Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PB

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.216 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Geen wanklank op jaarvergadering KPN

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,878 0,072 2,57 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De aandeelhouders van KPN zijn akkoord gegaan met alle agendapunten op de jaarvergadering. Dat maakte het telefoniebedrijf woensdag bekend.

Dat betekent dat aandeelhouders een slotdividend tegemoet kunnen zien van 0,08 per aandeel. Het aandeel gaat op 12 april ex-dividend.

De vergadering stemde ook in met de herbenoeming van Jolande Sap en Peter Hartman als commissarissen en met het nieuwe beloningsbeleid voor de top. In dat nieuwe beloningsbeleid vergelijkt KPN zich voortaan niet langer met Unilever en Heineken, maar wel onder andere met ASML en Signify.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
KPN voegt IT-beveiligingsdochters samen

Gepubliceerd op 11 apr 2019 om 09:46 | Views: 1.184

KPN 12:19
2,89 +0,01 (+0,49%)

ROTTERDAM (AFN) - Telecombedrijf KPN voegt zijn verschillende IT-beveiligers samen onder de naam KPN Security. Behalve KPN Security Services gaan ook de twee jaar geleden overgenomen bedrijven DearBytes en QSight IT op in de nieuwe tak.

Volgens KPN is KPN Security een van de grootste spelers op de Nederlandse markt voor IT-beveiliging. De onderneming richt zich niet alleen op grote bedrijven en de overheid, maar ook op het midden- en kleinbedrijf.
voda
0
'Sky wil KPN-topman Maximo Ibarra'

Gepubliceerd op 11 apr 2019 om 09:03 | Views: 1.680

KPN 12:51
2,90 +0,02 (+0,83%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse mediabedrijf Sky dingt naar de diensten van KPN-topman Maximo Ibarra. Het conglomeraat wil in Italië telefoniediensten aanbieden en ziet in hem een geschikte topman. Dat schrijft de Italiaanse krant La Repubblica, zonder te vermelden waar die informatie vandaan komt.

De Italiaans-Colombiaanse Ibarra trad vorig jaar aan als hoogste baas bij telecombedrijf KPN. Daarvoor was hij topman van het Italiaanse telecombedrijf Wind Telecom, waar hij leiding gaf aan een grote fusie met branchegenoot H3G in 2016.

Sky neemt naar verluidt de komende weken een definitieve beslissing. Naast Ibarra zouden ook de huidige topman van telecombedrijf Fastweb en de voormalige commercieel directeur van Telecom Italia op het verlanglijstje van Sky staan.
voda
0
Beursblik: markt rekent op stijgend resultaat KPN

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,69 -0,023 -0,85 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het eerste kwartaal van 2019 de EBITDA naar verwachting zien stijgen, terwijl de omzet vermoedelijk licht daalde. Dit blijkt uit een analistenconsensus die werd opgesteld door het telecombedrijf.

Voor het eerste kwartaal voorzien tien analisten gemiddeld een omzet van 1.376 miljoen euro, tegen 1.436 miljoen in het vierde kwartaal van 2018.

De aangepaste EBITDA komt vermoedelijk uit op 605 miljoen euro, tegen 572 miljoen euro een kwartaal eerder.

Verder rekenen de analisten op een nettowinst van 83 miljoen euro, ofwel 2,1 eurocent per aandeel. Dit was in het voorgaande kwartaal een verlies van 45 miljoen euro.

De operationele vrije kasstroom wordt door de analisten ingeschat op 167 miljoen euro.

In heel 2019 zal KPN vermoedelijk een omzet realiseren van 5.535 miljoen euro en een aangepaste EBITDA van 2.473 miljoen euro, verwachten analisten. De operationele vrije kasstroom bedraagt dit jaar naar verwachting 924 miljoen euro.

Zelf mikt KPN voor dit jaar op een geschoonde EBITDA in lijn met die van 2018, toen dit 2.303 miljoen euro was.

KPN opent vrijdag voorbeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Omzet KPN zet dalende lijn voort'

Gepubliceerd op 25 apr 2019 om 12:39 | Views: 1.114

KPN 14:00
2,69 -0,02 (-0,85%)

AMSTERDAM (AFN) - Telecomconcern KPN heeft in het eerste kwartaal van het jaar naar verwachting een lagere omzet en winst behaald. De inkomsten uit dienstverlening aan consumenten en bedrijven toonden een krimp ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen die het bedrijf op de eigen website heeft geplaatst. KPN opent vrijdag voorbeurs de boeken.

De onderliggende omzet komt naar verwachting uit op 1,38 miljard euro, tegen ruim 1,4 miljard euro in de eerste drie maanden van 2018. De tak die aan grote zakelijke klanten het netwerk van KPN verhuurt is de enige volgens analisten die fractioneel hogere opbrengsten boekt. De omzet van de twee grootste divisies, die dienstverlening aan consumenten en bedrijven aanbieden, leveren respectievelijk 1 en 4 procent in, ramen de kenners.

Ook de winst staat waarschijnlijk onder druk. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) wordt geraamd op 605 miljoen euro, tegen 611 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. KPN heeft voor heel 2019 een doelstelling uitgesproken voor een aangepaste ebitda in lijn met vorig jaar. Bij de nettowinst ligt de consensus op 83 miljoen euro, tegen 99 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2018. De bovengenoemde cijfers zijn exclusief de cijfers van de inmiddels afgeronde verkoop van de Amerikaanse dochteronderneming iBasis.

S&P

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) verhoogde onlangs de kredietbeoordeling van KPN. De firma verwacht dat de omzet van het telecombedrijf in de komende twee jaar stabiliseert, ondanks de verhoogde concurrentiedruk op de Nederlandse markt. Daarnaast prees de kredietbeoordelaar het efficiëntieprogramma van KPN, dat waarschijnlijk voor een verbetering van de winstmarge zorgt.

Verder houden beleggers hun oren open voor geluiden over een potentiële overname. Eerder dit jaar deden geruchten de ronde dat de Canadese investeerder Brookfield gesprekken met Nederlandse pensioenbeleggers APG en PGGM voert om een bod op KPN. Analisten bij ING achten deze overname weinig kans van slagen met het oog op de historie van mislukte overnamepogingen in Nederland.

Ook enig commentaar rondom internetprovider XS4All komt in de schijnwerpers te staan, evenals geluiden over mogelijke ingrepen in het personeelsbestand.
voda
0
KPN voelt stevige concurrentie in cijfers

Gepubliceerd op 26 apr 2019 om 08:00 | Views: 0

DEN HAAG (AFN) - KPN kampte in het eerste kwartaal wederom met dalende omzetcijfers. Het telecomconcern blijft last hebben van een stevige concurrentie op de mobiele markt. Verder was sprake van hogere herstructureringskosten, waardoor ook de winst lager uitkwam.

De opbrengsten bedroegen afgelopen kwartaal afgerond 1,4 miljard euro. Dat is bijna 3 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aangepaste bedrijfsresultaat zakte een fractie tot 563 miljoen euro. Onder de streep bleef 89 miljoen euro over, tegen een nettowinst van van 99 miljoen euro een jaar eerder.

KPN-topman Maximo Ibarra benadrukt dat de cijfers worden gekleurd door de strategische keuzes van het bedrijf. Maar hij benadrukt dat KPN goede voortgang boekt met het versimpelen van de bedrijfsstructuur en het verder digitaliseren van bedrijfsprocessen. Dat leverde volgens hem in het eerste kwartaal al significante kostenbesparingen op. Ibarra heeft er nog altijd vertrouwen in dat KPN zijn financiële doelstellingen voor het hele jaar kan halen.
voda
0
KPN: 'westerse' partij voor kernnetwerk 5G

Gepubliceerd op 26 apr 2019 om 08:41 | Views: 494

DEN HAAG (AFN) - Telecombedrijf KPN kiest bij het opzetten van een kernnetwerk voor 5G voor een 'westers' bedrijf, zo maakt het concern bekend. Daarmee wordt het Chinese Huawei, dat internationaal onder vuur ligt, uitgesloten van deze klus. KPN zegt op die manier rekening te willen houden met ,,veranderende inzichten over veiligheid'' van vitale infrastructuur.

Huawei is controversieel omdat het nauwe banden heeft met de Chinese overheid en zich mogelijk schuldig maakt aan spionagepraktijken. Zowel de NAVO als de EU heeft zorgen uitgesproken over mogelijke 'achterdeurtjes' in software van het Chinese bedrijf. Ook in Den Haag wordt met argusogen naar Huawei gekeken. Met welke westerse partij KPN precies in zee gaat voor zijn kernnetwerk voor 5G is nog niet bekend.

KPN doet Huawei niet volledig in de ban. Zo hebben de twee partijen een voorlopige overeenkomst gesloten over het moderniseren van andere onderdelen van zijn mobiele netwerk, zoals zendmasten die gereed worden gemaakt voor 5G. Deze deal kan nog van tafel als Nederlands overheidsbeleid dat vereist, aldus KPN.
voda
0
Beursblik: teleurstellend eerste kwartaal KPN

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,739 0,054 2,01 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft vrijdag teleurstellende eerstekwartaalcijfers bekendgemaakt. Dit oordeelde Morgan Stanley in reactie op de resultaten.

De omzet die het telecombedrijf in het afgelopen kwartaal behaalde was 1 procent onder de analistenconsensus, terwijl de aangepaste EBITDA daar iets op voorlag, aldus de analisten, mits gerekend na leases en exclusief het dividend van Telefonica Deutschland.

Het meest opvallend waren echter de verslechterde omzet en EBITDA trends ten opzichte van het vierde kwartaal van 2018, stelde Morgan Stanley. De omzet daalde met 2,9 procent op jaarbasis, waar dat in de laatste drie maanden van vorig jaar 1,1 procent was. De aangepaste EBITDA steeg in het vierde kwartaal nog met 1 procent en verslechterde afgelopen kwartaal met 0,3 procent.

Verder ontwikkelde de vrije kasstroom ook onder verwachting, volgens Morgan Stanley. Die daalde op jaarbasis met maar liefst 43 procent door met name hogere reorganisatiekosten.

De analisten van de Amerikaanse grootbank rekenen vrijdag dan ook op een negatieve koersreactie. Het Overwogen advies en koersdoel van 3,30 euro werden gehandhaafd.

KPN sloot donderdag 1,0 procent lager op 2,68 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
KNSB en KPN na tien jaar uit elkaar

Gepubliceerd op 29 apr 2019 om 11:49 | Views: 1.617

KPN 13:59
2,71 -0,03 (-0,99%)

UTRECHT (AFN) - Schaatsbond KNSB en hoofdsponsor KPN gaan in de zomer van 2020 uit elkaar. Het aflopende contract wordt niet verlengd. De KNSB en het telecombedrijf hebben dan tien jaar samengewerkt. ,,We gaan er met elkaar nog een prachtig laatste seizoen van maken en geven dan andere bedrijven de kans om een partnerschap met de KNSB aan te gaan", zegt directeur sponsoring van KPN Mark Versteegen.

,,Het omarmen van de schaatssport, die leeft in Nederland, heeft ons veel commercieel succes gebracht", aldus KPN. Het telecomconcern gaat zich op het gebied van sportsponsoring richten op de bestaande samenwerking met de voetbalbond KNVB en de eredivisie.

De KNSB vindt het jammer dat aan de relatie een einde komt. ,,We kijken terug op een geweldige samenwerking en hebben veel bereikt sinds 2010. Maar waar deuren sluiten gaan andere deuren open", zegt Herman de Haan, directeur-bestuurder van de KNSB. De schaatsbond heeft al verkennende gesprekken gevoerd met potentiële nieuwe hoofdsponsoren.
voda
0
Beursblik: KPN past in plaatje Brookfield

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,67 -0,01 -0,37 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KPN past in de overnameplannen van Brookfield Infrastructure Group. Dit concludeerden analisten van Kepler Cheuvreux maandag.

Afgelopen vrijdag verstuurde Brookfield zijn kwartaalupdate aan beleggers, en hierbij gaf de investeerder inzicht in zijn overwegingen bij een investering. En als hiernaar wordt gekeken, dan past KPN in het plaatje, aldus Kepler.

"Het lijkt alsof Brookfield de markt klaarstoomt voor een transactie vergelijkbaar met wat Bloomberg afgelopen januari meldde", aldus de analisten. Wel merkte Kepler op dat het lang niet zeker is of het tot een deal komt, "omdat het kopen van een telecombedrijf hoogst gevoelig ligt".

Kepler heeft een koopadvies op KPN met een koersdoel van 3,10 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franklin verkleint belang in KPN

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,707 -0,021 -0,77 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Franklin Mutual Series Fund heeft een kleiner belang in KPN gemeld. Dit blijkt uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 7 mei 2019.

Franklin meldde een kapitaalbelang van 2,91 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 9 november 2018 meldde Franklin nog een kapitaalbelang van 4,99 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Adviesverlaging voor KPN

Gepubliceerd op 13 mei 2019 om 09:02 | Views: 2.432

KPN 14:38
2,66 -0,06 (-2,03%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - KPN heeft een adviesverlaging aan de broek gekregen van analisten van Redburn. De kenners oordeelden dat er de nodige risico's kleven aan het telecombedrijf, afgezet tegen de recente opleving van het aandeel door overnamespeculaties.

Onlangs deden berichten de ronde waarbij KPN werd gelinkt aan een overname door een Canadese infrastructuurinvesteerder. Dat zorgde er volgens Redburn voor dat de waarde van het aandeel werd gestut. Cijfers over het eerste kwartaal tonen volgens de kenners echter aan dat het genereren van groei bij KPN voor iedere potentiële koper een uitdaging vormt. Redburn wijst ook op het handhaven van de marges van KPN en het realiseren van rendement.

Redburn verlaagde het advies op KPN van buy naar neutral. Daarbij werd het koersdoel verlaagd naar 2,63 euro. Het aandeel KPN sloot vrijdag op 2,71 euro.
voda
0
Grote bedrijven pakken cybercrime samen aan

Gepubliceerd op 13 mei 2019 om 06:22 | Views: 1.361

ABN AMRO 14:38
19,14 -0,21 (-1,09%)

AMSTERDAM (AFN) - Grote bedrijven als ABN AMRO, Ahold Delhaize, Shell, IBM, ING en KPN slaan de handen ineen tegen digitale criminaliteit en vandalisme. ABN AMRO brengt maandag bedrijven uit verschillende sectoren bijeen om het over de uitwisseling van informatie te hebben. Daaronder zijn cyberveiligheidsdirecteuren van verschillende bedrijven alsook mkb'ers en studenten.

Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid opent de conferentie die tot en met woensdag duurt. Doel van de driedaagse bijeenkomst is om hiaten in de aanpak van cyberdreigingen in kaart te brengen en nieuwe initiatieven te ontwikkelen om de Nederlandse samenleving en het bedrijfsleven beter te beveiligen tegen cybercriminelen.

Het samenwerkingsverband moet uiteindelijk leiden tot een betere digitale beschermingswal waar niet alleen de grote bedrijven zelf, maar ook kleine ondernemingen en particulieren van profiteren.

,,Op dit moment beveiligen grote bedrijven en instellingen zichzelf heel goed, maar we kijken met z’n allen nog onvoldoende naar de beveiliging van onze economie en onze samenleving als geheel", aldus Christian Bornfeld, Chief Information & Technology Officer van ABN AMRO. ,,Bovendien zijn er heel veel kleinere bedrijven, waaronder veel van onze klanten, die het geld en de capaciteit niet hebben om een goede cybersecurity afdeling op te bouwen."
voda
0
KPN investeert in Fins Wirepas

Gepubliceerd op 14 mei 2019 om 08:59 | Views: 993

KPN 12:27
2,68 +0,02 (+0,72%)

ROTTERDAM (AFN) - KPN Ventures, de investeringstak van telecombedrijf KPN, steekt geld in het Finse Wirepas. Dat is een draadloos platform voor industrieel Internet of Things, zo bleek dinsdag.

KPN Ventures doet mee aan een financieringsronde van in totaal 14,4 miljoen euro. Ook Tesi en bestaande investeerders in Wirepas als ETF Partners, Inventure Fund en Vito Ventures deden daar aan mee. Het groeikapitaal wordt door Wirepas gebruikt om onder meer de internationale uitbreiding te versnellen.

Wirepas werd opgericht in 2010 en kwam voort uit uit een onderzoeksprogramma van de Tampere University. Er werken ongeveer 50 mensen in negen landen voor de onderneming.
voda
0
Moody's handhaaft kredietwaardigheid KPN

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,683 0,027 1,02 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Moody's heeft dinsdag de kredietwaardigheid van KPN bevestigd. Dat betekent dat de rating Baa3 blijft, met een stabiele outlook.

Volgens Moody's heeft KPN een "solide" positie als de leidende speler op de Nederlandse telecommarkt met een kwalitatief hoogwaardig netwerk.

Daarbij voert KPN een voorzichtig financieel beleid met een schuldratio die onder de 2,5 moet liggen op de middellange termijn. Het belang van 3,5 procent in Telefónica Deutschland versterkt de financiële flexibiliteit van het Nederlandse telecombedrijf, menen de analisten van Moody's.

De kredietbeoordelaar verwacht dat de EBITDA van KPN in de komende twee jaar laagenkelcijferig groeit. Daarbij profiteert de onderneming vooral van kostenbesparingen. De omzet staat daarentegen onder druk, waarschuwden de analisten, door hevige concurrentie en het zakensegment dat structureel onder druk staat.

Wel denkt Moody's dat de kasstroom vanaf 2019 verbetert dor een "bescheiden" groei van de EBITDA, lagere reorganisatiekosten en dito rentekosten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
KPN: voldoende bescherming tegen overnames

Gepubliceerd op 16 mei 2019 om 11:36 | Views: 574

KPN 12:28
2,66 +0,01 (+0,45%)

DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Telecombedrijven in Nederland hebben voldoende beschermingsmogelijkheden tegen ongewenste overnames. Dat stelt KPN voorafgaand aan een hoorzitting over de zaak in het parlement op donderdag.

In maart kwam staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) met een nieuw wetsvoorstel over het voorkomen van ongewenste overnames in de telecomsector. Ze wil overnames kunnen tegenhouden of ongedaan maken als de nationale veiligheid of openbare orde in gevaar kunnen komen.

Volgens KPN is het voorstel onnodig ingewikkeld met vage criteria. Verder kent KPN geen enkel geval waarin beschermingsmaatregelen te wensen overlieten terwijl overnames in de sector geregeld voorkomen. De Raad van State zei eerder al niet overtuigd te zijn van het voorstel van Keijzer, eveneens vanwege de onduidelijkheden in de plannen.

In 2013 zag het Mexicaanse telecomconcern América Móvil een poging tot overname van KPN stranden. De inlijvingspoging vanuit Mexico zorgde in politiek Den Haag voor veel ophef. Eerder dit jaar doken geruchten op dat de Canadese investeerder Brookfield gesprekken met de Nederlandse pensioenbeleggers APG en PGGM voert om een bod op KPN.
voda
0
KPN wil aanpassing wetsvoorstel

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,656 0,006 0,23 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KPN vindt dat nieuwe wetgeving de beschermingsconstructies van het telecombedrijf aantast. Dit blijkt uit een document dat KPN opstelde naar aanleiding van een hoorzitting vandaag in de Tweede Kamer.

Het Wetsvoorstel Ongewenste Zeggenschap Telecommunicatie hindert bestaande beschermingsconstructies in hun werking, aldus KPN.

Naast de onduidelijkheid waartoe het voorstel leidt, bevat het wetsvoorstel ook regels die "onnodig complex en gedetailleerd" zijn en te veel ingrijpen in de dagelijkse bedrijfsvoering, voegde het telecombedrijf toe.

Het wetsvoorstel moet daarom volgens KPN worden aangepast.

De toetsing moet "alleen vooraf plaatsvinden, aan de hand van duidelijkere criteria en met een vorm van onafhankelijk toezicht op de toepassing".

Er wordt volgens KPN vanuit gegaan dat zeggenschap altijd teruggedraaid kan worden, maar in de praktijk zal na uitvoering van een transactie een onderneming al snel niet meer dezelfde zijn en is terugdraaien volgens het telecombedrijf "niet zonder schade voor de continuïteit van de onderneming mogelijk".

KPN waarschuwde dat ondernemingen die onder de nieuwe wet vallen mogelijk minder aantrekkelijk worden en daarvan potentieel nadeel in hun financieringsmogelijkheden kunnen ondervinden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
KPN verkoopt NLDC aan DWS

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,697 0,024 0,90 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft een akkoord bereikt over de verkoop van zijn dataleverancier NLDC aan een investeringsfonds van DWS. Dit maakte het telecombedrijf maandag voorbeurs bekend, zonder financiële details te noemen.

De verkoop is in lijn met de strategie van KPN om de bedrijfsvoering te simplificeren en om zich te richten op de kern-ICT-diensten bij de zakelijke activiteiten. Met de opbrengsten van de desinvestering wil KPN de operationele en financiële flexibiliteit verbeteren.

Toezichthouders moeten nog akkoord gaan met de transactie.

KPN blijft na afronding van de deal kern-ICT-diensten leveren buiten de NLDC-datacentra in Nederland en blijft ook publieke clouddiensten gebruiken als AWS en Azure van Amazon en Microsoft.

NLDC heeft zes datacentra, waarvan er drie in Amsterdam staan en de rest in Eindhoven, Rotterdam en Groningen. KPN blijft de datadiensten afnemen van NLDC.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: Beursblik: beursexperts blijven somber

(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts blijven somber. Dit bleek zaterdag uit de maandelijkse enquête van Actiam.

Van de ondervraagde experts, ditmaal 54, is minder dan 15 procent optimistisch over de maand juni, terwijl 50 procent negatief gestemd is.

"De belangrijkste reden is de handelsoorlog. Het zijn geen schermutselingen meer, maar het is nu echt in een oorlog ontketend. De
hoop op een goede afloop lijkt vervaagd", concludeerde analist Corné van Zeijl van Actiam, verantwoordelijk voor de maandelijkse enquête.

Maar liefst 52 procent van de ondervraagden denkt dat de handelsoorlog nog jaren kan gaan duren terwijl slechts 19 procent hoopt op de goede bijeenkomst tussen de Verenigde Staten en China tijdens de aanstaande G20-top in Japan.

Ook het lange termijn plaatje ziet er niet rooskleurig uit, volgens de ondervraagden, want minder dan 17 procent is positief en ruim 44 procent negatief.

"Bij de lange termijn antwoorden, kwam bijna overal de naam Trump voor. En dat was meestal niet positief. Zijn negatieve invloed wordt hard gevoeld", aldus Van Zeijl.

www.youtube.com/watch?v=yOTJF6rhxzQ

Top & flop

Individuele aandelen deden het niet best afgelopen maand, aldus Van Zeijl. "Met name de keuzes voor ASR en ING kostten een hoop rendement. En ING kwam net in mei weer sinds lange tijd de lijst met toppers
binnen", aldus de analist, die vermoed dat beleggers bang zijn geworden voor de vermeende plannen van ING om het Duitse Commerzbank over te nemen.

Aan de flopperskant had men beter niet voor AkzoNobel en IMCD kunnen kiezen. AkzoNobel hield de schade zeer beperkt (-0,2 procent) en IMCD wist zelfs wat te stijgen (+1,5 procent). Uiteindelijk deden de beoogde floppers in mei het dan ook beter dan de toppers die de ondervraagden voor ogen hadden.

"De toppers daalden per saldo met 7,8 procent, terwijl de floppers met 4,2 procent naar beneden gingen", aldus Van Zeijl.

Kijkend naar deze maand, zijn ING en ASR van de topperskant naar de floppers gegaan bij de ondervraagden.

KPN staat bovenaan als beoogd topper. "Dat aandeel stond vorige maand ook al hoog bij de toppers. En heeft toen al haar dienst bewezen. Het aandeel steeg met 0,1 procent in een beurs die 5,4 procent daalde", volgens Van Zeijl.

Ook over Royal Dutch Shell, Galapagos en Ahold zijn de ondervraagden positief, terwijl ArcelorMittal bovenaan het lijstje floppers staat voor juni.

Update: om video toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Bowski
0
quote:

voda schreef op 16 mei 2019 om 14:12:


KPN wil aanpassing wetsvoorstel

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
KPN
2,656 0,006 0,23 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KPN vindt dat nieuwe wetgeving de beschermingsconstructies van het telecombedrijf aantast. Dit blijkt uit een document dat KPN opstelde naar aanleiding van een hoorzitting vandaag in de Tweede Kamer.

Het Wetsvoorstel Ongewenste Zeggenschap Telecommunicatie hindert bestaande beschermingsconstructies in hun werking, aldus KPN.

Naast de onduidelijkheid waartoe het voorstel leidt, bevat het wetsvoorstel ook regels die "onnodig complex en gedetailleerd" zijn en te veel ingrijpen in de dagelijkse bedrijfsvoering, voegde het telecombedrijf toe.

Het wetsvoorstel moet daarom volgens KPN worden aangepast.

De toetsing moet "alleen vooraf plaatsvinden, aan de hand van duidelijkere criteria en met een vorm van onafhankelijk toezicht op de toepassing".

Er wordt volgens KPN vanuit gegaan dat zeggenschap altijd teruggedraaid kan worden, maar in de praktijk zal na uitvoering van een transactie een onderneming al snel niet meer dezelfde zijn en is terugdraaien volgens het telecombedrijf "niet zonder schade voor de continuïteit van de onderneming mogelijk".

KPN waarschuwde dat ondernemingen die onder de nieuwe wet vallen mogelijk minder aantrekkelijk worden en daarvan potentieel nadeel in hun financieringsmogelijkheden kunnen ondervinden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.


Er is een consultatie over het wetsvoorstel geweest.
Het verslag biedt een leuk inkijkje van wat Ondernemend Nederland misschien ooit zou willen...

Verslag van de consultatie: www.internetconsultatie.nl/telecommun...
2.216 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

KPN Koninklijke Meer »

Koers 2,933   Verschil -0,03 (-1,05%)
Laag 2,927   Volume 11.810.364
Hoog 2,978   Gem. Volume 12.827.445
21-okt-19 17:35
label premium

KPN: Belgische powervrouw

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's