Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Shell nieuwtjes.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4.310 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 209 210 211 212 213 214 215 216 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
'Slechts fractie investeringen Shell groen'

Gepubliceerd op 2 mei 2019 om 12:16 | Views: 1.761

Royal Dutch Shell A 14:29
28,75 +0,27 (+0,95%)

AMSTERDAM (AFN) - Van het totale investeringsbudget van Shell in de eerste drie maanden van het jaar ging slechts een fractie naar verduurzaming. Het gros van de investeringen van 6,7 miljard dollar werd besteed aan het zoeken, oppompen en raffineren van fossiele brandstoffen. Dat constateert de activistische aandeelhoudersorganisatie Follow This na het uitpluizen van de kwartaalcijfers van de olie- en gasgigant.

Volgens Follow This, dat olie- en gasbedrijven probeert te bewegen richting een klimaatvriendelijke koers, was de enige zichtbare groene investering van Shell het afgelopen kwartaal de overname van de Duitse start-up Sonnen. Hoeveel is betaald voor de aankoop van de maker van thuisbatterijen is niet bekendgemaakt. ,,Vermoedelijk komt dat neer op minder dan een procent van de investeringen."

In 2018 ging nog 3 procent van de investeringen naar alternatieve energieprojecten. Uit de cijfers blijkt volgens Mark van Baal van Follow This dat Shell's klimaatambitie, ongeveer 30 procent minder uitstoot in 2050, onvoldoende is. ,,Shell kan niet morgen zonder fossiele brandstoffen, maar kan wel vandaag beginnen met anders investeren."

Klimaatdoelen Parijs

Follow This wordt gesteund door zes van de tien grootste Nederlandse investeerders van Shell. De organisatie wil dat oliebedrijven ook de uitstoot van hun producten meenemen in hun klimaatdoelen, en niet alleen de uitstoot van de productie.

Vervolgens moet die uitstoot in lijn worden gebracht met de klimaatdoelen van Parijs. Daarnaast moeten ze investeringen doen om die doelen te halen. Shell is vooralsnog de enige van de oliereuzen die stap één heeft gezet en loopt daarmee voor op onder meer ExxonMobil en Chevron.

Shell zag zijn winst in het eerste kwartaal dalen door lagere marges op chemicaliën en raffinage en gedaalde olieprijzen. Het aandeel Shell stond omstreeks 12.30 uur 1 procent hoger in de AEX op 28,76 euro.
voda
0
'Shell overtreft verwachtingen'

Gepubliceerd op 2 mei 2019 om 10:03 | Views: 3.278

Royal Dutch Shell A 14:29
28,75 +0,27 (+0,95%)

AMSTERDAM (AFN) - Olie- en gasbedrijf Shell haalde in het eerste kwartaal een hogere winst dan verwacht. Ook de kasstroom was hoger dan voorzien, schrijven analisten van ING in een reactie op de kwartaalcijfers van het bedrijf.

Behalve bij de chemicaliëntak overtrof Shell in alle divisies de verwachtingen. Dat kwam onder meer door hogere gasprijzen, hogere olievolumes en betere handelsomstandigheden. Shell is positief over de olie- en gasvolumes in het tweede kwartaal. ING-analisten blijven echter wat voorzichtiger vanwege de volatiliteit van de olieprijs. Zij houden vast aan hun hold-advies met een koersdoel van 30 euro.

Het aandeel Shell stond donderdag rond 09.55 uur 0,8 procent hoger op 28,70 euro.
voda
0
Geldmachine

Als laatste van de vijf grote beursgenoteerde olie- en gasmultinationals publiceerde ShellRDSA€28,60+0,40% donderdag zijn kwartaalcijfers. Waar ExxonMobil zwaar teleurstelde, Chevron vooral dankzij kostenbesparingen overeind bleef en Total en BP deden wat van ze werd verwacht, overtrof Shell op alle fronten de verwachtingen.

Zorgen dat Shell als gevolg van klimaatverandering in de toekomst blijft zitten met onverkoopbare voorraden olie en gas of sterker nog een tweede Kodak wordt die moet vechten voor zijn voortbestaan, lijken vooralsnog uiterst prematuur.

De fossiele wereld - en dan met name ook de gassector - blijkt nog altijd een uiterst lucratieve business. De miljarden klotsen tegen de plinten bij Shell. De vraag lijkt eerder actueel of Shell wel voldoende nieuwe olie en gas weet te vinden of te kopen om de huidige sterke kasstroom vast te kunnen houden.

Want daar gaat het bij Shell om. Het bedrijf stuurt vooral op het genereren van cash. Heel veel cash. Alleen al in het afgelopen kwartaal bedroeg de operationele kasstroom bijna $9 mrd. Dat had zelfs $12 mrd kunnen zijn, als er bij de raffinaderijen geen sprake was geweest van sterk opgelopen voorraden en debiteurenposities.

Maar goed, $9 mrd, of preciezer: $8,6 mrd in drie maanden is nog steeds indrukwekkend en een gevolg van een strikte focus op de meest lucratieve olie- en gasprojecten. De rest wordt stelselmatig afgestoten, waardoor de mix binnen Shell steeds beter wordt.
Dat moet ook wel. Shell heeft immers grote uitgaveverplichtingen. Niet alleen om te blijven investeren in olie- en gasvelden, maar ook om dividend uit te keren aan aandeelhouders. Investeringen en dividend telden afgelopen kwartaal samen op tot $8,9 mrd.


Zo komt de $8,6 mrd operationele kasstroom ineens in een ander licht te staan. Want Shell moet ook nog rente betalen op zijn leningen, aflossen op leningen en het bedrijf wil per kwartaal voor enkele miljarden dollars aandelen inkopen. Shell wil in 2020 een jaarlijkse vrije kasstroom (het geld dat beschikbaar is voor dividend en aandeleninkoop) van $25 mrd tot $30 mrd. In het afgelopen kwartaal lag die vrije kasstroom op $4 mrd. Er is dus nog flink wat werk aan de winkel.
Het afgelopen kwartaal daalde de totale productie bij Shell immers. Tot nu toe weet het bedrijf uit dezelfde hoeveelheid olie en gas weliswaar steeds meer geld te persen, maar uiteindelijk zal Shell zijn reserves willen aanvullen. Gezien de lage investeringen in exploratie, lijken overnames onvermijdelijk.
Shell heeft er ook geen geheim van gemaakt met name in de VS te willen uitbreiden in schalie, maar dat zal - gezien de huidige overnamestrijd rond Anadarko - niet goedkoop worden.

fd.nl/beurs/1299387/geldmachine
rryn
0
Analisten van JP Morgan concludeerden recent dat Shells olieplatforms in de Golf van Mexico en Brazilië heel belangrijk zijn voor Shells strategie om zoveel mogelijk cash te genereren en zijn lucratieve dividendbeleid overeind te houden. >>>> Zo heeft Shell deze operaties zoveel efficiënter ingericht, dat de olieprijs die het bedrijf als geheel nodig heeft om winst te maken tussen 2018 en 2022 zal zakken van $61 per vat naar $49 per vat, aldus JP Morgan. <<<< Mexico en Brazilië nemen ruim de helft van die efficiëntieslag van $12 voor hun rekening, stelt JP Morgan. De twee landen zijn momenteel goed voor 19,2% van de vaten olie die Shell per dag produceert (709.000 van de 3,7 miljoen vaten). Bovendien zijn de marges op deze vaten hoog ($33 vrije kasstroom per vat). Met een aantal nieuwe diepzeeprojecten in voorbereiding, zien analisten de bijdrage aan Shells vrije kasstroom toenemen van 3,5 naar $6 miljard per jaar in 2022.

Snap alleen die 2018 niet. Ik bedoel, dit bericht (leentjebuur van FD) is van zeg maar nu.
voda
0
Beursblik: Shell op koers met doelstellingen 2020

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell -A-
29,01 0,415 1,45 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 24,89501 0,36 1,47 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell ligt op koers met zijn doelen voor 2020 en dus is het wachten op duidelijkheid over de volgende vijf jaar. Dit schreven analisten van RBC Capital Markets vrijdag in reactie op de cijfers die donderdag verschenen.

Ondanks de tegenwind in LNG, blijven Shell's geïntegreerde gasactiviteiten het goed doen, menen de analisten. De volatiliteit in winstcijfers en de kasstroom blijft maar Shell heeft vaker positief dan negatief weten te verrassen, hetgeen de beleggingscase ondersteunt, aldus RBC.

Hoewel de roep om een hoger dividend toeneemt, is dat momenteel niet verstandig, zijn de analisten van mening.

Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde vrijdag in Amsterdam 1,1 procent hoger op 28,90 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Shell wil belang lng-project Indonesië verkopen'

Gepubliceerd op 3 mei 2019 om 13:38 | Views: 498

Royal Dutch Shell A 14:06
29,01 +0,42 (+1,45%)

LONDEN (AFN) - Olie- en gasconcern Shell wil zijn belang in een groot Indonesisch lng-project verkopen. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Reuters.

Het gaat om het Abadi-gasproject waarin Shell een belang van 35 procent heeft. De rest is in handen van het Japanse Inpex. Shell zou mikken op een prijs van 1 miljard dollar voor zijn belang. De bouw van het project zou eigenlijk vorig jaar al moeten beginnen, maar heeft vertraging opgelopen tot zeker 2020.
voda
0
'Sterke kwartaalresultaten Shell'

Gepubliceerd op 3 mei 2019 om 10:25 | Views: 3.004

Royal Dutch Shell A 14:28
29,06 +0,46 (+1,61%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasconcern Shell heeft in het eerste kwartaal sterke resultaten behaald met beter dan verwachte prestaties bij alle divisies ondanks de lastige macro-economische omstandigheden. Dat schrijft Goldman Sachs in een reactie op de cijfers die Shell donderdag publiceerde.

Goldman schroeft zijn ramingen voor de winst per aandeel voor de komende tijd op. De kasstroom lag hoger dan de bank had verwacht, wat steun biedt aan aandeleninkopen en verdere schuldenafbouw. Het advies voor Shell is buy.

Het aandeel Shell noteerde vrijdag omstreeks een plus van 0,6 procent op 28,78 euro.
voda
0
Shell vergroot Belgisch tankstationnetwerk

Gepubliceerd op 6 mei 2019 om 13:23 | Views: 702

Royal Dutch Shell A 14:16
28,45 -0,41 (-1,40%)

DEN HAAG (AFN/Belga) - Olie- en gasreus Shell heeft zijn Belgische netwerk van tankstations uitgebreid met 56 stations. De Belgische tak van Shell heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met brandstoffenbedrijf Maes Energy & Mobility. Dat gaat voortaan 56 van zijn tankstations als Shell-stations uitbaten.

Door de samenwerking krijgt Shell 270 tankstations in België. Vanaf volgende maand worden de tankstations omgebouwd in de Shell-huisstijl. Eind december moeten alle onbemande tankstations omgebouwd zijn.

Financiële details werden niet bekendgemaakt.
voda
0
Shell-bestuurders genoemd in corruptiezaak Nigeriaans olieveld - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell -A-
27,755 -0,845 -2,95 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 23,75001 -0,795 -3,24 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Huidige en voormalige bestuurders van Shell zijn toegevoegd aan een Britse rechtszaak tegen Shell en Eni vanwege corruptie in Nigeria. Dat schreef persbureau ANP dinsdag.

Voormalig Shell-topman Peter Voser en het hoofd van de aardgasdivisie van Shell, Maarten Wetselaar, zouden geweten hebben dat een grote betaling door Shell voor een deel bij overheidsfunctionarissen zou terechtkomen.

De zaak draait om het Nigeriaanse olieveld dat aan Shell en Eni werd gegund, waarvoor de twee concerns 1,1 miljard dollar betaalden. Nigeria eist een schadevergoeding van 1 miljard dollar en de rechten voor het winnen van het olieveld.

Shell ontkent dat er smeergeld is betaald met medeweten van het bedrijf.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Avantium verlengt samenwerking met Shell Catalysts

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Avantium Holding
2,56 -0,01 -0,39 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Shell Catalysts & Technologies heeft zijn samenwerking met Avantium voor vier jaar verlengd. Dat maakte het beursgenoteerde bedrijf woensdag nabeurs bekend, zonder financiële details te vermelden.

Avantium test voor het Shell-onderdeel katalisatoren met behulp van zijn technologische platform Flowrence. Het testprogramma bestudeert onder andere de deactivatie van katalisatoren in de laboratoria van Avantium in Amsterdam.

"We zijn trots om te blijven werken met een leider in de industrie zoals Shell Catalysts & Technologies", stelde directeur Steven Oliver van Avantium Catalysis.

Avantium boekte in maart een operationeel verlies van 24 miljoen euro op een omzet van 11 miljoen euro. Het aandeel sloot woensdag 0,4 procent lager op 2,56 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Cao-akkoord bij Shell Pernis goedgekeurd

Gepubliceerd op 8 mei 2019 om 20:48 | Views: 247

Royal Dutch Shell A 17:37
28,04 +0,29 (+1,03%)

ROTTERDAM (AFN) - Het cao-akkoord bij de raffinaderijen van Shell in Pernis en Moerdijk is goedgekeurd door de leden van vakbonden FNV en CNV. In april werd ruim twee weken gestaakt bij de locaties van de olie- en gasgigant voor betere arbeidsvoorwaarden. Eind vorige maand werd een voorlopig cao-akkoord bereikt dat positief werd voorgelegd aan de leden door de bonden.

Volgens een woordvoerder van Shell is de nieuwe cao met ruime meerderheid goedgekeurd door de leden, na vier vergaderingen op dinsdag en woensdag. ,,Shell is blij dat we nu door kunnen, met zekerheid en duidelijkheid voor de toekomst.''

CNV-bestuurder Piet Verburg bevestigde dat er een ruime meerderheid van de leden voor de nieuwe cao was. ,,Er ligt een akkoord voor drie jaar. We moeten nu vooruitkijken.'' Het betreft onder meer een structurele loonsverhoging van 3 procent in 2019, van 2 procent in 2020 en van 2,5 procent in 2021 en andere afspraken.

De stakingen bij Moerdijk en Pernis trokken een flinke wissel op de productie en op geplande onderhoudsplannen. De acties zorgden er onder meer voor dat Shell 'force majeure' verklaarde op de productie van chemieproducten in Moerdijk. Dat is een juridische term die oliebedrijven beschermt als ze door overmacht niet kunnen voldoen aan leveringsverplichtingen.
Lammetod
0
AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Morgan Stanley verhoogt het advies op het aandeel Shell van underweight naar equalweight. Volgens de kenners is er een redelijke kans op de eerste dividendverhoging van het olie- en gasconcern sinds 2014.
De marktvorsers zijn redelijk behouden over het aandeel voor de langere termijn, maar voorzien niet dat de koers gaat onderpresteren door het vooruitzicht op een hogere uitkering voor de aandeelhouders. Ook heeft Shell meer financiële flexibiliteit door de hogere olieprijzen. Het oordeel op Shell zal opnieuw onder de loep genomen worden na een beleggersdag op 4 juni.
Learn more
Het aandeel Shell sloot woensdag op 28,04 euro.
Lammetod
0
Voor mij hoeft het nog nie , toen het slecht ging met Shell was er ook geen dividend verlaging
voda
0
Stakingen bij Shell definitief van de baan

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell -A-
28,08 0,04 0,14 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 24,27001 0,145 0,60 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Werknemers bij Shell zijn akkoord gegaan met de nieuwe cao van Shell in Nederland, waardoor stakingen bij Shell Moerdijk definitief van de baan zijn. Dat bevestigden Shell en vakbond FNV donderdag.

Eind april werden de acties al opgeschort nadat vakbonden het eens werden met Shell over loonsverhogingen met 3 procent in 2019, 2 procent in 2020 en 2,5 procent in 2021. Vanaf 2021 gaat men ook een dag korter werken. De cao geldt voor 2.100 medewerkers in Pernis en Moerdijk.

"Actievoeren loont", zei Egbert Schellenberg van FNV. "Daar is Shell een goed voorbeeld van.'

Shell kwam met het aanbod na negentien dagen acties in Pernis en Moerdijk.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Medicus
0
Is er al bekend hoeveel aandelen zijn teruggekocht door Shell? Daar hoor je niets meer over. Terwijl anderen deze netje rapporteren (aholddelhaize) hoor je hier niets van. Vreemd??
voda
0
'Shell wil belang Indonesië niet verkopen'

Gepubliceerd op 13 mei 2019 om 11:06 | Views: 1.590

Royal Dutch Shell A 14:18
28,40 +0,28 (+0,98%)

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasconcern Shell is niet van plan zijn belang in een groot Indonesisch lng-project te verkopen, zoals eerder door ingewijden rond de zaak aan persbureau Reuters was gemeld. Volgens de Japanse samenwerkingspartner Inpex heeft Shell tegen het bedrijf gezegd niet uit het project te willen stappen.

Het gaat om het Abadi-gasproject waarin Shell een belang van 35 procent heeft. De rest is in handen van Inpex. Shell zou mikken op een prijs van 1 miljard dollar voor zijn belang, aldus de bronnen tegen Reuters. Shell heeft nu aangegeven tegen Inpex dat het bedrijf bij het project betrokken blijft.

De bouw van het project zou eigenlijk vorig jaar al moeten beginnen, maar heeft vertraging opgelopen tot zeker 2020.
voda
0
quote:

Medicus schreef op 10 mei 2019 om 16:54:


Is er al bekend hoeveel aandelen zijn teruggekocht door Shell? Daar hoor je niets meer over. Terwijl anderen deze netje rapporteren (aholddelhaize) hoor je hier niets van. Vreemd??

Shell announces the third tranche of the share buyback programme
Jan 31, 2019

Royal Dutch Shell plc (the ‘company’) today announces the commencement of trading in the third tranche of its share buyback programme previously announced on July 26, 2018. In the third tranche, the company has entered into an irrevocable, non-discretionary arrangement with a broker to enable the purchase of A ordinary shares and/or B ordinary shares for a period up to and including April 29, 2019. The aggregate maximum consideration for the purchase of A ordinary shares and/or B ordinary shares under the third tranche is $2.5 billion. The company’s intention is to buy back at least $25 billion of its shares by the end of 2020, subject to further progress with debt reduction and oil price conditions.

On October 19, 2018 and January 28, 2019 the company completed the first and second tranches respectively of its share buyback programme (the ‘previous tranches’). In aggregate between July 26, 2018 and January 28, 2019, the company repurchased 144,333,470 A ordinary shares for an aggregate consideration of $4.5 billion.

The maximum number of ordinary shares which may be purchased by the company under the third tranche of its share buyback programme (the ‘third tranche’) is 689,666,530, which is the maximum pursuant to the authority granted by shareholders at the company's 2018 Annual General Meeting1 minus the number of ordinary shares purchased in the previous tranches. The shares bought back under the third tranche will be whichever of the A ordinary shares and/or B ordinary shares is economically the least expensive on a given trading day.

The broker will make its trading decisions in relation to the company's securities independently of the company. The third tranche will be carried out on the London Stock Exchange and/or on BATS and/or on Chi-X and will be effected within certain pre-set parameters. It will be conducted in accordance with the company's general authority to repurchase shares granted by its shareholders at the company’s Annual General Meeting held on May 22, 20181, and in line with Chapter 12 of the Listing Rules, Article 5 of the Market Abuse Regulation 596/2014/EU dealing with buyback programmes and the Commission Delegated Regulation (EU) 2016/1052.

The purpose of the third tranche is to reduce the issued share capital of the company to offset the number of shares issued under the Scrip Dividend Programme and to significantly reduce the equity issued in connection with the company’s combination with BG Group. All shares repurchased as part of the third tranche will be cancelled.

Any further tranches of the buyback programme, which may be conducted after completion of the third tranche, will be announced in due course.1 The existing shareholder authority to buy back shares granted at the company's 2018 Annual General Meeting expires at the earlier of the close of business on August 22, 2019, and the end of the date of the company's 2019 Annual General Meeting. The company expects to seek renewal of shareholder authority to buy back shares at subsequent Annual General Meetings.

Contacts
Investor Relations
International: + 31 70 377 4540
North America: +1 832 337 2034

Media
International: +44 207 934 5550
USA: +1 832 337 4355

www.shell.com/media/news-and-media-re...
voda
0
Shell Midstream neemt belangen Shell over

Gepubliceerd op 13 mei 2019 om 14:32 | Views: 442

Royal Dutch Shell A 14:55
28,32 +0,20 (+0,69%)

HOUSTON (AFN) - Het Amerikaanse Shell Midstream Partners neemt belangen van de in Amsterdam genoteerde olie- en gasreus Shell in verschillende pijpleidingbedrijven over. Het gaat om het belang van bijna 26 procent in Explorer Pipeline Company en het aandeel van dik 10 procent in Colonial Pipeline Company. De deals hebben een totale waarde van 800 miljoen dollar.

Shell Midstream financiert de deal via schulden en nieuwe aandelen. De overname wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar afgerond. Voor de deal zijn nog wel de gebruikelijke goedkeuringen vereist.

Explorer is met zijn bijna 3000 kilometer aan pijpleidingen een van de grotere transporteurs van benzine, diesel, stookolie en vliegtuigbrandstof. Het bedrijf heeft een capaciteit van 660.000 vaten per dag.

Van Texas naar New York

Colonial is de grootste pijplijn voor geraffineerde producten in de Verenigde Staten. De pijpleiding begint in het Texaanse Houston en loopt tot de haven van New York. Alle belangrijke stedelijke gebieden langs de route worden bediend.

Door de overname van de belangen krijgt Shell Midstream bijna 39 procent van Explorer in handen en dik 16 procent van Colonial. Shell Midstream is de in 2014 afgesplitste Amerikaanse pijpleidingentak van Shell.

Verder werd bekend dat Equinor het belang van 22,45 procent van Shell in het Ceasar Tonga-olieveld in de Golf van Mexico overneemt. De Noren betalen daarvoor een bedrag van 965 miljoen dollar. Al met al betekent dit dat een eerdere overeenkomst tussen Shell en Delek Group met betrekking tot het belang is geannuleerd. De ingangsdatum van de deal is 1 januari 2019.
voda
0
Beursblik: ruimte voor Shell om te blijven inkopen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell -A-
28,435 0,315 1,12 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 24,55501 0,29 1,20 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell zou aandeelhouders meer moeten belonen en HSBC verhoogde het advies van Houden naar Kopen. Dit bleek maandag uit een analistenrapport van de Britse bank.

De bank zei zich "extreem" comfortabel te voelen met het huishoudboekje van Shell.

"In het bijzonder zien we voldoende vrije kasstroom voor Shell om eigen aandelen te blijven inkopen voor ongeveer 10 miljard dollar per jaar tot na 2020 als het huidige programma eindigt", schreven de analisten.

Alles wat Shell hierover meldt op de beleggersdag van 4 juni "is belangrijk voor het beleggerssentiment", aldus HSBC.

De bank verhoogde het koersdoel voor Shell van 27,10 naar 27,40 Britse pond. In Londen noteerde het aandeel maandagmiddag 1,2 procent hoger op 24,56 pond. In Amsterdam ging het aandeel 1,1 procent omhoog naar 28,42 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
4.310 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 209 210 211 212 213 214 215 216 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Royal Dutch Shell A Meer »

Koers 29,115   Verschil +0,13 (+0,45%)
Laag 29,020   Volume 5.292.583
Hoog 29,240   Gem. Volume 7.684.956
26-jun-19 17:35
label premium

Shell verkeert in blakende vorm

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium