busch InBev nv (ABI.BT), waarmee de van oorsprong Zuid-Afrikaanse brouwer wordt gewaardeerd op GBP68 miljard (EUR91,1 mrd).

Daarmee is de basis gelegd voor de fusie van de twee grootste bierbrouwers van de wereld in volumes gemeten. AB InBev heeft ondermeer Budweiser, Corona, Stella Artois, Dommelsch en Hertog Jan als biermerken, waar SABMiller onder meer Urquell, Peroni en Grolsch in het te fuseren bedrijf inbrengt. In volume is de combinatie goed voor zo'n 30% van het wereldwijde biervolume, met sterke marktposities in de VS, China, Europa, Afrika en Latijns-Amerika.

Voor goedkeuring van de fusie wordt mededingingstechnisch het afstoten van onderdelen verwacht, met name in de VS en China. Daarnaast zal er een oplossing gezocht moeten worden voor conflicterende licentieovereenkomsten voor het bottelen voor Coca-Cola Co (KO) en PepsiCo Inc (PEP).

Na weken touwtrekken is het management van SABMiller nu unaniem akkoord met de GBP44,00 per aandeel die AB InBev biedt, een premie van 50% op de koers van 14 september, de dag voordat mediaspeculatie over een mogelijke samengang oplaaide.

Het herziene bod van het Belgisch-Amerikaanse bedrijf is het vijfde dat AB InBev doet.

De twee grootste aandeelhouders van SABMiller, Altria Group Inc (MO) en de investeringsmaatschappij BevCo van de Santo Domingo familie (samen goed voor 41% van de aandelen), waren het eerder niet eens. Altria was vorige week voorstander, maar de Santo Domingo familie voegde zich bij de rest van het bestuur en wees de bieding toen nog af, omdat het te laag bevonden werd.

Voor deze twee aandeelhouders biedt AB InBev de mogelijkheid om het bod deels in contanten (GBP39,03) en deels in aandelen te doen, wat fiscale voordelen biedt.

SABMiller heeft intussen de Britse autoriteiten gevraagd om de deadline voor een definitief bod of het intrekken daarvan te verlengen naar 28 oktober, waar dat oorspronkelijk 14 oktober was.

Als AB InBev er niet in slaagt alle vereiste toestemmingen te krijgen of als zijn aandeelhouders de deal wegstemmen, zal de brouwer een break-up fee betalen van $3 miljard aan SAB.

Heineken nv (HEIA.AE) neemt vooralsnog geen actie op het principe-akkoord tussen AB InBev en SABMiller. "We volgen de ontwikkelingen met aandacht, maar zullen op dit moment zelf geen actie ondernemen, zoals we al eerder hebben aangegeven. Het is nu te vroeg om goed te kunnen inschatten hoe de situatie zich verder zal ontwikkelen", zegt directiewoordvoerder Christine van Waveren tegen Dow Jones.

Volgens SNS-analist Gerard Rijk kan Heineken profiteren van de overname door AB InBev van SABMiller. Hij wijst daarbij op de afnemende concurrentie, de verbeterende prijsdiscipline van AB InBev, toenemende focus van Heineken op kostenreductie en het feit dat Heineken door de fusie van de twee grote concurrenten niet direct wordt geraakt in zijn strategie van wereldwijde en premium merkopbouw.


Door Saabira Chaudhuri en Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
Fusie ABI-SAB zal Heineken harder treffen dan Carlsberg - Market Talk


AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken (HEIA.AE) zal meer last hebben van de fusie tussen AB InBev (ABI.BT) en SABMiller (SAB.LN) dan de Deense concurrent Carlsberg (CARL-A.KO), zegt analist Michael Friis Jorgensen van Alm. Brand Markets. Hij wijst er daarbij op dat de grote markten van Carlsberg niet door de fusie worden geraakt, waar dat bij Heineken deels wel het geval is. De analist wijst er verder op dat Carlsberg de komende jaren groei uit specifieke markten kan 'stelen', waar ABI en SAB vooral de focus moeten leggen op het realiseren van synergie en kostenbesparingen uit hun dure fusie.


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Carlsberg heeft niets te vrezen van fusie SABMiller-AB InBev - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De fusie tussen SABMiller (SAB.LN) en Anheuser-Busch InBev (BUD) zal geen grote impact hebben op Carlsberg (CABGY), zegt Jyske Bank, omdat de biermarkt niet e e n wereldwijde markt is maar vooral veel lokale markten. "De deal veroorzaakt geen veranderingen binnen het concurrerende landschap in de markten waarin Carlsberg actief is", stelt analist Frans Hoyer, met een mogelijke uitzondering van Rusland, als AB InBev daar een deal sluit met SABMiller's partner Efes. "Maar zelfs dit zal geen invloed hebben op het grote marktaandeel dat Carlsberg in Rusland heeft", aldus Hoyer. De analist verwacht niet dat de toenemende schaalgrootte van het gefuseerde bedrijf voor grote veranderingen zorgt, en de fusie is geen voorbode van een agressieve expansie, maar eerder "een kans om de kostenstructuur van SABMiller aan te pakken."(jens.hansegard@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Overname SABMiller kan rekenen op Zuid-Afrikaanse weerstand

AMSTERDAM (Dow Jones)--De overname van SABMiller plc (SAB.JO) door Anheuser-Busch InBev (ABI.BT) kan waarschijnlijk rekenen op weerstand van Zuid-Afrikaanse toezichthouders, nu het land van oorsprong van de brouwer gaat onderzoeken welke impact de deal heeft op de banen en de opbrengst voor het land.

Overheidsofficials, maar ook functionarissen bij de mededingingsautoriteiten en vakbonden bereiden zich voor om de GBP68 miljard bedragende overname, omgerekend ruim $104 miljard, te bestuderen. Met de fusie ontstaat 's werelds grootste brouwer uit wat momenteel de twee grootste brouwers wereldwijd zijn.

Die transactie "heeft mogelijk goedkeuring nodig van het [Zuid-Afrikaanse] ministerie van financien", zei een woordvoerster van het ministerie, Phumza Macanda, woensdag in een e-mail. "Er zijn SAB een aantal voorwaarden opgelegd toen het koos om de verblijfsplaats te veranderen in Londen." Eind jaren 90 koos de van origine Zuid-Afrikaanse brouwer, met merken als Grolsch en Peroni, ervoor om te verhuizen naar Londen.

Welke voorwaarden de Zuid-Afrikaanse overheid SABMiller heeft gesteld, wilde Macanda woensdag niet specificeren, maar ze wilde wel kwijt dat deze "in het algemeen gerelateerd zijn aan het Zuid-Afrikaanse publieke belang en aan de activiteiten van het Zuid-Afrikaanse holdingbedrijf en de opbrengst van eventuele verkopen."

Volgens Macanda zal het ministerie van financien alles doen wat nodig is om "naleving van de bestaande voorwaarden en de impact op de Zuid-Afrikaanse economie" te waarborgen, wanneer men officieel is geinformeerd over een deal.

Ook de Zuid-Afrikaanse toezichthouder zal de overname moeten beoordelen, om na te gaan of de regels omtrent marktdominantie of andere mededingingsregels niet worden overtreden. Volgens een woordvoerder, die aangaf nog geen officieel bericht over een transactie te hebben ontvangen, kan de mededingingscommissie zich buigen over dit soort grotere transacties.

Dan zijn er nog de vakbonden die de werknemers bij SABMiller in Zuid-Afrika vertegenwoordigen, die zich opmaken voor de confrontatie. De Zuid-Afrikaanse Food and Allied Workers Union zei woensdag in een verklaring dat men 'verontrust' is door de potentiele overname en dat het zijn internationale partners van de wereldwijde International Union of Food and Allied Workers zou gebruiken "om tegen deze transactie te vechten met alle beschikbare middelen en via alle beschikbare kanalen."

Dit varieert volgens de vakbond van het deelnemen in aandeelhoudersvergaderingen tot het participeren in de procedures van mededingingsautoriteiten en door collectieve onderhandelingen en gerelateerde platforms. Men wijst de geruststelling van AB InBev and SABMiller, dat de overname niet zal leiden tot banenverlies omdat de twee bedrijven actief zijn in andere delen van de wereld, dan ook af.

Met een vertragende economie en een werkloosheid boven de 25% die deels te wijten is aan de problemen binnen de voor Zuid-Afrika zo belangrijke mijnbouwsector, zullen banenverlies, verminderde investeringen of afnemende belastingopbrengsten van SABMiller, waarschijnlijk ook gehekeld worden door de Zuid-Afrikaanse politiek, menen analisten.

"Naast mededingingsissues zullen ook het behoud van banen en belastingstructuren onder de loep genomen worden om te zorgen dat de belangen van stakeholders worden gewaarborgd", aldus analist Nema Ramkhelawan-Bhana van Rand Merchant Bank.


Door Matina Stevis. Vertaald en bewerkt door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; amsterdam@wsj.com

voda
0
'Recordlening voor overname AB InBev'

Gepubliceerd op 15 okt 2015 om 15:07 | Views: 2.336

BRUSSEL (AFN) - Bierbrouwer AB InBev wil 55 miljard dollar (48 miljard euro) ophalen met de uitgifte van obligaties, om de overname van concurrent SABMiller te financieren. Dat meldde persbureau Bloomberg donderdag op basis van bronnen rond het bedrijf.

Daarmee zou sprake zijn van de grootste uitgifte van obligaties in het kader van een overname ooit. In totaal zou het Belgisch-Braziliaanse concern financiering ter waarde van 70 miljard dollar hebben geregeld bij zeven banken. De overname van SABMiller kost AB InBev zo'n 106 miljard dollar.

De grootste obligatie-uitgifte in verband met een overname staat op naam van het Amerikaanse telecombedrijf Verizon. Die haalde twee jaar geleden 49 miljard dollar op met leningen en kocht mede met dat geld het belang van Vodafone in een samenwerkingsverband.

AB InBev gaf geen commentaar op het bericht van Bloomberg.
voda
0
SABMiller, AB InBev overname deadline verlengd naar 4 november


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het Britse panel voor overnames en fusies heeft de deadline voor het GBP67,9 miljard bedragende overnamevoorstel op SABMiller PLC door Anheuser-Busch InBev uitgesteld naar 4 november, zodat de bedrijven in staat gesteld wordt hun gesprekken voort te zetten.

Eerder deze maand kwam SABMiller tot een principe-akkoord om AB InBev's overnamebod van GBP44 per aandeel aan te bevelen bij aandeelhouders. Het bod representeert een 50% premie op de slotkoers van 14 september, de dag voordat mediaspeculatie over een mogelijke deal oplaaide.

Voor 41% van het aandeel, biedt Ab InBev een gedeeltelijk aandelenalternatief, in wezen een combinatie van contanten en niet-beursgenoteerde aandelen, te vertalen in een lagere prijs per aandeel van GBP39,03.

In het geval een combinatie van de twee bierconcerns tot stand komt zou dit de Ab InBev merken zoals Budweiser, Corona en Stella Artois samenbrengen met SABMiller's Grolsch en Peroni, en het combineerde bedrijf een omvangrijke aanwezigheid geven in de Verenigde Staten, China, Europa, Afrika en Latijns-Amerika.

Samen verkopen AB InBev en SABMiller meer dan 30% van al het bier in de wereld.


Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

voda
0
AB InBev bevestigt voorwaarden bod op SABMiller - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--AB InBev (ABI.BT) heeft, na afronding van het boekenonderzoek, de voorwaarden van zijn bod op SABMiller (SAB.LN) bevestigd en de daarvoor benodigde financieringsfaciliteiten zeker gesteld, meldt Matthias Maenhaut van ING. De deadline voor de lancering van het bod is met een week verlengd om alle andere (juridische) aspecten van de deal rond te krijgen. De analist is positief over deze ontwikkelingen. (bart.koster@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Anheuser-Busch InBev boekt 45% minder winst in derde kwartaal

LONDEN (Dow Jones)--Anheuser-Busch InBev nv (ABI.BT), de grootste brouwer ter wereld, zei vrijdag dat de nettowinst in het derde kwartaal met 45% is gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijf bevestigde zijn verwachtingen voor de omzetgroei in het volledige jaar.

De in Belgie gevestigde maker van Budweiser, Corona en Stella Artois zei nog steeds te verwachten dat omzet en de groei van investeringen in marketing zullen toenemen in de tweede helft van het jaar.

Het concern, dat momenteel verwikkeld is in een overnamepoging van SABMiller plc (SAB.JO), zei dat de nettowinst in het kwartaal daalde naar $1,38 miljard van $2,5 miljard een jaar terug. De omzet daalde 7,05% tot $11,38 miljard van $12,24 miljard, maar steeg op autonome basis met 7,9%.

De nettowinst per aandeel kwam uit op $0,84 per aandeel, ten opzichte van $1,53 een jaar eerder. De consensus was $1,23.

Biervolumes daalden in het kwartaal naar 121,73 miljoen hectoliter van 120,65 miljoen in het voorgaande kwartaal. Autonoom was sprake van een stijging met 1,5%.

AB InBev en de in Londen gevestigde brouwer SABMiller hebben voorlopige overeenstemming bereikt over de voorwaarden voor de overname ter waarde van $104,11 miljard en hebben tot 4 november om tot een akkoord te komen.

Woensdag zei het bedrijf dat het boekenonderzoek op SABMiller was voltooid en bevestigde de belangrijkste financiele voorwaarden van het bod. AB InBev zei ook dat financiering op orde was voor de deal.

Vrijdag werd geen aanvullende informatie verschaft.


Door Ian Walker, bewerkt en vertaald door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Ab InBev en SABMiller formaliseren deal


AMSTERDAM (Dow Jones)--Anheuser-Busch InBev nv (ABI.BT) heeft zijn bod van GBP69,78 miljard ($105,5 miljard) op SABMiller plc (SAB.JO) geformaliseerd, een overname die een bierbrouwer zal creeren die het overgrote deel van de biermarkt zal domineren.

Als onderdeel van de deal heeft SABMiller ingestemd zijn 58% belang in de MillerCoors LLC joint venture voor $12 miljard te verkopen aan partner Molson Coors Brewing Co, dat reeds de resterende 42% in handen heeft. De transactie maakt Molson de nummer twee in de Verenigde Staten, met een 25% marktaandeel, enkel AB InBev voor zich latend met een 45% marktaandeel.

De verkoop van MillerCoors -dat merken als Miller Lite, Miller High Life en Blue Moon verkoopt- is noodzakelijk om goedkeuring van de Amerikaanse mededingingsautoriteit te verkrijgen voor AB InBev's overname van SABMiller.

Het formele bod van AB InBev komt na een aantal weken van onderhandelingen tussen de twee concerns. SABMiller's raad van bestuur kondigde op 13 oktober aan een principe akkoord te hebben gesloten en AB InBev's bod aan te bevelen bij aandeelhouders. Het bod van GBP44 per aandeel voor de in Londen gevestigde bierbrouwer representeert een 50%-premie op de beurskoers van 14 september, de dag voordat speculatie over een potentiele deal opkwam in de media.

Voor 41,6% van de aandelen, biedt AB InBev een gedeeltelijk aandelenalternatief, in wezen een combinatie van cash en niet genoteerde aandelen, wat zich vertaald in een lagere prijs per aandeel van GBP41,85. Het alternatief was ontwikkeld om SABMiller's grootste aandeelhouders, sigarettengigant Altria Group Inc. en beleggings vehikel BevCo Ltd, mee te krijgen.

AB InBev verwacht voor minstens $1,4 miljard aan synergieen te realiseren op jaarbasis tegen het einde van het vierde jaar na de overname.

Een combinatie van de twee concerns, als het groene licht wordt gegeven door mededingingsautoriteiten, zou AB InBev's Budweiser, Corona en Stella Artois merken samenbrengen met SABMiller's Grolsch en Peroni, en het gecombineerde bedrijf een enorme aanwezigheid geven in de Verenigde Staten, China, Europa en Latijns-Amerika. Samen, verkopen AB InBev en SABMiller meer dan 30% van het bier in de wereld.


Door Saabira Chaudhuri in Londen. Ellen Proper in Amsterdam; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

voda
0
Deense brouwer Carlsberg schrapt 2000 banen

Gepubliceerd op 11 nov 2015 om 07:36 | Views: 2.935

KOPENHAGEN (AFN) - De Deense brouwer Carlsberg haalt de bezem door zijn organisatie om de winstgevendheid op te krikken, te midden van aanhoudend moeilijke marktomstandigheden. De ingrepen leiden tot een reductie van 2000 kantoorbanen, ofwel 15 procent van de functies die niet direct te maken hebben met de bierproductie.

Het reorganisatieprogramma, dat de naam 'Funding the Journey' heeft gekregen, leidt in de periode 2015 tot en met 2017 tot 10 miljard Deense kroon (ruim 1,3 miljard euro) aan kosten. Daarvan wordt nog dit jaar 8,5 miljard kroon in de boekhouding verwerkt. De ingrepen moeten vanaf 2018 leiden tot een besparing van 1,5 à 2 miljard kroon per jaar.

,,Onderkennend dat de winstontwikkeling de afgelopen jaren te wensen overliet, zetten we stappen om Carlsberg voor te bereiden op de toekomst'', zei de Nederlandse topman Cees 't Hart, die in juni overkwam van zuivelgigant FrieslandCampina.

Rusland

Het Deense bedrijf heeft het al jaren lastig in Rusland, waar de markt de komende jaren niet zal aantrekken. Carlsberg schrijft daarom af op de waarde van zijn merken, evenals in China waar eerdere ingrepen niet tot het beoogde rendement hebben geleid.

Door de afboeking resteerde over het derde kwartaal een nettoverlies van 4,5 miljard kroon, tegen een winst van 2,1 miljard kroon een jaar eerder. De omzet steeg licht, van 18,1 miljard tot 18,3 miljard kroon.

Carlsberg werkt ook aan een strategische herijking, waarover eind maart volgend jaar meer bekendgemaakt zal worden.
voda
0
SABMiller halfjaarscijfers geraakt door valuta-effecten


AMSTERDAM (Dow Jones)--SABMiller PLC (SAB.LN) heeft over het halfjaar tot tot met 30 september een sterke groei van de verkopen gezien in Afrika en Latijns-Amerika, maar de winst daalde als gevolg van een waardevermindering van de belangrijkste operationele valuta.

SABMiller, dat de meeste van zijn omzet haalt uit opkomende markten, rapporteert een winst voor belasting van $2,33 miljard in de zes maanden tot en met 30 september, in vergelijking tot $2,38 miljard in het voorgaande jaar op een omzet van respectievelijk $9,99 miljard en $11,37 miljard.

De fabrikant van onder meer Grolsch en Peroni biermerken zegt dat de onderliggende prestaties goed zijn, met een groei van 4% in de groep netto producent omzet, waarin accijnzen en andere belastingen niet meeberekend worden. De reele groep netto producent omzet daalde echter met 12%, voornamelijk als gevolg van een waardevermindering van de belangrijkste operationele valuta ten opzichte van de dollar.


Door Razak Musah Baba in Londen. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper in Amsterdam; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

voda
0
'Bierfusie financieel risico voor AB InBev'

Gepubliceerd op 13 nov 2015 om 21:03 | Views: 377


NEW YORK (AFN) - Anheuser-Busch InBev, 's werelds grootste bierbrouwer, loopt een ,,aanzienlijk'' financieel risico met de overname van zijn grootste rivaal SABMiller. Dat schrijft kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) in een vrijdag gepubliceerd rapport over de in België gevestigde multinational.

AB InBev bracht deze week een formeel bod van omgerekend 100 miljard euro uit op SABMiller, Het moederbedrijf van Grolsch. Bijna driekwart van dat bedrag moet met leningen bijeen worden gebracht. Daardoor neemt de schuld van de onderneming fors toe.

Om die reden beschouwt S&P langlopende leningen van AB InBev voorlopig als een iets riskantere investering. Met een rapport cijfer van A-, een stapje lager dan voorheen, acht de firma het risico dat investeerders lopen in schuldpapier van het bierconcern echter nog altijd zeer klein.

Sterke geografische spreiding

Bovendien voorziet S&P dat het fusiebedrijf genoeg gaat verdienen om de schuld redelijk snel af te bouwen. Daarbij wijst de kredietbeoordelaar er ook op dat de activiteiten van de twee brouwers goed op elkaar aansluiten en zorgen voor een sterke geografische spreiding. Daarnaast weet AB InBev doorgaans snel te profiteren van overnames.

Door de bierfusie ontstaat met afstand de grootste brouwer te wereld. De huidige nummer drie Heineken een plekje op, maar ziet de achterstand op de marktleider wel heel groot worden. De deal moet overigens nog worden goedgekeurd door toezichthouders. Dat gaat naar verwachting lang niet overal zonder slag of stoot.
voda
0
AB InBev en SABMiller bevestigen intentie verkoop Grolsch, Peroni

Door Ian Walker en Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--De voorgenomen fusiepartners Anheuser-Busch InBev nv (ABI.BT) en SABMiller Plc (SAB.LN) bevestigen donderdag mogelijkheden te onderzoeken om een aantal biermerken te verkopen, waaronder Grolsch, Peroni en het ambachtelijke biermerk Meantime.

's Werelds grootste bierbrouwers willen daarmee bij de geplande overname van SABMiller door AB InBev mededingingscomplicaties in Nederland, Italie en het Verenigd Koninkrijk voorkomen.

Met de verkoop van de biermerken kan AB InBev ook de torenhoge schuld enigszins verlagen, die door de overname van SABMiller uitkomt op $75 miljard. De overname kost AB InBev zo'n $108 miljard.


Door Ian Walker en Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
Bierfanaten stappen naar rechter om bierfusie

Gepubliceerd op 4 dec 2015 om 07:35 | Views: 3.834

SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Bierfanaten in de Verenigde Staten vrezen duurder bier van mindere kwaliteit, mocht de fusie tussen brouwerijen AB InBev en SABMiller doorgang vinden. Voor tientallen van hen reden om een rechtszaak aan te spannen tegen de voorgenomen deal.

De drinkers voeren onder meer de aanstaande monopoliepositie van het fusiebedrijf aan als argument tegen de transactie. Zij willen voorkomen dat kleine ambachtelijke brouwerijen van de markt worden gedrukt. De kans dat de klagers de fusie via de rechter weten te blokkeren, lijkt echter nihil. Eerdere soortgelijke pogingen, zoals bij de overname van Grupo Modelo SAB door AB InBev in 2013 en bij de fusie tussen Anheuser-Busch en InBev in 2008, liepen op niets uit.

AB-InBev is niet bevreesd voor de rechtszaak. Het bedrijf gaf in een reactie aan dat er ook na de fusie ruimte genoeg blijft voor onafhankelijke partijen op de Amerikaanse biermarkt.
Turbo player
0
Wat een slechte dag weer voor Heineken. Ik mag toch hopen dat het volgende week weer beter wordt. Goed weekend allen.
UglyDuck
0
Het aandeel Heineken wordt al anderhalve maand zwaar gemanipuleerd. Half procent up met 5000 euro. Wat een grap man. Als kleine speler wordt je weggevaagd. Blijf maar aan de zijlijn voorlopig. Boontje komt wel om zijn loontje. En we weten wel wie er het laatste lacht.
voda
0
'Partijen azen op Peroni en Grolsch'

Gepubliceerd op 15 dec 2015 om 15:08 | Views: 1.614

LONDEN (AFN) - Verschillende partijen azen op de biermerken Peroni en Grolsch, die brouwer SABMiller wil verkopen om toestemming te krijgen voor de geplande fusie met AB InBev. De Japanse brouwer Asahi en investeringsmaatschappij KKR zouden interesse hebben in de merken, aldus bronnen tegen persbureau Bloomberg.

Ook het Spaanse Mahou-San Miguel en durfkapitalist Cinven willen zich mengen in de biedingsstrijd, aldus de ingewijden. Het Italiaanse Peroni zou volgens analisten gewaardeerd worden op 938 miljoen euro en het Nederlandse Grolsch op 268 miljoen euro. Naar verluidt moeten de biedingen in januari binnen zijn.

Eerder deze maand werd bekend dat SABMiller Peroni en Grolsch officieel in de etalage heeft gezet. Door de fusie van AB InBev en SABMiller ontstaat 's werelds grootste bierbrouwer, op afstand gevolgd door Heineken.
voda
0
'Grolsch binnen drie maanden verkocht'

Gepubliceerd op 18 dec 2015 om 07:54 | Views: 3.973

LONDEN (AFN) - Biercombinatie AB InBev-SABMiller doet nog in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar Grolsch van de hand. Volgens bronnen wordt vrijdag contact opgenomen met potentiële kopers van het merk en moet er binnen drie maanden een akkoord zijn. Datzelfde geldt voor het Italiaanse biermerk Peroni.

Eerder deze maand werd bekend dat Peroni en Grolsch officieel in de etalage werden gezet om toestemming te krijgen voor de geplande fusie. De verwachting is dat de merken samen tot wel 1,8 miljard euro kunnen opleveren. Door de fusie van AB InBev en SABMiller ontstaat 's werelds grootste bierbrouwer, op afstand gevolgd door Heineken.

Onder de gegadigden om Grolsch en Peroni over te nemen bevinden zich volgens de bronnen investeerders KKR en Bain Capital. Ook wordt een gezamenlijk bod van Heineken en Carlsberg als optie genoemd, evenals een overname door het Japanse Asahi Group of het Spaanse Mahou-San Miguel.
448 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Heineken Meer »

Koers 96,420   Verschil -2,14 (-2,17%)
Laag 95,720   Volume 774.172
Hoog 98,320   Gem. Volume 548.067
14-jun-19 17:35
label premium

Heerlijk, prijzig Heineken

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium