Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Turkije NIET in Europa .... ? !!!!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
494 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
haas
0
Turkse president waarschuwt de wereld voor vervolg zaak Khashoggi

De Turkse president riep zaterdag de internationale gemeenschap op prioriteit te geven aan het berechten van daders van de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi. Hij verzoekt dat het onderwerp niet uit de mondiale agenda glipt.

Dat zei Recep Tayyip Erdogan tijdens een persconferentie in Japan, waar een G20-top plaatsvindt.

“Het is de primaire taak van de internationale gemeenschap om de daders van Khashoggi van top tot teen te berechten”, sprak Erdogan en zei dat wereldlanden de dood van journalisten op de mondiale agenda moeten houden.

Khashoggi is op 2 oktober in het Saudische consulaat in Istanbul op gruwelijke wijze omgebracht en in stukken uit het gebouw gehaald.

“De 15 mensen die naar Turkije zijn gestuurd [Saudisch moordteam], zijn de daders van de moord op Khashoggi. MBS [kroonprins Mohammad Bin Salman] is de eerste persoon die [de waarheid] achter dit incident zou moeten onthullen.”
rationeel
0
Iedereen is dat al lang vergeten, en dat zal hopelijk binnenkort ook voor ERDOGAN gelden.
haas
0
Turkije ziet handelstekort flink dalen in mei

Het buitenlandse handelstekort van Turkije is in mei aanzienlijk gedaald.

Dat verklaart het Turkse Instituut voor de Statistiek (TurkStat) vrijdag.

Het tekort nam met 76,5 procent op jaarbasis af tot 1,84 miljard dollar in mei.

De Turkse export steeg met 12,1 procent op jaarbasis tot bijna 16 miljard dollar in mei, terwijl de invoer een jaarlijkse daling zag van 19,3 procent: 17,8 miljard dollar.

De dekkingsgraad uitvoer-invoer steeg vorige maand tot 89,7 procent, dat in tegenstelling tot 64,6 procent in mei vorig jaar.

www.iex.nl/Beleggingsfonds-Koers/2326...
haas
0
De Turkse regering heeft de president
van de centrale bank ontslagen.Daar is
geen officiële reden voor gegeven,maar
het komt niet onverwacht.De regering
van president Erdogan had al enige tijd
ruzie met bankpresident Cetinkaya over
het beleid van de bank.

Het gaat slecht met de economie van
Turkije en Erdogan wilde dat Cetinkaya
de rente zou verlagen.Maar die weigerde
dat en hij weerstond ook pressie om op
te stappen,omdat hij vindt dat de bank
onafhankelijk moet kunnen opereren.

In een verklaring van de bank wordt die
onafhankelijkheid benadrukt.Cetinkaya
wordt vervangen door zijn adjunct.
haas
0
Duitse media bezoeken Turkse auto-industrie: kiest Volkswagen voor Turkije?

De Turkse auto-industrie is deze week bezocht door een speciale delegatie van Duitse journalisten. Het bezoek komt in een periode waarin de Duitse autogigant Volkswagen een keuze maakt in welk land een nieuwe grote fabriek komt. Turkije maakt daar veel kans op.

De Duitse journalisten konden het succesverhaal van de auto-industrie in Turkije persoonlijk ervaren, is verklaard door de Turkse vakbond van voertuigleveranciers TAYSAD en de Kamer van Koophandel van Istanbul.

Turkije heeft voor 14 merken zoals Toyota, Ford, Fiat, Mercedes, MAN, Honda en Renault vorig jaar zo’n 1,55 miljoen auto’s geproduceerd en uitgevoerd naar de desbetreffende landen.

Tijdens de bijeenkomst is ook de mondiale rol van Turkije benadrukt. Zo is Turkije de nummer één in de productie van bussen in Europa, staat het op een derde plek in de productie van bestelbussen, geniet van een zevende plaats als het gaat om auto’s en staat het op de wereldranglijst op een vijftiende plaats. Turkije speelt een cruciale sleutelrol op de wereldarena, is gezegd tijdens de vergadering.

TAYSAD-voorzitter Alper Kanca vertelde dat Turkije geniet van een productie- en werkvriendelijke omgeving. “Turkije bevindt zich op een buitengewone locatie. Ook zorgt de Turkse staat voor veel steun als het gaat om ontwikkeling.”
Joni-2
0
Erdogan heeft in 06/2018 al een Duitse topmanager (met Turkse roots) van Bosch weggekocht om de Turkse auto-industrie op poten te zetten

www.manager-magazin.de/unternehmen/au...
haas
0
Turkije ontvangt nieuwe speciale helikopters uit Rusland

Het Russische staatsdefensiebedrijf Rosteh heeft drie multifunctionele helikopters geleverd aan Turkije. Het gaat om de Ka-32A11BC, een toestel dat voor vele doeleinden gebruikt kan worden.

De overeenkomst was vorig jaar getekend.

Algemeen directeur van Rosteh Andrey Boginskiy reageert in een interview dat Turkije wellicht meer helikopters kan aanschaffen. Hij is ook lovend over de eigen helikopterindustrie van de Turken en ziet de markt in dat land als veelbelovend.

“Turkije heeft succesvolle ervaringen in de productie van militaire helikopters. Wellicht kunnen Turkije en Rusland samen helikopters produceren waarbij onderdelen in Turkije worden vervaardigd.”

De Russische helikopter zal in Turkije als blusvliegtuig, reddingshelikopter en hulpmiddel bij de bouw van hoge gebouwen worden gebruikt.

haas
0
Turkije Europees koploper nieuwe winkelcentra

In Turkije is vorig jaar het meeste aantal nieuwe winkelcentra geopend in Europa.

Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van de mondiale vastgoedonderneming Cushman & Wakefield.

Kwamen in Europa vorig jaar zo’n 2,6 miljoen vierkante meter aan winkelruimte in centra bij, was 525.000 vierkante meter daarvan in Turkije. Dat land wordt gevolgd door Rusland (436.000), Polen (298.000), Frankrijk (237.000) en Finland (164.000). In Nederland kwam een winkeloppervlakte van 99.000 vierkante meter bij.

Turkije is ook dit jaar de leider gezien het aantal bouwprojecten, is gemeld. In de periode 2019-2020 komt er 1,6 miljoen vierkante meter aan overdekt shopwalhalla bij in Turkije. In de Turkse stad Kayseri opent in 2020 het grootste winkelcentrum van Europa met een oppervlakte van 180.000 vierkante meter.

Leidschendam krijgt ook een nieuw groot winkelcentrum: Mall of The Netherlands (117.000 vierkante meter).

haas
0
Nieuwe tunnels West-Turkije gaan reisduur flink verkorten in 2023

Een volgend cruciaal infrastructuurproject dat Turkije op de agenda heeft staan is de bouw van tunnels in de regio Çanakkale. Op de snelweg die de stad met Izmir en Balikesir verbindt, zullen nieuwe tunnels de reisduur tussen Ayvacik en Küçükkuyu van 45 minuten verkorten naar 5 minuten.

Het gebergte op de toeristische route genaamd Kazdaglari wordt als een ‘nachtmerrie’ gezien onder automobilisten. Met het nieuwe snelwegproject zal dat binnenkort verleden tijd zijn, zegt de bouwchef van de tunnel Samet Yilmaz. “De boorwerkzaamheden van de eerste tunnel zijn voltooid, de betonproductie is voor 98 procent afgerond. De tweede tunnel is medio 2022 uitgegraven.”

De bouw van beide tunnels met een lengte van 5,7 kilometer is in 2023 afgerond, zegt hij. “We werken er met 600 mensen dag en nacht aan.”De weg wordt dagelijks door zo’n 7.000 voertuigen gebruikt, waarvan 1.200 zware vrachtwagens.

Het tunnelproject zal flink bijdragen aan de economie van Turkije, stelt Yilmaz. “Het gaat hier om een flinke tijdsreductie waarbij veel brandstof wordt bespaard en zware ongelukken worden voorkomen.”De stad Çanakkale krijgt ook de langste hangbrug ter wereld. Die zal een jaar eerder dan gepland, in 2022, worden voltooid.
haas
0
Turkije beschermt Europa, maar ontvangt geen nodige hulp

Ondanks de enorme bijdragen van Turkije aan de veiligheid van Europa, onder meer door het indammen van de grote golf vluchtelingen, is de verwachte hulp van Europese landen aan Turkije uitgebleven.

Dat liet de Turkse president Recep Tayyip Erdogan dinsdag in de Bosnische hoofdstad Sarajevo, waar hij zeer lovend is ontvangen door Bosniërs, weten.“We hebben een onschatbare bijdrage geleverd aan de veiligheid van het hele Europese continent, in het bijzonder aan de Balkanlanden, maar we hebben de steun en humanitaire houding die we verwachten van onze Europese vrienden in deze moeilijke tijd niet gezien.”

Erdogan maakte die opmerkingen tijdens de samenwerkingstop van Zuidoost-Europese landen, waar stabiliteit en veiligheid en samenwerking tussen de Balkan wordt besproken. Hij zei dat de regio te maken heeft met een golf van irreguliere migratie vanuit Syrië, Irak, Afghanistan en Noord-Afrika.

“Hoewel Europese landen geen overeenstemming kunnen bereiken over vluchtelingenquota, vangt Turkije nu meer dan 4 miljoen vluchtelingen, waaronder 3,6 miljoen Syriërs, op”, zei Erdogan. De Turkse president benadrukte dat Turkije tot nu toe meer dan 37 miljard dollar uit eigen middelen heeft uitgegeven aan de vluchtelingen uit Syrië.

Turkije heeft maatregelen genomen om illegale migratie in de Egeïsche Zee te voorkomen. “Turkije heeft een humanitaire tragedie in de regio grotendeels voorkomen. Het aantal illegale migranten dat tussen 2005 en 2017 door ons land zijn tegengehouden, bedraagt meer dan 1 miljoen.”

Turkije is de belangrijkste route voor irreguliere migranten die proberen naar Europa over te steken, vooral sinds 2011, toen de Syrische burgeroorlog uitbrak.

Erdogan beschuldigt de Europese Unie dat ze haar verplichtingen in het kader van een overeenkomst uit 2016 niet nakomt om irreguliere migratie naar Europa via de Egeïsche Zee te ontmoedigen. De deal omvat een hulppakket van 6 miljard euro om Turkije te helpen zorgen voor miljoenen vluchtelingen in het land. Turkije heeft echter tot nu toe slechts een deel van het toegezegde bedrag ontvangen.
haas
0
Istanbul meest gastvrije stad van Europa

De Turkse metropool Istanbul is de meest gastvrije stad van Europa.

Dat blijkt uit het rapport World Social Capital Monitoring van het Zweedse instituut voor economie in Basel.

De Turkse megastad, tevens de grootste stad in Europa met een inwonersaantal van 15 miljoen, kreeg het rapportcijfer 8,6.

Het instituut vroeg in een enquête op internet naar aspecten van steden zoals sociaal klimaat, interpersoonlijk vertrouwen, goedkeuring van bezuinigingsbeleid, bereidheid om belastingen te betalen, investeringen in de lokale economie, hulpvaardigheid, vriendschap en gastvrijheid en vroeg deelnemers om ze tussen 1 en 10 punten te evalueren.

Van de grote steden scoorde Parijs een 8, Moskou een 7,5 en Berlijn een 5,3.

Op landniveau kregen Spanje een 7,7, Rusland een 7,6, Nederland een 6,8 en Frankrijk een 5,5. Israël scoort een dikke onvoldoende en moet het doen met een 2.
haas
0
EU-ministers van Buitenlandse Zaken
hebben besloten sancties op te leggen
aan Turkije vanwege gasboringen bij
Cyprus.Turkije doet dat met een tweetal
schepen die worden beschermd door de
Turkse marine.EU-lid Cyprus heeft juist
vergunningen afgegeven aan een aantal
oliebedrijven om de boringen te doen.

Cyprus is verdeeld in een Turks en een
Grieks deel,maar het hele grondgebied
wordt beschouwd als EU-grond.Turkije
erkent als enige het noordelijke deel
als de Turkse Republiek Noord-Cyprus.

Cyprus is bereid om gasopbrengsten te
delen,maar vindt dat die afspraken
moeten volgen op een vredesakkoord
494 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX doet stapje terug

09:13 De aandelenbeurs in Amsterdam deed dinsdag een stapje terug. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine k...

  Indices

  AEX 568,22 -0,18%
  EUR/USD 1,1248 -0,11%
  Germany30^ 12.381,20 -0,05%
  Gold spot 1.414,29 +0,02%
  LDN100-24h 7.544,10 +0,02%
  NY-Nasdaq Composite 8.258,19 +0,17%
  US30# 27.349,80 +0,01%

  Stijgers

  Aperam
  +2,25%
  Air Fr...
  +1,71%
  Arcelo...
  +1,45%
  TKH
  +1,30%
  Kiadis...
  +1,05%

  Dalers

  Euroco...
  -1,64%
  Accsys
  -1,60%
  KPN
  -1,37%
  UNIBAI...
  -1,36%
  Kendrion
  -1,09%

  Nieuws Forum Meer»

  (4)

  Joop213 op 16-jul-19 09:51
  (4)

  het zwaard op 16-jul-19 09:42
  (7)

  rryn op 16-jul-19 07:57
  (13)

  Japio_ op 15-jul-19 23:53
  (8)

  josti5 op 15-jul-19 23:21

  Column Forum Meer»

  (13)

  S8Power op 16-jul-19 09:50
  (115)

  Sergeant Garcia op 16-jul-19 08:41
  (6)

  Filgoteniet op 16-jul-19 08:04
  (4)

  Weert=No.1 op 15-jul-19 22:38
  (5)

  Swarte Durk op 15-jul-19 22:38