Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Shell nieuwtjes.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4.411 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Beursblik: ruimte voor Shell om te blijven inkopen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell -A-
28,415 0,295 1,05 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 24,60001 0,335 1,38 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell zou aandeelhouders meer moeten belonen en HSBC verhoogde het advies van Houden naar Kopen. Dit bleek maandag uit een analistenrapport van de Britse bank.

De bank zei zich "extreem" comfortabel te voelen met het huishoudboekje van Shell.

"In het bijzonder zien we voldoende vrije kasstroom voor Shell om eigen aandelen te blijven inkopen voor ongeveer 10 miljard dollar per jaar tot na 2020 als het huidige programma eindigt", schreven de analisten.

Alles wat Shell hierover meldt op de beleggersdag van 4 juni "is belangrijk voor het beleggerssentiment", aldus HSBC.

De bank verhoogde het koersdoel voor Shell van 27,10 naar 27,40 Britse pond. In Londen noteerde het aandeel maandagmiddag 1,2 procent hoger op 24,56 pond. In Amsterdam ging het aandeel 1,1 procent omhoog naar 28,42 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
OM eist miljoenenboete voor explosie bij Shell

Gepubliceerd op 14 mei 2019 om 17:06 | Views: 39

Royal Dutch Shell A 16:42
28,66 +0,41 (+1,43%)

DEN BOSCH (AFN) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een boete van ruim 2,4 miljoen euro geëist vanwege een explosie bij Shell Moerdijk in juni 2014. De aanklager zei dinsdag bij de rechtbank in Den Bosch dat het bedrijf niet genoeg deed om ongelukken te voorkomen. Ze verwijt Shell bovendien een lekkage van een giftige stof van november 2015 tot januari 2016, wat nog eens 250.000 euro moet kosten.

De explosie ontstond in een reactor van de chemische fabriek door een onverwachte reactie tussen stoffen. De trilling was tot in Utrecht te voelen. Twee mensen raakten gewond. De Onderzoeksraad voor Veiligheid concludeerde eerder dat Shell te weinig oog had voor de risico's.

Directeur Richard Zwinkels van Shell zei tegen de rechter dat de incidenten hadden moeten worden voorkomen. "We doen daar alles aan en zijn het daarom niet eens met alle strafrechtelijke verwijten.''
voda
0
'Vier bedrijven dingen mee om windpark Noordzee'

Gepubliceerd op 15 mei 2019 om 06:19 | Views: 1.602

AMSTERDAM (AFN) - Ten minste vier consortia willen het volgende windpark op de Nederlandse Noordzee bouwen. Het Franse Engie heeft volgens De Telegraaf plannen om mee te dingen naar een concessie voor een windpark.

Engie zit wereldwijd in 280 windparken en bijna 500 zonneparken, maar heeft tot op heden geen concessie voor een windpark op het Nederlandse deel van de Noordzee. Het krijgt bij zijn poging de tender voor de windparken Hollandse Kust Zuid 3 en 4 hulp van onder meer het Canadese Northland Power en beleggingsmaatschappij Meewind. Ook heeft het contracten afgesloten met grote Nederlandse afnemers, ’om deze groene stroom in Nederland te houden,’ aldus een woordvoerder tegen De Telegraaf.

Om Hollandse Kust Zuid 3 en 4 wordt nu geknokt door Shell en Eneco, Vattenfall, Orsted en dus Engie.
voda
0
Video: Rob Stuiver tipt Shell

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell - B-
29,12 0,12 0,41 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell - B-
£ 25,03001 0,055 0,22 % London Stock Exchange
Royal Dutch Shell -A-
28,70 -0,005 -0,02 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 24,92001 0,015 0,06 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Fondsmanager Rob Stuiver van VOC Fonds en RBA Fonds tipt het aandeel Royal Dutch Shell. De fondsmanager neemt het aandeel onder de loep en presenteert meerdere manieren om winst te maken met Koninklijke Shell.

www.youtube.com/watch?v=GT5Qy8Fl8BU

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Russian Gazprom considers Linde & Shell technologies for Baltic LNG

Gazprom board member Mr Vitaly Markelov said that Russian gas producer Gazprom is considering using technology made by industrial gases group Linde or Royal Dutch Shell at its Baltic LNG project. Russia does not have its own LNG technology. He said that "We've looked at the efficiency of both technologies and they basically have the same indicators in terms of workability. The rest is a question of negotiation."

He said that Gazprom has already started designing the Baltic LNG complex.

Royal Dutch Shell quit Gazprom's liquefied natural gas project near the Baltic Sea port of Ust-Luga last month after the Russian company moved to integrate its Baltic LNG project and gas processing plants.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
Shell boos om afluisteren na Moerdijk-explosie

Shell is verontwaardigd dat overheidsdiensten telefoongesprekken van medewerkers hebben getapt. Het gaat om personeel van Shell zelf en van dochtermaatschappij Shell Chemie Nederland.

Deze afluisteroperatie onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) vond plaats tijdens het interne onderzoek door de Shell-medewerkers naar de oorzaken van een grote explosie. Die vond op 3 juni 2014 plaats op het chemiecomplex van Shell Moerdijk.

Brand na een explosie bij Shell Moerdijk in 2014Foto: Merlin Daleman/ Hollandse Hoogte

Maximale boete

De ergernis van Shell over deze afluisteroperatie kwam donderdag tot uiting in de strafzaak die het OM tegen het concern heeft aangespannen. Het OM beschuldigt Shell Chemie Nederland van het willens en wetens in levensgevaar brengen van mensen en het bewust overtreden van de milieuregels.

Afgelopen dinsdag eiste het OM in deze strafzaak de maximaal mogelijke boete van €2,68 mln tegen Shell. Niet alleen voor de explosie in Moerdijk, maar ook voor een maandenlange gaslekkage bij Shell Moerdijk. Advocaten van het kantoor Nauta Dutilh vroegen de rechtbank donderdag om vrijspraak voor de zwaarste verwijten. Andere lichtere verdenkingen van het OM zijn volgens de verdediging verjaard.

Vele medewerkers getapt

De advocaten van Shell betoogden donderdag dat niemand enig idee had van een mogelijke oorzaak van de explosie. Shell heeft steeds meegewerkt aan onderzoeken naar de explosie, onder meer die van het OM en de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. Interne onderzoeksgegevens zegt Shell zonder terughoudendheid te hebben gedeeld met de autoriteiten.

Gezien die bereidwilligheid valt het Shell zwaar dat medewerkers zijn getapt, zeiden de advocaten van het oliebedrijf. Die informatie kwam aan het licht omdat die in het strafdossier was opgenomen. 'Ondanks de openheid van Shell Chemie Nederland is zij “beloond” met wantrouwen, achterdocht en ongenuanceerde opvattingen.'

De verdediging verwees naar de officier van justitie in deze zaak, Ingeborg Koopmans. Voordat de rechtbank zich over de verdenkingen tegen Shell kon buigen, schreef zij er met twee andere auteurs al over in een wetenschappelijk tijdschrift. Ze kwamen tot de conclusie dat Shell strafrechtelijk verwijtbaar schuldig was aan de ontploffing van de Moerdijk-installatie. 'Ontluisterend' en 'ongehoord', vonden de Shell-advocaten.

Het bewuste artikel stond in het Journal of Loss Prevention in the Process Industry. De officier haar mede-auteurs schreven dat de nalatigheden van Shell Moerdijk 'bijna het bevattingsvermogen te boven gaan'. Bij de explosie in Moerdijk kwamen volgens het OM louter door toeval geen mensen om het leven. Er vielen twee gewonden. Grote brokstukken van de ontplofte installatie werden honderden meters weggeslingerd.

Volgens de Shell-advocaten was de impact van de ontploffing op zichzelf al 'enorm', ook financieel en gemeten naar reputatieschade. 'Daarover beklaagt Shell Chemie Nederland zich niet. Wel over de onterechte bijdrage die de officier van justitie daaraan deed.' De verdediging ontkent met kracht dat Shell met opzet het risico op een ontploffing nam.

OM botst met rechtbank

Na het vier uur lange pleidooi van de verdediging weigerde de officier donderdag te reageren. Zij vond dat de rechtbank haar te weinig reactietijd gunde. Zij suggereerde vooringenomenheid van de rechters. 'Ze nemen het OM niet serieus,' aldus de officier tijdens de daaropvolgende schorsing. De rechtbankvoorzitter noemt deze beschuldiging van het OM 'ronduit betreurenswaardig'. De rechtbank verwacht 7 juni uitspraak te doen.

fd.nl/economie-politiek/1301505/shell...
B.R.
0
Germany: Shell to set-up 50 EV chargers this year.

Shell has teamed up with EnBW Energie Baden-Württemberg AG to take this first step in its e-mobility offensive.

www.petrolplaza.com/news/21920
B.R.
0
Oil giant Shell will have a number of “commercial offshore wind farms” that use floating technology by the early 2020s, according to the firm’s project manager.

www.energyvoice.com/otherenergy/19954...
voda
0
Shell stelt aandeelhouders miljarden extra in het vooruitzicht

Olie- en gasbedrijf Shell stelt aandeelhouders tussen 2021 en 2025 $125 mrd in het vooruitzicht in de vorm van dividend en het inkopen van aandelen. Dat is een verhoging ten opzichte van de $90 mrd die Shell in de periode 2016 - 2020 verwacht.

Dat meldt het energiebedrijf dinsdag voorbeurs in een persbericht naar aanleiding van een beleggersdag in Londen.

Foto: Reuters

Shell stelt dat het goed op weg is om de doelen voor 2020 te halen. Het geld klotst inmiddels tegen de plinten bij het olie- en gasbedrijf. Shell meldt dat de vrije kasstroom is gegroeid naar tussen de $28 mrd en $ 33 mrd. Dat geeft het olieconcern de ruimte om volgend jaar het eerder aangekondigde inkoop van aandelen te voltooien - dat programma kost in totaal $25 mrd.

Het olie- en gasconcern verwacht het dividend per aandeel te verhogen zodra het einde van het huidige aandeleninkoopprogramma van $25 mrd in zicht is.

Ambitieuze beloftes

'We hebben de focus van ons bedrijf omgevormd naar waardecreatie en hebben laten zien dat we goed op weg zijn om onze ambitieuze beloftes uit november 2017 waar te maken', zegt topman Ben van Beurden, die er aan toevoegt zeer optimistisch te zijn over de toekomst van Shell.

De $125 mrd die Shell dinsdag in het vooruitzicht heeft gesteld, betekent een ruime verdubbeling ten opzichte van de $52 mrd die het concern in de periode 2011 - 2015 aan aandeelhouders terugsluisde.

Shell spreekt verder de ambitie uit om de vrije kasstroom te laten groeien naar $35 mrd tegen 2025. Verder verwacht concern een rendement van meer dan 12% op geïnvesteerd kapitaal in 2025.

De investeringen gaan ook omhoog. Shell kondigt aan in de periode tussen 2021 en 2025 gemiddeld $30 mrd per jaar te willen investeren, met een plafond van $32 mrd per jaar. Voor de huidige periode ligt het investeringsdoel op ongeveer $25 mrd.

fd.nl/ondernemen/1303634/shell-stelt-...
voda
0
Update: Shell wil 25 miljard dollar per jaar uitkeren

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell -A-
27,65 -0,215 -0,77 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 24,49501 -0,23 -0,93 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell verhoogt zijn doelstellingen voor de vrije kasstroom en het dividend, en tegelijk ook de investeringen, in zijn plannen voor een vijfjaarsperiode die eindigt in 2025. Dat maakte het Brits-Nederlandse olie- en gasconcern dinsdag bekend in aanloop naar een managementdag eerst in Londen en een dag later in New York.

Shell zei te verwachten met succes de transitie te kunnen maken naar een energiesysteem dat minder kooldioxide uitstoot. Uit de plannen bleek niet dat het bedrijf minder fossiele brandstoffen wil gaan produceren.

"Een grotere verwachte autonome vrije kasstroom, meer ruimte voor uitkeringen aan aandeelhouders en vertrouwen in ons beleggersverhaal van wereldklasse, met een portefeuille met hoge marges en aantrekkend rendement", somde CEO Ben van Beurden de hoogtepunten van de strategie-update op.

Het energiebedrijf zei op koers te liggen om zijn doelstellingen uit 2017 voor 2020 te halen. Voor de autonome vrije kasstroom mikte Shell op 25 tot 30 miljard dollar, bij een olieprijs van 60 dollar per vat. Met hulp van nieuwe verslagregels komt dat bedrag nu overeen met 28 tot 32 miljard dollar.

Voor de volgende periode, tot en met 2025, verhoogt Shell de doelstelling naar een autonome vrije kasstroom van ongeveer 35 miljard dollar. Dat zou ruimte bieden om 125 miljard dollar of meer terug te geven aan de aandeelhouders, middels dividenden en aandeleninkopen. Over 2016 tot en met 2020 rekent Shell op circa 90 miljard dollar en tussen 2011 en 2016 werd 52 miljard dollar uitgekeerd aan de aandeelhouders.

Het bedrijf zal het dividend per aandeel verhogen zodra de afronding van een lopend aandeleninkoopprogramma ter waarde van 25 miljard dollar in zicht komt. Dat programma moet eind volgend jaar afgerond zijn.

Voor de volgende vijfjaarsperiode streeft Shell ernaar het rendement op ingezet kapitaal te laten stijgen tot meer dan 12 procent in 2025.

Meer investeren

Shell kondigde ook aan vanaf 2021 gemiddeld 30 miljard dollar per jaar te zullen investeren in kapitaalgoederen, de zogeheten capex, met een plafond van 32 miljard dollar per jaar. Voor de huidige periode ligt het investeringsdoel op 25 miljard tot 30 miljard dollar.

Marktgerichte bedrijven zoals Integrated Gas, Chemicals en Oil Products worden uitgebreid en moeten de hoeksteen worden van Shell als leider in de energietransitie, meldde het concern.

In het derde thema elektriciteit sleutelt Shell aan bedrijfsmodellen die inspelen op de ontwikkelende klantbehoefte, nu de samenleving steeds meer naar elektrisch rijden beweegt.

De Upstream-divisie zal volgens Van Beurden nog decennia lang een "robuuste" kasstroom opleveren, met veel projecten die uitzicht bieden op langdurige en veerkrachtige groei, stelde Shell. De financiële vooruitzichten van Dowstream zijn ook goed, dankzij de vergaande integratie van de raffinage-, handels- en marketingactiviteiten en de gezonde concurrerende groei in Chemie.

Hoe sterk de derde tak Elektriciteit zal groeien, hangt af van het rendement dat Shell ermee kan behalen, hield Shell een slag om de arm.

Beleggers waren weinig enthousiast over de nieuwe strategie. Het aandeel verloor 1,3 procent in een 0,6 procent lagere AEX.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: aandeelhoudersbeloning Shell aantrekkelijk ondanks hogere investeringen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell -A-
27,645 -0,22 -0,79 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 24,48501 -0,24 -0,97 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) De keuze van Royal Dutch Shell om de kapitaaluitgaven tussen 2021 en 2025 te verhogen naar gemiddeld 30 miljard dollar per jaar is vermoedelijk meer dan waarop de markt had gerekend. Dit stelden analisten van Berenberg dinsdag.

Toch is het volgens de analisten aantrekkelijk dat Shell in die periode jaarlijks 25 miljard dollar wil laten terugvloeien naar de aandeelhouders, vooral voor beleggingsfondsen.

Berenberg voorziet dat Shell het dividend in 2020 zal verhogen, aangezien de energiegigant aangaf dit te willen doen zodra er zicht is dat het lopende aandeleninkoopprogramma ter waarde van 25 miljard dollar afloopt.

Het aandeel Shell daalde dinsdag 0,7 procent naar 27,68 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Shell heeft geen plafond meer op uitgaven'

Gepubliceerd op 4 jun 2019 om 10:44 | Views: 3.660

Royal Dutch Shell A 15:05
27,69 -0,18 (-0,63%)

AMSTERDAM (AFN) - Shell gaat in de periode 2021 tot 2025 meer geld uitgeven dan momenteel het geval is. Beleggers mogen daarom niet meer uitgaan van een hard plafond voor investeringen zoals Shell dat vroeger hanteerde. Dat schrijven analisten bij Royal Bank of Canada (RBC) in een reactie op een strategische update van de olie- en gasreus in aanloop naar zijn Management Day.

Shell wil in de vijf jaar vanaf 2021 zijn investeringen tot maximaal 32 miljard dollar per jaar opschroeven. In de lopende periode is 30 miljard dollar het maximum per jaar. Volgens RBC gaf het eerder gehanteerde plafond op uitgaven veel comfort aan beleggers. Zij kunnen negatief reageren op de ''afgezwakte prognose na 2020'', concluderen de kenners.

De verwachtingen van Shell ten opzichte van de vrije kasstroom waren een positieve verrassing, aldus de marktvorsers. Maar de vraag is hoe Shell tot dit cijfer is gekomen, het zou ook onrealistisch kunnen zijn, schrijft RBC.

RBC hanteert een sector perform-advies op Shell en een koersdoel van 32,20 euro. Het aandeel Shell stond omstreeks 10.55 uur 0,6 procent lager op 27,71 euro.
voda
0
Beursblik: Shell veerkrachtiger

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell - B-
28,565 -0,13 -0,45 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell - B-
£ 24,96001 0,17 0,69 % London Stock Exchange
Royal Dutch Shell -A-
27,995 0,25 0,90 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 24,76001 0,17 0,69 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft zijn portfolio maar ook de bedrijfscultuur opnieuw vormgegeven, wat zal resulteren in een meer veerkrachtige organisatie. Dit concludeerden analisten van Credit Suisse na deel een van de managementdagen van de Brits-Nederlandse energiereus.

Met een olieprijs van circa 40 dollar per vat kan Shell volgens de analisten "fit" blijven zonder nadelige gevolgen voor de gezondheid van het bedrijf op de lange termijn. In een betere macro-economische omgeving met een olieprijs van 60 dollar genereert Shell aanzienlijk overschotten, meent de zakenbank.

"Hierdoor kan het bedrijf doorgaan met het inkopen van eigen aandelen en meer uitgeven, waardoor het bedrijf geleidelijk groeit en defensief de energietransitie in beweegt", aldus Credit Suisse.

Volgens de analisten van de bank stelt dit het bedrijf in staat om begin 2020 het dividend te laten stijgen.

"Shell heeft een geschiedenis waarbij het zijn beloften waarmaakt", aldus de analisten, eraan toevoegend dat het waarschijnlijk is dat het concern ook deze nieuwe beloften zal waarmaken.

Credit Suisse hanteert een Outperform advies op Shell met een koersdoel van 3.175 pence. Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde woensdag op een groen Damrak 0,1 procent hoger op 27,78 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: positieve en ambitieuze doelstellingen Shell

(ABM FN-Dow Jones) Het eerste deel van de managementdag van Royal Dutch Shell heeft zeer positieve en ambitieuze doelstelling voor de periode 2021 tot en met 2025 opgeleverd. Dit concludeerde analist Quirijn Mulder van ING woensdag.

De Brits-Nederlandse energiereus voorziet een operationele kasstroom van 35 miljard dollar en streeft ernaar om in de periode genoemde periode 125 miljard dollar te laten terugvloeien naar aandeelhouders, wat Mulder vertaalt naar 75 miljard dollar aan dividend en 50 miljard dollar aan aandeleninkoop.

Volgens Mulder zijn de vooruitzichten van Shell gebaseerd op een realistische aanname van een Brentprijs van 60 dollar per vat, waarbij het concern zijn focus handhaaft op gas, diepwaterprojecten, schalie, conventioneel bij Upstream en doorgaat met raffinage, marketing en chemicals bij Downstream. Elektriciteit is een nieuw punt van focus voor Shell.

ING hanteert een Houden advies met een koersdoel van 30,00 euro. Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde woensdag op een groen Damrak 0,2 procent hoger op 27,80 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Shell tekent contract met Repsol en Gazprom Neft

Gepubliceerd op 7 jun 2019 om 12:13 | Views: 44

Royal Dutch Shell A 12:25
28,37 +0,25 (+0,89%)

MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - Shell heeft een voorlopig contract getekend met branchegenoten Gazprom Neft en Repsol voor het zoeken naar olie op het Gydan-schiereiland in het uiterste noorden van Rusland.

Gazprom Neft zal een belang van 50 procent hebben in het samenwerkingsverband en Shell en het Spaanse Repsol ieder een kwart. Tegen het einde van het jaar is het de bedoeling dat een meer gedetailleerde overeenkomst wordt getekend door de bedrijven en dit zou in 2020 definitief afgerond moeten worden.

Het afgelegen Gydan-schiereiland ligt in het Russische noordpoolgebied.
voda
0
Shell, Repsol en Gasprom richting joint venture op

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Repsol SA
14,725 0,135 0,93 % Bolsa de Madrid
Royal Dutch Shell - B-
28,91 0,295 1,03 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell - B-
£ 25,30001 0,135 0,54 % London Stock Exchange
Royal Dutch Shell -A-
28,375 0,26 0,92 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 25,14501 0,155 0,62 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell, het Russische Gazprom Neft en Spaanse Repsol hebben een intentieverklaring getekend voor de oprichting van een joint venture voor het ontwikkelen van verschillende olievelden in Siberië. Dit meldde Gazprom Neft vrijdag.

De financiële details van de deal werden niet vermeld.

De drie partijen tekenden het document tijdens het Internationaal Economisch Forum in Sint Petersburg. De deal zal naar verwachting in 2020 worden bekrachtigd, wanneer de goedkeuringen van alle regelgevende instanties zijn verkregen.

De licenties betreffen de blokken Liskinsky en Pukhutsyayakhsky op het schiereiland Gydan. Gazprom Neft krijgt een belang van 50 procent in de joint venture, terwijl Shell en Repsol elk een belang krijgen van 25 procent.

Beide blokken bevinden zich op aanzienlijk afstand van de infrastructuur om de gewonnen olie en gas te kunnen transporteren, zei Gasprom Neft.

Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde vrijdag op een groen Damrak 0,9 procent hoger op 28,37 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Verkoop raffinaderij Shell in VS

Gepubliceerd op 11 jun 2019 om 22:31 | Views: 1.267


PARSIPPANY (AFN) - Olie- en gasconcern Shell verkoopt zijn Martinez-raffinaderij in het Amerikaanse Californië aan PBF Energy. De deal heeft een waarde van maximaal 1 miljard dollar.

De raffinaderij staat in de omgeving van San Francisco en heeft een capaciteit van 157.000 vaten per dag. De transactie moet in de tweede helft van dit jaar worden afgerond.
voda
0
'Shell minder bezield over taxidienst Londen'

Gepubliceerd op 12 jun 2019 om 07:30 | Views: 1.519

Royal Dutch Shell A 14:08
28,27 -0,33 (-1,15%)

LONDEN (AFN) - Olie- en gasconcern Shell is minder enthousiast over het Londense taxiplan. De Britse zakenkrant Financial Times schrijft dat de plannen zijn afgeschaald, omdat deze te weinig inkomsten zouden genereren.

Shell biedt taxidiensten aan via de app FarePilot. Deze blijft voorlopig nog in de lucht, maar het aantal medewerkers voor het project zal op termijn dalen. Nu zijn dat er nog 24. De beslissing van Shell volgt 18 maanden nadat het taxiplan het levenslicht zag.
voda
0
Oud-medewerkers Shell niet bij rechtszaak

Gepubliceerd op 13 jun 2019 om 06:28 | Views: 637

AMSTERDAM (AFN) - Vier van omkoping verdachte oud-werknemers van olie- en gasreus Shell verschijnen niet in de rechtbank in Milaan om zich te verdedigen tegen beschuldigingen van grootschalige corruptie in Nigeria. Dat bevestigde een zegsman van het olie- en gasbedrijf, na berichtgeving van NRC.

Het betreft onder meer twee voormalig hoge bestuurders. Volgens de woordvoerder maken de oud-werknemers met hun eigen juristen hun eigen afweging om er niet te zijn.

Volgens NRC zal Shell zelf ook niet in de rechtbank verschijnen. Wel zal een expert volgens de krant de fiscale voordelen die Shell kreeg verdedigen. De zegsman weerspreekt dat Shell niet naar de rechtbank gaat. "We gaan met getuigen en deskundigen", zo benadrukt hij.
voda
0
Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Shell

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell -A-
28,155 -0,085 -0,30 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 25,10501 0,005 0,02 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft vrijdag het koersdoel voor Royal Dutch Shell verhoogd van 31,50 naar 33,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

Ondanks de hogere investeringen zal de vrije kasstroom van Shell in 2025 onveranderd zijn, aldus de analisten van Kepler na de recente beleggersdag van de energiereus. Zij wezen op 14 nieuwe projecten bij Upstream of Intergrated Gas. Verder is Kepler te spreken over de "uitstekende" marketingactiviteiten van Shell.

Het aandeel Royal Dutch Shell sloot donderdag op 28,24 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
4.411 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Royal Dutch Shell A Meer »

Koers 26,175   Verschil +0,02 (+0,06%)
Laag 26,095   Volume 5.724.811
Hoog 26,345   Gem. Volume 5.628.834
15-okt-19 17:35
label premium

Never sell Shell

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium