Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Turkije NIET in Europa .... ? !!!!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
539 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 27 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
haas
0
Nederland wil meer handel met Turkije

Nederland wil de handel met Turkije verder opvoeren.

Dat zei minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) woensdag in een exclusief interview. Ze was deze week met vertegenwoordigers van tien grote Nederlandse ondernemingen op bezoek in Ankara.

Nederland is de grootste investeerder in Turkije. “Nederland en Turkije zijn beide belangrijke handelspartners voor elkaar. Daar willen we verder gebruik van maken en [de handelsbetrekkingen] blijven versterken”, liet de Nederlandse minister weten.“We hadden een uitstekende, productieve dag, goed bezocht door zowel de Nederlandse zakelijke kant als Turkse bedrijven”, vertelde Kaag na een vergadering. Ze zei dat de bijeenkomst “precies” bedoeld was om kansen te verkennen, uitdagingen te bespreken, zakelijke deals te ondertekenen en sterkere bilaterale banden na te streven.

Het handelsvolume tussen Turkije en Nederland bedroeg vorig jaar zo’n 8 miljard dollar, blijkt uit cijfers van het Turks statistisch instituut, oftewel TurkStat.De Turkse minister van Handel, Ruhsar Pekcan, benadrukte dat haar land het handelsvolume met Nederland ook wil vergroten, naar 10 miljard dollar.

Volgens het Turkse ministerie van Industrie en Technologie is Nederland de grootste investeerder in Turkije, met directe buitenlandse investeringen in de periode 2002-2019, goed voor een totaal van 24,6 miljard dollar.


© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 12-09-2019
josti5
0
Geld verdienen in Nederland, hotelletje bouwen in Turkije, of een andere eigen zaak beginnen.
In bij voorbeeld Antalya is Nederlands de 2e taal, waarmee je daar heel goed terecht kunt.
haas
0
Turkije roept Rusland en Iran naar Ankara voor toekomst Syrië

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan ontmoette maandag zijn Russische tegenhanger Vladimir Putin in Ankara voorafgaand aan een trilaterale top over Syrië.

Erdogan ontving Putin in het Çankaya Paleis voor een vergadering achter gesloten deuren. Die duurde ongeveer anderhalf uur.Op maandag komen de twee presidenten en de Iraanse president Hassan Rouhani voor de vijfde keer op topniveau bij voor Syrië om de nieuwste ontwikkelingen in de noordwestelijke stad Idlib, de vrijwillige terugkeer van vluchtelingen en een politieke oplossing in dat land te bespreken.Het vredesproces van Astana, gericht op het beëindigen van het Syrische conflict, werd in januari 2017 tot het leven geroepen op initiatief van Turkije, Rusland en Iran. Er zijn tot nu toe 13 rondes uitgevoerd in Astana, Kazachstan.

Turkije en Rusland kwamen in september vorig jaar overeen om van Idlib een de-escalatiezone te maken waar geweld en aanvallen uitdrukkelijk verboden zijn.Het Syrische regime en zijn bondgenoten hebben echter consequent de voorwaarden van de wapenstilstand overtreden door frequente aanvallen uit te voeren in de beoogde veilige zone.haas
0
Eerste Europese klant voor tactisch Turks defensievoertuig

Hongarije is de eerste Europese klant geworden van het tactische Turkse defensievoertuig Ejder Yalçin en moderniseert daarmee zijn leger.

Dat laat bouwer Nurol Makina in een reactie weten.

Hongarije is het zesde land in de wereld dat voortaan Turkse pantservoertuigen gaat gebruiken. Het land verruilt militaire voertuigen uit het oude Sovjettijdperk met moderne westerse defensieproducten, is gemeld.

De Ejder Yalçin wordt als de beste in zijn klasse gezien omdat het meer bescherming biedt en breder inzetbaar is dan de concurrentie.
haas
0
Buitenlanders kopen flink meer Turkse meubels

De meubelsector in Turkije is volgens waarnemers van de sector gestimuleerd door een sterke stijging van de verkoop van huizen aan buitenlanders. Die stijging is te danken aan het programma van het land dat burgerschap verleent bij investeringen.

Dankzij het nieuwe versoepelde programma krijgen buitenlanders die 500.000 dollar investeren in Turkije, 500.000 dollar storten op een Turkse bankrekening of onroerend goed kopen ter waarde van 250.000 dollar, het recht op levenslang burgerschap.

In de eerste zeven maanden van 2019 steeg het aantal door buitenlanders gekochte huizen met 64,5 procent op jaarbasis tot meer dan 24.000, aldus het Turks Statistisch Instituut (TurkStat).

Topklanten

Nuri Gürcan, voorzitter van een meubelvakbond, verklaarde dat de verkoop van huizen aan buitenlanders de verkoop van meubels in Turkije met maar liefst 20 procent heeft verhoogd.

Iraakse en Saudische staatsburgers – de belangrijkste buitenlandse kopers van Turkse huizen – tonen ook grote interesse in Turks meubilair, vertelde hij in een interview.

“Meubels gebruikt in Turkse tv-series hebben geleid tot een verhoogde vraag naar Turks meubilair door buitenlanders”, merkte hij op.

Turkse tv-series, een van de belangrijkste culturele exportproducten van het land, genieten populariteit in landen over de hele wereld, waaronder het Midden-Oosten.

Hij zei dat schommelingen in wisselkoersen ook hebben bijgedragen aan het aantrekkelijker maken van Turks meubilair.

De Turkse meubelexport genereerde in de eerste helft van 2019 ruim 2 miljard dollar. “Het doel voor het einde van het jaar is 3,7 miljard dollar.”
haas
0
Turkish Airlines stunt weer met retourtickets Amsterdam – heel Turkije: 149 euro

Turkish Airlines heeft een nieuwe campagne gelanceerd waarin retourtickets van Amsterdam naar heel Turkije aangeboden worden voor een stuntprijs vanaf 149 euro.

Wel dient er tot 6 oktober 2019 geboekt te worden met reisdata tussen 1 november 2019 en 25 maart 2020 (buiten schoolvakanties) en 27 april 2020 tot 17 mei 2020.

Reizigers kunnen voor meer informatie de website van de Turkse luchtvaartmaatschappij raadplegen of contact opnemen met reisagentschappen.

Vorig jaar zorgde een soortgelijke actie, ondanks het beperkte aantal zitplaatsen voor die prijs, voor een stormloop onder met name Turkse Nederlanders.
haas
0
Beleggingsfonds iShares MSCI Turkey UCITS ETF AEX:ITKY, IE00B1FZS574

Laatste koers (EUR)
15,780
haas
0
Turkije neemt zelfgebouwd marineschip in gebruik, bouwt zelfde voor Pakistan

De Turkse marine heeft zondag een zelfgebouwd schip, de TCG Kinaliada, in gebruik genomen. Ook is die dag begonnen met de bouw van een marineschip voor Pakistan.

Turkije is een van de tien landen wereldwijd die oorlogsschepen kunnen bouwen, ontwerpen en onderhouden met behulp van hun eigen nationale capaciteiten, vertelde de Turkse president Recep Tayyip Erdogan tijdens de dubbele ceremonie.

In zijn toespraak zei Erdogan dat hij hoopt dat de Kinaliada (F-514), een korvet uit de Ada-klasse, de Turkse natie en haar matrozen ten goede zal komen en hoopt verder dat Pakistan, een vriendelijke zusternatie van Turkije, ook zal profiteren van het schip waarvan de constructie zondag is begonnen.
haas
0
Airbus overweegt grote investering in Turkije

Vliegtuigbouwer Airbus overweegt zo’n 2,5 miljard dollar te investeren in Turkije.

Dat liet de Turkse minister van Transport Cahit Turhan deze week tijdens een ceremonie in Kayseri weten.

Turkije is de vierde grootste klant van Airbus in de wereld, zei Turhan. “Verwacht wordt dat die investering in Turkije zo’n 5 miljard dollar bereikt in 2030.”De Turkse lucht- en ruimtevaartindustrie produceert vele cruciale onderdelen voor populaire toestellen van Airbus, zoals de A350 XWB en militair toestel A400M, maar ook voor rivaal Boeing.

In Turkije vliegen zo’n 270 Airbus-toestellen.

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KAYSERI | Gepubliceerd: 05-10-2
haas
0
Volkswagen kiest voor Turkije

De Duitse autogigant Volkswagen heeft een productiebedrijf gevestigd in Manisa, een van de Egeïsche provincies van Turkije.

Dat blijkt uit een publicatie van het Turkse Handelsregister woensdag.

Het bedrijf – Volkswagen Turkiye Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.S. – is opgericht met een kapitaal van 943,5 miljoen lira, omgerekend zo’n 164,5 miljoen dollar.

Het bedrijf is opgericht voor het ontwerpen, produceren, assembleren, verkopen, importeren en exporteren van auto’s, vrachtwagens en allerlei motor- en transportvoertuigen en hun onderdelen en componenten, blijkt uit de publicatie. Jens Kellerbach en Jurger Unser zijn bestuursleden van het bedrijf.

Murat Sahsuvaroglu, voorzitter van de Turkse vereniging van merkdealers, reageerde dat de investering van Volkswagen in Turkije het vertrouwen van de Duitse gigant in het land toont.

De Volkswagen-groep, opgericht in 1937, is eigenaar van verschillende automerken, waaronder Audi, Seat, Skoda, Lamborghini, Porsche, Bentley, Man, Ducati en Scania.

Andere prominente autofabrikanten – waaronder Fiat, Ford, Hyundai, Mercedes, Renault en Toyota – hebben ook productieactiviteiten in Turkije.

Vorig jaar bedroeg de export van de Turkse auto-industrie in totaal 31,57 miljard dollar, aldus cijfers van de Turkse unie van exporteurs. Op de binnenlandse markt zijn in dat jaar zo’n 621.000 auto’s en lichte bedrijfsvoertuigen verkocht.
haas
0
Erdogan realiseerde zich gisteren dat Trump wel eens heel snel op zijn haastig genomen besluit kan terugkomen en is daarom in volle vaart alvast met de invasie van Syrië begonnen. De koerden worden met luchtaanvallen onder druk gezet. De koerden hebben van de Amerikanen geen luchtdoelgeschut gekregen en zijn vrijwel weerloos tegen luchtaanvallen. Briljante zet weer van Trump. Jarenlange diplomatie in één telefoongesprek naar de knoppen
Kees1
0
quote:

haas schreef op 30 sep 2019 om 14:42:


Beleggingsfonds iShares MSCI Turkey UCITS ETF AEX:ITKY, IE00B1FZS574

Laatste koers (EUR)
15,780


De koers is nu 14,00. Wat denkt u, als kenner van de Turkse economie, is dit een instapmoment of gaan we nog veel lager?
haas
0
quote:

Kees1 schreef op 10 okt 2019 om 10:15:


[...]

De koers is nu 14,00. Wat denkt u, als kenner van de Turkse economie, is dit een instapmoment of gaan we nog veel lager?


1. Ik ben geen kenner van Turkije
2. mijn visie is dat Turkije de komende 15 jaren het Duitsland wordt van West Azie
3. daarom volg ik wat meer info over Turkije en post ik wat info hier op IEX.
4. ik beleg normaal alleen rechtstreeks in beursgenoteerde ondernemingen
5. met uitzondering van Turkije: ik heb kleine positie van 1000 stuks in deze ETF.
6. dagomzet is zeer laag in deze ETF
7. imo zal het met horten en stoten gaan de komende 5 jaren

aldus
Kees1
0
quote:

haas schreef op 10 okt 2019 om 12:59:


[...]

1. Ik ben geen kenner van Turkije
2. mijn visie is dat Turkije de komende 15 jaren het Duitsland wordt van West Azie
3. daarom volg ik wat meer info over Turkije en post ik wat info hier op IEX.
4. ik beleg normaal alleen rechtstreeks in beursgenoteerde ondernemingen
5. met uitzondering van Turkije: ik heb kleine positie van 1000 stuks in deze ETF.
6. dagomzet is zeer laag in deze ETF
7. imo zal het met horten en stoten gaan de komende 5 jaren

aldus

Dank voor uw bericht. Ik kan uw visie goed volgen. Voorwaarde voor een verdere positieve economische ontwikkeling is wel dat het land politiek stabiel blijft. Erdogan is wat dat betreft tot op heden een goede leider geweest in die zin dat het land er ten opzichte van andere landen in de regio positief uitspringt. Het is alleen moeilijk te zeggen hoe zich dit op langere termijn ontwikkelt.
Señor Acero
0
quote:

haas schreef op 10 okt 2019 om 04:29:


Erdogan is de Trump van Turkije ?
?j

Je zou het bijna hopen....
haas
0
Turkse export blijft stevig toenemen

De Turkse export is in september uitgekomen op 15,2 miljard dollar.

Daarmee zijn de sterke prestaties van vorig jaar overtroffen, reageerde de Turkse minister van Handel Ruhsar Pekcan woensdag.

De import van het land steeg met 0,15 procent tot bijna 17 miljard dollar, verklaarde Pekcan tijdens een persconferentie in Mersin, een mediterrane kuststad in het zuiden van Turkije.

In september 2018 steeg de export met 22,6 procent op jaarbasis en bereikte toen het hoogste cijfer ooit: 14,5 miljard dollar.

“Vorige maand waren de landen die we het meest exporteerden respectievelijk Duitsland, Groot-Brittannië en Italië – 22,2 procent van de totale export van Turkije – terwijl Rusland, China en Duitsland de eerste plaats innamen in onze import – goed voor 29,7 procent van de totale import van het land.”Ze merkte op dat Turkse exporteurs in die maand erin slaagden 214 verschillende markten te betreden.

In de eerste negen maanden van 2019 steeg de Turkse export met 2,6 procent op jaarbasis naar 132,5 miljard dollar, zei ze. De buitenlandse handelskloof in tussen januari en september zakte met 59,2 procent tot 21,4 miljard dollar.

De zogeheten dekkingsgraad export-tot-import steeg van januari tot september tot 86,1 procent, tegen 71,1 procent in dezelfde periode vorig jaar, aldus de Turkse minister.

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MERSIN | Gepubliceerd: 02-10-2019
haas
0
Eerste trein uit China via Turkije naar Europa

De eerste goederentrein van China naar Europa is woensdag na een korte tussenstop vertrokken uit de Turkse hoofdstad Ankara. De trein zal met behulp van de onderzeese tunnel van Istanbul, het megaproject Marmaray, kunnen oversteken naar Europa.

De Turkse minister van Infrastructuur, Cahit Turhan, reageerde tijdens een ceremonie op het station dat Turkije met zijn geografische ligging, geschiedenis en cultuur een grote rol speelt in de economische en sociale ontwikkeling van landen in Azië, Europa, de Balkan, de Kaukasus, het Midden-Oosten, de Middellandse Zee en de Zwarte Zee.

“Met een investering van 754 miljard dollar hebben we onze transport- en communicatie-infrastructuur versterkt en ontbrekende verbindingen op internationale transportroutes voltooid”, sprak Turhan.

Hij prees het ambitieuze Zijderoute-project van China, gericht op het verbinden van Europa, China, Azië en het Midden-Oosten met een netwerk van wegen en spoorwegen. Turhan zei dat de China Railway Express, die zijn eerste reis maakte op de Baku-Tiblisi-Kars-route, een nieuwe richting aan het spoorwegvervoer gaf.

De Turkse minister onderstreepte dat deze spoorlijn, die sinds 30 oktober 2017 in gebruik is, de vrachttransporttijd tussen China en Turkije heeft teruggebracht van 30 tot 12 dagen.

Turkije is een centrale schakel geworden in een “middengang”, die zich uitstrekt tussen Beijing en Londen en de “Iron Silk Road” – een spoor tussen Turkije en Kazachstan -, merkte Turhan op. Met de integratie van Marmaray in de route wordt de transporttijd tussen Ver Azië en West-Europa teruggebracht naar 18 dagen.

“Als we kijken naar het handelsvolume tussen Azië en Europa van 21 biljoen dollar, zal het belang ervan gemakkelijk worden begrepen. De Iron Silk Road, waarvan ongeveer 5 miljard mensen en 60 landen profiteren, is een nieuw en zeer belangrijk alternatief geworden voor wereldwijde handelsnetwerken.”

Het China Railway Express, dat zijn reis begon vanuit het Chinese Xi’an, heeft een elektronische productlading bestaande uit 42 containers. De trein reist over twee continenten, 10 landen, twee zeeën en 11.483 kilometer in 12 dagen.
539 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 27 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

'Lagere opening op Wall Street'

14:50 De aandelenbeurzen in New York gaan woensdag naar verwachting lager openen, nadat de recordreeks van de Dow... 1

  Indices

  AEX 593,53 -0,53%
  EUR/USD 1,1060 -0,16%
  Germany30^ 13.149,60 -0,54%
  Gold spot 1.471,30 -0,04%
  LDN100-24h 7.235,18 -1,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.570,66 +0,24%
  US30# 27.856,34 -0,27%

  Stijgers

  Kiadis...
  +7,43%
  ALTICE...
  +0,99%
  Galapagos
  +0,94%
  Brunel
  +0,93%
  Boskalis
  +0,85%

  Dalers

  TKH
  -3,44%
  Arcadis
  -3,00%
  Alfen ...
  -2,81%
  IMCD
  -2,28%
  Heijmans
  -2,27%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  suske wiet op 20-nov-19 15:02
  (2)

  Jopie1962 op 20-nov-19 14:59
  (38)

  Thorgall op 20-nov-19 14:19
  (8)

  dasokwat op 20-nov-19 13:25
  (7)

  dasokwat op 20-nov-19 13:14

  Column Forum Meer»

  (75)

  Kinghe op 20-nov-19 14:59
  (11)

  The Saint op 20-nov-19 14:28
  (6)

  Snugger op 20-nov-19 12:49
  (84)

  ONN op 20-nov-19 11:26
  (9)

  ONN op 20-nov-19 11:20