Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Shell nieuwtjes.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4.540 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Kabinet wil winst multinationals belasten

Gepubliceerd op 11 sep 2019 om 17:01 | Views: 403

DEN HAAG (AFN) - Het kabinet gaat werk maken van een regeling waardoor Nederlandse multinationals worden gedwongen winstbelasting te betalen. Nu doet een aantal dat niet of amper. Haagse bronnen bevestigen berichtgeving van de NOS hierover.

Nu kunnen bedrijven nog verliezen in het buitenland aftrekken van de winsten die ze maken in Nederland. Op die manier hoeven bedrijven minder belasting over hun winst te betalen.

Het kabinet wil een initiatiefwet van GroenLinks overnemen. Ingewijden benadrukken dat dit niet betekent dat er op Prinsjesdag een kant-en-klare wet ligt.

Wetsvoorstel

Het wetsvoorstel van de oppositiepartij - mede ondertekend door PvdA en SP - moet een einde maken aan aftrekposten uit het buitenland. Door die aftrekposten kunnen bedrijven het zo regelen dat de winst waarover ze in Nederland belasting betalen, nihil is.

Aanleiding voor het voorstel was het bericht dat Shell door de verliezen in het buitenland weg te strepen jarenlang geen belasting zou hebben betaald in Nederland.

De wet moet regelen dat verliezen gemaakt in landen in de Europese Unie maximaal drie jaar kunnen worden verrekend, om te voorkomen dat bedrijven verliezen 'opsparen'. Verliezen buiten de EU mogen volgens het voorstel helemaal niet meer worden ingezet als aftrekpost.
voda
0
Shell spreekt steun uit voor Klimaatakkoord

Gepubliceerd op 12 sep 2019 om 14:02 | Views: 822

Royal Dutch Shell A 15:55
25,44 -0,42 (-1,61%)

DEN HAAG (AFN) - Shell Nederland heeft zijn steun uitgesproken voor het Klimaatakkoord. President-directeur Marjan van Loon zegt dat het akkoord "pittige opgaven" bevat om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. "Maar dat houdt ons niet tegen. We willen aan de slag", zegt Van Loon. Ze noemt het klimaatakkoord heel belangrijk voor de energietransitie.

"Het brengt partijen bij elkaar. Niemand kan het alleen doen. Dit akkoord zorgt ervoor dat zowel bedrijven als de overheid stappen nemen", zegt ze. "Zo zouden meer landen het moeten aanpakken."

Voorzitter van het Klimaatberaad Ed Nijpels noemt de steunbetuiging van Shell "een historisch besluit, moedig en gedurfd". "Een van de grootste bedrijven van Nederland ondertekent het Klimaatakkoord. Daar ben ik buitengewoon opgetogen over", reageert hij. Nijpels ziet de steun van Shell als veel meer dan een "vlag of reclamebord".

Duurzame initiatieven

Van Loon wijst erop dat Shell in Nederland al volop werkt aan duurzame initiatieven. Ze noemt de aanleg van een groot windmolenpark in zee uit de Zeeuwse kust, levering van restwarmte van Pernis aan inwoners van de Rotterdamse wijk Katendrecht en activiteiten op het gebied van het opladen van elektrische auto's.

De milieubeweging vindt juist dat Shell bij lange na niet genoeg doet. Het bedrijf heeft zichzelf ten doel gesteld om de CO2-uitstoot in 2035 te verminderen met 20 procent en te halveren in 2050. Milieudefensie en andere eisers die de multinational in april hebben aangeklaagd, eisen veel ambitieuzere doelen: 45 procent minder uitstoot in 2030 en helemaal geen uitstoot meer in 2050.

Uit het laatste duurzaamheidsrapport van Shell blijkt dat de 'fossiele voetafdruk' van het bedrijf in 2017 en 2018 gelijk is gebleven ten opzichte van 2016. Wereldwijd investeert Shell tussen de 1 en 2 miljard dollar per jaar in duurzame energie, op een totaal van bijna 25 miljard aan investeringen. Het is de bedoeling dat het budget voor duurzame bronnen in 2020 verdubbelt, zei Shell-bestuurder Maarten Wetselaar eind vorig jaar in een interview.
voda
0
Kamer hekelt compensatie aan oliebedrijven

Gepubliceerd op 12 sep 2019 om 13:28 | Views: 794

Royal Dutch Shell A 15:55
25,44 -0,42 (-1,61%)

DEN HAAG (AFN) - De Tweede Kamer is uiterst kritisch op de 90 miljoen euro die minister Eric Wiebes aan oliebedrijven Shell en Exxonmobil moet betalen om de gaswinning eerder te stoppen.

