Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Turkije NIET in Europa .... ? !!!!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
585 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 30 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 haas 4 april 2019 21:25
  Duitsland vraagt Turkije om nauwere samenwerking
  ==================================================
  Duitsland wil graag nauwer samenwerken met Turkije in de energiesector.

  Dat benadrukte de Duitse onderminister van Economie en Energie Oliver Wittke tijdens een interview met Turkse journalisten.

  “We willen een nauwere samenwerking met Turkije, waar duurzame energie in opkomst is.”

  Na het bezoek aan Turkije van de Duitse minister van Economie Peter Altmaier zijn er vijf diverse werkgroepen opgericht die bijna dagelijks contact hebben met elkaar, zei Wittke. “Die werken voor belangrijke oplossingen. Een van de werkgroepen is bezig met zaken over vrije handel tussen Turkije en EU en de douane-unie”, aldus Wittke.  © Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN | Gepubliceerd: 04-04-2019
 2. forum rang 7 haas 6 april 2019 15:36
  Hopelijk werken de software systemen op het nieuwe vliegveld ?
  geeen vliegveld in zee,maar gewoon op land:)
  ======================================================
  Turken realiseren grootste verhuizing ooit

  De grote overstap van de oude Ataturk Airport naar de nieuwe megaluchthaven Istanbul Airport verloopt volgens schema, laten autoriteiten vrijdag weten. De verhuizing is de grootste ooit in de luchtvaarthistorie.

  Turkish Airlines meldt dat ongeveer 38% van de totale verhuisoperatie is voltooid en het hele verhuizen naar verwachting 45 uur zal duren.  Politie- en gendarmerieteams hebben strakke veiligheidsmaatregelen genomen langs de route die de vrachtwagens afleggen, met “meer dan 10.000 luchtgavenbenodigdheden en -voertuigen met een gewicht van 47.300 ton”, aldus de luchtvaartmaatschappij. Aan de grote overstap doen meer dan 1.800 personeelsleden mee.

  De verhuizing begon vrijdag vanaf 3.00 uur lokale tijd (0000 GMT) en zal zaterdagavond om 23.59 lokale tijd (20.59 GMT) worden voltooid. Beide luchthavens zijn zaterdag gesloten voor alle passagiersvluchten tussen 02:00 en 14:00 uur (vrijdag 2300 GTT en zaterdag 1100 GMT).

  voor meer info een veel foto's:

  turksemedia.nl/turken-realiseren-groo...
 3. forum rang 7 fin® 8 april 2019 16:25
  Erdogan noemt verloren verkiezingen 'georganiseerde misdaad'
  www.nu.nl/buitenland/5832372/erdogan-...
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan herhaalde maandag opnieuw dat hij een hertelling wil van de verkiezingsuitslag in Istanboel. Erdogan zei maandag op een persconferentie dat er tijdens de verkiezingen op 31 maart "georganiseerde misdaden" zijn gepleegd.

  =========================

  En dan wordt er herteld- en nog eens herteld ... net zolang tot de AKP overal alsnog heeft gewonnen.
  De Turkse media zullen dat ook vinden, immers Erdogan heeft alle kritische media volgens hetzelfde democratisch principe als haatzaaiers uit de weg geruimd.

  Dát is namelijk democratie, vindt Erdogan ;-)
 4. forum rang 7 haas 17 april 2019 15:59
  Turkije bouwt grote ultramoderne composietfabriek voor vliegtuigen

  Het Turkse lucht- en ruimtevaartbedrijf TUSAS gaat een grote fabriek voor vliegtuig- en helikopteronderdelen bouwen in de Turkse stad Kahramankazan nabij Ankara. Het ultramoderne complex wordt 95.000 vierkante meter groot en is daarmee het grootste in het land en vierde grootste ter wereld onder één dak.

  De grote fabriek, die structurele delen van vliegtuigen zoals vliegtuigen en helikopters zal produceren, zal voldoen aan twee procent van de composietbehoeften van de wereld. Naast technologische productie op hoog niveau, zullen ook nieuwe productontwerpen en productontwikkelingen worden gerealiseerd in het complex. TUSAS beoogt hoge nauwkeurigheid en efficiëntie dankzij het gebruik van robots en autonome tools.
 5. forum rang 7 haas 18 april 2019 09:30
  Turkse minister opent consulaat in Amsterdam

  De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu heeft tijdens zijn tweedaagse bezoek aan Nederland het Turkse consulaatsgebouw aan het Museumplein in Amsterdam geopend.

  De ceremonie is donderdag bijgewoond door Turks-Nederlandse voorzitters van unies en verenigingen. Ook aanschouwde protocoldirecteur Thijs van der Plas van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken de Turkse opening.

  Çavusoglu benadrukte in zijn toespraak dat beide landen zich op de positieve agenda zijn gaan focussen. “Dit consulaat dient niet alleen als een thuis voor Turken, maar ook van al onze Nederlandse vrienden. De Turkse samenleving in Nederland ziet en voelt Turkije als een moederland en Nederland als een soort vaderland. Dit is integratie.”

  De Turkse ambassadeur in Den Haag, Saban Disli, zei in zijn speech dat Turkije en Nederland diepgewortelde relaties en handelsbetrekkingen kennen.

  Na de opening kwam de Turkse buitenlandminister bijeen met Turkse Nederlanders. Naast het consulaat in Amsterdam, heeft Turkije ook staatsvertegenwoordiging in Rotterdam en Deventer en een ambassade in Den Haag.

 6. forum rang 7 haas 19 april 2019 07:17
  Turkije gaat nog meer verdedigingssystemen ontwikkelen

  Turkije zal nieuwe projecten lanceren om nog meer nieuwe verdedigingssystemen van eigen makelij te ontwikkelen en te produceren. Die zullen bij zowel nieuwe missies in het binnen- als buitenland worden gebruikt van Turkije.

  Dat werd woensdag besloten na een anderhalf uur durende vergadering achter gesloten deuren van het comité van de defensie-industrie. Ook zijn recente ontwikkelingen onder de loep genomen.

  Onder voorzitterschap van president Recep Tayyip Erdogan zag de bijeenkomst ook de aanwezigheid van minister van Financiën Berat Albayrak, minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu, minister van Defensie Hulusi Akar, hoofd van de generale staf generaal Yasar Güler en Ismail Demir, voorzitter van de Turkse defensie-industrie onder presidentschap.
 7. forum rang 7 haas 22 april 2019 15:51
  Turkije en Wit-Rusland slaan handen ineen in Antarctica

  Turkije en Wit-Rusland hebben maandag een overeenkomst getekend om samen te werken aan poolonderzoek. Het akkoord komt nadat Turkije recent zijn derde Nationale Antarctische Wetenschapsexpeditie heeft voltooid.

  De overeenkomst over wetenschappelijke en technische samenwerking in Antarctica is ondertekend door de Turkse minister van industrie en technologie Mustafa Varank en Vladimir Gusakov, de voorzitter van het presidium van de Nationale Academie van Wetenschappen van Wit-Rusland.

  De samenwerking op het gebied van gemeenschappelijk onderzoek over het noordpoolgebied en uitwisselingen tussen de wetenschappers en deskundigen van de landen is een prioriteit voor het behoud van het milieu en de monitoring van menselijke gevolgen en vervuiling op Antarctica, is verklaard. Het zal zich ook richten op de ontwikkeling van nieuwe wetenschappelijke instrumenten om de dynamiek van de aardkorst, ijskap en gletsjers op het continent te begrijpen.

  In april 2016 reisde het allereerste Turkse team van onderzoekers – waaronder artsen, botanici, geologen en oceanografen van zeven universiteiten – naar Antarctica om de impact van klimaatverandering te bestuderen.

  Eerder in februari reisde een Turks team naar Antarctica als onderdeel van een onderzoeksexpeditie en bracht 30 dagen door op het bevroren continent.

  Antarctica, het koudste continent op aarde, dienst sinds de ondertekening van een verdrag in 1959 als wetenschappelijke onderzoekszone.

  © Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 22-04-2019
 8. forum rang 7 haas 25 april 2019 06:02
  Huawei prijst Turkse hoogleraar: Held van communicatiewereld

  Huawei-vicevoorzitter en plaatsvervangend bestuursvoorzitter Guo Ping vindt de Turkse hoogleraar Dr. Erdal Arikan van de Bilkent Universiteit in Ankara een held van de wereld van telecommunicatie.

  Dat zei Ping zondag na een top in de Chinese stad Shenzhen tegen journalisten uit Turkije, Oostenrijk en Polen.

  Een studie van de Turkse professor heeft volgens de Chinese topman voor een doorbraak gezorgd in 5G-technologie. Data-overdracht krijgt dankzij Arikan een nieuwe wending, vertelde Ping.

  Turkije is een land van groot belang op het gebied van telecommunicatie-onderzoek en in encryptie van 5G-technologie, benadrukte Ping. “Het werk van Arikan is baanbrekend en gaat de normen van 5G bepalen.”

  De Chinese bestuursvoorzitter liet ook weten dat Huawei een groot centrum voor ontwikkeling en onderzoek heeft in Istanbul waar 450 mensen werken, waarvan grotendeels Turkse ingenieurs.

 9. forum rang 7 haas 27 april 2019 11:39
  quote:

  josti5 schreef op 25 april 2019 08:17:


  En het westen weert Huawei.

  Tsja...

  De vernieuwing van C2000,het systeem
  waarmee de hulpdiensten communiceren,
  kan verder met een Duits dochterbedrijf
  van het Chinese bedrijf Hytera.De AIVD
  noemt het risico van spionage of
  sabotage door de Chinese overheid laag.

  De aanbesteding voor het vernieuwen van
  C2000 werd in 2015 gegund aan drie
  partijen,waaronder Hytera Mobilfunk.

  PS: ik heb tig jaren internetmodem Huawei gehad van NL provider
  Ik kreeg alleen maar Chinese tekens op mijn scherm:):)
 10. forum rang 7 haas 27 april 2019 20:10
  België doet goede zaken met Turkije

  Het handelsvolume van België met Turkije bedraagt bijna 10 miljard euro, benadrukte de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders woensdag.

  Tijdens een conferentie in Brussel zei Reynders dat de twee landen nauwer zouden moeten samenwerken, vooral op het gebied van economie, douane-unie en investeringen.

  De Belgische buitenlandminister zei ook dat hij verwacht dat een vergadering tussen Turkije en België in het kader van het Gezamenlijk Economisch en Handelscomité (JETCO), dat zich niet heeft voorgedaan sinds 2013, later dit jaar in Ankara zal plaatsvinden. Hij benadrukte dat de aanwezigheid van Turkije in de Europese Raad “erg belangrijk” is.

  De Turkse ambassadeur in België Zeki Levent Gümrükçu reageerde op zijn beurt dat Turkije België “als een bondgenoot, een partner en een vriend” ziet.  © Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BRUSSEL | Gepubliceerd: 25-04-2019
 11. forum rang 7 haas 30 april 2019 11:34
  Turkse megaluchthaven breekt vluchtrecord

  De nieuwe megaluchthaven van de Turkse metropool Istanbul heeft sinds de opening deze week de drukste dagen meegemaakt. Op 26 en 28 april verwerkte het immense vliegveld 1.221 vluchten per dag.

  In totaal verwelkomde de nieuwe megaluchthaven 201.031 passagiers op 26 april en 201.952 passagiers op 28 april. Meer dan de helft van het aantal reizigers kwam uit of ging naar het buitenland, het andere deel had een binnenlandse vlucht.

  Maandag wordt verwacht dat het recordaantal vluchten verder zal toenemen tot 1.228 vluchten op die dag: 615 arriverende en 613 vertrekkende. De grote luchthaven verhoogt sinds de opening op 29 oktober vorig jaar stapsgewijs het aantal vluchten per dag.

  © Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 29-04-2019
 12. forum rang 7 haas 3 mei 2019 18:45
  urkse persvrijheid verder onder druk
  vrijdag 3 mei 2019, 19:00 uur

  Als journalist werk je in Turkije niet zonder gevaar.Turkse collega's betalen een hoge prijs voor hun werk. Volgens de internationale organisatie Reporters without Borders loop je in Turkije het hoogste risico op een gevangenisstraf. Zo moet de journalist Pelin Unker binnenkort dertien maanden de gevangenis in. Tan Tunali, zelf journalist en bestuurslid van Röportaj (een stichting ter bevordering van de Turkse persvrijheid), schuift op de Internationale Dag van de Persvrijheid bij ons aan.
 13. forum rang 7 haas 12 mei 2019 14:20
  Zoveel auto’s bouwde Turkije tussen januari en april 2019

  De Turkse automobielindustrie zag in de eerste vier maanden van dit jaar in totaal 489.429 voertuigen van de band rollen, verklaarde de vereniging van autobouwers OSD.

  De autoproductie van het land, inclusief auto’s, bedrijfsvoertuigen en tractoren, daalde tussen januari en april met 13 procent op jaarbasis.

  De vereniging liet weten dat de productie van auto’s in Turkije ook 14 procent daalde tot 322.281 in dezelfde periode. Van januari tot april is de totale autoverkoopmarkt bijna gehalveerd tot 123.155 voertuigen.

  De export van Turkse auto’s daalde met 8 procent op jaarbasis en bedroeg 426.026 in de eerste vier maanden.

  De sector verdiende tussen januari en april zo’n 10,5 miljard dollar aan de export van voertuigen.
 14. forum rang 7 haas 22 mei 2019 09:21
  Het volgende conflict dat tot escalatie komt is de ruzie tussen de VS en Turkije.

  Turkije heeft een deal gesloten met Rusland om Russische afweerraketten aan te schaffen. Als Turkije dat doorzet zal het land geen F35 straaljagers kunnen verkrijgen. De VS dreigt dan met verdere stappen tegen Turkije.
  Eea zou wel eens binnen twee weken kunnen ontploffen.
 15. forum rang 7 haas 24 mei 2019 16:07
  Het kabinet roept NAVO-lid Turkije op
  af te zien van de aankoop van het
  Russische S-400-luchtafweersysteem.De
  Turkse president Erdogan zei in het
  weekend dat de aankoop doorgaat en dat
  Turkije S-500-raketten,de opvolger van
  de S-400,gaat maken met Rusland.

  De samenwerking is omstreden.Onder meer
  de VS is bang dat de S-400-radar in
  Turkije de Russen leert hoe ze F-35
  gevechtsvliegtuigen kunnen opsporen.Om
  die reden is de VS gestopt met het
  leveren van F-35's aan Turkije.

  Minister Blok begrijpt die ongerustheid
  en noemt de deal tussen Turkije en
  Rusland niet logisch en niet passend.
 16. forum rang 7 haas 25 mei 2019 20:56
  Turkije legt wegen aan voor Turkmenen en Koerden in Irak

  De Turkse staatsorganisatie voor ontwikkelingshulp (TIKA) heeft deze week asfaltwegen aangelegd in de Iraakse stad Tuz Khormato, de centrale stad van het Tooz-district in het Saladin-gouvernement.

  Dat verklaart TIKA.  Turkije heeft voor 300 ton asfalt gezorgd. De benodigde apparatuur is door de gemeente Tuz Khormato beschikbaar gesteld. De geasfalteerde straat, die intensief wordt gebruikt, ligt in het centrum.

  De Turkse staatsorganisatie zal meerderen wegen van de stad, gelegen ten zuiden van Kirkuk, asfalteren ter ontwikkelingssteun, is gemeld. In de stad wonen Turkmenen en Koerdische en Arabische minderheden.


  © Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – IRAK | Gepubliceerd: 24-05-2019
585 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 30 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 532,57 -1,12%
EUR/USD 1,1097 +0,16%
Germany30^ 11.672,30 -0,92%
Gold spot 1.729,40 0,00%
LDN100-24h 6.144,18 0,00%
NY-Nasdaq Composite 9.489,87 +1,29%

Stijgers

ADYEN NV
+5,16%
Wolter...
+3,34%
Flow T...
+3,28%
Acomo
+2,93%
Lucas ...
+1,90%

Dalers

Fugro
-10,39%
Wereld...
-7,19%
UNIBAI...
-6,47%
Air Fr...
-5,77%
Sligro
-5,17%

Nieuws Forum Meer»

(17)

wiegveld op 30 mei 2020 22:19
(61)

Dead cat bounce op 30 mei 2020 21:08
(14)

bergen333 op 30 mei 2020 16:17
(13)

WijHetVolk op 30 mei 2020 16:09
(11)

bezinteergebelegt op 30 mei 2020 13:07

Column Forum Meer»

(738)

ren-je-dement op 30 mei 2020 22:12
(8)

NielsjeB op 30 mei 2020 11:46
(7)

Telraam op 29 mei 2020 23:19
(667)

ciska op 29 mei 2020 19:15
(2)

Atari op 29 mei 2020 18:32
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare