Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Turkije NIET in Europa .... ? !!!!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
550 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 28 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
haas
0
quote:

JP Samosa schreef op 10 okt 2019 om 13:50:


[...]?j

Je zou het bijna hopen....


Turkse wapenbedrijven groeiden vorig
jaar het hardst,met 22 procent.
haas
0
Turkse trams voor Roemenië

De Turkse trambouwer Bozankaya heeft opnieuw een aanbesteding gewonnen in Roemenië. De Roemeense stad Iasi krijgt 16 trams uit Turkije.

De tramstellen worden binnen 18 maanden geleverd, laat het Turkse bedrijf in een interview weten.

Het project ter waarde van 30 miljoen euro omvat de productie van vijfdelige trams met een lengte van 30 meter. De Turkse trams hebben een capaciteit van 230 reizigers.Eerder won Bozankaya nog een aanbesteding in Roemenië, toen voor 33 miljoen euro.

De Turkse trambouwer legde ook in samenwerking met Siemens een metrolijn aan in Bangkok, de hoofdstad van Thailand.


© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 12-12-2019
haas
0
Turkije streeft naar onafhankelijkheid van alle moslims: ‘Lot ligt niet langer in handen van VN’

Het lot van alle moslims ter wereld, in totaal 1,7 miljard, is niet langer in handen van de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad.

Zo sprak de Turkse president Recep Tayyip Erdogan donderdag tijdens een moslimtop in Kuala Lumpur.

“De wereld is groter dan vijf”, herhaalde Erdogan in de Maleisische hoofdstad, verwijzend naar de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad, wiens vetorecht catastrofaal blijkt voor kleinere landen.De Turkse president gebruikt vaker die slogan om de permanente raadsleden te bekritiseren: China, Frankrijk, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en de VS.

lees verder met fotos..
turksemedia.nl/turkije-streeft-naar-o...
haas
0
Turkije opent mobiel postkantoor in bevrijde stad in Noord-Syrië

Het Turkse nationale postbedrijf PTT heeft een mobiel postkantoor neergezet in de recent bevrijde Noord-Syrische stad Tal Abyad.

Dat meldt de gouverneur van de Turkse grensstad Sanliurfa, die deze week ook persoonlijk aanwezig was bij de ceremonie.

Inwoners van de stad kunnen naast postzaken voortaan ook hun bankzaken via de mobiele punt regelen, vertelt Vail Hamdo, voorzitter van de plaatselijke gemeenteraad. De stad was eerder in handen van YPG-terroristen, de Syrische PKK, totdat het Turkse leger ondanks westerse tegenwerking een buitenlandse antiterreurmissie startte en daar snel een einde in kwam.Het is niet de eerste keer dat Turkije Noord-Syrische steden uitgebreid helpt met opbouwen. Dat gebeurde ook in Jarablus, al-Bab, al-Raim, Azez en Afrin, waar ook postkantoren zijn neergezet.

In Tal Abyad komt het schoolleven, na jaren YPG-onderdrukking, ook weer op gang dankzij Turkije.
haas
0
‘Istanbulkanaal maakt Turkije een leider in wereldhandel’

Het megaproject Istanbulkanaal zal Turkije een toonaangevend land maken in de wereldhandel, verklaarde de Turkse minister van Milieu afgelopen weekend.

“Kanaal Istanbul is een project ter bescherming en redding van de Bosporus, het vrijheidsproject van de Bosporus”, vertelde minister Murat Kurum tijdens een bijeenkomst van zijn partij in de provincie Denizli.

De minister merkte ook op dat vorige week opnieuw een (Liberiaanse) schip is verongelukt en tegen de kade van de Bosporus is aangevaren. “Dat kon erger aflopen als er chemicaliën aan boord waren.”Het geplande kanaal is bedoeld om verlichting te bieden aan het veelal risicovolle scheepvaartverkeer tussen de Zwarte Zee en de Zee van Marmara, in het bijzonder olietankerverkeer, door de Bosporus.

De nieuwe zeestraat is een van de meest strategische megaprojecten van Turkije. Het wordt zo’n 45 kilometer lang en wordt gebouwd in de gang Kucukcekmece-Sazlidere-Durusu van Istanbul. Dagelijks kunnen 160 schepen gebruik maken van Kanaal Istanbul.

Met de komst van het kanaal zal er ook een nieuwe stedelijke ontwikkeling van Istanbul worden gerealiseerd, is eerder gemeld.
haas
0
Turken kopen Euraziatische tak Japanse kredietbeoordelaar

Toonaangevende bank- en financiële instellingen van Turkije hebben 85,05 procent van ratingbureau JCR Eurasia gekocht, verklaarde de Turkse Bankenvereniging TBB vrijdag.

Beurs (Borsa) Istanbul zal 18,5 procent van het bedrijf houden, terwijl de Japan Credit Rating Agency (JCR) 14,95 procent van de kredietbeoordelaar in handen heeft. Turkse particuliere en overheidsfinanciers, waaronder Ziraat Bank, Garanti BBVA, Yapi Kredi zal ook aandelen in het bedrijf houden van 2,86 procent, aldus de verklaring.

Het nieuwe partnerschap zal de kredietwaardigheid bepalen van bedrijven die willen lenen van financiële markten, wat zou helpen het gebruik van financiële middelen efficiënter te maken. Het plan kan worden beschouwd als een “tastbare stap” die Turkije heeft gezet bij het opzetten van een “nationaal ratingbureau”.

Turkije heeft lange tijd kritiek geuit op internationale agentschappen en benadrukt dat ze subjectief bezig zijn en van tijd tot tijd een ondoorzichtige evaluatie uitvoeren. Dat resulteert volgens de Turkse regering in een oneerlijk afname van het vertrouwen in de economieën van sommige landen.
haas
0
Turkije bouwt 500 huizen in Albanië voor aardbevingsslachtoffers

Turkije is gestart met de bouw van 500 nieuwe huizen in Albanië, het land dat afgelopen november is getroffen door een zware aardbeving.

Dat liet de Turkse minister van Milieu en Urbanisatie Murat Kurum vrijdag weten.

“We zijn begonnen met de voorbereiding van de bouw van 500 huizen en extra sociale voorzieningen”, sprak Kurum na een ontmoeting met de Albanese president Ilir Meta als onderdeel van een officieel bezoek aan de hoofdstad Tirana.De Turkse minister benadrukte dat het om een opdracht gaat van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die “daarmee deels de wonden van de Albanezen wil genezen”.

De Albanese president bedankte Erdogan voor de effectieve en zeer hulp snelle van het Turkse agentschap voor rampenbeheer (AFAD).

Bij de aardbeving in de Adriatische kuststad Durres op 26 november kwamen 51 mensen om het leven. Meer dan 900 mensen raakten gewond. De Turkse staatsorganisatie voor ontwikkelingshulp (TIKA) stuurde snel honderden voedselpakketten en hulpgoederen naar het getroffen land.
haas
0
Groei Turkije verrast Wereldbank

Uit een recent rapport van de Wereldbank blijkt dat de Turkse economie opnieuw “harder is gegroeid dan verwacht”.

Turkije zal dit jaar 3 procent en in 2021 zo’n 4 procent groeien. Het land herstelt zich sneller van de eerdere financiële onrust naarmate de binnenlandse vraag verbetert, concludeert het rapport.

De bank herzag haar eerdere voorspelling dat Turkije in juni 2019 1 procent zou inkrimpen tot 0 procent. Dat stond in het laatste Global Economic Prospects-rapport.

“In Turkije herstelt de activiteit zich van eerdere financiële onrust in een sneller tempo dan verwacht naarmate de binnenlandse vraag verbetert; het herstel blijft echter fragiel te midden van ingetogen vertrouwen en investeringen”, aldus de Wereldbank.

Het is niet de eerste keer dat buitenlandse beoordelaars verrast reageren op de economische groei van Turkije. Eerder is vaker de groei onderschat en later flink aangepast, waaronder door kredietbeoordelaars en de EU.

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 10-01-2020
haas
0
Nederlandse interesse in Kanaal Istanbul

Het Turkse megaproject Istanbulkanaal wordt ook nauw gevolgd door Europese landen. Zo tonen Nederlandse, Belgische en Franse bedrijven ook interesse in de nieuwe zeestraat van Istanbul.

Dat liet de Turkse minister van Transport en Infrastructuur Cahit Turhan dinsdag weten.

De project, bouw- en aanlegkosten liggen totaal op zo’n 25 miljard dollar, zei Turhan. Het kanaal zal na voltooiing van de eerste fase jaarlijks 1 miljard dollar en in totaal 60 miljard kunnen opleveren.Als de aanleg in 2020 start, zal de nieuwe zeestraat in 2026 gereed zijn voor gebruik.

Het geplande kanaal is bedoeld om verlichting te bieden aan het veelal risicovolle scheepvaartverkeer tussen de Zwarte Zee en de Zee van Marmara, in het bijzonder olietankerverkeer, door de Bosporus.De nieuwe zeestraat is een van de meest strategische megaprojecten van Turkije. Het wordt zo’n 45 kilometer lang en wordt gebouwd in de gang Kucukcekmece-Sazlidere-Durusu van Istanbul. Dagelijks kunnen 160 schepen gebruik maken van Kanaal Istanbul.

Met de komst van het kanaal zal er ook een nieuwe stedelijke ontwikkeling van Istanbul worden gerealiseerd, is eerder gemeld. (VIDEO)
haas
0
Erdogan is overal:)
===========================================
Erdogan geeft startsein cruciale snelle metrolijn Istanbul

In de Turkse metropool Istanbul is zaterdag het startsein gegeven voor de aanleg van een hogesnelheidsmetrolijn die het hart van de stad verbindt met megaluchthaven Istanbul Airport.

De nieuwe 37,5 kilometer lange metrolijn, die medio augustus 2021 opent, zal passagiers binnen 35 minuten van Gayrettepe, in Sisli aan de Europese kant, naar de nieuwe luchthaven in het noorden vervoeren.“Het transportprobleem is uiteraard niet verwaarloosd tijden de bouw van de nieuwe luchthaven in Istanbul”, sprak de Turkse president Recep Tayyip Erdogan tijdens de ceremonie waarna hij persoonlijk de eerste laswerkzaamheden verrichte. “Naast busvervoer vanuit de stad zijn we ook begonnen met de aanleg van een metrolijn die is gekoppeld aan al het openbaar vervoer.”

Erdogan liet weten dat de nieuwe metro de snelste lijn van het land zal zijn, 120 kilometer per uur.© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 18-01-2020
550 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 28 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Coronavirus hangt boven drukke beursweek

26 jan Beleggers krijgen het de aankomende beursweek druk met bedrijfscijfers en rentebesluiten. Toch is de kans g... 60

  Indices

  AEX 614,24 0,00%
  EUR/USD 1,1027 -0,04%
  Germany30^ 13.475,60 -0,74%
  Gold spot 1.579,35 +0,48%
  LDN100-24h 7.472,10 -0,88%
  NY-Nasdaq Composite 9.314,91 -0,93%
  US30# 28.718,23 -0,95%

  Stijgers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Dalers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Nieuws Forum Meer»

  (44)

  pietje-2005 op 27-jan-20 07:40
  (22)

  JvH op 27-jan-20 06:37
  (8)

  Beperktedijkbewaking op 27-jan-20 05:48
  (35)

  Alex A La Hausse/ A La Baisse op 27-jan-20 03:45
  (1)

  ramp 2017 op 26-jan-20 21:04

  Column Forum Meer»

  (1)

  ttroo op 27-jan-20 07:47
  (584)

  Sem_7 op 27-jan-20 06:26
  (16)

  wiegveld op 26-jan-20 23:41
  (68)

  Pomper op 26-jan-20 22:15
  (8)

  Snugger op 26-jan-20 17:21