"Schandalig", zegt Sandra Beckerman (SP). Agnes Mulder van regeringspartij CDA vindt het "cynisch". In een debat over de gaswinning in Groningen hekelen vrijwel alle partijen het bedrag dat de Staat moet betalen aan de bedrijven om mogelijk al in 2022 te stoppen met de gaswinning.

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer wil dat de Kamer de betaling aan de bedrijven blokkeert. De moederbedrijven van de Nederlandse Aardolie Maatschappij hebben volgens hem geen poot om op te staan.

Gebonden aan afspraken

Wiebes zei al eerder dat de betaling hem dwars zat. Maar hij is gebonden aan oude afspraken, benadrukt de minister. "Van sommige afspraken kan je later spijt hebben, maar het blijft wel een afspraak." Het blijft ongemakkelijk, erkent Wiebes, maar de bewindspersoon vindt het belangrijker dat hij nu werk kan maken van het verder dichtdraaien van de gaskraan.

De oppositie eist verder dat Wiebes openheid van zaken geeft over de onderhandelingen met Shell en Exxonmobil, die tot dit bedrag hebben geleid. Omdat het bedrag nog niet definitief is, wil Wiebes daar nog niet aan. Na afloop van de onderhandelingen zegt hij zich te willen verantwoorden aan de Kamer.

Het oordeel van de Tweede Kamer over het plan van Wiebes om de gaskraan nog sneller dicht te draaien, is wel overwegend positief. Nu Wiebes een aantal oplossingen heeft gevonden om de gaswinning sneller af te bouwen, moet de focus volgens de Kamer op de operaties liggen die het versterken van gebouwen en woningen in Groningen regelen.
Frisekea
0
Shell zakt weer lekker met de olieprijs mee. Hmmm. Onder de 25 ga ik eens een positie (long) heropenen.
voda
0
Aramco rondt overname belang Shell in Sasref af

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell -A-
26,46 0,115 0,44 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 23,47 0,125 0,54 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Saudi Aramco heeft de overname van het belang van Shell in Sasref afgerond. Dit maakte Shell woensdag bekend.

Het betreft een belang van 50 procent, waarvoor Aramco 631 miljoen dollar betaalt.

Sasref is een raffinaderij in eigendom van Aramco en Shell met een capaciteit van 305.000 vaten per dag.

Shell is bezig met een omvangrijk desinvesteringsplan. De verkoop van het belang maakt daar onderdeel van uit.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Van Oord & Shell Testing Biofuel for Vessels

Together with Shell, Van Oord is testing the use of biofuel on its fleet. The biofuel reduces CO2 emissions by more than 40% compared with conventional marine fuel. This test fits in with the ambitions of both parties to reduce the CO2 emissions in the maritime industry. The first pilot will take place during a dredging project in Germany on Van Oord's trailing suction hopper dredger HAM 316.

We are very proud of this collaboration with Van Oord. Biofuels are one of the solutions for shipping that can be implemented in the short and medium term. Biofuels can be blended with conventional fuels without the need for major technical modifications to the engines. Partners such as Van Oord have the technical expertise to monitor and supervise such pilots effectively.

The shipping industry is being faced by major sustainability challenges. By 2050, global shipping will have to emit an average of 50% less CO2 than in 2008. In addition, Van Oord has signed the Green Deal with the aim of achieving a 70% reduction by 2050 compared with 2008. That's why Van Oord and Shell are working together to reduce emissions from vessels. Both parties have signed an agreement to carry out a large-scale biofuel pilot. Following the pilot, the possibility of using biofuels on other vessels will also be examined.

Source : STRATEGIC RESEARCH INSTITUTE
voda
0
Shell & Exxon to set up LNG terminal in Pakistan

Pakistan has given provisional permission to five developers, including partnerships with Exxon Mobil and Royal Dutch Shell, to set up LNG import terminals. The developers are now required to submit technical and financial details by November 5, as well as a USD 2 million concession fee. Another USD 8 million will be paid on the signing of so-called implementation agreements. The government is requiring the terminals to be completed in two years, and for the operators to pay a royalty of USD 1.90 per tonne. The companies are also required to disclose if they’re being investigated by any government authority.

The five prospective developers are
Tabeer Energy, a unit of Mitsubishi Corp.
Exxon and Energas, a venture that includes Lucky Group, Sapphire and Halmore
Trafigura Group and Pakistan GasPort
Shell, Engro Corp, Gunvor and Fatima
Global Energy Infrastructure Ltd

Source : Strategic Research Institute
voda
0
'Shell geeft ontwikkeling Kazachs olieveld op'

Gepubliceerd op 26 sep 2019 om 16:49 | Views: 117

Royal Dutch Shell A 16:39
26,73 +0,33 (+1,25%)

DEN HAAG (AFN) - Shell ziet voorlopig af van de ontwikkeling van een olieveld in Kazachstan. Tot dusver is de olie- en gasgigant er niet in geslaagd om olieveld Kalamkas-Sea in het noorden van de Kaspische Zee rendabel te maken. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg.

Shell werkt samen met branchegenoten als het Italiaanse Eni aan het ontwikkelen van Kalamkas-Sea. De inspanningen van energiebedrijven om kosten van het project omlaag te brengen liepen op niets uit. Om de ontwikkeling op Kalamkas-Sea voort te zetten, moet Shell en branchegenoten alsnog een manier vinden om de ontwikkeling goedkoper te realiseren.

Kalamkas-Sea is een van de vijf olievelden in het olierijke gebied Kashagan en had volgens de eerdere plannen in 2027 operationeel kunnen zijn. Shell en zijn samenwerkingspartners investeerden inmiddels 50 miljard dollar in de ontwikkeling van deze olievelden.
Kleine theo
0
Gezien het verloop van vorige week op de beurs kiezen steeds meer beleggers voor
Zekerheid en of divident.vandaar olies lager maar stijging RD.
Er is momenteel wel reden voor., recessie Duitsland, brexit daar wordt je moe van, Italië
Ook al zon brekebeen.men gaat in majors zoals RD en unies.
Gaarne reactie of ik dit goed zie???
Groet Theo.
voda
0
Shell schrijft honderden miljoenen af

Gepubliceerd op 30 sep 2019 om 08:27 | Views: 508

DEN HAAG (AFN) - Shell schrijft in het derde kwartaal tussen de 700 miljoen en 850 miljoen dollar af. Dat heeft onder meer te maken met negatieve wisselkoerseffecten, aldus het olie- en gasconcern in een verklaring.

Er werd daarbij onder meer gewezen op de afzwakking van de Braziliaanse real. Shell introduceerde maandag een driemaandelijkse kwartaalupdate, in reactie op feedback uit de investeerdersgemeenschap.
Digit
0
Third quarter 2019 update
This is an update to the third quarter 2019 outlook provided in the second quarter results announcement on August 1, 2019. The impacts presented here may vary from the actual results and are subject to finalisation of the third quarter 2019 results which are scheduled to be released on 31 October 2019.

Presented earnings impacts relate to earnings on a current cost of supplies basis, attributable to shareholders excluding identified items unless stated otherwise.Integrated Gas

Production is expected to be between 930 and 960 thousand barrels of oil equivalent per day
LNG liquefaction volumes are expected to be between 9.00 and 9.30 million tonnes
For the third quarter, we expect to deliver strong trading and optimisation performance
Note that more than 80% of our term contracts for LNG sales in 2018 were oil price linked with a price-lag of typically 3-6 months, as per previous disclosures
Note that, as in previous quarters, CFFO in Integrated Gas can be impacted by margining resulting from movements in the forward commodity curves
Upstream

Production is expected to be between 2,600 and 2,650 thousand barrels of oil equivalent per day
During the third quarter there have been additional well write-offs in the range of $250-$350 million compared to Q3 2018, for which no cash impact is expected
Natural Gas Liquids and gas prices continue to be disconnected from Brent compared to Q3 2018
In July, we completed the divestment of the Caesar-Tonga asset and our Upstream interests in Denmark
Downstream

Refinery availability is expected to be between 90% and 92%
Oil Products sales volumes are expected to be between 6,700 and 7,350 thousand barrels per day
Chemicals manufacturing plant availability is expected to be between 90% and 92%
Chemicals sales volumes are expected to be between 3,900 and 4,000 thousand tonnes
We expect chemicals cracker and intermediate margins to be materially unchanged from Q2 2019
In September, we completed the divestment of our interest in the SASREF refining joint venture
Corporate

Corporate earnings excluding identified items are expected to be a net charge between $700 – 850 million, this excludes the impact of currency exchange rate effects
Currency exchange rate movements, including a weakening of the Brazilian Real, is expected to have a negative earnings impact on top of the provided range
Other

As per previous disclosures, price sensitivity at Shell group level is $6 billion per annum per $10 per barrel Brent price movement
Note that this price sensitivity is appropriate for smaller price changes, and is best used for full-year numbers
voda
0
'Nieuwe stukken Shell-corruptiezaak Nigeria'

Gepubliceerd op 30 sep 2019 om 10:30 | Views: 299

Royal Dutch Shell A 10:31
27,11 +0,04 (+0,13%)

GENEVE (AFN) - Het Openbaar Ministerie in Zwitserland krijgt toegang tot nieuwe documenten in de corruptiezaak van Shell in Nigeria. Dat liet het Zwitserse Openbaar Ministerie weten aan NRC. De documenten bevinden zich in een koffer die in 2016 in beslag werd genomen in Genève en net is vrijgegeven door de Zwitserse rechters.

De koffer zou tot 400.000 documenten bevatten die op meerdere USB-sticks, een laptop en een externe harde disk, staan. Het merendeel van de documenten moet licht kunnen schijnen op de omvangrijke zaak rond het enorme olieveld OPL245, voor de Nigeriaanse kust. Shell zou samen met branchegenoot Eni betrokken zijn geweest bij de omkoping van Nigeriaanse politici en ambtenaren.
voda
0
Beursblik: gemengd plaatje voor Shell

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell -A-
27,00 -0,07 -0,26 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 23,90 -0,185 -0,77 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft maandag middels een kwartaalupdate een gemengd plaatje geschetst voor het derde kwartaal. Dit stelden analisten van UBS.

De productieverwachting die Shell afgaf voor Integrated Gas en Upstream valt UBS tegen. Ook noemde Shell afschrijvingen van 250 miljoen tot 350 miljoen dollar. Echter, Shell meldde ook, zo benadrukte UBS, "sterke prestaties te verwachten op het vlak van handel en optimalisatie". Dit laatste wordt niet gekwantificeerd, maar toont volgens de analisten dat deze activiteiten veerkrachtig zijn, terwijl de markt de nodige twijfels heeft.

Verder noemde UBS de productverkopen bij Downstream sterk, terwijl die bij Chemicals wat tegenvallen.

De 700 miljoen tot 850 miljoen dollar aan kosten bij Corporate, noemt UBS in lijn met de eerder afgegeven guidance.

UBS heeft een koopadvies op Shell met een koersdoel van 27,50 Britse pond. Het aandeel Shell wint maandag 0,2 procent op 27,13 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: gemengd beeld Shell voor derde kwartaal

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell - B-
27,315 0,065 0,24 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell - B-
£ 23,97 0,01 0,04 % London Stock Exchange
Royal Dutch Shell -A-
26,965 0,065 0,24 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 23,925 0,085 0,36 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Een tussentijdse update van Royal Dutch Shell laat een verdeeld beeld zien ten aanzien van het derde kwartaal van de Brits-Nederlandse energiereus Dit concludeerden analisten van UBS dinsdag.

De totale productie is in het derde kwartaal vermoedelijk uitgekomen op 3,530 tot 3,610 miljoen vaten olie-equivalent per dag, wat lager is dan de 3,702 miljoen vaten waar UBS op rekende.

Daarnaast meldde Shell voor 250 miljoen tot 350 miljoen dollar aan eenmalige afschrijvingen in het derde kwartaal. Dit is aanzienlijk hoger dan de 149 miljoen dollar aan eenmalige posten vorig jaar in het derde kwartaal, oordeelden de analisten.

De divisie Integrated Gas zal naar verwachting sterke handelsprestaties en operationele verbetering laten zien, wat de veerkracht van Shell onderstreept, hoewel beleggers zich zorgen maken over de prestaties van het bedrijf als de prijzen laag zijn, aldus UBS.

De verkoopvolumes van olieproducten worden geraamd op 6,70 tot 7,35 miljoen vaten olie-equivalent per dag, wat in lijn is met de outlook in het tweede kwartaal en met de verwachting van UBS van 6,713 miljoen vaten, terwijl de volumes bij Chemicals trager herstellen dan de analisten hadden verwacht.

UBS handhaaft het koopadvies en koersdoel van 27,50 Britse pond.

Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde dinsdag 0,6 procent hoger op 27,06 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Justitie VS sluit onderzoek Shell Nigeria

Gepubliceerd op 2 okt 2019 om 16:34 | Views: 946

Royal Dutch Shell A 17:37
25,90 -0,88 (-3,29%)

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft het onderzoek naar een vermeende corruptiezaak van Shell in Nigeria gesloten. Dat maakte Shell bekend. Meer details werden niet gegeven.

De zaak draait om de aanschaf van exploitatierechten voor het olieveld OPL-245 voor de Nigeriaanse kust. Daarvoor telden Shell en het Italiaanse energieconcern Eni in 2011 omgerekend 1,3 miljard euro neer. Rond de transactie hangt al langer een zweem van corruptie, omdat de Nigeriaanse regering de opbrengst zou hebben doorgesluisd naar een bedrijf dat eigendom was van een omstreden oud-olieminister.

In Italië en Groot-Brittannië spelen nog rechtszaken rond de kwestie, terwijl ook het Nederlandse Openbaar Ministerie een zaak voorbereidt tegen Shell. Shell en Eni ontkennen iets verkeerd te hebben gedaan.
voda
0
Belang Shell in Indiaas zonnestroombedrijf

Gepubliceerd op 3 okt 2019 om 07:24 | Views: 1.619

Royal Dutch Shell A 12:40
25,76 -0,14 (-0,54%)

BENGALURU (AFN/BLOOMBERG) - Shell heeft via een dochterbedrijf een belang van 20 procent genomen in het Indiase zonnepanelenbedrijf Orb Energy. Dat bedrijf biedt kleine en middelgrote bedrijven de mogelijkheid om in zonnepanelen te investeren. Op die manier heeft Orb Energy al 160.000 systemen aan de man gebracht, die goed zijn voor in totaal 75 megawatt aan capaciteit.

Shell investeert in het bedrijf via Shell Energy Solutions. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Het is voor het Nederlands-Britse olie- en gasbedrijf niet de eerste investering in India. Shell wil de zogenaamde 'energiearmoede' in Afrika en Azië aanpakken en heeft zich ten doel gesteld over elf jaar 100 miljoen mensen in ontwikkelingslanden van betrouwbare energie te voorzien.
voda
0
Shell mag participeren in veiling Brazilië

Gepubliceerd op 3 okt 2019 om 17:44 | Views: 26

Royal Dutch Shell A 17:29
25,87 -0,04 (-0,14%)

RIO DE JANEIRO (AF/BLOOMBERG) - Olie- en gasreus Shell is een van de dertien bedrijven die mag meedingen naar oliecontracten in Brazilië. Volgens de Braziliaanse autoriteiten gaat het om de zesde ronde waarbij oliewinningscontracten worden geveild.

De biedingsronde zal op 7 november plaatsvinden. Naast Shell zijn onder meer Chevron, ExxonMobil, BP Energy en Petrobras geselecteerd. De lijst van dertien kan nog met bedrijven worden uitgebreid. Een speciaal comité oordeelt later deze maand of meer ondernemingen aan de biedingsronde mogen meedoen.
voda
0
Shell: Amerika staakt onderzoek naar Shell Nigeria

Het Amerikaanse ministerie van justitie heeft Shell gemeld dat het zijn onderzoek naar Shell rond olieveld OPL 245 in Nigeria heeft gesloten. Dat heeft het olie- en gasbedrijf laten weten. ‘We begrijpen dat die beslissing is gebaseerd op de feiten waarover het ministerie beschikt, inclusief de huidige rechtszaken in Europa’, aldus Shell in een verklaring.

Shell en de Italiaanse oliemaatschappij Eni staan in Milaan terecht, omdat ze worden verdacht van corruptie bij het verkrijgen van de licentie OPL 245 om voor de kust van Nigeria olie te winnen, in 2011. De Amerikanen onderzochten de zaak ook.

'Misleidende implicatie'

Eni gaf dinsdag een persbericht uit over het stopzetten van het onderzoek door de Amerikanen. Daarop informeerden de Italiaanse aanklagers bij de Amerikanen over de juistheid van dat bericht. Het Amerikaanse ministerie van justitie liet in een verklaring aan de rechtbank in Milaan weten dat het persbericht van Eni de 'misleidende implicatie' bevatte dat er geen bewijs zou zijn tegen Eni.

Volgens de baas van de buitenlandse corruptie-afdeling van het ministerie van justitie in de VS zijn de onderzoeken gestaakt, omdat de Italiaanse autoriteiten de rechtszaak aan het voeren zijn. 'Als de omstandigheden veranderen, kan het ministerie zijn onderzoek heropenen', aldus het Amerikaanse ministerie.

Witwassen

De zaak draait om ruim $1,3 mrd die Shell in 2011 samen met het Italiaanse Eni heeft betaald voor de overname van de olieconcessie OPL 245 in Nigeria. Shell heeft geweten dat dat geld grotendeels terechtkwam bij Malabu, het bedrijf van de voormalige Nigeriaanse olieminister Dan Etete, die eerder was veroordeeld wegens witwassen.

De vraag in de Italiaanse rechtszaak is of Shell ook wist dat Etete dat geld vervolgens zou gebruiken om mensen om te kopen. Shell heeft altijd volgehouden dat Shell daarvan niet op de hoogte was, er nooit goedkeuring voor heeft gegeven en dat dergelijke betalingen ook nooit namens Shell zijn gedaan.

Geen basis voor veroordeling

‘We herhalen dat de schikking - in 2011 - van een langdurig juridisch dispuut rond OPL 245 een volledig legale transactie was. En we denken dat er geen basis is om Shell of voormalige werknemers van Shell te veroordelen’, stelt Shell in de verklaring.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) doet ook nog onderzoek naar Shell. Het OM liet eerder dit jaar weten dat het onderzoek naar Shell nog niet is afgerond, maar dat op basis van het lopende onderzoek sprake is van vervolgbare strafbare feiten. 'Vervolgen gaan we'. Alleen de wijze waarop, is nog niet duidelijk', aldus een woordvoerder in maart.

Het Nederlandse onderzoek zou kunnen leiden tot een schikking of een strafzaak.

fd.nl/ondernemen/1318969/amerikanen-s...
voda
0
Shell UK & Passivsystems to Launch The B-Snug Smart Hybrid Home Heating System

Shell UK and PassivSystems are pleased to announce the launch of B-Snug, a smart hybrid heating system for British homeowners. TheB-Snug system uses advanced technology to manage a combination of an air source heat pump and a traditional boiler. The intelligent controls continuously monitor the temperature in the home and analyses weather forecasts to automatically switch between two heat sources: a newly fitted Samsung Air Source Heat Pump and the customer’s existing boiler. The system’s controls use machine learning to select the most appropriate heat source to deliver warmth and comfort, favouring use of the heat pump whenever possible. With the majority of heat for the home being provided by the air source heat pump, the system reduces heating bills. And, by providing homeowners with a way to use electricity to heat their homes, this initiative enables consumers to reduce their use of oil or LPG thereby helping Great Britain to reduce carbon emissions from domestic properties.

B-Snug’s smart hybrid approach offers a viable solution particularly for larger and hard-to-insulate homes where fitting an all-electric heat pump in isolation may be too expensive. It is currently aimed at homes that use oil or LPG for heating.

Mr Colin Calder, Chief Executive Officer at PassivSystems said that “The Committee on Climate Change (CCC) has given a clear message that we need to decarbonise homes to achieve the government’s net-zero emissions target by 2050. The B-Snug smart hybrid heating system offers an affordable, cost effective and easy-to-install option, moving households towards a more sustainable, low-carbon energy source without having to make any changes to their existing heating system. PassivSystems is delighted to be a key supplier and technology provider in this new product launch, which directly contributes to meeting the CCC’s goal of deploying 10 million hybrids by 2035.”

Source : Strategic Research Institute
Marcel van Hooijdonk
0
OLIEPRIJS SLUIT HOGER

ABM Financial News - 04/10/2019
(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag hoger gesloten.

Door de stijging van de olieprijs vandaag werd een reeks van 8 verliesdagen een halt toe geroepen.

"De olieprijzen gingen omhoog maar dat heeft niets te maken met een verandering van het sentiment ten opzichte van de grondstof", stelde analist Lukman Otunuga van FXTM.

De zorgen over de wereldwijde economische groei en de stijgende olievoorraden in de VS zijn ingrediënten voor de olieprijs om weer lagere niveaus op te zoeken", aldus Otunuga.

Over de gehele week moest het zwarte goud wel een verlies van 5,5 procent noteren.


De november-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,36 dollar hoger, of 0,7 procent, op 52,81 dollar.Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
4.540 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Royal Dutch Shell A Meer »

Koers 21,465   Verschil -0,40 (-1,81%)
Laag 21,410   Volume 14.458.400
Hoog 22,040   Gem. Volume 8.847.003
25 feb 2020 17:39
label premium

Stevige winstdaling voor Shell

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Transocean: Op de oliewave 20 april 2018 17:37
Arend Jan Kamp over Shell 1 februari 2018 15:31
Arend Jan Kamp over oliewaarden 23 januari 2018 16:28
Arend Jan Kamp over Shell 16 november 2017 14:52