Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Onrust in Frankrijk . komt het ook hier ?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
75 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
We hebben natuurlijk allemaal de TV beelden gezien.
Maar, waait dit ''gewoon'' over ?
Of gaat het van Frankrijk, naar Spanje, België en ook naar Nederland ??

Laatste nieuws, Reuters:

EPINAY-SUR-SEINE, France -- Violence erupted again in poor suburbs of Paris where youths torched buildings and dozens of cars and sporadic unrest spread in the early hours of Saturday to at least three other French cities.

In a potentially worrying development for Prime Minister Dominique de Villepin's beleaguered government, police said more cars were set alight outside the greater Paris area than in the capital's suburbs, the epicenter of riots for more than a week.

Out of a total of 152 vehicles reported burnt nationally, less than half were in the greater Paris region, with about a dozen or more cars set alight in each of Strasbourg, in east of France, Rennes in the west, and Toulouse in southwestern France.

"The general impression is that the situation in the greater Paris area is the same as last night but there are some scattered incidents elsewhere," a police official told Reuters.

mvg,

Hans.
Willempie3
6
[Modbreak Thijs (forum@iex.nl): Dit bericht is verwijderd. Discriminatie is niet toegestaan.]
[verwijderd]
0
zaterdag 5 november 2005 uur.
Negende nacht van rellen in Frankrijk
ANP


In Parijse voorsteden waar veel allochtonen van Afrikaanse afkomst wonen, is het voor de negende achtereenvolgende nacht onrustig. Ondanks de aanwezigheid van een omvangrijke politiemacht, kwam het vrijdagavond onder meer tot ongeregeldheden in de buitenwijken ten noorden van de Franse hoofdstad.


De politie verrichtte 170 arrestaties. Enkele agenten raakten lichtgewond tijdens gewelddadige confrontaties met opstandige jongeren. In de meeste gevallen zoeken de relschoppers echter niet de confrontatie met de politie of mobiele eenheid. De politie zette voor het eerst een helikopter in die met een videocamera is uitgerust.

Zeker 750 voertuigen gingen in vlammen op. Verder brak er brand uit in onder meer een supermarkt, twee textielzaken en een autoshowroom. In Pierrefitte moesten twee flats met circa honderd bewoners worden ontruimd nadat in de garage brand was uitgebroken. In een synagoge werd een brandbom naar binnen gegooid, maar die veroorzaakte geen schade.

De politie heeft alleen al in het departement Seine-Saint-Denis zo'n 1400 man ingezet. Hier zijn 700 brandweerlieden actief. Bijna de helft van de buslijnen naar deze regio zijn stilgelegd en de treindienst naar het vliegveld Charles de Gaulle is ernstig verstoord. Conducteurs stopten met werken uit protest tegen aanvallen op hun treinen en passagiers.

Naast Seine-Saint-Denis was het in zeker vier andere departementen rond Parijs onrustig. In Suresnes in het zuidwesten van Parijs staken jongeren op een parkeerplaats een vijftal auto's in brand. Maar ook in andere delen van het land kwam het tot uitbarstingen zoals in Lille in het noorden, Rennes en Nantes in het westen en Toulouse en Nice in het zuiden.

De omstreden en zeer ambitieuze minister van Binnenlandse Zaken Nicolas Sarkozy bezocht vrijdagavond een politiepost en verzekerde de agenten dat de regering hun steunt. ‘De sleutel tot de oplossing ligt in arrestaties’, zei hij. Er is meer kennis nodig om hun organisatie te doorzien want de rellen worden georganiseerd, aldus de minister.

De communistische partij heeft inmiddels om zijn aftreden gevraagd omdat Sarkozy met zijn retoriek de rellen zou aanwakkeren. De socialistische PS, de grootste oppositiepartij, is hierop tegen omdat de relschoppers dan zouden worden beloond. De premier wil voor het eind van de maand met een actieplan voor verloederde buitenwijken presenteren.

Eerder op de avond had minister-president Dominique de Villepin in zijn kantoor een ontmoeting met een groep van zestien jonge volwassenen uit de Parijse randstedelijke gebieden. De conservatieve premier sprak met ze over de problemen in de buitenwijken en over mogelijke oplossingen, aldus een woordvoerder van De Villepin na afloop.

Groepen jongeren gaan al sinds vorige week donderdag tekeer in de ‘banlieues’. Op die dag werden in Clichy-sous-Bois twee jongens in een transformatorhuisje geëlektrocuteerd. Zij waren op de vlucht voor de politie. De autoriteiten ontkennen dit. De buitenwijken zijn ernstig verloederd en veel van de inwoners zijn werkloos en klagen over discriminatie en racisme.

Het zijn de ergste rellen in Frankrijk in tien jaar. In totaal zijn al meer dan 1500 auto's vernield en honderden mensen opgepakt. De schade bedraagt vele miljoenen euro's. Alleen al in Aulnay-sous-Bois is al 15.000 viekante meter bedrijfsruimte in vlammen opgegaan. Hierdoor zitten nu in deze verloederde wijk ongeveer 160 mensen zonder werk.


[verwijderd]
0
quote:

bobootje schreef:


wat een domme conclusie trek jij uit het geheel willempie


Maar hij heeft wel gelijk maar bij sommige komt dit besef pas als het te laat is.
pi333
0
quote:

bobootje schreef:


wat een domme conclusie trek jij uit het geheel willempie

Dankzij dromers over een sprookjes achtige wereld komen wij in de problemen.
Willempie3
0
Tot nu toe worden de problemen met de Islam elk jaar groter. Ik zie deze trend de komende jaren echt niet veranderen.

W3
stier
0
Bij de massa komt altijd het besef als het te laat is.
Daarom veracht ik politici die alleen maar populaire maatregelen nemen om het volk te paaien.
Ik ga er nu maar niet verder op in maar wil nog wel kwijt dat Zwitserland van de problemen die wij met onze multiculturele samenleving hebben en die alleen maar zullen verergeren verschoond zal blijven.

groeten stier
[verwijderd]
0
'Samir A. plande aanslag op El Al-vliegtuig'

Uitgegeven: 4 november 2005 22:36
Laatst gewijzigd: 5 november 2005 08:16

HILVERSUM - Een netwerk rond terreurverdachte Samir A. , bestaande uit vijf tot tien personen, was van plan om "een aanslag te plegen op politici in de ochtend waarna andere personen uit het netwerk met geweld zich toegang zouden verschaffen tot een overheidsgebouw om ondermeer explosieven tot ontploffing te brengen. De betrokkenen zijn bereid om een zelfmoordaanslag uit te voeren en zich daarbij op te offeren".

Deze informatie is afkomstig uit een ambtsbericht van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) van 7 oktober waarover het televisieprogramma Nova beschikt. Nova citeerde vrijdag ook uit de videoboodschap van de 19-jarige Samir A., waarop hij afscheid neemt van familie en vrienden.


Bomaanslag

De politie hield A. samen met zes andere terreurverdachten op 14 oktober aan. Twee van hen zijn inmiddels op vrije voeten. Justitie verdenkt Samir A. van voorbereiding van moord op politici en voorbereiding van een bomaanslag op een overheidsgebouw, het gebouw van de AIVD.

Wapens

Volgens de dienst was Samir op zoek naar "tien kalasjnikovs, twee pistolen met dempers en tien gordels met explosieven, die werken op batterijen". Een aantal leden van het netwerk zou al beschikken over (handvuur)wapens. Het netwerk was volgens de AIVD van plan om een aanslag te plegen voor de behandeling van het hoger beroep tegen Samir A. in een oude terreurzaak, die op 31 oktober is begonnen.

Een dag voor de aanhouding van de terreurverdachten schrijft de AIVD in een ambtsbericht dat de dienst uit vertrouwelijke bronnen heeft vernomen dat het netwerk mogelijk beschikt over handgranaten en automatische wapens. Ook maakt de AIVD op 13 oktober melding van een video-opname van een testament van Samir A.

Betrokken

Uit stukken in het dossier blijkt volgens Nova dat de AIVD en de politie Samir op de voet hebben gevolgd sinds 6 april, de dag dat hij door de rechtbank in Rotterdam werd vrijgesproken van het voorbereiden van aanslagen in Nederland. Zo zou hij op 26 juli zijn gezien in het Haagse park Overvoorde, waar omwonenden een explosie hadden gehoord. Twee dagen later stelt de AIVD in een ambtsbericht dat "Samir A. op dit moment actief betrokken is bij islamitische terroristische activiteiten".

Vliegtuig

Volgens een informant van de Amsterdamse politie wilde Samir A. met een groep jonge Marokkanen uit Amsterdam-West in augustus een aanslag plegen op een vliegtuig van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al op Schiphol. Het bericht van de politie vermeldt dat geen oordeel over de betrouwbaarheid van deze informatie kan worden gegeven.


Op de videoboodschap richt Samir A. ondermeer het woord tot de regering. "Ik zeg jullie dat er tussen ons en jullie alleen de taal van het zwaard zal gelden tot jullie moslims met rust laten en de weg van de vrede kiezen."

Emotioneel

Ook heeft hij een boodschap aan het Nederlandse volk. "Wij zullen wraak nemen voor elke moslim die gesneuveld is terwijl hij de eenheid van Allah aan het verdedigen was. Jullie worden als strijders beschouwd, omdat jullie deze regering hebben gekozen. Jullie vermogens en jullie bloed zijn voor ons veroorloofd (legitiem)." Op de video is te zien dat Samir af en toe emotioneel is.


Lees die laatste alinea eens, ze hebben ons de oorlog al verklaard.
En het is zo simpel de AIVD laat ze doodschieten onder het mom van liquidatie in het criminele circuit en je bent er vanaf.

[verwijderd]
4
quote:

stier schreef:


Bij de massa komt altijd het besef als het te laat is.
Daarom veracht ik politici die alleen maar populaire maatregelen nemen om het volk te paaien.
Ik ga er nu maar niet verder op in maar wil nog wel kwijt dat Zwitserland van de problemen die wij met onze multiculturele samenleving hebben en die alleen maar zullen verergeren verschoond zal blijven.

groeten stier


Is het wel eens bij je opgekomen dat het veel meer heeft te maken met de grote verschillen tussen arm en rijk?
En dat die problemen alleen nog maar veel groter gaan worden....
En dat de mensen in de arme wijken meestal mensen zijn met een donkere huiskleur
In Amerika zitten de gevangenissen overvol met zwarte mensen,velen zitten er zelfs terwijl ze onschuldig zijn.
Heden tendage zit de wereld nog vol met rassendiscriminatie,ook hier in Nederland worden elke dag mensen vernederd,grof behandeld vanwege hun afkomst.
Lees dit forum er maar eens op na en wees getuige van het openlijk er zelfs toe aanzetten.

En je dan nog afvragen waarom de dingen gebeuren zoals ze gebeuren.
Hoe dom kunnen mensen zijn.
pcrs7
1
quote:

Willempie3 schreef:


Tot nu toe worden de problemen met de Islam elk jaar groter. Ik zie deze trend de komende jaren echt niet veranderen.

W3

Maar hoever loopt een trend door ? Dat is altijd de vraag. Jij ziet het eindigen met een 2/3 meerderheid die de relschoppers hard aanpakt, maar het zou ook kunnen eindigen met een 2/3 meerderheid van moslims. demografisch gezien waarschijnlijker.
Ik hoorde gisteren bij het (slechte) programma Netwerk 1 interessant feitje;
Churchill had een broertje dood aan Nederland. Hij vond het laf dat ze neutraal waren gebleven in WOI en beschreef de gang van zaken in WOII als volgt:
Eerst waren ze neutraal, toen vochten ze 10 minuten, gaven zich over en stonden er 2 ministers bij mij op de stoep om op hoge toon troepen te eisen. De eerste maatregelen die de regering in ballingschap maakte was de beslissing om zeggenschap over het NL goud in buitenlandse banken te behouden.
Ik kan een dergelijk verloop ook nu wel voorzien. Toen had je de beweging van het 'gebroken geweertje' die tegen bewapening waren omdat ze hoopten dat het beter zou gaan als je bij de nazis maar geen agressie opwekte. Nu is het vooral de linkse kerk die deze methode predikt. Ik zie een paar verwilderde ministers nog wel bij Bush of Blair op het bordes staan. Ik denk alleen dat ze lang moeten wachten.
-pcrs
Cézan
0
quote:

bobootje schreef:


[quote=stier]
Bij de massa komt altijd het besef als het te laat is.
Daarom veracht ik politici die alleen maar populaire maatregelen nemen om het volk te paaien.
Ik ga er nu maar niet verder op in maar wil nog wel kwijt dat Zwitserland van de problemen die wij met onze multiculturele samenleving hebben en die alleen maar zullen verergeren verschoond zal blijven.

groeten stier
[/quote]

Is het wel eens bij je opgekomen dat het veel meer heeft te maken met de grote verschillen tussen arm en rijk?
En dat die problemen alleen nog maar veel groter gaan worden....
En dat de mensen in de arme wijken meestal mensen zijn met een donkere huiskleur
In Amerika zitten de gevangenissen overvol met zwarte mensen,velen zitten er zelfs terwijl ze onschuldig zijn.
Heden tendage zit de wereld nog vol met rassendiscriminatie,ook hier in Nederland worden elke dag mensen vernederd,grof behandeld vanwege hun afkomst.
Lees dit forum er maar eens op na en wees getuige van het openlijk er zelfs toe aanzetten.

En je dan nog afvragen waarom de dingen gebeuren zoals ze gebeuren.
Hoe dom kunnen mensen zijn.

Ben het meestal niet eens met je beleggingsvisie, nooit eigenlijk, maar geef je in deze groot gelijk. Regeringsleiders hebben dit problemen jaren weggekeken, weggemoffeld en zie daar nu de gevolgen. Het ergste, het is niet 123 op te lossen.
Czn.

pcrs7
0
Ik proef juist veel discriminatie de andere kant op. Dat merkte ik al in 1996 in Oezbekistan, waar een lokale bewoner mij toevertrouwde: jullie zijn tenminste nog christenen, maar ongelovigen zijn erger dan honden. Waarbij hij aannam dat wij christenen waren omdat we uit europa kwamen.
Dat past allemaal in de discriminatie tegen homo's en vrouwen. Maar als ik het goed begrijp is dat allemaal een reaktie op de slechte manier waarop de autochtone NL ze behandelden.
Mijn visie: ze kwamen met te weinig opleiding voor een goede baan en het idee dat nepotisme je hogerop brengt. Velen werden werkeloos omdat laagbetaald werk niet mogelijk is vanwege het minimumloon. Dat zorgde voor veel tijd om je op te winden. Net als die asielzoekers die hard willen werken, maar die wij 3 jaar in een procedure stoppen om te zorgen dat ze geen loondruk op de nederlandse arbeidsmarkt veroorzaken. Ik zou graag een chauffeur hebben voor 500 euro/mnd die mij elke ochtend en avond door de files heen reed, terwijl ik de krant lees.
-pcrs
[verwijderd]
0
quote:

Cézan schreef:


[quote=bobootje]
[quote=stier]
Bij de massa komt altijd het besef als het te laat is.
Daarom veracht ik politici die alleen maar populaire maatregelen nemen om het volk te paaien.
Ik ga er nu maar niet verder op in maar wil nog wel kwijt dat Zwitserland van de problemen die wij met onze multiculturele samenleving hebben en die alleen maar zullen verergeren verschoond zal blijven.

groeten stier
[/quote]

Is het wel eens bij je opgekomen dat het veel meer heeft te maken met de grote verschillen tussen arm en rijk?
En dat die problemen alleen nog maar veel groter gaan worden....
En dat de mensen in de arme wijken meestal mensen zijn met een donkere huiskleur
In Amerika zitten de gevangenissen overvol met zwarte mensen,velen zitten er zelfs terwijl ze onschuldig zijn.
Heden tendage zit de wereld nog vol met rassendiscriminatie,ook hier in Nederland worden elke dag mensen vernederd,grof behandeld vanwege hun afkomst.
Lees dit forum er maar eens op na en wees getuige van het openlijk er zelfs toe aanzetten.

En je dan nog afvragen waarom de dingen gebeuren zoals ze gebeuren.
Hoe dom kunnen mensen zijn.
[/quote]
Ben het meestal niet eens met je beleggingsvisie, nooit eigenlijk, maar geef je in deze groot gelijk. Regeringsleiders hebben dit problemen jaren weggekeken, weggemoffeld en zie daar nu de gevolgen. Het ergste, het is niet 123 op te lossen.
Czn.
als het een verschil is tussen arm en rijk hebben we niks te vrezen in nederland.
iedereen heeft te eten hier en een dak boven z,n hoofd.
wil je meer dan zal je zelf er wat aan moeten doen!
[verwijderd]
0
quote:

bobootje schreef:


[quote=stier]
Bij de massa komt altijd het besef als het te laat is.
Daarom veracht ik politici die alleen maar populaire maatregelen nemen om het volk te paaien.
Ik ga er nu maar niet verder op in maar wil nog wel kwijt dat Zwitserland van de problemen die wij met onze multiculturele samenleving hebben en die alleen maar zullen verergeren verschoond zal blijven.

groeten stier
[/quote]

Is het wel eens bij je opgekomen dat het veel meer heeft te maken met de grote verschillen tussen arm en rijk?
En dat die problemen alleen nog maar veel groter gaan worden....
En dat de mensen in de arme wijken meestal mensen zijn met een donkere huiskleur
In Amerika zitten de gevangenissen overvol met zwarte mensen,velen zitten er zelfs terwijl ze onschuldig zijn.
Heden tendage zit de wereld nog vol met rassendiscriminatie,ook hier in Nederland worden elke dag mensen vernederd,grof behandeld vanwege hun afkomst.
Lees dit forum er maar eens op na en wees getuige van het openlijk er zelfs toe aanzetten.

En je dan nog afvragen waarom de dingen gebeuren zoals ze gebeuren.
Hoe dom kunnen mensen zijn.


Velen zitten er terwijl ze onschuldig zijn?
Hoe weet jij dat of waar baseer je dat op? Omdat er af en toe! een gevalletje naar buiten komt dat er 1 onschuldig heeft gezeten?
En heeft het verschil tussen arm en rijk te maken dat je dan een gehandicapte vrouw met benzine overgiet en in de fik steekt? Wat ook in Nederland voor is gekomen door....?
Denk zelf eens na man.
Edit : discriminatie werkt alle kanten op hoor. Dus ook van donker naar licht.
[verwijderd]
3
De aanloop naar de tweede wereldoorlog was niet eens zoveel anders dan nu.
De manier waarop er toen over Joden werd gesproken en hoe die werden behandeld.
Er waren maar weinig Nederlanders die zich daar aan stoorden het overgrote deel deed van harte mee.
De schofterige manier verschilt echt niet zoveel met hoe moslims worden behandeld op dit moment.

Extremisten bestaan en die moeten keihard aangepakt maar het grote deel dat wel van goede wil is mag en kan niet behandeld worden alsof zij de extremisten en terroristen zijn.
Dan bega je megagrote fouten als je dat wel doet.
Wij Nederlanders kunnen mensen van verschillende herkomst vaak niet eens herkennen en gooien ze allemaal maar op één grote hoop,de kennis van veel Nederlanders is wat dat betreft miniem en onvoorstelbaar,de meesten kunnen niet eens op de wereldkaart aanwijzen waar Nederland ligt, laat staan dat ze kennis hebben van andere volkeren en culturen.
Nederlanders staan in het buitenland ook zo bekend.
[verwijderd]
1
quote:

yannicke schreef:


De aanloop naar de tweede wereldoorlog was niet eens zoveel anders dan nu.
De manier waarop er toen over Joden werd gesproken en hoe die werden behandeld.
Er waren maar weinig Nederlanders die zich daar aan stoorden het overgrote deel deed van harte mee.
De schofterige manier verschilt echt niet zoveel met hoe moslims worden behandeld op dit moment.

Extremisten bestaan en die moeten keihard aangepakt maar het grote deel dat wel van goede wil is mag en kan niet behandeld worden alsof zij de extremisten en terroristen zijn.
Dan bega je megagrote fouten als je dat wel doet.
Wij Nederlanders kunnen mensen van verschillende herkomst vaak niet eens herkennen en gooien ze allemaal maar op één grote hoop,de kennis van veel Nederlanders is wat dat betreft miniem en onvoorstelbaar,de meesten kunnen niet eens op de wereldkaart aanwijzen waar Nederland ligt, laat staan dat ze kennis hebben van andere volkeren en culturen.
Nederlanders staan in het buitenland ook zo bekend.


vertel mij eens op wat voor "schofterige" manier moslims worden behandeld in nederland?
t,is leuk om wat te orakelen maar er is mij daar niets van bekend.
lijkt mij een uitspraak die als gewoonlijk van een linkskerksistisch persoon komt....maar goed ik ben geen psychiater.
pcrs7
2
quote:

yannicke schreef:


De aanloop naar de tweede wereldoorlog was niet eens zoveel anders dan nu.
De manier waarop er toen over Joden werd gesproken en hoe die werden behandeld.
Er waren maar weinig Nederlanders die zich daar aan stoorden het overgrote deel deed van harte mee.
De schofterige manier verschilt echt niet zoveel met hoe moslims worden behandeld op dit moment.

Ik kan mij alleen niet herinneren dat joden autos in brand staken en ruiten in gooiden. Ik dacht eerder dat het in de kristalnacht andersom gebeurde. Ook werden de joden er van beschuldigd de rijke bovenlaag te zijn die de wereld van achter de schermen bestuurde. De armen sloten zich bij de nazis aan. Waar moet je dus bang voor zijn ?
-pcrs
[verwijderd]
0
Ik heb 10 jaar geleden een lezing van een professor van de universiteit van Harvard meegemaakt. Hij voorspelde dit scenario toen al. Hij gaf aan dat we teruggaan naar de middeleeuwen. We gaan een kleine laag elite krijgen die zich terugtrekken in zwaarbewaakte huizen/burchten en een hele grote ongeschoolde onderlaag die hevig anarchistisch is. Heeft niets te maken met geloof. Is puur de tegenstelling tussen rijk en arm. De rijken worden snel rijker en de armen worden versneld armer.
[verwijderd]
0
[Modbreak Thijs (forum@iex.nl): Dit bericht is verwijderd, omdat het in strijd is met ons forumreglement.]
75 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street in mineur

19:46 De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Beleggers op...

  Indices

  AEX 572,72 -0,62%
  EUR/USD 1,1171 +0,40%
  Germany30^ 12.653,60 -0,01%
  Gold spot 1.490,06 -0,12%
  LDN100-24h 7.143,88 -0,47%
  NY-Nasdaq Composite 8.089,54 -0,83%
  US30# 26.807,69 -0,83%

  Stijgers

  Sligro
  +4,94%
  Flow T...
  +2,87%
  Pharming
  +2,66%
  Accell
  +2,30%
  SIGNIF...
  +2,12%

  Dalers

  Kiadis...
  -50,79%
  ForFar...
  -5,05%
  Galapagos
  -4,06%
  RELX
  -3,00%
  TomTom
  -2,97%

  Nieuws Forum Meer»

  (4)

  boldie op 18-okt-19 22:50
  (4)

  colorwings op 18-okt-19 22:11
  (9)

  orap op 18-okt-19 20:34
  (4)

  DerksVisie op 18-okt-19 20:25
  (3)

  pink op 18-okt-19 18:27

  Column Forum Meer»

  (287)

  shortie op 18-okt-19 23:20
  (2)

  Piet Particulier op 18-okt-19 21:50
  (6)

  Dirk JGC op 18-okt-19 16:54
  (4)

  geobeo op 18-okt-19 13:54
  (1)

  Snugger op 18-okt-19 12:56