Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

(11) nieuwe vragen aan de heer Nijenhuis CEO

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
69 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Woman in Chains32
45
Naar aanleiding van het vorige interview en de vragen die nog bij mij leefden, heb ik deze avond (22e) Dhr. Philip Nijenhuis gebeld. Ook met dank aan Linkmiggel en andere die nog vragen hadden. Hieronder staan de gestelde vragen:

1. Hoe zit het met de vacatures? Op de site staan namelijk al heel lang dezelfde functies omschreven. Is het moeilijk om mensen te vinden voor de enigineering- en testactiviteiten van Rood.

- Antwoord: het is inderdaad moeilijk om ervaren mensen te zoeken voor Rood Technology. Er zijn weinig ervaren mensen en daar richten wij ons op. Ook op het gebeid van Failure analyse is het aanbod beperkt (Deze dienst biedt Rood). Bij Infineon in Zuid-Duitsland zijn pas geleden een hoop mensen ontslagen. We zijn bezig om in kaart te brengen wie we van de geselecteerden kunnen gebruiken.

2. Gaat ESPEC zijn machines ook in Dresden/China gratis stallen en hoe verloopt de samenwerking. Denk ook aan de beurs in Munchen (Productronica)! Hoe gaan de onderhandelingen met de leveranciers van testapparatuur voor Dresden. Aan welke financiering wordt gedacht.

- Antwoord: de machines van ESPEC worden niet geplaatst op de locatie in Dresden en ook niet in de toekomstige vestiging van China. Voor 1 vestiging is het voldoende. Het demonstratiemodel is geplaatst in Nordlingen.

- De samenwerking verloopt uitstekend. Er zijn projecten opgestart en bepaalde compounds (loodvrije) kunnen tegen het licht worden gehouden dankzij de samenwerking. Ook levert ESPEC nog andere apparatuur dan het demonstratiemodel. Misschien dat Rood daar binnenkort ook met ESPEC over gaat praten.

- De Productronica beurs in Munchen was een drukke bedoening. Dit komt door de omgeving (ligt vlakbij Nordlingen) en omdat Rood van nature wel een hoop aanwas heeft bij die beurs (Rood is het grootste onafhankelijke testhouse van Europa).

- De onderhandelingen zijn volop gaande. De apparatuur wordt voor een deel ook gesubsidieerd. Zelfs vandaag is er nog over gesproken (De algemeen manager van Dresden heeft deze maand zijn intrede gedaan). Een bedrijf begeleid Rood met de aankoop van apparatuur en waar subsidies voor te krijgen zijn. De aankoop is misschien niet het goede woord. Het is meer een constructie van financial lease. Dit houdt ongeveer in dat de onderhoudskosten voor Rood zijn en dat na verloop van tijd de machines worden aangehouden en voor een restbedrag worden gekocht (maar of die constructie voor de volle 100% bij Rood wordt toegepast weet ik niet zeker. Zo ver was ik er niet op doorgegaan). De omzet die Rood in Dresden binnenhaalt, wordt voorlopig afgehandeld in Nordlingen zoals eerder gemeld.

- Bij de vestiging in Dresden moet ook een ‘Cleaning Room’ komen. Deze cleaning room zorgt ervoor dat Wafers (een grote ronde schijf met allemaal semiconductors – blote chips die niet zijn bewerkt en niet beschadigd mogen worden door de omgeving) kunnen worden getest. Zonder de cleaning room zouden ze beschadigd raken. Deze wafers zijn te gebruiken voor/als mixed-signal devices en erg belangrijk voor de business van Rood. De wafers zijn veel moeilijker te behandelen dan de verpakte semicondurs (packaged parts).

3. Gaat Rood in 2006 weer een conversie op de markt brengen voor aanvullende investeringen in apparatuur en gebouwen, of kan Rood zijn kortlopende/langlopende kredieten nog uitbreiden. De 750.000 die Rood sinds 15 april kreeg, is waarschijnlijk niet voldoende om nu al grote investeringen te doen.

- Antwoord: door de conversie zit het voor de korte termijn wel snor (ongeveer half jaar-1 jaar?). De banken zijn bereid om meer geld te verstrekken aan Rood door de conversie. Rood heeft door de conversie zijn E.V versterkt en dat sterkt de banken om meer geld uit te lenen. Rood zal echter liever E.V aantrekken of investeren met liq. middelen dan kortlopende/langlopende schulden uit te gaan breiden. Die vergen namelijk (meer) interest.

4. Is het zo dat Rood bij de activiteit Production Support Services eventueel een samenwerkingsverband wordt aangegaan als er om die diensten wordt gevraagd. Hoe is de situatie met China.

- Antwoord: PSS wordt niet zomaar opgestart in China. Eerst moet Test & Related Services goed van de grond komen. Ook PSS moet waarschijnlijk in volledig eigen beheer blijven. Voor wat betreft productie mag Rood wel samenwerkingsverbanden afsluiten. Dus de producent produceert halfgeleiders en Rood test ze. Dan moet en wil Rood natuurlijk ook wel samenwerken. 1 order is zoals bekend opgestart. Daarnaast blijven ze in gesprek met partijen. Pas geleden nog met de sales manager heeft Philip gesproken met ze. De situatie vind ik (Perry) zelf ook moeilijk uit te leggen. Maar ik weet zeker dat Nijenhuis er alles aan doet om de vestiging gereed te krijgen. De klanten moeten wel grote aantallen onder brengen bij de vestiging anders heeft het geen zin. En het moet gaan om complexe chips. Het komt goed, de eerste order is binnen. Zolang ze de chips in Duitsland kunnen testen is het geen probleem.

5. Is de latente belasting vordering opgenomen om het E.V te laten toenemen? Zodoende stijgt de solvabiliteit en vragen de banken om een lager interestpercentage!

- Antwoord: het is een verplichting door de nieuwe IFRS boekhoudregels en pakt ook nog eens positief uit.

6. Is de volledige bezettingsgraad (24 uur per dag gebruik van machines en apparatuur) van Nordlingen al bereikt of valt het werk wat in Dresden wordt binnengehaald nog wel een tijdje te plaatsen in Nordlingen. Komt u man tekort (omzetverlies?) of is daar geen sprake van.

- Antwoord: De bezettingsgraad is hoog en blijft groeien. Voor wat betreft de omzet- en winstverwachting was hij dan ook best wel concreet, die gaan gehaald worden. Hij weet het niet 100% zeker maar heeft er alle vertrouwen in en dat zegt mij genoeg. Eind november/begin december volgt update over China. Dit is hij nog steeds van plan.

7. Waarom worden de jaarcijfers pas in maart bekend gemaakt (gebeurt bij heel veel bedrijven) als de financiele administratie alles bijhoud en de RA alleen de controles hoeft uit te voeren? Komt dit door de drukte bij het accountantsbureau Mazars of heeft dit een andere reden.

- Antwoord: de planning van de accountant heeft daarmee van doen. Rood is een klein bedrijf (qua omzet vergeleken met veel B.V’s en N.V’s) en daarom komt Rood niet als eerste aan bod. Philip had dit liever ook anders gezien maar het is niet anders.

8. Wordt er bij Rood aan gedacht om kwartaalcijfers te gaan publiceren? Fondsen zoals, Pharming, Magnus, BESI, De Vries Robbe Groep, Prolion en TIE Holding doen dit ook al. Of kost dit te veel tijd en geld. Het vergroot namelijk wel de publiciteit van het fonds en dat is soms hard nodig. Wat is de reden om dit nu niet te doen en kan dit heroverwogen worden?

- Antwoord: er is weleens over gesproken maar het is nu niet van toepassing. Hij gaat wel proberen om Rood meer in de media te brengen. Dus meer updates en publicaties (erg goede zaak wat mij betreft).

9. Komt er na de update eind november nog een update (midden december) over de omzetgroei van het tweede halfjaar t.o.v het eerste haljaar of gebeurt dit in 1? En waarom komt het PB pas eind van deze maand en niet nu.

- Antwoord: misschien komt er nog een update over de cijfers begin januari. Waarom het Pb eind deze maand komt, heb ik niet nadrukkelijk gevraagd. Misschien omdat er dan nog meer te melden valt over de situatie binnen China (daar hoop ik op!!).
Woman in Chains32
6
10. De equipement divisie staat nog op de site. Moet dit niet weggehaald worden, aangezien Rood is gestopt met de machinebouwactiviteiten?

- Antwoord: ja, dat moet weg worden gehaald. De site moet nodig op de schop. Ook de vacatures bestaan misschien niet allemaal meer.

11. Wat vind u van de huidige koers? Hoe hoog moet Rood gewaardeerd zijn (met dank aan Linkmiggel)?

- Antwoord: over de huidige koers wil ik dit zeggen: de waardering van de onlangs afgesloten conversie (met conversiekoers 0,84) vind ik bij Rood passen. Het was onze inzet bij de onderhandelingen met investeerders via ICN. Zij gingen daarmee akkoord en zien het bedrijf dus ook de komende jaren sterk groeien (min. 20% per jaar na 2005). Zodoende kan de huidige omzet verdubbelen.

Dit waren mijn vragen aan de heer Philip Nijenhuis afgelopen 22 november. Als er mij nog andere dingen te binnen schieten, laat ik het jullie weten. Als er vragen zijn of opmerkingen laat het ook weten. Ook toekomstige vragen zijn welkom!!
[verwijderd]
0
Hartelijk dank voor deze informatieve update Danicor. Goed ook dat Nijenhuis gevoel heeft voor publiciteit. Dat is bij veel andere kleine fondsen wel anders. En nu maar hopen dat die update positieve verrassingen in petto heeft.
Ronson
0
Wederom klasse Danicor, aanbevolen!!!

Ze zijn dus druk in de weer met Espec ('er is vandaag weer gesproken'). Goed werk. Mogelijk mensen van Infineon erbij, gaat lekker ;~D
Ronson
0
en uh ...... "11. Wat vind u van de huidige koers? Hoe hoog moet Rood gewaardeerd zijn (met dank aan Linkmiggel)?

- Antwoord: over de huidige koers wil ik dit zeggen: de waardering van de onlangs afgesloten conversie (met conversiekoers 0,84) vind ik bij Rood passen."


Vind ik ook ;~D
Nel
0
kunnen alleen omhoog als we uit de wachtkamer mogen
en de verwachte omzet uit china en dresden zal nihil wezen zoals aangeven in de halfjaar cijfers.
hoofd vestiging gaat als een speer zo telezen en de outlook blijft zoals aangegeven.
met een pb van dit nieuws kunnen we nieuwe inpulsen verwachten van het aandeel.
Ronson
0
quote:

papaa schreef:


kunnen alleen omhoog als we uit de wachtkamer mogen
en de verwachte omzet uit china en dresden zal nihil wezen zoals aangeven in de halfjaar cijfers.
hoofd vestiging gaat als een speer zo telezen en de outlook blijft zoals aangegeven.
met een pb van dit nieuws kunnen we nieuwe inpulsen verwachten van het aandeel.

China/Dresden is niet nihil, maar zal 5-10% bijdragen aan de omzet en winst. Er wordt in de halfjaarcijfers niet aangegeven dat het nihil zal zijn.
Nel
0
herstel dacht dat er in dit pb nihil stond,maar komt wel overeen.

AMSTERDAM (ANP-AFX) - Chiptester Rood Technology wil binnen afzienbare tijd twee keer zo groot worden. De groei moet komen uit Shanghai en Dresden. "Uiterlijk in het derde kwartaal wil ik daar vestigingen openen", aldus Philip Nijenhuis, chief executive officer, in een interview met ANP-Reuters.

Momenteel is Rood voor een locatie in Shanghai in gesprek met meerdere multinationals, zowel Europese als Amerikaanse. Voor Dresden lopen serieuze onderhandelingen met 1 partij.

Nijenhuis wil klein beginnen om de risico''s te minimaliseren. Aanvankelijk zijn waarschijnlijk zo''n vijf tot vijftien medewerkers in elk van die vestigingen werkzaam. "Als na drie maanden blijkt dat het goed loopt, kun je gaan denken aan uitbreiding", zegt hij. "Dit jaar zal de omzet daar nog weinig zijn. Maar volgend jaar moeten die landen een significante bijdrage gaan leveren aan het totale volume."

Nijenhuis durft nog niet te zeggen hoe groot de activiteiten in China zullen worden. Maar omzetgroeicijfers van 25-50 pct zijn daar niet ongewoon. "We willen minstens gelijke tred houden met de marktgroei." Zijn doel is om Rood "significant" te laten groeien.als vanaf 2006 men 25-50 omzetgroeicijfers kan waar maken zal idd de koers toch eens boven die 84 cent moeten uitkomen


succes en sorry fout melding
Ronson
0
quote:

papaa schreef:


herstel dacht dat er in dit pb nihil stond,maar komt wel overeen.

AMSTERDAM (ANP-AFX) - Chiptester Rood Technology wil binnen afzienbare tijd twee keer zo groot worden. De groei moet komen uit Shanghai en Dresden. "Uiterlijk in het derde kwartaal wil ik daar vestigingen openen", aldus Philip Nijenhuis, chief executive officer, in een interview met ANP-Reuters.

Momenteel is Rood voor een locatie in Shanghai in gesprek met meerdere multinationals, zowel Europese als Amerikaanse. Voor Dresden lopen serieuze onderhandelingen met 1 partij.

Nijenhuis wil klein beginnen om de risico''s te minimaliseren. Aanvankelijk zijn waarschijnlijk zo''n vijf tot vijftien medewerkers in elk van die vestigingen werkzaam. "Als na drie maanden blijkt dat het goed loopt, kun je gaan denken aan uitbreiding", zegt hij. "Dit jaar zal de omzet daar nog weinig zijn. Maar volgend jaar moeten die landen een significante bijdrage gaan leveren aan het totale volume."

Nijenhuis durft nog niet te zeggen hoe groot de activiteiten in China zullen worden. Maar omzetgroeicijfers van 25-50 pct zijn daar niet ongewoon. "We willen minstens gelijke tred houden met de marktgroei." Zijn doel is om Rood "significant" te laten groeien.als vanaf 2006 men 25-50 omzetgroeicijfers kan waar maken zal idd de koers toch eens boven die 84 cent moeten uitkomen


succes en sorry fout melding


"herstel dacht dat er in dit pb nihil stond,maar komt wel overeen."

En komt dus ook niet overeen met nihil. Het feit dat men nog geen vestiging heeft wil niet zeggen dat er geen business gegenereerd wordt in de betreffende locaties. China in ieder geval één klant en het werk vanuit Dresden wordt in Nördlingen uitgevoerd. Misschien een verschil van interpretatie, maar ik vind niet nihil en ook niet overeen komen. Ik verwacht dat dit gewoon als zijnde 5/10% in de boeken komt. Bottom line maakt het allemaal niets uit waar de centen vandaan komen en geboekt worden, als de cijfertjes onderaan de streep maar goed zijn.
nikkesnada
0
Toppie , Danicor

Vooral het antwoord op 11 is opmerkelijk !

Voor als je hem weer een keer aan het lijntje hebt , vraag dan eens of hij een IEX meelezer is.

Hans
Ronson
0
quote:

nikkesnada schreef:


Toppie , Danicor

Vooral het antwoord op 11 is opmerkelijk !

Voor als je hem weer een keer aan het lijntje hebt , vraag dan eens of hij een IEX meelezer is.

Hans


Ja, hij kent het forum.
ik ben Diede
0
erg mooi!
mijne enige 'angst' was dat hij bijvoorbeeld tijdens de update de verwachtingen zou afzwakken.
Maar ook bij deze antwoorden bevestigt hij dat ze op de goede weg zijn. En niks lijkt te wijzen op moeizame ontwikkelingen.

Het is gewoon wachten op de update die binnenkort gaan komen en dan moet er wel een positieve reactie komen.

Ik slaap nog steeds erg rustig met Rood in protefuille. (ook al is het nu 5.39 ;) )
[verwijderd]
0
Informatieve draadjes als dit zou op menig ander forum ook niet misstaan. Klasse.
Opstapelen
0
Perry bedankt en aanbevolen,
ik ben na deze antwoorden toch erg benieuwd waar de pb over kan gaan.
Erik
Ronson
0
Tja, wat kunnen we daar nog aan toevoegen ;~D
Beter compliment kan je niet krijgen Perry.

----------------------------------------------------

"Top-post: meest aanbevolen berichten

Fundamenten om niet in te stappen.
(Sopheon) Dachthetwelhe-21 nov, 20:01 (Score: 29)
BlablablablablaBlablablablablaBlablablablabla-accoladeinmiddelsweerachterhaald-BlablablablablaBla bl...

(11) nieuwe vragen aan de heer Nijenhuis CEO
(Rood Testhouse) danicor-23 nov, 19:50 (Score: 26)
Naar aanleiding van het vorige interview en de vragen die nog bij mij leefden, heb ik deze avond (22...

Dochter Janus Kiep vermist
(Koffiekamer) !@#$!@!-24 nov, 10:33 (Score: 23)"
69 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

RoodMicrotec Meer »

Koers 0,180   Verschil +0,00 (+2,27%)
Laag 0,179   Volume 71.888
Hoog 0,186   Gem. Volume 184.250
30 mrt 2020 16:24
label premium

RoodMicrotec verlaagt outlook

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare