Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

patent eiwit productie in per.c6

58 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 januari 2006 12:34
    Ik zie zojuist dat er een belangrijk wereldwijd PER.C6 patent is toegekend.

    RECOMBINANT PROTEIN PRODUCTION IN A HUMAN CELL

    The present invention provides methods and compositions for the production of recombinant proteins in a human cell line. The methods and compositions are particularly useful for generating stable expression of human recombinant proteins of interest that are modified post-translationally, e.g. by glycosylation. Such proteins may have advantageous properties in comparison with their counterparts produced in non-human systems like Chinese Hamster Ovary (CHO) cells.

    v3.espacenet.com/textdes?DB=EPODOC&ID...
  2. [verwijderd] 14 januari 2006 13:08
    The methods and compositions are particularly useful for generating stable expression of human recombinant proteins of interest that are modified post-translationally, e.g. by glycosylation. Such proteins may have advantageous properties in comparison with their counterparts produced in non-human systems like Chinese Hamster Ovary (CHO) cells.

    Dit kwam in de PC van de Crucell-DSM samenwerking diverse malen naar voren.
    Men verwacht dat de CHO cellen uit veel processen zullen verdwijnen, thans ongeveer 70 %.
    Vandaar de boute uitspraak dat men de komende jaren, 25 % van de proteïne markt wil veroveren.
  3. [verwijderd] 14 januari 2006 13:13
    quote:

    wpw schreef:

    The methods and compositions are particularly useful for generating stable expression of human recombinant proteins of interest that are modified post-translationally, e.g. by glycosylation. Such proteins may have advantageous properties in comparison with their counterparts produced in non-human systems like Chinese Hamster Ovary (CHO) cells.

    Dit kwam in de PC van de Crucell-DSM samenwerking diverse malen naar voren.
    Men verwacht dat de CHO cellen uit veel processen zullen verdwijnen, thans ongeveer 70 %.
    Vandaar de boute uitspraak dat men de komende jaren, 25 % van de proteïne markt wil veroveren.

    Klopt, het is trouwens niet alleen glycosylatie maar ook andere post-translationale modificaties. Zie en.wikipedia.org/wiki/Post-translatio...

    Op naar de 25% marktaandeel

    Stefan
  4. forum rang 4 aossa 14 januari 2006 13:58
    De 25% voorstelling (ja een analyst durft dat cijfer betwijfelen) is voor mij opgeklaard na het volgen van de DSM video conferentie. Er wordt namelijk meerdere keren op gehamerd dat het 25% betreft van de 'licensee mode'. Namelijk licensies gebruikt bij de ontwikkeling en het vullen van de pipe-line (phase 1 en 2).

    Een voorstelling van 25% eindproducten is derhalve foutief (ach die analysten toch). Daarenboven werd ook aangegeven dat bedrijven momenteel op zoek zijn naar een alternatief voor het 30-jaar oude CH0 hamstercellijn. 25% invullen met PER.C6 is volgens DSM dan ook een voorzichtig en conservatief cijfer.

    Op een vraag in de Q&A of er zich dan geen concurrentie zou aandienen werd er gezegd dat men vastgesteld heeft dat enkele grote pharma inderdaad met cellijnen aan het experimenteren zijn en men concurrentie in de toekomst niet kan uitsluiten. Maar op dit ogenblik is PER.C6 de enige bruikbare human cellijn die door de nieuwe aanpak een flinke boost vooruit kan krijgen. Het bovengenoemd patent is dus inderdaad een bescherming en een hinderpaal voor eventuele concurrentie die zich zou gaan aandienen.
  5. [verwijderd] 14 januari 2006 14:58
    quote:

    flosz schreef:

    Is dit geen update van een in 1999 aangevraagd octrooi?

    Onthouden uit één van de geweldige toelichtingen van Biocon:

    Het gaat om de prioriteitsdatum en niet de publicatiedatum.

    EP19990201176 19990415; EP19990204434 19991221; WO2000NL00247 20000417

    gr.
    Ja dat klopt maar nu is het patent toegekend. Dat wil zeggen dat het geldig is verklaard en dat niemand wereldwijd er nog onderuit komt.

    De datum van indiening (filing) is idd het belangrijkste. Als er twee mensen zijn die iets soortgelijks willen patenteren dan heeft de tweede pech gehad.

    Stefan
  6. forum rang 6 am1993 14 januari 2006 17:15
    Biostefan,
    Dat betekent dus dat Crucell als enige een wereldwijd patent bezit?
    En dat als momenteel enige beschikbare tegenpool van de chinese hamstercel?
    Nou, ga daar als concurrent maar aan staan.
    Dat halen ze dus voorlopig niet in, lijkt mij.
    Geen wonder dat Crucell/DSM zo hoog van de toren blazen.
    Wéér een puntje erbij voor Crucell. EN DSM.
    Ben benieuwd wat er met de koers gebeurd als IB-ers écht doorkrijgen wat de potentie van Crucell is.
    AM1993
  7. [verwijderd] 14 januari 2006 17:21
    Stefan,

    Waar kan ik vinden dat het octrooi is toegekend? In de link die je geeft gaat het naar de orginele (duitse vertaling) versie en die is zoals flosz zegt, uit 1999. (Goed onthouden flosz!). De (eventuele) toekenning is overigens niet verrassend.

    Het orginele document van de huidige link is overigens een duitse vertaling van de eerste versie. Elke octrooiaanvraag moet in ieder land in de eigen taal plaatsvinden. Hoewel de verdergaande intergratie in de EU het mogelijk maakt voor de meeste landen dit in het Engels te doen.

    Voor gocrucellgo: Stefan heeft gelijk. In octrooien schrijf je de tekst meestal zo breed mogelijk op, zodat je niet voor elk eiwit dat hoeft te doen.
    Dan is het ook nog eens zo dat octrooien op nieuwwaarde worden toegekend. Als eiwit A geclaimed wordt met methode X, dan is het niet vernieuwend dat iemand anders claimed dat eiwit B ook met methode X gemaakt kan worden. Zo'n octrooi wordt niet toegekend (too obvious).

    Recombinant protein production in a human cell. The invention relates to the field of recombinant protein production, more in particular to the use of a human cell for the production of proteins. The invention further relates to thefield of monoclonal antibodies production, and more in particular to the use of a human cell for the production of monoclonal antibodies. The invention further relates to the field of production of viral proteins. The invention is particularly useful for the production of vaccines to aid in protection against viral pathogens for vertebrates, in particular mammalians and especially humans
    Methods and compositions are disclosed herein for the production of recombinant proteins. The invention is particularly useful for the production of proteins that require post-translational or peritranslational modifications such as glycosylation and proper folding.

    Je ziet in dit stuk dat ze praten over productie van eiwitten in het algemeen. De productie van vaccines met de methode is ook mogelijk.
    Lees je verder en dieper in de aanvraag, dan blijkt het mn tegaan om de productie van EPO en monoclonal antilichamen in PerC6.
  8. [verwijderd] 14 januari 2006 19:07
    quote:

    Biocon schreef:

    Stefan,

    Waar kan ik vinden dat het octrooi is toegekend? In de link die je geeft gaat het naar de orginele (duitse vertaling) versie en die is zoals flosz zegt, uit 1999. (Goed onthouden flosz!). De (eventuele) toekenning is overigens niet verrassend.

    Hmmm misschien zit ik er naast. Ik dacht (nam aan) dat het patent toegekend was zogauw het gepubliceerd werd als wo..... nummer.

    Hoe kun je normaal gesproken zien of een patent toegekend is? ....mijn kennis moet duidelijk nog een beetje bijgespijkerd worden :)

    Stefan
  9. [verwijderd] 14 januari 2006 21:03
    Dit hangt af of het patent gepubliceerd wordt of niet. Hiermee kan je gewenst e.e.a. langer "geheim" houden daar in het patent, indien toegekend, volledig inleesbaar moet zijn dus ook wat het patent inhoud om eventueel geen patent infrigement te krijgen of oppositie kunt voeren. De indiener van de "disclosure letter" doet dit op individuele basis of voor het bedrijf waarvoor hij of zij werkt. Na het indienen van de disclosure letter bij het octrooi buro heb je nog 1 jaar de tijd om additionele informatie/data aan de disclosure toe te voegen alvorens het een patent wordt. De indiener alsmede het bedrijf krijgt van het europese patent bureau een "toekening", Date of filing door.

    Afhankelijk van het land/continent/wereld wijde filing gelden er weer andere regels.

    Ik weet wanneer mijn patenten zijn goedgekeurd als ik een officieel bericht krijgt van de Europeese Patent Office of van het United States Patent bureau.

    Indien je geabonneerd bent op deze "patent" bladen krijg je de patenten die gefiled zijn te zien. RAPRA heeft bijv. zo'n service.

    Je kunt natuurlijk ook vroegtijdig de publiciteit zoeken. Puur afhankelijk welk "spel" gespeeld moet worden.

  10. [verwijderd] 14 januari 2006 21:47
    Nav de overname van Berna speelt al een langere tijd een bepaalde gedachte bij mij door het hoofd mbt een eventuele overname van Crucell of nu juist door de overname van Berna, juist niet meer (makkelijk)!

    Monopolie positie (door de eventuele overname partij) en mededingings commissie heb ik volgens mij nog niet gelezen in de achterliggende gedachten waarom Crucell Berna heeft over genomen.

    Zoekende naar een link hier naar toe stuitte ik op een "oud" m.i. actueel artikel, leuk materiaal :-D

    www.ci.nl/mca/pdf/2001/MCA_4_01.PDF

    Graag hoor ik hier ook andere meningen op.

    gr Hans, LT Crucell belegger, leest liever als hier op de voorgrond te treden. Mooi forum!!
  11. [verwijderd] 14 januari 2006 21:53
    quote:

    cazan schreef:

    Dit hangt af of het patent gepubliceerd wordt of niet. Hiermee kan je gewenst e.e.a. langer "geheim" houden daar in het patent, indien toegekend, volledig inleesbaar moet zijn dus ook wat het patent inhoud om eventueel geen patent infrigement te krijgen of oppositie kunt voeren. De indiener van de "disclosure letter" doet dit op individuele basis of voor het bedrijf waarvoor hij of zij werkt. Na het indienen van de disclosure letter bij het octrooi buro heb je nog 1 jaar de tijd om additionele informatie/data aan de disclosure toe te voegen alvorens het een patent wordt. De indiener alsmede het bedrijf krijgt van het europese patent bureau een "toekening",
    Dit is naar mijn ervaring niet geheel juist. Er is een prioriteitsdatum toegekend op het moment van filing. Dan heb je 18 maanden de tijd om zaken toetevoegen, voordat het openbaar wordt. (Je kunt een idee filen en 18 maanden gebruiken om dat te bewijzen). Na openbaring heb je niet automatisch het octrooi verkregen. Daar is een uitgebreid onderzoek naar nieuwwaarde en orginaliteit voor nodig. Dit kan soms 5-8 jaar duren. De bescherming is 20 jaar vanaf de filingsdate.

    Ik ben hete helemaal eens met dat wanneer het octrooibureau een brief zendt van toekenning, dat het dan officieel is. Er zijn inderdaad betaalsites waarop je kunt vinden welke octrooien zijn toegekend.
  12. [verwijderd] 14 januari 2006 22:13
    quote:

    Biocon schreef:

    [quote=cazan]
    Dit hangt af of het patent gepubliceerd wordt of niet. Hiermee kan je gewenst e.e.a. langer "geheim" houden daar in het patent, indien toegekend, volledig inleesbaar moet zijn dus ook wat het patent inhoud om eventueel geen patent infrigement te krijgen of oppositie kunt voeren. De indiener van de "disclosure letter" doet dit op individuele basis of voor het bedrijf waarvoor hij of zij werkt. Na het indienen van de disclosure letter bij het octrooi buro heb je nog 1 jaar de tijd om additionele informatie/data aan de disclosure toe te voegen alvorens het een patent wordt. De indiener alsmede het bedrijf krijgt van het europese patent bureau een "toekening", [/quote]

    Dit is naar mijn ervaring niet geheel juist. Er is een prioriteitsdatum toegekend op het moment van filing. Dan heb je 18 maanden de tijd om zaken toetevoegen, voordat het openbaar wordt. (Je kunt een idee filen en 18 maanden gebruiken om dat te bewijzen). Na openbaring heb je niet automatisch het octrooi verkregen. Daar is een uitgebreid onderzoek naar nieuwwaarde en orginaliteit voor nodig. Dit kan soms 5-8 jaar duren. De bescherming is 20 jaar vanaf de filingsdate.

    Ik ben hete helemaal eens met dat wanneer het octrooibureau een brief zendt van toekenning, dat het dan officieel is. Er zijn inderdaad betaalsites waarop je kunt vinden welke octrooien zijn toegekend.
    Biocon, ik spreek vanuit de Chemie, mogelijk dat daar andere regels gelden? Ben ik ook niet zeker van maar kan indien gewenst Maandag eens bij onze patent deskundige dit vrij eenvoudig checken. Ik zeg niet dat het patent na de 1 jaar in mijn geval en 18 maanden volgens jouw input het patent automatisch gefiled wordt. Dit is correct. Dan wordt mijn werk bekeken (patent searches alvorens indiening van mijn disclosure letter, ivm uniekheid van het idee/uitvinding)Voor de rest zijn we inderdaad in overeenstemming.

    gr Hans
  13. [verwijderd] 14 januari 2006 22:20
    quote:

    cazan schreef:

    Nav de overname van Berna speelt al een langere tijd een bepaalde gedachte bij mij door het hoofd mbt een eventuele overname van Crucell of nu juist door de overname van Berna, juist niet meer (makkelijk)!

    Monopolie positie (door de eventuele overname partij) en mededingings commissie heb ik volgens mij nog niet gelezen in de achterliggende gedachten waarom Crucell Berna heeft over genomen.

    Zoekende naar een link hier naar toe stuitte ik op een "oud" m.i. actueel artikel, leuk materiaal :-D

    www.ci.nl/mca/pdf/2001/MCA_4_01.PDF

    Graag hoor ik hier ook andere meningen op.

    gr Hans, LT Crucell belegger, leest liever als hier op de voorgrond te treden. Mooi forum!!
    Ik vind dit wel een leuke quote
    "Ik heb mij dan ook heilig voorgenomen nooit meer voor een groot bedrijf te gaan werken."

    Euh samen met Berna 1000 medewerkers. Volgens mij is dat toch redelijk groot.

    Stefan
58 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 867,68 -0,73%
EUR/USD 1,0709 +0,11%
FTSE 100 8.046,13 +0,07%
Germany40^ 17.846,90 -1,34%
Gold spot 2.323,34 +0,31%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,20%
Flow T...
+2,92%
RENEWI
+2,27%
B&S Gr...
+2,22%
Fugro
+1,92%

Dalers

ADYEN NV
-17,16%
VIVORY...
-7,26%
Alfen ...
-6,34%
WDP
-5,56%
BAM
-3,53%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links