Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PB

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.119 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... 52 53 54 55 56 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
AH start proef met Thuisafgehaald.nl in Amsterdam

AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Ahold nv (AH.AE) dochter Albert Heijn is dinsdag een proef gestart met maaltijd-afhaalservice Thuisafgehaald.nl. De proef draait in de AH-winkel aan de Amsterdamse Stadhouderskade.

Bij Thuisafgehaald.nl zijn landelijk 7.500 thuiskoks aangesloten, die extra porties koken voor buurtgenoten. Zij bieden deze maaltijden tegen kostprijs aan op www.thuisafgehaald.nl, met omschrijving van de maaltijd, het aantal beschikbare porties, kosten en adres en tijdstip van afhalen. Maaltijdafhalers kunnen zich daarvoor inschrijven en de maaltijd bij de aanbieder afhalen.

AH heeft in zijn winkel aan de Stadhouderskade in Amsterdam een zuil met touchscreen, waarop alle maaltijden van thuiskoks in de buurt te vinden zijn.

De proef duurt drie maanden, waarna op basis van de opgedane ervaringen wordt besloten deze al dan niet voort te zetten, of uit te breiden.

Stichting Thuisafgehaald is in maart 2012 opgezet door de jonge Utrechtse 'sociaal ondernemers' Marieke Hart en Jan Thij Bakker.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

[verwijderd]
0
DA-ondernemers stappen over naar Etos en DIO


AMSTERDAM (Dow Jones)--Tientallen franchise-ondernemers van de DA drogisterijketen stappen deze weken over naar andere ketens als Etos van Koninklijke Ahold nv (AH.AE) en DIO, uit onvrede over de invoering van de nieuwe DA-winkelformule.

Een woordvoerder van Ahold bevestigt tegen Dow Jones dat er "op dit moment iets meer aanvragen van DA-ondernemers zijn voor een overstap naar Etos", maar dat het niet om grote getallen gaat.

"We krijgen bij Etos voortdurend aanvragen van bestaande en startende ondernemers", voegt hij toe. Ahold hanteert bij de toelating tot de Etos-keten selectiecriteria als kwaliteit van onderneming en ondernemingsplan, locatie en regionale spreiding.

Ahold heeft in Nederland op dit moment 537 Etos-winkels, waarvan 272 eigen winkels en 265 winkels van franchisenemers in de Etos-keten. DA heeft ongeveer 400 winkels en DIO circa 165 filialen.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


(END) Dow Jones Newswires

July 03, 2014 00:59 ET (04:59 GMT)
voda
0
Kleiner belang Deutsche Bank in Ahold

DONDERDAG 3 JULI 2014, 07:20 uur | 66 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Deutsche Bank heeft zijn belang in Ahold verkleind. Dat bleek donderdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Deutsche Bank heeft nu een kapitaalbelang van 1,78 procent met een stemrecht van 2,14 procent. Dat was bij een eerdere melding nog 3,63 procent voor het kapitaalbelang en 4,26 procent voor het stemrecht, zo valt op te maken uit de archieven van de toezichthouder.

voda
0
Ahold bevestigt koop lokale supermarkt

WOENSDAG 23 JULI 2014, 17:22 uur | 38 keer gelezen

PROVIDENCE (AFN) - Ahold USA, de Amerikaanse tak van Ahold, heeft zijn supermarktactiviteiten in de Verenigde Staten uitgebreid met een lokale supermarkt. Dat meldden verscheidene media woensdag. Het gaat om de Eastside Marketplace in het stadje Providence in de staat Rhode Island, een supermarkt in het hogere segment die is gespecialiseerd in biologische en versproducten.
Eastside Marketplace is 32 jaar geleden opgericht. Eigenaar Scott Laurans gaat voor Ahold USA aan de slag als consultant. Eastside Marketplace blijft bestaan onder de eigen naam. Financiële details over de overname zijn niet bekendgemaakt.

Volgens een woordvoerder van Ahold past de overname van de supermarkt uitstekend binnen de activiteiten van Ahold. Hij benadrukt dat dergelijke overnames wel vaker voorkomen. Inclusief de franchiseondernemingen bezit Ahold in de Verenigde Staten en Europa wel 3000 soortgelijke supermarkten, verduidelijkte hij.

voda
0
AH voegt 10 afhaalpunten toe aan netwerk

MAANDAG 28 JULI 2014, 18:46 uur | 53 keer gelezen

ZAANDAM - Albert Heijn voegt binnenkort 10 zogeheten pick up points toe aan zijn huidige netwerk van 16 afhaalpunten. Dat maakte het supermarktbedrijf maandag bekend. De nieuwe afhaalpunten komen onder meer in Amsterdam, Badhoevedorp, Lelystad, Almere en Huizen.
AH opende in november 2012 het eerste pick up point in Heemstede om in te spelen op de hang van consumenten naar meer gemak en flexibiliteit. Klanten kunnen via ah.nl een keuze maken uit ruim 20.000 artikelen van AH, Etos en Gall & Gall en de bestellingen binnen 24 uur ophalen. Volgens de Zaanse grootgrutter duurt het ophalen slechts enkele minuten.

[verwijderd]
0
PERSBERICHT: Ahold rondt overname SPAR in Tsjechië af
Zaandam - Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat de overname van de
SPAR-winkels in Tsjechië met succes is afgerond.

Op 11 maart 2014 maakte Ahold bekend dat zij overeenstemming had bereikt
over de acquisitie van de activiteiten van SPAR in Tsjechië, als
onderdeel van haar strategie om haar geografische bereik in de huidige
en buurmarkten uit te breiden en om zich te concentreren op leidende
marktposities.

Ahold is al sinds 1991 actief in Tsjechië en heeft haar
activiteiten onder de naam Albert uitgebouwd tot één van de
meest bekende supermarktketens in het land.

Ahold rondt overname SPAR af :
hugin.info/130711/R/1845475/642611.pdf

This announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on
behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely
responsible for the content, accuracy and originality of the information
contained therein.

Source: Ahold via Globenewswire

HUG#1845475

[verwijderd]
0
pilot1
0


AH neemt Delhaize in Maaseik over

0 145 Formules


MAASEIK - Albert Heijn neemt de Delhaize-supermarkt in het Belgische Maaseik over.

AH neemt Delhaize in Maaseik over
Het Nederlandse supermarktbedrijf heeft de winkel in het centrum van Maaseik overgenomen van de zelfstandige ondernemersfamilie Corstjens. AH gaat de winkel als filiaal exploiteren, omdat Corstjens stopt.

Personeel
Wel neemt het Nederlandse bedrijf alle personeelsleden mee over. 'De achttien personeelsleden stappen mee over in de nieuwe formule die niet langer door ons uitgebaat wordt', zegt Willem Corstjens. 'Het personeel kan er blijven werken aan dezelfde voorwaarden en heeft werkzekerheid op langere termijn. Daar zijn wij heel blij om'.

Extra krachten
'Het is de eerste keer dat Albert Heijn personeel mee overneemt', vult Sally Herygers als woordvoerder van de Nederlandse supermarkt aan. De achttien fulltime werknemers dragen na augustus het tenue van Albert Heijn. 'Maar we zijn op zoek naar nog een dertigtal enthousiaste werknemers voor onze vestiging in Maaseik. We starten vanaf nu met de wervingen voor allerhande functies zoals teamleiders, maar ook winkelbedienden, jobstudenten en dat voor deeltijdse en voltijdse trajecten', zegt Herygers.


Familiebedrijf
Met de overname door Albert Heijn verdwijnt de Delhaize uit het centrum van Maaseik. 'We zijn een familiebedrijf en worden allemaal een dagje ouder. Even geleden kwamen we in contact met de mensen van Albert Heijn en de onderhandelingen verliepen vlot. We doen de vestiging in Maaseik van de hand, maar iedereen blijft welkom in onze Delhaize van Kinroo om zijn vertrouwde producten aan te schaffen', aldus Corstjens tegenover het Nieuwsblad
pilot1
0
voda
1
Ahold breidt online bezorggebied van Albert Heijn uit

AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Ahold nv (AH.AE) breidt het bezorggebied uit voor klanten die online boodschappen bestellen bij Albert Heijn.

In het zuiden en oosten van Nederland kunnen nu nog eens 500.000 huishoudens gebruik maken van de online bezorgingsdienst van de supermarktketen. Volgens Ahold ligt de landelijke dekking van de service nu op ruim 77% van de Nederlandse huishoudens.

- Door Levien de Feijter, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; levien.defeijter@wsj.com


voda
1
'Market Basket geen prooi Ahold'

MAANDAG 18 AUGUSTUS 2014, 10:25 uur | 232 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Ahold zou zich niet moeten mengen in de overnamestrijd rond de Amerikaanse supermarktketen Market Basket. Dat stelt de Amerikaanse zakenbank Bernstein maandag in een rapport over het bedrijf.
De inmiddels ontslagen topman Arthur T. Demoulas wil de 50,5 procent van de aandelen Market Basket die hij nog niet bezit kopen van zijn neef Arthur S. Demoulas. Slaagt hij daar niet in, dan kan het bestuur besluiten om het meerderheidsbelang aan een ander te verkopen. In dat kader zou een dozijn potentiële kopers zijn benaderd, waaronder Ahold en het Belgische Delhaize. Volgens een ingewijde heeft Market Basket een marktwaarde van circa 3,5 miljard dollar.

Volgens Bernstein passen de winkels van Market Basket echter niet in de strategie die Ahold voert in de Verenigde Staten. Onder meer laten de winkels van het Amerikaanse bedrijf zich maar moeilijk omvormen tot winkels die passen binnen het Ahold-concept. Mocht het toch tot een eventuele overname komen dan zou Ahold zich volgens Bernstein moeten richten op slechts een deel van de in totaal 34 winkels die het concern heeft in Texas en Louisiana.

Bernstein becijferde ook dat de marktwaarde van 3,5 miljard dollar neerkomt op ongeveer 50 miljoen dollar per winkel. De zakenbank wees er daarbij op dat Ahold circa 7 miljoen dollar per winkel betaalde bij de overname van 16 Genuardi-winkels in 2011.

Om 10.15 uur stond het aandeel Ahold 0,9 procent in de plus op 13,18 euro. De AEX stond op dat moment 1,1 procent hoger.

[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 18 aug 2014 om 16:16:


Ahold breidt online bezorggebied van Albert Heijn uit

AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Ahold nv (AH.AE) breidt het bezorggebied uit voor klanten die online boodschappen bestellen bij Albert Heijn.

In het zuiden en oosten van Nederland kunnen nu nog eens 500.000 huishoudens gebruik maken van de online bezorgingsdienst van de supermarktketen. Volgens Ahold ligt de landelijke dekking van de service nu op ruim 77% van de Nederlandse huishoudens.

- Door Levien de Feijter, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; levien.defeijter@wsj.com

Dank Hans!.Mooie info over een mooi bedrijf.En Ab'tje.
voda
0
Ahold stagnatie marktaandelen zorgelijk, zegt KBC - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Ahold (AH.AE) komt met kwartaalcijfers, die qua omzet en marges voor Pascale Weber van KBC Securities geen grote verrassing zijn. Maar de KBC-analist maakt zich zorgen over de daling van het marktaandeel in de VS en stabilisering van marktaandeel in Nederland. Ze constateert daarbij dat Ahold in beide kernmarkten niet in staat is om omzetstijging te realiseren, en vraagt zich af hoe er weer groei in marktaandelen te realiseren is. KBC handhaaft het hold-advies en koersdoel van EUR14,00, zegt ze. Het aandeel is woensdag gesloten op EUR13,16. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


[verwijderd]
0
Ahold bestuurder treedt in 2015 terug

AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Ahold nv (AH.AE) meldt dinsdag dat chief corporate governance counsel en bestuurslid Lodewijk Hijmans van den Bergh in het eerste halfjaar van 2015 zal aftreden.

Hijmans van den Bergh werkte bij Ahold sinds 1 december 2009.

"Namens de Raad van Bestuur en het Executive Committee wil ik Lodewijk bedanken voor het uitstekende werk dat hij ruim vijf jaar voor Ahold heeft verricht", zegt bestuursvoorzitter Dick Boer in het persbericht. "Na al deze prestaties, vinden we dat nu het juiste moment is, om de juridische functie binnen Ahold anders in te richten."


- Door Levien de Feijter; Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; levien.defeijter@wsj.com


(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Albert Heijn haalt zalm uit de schappen

VRIJDAG 7 NOVEMBER 2014, 15:23 uur | 1 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Albert Heijn heeft uit voorzorg de AH BASIC gerookte zalm uit de schappen gehaald. Het product kan aan het eind van de houdbaarheidsdatum mogelijk te veel listeria-bacteriën bevatten.


Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. Opeten van het product kan daardoor mogelijk een gevaar zijn voor de volksgezondheid, met name voor ouderen, zwangeren en mensen met een verzwakt afweersysteem. Albert Heijn advisereert klanten deze zalm niet te eten. Klanten kunnen het product terugbrengen naar de winkel en krijgen het aankoopbedrag vergoed.
voda
0
Pindakaas en hagelslag in Belgische AH aan de kant

Door: redactie
10-11-14 - 13:36 bron: ANP, redactie

De Belgische tak van Albert Heijn groeit en wordt daarbij ook steeds 'Vlaamser'. Volgens Luc de Baets, de algemeen directeur van Albert Heijn België, zijn inmiddels zo'n 1500 artikelen in de filialen bij onze zuiderburen 'typisch Vlaams'.
Albert Heijn is sinds 2011 actief in Vlaanderen. Afgelopen week werd de 25e winkel geopend. Daarmee is de supermarktketen precies halverwege het vervullen van de ambitie om tegen eind 2016 vijftig Belgische filialen te hebben. In het assortiment duiken steeds meer Vlaamse producten op. Zo zijn er recent 25 nieuwe soorten vlees in de Belgische schappen gelegd, varierend van dunne lende tot gekruid gehakt. In vergelijking met een van de circa 800 Nederlandse Albert Heijn-winkels verschilt het assortiment in België 10 procent, aldus De Baets.

'We worden steeds Vlaamser, maar je mag niet verloochenen dat je 'heritage' hebt', stelt de directeur. De Nederlandse kaas en vla liggen prominent in het rek. Net als de pindakaas en de chocoladehagel. Ook verkoopt Albert Heijn in België veel biologische producten en verse melk. De consument in Nederland profiteert ook van de Belgische groei van Albert Heijn. Online zijn in ons land zo'n 700 Vlaamse producten te verkrijgen. En in de Nederlandse supermarkten in het grensgebied is Vlaams vlees te vinden. Enkele maanden terug kwam Albert Heijn in België nog onder vuur te liggen. Landbouworganisaties haalden flink uit omdat de Nederlandse grootgrutter zware neerwaartse druk op de leveranciersprijzen zou uitoefenen. De Baets ontkent. 'We bieden marktconforme prijzen aan onze leveranciers.'
Hij zegt de problematiek inmiddels besproken te hebben met brancheorganisatie Boerenbond.

www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article...
hvasd2
0
Vooruitblik: 'Focus op marktaandeel Ahold'
Gepubliceerd op 11 nov 2014 om 13:28 | Views: 92 | Onderwerpen: levensmiddelen
ArtikelReacties Gerelateerde instrumenten

inShare

Ahold 13:19
EUR 13,77 +0,19 (+1,40%)

Vooruitblik: 'Focus op marktaandeel Ahold'
Delhaize compenseert Europese malaise in VS
AMSTERDAM (AFN) - Analisten kijken donderdag bij de derdekwartaalcijfers van Ahold vooral naar de ontwikkeling van de marge en het marktaandeel van het supermarktconcern. Ahold presenteert de resultaten om 07.00 uur.
Ahold heeft op de Nederlandse markt al een flinke tijd last van prijsvechters als Aldi en van de groei van Jumbo. Rabobank verwacht dat de identieke omzet in de thuismarkt met 1,1 procent is gedaald ,,hetgeen een verder verlies van marktaandeel impliceert'', aldus de bank. De omzet in de Verenigde Staten valt 1 procent lager uit, meent de bank. De ebit-marge wordt geraamd op 5,1 procent in Nederland, een daling van 20 basispunten op jaarbasis. De marge in de VS is naar verwachting met 30 basispunten gedaald tot 3,7 procent.
Rabo hanteert een hold-advies in de aanname dat de margedruk voorlopig aanhoudt en omdat Ahold minder ruimte heeft om geld aan zijn aandeelhouders uit te keren.
Marge
ING gaat er ook van uit dat de marge is afgenomen. Omdat Ahold flinke bedragen investeert in volumegroei zal dat volgens de bank nog wel even zo blijven. ING rekent er verder op dat de identieke omzetgroei in de rest van dit jaar niet versnelt. In het derde kwartaal zal de identieke omzet 1,2 procent lager zijn dan een jaar eerder.
Al met al rekenen de marktvorsers op een aangepaste nettowinst van 181 miljoen euro, een ebit van 280 miljoen euro en een omzet van 7,48 miljard euro.
1.119 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... 52 53 54 55 56 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Ahold Delhaize Koninklijke Meer »

Koers 22,795   Verschil -0,05 (-0,22%)
Laag 22,630   Volume 2.517.260
Hoog 22,910   Gem. Volume 2.696.269
22-okt-19 17:35
label premium

Ahold en Kroger?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium