Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sectornieuws

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
474 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
SABMiller blijft het goed doen in groeilanden

LONDEN (Dow Jones)--SABMiller plc (SAB.LN) deed het ook het afgelopen gebroken boekjaar, dat eind maart eindigde, goed in groeilanden als Afrika en Latijns-Amerika en wist daarmee aanhoudende zwakte in Europa en Noord-Amerika te compenseren.

Dit blijkt uit de donderdag gepubliceerde jaarcijfers van de concurrent van Heineken (HEIA.AE).

De nettowinst steeg naar $3,38 miljard, van $3,25 miljard een jaar eerder. De omzet bleef ongeveer stabiel op $22,3 miljard.

Net veel andere bedrijven had de Zuid-Afrikaanse brouwer last van negatieve valuta-effecten binnen opkomende markten. De impact hiervan op het bedrijfsresultaat (EBITDA) was voor heel het jaar ongeveer $400 miljoen.

Voor het huidige jaar verwacht SABMiller dat de omstandigheden binnen de markt vrijwel onveranderd blijven. Daarom zal de brouwer zijn prijzen binnen bepaalde markten verhogen.

Door Peter Evans; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


voda
0
Hoe één van de grootste brouwers ter wereld zich aanpast aan klimaatverandering
Gepubliceerd: 05 juni 2014 22:26 | Laatste update: 06 juni 2014 10:36

Om productie van bier duurzamer en goedkoper te maken grijpt biergigant SABMiller naar een traditioneel Afrikaans gewas: cassave.

Steeds meer grote bedrijven proberen zich aan te passen aan klimaatverandering, schrijft CNBC. Eén manier om productie duurzamer te maken is om meer gebruik te maken van lokale producten.

Doordat het weer steeds onvoorspelbaarder wordt, komt de aanvoer van grondstoffen uit landbouw, water en energie onder druk te staan. En dat vertaalt zich in hogere kosten voor producenten. De kunst is dus om wat voorheen een zwakte was, om te zetten in een sterkte.

Gerstenat in de tropen

Neem de bierproductie. Vijftig jaar geleden was de Surinaamse Brouwerij zijn tijd ver vooruit: in Parbo, hét bier van Suriname, wordt lokaal geproduceerde rijst toegevoegd. De overige ingrediënten, mout en hop, groeien niet in de tropen, en moeten daarom vanuit de Verenigde Staten en Europa worden ingevoerd.

Biergigant SABMiller kampt met hetzelfde probleem in Afrika. SABMiller heeft 46 lokale merken in Afrika, en investeert 300 tot 500 miljoen dollar per jaar in het continent. Gerst is niet altijd beschikbaar, en importen drijven de prijs van een biertje op. Een paar jaar geleden lanceerde SABMiller op de Mozambikaanse markt een bier dat wordt gebrouwen uit cassave. Dat knolgewas is rijk aan zetmeel en wordt lokaal verbouwd. Meteen een mooie manier om Mozambikaanse boeren te ondersteunen.

Speciale machine voor cassave

Maar er was één probleem: cassave begint vierentwintig uur na de oogst te rotten. SABMiller investeerde daarom in de ontwikkeling van een mobiele verwerkingsmachine, om het gewas bij de verbouwer te kunnen verwerken. Sinds drie jaar is het Impala-bier op de markt. De productie levert zo’n 1500 kleine boeren een inkomen op.

Vorig jaar introduceerde SABMiller een tweede cassavebier in Ghana: Eagle. Het is ook een manier voor SABMiller om meer inkomsten te verkrijgen uit opkomende economieën. Doordat Eagle cassave bevat als lokaal ingrediënt, kan SABMiller profiteren van een lagere accijns. Hoe lager de prijs van het bier, des te meer Afrikanen zich het drankje kunnen veroorloven.

www.z24.nl/economie/hoe-een-van-de-gr...
voda
0
Belgisch bier minder in trek

WOENSDAG 11 JUNI 2014, 12:32 uur | 265 keer gelezen

BRUSSEL (AFN) - Bier uit België is minder gewild. De export van Belgisch gerstenat daalde vorig jaar met 5 procent nadat in 2012 nog een record was bereikt.
Vooral in de Europese Unie werd beduidend minder Belgisch bier verkocht, meldde de Vlaamse krant De Tijd woensdag. Als belangrijkste oorzaak geldt een accijnsverhoging in Frankrijk, veruit de grootste exportmarkt voor Belgisch bier.

In de jaren tot 2013 vormde de uitvoer nog een lichtpunt voor de Belgische bierbrouwers, omdat de binnenlandse consumptie al jaren geleidelijk afneemt. Sinds 2003 gaat het om een daling van 19,3 procent.

De groeicijfers in de VS, China en Zuid-Korea kunnen aan het negatieve plaatje niet veel veranderen, omdat het om relatief kleine hoeveelheden gaat. De biersector begint zich inmiddels zorgen te maken.

voda
0
'Brouwers zien stijgende lijn'

MAANDAG 23 JUNI 2014, 12:32 uur | 381 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Europese bierbrouwers hebben de stijgende lijn van de eerste 3 maanden van het jaar dit kwartaal mogelijk doorgetrokken. Dat stelden analisten van het Amerikaanse effectenhuis Bernstein maandag.
Bierbrouwers profiteerden in het eerste kwartaal van een relatief eenvoudige vergelijkingsbasis ten opzichte van het voorgaande jaar en van verbeteringen in belangrijke markten als Groot-Brittannië, Spanje en de Verenigde Staten. Die trend kan volgens de analisten doorzetten in het huidige kwartaal. Ze wijzen daarbij op het mooie weer in West-Europa, de verbeteringen in de economie en de aantrekkende groei in Nigeria. Daarnaast heeft het WK voetbal een positief effect op de bierverkoop, zeker in gastland Brazilië.

Bernstein heeft het aandeel Heineken ingedeeld in zijn 'outperform'-categorie. Maandag rond 12.20 uur noteerde de Nederlandse brouwer in een licht negatieve AEX 0,2 procent in de min op 52,69 euro.

voda
0
Brouwer SABMiller stapt uit Afrikaanse hotels

MAANDAG 7 JULI 2014, 15:40 uur | 46 keer gelezen

LONDEN (AFN) - Bierbrouwer SABMiller verkoopt zijn belangen in de Zuid-Afrikaanse uitbater van hotels en casino's Tsogo Sun Holdings. Dat maakte het moederbedrijf van Grolsch maandag bekend.
SABMiller verkoopt zijn belang van bijna 40 procent in Tsogo voor 1,1 miljard dollar (809 miljoen euro) aan institutionele beleggers en het Zuid-Afrikaanse bedrijf zelf. De maker van biermerken als Castle, Peroni en Pilsner Urquell wil zich na de verkoop meer richten op zijn kernactiviteiten. Daarbij wil het concern dalende verkopen in ontwikkelde markten zien te compenseren met verdere groei in opkomende economieën.

SABMiller haalt bijna een derde van zijn omzet in Afrika, waarbij Zuid-Afrika de belangrijkste markt is. De opbrengsten in dat land zijn de afgelopen tijd echter nauwelijks gestegen, onder meer door toenemende concurrentie van Heineken en de stijgende inflatie.

[verwijderd]
0
Morgan Stanley ziet meer in ondernemingen die consumentengoederen leveren. Voedingsmiddelen ga je immers niet later kopen omdat de prijs aan het eind van de maand is gedaald. Ook telecombedrijven, farmaceutische bedrijven en luxe merken doen goede zaken. Een tip is LVMH dat merken als Louis Vuitton en Moët & Chandon omvat. Andere aanbevolen aandelen zijn Adidas, bierfabrikant Anheuser-Busch Inbev, Bayer, Belgacom, Deutsche Telekom, Sanofi (farma), Vivendi (media) en zoals gezegd Unilever.
voda
0
MillerCoors realiseert hogere kwartaalwinst en omzetgroei

AMSTERDAM (Dow Jones)--MillerCoors LLC, de joint venture van de brouwers SABMiller Plc (SAB.LN) en Molson Coors Brewing Co (TAP), heeft in het op 30 juni geeindigde kwartaal een hogere winst op een gestegen omzet gerealiseerd.

De kwartaalomzet van de brouwerscombinatie steeg met 2,2% naar $2,207 miljard (EUR1,654 mrd), terwijl de nettowinst met 7,9% toenam naar $445,2 miljoen (EUR333,7 mln). Het onderliggend resultaat voor rente, belastingen en amortisatie (EBITA) steeg met 12,3% naar $470,5 miljoen (EUR352,6 mln).

SABMiller is onder meer eigenaar van Miller in de VS, het Zuid-Afrikaanse Castle, en Grolsch in Nederland. Molson Coors produceert en distribueert biermerken als Coors en Carling.

Concurrent Heineken nv (HEIA.AE) komt op woensdag 20 augustus met cijfers over het tweede kwartaal en het halfjaar.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


voda
0
Carlsberg geeft winstwaarschuwing, Rusland en Oekraine oefenen druk uit

KOPENHAGEN (Dow Jones)--De Deense bierbrouwer Carlsberg A/S (CABGY) waarschuwt woensdag dat problemen in Rusland en Oekraine een grotere impact zullen hebben op de winst over het volledige jaar dan eerder aangenomen, ook al publiceerde de bierbrouwer over het tweede kwartaal een hogere nettowinst dan verwacht.

Het bedrijf verwacht nu dat de aangepaste winst over het volledige jaar met midden tot hoge enkelcijferige percentages afneemt, in vergelijking tot de eerdere verwachting voor een lage enkelcijferige groei. De aangepaste winst wordt gecorrigeerd voor eenmalige items.

De operationele winst zal dit jaar waarschijnlijk met lage tot middencijferige percentages afnemen, waar het concern eerder uitging van een lage enkelcijferige groei.

Carlsberg meldt dat de Russische markt in termen van volumes naar verwachting met een hoog enkelcijferig percentage zal afnemen. De daling in de Oekraiense biermarkt, die geraakt is "door een enorm uitdagend en onzeker macro-economisch klimaat", komt bovenop een 43% belastingverhoging voor bier in mei en versnelde in het tweede kwartaal.

In een poging om de vertraagde groei in het Westen aan te pakken gokte Carlsberg in 2008 op Oost-Europa, toen het concern de resterende 50% die het nog niet had in de Russische marktleider Baltika Breweries opkocht. Beperkingen opgelegd voor reclames en verkopen in straatkiosken hebben de groei in de recente kwartalen aangetast en een zwakke Roebel zorgde dit jaar voor verdere druk.

De bierbrouwer rapporteerde over het tweede kwartaal een nettowinst van 2,21 miljard Deense Kronen, in vergelijking tot een winst van DKK2,07 miljard in diezelfde periode een jaar eerder. De omzet groeide naar DKK19,16 miljard, versus DKK19,06 miljard een jaar eerder. Analisten hadden een winst van DKK2,08 miljard bij een omzet van DKK19,39 miljard voorzien.

- Door Jens Hansegard. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; ellen.proper@wsj.com


voda
0
AB InBev geraakt door Rusland, Oekraine

BRUSSEL (Dow Jones)--Anheuser-Busch InBev's omzet werd in het derde kwartaal aangetast door zwakkere resultaten in Oekraine en Rusland. Kostenbesparingen en sterke verkopen elders stimuleerden de winst.

AB InBev, 's werelds grootste bierbrouwer, heeft in het derde kwartaal een nettowinst van EUR2,32 miljard geboekt, versus EUR2,21 miljard een jaar eerder. De winstgroei vertraagde en de omzet daalde met 2,6%.

De bierbrouwer meldt dat de lage winst iets eenmaligs is en "geen afspiegeling vormt van de verwachte toekomstige ontwikkelingen voor het bedrijf".

De VS, de grootste markt van AB InBev, bleef een zwak punt, met verkoopvolumes die 3,7% lager waren en een omzetdaling van 2,6%.

Door Matthew Dalton. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


voda
0
SABMiller maakt meer omzet maar biervolume daalt
AMSTERDAM (Dow Jones)--SABMiller plc (SAB.LN) heeft in het eerste halfjaar van zijn gebroken boekjaar 2014/15 iets meer omzet geboekt dan een jaar eerder, maar het biervolume daalde, met name door zwakke marktomstandigheden in het tweede kwartaal in China en Australie.

Voor de rest van het jaar verwacht de Zuid-Afrikaanse brouwer van merken als Grolsch, Miller Lite en Peroni, dat de markt-omstandigheden uitdagend blijven maar dat er wel een omzet- en volumegroei zal worden geboekt.

Het biervolume daalde in de verslagperiode met 1%; een hogere omzet in Latijns-Amerika en Afrika kon dalingen in Asia-Pacific en Noord-Amerika maar deels compenseren. In Europa bleef het volume stabiel.

Een verkoopstijging van 9% van frisdranken werd gedreven door een stijging van de volumes in Afrika, Latijns-Amerika en Europa.

De omzet steeg in de periode met 2% tot ongeveer $11,4 miljard, van $11,1 miljard een jaar eerder. De operationele winst kwam fractioneel hoger uit op $3,28 miljard. SABMiller verhoogde het dividend donderdag naar 26 dollarcent, van 25 dollarcent een jaar eerder.

Eerder dit jaar deed de tweede brouwer ter wereld op basis van marktaandeel na AB InBev, nog een poging om concurrent Heineken (HEIA.AE) over te nemen.

De Nederlandse brouwer rapporteerde in oktober een geconsolideerde derde kwartaalomzet (exclusief inkomsten uit joint ventures en andere partnerships) van EUR5,101 miljard, een daling op jaarbasis van 1,5%. Heineken had vooral last van een volumekrimp van West-Europa (-4,7%) en Centraal en Oost-Europa (-6,6%).

Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


voda
0
China bezorgt SABMiller kater

WOENSDAG 21 JANUARI 2015, 08:40 uur | 1810 keer gelezen

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Brits-Zuid-Afrikaanse brouwer SABMiller heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2014/2015 minder bier verkocht dan een jaar eerder. Uit het handelsbericht dat het moederbedrijf van onder meer Grolsch woensdag uitgaf, bleek dat de daling vooral te wijten is aan een lagere vraag naar bier in China.
Het volume daalde in de drie maanden tot en met 31 december met 1 procent, waar analisten in doorsnee rekenden op een toename van 0,7 procent. SABMiller, de op een na grootste brouwer ter wereld, realiseerde omzetgroei in Europa, Afrika en Latijns-Amerika. In Azië daalden de opbrengsten met 2 procent, vooral door een min van 7 procent in China. De groepsomzet steeg met 4 procent. Ook dat bleef achter bij de gemiddelde verwachting van analisten.

“Onze volumes en omzetten stegen in Europa, Latijns-Amerika en Afrika, terwijl moeilijkere marktomstandigheden in met name China drukten op onze financiële prestaties”, zei bestuursvoorzitter Alan Clark. In Europa steeg de omzet met 3 procent ondanks een aanhoudende krimp van de Russische biermarkt en een volumedaling in Turkije als gevolg van een sterk afgenomen consumentenvertrouwen.

Om de zwakte op de biermarkt te compenseren, sloot het bedrijf in november een overeenkomst met Coca-Cola om een frisdrankbottelarij in Afrika op te tuigen. SABMiller benaderde in september Heineken met een overnamebod, dat door het Nederlandse concern werd afgewezen. Marktkenners zagen die stap van SABMiller als een beschermingsconstructie tegen een mogelijke overname door marktleider AB InBev, maar dat werd door Clark ontkend.

voda
0
SABMiller verkocht minder bier in vierde kwartaal

AMSTERDAM (Dow Jones)--SABMiller Plc (SAB.LN) heeft in het vierde kwartaal van 2014 minder bier verkocht, vooral vanwege sterk gedaalde afzet in China, meldt het Zuid-Afrikaans-Britse bierconcern woensdag in een trading update, zonder concrete cijfers.

In Europa liet het moederbedrijf van Grolsch een biervolumegroei van 2% zien. Het totale biervolume daalde met 1% door een krimp van 9% in China, 2% in heel Azie. SABMiller wijt de sterke omzetdaling in China aan slechte weersomstandigheden.

In Noord-Amerika, waar SABMiller actief is in de MillersCoors joint venture met Molson Coors Brewing Co (TAP), daalde het biervolume met 1%.

De kwartaalomzet steeg met 4%, onder meer door de gestegen verkoop van frisdrank.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
Carlsberg snijdt in Russische productie

DONDERDAG 29 JANUARI 2015, 08:02 uur | 408 keer gelezen

KOPENHAGEN (AFN) - Carlsberg, de op drie na grootste brouwer ter wereld, sluit twee van zijn tien brouwerijen in Rusland. Dat werd donderdag bekendgemaakt.

De stap volgt na een onderzoek van de productiestructuur in het land. Door het sluiten van de fabrieken in Tsjeljabinsk en Krasnojarsk daalt de productiecapaciteit met circa 15 procent. De ingreep treft 600 medewerkers.

Carlsberg heeft het zwaar in Rusland, waar regels tot voorkoming van alcoholmisbruik de verkopen treffen. Ook de economische en politieke sancties tegen het land doen de verkopen geen goed.
pielsje
0
Vreemd, als er (nog) geen contact is geweest tussen Anheuser-Busch InBev en SABMiller....Waarom wil SABMiller dan een bod doen op Heineken?
voda
0
Grolsch krijgt Roemeen als nieuwe directeur

AMSTERDAM (Dow Jones)--De Roemeen Andrei Haret wordt de nieuwe algemeen directeur van de Nederlandse brouwerij Koninklijke Grolsch nv, onderdeel van het Brits-Zuid-Afrikaanse bierconcern SABMiller Plc.

Haret volgt per 1 april 2015 Tom Verhaegen op, die is benoemd tot commercieel directeur van SABMiller Europa.

De aanstaande algemeen directeur van Grolsch werkt al sinds 2003 bij SABMiller, en is sinds 2010 algemeen directeur van Dreher Brouwerijen in Hongarije, ook onderdeel van SABMiller.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


voda
0
Bierverkoop AB InBev stabiliseert

DONDERDAG 26 FEBRUARI 2015, 07:37 uur | 134 keer gelezen

BRUSSEL (AFN) - Brouwer Anheuser-Busch InBev heeft vorig kwartaal evenveel bier verkocht als een jaar eerder. Dat maakte het moederbedrijf van merken als Hertog Jan, Hoegaarden, Leffe en Jupiler donderdag bekend.

De omzet van het concern steeg vorig kwartaal met bijna 8 procent naar 12 miljard euro. Het genormaliseerde bedrijfsresultaat (ebitda) verbeterde met 6 procent naar 5,1 miljard euro. De nettowinst ging met 150 miljoen euro omhoog naar 2,5 miljard euro.

In heel 2014 bracht het concern 0,6 procent meer bier aan de man dan een jaar eerder. AB InBev wil dit jaar voor 1 miljard dollar aan aandelen inkopen. Het bedrijf heeft verder het voornemen over 2014 46 procent meer dividend uit te keren dan een jaar eerder, gerekend in euro's.
voda
0
Belgen kopen moederbedrijf Oranjeboom

VRIJDAG 27 FEBRUARI 2015, 18:52 uur | 73 keer gelezen

ANTWERPEN (AFN) - De Belgische investeringsmaatschappij Gimv neemt de eigenaar van biermerk Oranjeboom over van de Nederlandse investeerder Egeria. Dat maakte Gimv vrijdag bekend, zonder een overnamesom te vermelden.

De overname wordt gedaan samen met het management van United Dutch Breweries (UDB), dat Oranjeboom bezit. Naast Oranjeboom heeft het in Breda gevestigde UDB merken als 3 Horses, Royal Dutch en Atlas. Verder verkoopt het bedrijf speciaalbieren, zoals niet-alcoholische en donkere moutbieren. De jaaromzet van de brouwer ligt op 77 miljoen euro.

UDB besteedt zijn bierproductie uit aan andere brouwerijen. Zelf regelt UDB de logistiek, verkoop en marketing. De brouwerij van het van oorsprong Rotterdamse merk Oranjeboom in Breda werd in 2004 gesloten. Oranjeboom wordt verkocht in meer dan honderd landen, maar is vrijwel niet meer verkrijgbaar in Nederland.

Volgens Gimv is het de grootste investering van het bedrijf in Nederland tot dusver.
voda
0
Moederbedrijf Grolsch ziet groei in Afrika

MAANDAG 9 MAART 2015, 10:01 uur | 175 keer gelezen

LONDEN (AFN) - SABMiller, het moederbedrijf van onder meer Grolsch, verwacht dat de bierconsumptie in Afrika de komende jaren stevig zal toenemen. Dat zei de verantwoordelijke directeur voor het continent, Mark Bowman, maandag tijdens een presentatie in Londen.

Volgens Bowman drinken Afrikanen momenteel 9 liter bier per jaar per persoon, tegen een mondiaal gemiddelde van 45 liter. “Naarmate Afrika zich verder ontwikkelt en het besteedbare inkomen toeneemt, verwachten we een significante stijging van de bierconsumptie”. Bowman gaf daarbij aan dat die aanname ook stoelt op de verwachte sterke economische groei.

SABMiller mikt in Afrika op een omzetgroei van meer dan 10 procent en een toename van het verkochte volume met circa 5 procent. Een vorig jaar met Coca-Cola afgesproken samenvoeging van de lokale bottelarij-activiteiten moet ook bijdragen aan die groeidoelstellingen.
474 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Heineken Meer »

Koers 96,780   Verschil +0,34 (+0,35%)
Laag 95,780   Volume 490.834
Hoog 96,980   Gem. Volume 384.877
11-okt-19 17:35
label premium

Heineken stelt tikje teleur (update)

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 

Trending

Bitcoin