Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Info

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.835 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Entropi3
0
Meer passagiers aan boord bij KLM
Gepubliceerd op 8 feb 2019 om 07:45 | Views: 26 | Onderwerpen: luchtvaart

Artikel
Reacties
Gerelateerde instrumenten
Air France-KLM 07 feb
10,71 0,00 (0,00%)

PARIJS (AFN) - KLM heeft in januari meer passagiers verwelkomd dan een jaar eerder. Het aantal reizigers bij de luchtvaartmaatschappij steeg met 1,6 procent tot bijna 2,6 miljoen, zo bleek uit vervoerscijfers.

Gemiddeld genomen zaten de toestellen van KLM vorige maand voor 87,2 procent vol. Dat betekende een daling van de bezettingsgraad, een belangrijke graadmeter van efficiëntie in de luchtvaart, met 0,2 procentpunt.

Voor heel Air France-KLM, inclusief de dochterondernemingen Transavia en HOP!, kwam het vervoer in januari uit op 7,4 miljoen passagiers, een stijging met 1,5 procent ten opzichte van januari 2018. De bezettingsgraad voor de gehele groep was 85,7 procent, een verslechtering met 0,8 procentpunt.
Entropi3
0
Die bezettingsgraaddaling is opvallend wel toch? meer passagiers, maar ook meer middelen ingezet daarvoor, al met al dus hogere kost per passagier
voda
0
'AF-KLM heeft geen trek meer in Alitalia'

Gepubliceerd op 8 feb 2019 om 13:48 | Views: 1.370

Gerelateerde instrumenten
Air France-KLM 15:25
10,37 -0,34 (-3,17%)

PARIJS (AFN) - Luchtvaartconcern Air France-KLM trekt zich naar verluidt terug uit het reddingsplan voor de Italiaanse branchegenoot Alitalia. Die beslissing zou zijn ingegeven door de diplomatieke rel tussen Frankrijk en Italië, schrijft zakenkrant Il Sole 24 Ore op basis van ingewijden. Vicepremier Luigi Di Maio ontkent juist dat de ruzie invloed heeft gehad op de onderhandelingen rond Alitalia.

Italiaanse media meldden eerder dat de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie samen met de Amerikaanse vliegmaatschappij Delta in het noodlijdende Alitalia wilde stappen. Samen zouden ze een belang van 40 procent nemen, terwijl staatsspoorbedrijf Ferrovie dello Stato namens Italië grootaandeelhouder zou blijven.

De politieke rel tussen Parijs en Rome zou nu roet in het eten hebben gegooid. Frankrijk trok zijn ambassadeur in Italië donderdag terug, uit woede over vermeende inmenging bij binnenlandse aangelegenheden door leden van de Italiaanse regering. Zo vonden de Fransen een ontmoeting tussen Di Maio en 'gele hesjes' een provocatie.

Tegenover persbureau ANSA verwerpt Di Maio het idee dat Air France-KLM door diplomatieke turbulentie zijn handen aftrekt van Alitalia. ,,Ik volg het dossier Alitalia al enkele maanden. Het enthousiasme van Air France is nu niet bekoeld.''
voda
0
Hoekstra staat achter KLM-topman Elbers

Gepubliceerd op 8 feb 2019 om 12:51 | Views: 994

Air France-KLM 15:39
10,37 -0,35 (-3,22%)

DEN HAAG (AFN) - Het kabinet steunt een herbenoeming van KLM-topman Pieter Elbers. Minister Wopke Hoekstra van Financiën heeft dat deze week schriftelijk aan de raad van commissarissen van KLM laten weten. Een woordvoerder van het departement bevestigt berichtgeving hierover van De Telegraaf.

In de brief spreekt Hoekstra zijn volledige steun uit voor Elbers. wiens huidige termijn bijna is afgelopen. Hoekstra is een aandeelhouder van KLM. Eerder schaarde het personeel van KLM zich al massaal achter de topman. Zijn herbenoeming zou onzeker zijn.

Tegen verslaggevers zei Hoekstra dat Elbers volgens het kabinet goed werk heeft geleverd. ,,KLM heeft het goed gedaan de afgelopen jaren binnen een groep die een forse stap voorwaarts zal moeten maken. Wat ons betreft is hij de man om dat voort te zetten.'' Hoekstra schreef zijn brief vanwege het ,,belang van Schiphol voor de Nederlandse economie'' en de rol die KLM daarin heeft.

Binnen luchtvaartconcern Air France-KLM is een machtsstrijd aan de gang over zijn positie. Topman Ben Smith van het moederbedrijf zou van de 'lastige' Elbers af willen. De ondernemingsraad en de raad van commissarissen van KLM zouden pleiten voor een nieuwe termijn voor Elbers.
gbakl
0
'Italiaanse media meldden eerder dat de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie samen' met de Amerikaanse vliegmaatschappij Delta in het noodlijdende Alitalia wilde stappen. Samen zouden ze een belang van 40 procent nemen, terwijl staatsspoorbedrijf Ferrovie dello Stato namens Italië grootaandeelhouder zou blijven.'

eindelijk goed nieuws uit die hoek.
spoorwegen namens de staat grootaandeelhouder ? grote bullshit en het
voortzetten van staatsinvloed en subsidie op een failliete boedel als
Alitalia...nooit meer een cent insteken en verder laten doodbloeden.
Entropi3
0

Topmanagers KLM bezorgd over koers
Gepubliceerd op 11 feb 2019 om 09:25 | Views: 208 | Onderwerpen: luchtvaart

AMSTERDAM (AFN) - Managers en leidinggevenden van luchtvaartmaatschappij KLM maken zich grote zorgen over de koers van moederbedrijf Air France-KLM. In een brandbrief van KLM-topmanagers aan de raad van commissarissen van Air France-KLM spreken ze hun zorgen uit over recente ontwikkelingen. Een belangrijk punt is de gewenste herbenoeming van KLM-baas Pieter Elbers wiens termijn bijna afloopt.

In de brief, die in handen is van het ANP, hekelen de topmanagers met name de handelswijze van Ben Smith. De topman van Air France-KLM zou eerdere afspraken over bedrijfsvoering en beleid niet nakomen. Ook zou de Canadees te veel op eigen houtje acteren.

Ook wordt de leiding van de luchtvaartcombinatie een gebrek aan visie over onder meer de rol van de verschillende maatschappijen verweten. Een eventueel vertrek van Elbers zorgt naar verwachting voor de nodige onrust en de briefschrijvers waarschuwen voor mogelijke acties van personeel mocht de KLM-baas gedwongen moeten vertrekken.
voda
0
Air France-KLM mag belang nemen in Virgin Atlantic

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
10,28 -0,01 -0,10 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
10,28 -0,01 -0,10 % Euronext Paris
Delta Air Lines Inc
$ 50,645 0,035 0,07 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft van de Europese Commissie groen licht gekregen om samen met Delta Air Lines en Virgin Group zeggenschap over Virgin Atlantic te verkrijgen. Dit maakte de Commissie dinsdagmiddag bekend.

De transactie levert geen mededingingsbezwaren op, stelde Brussel.

Met deze uitspraak kan Air France-KLM een belang van 31 procent in Virgin Atlantic verwerven.

In juni 2013 had de Commissie reeds toestemming gegeven voor de transactie waarbij Delta en Virgin Group gezamenlijke zeggenschap over Virgin Atlantic verkregen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: zwarte cijfers Air France-KLM verwacht

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
10,28 -0,01 -0,10 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
10,28 -0,01 -0,10 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft ondanks een break-even resultaat in de laatste maanden van 2018 toch winst geboekt in heel het jaar. Dit blijkt dinsdagavond uit een analistenconsensus die de luchtvaartmaatschappij publiceerde.

Volgens de analisten boekte Air France-KLM afgelopen kwartaal een omzet van 6.560 miljoen euro met een operationele winst van 86 miljoen euro. Het nettoresultaat wordt gemiddeld geschat op nul.

In heel 2018 zou de luchtvaartmaatschappij daarmee zijn uitgekomen. Op een omzet van 26.540 miljoen euro met een operationele winst van 1.374 miljoen euro. Netto verdiende Air France-KLM volgens de analisten 618 miljoen euro.

Een jaar eerder, in 2017, boekte Air France-KLM een omzet van 25.784 miljoen euro. Dit resulteerde in een operationeel verlies van 419 miljoen euro en een nettoverlies van 274 miljoen euro. Dit verlies schreef de maatschappij toe aan afspraken over de pensioenregelingen bij de Nederlandse tak, doordat KLM is overgestapt van een zogenoemde defined benefit naar een defined contribution regeling, waardoor er een papieren verlies restte. Het onderdeel KLM zag de winst van 500 miljoen euro omslaan naar een verlies van 700 miljoen euro.

Outlook

Voor 2019 mikt de consensus op een omzet van 27.741 miljoen euro met een nettowinst van 729 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
gbakl
0
www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/catego...

typisch...een B747 kan probleemloos worden verplaatst naar Badhoevedorp en een paar meter pushback op Schiphol blijft een uitdaging...
Entropi3
0
AMSTELVEEN (AFN) - Tienduizenden mensen roepen Air France-KLM op om KLM-baas Pieter Elbers te herbenoemen. Donderdagmiddag werd een petitie met ruim 25.000 handtekeningen overhandigd aan president-commissaris Hans Smits van de luchtvaartmaatschappij.

Binnen Air France-KLM is een machtsstrijd aan de gang over de positie van Elbers. Topman Ben Smith van het moederbedrijf in Frankrijk zou van de 'lastige' Elbers af willen. De ondernemingsraad en de raad van commissarissen van KLM pleiten voor een nieuwe termijn voor Elbers.

Advertentie

De situatie zorgt ook voor onrust onder het personeel. Maar volgens de mensen achter de petitie is het glashelder hoe de medewerkers erin staan. ,,Elbers is uiterst succesvol voor KLM en dus ook voor de groep. Er is geen enkele reden om daaraan en aan de bestuursstructuur van KLM als Nederlands bedrijf te tornen'', zegt een KLM-gezagvoerder bijvoorbeeld.

Een stewardess ergert zich eraan dat er in Franse media sprake zou zijn van een ,,eenzijdig beeld''. Ook Jan Plesman, kleinzoon van KLM-oprichter Albert Plesman, mengt zich in de strijd. Hij spreekt van ,,groot onrecht'' als iemand die zo goed presteert als Elbers niet wordt herbenoemd.
Entropi3
0

KLM bekijkt chroom-6-blootstelling personeel
Gepubliceerd op 15 feb 2019 om 09:13 | Views: 699 | Onderwerpen: luchtvaart

Artikel
Reacties
Gerelateerde instrumenten
Air France-KLM 11:33
10,20 +0,10 (+0,99%)

AMSTELVEEN (AFN) - Luchtvaartmaatschappij KLM gaat individuele medewerkers onderzoeken op blootstelling aan chroom-6. Dat schrijft de onderneming in een reactie op een eis om openheid van de vakbond FNV. Betrokken medewerkers werkten in het Regional Jet Center (RJC) op Schiphol waar vliegtuigen van onder meer Martinair en Cityhopper werden geschuurd.

De bond schermde met een rapport uit 2016 waaruit zou zijn gebleken dat personeel bij het RJC mogelijk was blootgesteld aan chroom-6. KLM stelt dat dat rapport alleen het algemene risico beschrijft dat er te veel chroom-6 in de werkplaats was, maar tekent aan dat de resultaten wel zijn gedeeld met de medewerkers. Het rapport is niet in zijn geheel vrijgegeven, omdat KLM bang was dat er dan onterechte onrust zou ontstaan.

Advertentie

Naar aanleiding van de resultaten gaat KLM nu het personeel verder onderzoeken. Die onderzoeken beginnen in maart. Om hoeveel mensen het gaat, kan KLM nog niet zeggen. Wel geeft de luchtvaartmaatschappij aan dat het personeel in een vijftal functies van twee werkplaatsen van het RJC worden onderzocht. Dat aantal functies kan nog worden uitgebreid als KLM dat nodig acht.

Kans op blootstelling verkleinen

KLM wijst er verder op dat chroom-6, een kankerverwekkende stof, nog niet uit te bannen is in de luchtvaart. De luchtvaartmaatschappij zegt wel maatregelen te hebben genomen om de kans op blootstelling zo klein mogelijk te maken.

Eerder bleek dat verf met chroom-6 was gebruikt bij onder meer de NS en Defensie. Medewerkers van een NS-werkplaats in Tilburg kregen eerder deze maand een schadevergoeding als gevolg van hun blootstelling aan het spul.
torro
0
die fransen willen elberts eruit hebben, ik wil dat de franse staat zoals de afspraak was dat hun ook hun aandelen air f verkopen
voda
0
Update: Beursblik: zwarte cijfers Air France-KLM verwacht

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
10,28 0,15 1,48 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
10,28 0,15 1,48 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft ondanks een break-even resultaat in de laatste maanden van 2018 toch winst geboekt in heel het jaar. Dit blijkt dinsdagavond uit een analistenconsensus die de luchtvaartmaatschappij publiceerde.

Volgens de analisten boekte Air France-KLM afgelopen kwartaal een omzet van 6.560 miljoen euro met een operationele winst van 86 miljoen euro. Het nettoresultaat wordt gemiddeld geschat op nul.

In heel 2018 zou de luchtvaartmaatschappij daarmee zijn uitgekomen. Op een omzet van 26.540 miljoen euro met een operationele winst van 1.374 miljoen euro. Netto verdiende Air France-KLM volgens de analisten 618 miljoen euro.

Een jaar eerder, in 2017, boekte Air France-KLM een omzet van 25.784 miljoen euro. Dit resulteerde in een operationeel verlies van 419 miljoen euro en een nettoverlies van 274 miljoen euro. Dit verlies schreef de maatschappij toe aan afspraken over de pensioenregelingen bij de Nederlandse tak, doordat KLM is overgestapt van een zogenoemde defined benefit naar een defined contribution regeling, waardoor er een papieren verlies restte. Het onderdeel KLM zag de winst van 500 miljoen euro omslaan naar een verlies van 700 miljoen euro.

Volgens analisten van Morgan Stanley, UBS en Davy Research bevindt de luchtvaartmaatschappij zich in een lastig klimaat. Vooral brandstofkosten en wisselkoerseffecten zullen de luchtvaartsector dit jaar niet bepaald in de kaart spelen, zo is de verwachting van analisten.

Het winstmomentum aan het einde van het winterseizoen zal volgens Davy evenwel een positieve impact hebben, niet alleen op de resultaten van Air France-KLM, maar ook die van andere luchtvaartmaatschappijen.

Verder zal de aandacht bij de jaarcijfers uitgaan naar de ontwikkelingen in de top van de luchtvaartmaatschappij. Er is de laatste weken veel geschreven over de positie van topman Pieter Elbers van KLM. Onduidelijk is of hij wel of niet kan aanblijven. Het personeel van KLM staat in groten getale achter Elbers.

Outlook

Voor 2019 mikt de consensus op een omzet van 27.741 miljoen euro met een nettowinst van 729 miljoen euro.

Analist Martin Crum van IEX Group voorziet geen flitsende jaarstart voor de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie, wijzend op de laatste vervoerscijfers van het bedrijf. Air France-KLM wist over januari meer passagiers te vervoeren, maar bleek te optimistisch met de prognoses, aldus Crum. "Het bedrijf heeft de capaciteit, zowel bij passagiers- als vrachtvervoer, sterker uitgebreid dan dat de vraag toenam."

Ook de sombere geluiden uit de reisbranche spelen het bedrijf niet in de kaart, aldus Crum, die een negatief advies heeft op Air France-KLM.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Elbers blijft aan als topman van KLM'

Gepubliceerd op 19 feb 2019 om 16:48 | Views: 429

Air France-KLM 16:44
10,32 +0,19 (+1,83%)

PARIJS (AFN) - President-directeur Pieter Elbers van KLM mag aanblijven. Dat heeft het bestuur van Air France-KLM besloten, bevestigen bronnen aan de NOS. Het voornemen is om Elbers' termijn in april te verlengen.

Topman Ben Smith van Air France-KLM, die het luchtvaartconcern sinds augustus leidt, wil meer eenheid smeden tussen KLM en het Franse moederbedrijf. Daarom wil hij dat iemand uit het bestuur van de moedermaatschappij zitting neemt in de raad van commissarissen van KLM. Er waren geruchten dat Elbers dit proces belemmerde en daarmee zijn positie aan het wankelen bracht.

Onduidelijk is nu of deze bestuurlijke verandering wordt doorgezet en of er nog andere voorwaarden zijn gesteld aan de verlenging van Elbers' termijn. Volgens bronnen zit namelijk ,,the devil in the detail". Een van de bronnen vraagt zich af ,,welke prijs KLM hiervoor moet betalen".

De VNC, de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel, laat in een verklaring weten uit ,,uit welingelichte kringen in Parijs'' te hebben vernomen dat Elbers een nieuwe termijn krijgt. De organisatie is blij dat er ,,een einde komt aan een zeer onrustige periode binnen het bedrijf, waarbij het personeel van KLM zich grote zorgen maakte''.
voda
0
Air France-KLM wil Pieter Elbers herbenoemen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Air France - KLM
10,375 0,245 2,42 % Euronext Paris
Air France-KLM nominatif adm
10,375 0,245 2,42 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM wil Pieter Elbers herbenoemen als CEO van KLM. Dit werd dinsdag nabeurs bekend.

De afgelopen tijd ontstond onrust over de positie van Elbers, wat resulteerde in massale steunbetuigingen voor de topman onder het KLM-personeel.

Dinsdag kondigde Air France-KLM aan dat men voornemens is Elbers te herbenoemen tijdens de jaarvergadering in april. CEO Benjamin Smith van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep deed verder uit de doeken wat zijn plannen zijn met het bedrijf. Het doel is vooral om de organisatiestructuur te versimpelen en de bestuurlijke kant te verbeteren.

Daarom wordt onder meer een comité opgericht die zal bepalen welke strategische richting het concern op gaat. Smith zal leiding gaan geven aan dit CEO committee. Ook KLM-topman Elbers wordt lid van het comité, net als CEO Anne Rigail van Air France en financieel directeur Frédéric Gagey van Air France-KLM. Zij rapporteren allen direct aan Smith.

Het is verder de bedoeling dat de samenwerking binnen de groep intensiever wordt om zo beter te profiteren van bijvoorbeeld synergieën en om efficiënter te zijn. Hierdoor moet de winstgevendheid van Air France-KLM verbeteren. Ook worden de operationele processen versimpeld, aldus Air France-KLM.

Elbers en Rigail worden verder benoemd als plaatsvervangend CEO's van de groep. Daarnaast zal topman Smith tijdens de aanstaande jaarvergadering worden voorgedragen als lid van de raad van commissarissen van KLM.

Cees't Hart treedt toe tot de raad van bestuur van Air France-KLM en vervangt daarmee Hans Smits.

Het aandeel Air France-KLM sloot sloot dinsdag 2,4 procent hoger op 10,38 euro. Woensdag voorbeurs opent het luchtvaartconcern de boeken over 2018.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Elbers: blij dat avontuur vervolg krijgt

Gepubliceerd op 19 feb 2019 om 18:50 | Views: 299

Air France-KLM 17:35
10,38 +0,25 (+2,42%)

PARIJS (AFN) - KLM-baas Pieter Elbers is blij met zijn herbenoeming voor vier jaar. De topman, die dinsdag te horen kreeg dat hem een tweede termijn is gegund, spreekt van een vervolg van het avontuur waar hij vier jaar geleden aan begonnen is.

Hij benadrukt in een korte toelichting op het nieuws dat KLM, in het jaar van zijn honderdjarig bestaan, er goed voor staat. De resultaten over het afgelopen jaar, die woensdag gepubliceerd worden, bevestigen volgens hem dat beeld. Hij sprak verder zijn dank uit in het vertrouwen dat de leiding van Air France-KLM in hem heeft.

Eerder schaarde onder meer de raad van commissarissen, waar de hoogste baas Ben Smith nu zitting in krijgt, zich unaniem achter een herbenoeming van Elbers. Ook de ondernemingsraad wilde verder met Elbers. Een openbare petitie voor zijn herbenoeming werd door zeker 25.000 mensen ondertekend.
voda
0
'Benoeming Smith bij KLM geen wisselgeld'

Gepubliceerd op 19 feb 2019 om 20:46 | Views: 819

Air France-KLM 17:35
10,38 +0,25 (+2,42%)

PARIJS (AFN) - KLM-baas Pieter Elbers is blij met zijn herbenoeming voor vier jaar. De topman, die dinsdag te horen kreeg dat hem een tweede termijn is gegund, spreekt van een vervolg van het avontuur waar hij vier jaar geleden aan begonnen is. Air France-topman Ben Smith krijgt op zijn beurt zitting in de raad van commissarissen van KLM. Elbers vond het te ver gaan om te spreken van wisselgeld voor zijn herbenoeming.

Volgens Elbers is door Air France-KLM een integraal pakket aan afspraken gemaakt waarmee de luchtvaartcombinatie vooruit kan. Zo wordt er een speciale commissie op touw gezet. Daarin nemen naast Elbers ook Air France-baas Anne Rigail en financieel directeur Frédéric Gagey van het moederbedrijf zitting. De drie leggen directe verantwoording af aan Smith.

De korte lijnen tussen de bestuurders moeten de maatschappijen en het moederbedrijf vooruit te helpen. De stappen waren volgens Elbers nodig om ,,het gevecht" op het Europese toneel kunnen oppakken ,,met de buitenwereld in plaats van de binnenwereld", aldus Elbers tegen het ANP.

De steun van het personeel van KLM noemde hij hartverwarmend. Zo werd onder meer een petitie voor een nieuwe termijn voor Elbers ruim 25.000 keer ondertekend. Elbers noemde de steun gekscherend een ,,blauw hart onder de riem."

Elbers benadrukt dat er bij Air France-KLM de voorbije jaren de nodige stappen zijn gezet. Hij benadrukte eerder dat KLM in het jaar van zijn honderdjarig bestaan, er goed voor staat. De resultaten over het afgelopen jaar, die woensdag gepubliceerd worden, bevestigen volgens hem dat beeld. Hij sprak verder zijn dank uit in het vertrouwen dat de leiding van Air France-KLM in hem heeft.

Eerder schaarde onder meer de raad van commissarissen zich unaniem achter een herbenoeming van Elbers. Ook de ondernemingsraad wilde verder met Elbers.
Entropi3
0
Stakingen en brandstof tergen Air France-KLM
Gepubliceerd op 20 feb 2019 om 07:22 | Views: 65 | Onderwerpen: luchtvaart

Artikel
Reacties
Gerelateerde instrumenten
Air France-KLM 19 feb
10,38 +0,25 (+2,42%)

PARIJS (AFN) - Luchtvaartcombinatie Air France-KLM heeft het afgelopen jaar financieel minder gepresteerd dan een jaar eerder. Vooral stakingen bij Air France zadelden het bedrijf op met aanzienlijke kosten. Verder liet een hogere brandstofrekening zijn sporen na. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM presteerde duidelijk beter dan zijn Franse zuster Air France.

KLM, waar topman Pieter Elbers mag opgaan voor een nieuwe termijn, sloot het boekjaar af met een operationele winst van bijna 1,1 miljard euro. Daarmee presteerde de maatschappij iets minder dan een jaar eerder. Bij Air France was sprake van een operationele winst van 266 miljoen euro, waarmee in vergelijking met een jaar eerder bijna 600 miljoen euro minder werd verdiend.

Financieel directeur Frédéric Gagey sprak in een toelichting op resultaten van een ,,opvallend goed resultaat" voor KLM. De stakingen die Air France met de nodige kosten opzadelde noemde hij een vervelende herinnering uit het verleden. Het totale operationele resultaat van 1,3 miljard euro betekende een daling van 591 miljoen euro op jaarbasis. Onder de streep resteerde een bedrag van 409 miljoen euro. Stakingen zorgden voor een kostenpost van 355 miljoen euro.

Minder eerste kwartaal

De brandstofrekening viel met krap 5 miljard euro een slordige 451 miljoen euro hoger uit. Dit jaar wordt een verder stijging van de tankbon verwacht. Verder viel de groei van Transavia op. De prijsvechter verwelkomde ruim 7 procent meer passagiers, wat zich ook financieel positief doorvertaalde.

De totale passagiersgroei van Air France-KLM was bijna 3 procent tot 101,5 miljoen reizigers. De omzet van het concern viel met ruim 26,5 miljard euro circa 2,5 procent hoger uit. De loonakkoorden met onder meer personeel van Air France zadelden het bedrijf op met 1,8 procent hogere personeelskosten.

In het lopende kwartaal gaat Air France-KLM uit van een minder resultaat dan in het eerste kwart van vorig jaar. Gagey baseerde zich onder meer op de ticketverkoop die wat achterbleef. Voor de maanden mei en juni lopen de verkopen juist beter dan een jaar eerder, zo gaf hij aan. Verder rekent Air France-KLM op een verdere stijging van de brandstofrekening.
2.835 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Air France-KLM Meer »

Koers 10,570   Verschil +0,25 (+2,42%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 2.624.290
16-nov-19 00:00
label premium

Air France-KLM: turbulenties

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium