Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Diverse nieuws items

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
889 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 45 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Investeerders willen meer openheid over milieu

Gepubliceerd op 17 jun 2019 om 06:35 | Views: 1.280

LONDEN (AFN) - Een groep van 88 grote investeerders, goed voor bijna 10.000 miljard dollar aan beleggingen, richt de pijlen op dik 700 bedrijven die niet transparant genoeg zouden zijn over hun impact op het milieu. In Nederland gaat het om beursuitbater Euronext, speciaalchemiebedrijf DSM, kunstmestbedrijf OCI, Shell en Unilever.

In een speciale campagne worden de bedrijven opgeroepen om de gevraagde informatie openbaar te maken via een speciaal platform, genaamd CDP. Dat platform wordt nu al gebruikt door circa 7000 bedrijven.

"Sommige bedrijven zeggen misschien al veel in hun eigen duurzaamheidsverslagen, maar dat is niet voldoende", zegt Emily Kreps, bestuurder bij CDP. "Beleggers en de bredere markt hebben behoefte aan transparantie in de vorm van consistente, vergelijkbare en relevante statistieken."

Afgelopen jaren werd al op een soortgelijke manier campagne gevoerd. Toen deden er alleen nog wat minder investeerders mee en werden er minder bedrijven aangesproken. Andere concerns waartegen de actie is gericht zijn bijvoorbeeld oliegiganten ExxonMobil, BP en Chevron, webwinkelreus Amazon, autobouwer Volvo en het Russisch-Nederlandse internetbedrijf Yandex. Tot de bij het initiatief betrokken investeerders horen onder meer HSBC Global, Environment Agency Pension Fund, NN Group, KLP en Washington State Investment Board
voda
0
Rating Unilever omlaag bij Fitch

Gepubliceerd op 19 jun 2019 om 17:32 | Views: 91

Unilever Cert. 17:27
54,47 -0,38 (-0,69%)

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch verlaagt zijn beoordeling van de kredietwaardigheid van Unilever van A+ naar A. De outlook voor het consumenten- en levensmiddelenbedrijf is stabiel.

Fitch stelt dat de afwaardering samenhangt met de vooruitzichten voor schuldenafbouw bij Unilever. Het bureau denkt dat Unilever meer gefocust is op het inzetten van financiële middelen voor fusies en overnames en eventuele aandeleninkoopprogramma's dan voor het verlagen van de schuld. De strategie van Unilever legt volgens Fitch meer de nadruk op groeiversnelling dan op schuldenafbouw.

Fitch onderstreept wel dat Unilever een sterk zakelijk profiel heeft, met een bewezen vaardigheid voor winstgevende groei door actief management van de merkenportefeuille en kostenbesparingen.
voda
0
Beursblik: Unilever stelt gerust

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Unilever Cert.
54,42 0,25 0,46 % Euronext Amsterdam
Unilever NV CVA
53,60 -0,34 -0,63 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) CEO Alan Jope van Unilever heeft vrijdag analisten gerustgesteld door te bevestigen dat versnelling van de omzetgroei de grote overkoepelende prioriteit is, terwijl hij veel vertrouwen toonde in de afgegeven margedoelstellingen. Dat schreef Berenberg maandag in een rapport.

Een vereenvoudiging van de juridische structuur heeft nog steeds de voorkeur, maar geen prioriteit, en het bedrijf maakte duidelijk dat HyHo van Reckitt Benckiser geen aannemelijke acquisitie is.

Berenberg werd door de uitspraken van de CEO en de CFO gesterkt in het vertrouwen dat grote maar wendbare bedrijven superieure groei kunnen leveren.

De groeiversnelling van het kernbedrijf moet worden aangejaagd door innovatie, investeringen in regio’s met meer groei, vooral het inhuren van meer mensen in deze gebieden, en verschuiving naar nieuwe kanalen. Verkoopkanalen zoals internet, buitenshuis en gezondheid en schoonheid groeien samen met 8 procent per jaar, wat meer dan twee keer zo snel is als heel Unilever.

Voedingsmiddelen, met name zwarte thee, goedkoop ijs en dressings in Amerika blijven de voornaamste uitdagingen voor de groei, evenals Latijns-Amerika.

Berenberg heeft een koopadvies en een koersdoel van 58,50 euro voor het aandeel Unilever.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: omzetgroei Unilever vermoedelijk iets lager

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Unilever Cert.
53,99 -0,15 -0,28 % Euronext Amsterdam
Unilever NV CVA
54,43 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft zijn winstramingen voor Unilever in 2019 en 2020 licht verlaagd en rekent op een iets minder sterke omzetgroei in het tweede kwartaal. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de Zwitserse bank.

De analisten baseren zich op het relatief slechte weer in Europa de afgelopen maand, waardoor er minder ijs werd verkocht, als ook de recent verzwakte Amerikaanse dollar. Dit betekent in het tweede kwartaal vermoedelijk een minder sterke autonome omzetgroei van 3,6 procent, waar Credit Suisse eerder rekende op 4,3 procent. Het leidt er ook toe dat de analisten hun verwachting voor de winst per aandeel in 2019 en 2020 met 1 procent hebben verlaagd.

Geen van deze tegenwinden hebben invloed op de beleggingscase van Unilever en het Outperform advies met een koersdoel van 59,00 euro. Unilever is volgens Credit Suisse namelijk in staat om een autonome omzetgroei van 3 tot 5 procent te halen als ook een “solide” margestijging.

Dit jaar kan Unilever bovendien profiteren van zijn sterke blootstelling aan opkomende markten, waar de omzetgroei volgens Credit Suisse zal versnellen. Een risico is wel een eventuele escalatie van het Amerikaanse-Chinese handelsconflict op de economische groei in de opkomende markten, waarschuwde de bank.

Verder is het aandeel Unilever behoorlijk ondergewaardeerd ten opzichte van sectorgenoten als Nestlé en Procter & Gamble vanwege de misplaatste bezorgdheid onder beleggers dat Unilever te weinig zou hebben geïnvesteerd om de margedoelen te halen.

Het aandeel Unilever daalde woensdag 0,4 procent tot 53,93 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Unilever verliest marktaandeel

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Unilever Cert.
53,96 -0,18 -0,33 % Euronext Amsterdam
Unilever NV CVA
54,43 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in de afgelopen twee jaar vrijwel voortdurend marktaandeel verloren in de Verenigde Staten, veroorzaakt door zwakte binnen de voedingssector en die voor huishoudelijke en persoonlijke verzorging. Dit schreef Bernstein woensdag in een sectorrapport.

In de 4 weken tot 15 juni was bij Unilever sprake van een krimp van 2 procent en een verlies van marktaandeel met 30 basispunten in de VS, volgens analist Andrew Wood. Bij Food was die krimp 3,4 procent en bij de tak persoonlijke verzorging 0,8 procent.

In liefst vier van de vijf afgelopen periodes van 4 weken was sprake van een krimp. Kijkend naar de afgelopen twee jaar, verloor Unilever volgens Bernstein in slechts vijf periodes geen marktaandeel.

Concurrenten als het Zwitserse Nestlé en het Franse Danone verloren de afgelopen periode respectievelijk 30 en 95 basispunten aan marktaandeel in Amerika. Nestlé wist in de laatste twaalf maanden wel te groeien terwijl Danone vrijwel voortdurend onder druk stond, vooral door krimp in het zuivelsegment.

De voedselmarkt in de VS groeit ondertussen wel, en al 27 achtereenvolgende maanden, aldus Wood, hoewel die groei wel onder druk staat door een zwakke volumegroei, die nu al drie van de laatste vijf periodes negatief is. Ook binnen het segment persoonlijke verzorging zijn de volumes minder hard toegenomen.

Het aandeel Unilever sloot dinsdag op 54,14 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
1
Unilever zet beëindiging certificaatstructuur door

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Unilever Cert.
53,08 -0,42 -0,79 % Euronext Amsterdam
Unilever NV CVA
53,81 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Unilever schrapt de certificering van zijn aandelen vanaf vrijdag 28 juni. Op die dag zullen de certificaten van de Nederlandse vennootschap worden ingeruild voor gewone aandelen Unilever. Dit maakte het levensmiddelenconcern donderdagochtend bekend.

Vanaf 1 juli zal er worden gehandeld in de gewone aandelen. Beleggers hoeven zelf geen actie te ondernemen.

Op 1 mei liet Unilever al weten een verzoek te hebben ingediend bij het Stichting Administratiekantoor Unilever om te stoppen met de certificering van aandelen. Voor ongeveer 74 procent van de gewone aandelen Unilever zijn certificaten uitgegeven, waarvoor het administratiekantoor de onderliggende aandelen beheert. Wanneer de certificaathouder niet zelf het stemrecht uitoefent, doet het administratiekantoor dat namens hem.

Met het schrappen van de constructie elimineert het levensmiddelenconcern een beschermingsconstructie tegen vijandige overnames. De stichting zal naar verwachting medio 2021 worden opgeheven.

Van de aandelen van het Britse gedeelte van Unilever blijven nog wel certificaten in de VS bestaan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Unilever wil desinvesteren in Australië en Nieuw-Zeeland - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Unilever
55,21 0,86 1,58 % Euronext Amsterdam
Unilever
55,20 1,40 2,60 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Unilever zou de mogelijkheden bekijken om activiteiten in Australië en Nieuw-Zeeland te verkopen. Dit wist de Australian Financial Review te melden op basis van niet nader genoemde bronnen.

UBS zou Unilever bijstaan in het proces en mogelijke kopers voor de activiteiten zoeken.

Volgens de Australische krant zou Unilever die kopers vooral onder private equity moeten zoeken, die bepaalde merken wel zou willen overnemen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
BlackRock vergroot belang in Unilever

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Unilever
54,73 -0,37 -0,67 % Euronext Amsterdam
Unilever
55,00 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een groter belang in Unilever gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 1 juli 2019.

BlackRock meldde een kapitaalbelang van 4,31 procent met een stemrecht van 5,42 procent.

Op 1 maart dit jaar meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 4,03 procent met een stemrecht van 4,99 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
889 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 45 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
01-jan-01 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium