Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ALUMEXX N.V. AEX:ALX.NL, NL0012194724

  • 1,400 19 apr 2024 17:21
  • +0,030 (+2,19%) Dagrange 1,370 - 1,400
  • 2.080 Gem. (3M) 14,1K

Valse start (Artikel VEB)

121 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 januari 2006 13:04
    Rotterdam, 19 december 2005 – Zonder George Tóth zou Real Time Company waarschijnlijk failliet zijn, maar het is nog maar de vraag of beleggers nu beter af zijn. In het halfjaar dat Tóth aan de touwtjes trekt blijkt vooralsnog niets van de vele goede voornemens.

    Met een beurswaarde van 85 miljoen euro in het verschiet voor een vrijwel lege beursvennootschap lijkt Tóth het kunstje dat hij met De Vries Robbé Groep (DRVG) uithaalde, nog eens dunnetjes over te doen met RT Company. Bij DVRG wist Tóth dankzij de conversie van een lening de meerderheid van de aandelen te krijgen voor slechts 0,10 euro per aandeel, terwijl de koers van DVRG nog op circa 1,50 euro stond. De verwatering met meer dan 6.800 procent had echter niet tot gevolg dat de beurskoers zich aanpaste zoals in een normale effectenmarkt verwacht mag worden. Hierdoor beweegt de koers van DVRG zich op een zodanig kunstmatig hoog niveau dat de verhouding tussen de ingebrachte activa en de beurskeurs volledig zoek is. Bij RT Company dreigt hetzelfde te gebeuren: Tóth wil 1,5 miljard aandelen uitgeven tegen een koers (1 eurocent) ver onder de beurskoers.

    Begin september 2005 stond RT Company gewaardeerd (na conversie) voor 172 miljoen euro, terwijl het eigen vermogen slechts 15 miljoen zou bedragen. Toch lijkt de DVRG-truc dit keer moeilijker te lukken. Inmiddels is de beurswaarde van toen gehalveerd en grijpt Euronext de conversie aan om een omgekeerde splitsing te eisen. Doordat RT Company graag weer in de officiële notering wil terugkomen dient zij een ‘reverse spit’ door te voeren "ter bevordering van een normale en regelmatige markt in de aandelen van de vennootschap". In de buitengewone aandeelhoudersvergadering van 19 december werd voorgesteld elke vijftig aandelen samen te voegen tot een nieuw aandeel. Daarnaast moet de AFM nog altijd het inmiddels drie maanden vertraagde prospectus goedkeuren, waardoor de geplande conversie nog op zich laat wachten.

    Sinds de komst van Tóth is er nog maar bitter weinig gebeurd aan de inventarisatie van de participaties die nog afkomstig zijn uit de oude Newconomy-stal. Tijdens de aandeelhoudersvergadering kon Tóth geen zinnig woord zeggen over de stand van zaken bij de vele kleinere internetbedrijfjes waarin een belang gehouden wordt variërend van 0,7 tot 40,3 procent.

    Het belangrijkste wat Tóth tot nu toe met RT Company heeft gedaan is het kopen van een 5%-belang in ‘zijn’ DVRG voor 4,7 miljoen euro. RT Company had er niet bij verteld van wie het belang was gekocht, maar tijdens de vergadering bleek dat de aandelen van Tóths persoonlijke BV – Holland Management Holding – afkomstig waren. De mogelijke belangenverstrengeling ligt er zo dubbeldik bovenop – Tóth is namelijk ook grootaandeelhouder en bestuursvoorzitter van DVRG – dat verwacht mag worden dat in elk geval de commissaris hierop toezicht houdt.

    De vraag van de VEB waarom RT Company een 5,01%-belang in DVRG heeft genomen bleek voor president-commissaris Guus Budel te lastig. Zijn enige verklaring was dat RT Company wel meer participaties had. Hij bleek totaal geen eigen oordeel te hebben over de investering ter grootte van liefst 72 procent van het balanstotaal van RT Company. Ook had hij geen enkele mening of de prijs van 88 eurocent wel een juiste afspiegeling was van de waarde van het aandeel DVRG, laat staan dat hij de hulp van een onafhankelijke expert had ingeroepen. Afgezien van het feit dat RT Company voor de transactie op basis van de wet goedkeuring had moeten vragen aan de aandeelhoudersvergadering, is het verbijsterend dat een commissaris zo blindelings achter de bestuursvoorzitter aan loopt.

    De toekomst zou verbetering kunnen bieden. Op de agenda stond namelijk ook de benoeming van een nieuwe commissaris. Erik Honée heeft volgens het bijgeleverde cv ervaring als jurist en heeft kennis van overnames. Er stond echter niet bij dat hij lid is van de twee duistere stichtingen achter Tóth, de Vrienden van DVRG en de Vrienden van RT Company. Deze twee clubjes kunnen net als Tóth profiteren van de conversie tegen een koers ver beneden de beurskoers. Bovendien bleek Honée compliance officer bij DVRG en lid van de Stichting Prioriteit DVRG te zijn geweest. Ondanks alle ongetwijfeld goede bedoelingen van Honée kan toch niet gezegd worden dat hij de geschikte persoon is om Tóth te controleren.

    Dan was er ook nog mystiek rond een vastgoeddeal. Op 1 augustus meldde RT Company dat zij een landgoed had gekocht voor 9,5 miljoen euro en dat reeds een aanbetaling was gedaan van 10 procent. Op de aandeelhoudersvergadering bleek opeens dat de hele deal twee weken daarvoor was teruggedraaid. Tóth zegt nog steeds vastgoed te willen kopen en beloofde op verzoek van de VEB de taxatierapporten op internet te zetten. Verder bleek RT Company ook het 5,01%-belang in Tie Holding opeens weer terugverkocht te hebben aan de persoonlijke BV van Tóth.

    Bovendien lijkt de intentieovereenkomst voor de overname van een Nederlandse uitgeverij ook niet meer zo concreet als RT Company eerst deed geloven. Tijdens de aandeelhoudersvergadering verklaarde Tóth opeens dat nu circa dertig partijen geïnteresseerd zijn in een overname van RT Company of een ‘reverse takeover’. Of de aandeelhouders die op koersen van 4 eurocent of hoger zijn ingestapt hiervan ook profiteren valt te betwijfelen. Voor die beleggers resteert de hoop dat RT Company, anders dan in de laatste maanden, eens positief verrast.

    Gerben Hettinga

    www.veb.net/beleggen/ava.php?avaid=29...
  2. [verwijderd] 11 januari 2006 19:22
    hebBert - 11 jan 06, 17:04 | Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 1

    Voor mij was het nieuw en het klopt ook nog eens. We worden gepiepeld door Toth. Zie je dat dan niet?
    gr.
    Bert

    akshay schreef:

    Wat is dit nou weer? Een oud bericht wederom posten?

    De kaarten zijn simpel, of je blijft zitten of je stapt uit!
    ================================

    Kijk, als je het oude nieuws van 18 dec.2005
    oud vindt denk ik toch dat de meesten niet erg snugger/wakker zijn.
    Tegen beter weten in er toch ingestonken, aandeeltjes RTC kopen en dan hopen op de zilvervloot van piet hein!!
    Het 1 euro feestje weten jullie het nog!!!!
    Toth is een manipulator, circa 2 jaar terug werd ik er al door andere forumleden voor hem gewaarschuwd, heel veel mensen zijn door dit varken besodemieterd en hij blijft het doen.
    legaal welliswaar, een vak heeft deze klojo niet geleerd, maar in oplichten is hij sluwer dan meenigeen.

  3. [verwijderd] 11 januari 2006 19:43
    Het blijft ongelooflijk hoe de rtc believers de ogen blijven sluiten voor de realiteit.
    Meneer Toth is een oplichter die zijn eigen zakken vult ten koste van jullie. Hij heeft tot nu toe van al zijn beloftes er niet 1 waargemaakt en jullie blijevvn maar wachten op het geweldige nieuws dat jullie miljonairs gaat maken.
    Geloof mij,het komt niet.
  4. [verwijderd] 11 januari 2006 21:02
    Alex-prf8s - 11 jan 06, 19:42 | Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 0

    Het blijft ongelooflijk hoe de rtc believers de ogen blijven sluiten voor de realiteit.
    Meneer Toth is een oplichter die zijn eigen zakken vult ten koste van jullie. Hij heeft tot nu toe van al zijn beloftes er niet 1 waargemaakt en jullie blijevvn maar wachten op het geweldige nieuws dat jullie miljonairs gaat maken.
    Geloof mij,het komt niet.
    ======================================

    Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze ook gehad heb in mijn portefeulle, maar iedere keer bij een relatief goed persbericht gebeurde er....Niets!!
    Dus kun je gaan nadenken over wat voor een toekomst je gaar beleven met je RTC-tjes en de gay-parade(vriendjes)van Toth.

    Ik besloot ze op 0.09 te verkopen, en dit lukte, hierna heb ik het gelukkig niet meer gedurft om weer stukjes aan te kopen.
    Ik voorspel weinig Toth niets goeds na de split, wat het artikel al laat zien, het is een grote hoop stront!!

    En de vriendjes hebben er een heleboel verkocht op 0.10, en ze wisten het, want als een vraag gericht gesteld wordt staan ze met een bek vol tanden, ze kunnen simpel niets onderbouwen

    het V.O.C. schip is zinkende voor onze eigen kust.
121 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links