Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Info

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.823 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 136 137 138 139 140 141 142 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Ook cabinepersoneel KLM dreigt met acties

Gepubliceerd op 18 sep 2019 om 18:05 | Views: 357

Air France-KLM 17:35
9,11 -0,05 (-0,59%)

SCHIPHOL (AFN) - Na het grondpersoneel dreigt nu ook het cabinepersoneel van KLM met acties in het cao-conflict. Vakbonden VNC en FNV Cabine hebben de luchtvaartmaatschappij in een gezamenlijke brief een ultimatum gesteld om tegemoet te komen aan de eisen van de bonden.

Als KLM niet uiterlijk komende woensdag toegeeft, gaat VNC het moeilijker maken om cabinepersoneel in te laten vallen bij bijvoorbeeld ziekte als daarmee de cao-regels worden geschonden. Bij dergelijke zogeheten motiveringsverzoeken vraagt de bond altijd al compensatiedagen, maar volgende week wil de bond meer compensatie eisen.

Vanaf maandag 30 september zullen dat soort verzoeken niet meer worden behandeld, wat mogelijk tot uitval van vluchten leidt. VNC en FNV Cabine beraden zich ondertussen op verdere acties.

De bonden voor cabinepersoneel eisen een loonsverhoging van 4 procent dit jaar en 3 procent volgend jaar. KLM had 2,5 procent per jaar geboden voor de cao met een looptijd van twee jaar en negen maanden.
voda
0
Air France doet geen nieuw bod op Aigle Azur - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
9,104 -0,006 -0,07 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
9,104 -0,006 -0,07 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Air France heeft geen nieuw overnamebod opt Aigle Azur uitgebracht. Dit bevestigde een woordvoerder van de Franse luchtvaartmaatschappij aan Agefi-Dow Jones.

Er werd op 18 september volgens de woordvoerder geen bod uitgebracht, omdat niet aan de voorwaarden was voldaan.

Tot woensdag einde van de avond konden partijen hun bod op Aigle Azur indienen. Vermoedelijk wordt voor 27 september duidelijk wie het biedingsproces heeft gewonnen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. A
voda
0
KLM nodigt bonden uit voor hervatting CAO-gesprekken

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
9,068 -0,162 -1,76 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
9,068 -0,162 -1,76 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) KLM wil met de bonden de formele CAO-onderhandelingen hervatten. Dit meldde het luchtvaartbedrijf dat onderdeel is van Air France-KLM woensdag.

KLM voerde eerst informele gesprekken met de bonden, nadat eerdere loononderhandelingen eerder deze maand stukliepen.

KLM wil op 30 september verder praten en op die dag ook tot een CAO-akkoord komen.

VNC en FNV Cabine hebben nog een ultimatum lopen dat voor die tijd afloopt. KLM heeft deze bonden "nadrukkelijk opgeroepen" niet over te gaan tot de aangekondigde acties en aan te sluiten bij het overleg van 30 september.

KLM wilde tot nog toe niet verder gaan dan een loonsverhoging van 2 procent per jaar, terwijl CNV eerder deze maand zei vast te houden aan een gemiddelde landelijke stijging van 2,75 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Cabinebonden niet happig op nieuw KLM-overleg

Gepubliceerd op 27 sep 2019 om 12:36 | Views: 208

Air France-KLM 12:51
9,43 +0,17 (+1,88%)

AMSTERDAM (AFN) - Cabinebonden lopen nog niet warm voor nieuw cao-overleg bij KLM. De luchtvaartmaatschappij wil maandag het overleg met alle vakbonden formeel hervatten, maar nog onduidelijk is of VNC en FNV Cabine daarbij zullen aanschuiven.

Eerder deed KLM een eindbod aan de acht bonden op loon en looptijd. Vooral het vastpinnen van het salaris zit het cabinepersoneel niet lekker. "Waarover wil je dan nog onderhandelen", sprak een VNC-woordvoerster. De cabinebonden stelden eerder een ultimatum aan KLM om tegemoet te komen aan eisen over loon en looptijd. Daarop kwam volgens VNC geen reactie.

Als opmaat naar eventuele acties ging cabinepersoneel al strikter volgens cao-afspraken werken. KLM heeft onder meer toestemming van de VNC nodig als zij een vlucht wil uitvoeren die qua werk- en rusttijden buiten de cao-afspraken vallen. Als VNC meer compensatie eist of geen toestemming meer verleent, boet KLM onder meer aan flexibiliteit in.

KLM heeft volgens een woordvoerder niets nieuws te melden over de stand van zaken rond de onderhandelingen. Het luchtvaartbedrijf verzocht de cabinebonden met klem om niet over te gaan tot actie maar aan te sluiten bij het overleg.
voda
0
Air France-KLM heeft geen interesse in XL Airways

Gepubliceerd op 27 sep 2019 om 12:49 | Views: 156

Air France-KLM 12:51
9,43 +0,17 (+1,88%)

PARIJS (AFN) - Air France-KLM heeft geen interesse in een overname van de in financieel zwaar weer verkerende Franse prijsvechter XL Airways. Dat heeft topman Ben Smith van de Frans-Nederlandse maatschappij aan persbureau AFP gemeld.

Eerder noemde XL-baas Laurent Magnin Air France de meest geschikte partij om zijn bedrijf in te lijven. In het verleden zouden gesprekken tussen de maatschappijen zijn gevoerd. Maar deze liepen uiteindelijk op niets uit.

Eerder moest XL vanwege financiële problemen zijn activiteiten staken. De vloot van XL bestaat uit vier Airbus-toestellen van het type A330. De maatschappij vloog voornamelijk naar de Verenigde Staten en het Caribisch gebied.
voda
0
'KLM wacht op VNC en stelt cao-overleg uit'

Gepubliceerd op 30 sep 2019 om 10:47 | Views: 0

Air France-KLM 10:32
9,65 +0,15 (+1,60%)

AMSTERDAM (AFN) - Het geplande cao-overleg tussen KLM en de vakbonden is naar verluidt uitgesteld tot maandagmiddag 13.00 uur. Dit omdat de grootste vakbond bij KLM, de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC), nog altijd de knoop moet doorhakken of ze bij het overleg aanwezig willen zijn. Volgens VNC stond het overleg in eerste instantie voor maandag 10.00 uur gepland.

FNV Cabine meldde zondag dat het wel bij de onderhandelingen wil aanschuiven. Daarmee geven zeven van de acht vakbonden KLM nog een kans. VNC zei eerder al moeite te hebben met het eindbod van KLM op loon en looptijd. Daarnaast is er twijfel in hoeverre nog op inhoud kan worden onderhandeld.

Als opmaat naar eventuele acties is cabinepersoneel al strikter volgens cao-afspraken gaan werken. KLM heeft onder meer toestemming van VNC nodig als zij een vlucht wil uitvoeren die qua werk- en rusttijden buiten de cao-afspraken valt. Als VNC meer compensatie eist of geen toestemming meer verleent, boet KLM onder meer aan flexibiliteit in.

KLM was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.
voda
0
VNC: nog geen akkoord over cao KLM

Gepubliceerd op 1 okt 2019 om 07:37 | Views: 65

Air France-KLM 30 sep
9,60 0,00 (0,00%)

AMSTELVEEN (AFN) - Het cao-overleg bij KLM heeft nog niet geleid tot een akkoord. Vakbond Vereniging Nederlands Cabinepersoneel, de grootste bond bij KLM, spreekt van overleg tot in de kleine uurtjes zonder resultaat op loon maar met een resultaat op inhoud.

KLM biedt nog altijd een totale loonsverhoging van 7 procent over een looptijd van 2 jaar en 9 maanden. Daarbij is wel het aantal stappen van de loongroei teruggebracht van zeven naar drie. KLM-personeel zou er daarmee per 1 september dit jaar 2 procent bijkregen. Daarna volgen twee loonstappen van ieder 2,5 procent per 1 augustus 2020 en 1 augustus 2021.

Het luchtvaartbedrijf zou bereid zijn op verschillende punten tegemoet te komen aan het personeel om het loonverschil te overbruggen. Het gaat dan om zaken als promotieprocedures, afspraken bij ziekte, pensioenen en parkeerregelingen. De bond weet nog niet zeker of het totaalpakket dat er nu ligt wordt voorgelegd aan de ledenraad van VNC.
voda
0
No-show-clausule van Air France-KLM opgeschort - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
9,302 -0,164 -1,73 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
9,302 -0,164 -1,73 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) De Belgische consumentenbeschermingsorganisatie Test Aankoop heeft bij Air France-KLM aangedrongen op het opschorten van de "no show"-clausule. Dit schrijft de Belgische zakenkrant L'Echo donderdag.

Met deze clausule rekenen volgens L’Echo sommige luchtvaartmaatschappijen zoals Air France-KLM een toeslag voor een terugreis als passagiers geen heenvlucht hebben genomen.

Test Aankoop had een vordering tot een verbodsactie ingesteld tegen Air France-KLM om deze zogenaamde "no show"-clausule aan te vechten, omdat de toeslag van de luchtvaartmaatschappij "bijzonder hoog" zijn, aldus L’Echo.

In een vonnis van begin september heeft de Nederlandstalige bedrijfsrechtbank in Brussel de genoemde luchtvaartmaatschappijen gedwongen om deze clausules op te schorten, schrijft L’Echo. Een financiële boete van 2.500 euro per dag, met een maximum van 10 miljoen euro, kan worden opgelegd als de luchtvaartmaatschappijen de clausules blijven gebruiken, voegde de zakenkrant toe.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
VNC-leden tegen cao-voorstel KLM

Gepubliceerd op 3 okt 2019 om 23:19 | Views: 424

Air France-KLM 03 okt
9,30 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Leden van cabinevakbond VNC hebben het cao-voorstel van KLM verworpen. Na een lange dag "vol discussie en beraad", stemde 80 procent van de VNC-leden tegen het onderhandelingsresultaat. De cabinebond is de grootste van de acht vakbonden bij KLM. Met de afwijzing lijken acties onvermijdelijk.

Met name het loonbod van KLM in combinatie met de looptijd was voor de cabinemedewerkers te mager. KLM maakt volgens de VNC de laatste jaren enorme winsten en de economie draait goed. Volgens de ledenraad van de bond is het daarom hoog tijd voor een "goede structurele loonsverhoging". Het sectiebestuur beraadt zich nu op te nemen vervolgstappen.

De maatschappij en bonden bereikten eerder deze week een onderhandelingsresultaat. Het grondpersoneel krijgt er in vier stappen 8,5 procent salaris bij, waarbij de winstdelingsregeling wordt aangepast. Cabinepersoneel en piloten krijgen 7 procent meer salaris in drie stappen. Zij houden de winstdelingsregeling zoals die al gold. De cao heeft een looptijd van twee jaar en negen maanden en gaat met terugwerkende kracht op 1 juni dit jaar in. VNC en FNV Cabine lieten zich direct al kritisch uit over het voorstel.

Toestemming

Om hun cao-eisen kracht bij te zetten werkte cabinepersoneel al strikter volgens cao-afspraken. KLM heeft onder meer toestemming van VNC nodig als zij een vlucht wil uitvoeren die qua werk- en rusttijden buiten de cao-afspraken valt. Als VNC meer compensatie eist of geen toestemming meer verleent, boet KLM onder meer aan flexibiliteit in. VNC sprak voorafgaand aan het laatste overleg met KLM van een laatste kans voor de onderneming.

De afgelopen tijd werd er verschillende keren onderhandeld over de cao's, maar dat liep steeds op niets uit. Het grondpersoneel besloot daarop enkele keren het werk een paar uur neer te leggen. De acties leidden tot uitval van vluchten en kostten KLM tientallen miljoenen euro's.

Ledenraadpleging

FNV Cabine houdt later deze maand een aantal informatiesessies. Tijdens deze ledenraadpleging kunnen leden vóór of tegen stemmen. De bond waarschuwde al dat als het eindbod wordt afgewezen, dit onherroepelijk leidt tot acties.

KLM noemt de afwijzing onbegrijpelijk en wacht de motivatie van de VNC af. Het onderhandelingsresultaat doet volgens de maatschappij recht aan de medewerker, de klant en de snel veranderende internationale marktomstandigheden.
voda
0
Cabinebond VNC: KLM weer aan zet

Gepubliceerd op 4 okt 2019 om 11:09 | Views: 13

Air France-KLM 11:04
9,36 +0,06 (+0,62%)

AMSTERDAM (AFN) - Leden van cabinevakbond VNC hebben met de afwijzing van het cao-onderhandelingsresultaat bij KLM een "duidelijk signaal" afgegeven. Daarmee ligt de bal weer bij KLM, aldus de bond. VNC-bestuurder Chris van Elswijk rekent op korte termijn op een telefoontje van de maatschappij.

De VNC-leden vinden een salarisverhoging van 7 procent in drie stappen te mager. Van Elswijk benadrukt dat het KLM-personeel in de jaren dat het minder ging niet te beroerd was om zich naar die situatie te schikken. Met de winsten van KLM de voorbije jaren valt volgens hem het huidige loonbod niet uit te leggen aan personeel.

Tijdens de ledenraadpleging op donderdag werd ook gerept over de vermeende salarisverhoging van KLM-baas Pieter Elbers van 9,5 procent. Van Elswijk benadrukt dat VNC louter naar de belangen van het cabinepersoneel kijkt. Hij wil de kwestie ook los zien van het honderdjarig jubileum van KLM. "Het zou prettig zijn geweest dat KLM voordat het de slingers ophangt, een principeakkoord zou hebben bereikt."

Het VNC-bestuur komt later op vrijdag met een aankondiging over eventuele vervolgstappen.
voda
0
'Nederland moet kiezen tussen KLM of holding'

Gepubliceerd op 4 okt 2019 om 13:08 | Views: 1.547

Air France-KLM 13:48
9,48 +0,18 (+1,98%)

PARIJS (AFN) - De Nederlandse overheid moet kiezen of het een belang wil houden in KLM of in het moederbedrijf Air France-KLM. Een belang houden in allebei, zoals nu het geval is, werkt niet. Dat stelt het hoofd van de instantie die Franse staatsbelangen beheert, Martin Vial.

Frankrijk is net als Nederland grootaandeelhouder van Air France-KLM. Nederland heeft naast zijn belang van zo'n 12,7 procent in het moederbedrijf ook een kleine 6 procent van de aandelen van KLM in handen. Frankrijk is voor 14,3 procent eigenaar van Air France-KLM.

Volgens Vial zorgt de huidige situatie voor onbalans. "Je kunt niet op twee plekken tegelijk aan de knoppen draaien. Het moet de een of de andere zijn."
voda
0
KLM vreest voor duizenden banen als Lelystad Airport niet doorgaat - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
10,005 0,425 4,44 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
10,005 0,425 4,44 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Als Lelystad Airport niet doorgaat als gevolg van het stikstofdossier, dan kan dat volgens KLM-directeur Pieter Elbers op korte termijn honderden en op lange termijn duizenden banen kosten. Dat schreef het nieuwsprogramma Nieuwsuur zondag.

Volgens Elbers kosten investeringen in duurzaamheid miljarden en is er winstgevende groei nodig om dat te bekostigen. De uitbreiding in Lelystad zou nodig zijn om verdere groei van luchthaven Schiphol mogelijk te maken.

Op korte termijn voorziet Elbers dat er enkele honderden banen verloren gaan als Lelystad niet doorgaat. Op termijn kunnen dat er duizenden worden, als KLM zijn internationale positie als luchtvaartmaatschappij zou kwijtraken.

De noodzaak om de stikstofuitstoot te beperken, voor de gezondheid van mens en natuur in Nederland, treft veel segmenten van de samenleving: de veehouderij, de bouw, de industrie, de visserij en het verkeer. In de huidige kabinetsplannen lijkt de luchtvaart buiten schot te blijven, schrijft Nieuwsuur.

Elbers zegt bereid te zijn om afspraken te maken over accijns of andere maatregelen om de CO2- en stikstofuitstoot van de KLM-vliegtuigen te verminderen, "maar dat moet dan wel internationaal."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'KLM laat zien hoe het moet'

Gepubliceerd op 7 okt 2019 om 15:33 | Views: 1.066

Air France-KLM 15:59
9,99 +0,41 (+4,26%)

AMSTERDAM (AFN) - Als het gaat om efficiëntie dan laat KLM zien hoe het moet. Dat zei Ben Smith, topman van moederbedrijf Air France-KLM, maandag tijdens het eeuwfeest van de Nederlandse maatschappij. De Canadees werd onder meer gevraagd in te gaan op het verschil in doeltreffendheid tussen KLM en zustermaatschappij Air France.

Volgens Smith is er sowieso binnen Air France-KLM veel ruimte voor verbetering. "Wij zijn zeker niet de effectiefste maatschappij van Europa." Met name achter de schermen zijn volgens hem ingrepen mogelijk. Klanten van de luchtvaartonderneming gaan daar niets van merken. Details gaf hij niet. Die volgen naar verwachting begin november als Air France-KLM zijn strategie uit de doeken doet.

Na zijn aanstelling ruim een jaar geleden stak Smith vooral tijd en energie in het verbeteren van de verhoudingen binnen Air France. Doordat er nu meer vertrouwen is in de leiding van de Franse maatschappij zal het volgens hem ook beter mogelijk zijn om de bedrijfsvoering te verbeteren. "KLM heeft laten zien hoe", aldus Smith.

Verduurzamen

Het Franse plan om vluchten extra te belasten, is volgens Smith geen goed idee. De tientallen miljoenen euro's die dat oplevert, zouden volgens hem moeten worden gestoken in het verduurzamen van de luchtvaart in plaats van infrastructurele projecten.

Verder verduidelijkte Smith dat Air France-KLM geen rol heeft in het reddingsplan van de Italiaanse branchegenoot Alitalia. Ook was de Canadees sceptisch op de ontwikkelingen rond elektrisch vliegen. Prijsvechter easyJet sprak onlangs de ambitie uit om tegen 2027 passagiers te vervoeren in elektrische aangedreven kisten.

KLM-baas Pieter Elbers omarmt de ambitie van de Britten, maar sprak zelf vertrouwen uit in andere methoden om de luchtvaart schoner te maken. Volgens Elbers zouden luchtvaartmaatschappijen deze handschoen wel vaker samen moeten oppakken.
Max Felix
0
quote:

[verwijderd schreef:

id=11693682 date=201907091620]
De luchtvaart heeft zichzelf de nek omgedraaid met de veel te goedkope vluchten en tarieven. Ze maken zelfs daar verlies op air france. Nota bene de luchtvaart is de grootste vervuiler CO2 bij schiphol is even veel als al het verkeer in NL per jaar! Ja we hebben allemaal gestemd op de klimaatplannen dus maak vliegen gewoon kei duur. Dit is de enige weg.


KLOPT.
voda
0
Meer passagiers KLM ondanks stakingen

Gepubliceerd op 8 okt 2019 om 07:52 | Views: 714

Air France-KLM 12:27
9,88 -0,17 (-1,73%)

AMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij KLM heeft ondanks stakingen van grondpersoneel afgelopen maand meer passagiers vervoerd. Al met al verwelkomde de maatschappij, die maandag haar honderdjarig jubileum vierde, ruim 3,1 miljoen reizigers. Dat betekende een groei van 5,1 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Door stakingen, in de roep om betere arbeidsvoorwaarden, vielen de voorbije maand tientallen KLM-vluchten uit. Actievoerders legden gedurende drie dagen voor enkele uren het werk neer. Dit zadelde KLM op met een schadepost van enkele miljoenen.

Vliegtuigen van KLM zaten afgelopen maand in doorsnee voor 90 procent vol. Daarmee was KLM iets effectiever dan een jaar eerder toen 89,7 procent van de stoeltjes bezet was. Het aantal beschikbare stoelen steeg met 4 procent.

Air France

Bij zusteronderneming Air France daalde de reizigersstroom de voorbije maand met 1 procent op jaarbasis tot iets minder dan 4,5 miljoen passagiers. Wel zaten vliegtuigen van de Franse maatschappij iets voller. In doorsnee was 87,4 procent van de stoeltjes bezet, tegen 86,6 procent een jaar eerder. Transavia maakte de sterkste passagiersgroei door. Met een totaal van bijna 1,8 miljoen reizigers was sprake van een toename van 5,4 procent, waarbij vliegtuigen in doorsnee voor 94,5 procent vol zaten.

Air France-KLM zag de totale passagiersstroom in september met 2,2 procent stijgen tot 9,3 miljoen personen. De omzet per gevlogen kilometer per stoeltje, een belangrijke graadmeter voor efficiëntie, viel 3,1 procent hoger uit.

Bij de vrachtdivisie van de luchtvaartonderneming was sprake van een krimp van het vervoerd volume met bijna 4 procent. De vrachtruimen zaten in doorsnee voor 57 procent vol.
voda
0
VNC voert druk op KLM weer op

Gepubliceerd op 8 okt 2019 om 10:40 | Views: 731

Air France-KLM 12:38
9,86 -0,19 (-1,87%)

AMSTERDAM (AFN) - Cabinevakbond VNC gaat weer stipter volgens cao werken. De grootste vakbond bij KLM had de luchtvaartmaatschappij tot dinsdag de tijd gegeven om met een beter voorstel te komen nadat de ledenraad een eerder onderhandelingsresultaat met KLM naar de prullenbak verwees. Een reactie van KLM bleef uit.

In eerste instantie maakt VNC het per direct duurder voor KLM om vluchten uit te voeren waarbij het cabinepersoneel de cao overtreedt op het gebied van werkduur of rusttijden. Daar moet de bond toestemming voor verlenen in ruil voor compensatie voor het personeel. Vanaf dinsdag 15 oktober stopt VNC helemaal met het zogeheten 'motiveren'. Een actiecomité komt nog deze week bijeen om zich te bezinnen op vervolgacties.

VNC-leden bestempelden de voorgestelde salarisverhoging van 7 procent in drie stappen van KLM als te mager. De bond wijst onder meer op de "topjaren" die KLM beleeft. KLM kon vooralsnog niet op de kwestie reageren.
voda
0
Delta Air Lines krikt winst op

Gepubliceerd op 10 okt 2019 om 13:41 | Views: 0

Air France-KLM 13:28
9,90 -0,12 (-1,16%)

ATLANTA (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartconcern Delta Air Lines heeft in het derde kwartaal een hogere winst in de boeken gezet dankzij een sterkere vraag naar vliegreizen in de Verenigde Staten. Wel ziet de Amerikaanse samenwerkingspartner van Air France-KLM toenemende druk door stijgende kosten.

De nettowinst bedroeg 1,5 miljard dollar tegen 1,3 miljard dollar een jaar eerder. De omzet steeg afgelopen periode met 6,5 procent tot 12,6 miljard dollar, een nieuw record. Delta profiteert van het feit dat de maatschappij geen Boeing 737 MAX-toestellen in de vloot heeft. Het concern heeft dan ook geen last van het aan de grond houden van die vliegtuigen. Wel gingen de inkomsten uit vluchten naar Azië omlaag mede door de handelsspanningen tussen China en de VS.

Met name de vooruitblik in het handelsbericht van Delta viel wat zwakker uit dan verwacht en het aandeel lijkt donderdag met rode cijfers te beginnen op Wall Street. Andere Amerikaanse luchtvaartconcerns zoals American Airlines en United Airlines gaan waarschijnlijk ook lager openen.
voda
0
Transavia vindt topman bij vrachttak AF-KLM

Gepubliceerd op 14 okt 2019 om 13:30 | Views: 0

10,04 +0,03 (+0,30%)

AMSTERDAM (AFN) - Marcel de Nooijer wordt de nieuwe topman van Transavia. Hij volgt Mattijs ten Brink op die eind september vertrok bij de luchtvaartmaatschappij, die onderdeel uitmaakt van Air France-KLM. De Nooijer begint op 1 januari aan zijn nieuwe klus.

De nieuwe baas van Transavia komt uit de gelederen van het moederbedrijf. De Nooijer gaf de laatste jaren leiding aan de vrachtdivisie van Air France-KLM.

Verder maakte Transavia bekend dat commercieel directeur Erik-Jan Gelink per 1 januari vertrekt bij de onderneming. Transavia grijpt zijn vertrek aan om de samenstelling van de directie te hervormen. Het nieuwe bestuur van de maatschappij zal uit drie in plaats van vier directieleden bestaan.
voda
0
KLM Catering wil weer verbod op stakingen

Gepubliceerd op 14 okt 2019 om 16:58 | Views: 0

Air France-KLM 16:43
10,14 +0,13 (+1,25%)

SCHIPHOL (AFN) - KLM Catering Services (KCS) heeft een kort geding aangespannen om te voorkomen dat een staking voor ernstige problemen zorgt op Schiphol. Vorige week werd een kort geding voor de eerste stakingsdag van FNV op het laatste moment afgeblazen na toezeggingen van de vakbond, waardoor de gevolgen van de acties beperkt werden.

KCS regelt onder meer de catering voor vluchten van KLM op Schiphol. Intercontinentale vluchten kunnen niet vertrekken zonder maaltijden aan boord. De cateraar en KLM vreesden grote problemen op Schiphol doordat overstappers op de luchthaven zouden stranden als hun aansluitende vlucht niet zou kunnen vertrekken.
2.823 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 136 137 138 139 140 141 142 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Air France-KLM Meer »

Koers 10,410   Verschil -0,14 (-1,33%)
Laag 10,350   Volume 964.672
Hoog 10,665   Gem. Volume 2.433.326
22-okt-19 15:48
label premium

Air France-KLM: turbulenties

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium