Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Turkije NIET in Europa .... ? !!!!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
473 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
up en down
0
Hoe zo Turkije in de EU Die zijn al jaren geleden massaal naar alle EU staten afgereisd Dus erbij komen hoeft dus niet als je er al bent
Betalen aan de comedie in Brussel daar doen ze gewoon aan mee als het ook gratis kan!!!!!!!!!!!
Als je naar het songfestival hebt gekeken stond daar Australie??? hoezo Eurovisies. festival ,,,,Het EU lidmaatschap is een verkeerde benaming als je Azie / Afrika er ook gaat bijhalen!!!!!!!!!
haas
0
VN geeft Turkije leidende rol in toerisme

Turkije is dinsdag gekozen tot lid van de Uitvoerende Raad van de Wereldorganisatie voor Toerisme van de VN (UNWTO).

Tijdens de 64e UNWTO-vergadering in de Kroatische hoofdstad Zagreb kreeg Turkije 26 stemmen van de 40 landen, verklaarde het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.

“Turkije zal met zijn kennis en ervaring op het gebied van toerisme en als lid van de Uitvoerende Raad van UNWTO ernaar streven om de 2030-agenda voor duurzame ontwikkeling van de VN ook in het kader van UNWTO te verwezenlijken en duurzaam toerisme een universeel doel te maken”, aldus Ankara.

De UNWTO is een gespecialiseerde organisatie van de VN en een belangrijk wereldwijd orgaan dat zich bezighoudt met internationaal toerisme.© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 28-05-2019
haas
0
Erdogan herhaalt voorstel aan Trump

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft in een telefoongesprek met de Amerikaanse president Donald Trump het voorstel van Ankara herhaald om een ??werkgroep te vormen voor het Russische S-400-raketafweersysteem.

Dat liet Fahrettin Altun, communicatiedirecteur van het Turkse presidentschap, woensdag weten.

Washington eist dat Turkije de S-400, wat cruciaal is voor de nationale veiligheid van het land, niet aanschaft. Ankara ontvangt binnenkort het beoogde luchtverdedigingssysteem.

Amerikaanse functionarissen stellen voor dat Turkije het Amerikaanse Patriot-raketsysteem koopt in plaats van de S-400, omdat dat systeem onverenigbaar zou zijn met NAVO-systemen. Het Patriot-systeem kost een miljard dollar meer (3,5) dan de S-400, die Turkije 2,5 miljard dollar heeft gekost.

Turkije reageerde dat het de VS was dat eerder geen Patriot-raketten wilde verkopen aan Turkije en het land daardoor andere verkopers moest gaan zoeken. Ankara liet de wereld ook weten dat de Russen een veel betere deal aanboden, inclusief de mogelijkheid tot technologieoverdracht.

De twee leiders gingen ook afzonderlijk in op de stappen van de VS om de tarieven op Turks staal te verlagen. Erdogan vertelde aan Trump dat zijn besluit zal bijdragen aan het realiseren van de bilaterale handelsvolumedoelstelling van 75 miljard dollar.

Twee weken eerder verlaagde Trump de tarieven voor de Turkse staalinvoer van 50 naar 25 procent.

Ook zijn de presidenten overeengekomen om in juni op de G20-top in Japan bijeen te komen, aldus Altun.
haas
0
De vrijdagverklaring van het Witte Huis legt ook tarieven op op zonnecellen en wasmachines uit India en Turkije. Deze tarieven waren door Trump in 2018 opgelegd, maar India en Turkije waren vrijgesteld vanwege hun status als ontwikkelingslanden onder het SAP.

southfront.org/trump-declares-trade-w...
haas
0
Turkije breekt nieuw exportrecord

De Turkse export heeft het hoogste maandelijkse cijfer ooit bereikt. In mei dit jaar is voor 16,8 miljard dollar aan goederen uitgevoerd, verklaarde de Turkse minister van Handel maandag.

Volgens het algemene handelssysteem is de export van het land vorige maand met 11,46 procent gestegen op jaarbasis, zei minister Ruhsar Pekcan.

In dezelfde maand bedroeg de import van Turkije 18,5 miljard dollar. Daar is sprake van een jaarlijkse daling van 19,85 procent.

turksemedia.nl/turken-helpen-weer-mil...
haas
0
urkije bouwt tweede luchthaven in zee

Het vliegveld dat tussen de twee Turkse steden Rize en Artvin in zee komt, zal waarschijnlijk twee jaar eerder dan gepland openen.

Dat laat de Turkse minister van Transport Cahit Turhan woensdag in een interview weten.

De bouw van het kunstmatige eiland startte in 2017 en zou in 2022 voltooien. De nieuwe openingsdatum staat nu gepland voor eind 2020.“Tot nu toe is er meer dan 85,5 miljoen ton steen gestort in zee en werken 242 zware machines aan de bouw, die in zijn geheel voor zo’n 30 procent is voltooid. Van het stortproces is 56 procent afgerond”, meldt Turhan.

De nieuwe luchthaven in de beroemde Zwarte Zeeregio ligt op een afstand van 34 kilometer van de stadscentra van Rize, 54 kilometer van Hopa en 125 kilometer van Artvin.

turksemedia.nl/turks-prestigeproject-...

haas
0
Turkse Oostenrijker richt nieuwe partij op: ‘We zijn geen immigranten’

De Oostenrijkse politicus van Turkse komaf Hakan Gördü heeft een nieuwe partij opgericht. Hij wil daarmee de stem zijn van de ondervertegenwoordigden.

Dat maakte Gördü woensdag bekend tijdens een persconferentie in Wenen.

De partij draagt de naam ‘Het Sociale Oostenrijk van de Toekomst’ (SÖZ) en streeft ernaar om deel te nemen aan de lokale verkiezingen in 2020 in Wenen.Bekende politieke partijen en organisaties zijn steeds meer extreem-rechts beleid aan het voeren, waarschuwde de Turkse Oostenrijker. “SÖZ zal rechts-extremistische beleidsmaatregelen bestrijden.”

“We zijn geen immigrantenpartij en ook geen immigranten. We zijn hier geboren en we zijn Oostenrijkers”, aldus Gördü.
haas
0
Turkije voltooit bouw langste drinkwatertunnel

De Turkse hoofdstad Ankara hoeft zich tot 2050 geen zorgen meer te maken om schoon drinkwater. Dat kan dankzij de langste drinkwatertunnel van het land waarvan de bouw recent is voltooid.

Dat meldt het Turkse ministerie van Land- en Bosbouw dat de watertunnel samen met de Turkse directie van Rijkswaterwerken (DSI) heeft gebouwd.

Het project genaamd ‘Gerede Tüneli’ omvat een drinkwatertunnel met een lengte van 31,6 kilometer en diameter van 4,5 meter. Die zal ervoor zorgen dat er uit regio Gerede jaarlijks 226 miljoen kubieke meter water richting de waterdammen van Ankara gaat.

In de Turkse hoofdstad wordt dagelijks zo’n 1,2 miljoen kubieke meter water verbruikt. De nieuwe drinkwatertunnel zal volgens berekeningen, waarin ook de bevolkingsgroei is opgenomen, genoeg water transporteren tot in 2050. Ankara kampte eerder met lage waterstanden.

De officiële opening zal over enkele dagen plaatsvinden, is gemeld.
haas
0
Franse minister naar Ankara voor EU-gesprekken

De Franse minister van Buitenlandse Zaken bezoekt donderdag Turkije, laat de Turkse kant woensdag officieel weten.

Jean-Yves Le Drian, tevens ook de Franse minister van Europa, zal op uitnodiging van zijn Turkse collega-minister Mevlüt Çavusoglu in Ankara zijn, staat in de verklaring.

“Tijdens de bijeenkomsten zullen de bilaterale relaties tussen Turkije en Frankrijk, de huidige regionale en internationale ontwikkelingen en het Turkse EU-toetredingsproces worden besproken”, aldus het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.
haas
0
Kredietbeoordelaar Moody’s verlaagt status Turkije
Door REDACTIE DFT

52 min geleden in FINANCIEELAMSTERDAM - Kredietbeoordelaar Moody’s heeft de kredietwaardigheid van Turkije een stap verder verlaagd.

Zorgen over de grote afhankelijkheid van buitenlands kapitaal en over het bestuur door de overheid zorgen ervoor dat Turkije nu status B1 heeft, in plaats van Ba3. Het vooruitzicht blijft negatief.


Junkstatus
Daarmee loopt Moody’s in een lijn met de andere grote kredietbeoordelaars, Standard & Poor’s (B+) en Fitch (BB). Turkijes beoordeling ligt nog wel enkele stappen boven ’junkstatus’.

De kredietbeoordelaar noemt als reden de ’aanhoudende erosie van institutionele kracht en effectiviteit van het beleid op het vertrouwen van investeerders’. Ook lukt het politici niet om een goed plan te presenteren om de economie te stimuleren. Als positieve punten van Turkije noemt Moody’s de diverse economie en de relatief lage overheidsschuld.
haas
0
Turkije toont jachtvliegtuig van eigen makelij: ‘Beste van Europa’

Het Turkse lucht- en ruimtevaartbedrijf TAI heeft maandag in Parijs een model van het eigen gevechtsvliegtuig TF-X getoond.

Dat gebeurde tijdens het grootste lucht- en ruimtevaartindustrie-evenement ter wereld: Paris Airshow.

Met de TF-X wil Turkije op de middellange termijn voldoen aan de operationele behoeften van de Turkse strijdkrachten.“Dit is de eerste keer dat het vijfde generatie nationale gevechtsvliegtuig wordt getoond”, reageerde TAI-directeur Temel Kotil, voormalig CEO van Turkish Airlines, in een interview.“Het wordt het beste jachtvliegtuig in Europa”, stelde hij en zei dat de TF-X dezelfde kenmerken gaat hebben als de F-35 straaljagers (JSF) geproduceerd door de in de VS gevestigde Lockheed Martin: afgelopen maanden het epicentrum van een geschil tussen Turkije en de VS.

De spanningen tussen de Verenigde Staten en Turkije namen toe nadat Turkije na westerse tegenwerking uit noodzaak koos voor het Russische raketverdedigingssysteem S-400.

De eerste vlucht van het Turkse gevechtsvliegtuig staat gepland in 2025. Het megaproject ontvangt veel staatssteun.
haas
0
Israël volgt Turkse booractiviteiten in Middellandse Zee

Het Israëlische satellietbedrijf ImageSat International (ISI) heeft beelden vrijgegeven van de Turkse booractiviteiten in de Middellandse Zee.

De satellietbeelden zijn op Twitter gedeeld.

“Onder de wolken: de Turkse gasverkenning duurt inmiddels meer dan een maand, 80 kilometer ten westen van #Paphos, binnen de EEZ van # Cyprus”, staat in het bericht.Turkije geeft aan dat het binnen zijn eigen grenzen actief is en gebruik maakt van de energierechten van Turkse Cyprioten.

Opvallend zijn het aantal reacties van Turken onder het Twitterbericht van het Israëlische satellietbedrijf.
473 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Damrak opent in de plus

09:14 De Amsterdamse aandelenbeurs is donderdag met winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen in het...

  Indices

  AEX 565,64 +0,75%
  EUR/USD 1,1287 +0,51%
  Germany30^ 12.421,20 +0,92%
  Gold spot 1.382,62 +1,65%
  LDN100-24h 7.427,99 +0,01%
  NY-Nasdaq Composite 7.987,32 +0,42%
  US30# 26.669,55 +0,62%

  Stijgers

  AMG
  +2,69%
  BESI
  +2,68%
  Arcelo...
  +2,68%
  Takeaw...
  +1,93%
  Akzo N...
  +1,81%

  Dalers

  Brunel
  -2,71%
  Kendrion
  -2,37%
  Acomo
  -1,07%
  KasBank
  -0,40%
  Sif Ho...
  -0,38%

  Nieuws Forum Meer»

  (2)

  suske wiet op 20-jun-19 09:24
  (11)

  Arie40 op 20-jun-19 09:23
  (2)

  dasokwat op 20-jun-19 09:19
  (2)

  dasokwat op 20-jun-19 09:04
  (12)

  dasokwat op 20-jun-19 09:03

  Column Forum Meer»

  (49)

  Enzo123 op 20-jun-19 09:28
  (15)

  ONN op 20-jun-19 09:21
  (106)

  TheSky op 20-jun-19 08:13
  (3)

  efreddy op 19-jun-19 23:06
  (1)

  Snugger op 19-jun-19 19:30