Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sectornieuws

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
448 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Bavaria winst hoger op licht lagere jaaromzet

AMSTERDAM (Dow Jones)--Bierbrouwer Bavaria heeft in 2014 de winst met bijna 60% zien stijgen naar EUR24,7 miljoen van EUR15,5 miljoen een jaar eerder, terwijl de omzet met 0,9% daalde naar EUR503,9 miljoen. De Brabantse concurrent van Heineken nv (HEIA.AE) verkocht vorig jaar 5,6 miljoen hectoliter bier.

Ter vergelijking: Heineken realiseerde vorig jaar een nettowinst van EUR1,758 miljard op een omzet van EUR19,257 miljard, en leverde een geconsolideerd biervolume van 181,3 miljoen hectoliter af.

In markten als Rusland, Azie, Oceanie en Amerika maakte Bavaria in 2014 een sterke groei door. In thuismarkt Nederland wist Bavaria met innovaties als Bavaria 0.0% en Bavaria Radler een omzetstijging te realiseren en mede daarmee haar marktaandeel verder te vergroten, meldt het bedrijf uit Lieshout van de familie Swinkels.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


voda
0
SABMiller boekt stijging autonome omzet, maar omzetdaling door valuta-effecten

LONDEN (Dow Jones)--SABMiller Plc (SAB.LN) heeft in het op 31 maart geeindigde vierde kwartaal autonome omzetgroei gerealiseerd, maar heeft door negatieve valuta-effecten een effectieve omzetdaling moeten incasseren, meldt de concurrent van Heineken nv (HEIA.AE) donderdag, zonder concrete bedragen te noemen.

Op autonome basis, exclusief effecten van acquisities en desinvesteringen, steeg de omzet van het bier- en frisdrankconcern met 6%, bij een volumegroei van 4%. Voor het hele boekjaar bedroeg de omzetgroei 4% en de volumegroei 1%.

De gerapporteerde jaaromzet daalde als gevolg van valuta-effecten echter met 2% en in het vierde kwartaal was deze 5% lager. Het concern, met merken als Grolsch, Pilsner Urquell en Peroni Nastro Azzuro, had vooral in de tweede helft van het boekjaar last van de depreciatie van lokale valuta ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Niettemin was SABMiller tevreden over de kwartaalomzetgroei in Afrika, Latijns Amerika en de Azie/Pacific-regio.

Door Razak Musah Baba; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
Bierverkoop Carlsberg stagneert

Gepubliceerd op 12 mei 2015 om 08:11 | Views: 1.894

KOPENHAGEN (AFN) - Carlsberg heeft in het eerste kwartaal een fractie minder bier verkocht dan een jaar eerder. De Deense brouwer had het vooral in Oost-Europa moeilijk, in West-Europa nam de verkoop juist met 5 procent toe.

Carlsberg meldde een omzet van 13,5 miljard Deense kroon (1,8 miljard euro) over het eerste kwartaal. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten en overnames waren de opbrengsten daarmee 4 procent hoger dan een jaar eerder. De operationele winst groeide met 46 procent naar 661 miljoen kroon.

Netto resteerde een verlies van 90 miljoen kroon, tegen 67 miljoen kroon een jaar eerder.
voda
0
SABMiller heeft last van dure dollar

LONDEN (Dow Jones)--SABMiller plc (SAB.LN) meldt woensdag dat sterke prestaties in Afrika en Latijns-Amerika het afgelopen boekjaar teniet zijn gedaan door de stijging van de dollar, waardoor de jaarwinst lager uit kwam.

De eigenaar van Grolsch, Peroni en Miller en meer dan 200 andere biermerken behaalde over het boekjaar dat liep tot eind maart een nettowinst van $3,30 miljard, tegen $3,38 miljard een jaar eerder. De omzet steeg met 6% tot $22,13 miljard.

De bierbrouwer schrijft de winstdaling vooral toe aan de daling van Europese valuta's ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Exclusief heffingen en andere belastingen steeg de omzet tot $26,29 miljard, conform de verwachting van analisten en 5% hoger dan een jaar eerder.

De verkopen in Afrika en Latijns-Amerika, die samen goed zijn voor circa 60% van de winst van de brouwer, stegen met 9% en 7% respectievelijk.


Door Peter Evans; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; amsterdam@dowjones.com

voda
0
SABMiller koopt Britse ambachtelijke brouwer

Gepubliceerd op 15 mei 2015 om 09:40 | Views: 245

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - SABMiller neemt de Britse brouwer Meantime Brewing over. Dat maakte het moederbedrijf van Grolsch vrijdag bekend, zonder op financiële details in te gaan.

Daarmee breidt het concern uit op het vlak van ambachtelijke bieren, een nog groeiende markt te midden van de stagnerende verkopen van massabieren.

De producten van Meantime, zoals London Pale Ale, London Lager en Yakima Red, worden verkocht in meer dan 900 cafe's in Groot-Brittannië en via ketens als Waitrose, Sainsbury en Marks & Spencer. Het bedrijf werd opgericht in 1999.
voda
0
SABMiller heeft exportambities met Engelse ambachtelijk brouwerij

AMSTERDAM (Dow Jones)--SABMiller PLC (SAB.LN) heeft de Engelse ambachtelijke bierbrouwer Meantime Brewing Company gekocht, meldt de concurrent van Heineken nv (HEIA.AE) vrijdag.

SABMiller, eigenaar van onder meer het Nederlandse biermerk Grolsch, Urquell uit Tsjechie en het Italiaanse Peroni, geeft geen financiele details over de overname.

De Engels/Zuid-Afrikaanse bierbrouwer doet met deze acquisitie van een ambachtelijke brouwerij, net als Heineken heeft gedaan met onder meer het abdijbier Affligem, een poging om weer groei te realiseren in verzadigde en krimpende markten voor traditioneel pilsbier in West-Europa.

SABMiller onderzoekt of Meantime, met zijn bierportefeuille, buiten Groot-Brittanie kan worden geexporteerd naar andere Europese markten. Het concern merkt daarbij op dat de marketing voor Meantime-bieren ook specifiek op vrouwen wordt gericht, en worden gepositioneerd als een aantrekkelijk alternatief voor wijnen en sterke drank.

Meantime zag het biervolume in 2014 met 58% toenemen, waar het totale biervolume in het Verenigd Koninkrijk met slechts 1% toenam. Concrete volumecijfers voor Meantime worden niet genoemd.

SABMiller hoopt de acquisitie, inclusief de exploitatie van pubs en de levering van vaten bier aan bars en restaurants, begin juni 2015 te voltooien.

's Werelds nummer 3 in marktaandeel Heineken heeft in september 2014 een overnamebod van nummer 2 SABMiller afgeslagen en geruchten dat nummer 1 AB InBev (BUD) SABMiller zou willen overnemen blijven in de markt hardnekkig rondzingen.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
SABMiller ziet groeiruimte in Latijns-Amerika

Gepubliceerd op 22 jun 2015 om 10:23 | Views: 1.982

LONDEN (AFN) - Bierbrouwer SABMiller, het moederbedrijf van Grolsch, ziet nog flinke ruimte voor groei in Latijns-Amerika. Dat liet het bedrijf maandag weten in een presentatie aan investeerders in Londen.

Volgens Karl Lippert, topman van SABMiller in Latijns-Amerika, wint bier nog altijd aan populariteit in de regio. Het aandeel van het gerstenat in de totale alcoholconsumptie is in vier jaar gestegen van 55 naar 59 procent. Dat ging met name ten koste van goedkope, illegaal gestookte drank.

Met een diverser productaanbod valt in Zuid- en Midden-Amerika nog meer te halen, denkt Lippert. ,,Ons plan is om voor iedereen een aantrekkelijk biertje te hebben, voor mannen en vrouwen, voor bij een diner met vrienden, voor thuis op de bank of in een dure club.''

Latijns-Amerika is ook voor andere bierbrouwers een belangrijke groeimarkt. Vijf jaar geleden versterkte het Nederlandse Heineken zijn positie in de regio met de overname van de bieractiviteiten van het Mexicaanse Femsa. Wereldwijd marktleider Anheuser-Busch Inbev is deels Braziliaans.
voda
0
Duvel neemt kleine Amerikaanse brouwerij over

Gepubliceerd op 18 jul 2015 om 09:00 | Views: 1.101

PUURS (AFN/BELGA) - De Belgische bierbrouwer Duvel Moortgat, bekend van bieren als Duvel en La Chouffe, gaat zijn Amerikaanse branchegenoot Firestone Walker Brewing Company overnemen. Het gaat om een van de vele kleinere brouwerijen met speciaalbieren in de VS.

Firestone Walker uit het Californische Paso Robles wordt de derde Amerikaanse brouwerij van Duvel, dat mikt op groei met speciaalbier in de het land.

,,We nemen een zeer ruimte meerderheid van de aandelen over en de stichters behouden een grote financiële betrokkenheid", aldus topman Michel Moortgat in een toelichting. Van de deal worden verder geen financiële details naar buiten gebracht.

Duvel is nu reeds eigenaar van Brewery Ommegang uit Cooperstown (New York) en de Boulevard Brewing Company uit Kansas City (Missouri). Amerika is volgens het bedrijf de tweede grootste biermarkt ter wereld. Duvel heeft daarnaast brouwerijen in België en één in Tsjechië.
voda
0
SABMiller verkoopt minder bier in Europa

LONDEN (Dow Jones)--SABMiller plc (SAB.JO, SAB.LN) heeft in het afgelopen kwartaal meer omzet behaald, maar de brouwer verkocht minder bier in Europa, bleek donderdagochtend bij het openen van de boeken.

"Zowel de omzet als de volumes groeiden sterk in Latijns-Amerika en Afrika, maar worden in het bijzonder getemperd door een uitdagend kwartaal in onze kernmarkten in Europa, waar het handelsklimaat moeilijk blijft, en de zwakke volumes in China", verklaarde chief executive Alan Clark donderdagochtend.

De producent van Peroni, Grolsch en Miller behaalde op jaarbasis een 3% hogere omzet, terwijl het biervolume op jaarbasis 1% daalde. De frisdrankvolumes stegen met 4%.

In Europa daalde de omzet met 4%, terwijl die in Latijns-Amerika met 6% steeg en in Afrika met 7%.


Door Ed Ballard; vertaald en bewerkt door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


voda
0
AB InBev kwartaalomzet en winst gedaald - Update

AMSTERDAM (Dow Jones)--Anheuser Busch InBev nv (ABI.BT) heeft in het tweede kwartaal op jaarbasis een lagere nettowinst geboekt, als gevolg van zwakke marktomstandigheden en omzetdaling in de VS en Europa, maakt 's werelds grootste bierbrouwer donderdag bekend.

De kwartaalomzet daalde naar $11,1 miljard van $12,2 miljard een jaar geleden, die wordt toegeschreven aan zwakke marktomstandigheden in belangrijke markten en slechte weersomstandigheden in onder meer de VS en China.

De omzet in Brazilie daalde op jaarbasis met 7,9% vanwege slechte economische omstandigheden en een moeilijke vergelijking met de sterke omzet van vorig jaar als gevolg van het WK-voetbal dat toen plaatsvond.

De nettowinst daalde naar $1,9 miljard van $2,8 miljard.

De Nederlandse sectorgenoot Heineken nv (HEIA.AE) zal op maandag 3 augustus de halfjaarcijfers bekendmaken.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
Record Nederlandse bierexport in 2014 - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Nederlandse bierbrouwers hebben in 2014 een nieuw exportrecord behaald, maakt het CBS vrijdag bekend. Ze exporteerden voor bijna EUR1,6 miljard, een stijging van 4% ten opzichte van het jaar ervoor. Nederland is na Mexico de tweede bierexporteur ter wereld. Mexico, waar Heineken nv (HEIA.AE) in 2010 Femsa Cerveza overnam, exporteerde voor EUR1,8 miljard aan bier. Na Nederland zijn Duitsland en Belgie, beide met bijna EUR1,1 miljard, respectievelijk de nummers 3 en 4 bierexportlanden. Verreweg de grootste afnemer van Nederlands bier is de Verenigde Staten, met 37%, ofwel EUR599 miljoen van de totale exportomzet. Nederlands bier heeft een marktaandeel van 19% in de totale bierimport van de VS. Na de VS zijn respectievelijk Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Taiwan de grootse afnemers van Nederlands bier. Tweederde van de Nederlandse bierexport gaat naar niet-Europese landen, blijkt uit de CBS-cijfers. (bart.koster@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
'Honderden banen op de tocht bij Carlsberg'

Gepubliceerd op 26 aug 2015 om 15:58 | Views: 845

KOPENHAGEN (ANP) - Bierbrouwer Carlsberg gaat honderden banen schrappen om de terugval in de bierverkopen in met name Oost-Europa het hoofd te bieden. Dat meldde persbureau Bloomberg woensdag op gezag van bronnen bij de Deense concurrent van Heineken, die sinds kort geleid wordt door de Nederlander Cees 't Hart.

De maatregelen treffen naar verluidt vooral brouwerijen in Rusland, West-Europa en Azië. In mei kondigde Carlsberg al aan dat op het hoofdkantoor in Kopenhagen 180 arbeidsplaatsen komen te vervallen. Een woordvoerder van het bierconcern erkende dat gewerkt wordt aan extra kostenbesparingen, maar wilde nog niet ingaan op details.

Uit de vorige week gepubliceerde halfjaarcijfers bleek dat Carlsberg, dat ook merken voert als Tuborg, Kronenbourg en Grimbergen, kampt met een tegenvallende bierverkoop. Ook laten de positieve effecten van een eerder besparingsprogramma op zich wachten. Het bedrijf liet weten voor heel 2015 een daling van de winst te verwachten, waar het eerder op een stijging rekende.

Bierbrouwers kampen al langer met dalende verkopen in Europa. Vooral in Rusland maken zij zware tijden door, mede door westerse handelssancties en de economische malaise die daaruit voortvloeit. Carlsberg is de grootste speler op de Russische biermarkt, en haalt er een betrekkelijk groot deel van zijn omzet en winst vandaan.
voda
0
'SABMiller wil om tafel met AB InBev'

Gepubliceerd op 16 sep 2015 om 17:34 | Views: 3.825

LONDEN (AFN) - Bierbrouwer SABMiller staat open voor gesprekken met zijn grotere rivaal AB InBev over een overnamebod, wanneer dit goede waarde biedt voor zijn aandeelhouders. Dat stelden ingewijden woensdag. Er is inmiddels op hoog niveau telefonisch contact geweest tussen de twee, wisten ze ook.

Het in Brussel genoteerde AB InBev is 's werelds grootste brouwer met merken als Stella Artois, Corona, Hoegaarden, Budweiser, Leffe en Beck's. Het gaf eerder op de dag aan een bod te willen doen op de mondiale nummer twee, het Brits-Zuid-Afrikaanse SABMiller. Die produceert behalve Grolsch onder meer ook Foster's, Peroni en Dorada.

Het samengaan van de twee zou dan ook de grootste bierbrouwer ter wereld creëren, ver voor de nummer drie Heineken. Het fusieconcern zou een marktwaarde hebben van circa 218 miljard euro. AB InBev waarschuwde wel dat er geen zekerheid is dat dit zal leiden tot een bod of een overeenkomst. Waarschijnlijk moeten de bedrijven onderdelen afstoten om goedkeuring te krijgen van de mededingingsautoriteiten voor de overname.

Speculaties

Er werd al langer gespeculeerd over een overnamebod van AB InBev op SABMiller. Vorig jaar nog benaderde SABMiller Heineken met een overnamevoorstel, maar dat werd afgewezen. Marktkenners zagen in die stap een beschermingsconstructie van SABMiller tegen een overname door AB InBev.

Op de Brusselse beurs klom AB InBev woensdag rond het sluiten van de beurs 6,5 procent en in Londen won SABMiller bijna 21 procent aan waarde. Het aandeel Heineken ging in Amsterdam 3,2 procent omhoog.
voda
0
'AB InBev verhuist naar Verenigd Koninkrijk'

Gepubliceerd op 22 sep 2015 om 12:24 | Views: 2.254

LONDEN (AFN/BELGA) - Bierbrouwer AB InBev staat voor een verhuizing van het hoofdkantoor van het Belgische Leuven naar het Verenigd Koninkrijk. Dat schrijft de Britse krant The Telegraph dinsdag. De verhuizing zou onderdeel zijn van de voorgenomen overname van het Zuid-Afrikaanse SABMiller door AB InBev.

Volgens de krant kunnen de grootste aandeelhouders van SABMiller een stevige belasting op toekomstig dividend vermijden als het hoofdkantoor in Londen of een andere Britse stad wordt gevestigd. SABMiller zou openstaan voor de deal, maar wil de transactie liever in aandelen dan in contanten afronden, om zo een vermogenswinstbelasting te vermijden.

De Amerikaanse sigarettenfabrikant Altria, de grootste aandeelhouder van SABMiller, speelt naar verluidt een belangrijke rol in de onderhandelingen. Met een Brits hoofdkantoor kan Altria miljoenen belastingvrij aan dividenden binnenhalen, door een verdrag tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Met een hoofdkantoor in België moeten aandeelhouders in dat land belastingen betalen op dividenden en ook nog eens in hun thuisland.

SABMiller

AB InBev waarschuwde vorige week dat zijn interesse in SABMiller, het moederbedrijf van Grolsch, niet zeker in een bod of een overeenkomst zal resulteren. Waarschijnlijk moeten de bedrijven in ieder geval onderdelen afstoten om goedkeuring te krijgen van de mededingingsautoriteiten voor de overname.

Vanwege Britse beursregels moet de aankondiging van een formeel overnamebod in ieder geval plaatsvinden voor het einde van de handelsdag op 14 oktober. Anders moeten de plannen minimaal een halfjaar in de ijskast worden gezet.
voda
0
AB InBev koopt ambachtelijke brouwer in Californie

AMSTERDAM (Dow Jones)--Anheuser-Busch, de Amerikaanse tak van het Belgisch/Amerikaanse bierconcern Anheuser-Busch InBev (ABI.BT), heeft in Californie de regionale ambachtelijke brouwerij Golden Road Brewing gekocht. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt.

Golden Road produceert ruim vijf miljoen liter bier per jaar, dat wordt verkocht in meer dan 4.000 retaillocaties in de staten Californie, Nevada en Arizona.

AB InBev, in volumes gemeten de grootste bierbrouwer ter wereld, heeft eerder deze maand de nummer twee op de ranglijst, het Brits/Zuid-Afrikaanse SABMiller plc (SAB.LN), benaderd voor een overname. Het Brusselse fonds moet uiterlijk op 14 oktober laten weten of het een formeel bod uitbrengt op SABMiller.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
'SABMiller verwierp informeel bod AB InBev'

Gepubliceerd op 6 okt 2015 om 12:26 | Views: 1.813

LONDEN (AFN) - Bierbrouwer SABMiller heeft vorige week een informeel bod van branchegenoot AB InBev verworpen omdat het te laag was. Dat meldde persbureau Bloomberg dinsdag op gezag van ingewijden bekend met de zaak.

Het bod zou iets meer dan 40 pond per aandeel zijn geweest, terwijl SABMiller een voorstel van circa 45 pond per aandeel een meer rechtvaardige prijs zou vinden. In dat geval bedraagt het bod op het moederbedrijf van Grolsch ongeveer 73 miljard pond (99 miljard euro). De koers van SABMiller stond dinsdag in Londen rond het middaguur 3 procent lager op 36,50 pond.

De bronnen zeiden verder dat AB InBev nog geen besluit heeft genomen over een formeel overnamevoorstel voor SABMiller en dat ook kan worden besloten om helemaal af te zien van een deal. AB InBev heeft volgens de Britse beursregels tot en met 14 oktober de tijd om met een formele bieding te komen.
voda
0
SABMiller verkoopt meer bier

Gepubliceerd op 6 okt 2015 om 09:25 | Views: 2.068

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Bierbrouwer SABMiller heeft in het afgelopen kwartaal meer bier verkocht, dankzij groei in opkomende markten. Dat maakte het moederbedrijf van onder meer Grolsch dinsdag bekend in een tussentijds handelsbericht.

De verkochte hoeveelheid bier nam in het eind september afgesloten tweede kwartaal met 2 procent toe. In Latijns-Amerika en Afrika ging de verkoop omhoog. In Noord-Amerika en Azië daalde het volume, in Europa bleef de verkoop onveranderd.

SABMiller kwam vervroegd met het handelsbericht naar buiten vanwege de overnamegesprekken met AB InBev. AB InBev heeft volgens de Britse beursregels tot en met 14 oktober de tijd om met een formele bieding te komen.

Volgens marktgeruchten zou AB InBev een bod hebben gedaan op SABMiller, maar werd dit voorstel afgewezen. Het management van SABMiller zou een overname door AB InBev willen afweren. Verder zou AB InBev hebben besloten dat er geen vijandig bod op SABMiller zal worden uitgebracht. Een combinatie van de twee bedrijven zou veruit het grootste bierconcern ter wereld opleveren, op grote afstand gevolgd door Heineken.
voda
0
AB InBev verbaasd dat SABMiller overnamebod te laag vindt

Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Anheuser-Busch InBev nv (ABI.BT) spreekt donderdag in een verklaring op zijn website zijn verbazing uit dat het bestuur van SABMiller plc (SAB.LN) het overnamebod van GBP42,15 per aandeel te laag vindt en vindt dat de Brits/Zuid-Afrikaanse brouwer daarmee 'substantieel ondergewaardeerd' zou zijn.

Volgens het Belgisch/Amerikaanse bierconcern 'mist dat geloofwaardigheid', omdat het bod een premie van circa 44% geeft op de slotkoers van SABMiller op 14 september, de laatste dag voordat speculaties van de overnamepogingen gingen rondzingen.

Verder merkt AB InBev in de verklaring op dat de drie bestuurders van SABMillers grootste aandeelhouder Altria Group Inc (MO) publiekelijk bekendmaakten het bod, deels in aandelen AB InBev, wel te steunen en het bestuur van SABMiller nadrukkelijk heeft gevraagd om besprekingen met AB InBev aan te gaan.

Verder wordt in de verklaring melding gemaakt dat AB InBev zich goed heeft voorbereid op mededingingstechnische kwesties bij een fusie, heeft aangeboden de bevindingen met het bestuur van SABMiller te delen, maar dat dit door hen stelselmatig is geweigerd.

"Ons bod creeert waarde voor iedereen", meldt CEO Carlos Bito in de verklaring. "Hoe lang zal het duren voordat aandeelhouders een waarde van meer dan GBP42 zullen zien, bij het niet accepteren van het bod van AB InBev? Als aandeelhouders vinden dat we in goed overleg moeten treden, dan moeten ze daar uiting aan geven en niet toestaan dat het bestuur van SABMiller dit proces frustreert en deze kans laat schieten", zo besluit de CEO de verklaring.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


(END) Dow Jones Newswires

voda
0
Kans op deal AB InBev met SABMiller nog steeds groot - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De kans dat AB InBev (ABI.BT) alsnog een deal sluit met SABMiller (SAB.LN), ondanks herhaalde weigeringen van het bestuur van SABMiller een overnamebod te accepteren, is volgens analisten van Rabobank toch nog steeds groot. Zij verwachten dat AB InBev de condities voor de belangrijkste aandeelhouders van SABMiller zullen verbeteren en zal aandringen op uitstel van de deadline van 14 oktober om een definitief bod te doen of publiekelijk te verklaren daar vanaf te zien. Ook veronderstellen ze dat AB InBev zal pogen de tweede grote aandeelhouder, Bevco (14%) aan de zijde van de grootste aandeelhouder Altria (27%) te krijgen, die heeft verklaard het bod van AB InBev te steunen. Als deze partijen, met samen 5 leden in het bestuur van SABMiller, samen voor het bod zijn, dan lijkt een deal zeer waarschijnlijk, menen de analisten. (bart.koster@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Bierbrouwer SABMiller wil meer besparen

Gepubliceerd op 9 okt 2015 om 10:50 | Views: 1.559

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Bierbrouwer SABMiller, die in de belangstelling staat van AB InBev, wil meer kosten gaan besparen dan eerder was beoogd, om zo beleggers ervan te overtuigen dat het moederbedrijf van Grolsch prima op eigen benen kan staan.

De jaarlijkse besparingen moeten in 2020 meer dan 1 miljard pond (ruim 1,3 miljard euro) bedragen, terwijl eerder voor 2018 op een bezuiniging was gemikt van 500 miljoen pond. In het boekjaar dat in maart volgend jaar afloopt moeten de kosten met ruim 430 miljoen pond omlaag. De besparingen moeten komen uit distributie en inkoop.

SABMiller verwierp eerder deze week een overnamebod van 68 miljard pond van AB InBev omdat dat veel te laag zou zijn.
448 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Heineken Meer »

Koers 97,240   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 96,180   Volume 561.332
Hoog 97,940   Gem. Volume 553.204
18-jun-19 17:35
label premium

Heerlijk, prijzig Heineken

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium