Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Turkije NIET in Europa .... ? !!!!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
431 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
haas
0
quote:

leek2018 schreef op 3 mrt 2019 om 09:57:


Als er zoveel Turken naar West-Europa komen is investering in Turkije verloren geld.


Nederland opnieuw grootste investeerder in Turkije

Turkije trok in 2018 bijna 13,2 miljard dollar aan directe buitenlandse investeringen (FDI).

Dat liet voorzitter Arda Ermut van het investeringsbureau van het Turkse presidentschap maandag weten.

Nederland en Azerbeidzjan zijn de top twee grootste directe investeerders geworden, zei Ermut tijdens een bijeenkomst in Istanbul.

Turkije doelt erop om 1,5 procent van de totale directe wereldwijde investeringen te ontvangen en voorziet hierna de bedragen 18 miljard dollar en vervolgens 20 tot 25 miljard dollar, aldus Ermut.
======================================================
nog wat leesvoer voor de zondag:
turksemedia.nl/economie/

haas
0
Turkije wordt economische supermacht

Turkije zal naar verwachting tussen 2030 en 2050 toetreden tot de ‘s werelds top tien van grootste economieën, blijkt uit verschillende studies.

Dat maakte de voorzitter van de Turkse Strategie- en Begrotingsdirectie woensdag duidelijk.

“Het potentieel van Turkije is groter dan het groeipotentieel van andere landen”, vertelde Naci Agbal tijdens een conferentie bij de Bayburt Universiteit in het noordoosten van Turkije.

Van 2001 tot 2018 klom Turkije op de ladder van nummer 23 naar 17 in termen van bruto binnenlands product, en van nummer 18 tot 13 in koopkrachtpariteit, merkte hij op.De Turkse export steeg ook van 36 miljard dollar in 2002 naar 168 miljard dollar in 2018, voegde hij eraan toe.

De geografische positie van Turkije is een enorme kans voor het land, benadrukte hij, omdat het dichtbij Afrika, de Golfstaten, de Centraal-Aziatische Turkse republieken, Rusland en Europa ligt.

“De economische wereldmacht beweegt zich van het westen naar het oosten en van het noorden naar het zuiden”, benadrukte Agbal. Hij voegde eraan toe dat het aandeel van de VS in de wereldeconomie sterk zal dalen tegen 2050 en 2100, terwijl het Verre Oosten en Afrika een groter aandeel gaan nemen.

“Afrika, dat een jonge bevolking heeft, zal een producerend continent worden en zal meer investeringen aantrekken”, aldus Agbal.
haas
0
Grootste vermogensfonds ter wereld investeert flink in Turkije

Het Noorse oliefonds, het grootste soevereine vermogensfonds ter wereld, heeft afgelopen jaar 707 miljoen dollar geïnvesteerd in 58 verschillende Turkse bedrijven.

Dat blijkt uit cijfers van de Noorse Norges Bank Investment Management.

In 2018 is voor 111 miljoen dollar een aandelenbelang genomen in acht Turkse energiebedrijven.

Het gigantische fonds deed zijn grootste energie-investering in de raffinaderijgigant van Turkije, TÜPRAS, goed voor 63,6 miljoen dollar gevolgd door een investering van 28,8 miljoen dollar in de Turkse ijzer en staalfabriekenketen Eregli. Het Noorse fonds heeft een aandeel van 1,016 procent in TÜPRAS en een aandeel van 0,59 procent in Eregli.

Norges Bank, de fondsbeheerder, investeerde ook 6,3 miljoen in energiebedrijf Aygaz, waarin het fonds een aandeel van 0,99 procent heeft.

In de energiesector zijn vijf andere kleine investeringen gedaan in energiebedrijven; Aksa, Petkim, Ulusoy Electric, Enerjisa en staalproducent Kardemir.

De grootste investering van het fonds was in Garanti Bank: 80,73 miljoen dollar voor een aandeel van 1,28 procent.© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 04-03-2019
haas
0
Turkije opent nieuwe cruciale spoorlijn

In Istanbul is dinsdag een nieuwe spoorlijn langs de Zee van Marmara geopend. Die verbindt Halkali, het Europese district van Istanbul, met het district Gebze aan de overkant in de provincie Kocaeli.

De feestelijke ceremonie is bijgewoond door de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Hij reed zelf de trein tijdens de eerste dienst van het station Kartal naar het Maltepe-station aan de Aziatische kant van de stad.Naar verwachting zullen dagelijks ongeveer 1,7 miljoen passagiers gebruik maken van de 63 kilometer lange spoorlijn. Via de nieuwe spoorlijn, die 43 stations telt, duurt het minder dan 70 minuten om die afstand af te leggen.

De treinlijn tussen Gebze en Halkali zal deel uitmaken van de zijderoute, die van Londen naar Peking loopt, zei Erdogan.Met deze lijn zal de laatste stop van hogesnelheidstreinen in Istanbul niet in het district Pendik aan de Aziatische kant zijn, maar loopt nu ook door tot de Europese zijde, liet de Turkse president weten.

De bewoners van tien grote districten van Istanbul zullen direct profiteren van de lijn, zei de president en benadrukte dat de spoorlijn het verkeer in Istanbul aanzienlijk gaat verlichten.
haas
0
Turkije,economisch "het Duitsland"van het Middenoosten ?
===================================================
Turkish Airlines verhuist begin april naar Istanbul Airport
Redactie Redactie 12/03/2019 Leestijd: minder dan een minuut
© Up in the Sky / Maurits Vink
Turkish Airlines zal met ingang van 6 april alle vertrekkende en inkomende vluchten vanaf het Istanbul Airport uitvoeren, zo meldt de Turkse luchtvaartmaatschappij.

Verhuizing
Op 6 april om 14:00 uur zullen alle vluchten van Turkish Airlines landen of vertrekken op de nieuwe luchthaven in Istanboel. De originele plannen waren om eind vorig jaar Turkish Airlines van het Istanbul Atatürk Airport naar het nieuwe Istanbul New Airport te verhuizen.

Vluchten
Turkish Airlines heeft de eerste routes die zij vanaf het Istanbul New Airport zullen vliegen vorig jaar bekend gemaakt, het zijn vluchten naar de hoofdstad Ankara, het Turkse deel van het eiland Cyprus en Azerbeidzjan.

Istanbul New Airport
Op 29 oktober 2018, de Dag van de Republiek, een Turkse feestdag, werd het Istanbul New Airport geopend. Het betrof een ‘soft opening’, een symbolische opening, want het vliegveld doet op dit moment nog geen dienst als actieve luchthaven. In het project wordt zo’n 10 miljard dollar (8 miljard euro) geïnvesteerd. Jaarlijks zullen zo’n 90 miljoen passagiers de luchthaven passeren, al wordt er al gewerkt aan een verdere uitbreiding naar 200 miljoen passagiers per jaar.

www.upinthesky.nl/2019/03/12/turkish-...
haas
0
Turkije opent grootste ziekenhuis van Europa

Het grootste ziekenhuis van Europa, Stadsziekenhuis Bilkent in de Turkse hoofdstad Ankara, is donderdag officieel geopend. De feestelijke ceremonie is bijgewoond door de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

De megahospitaal bestaat uit 3.633 bedden, 131 operatiekamers en 904 poliklinieken. Op de wereldranglijst staat het op een derde plaats qua omvang, is verklaard. Eerder werd gemeld dat het ziekenhuis het grootste ter wereld was dat vanaf nul is gebouwd.

turksemedia.nl/turkije-opent-grootste...

De Bilkent City Hospital, met de modernst mogelijke apparatuur in huis, kan dagelijks 30.000 patiënten ontvangen en 8.000 noodpatiënten behandelen. Het ziekenhuis opende op 7 februari al de deuren en heeft tot nu toe 104.000 poliklinische onderzoeken, 17.000 noodbehandelingen en 2.815 operaties uitgevoerd.

haas
0
Turkije zwicht niet voor dreigementen: VS gaat te ver

De Amerikaanse kritiek op de deal van Turkije om een Russisch S-400 raketafweersysteem te kopen, gaat te ver, zei de woordvoerder van de regerende partij van Turkije maandag. De VS zou denken aan een JSF-boycot (F-35) en verklaarde recent op dreigende wijze dat Turkije de S-400 maar beter niet aanschaft.

“Met die opmerkingen gaan ze over de schreef”, vertelde woordvoerder Ömer Çelik aan verslaggevers in de hoofdstad Ankara.

Ze hebben het “onredelijke” punt bereikt dat de Amerikanen zouden besluiten om de JSF-overeenkomst met Turkije te ontbinden, “iets dat een bondgenoot van de NAVO onwaardig is”, liet Çelik weten. Overigens kan een dergelijke boycot consequenties hebben voor de hele wereld, laten deskundigen weten. (LEES meer)

“Bondgenoten kunnen problemen oplossen door te praten”, zei hij en benadrukte dat niemand Turkije kan bedreigen.

Amerikaanse functionarissen suggereren dat Turkije Amerikaanse Patriot-raketten moet kopen in plaats van het Russische systeem, omdat de S-400 “onverenigbaar is met NAVO-systemen”. Griekenland gebruikt ook een Russisch afweersysteem, de S-300.

Het Amerikaanse luchtafweersysteem is een miljard duurder dan de Russische S-400 en werd tot ergernis van Ankara eerder niet verkocht aan Turkije.
haas
0
Istanbul groter dan 131 landen

De grootste stad van Turkije, megastad Istanbul, heeft meer inwoners dan die van 131 landen in de wereld, blijkt uit nieuwe cijfers van het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties.

Met een bevolking van 15 miljoen inwoners is Istanbul drukker dan 131 landen, waaronder België (11,5 miljoen mensen), Griekenland (11,1 miljoen mensen), Oostenrijk (8,8 miljoen mensen), Zwitserland (8,5 miljoen mensen) en Bulgarije (7 miljoen mensen).

In 2018 is de Turkse bevolking gegroeid tot meer dan 82 miljoen. Zo’n 18,4 procent van de bevolking woont in Istanbul, meldt het Turks Centraal Bureau voor de Statistiek (Turkstat).

Istanbul behoudt zijn plaats als de meest bevolkte stad in het land. De bevolking is in de afgelopen vijf jaar gegroeid met 907.257 mensen.

haas
0
Turkije opent grootste attractiepark van Europa

Het grootste themapark van Europa opent woensdag in de Turkse hoofdstad Ankara de deuren. Verwacht wordt dat Wonderland Eurazië, ook bekend als Ankapark, jaarlijks door 5 miljoen binnenlandse en buitenlandse toeristen wordt bezocht.

Het park is gebouwd door de gemeente Ankara en heeft een oppervlakte van 1,3 miljoen vierkante meter met daarop meer dan 2.100 attracties van diverse formaten. Ruim 130.000 vierkante meter is overdekt voor met name het wintertoerisme.Het park beschikt over meer dan twee miljoen planten en boomsoorten en 6.800 parkeerplaatsen. Ankapark is zo groot dat het ook een eigen ziekenboeg en brandweer heeft. “Een team van 6 artsen en 2 zusters zullen te allen tijde gereed staan.”
haas
0
Vluchtnetwerk Turkish Airlines grootste ter wereld

De nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije vliegt naar de meeste landen ter wereld, benadrukte de CEO van Turkish Airlines woensdag.

Tijdens een panel in de Turkse stad Rize liet bestuursvoorzitter Bilal Eksi weten dat de luchtvaartmaatschappij ook vliegt naar landen waar geen Turkse ambassade is. “We vliegen naar 34 landen in Afrika en verbinden het continent via Istanbul met de wereld.”

Hij benadrukte ook de kwestie van Somalië, in de Hoorn van Afrika, dat er geen andere internationale luchtvaartmaatschappij is die vliegt van en naar Somalië, terwijl Turkish Airlines Somalië verbindt met 124 landen.

Eksi zei dat het bedrijf bij elke vlucht ook bijdraagt ??aan de toeristische sector in Turkije. “We vervoeren niet alleen passagiers, maar ook cultuur, toerisme en ontwikkelen zaken met ondernemers.”

Hij vertelde dat de nationale luchtvaartmaatschappij van het land een van de meest invloedrijke ‘soft power’-instrumenten van Turkije is.

Eksi merkte op dat Turkish Airlines momenteel een vloot heeft van meer dan 330 vliegtuigen, inclusief passagiers- en vrachtvliegtuigen, een meer dan vijfvoudige stijging ten opzichte van de vloot van 65 toestellen in 2003. “Wat de omvang van de vloot betreft, is ons bedrijf de tiende grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld.”
haas
0
Nieuwe megaprojecten voor Turkse megastad

Inwoners van Turkse megastad Istanbul kunnen zich voorbereiden op nieuwe megaprojecten. Zondag kondigde de Turkse president tijdens een megaverkiezingsbijeenkomst verschillende projecten aan om meer banen te creëren en de economie ten goede te komen.

President Recep Tayyip Erdogan liet weten dat er een technologische ontwikkelingsfaciliteit ter waarde van 3,5 miljard lira (600 miljoen dollar) wordt opgericht met het oog op de productie van technologie met behulp van eigen middelen.

Ook krijgt de commerciële hoofdstad van Turkije, Istanbul, een reusachtige productiefaciliteit voor films ter waarde van 900 miljoen lira (156 miljoen dollar).“We richten ook de Tuzla Biotechnology Valley op ter waarde van 6 miljard lira (1,04 miljard dollar) op, waar antilichamen, vaccins, lenzen en medicijnen voor chemotherapie zullen worden geproduceerd. Dit zal 20.000 nieuwe banen creëren”, zei Erdogan.

De Turkse metropool krijgt ook 22 nieuwe musea, 18 cultuurcentra, 12 jongerencentra en grootschalige revalidatiecentra om 200.000 mensen met een handicap te helpen. Ruim 300 wijken krijgen 955 nieuwe kinderopvangcentra. Zes nieuwe logistiekcentra moeten ervoor zorgen dat er minder vrachtwagens door de grote stad rijden.
431 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Ook Wall Street sluit sessie met winst

26 mrt De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag net als graadmeters in Europa en Azië met winsten de handel uit... 1

  Indices

  AEX 545,37 +0,78%
  EUR/USD 1,1274 -0,36%
  Germany30^ 11.445,70 +0,23%
  Gold spot 1.317,41 -0,36%
  LDN100-24h 7.191,60 -0,08%
  NY-Nasdaq Composite 7.691,52 +0,71%
  US30# 25.597,32 -0,17%

  Stijgers

  SIGNIF...
  +4,36%
  ADYEN NV
  +3,84%
  Pharming
  +3,58%
  Flow T...
  +3,19%
  BESI
  +2,91%

  Dalers

  ALTICE...
  -2,15%
  Arcelo...
  -1,54%
  Corbion
  -1,25%
  RANDST...
  -1,15%
  KPN
  -1,05%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  Weert=No.1 op 27-mrt-19 00:24
  (1)

  Wie weet ! op 26-mrt-19 23:29
  (4)

  De Troon Jan op 26-mrt-19 22:44
  (4)

  longtermwins op 26-mrt-19 22:24
  (1)

  Porcupine op 26-mrt-19 22:06

  Column Forum Meer»

  (1)

  marcvanutrecht op 27-mrt-19 01:07
  (220)

  Pakka op 27-mrt-19 00:44
  (1)

  Snugger op 26-mrt-19 22:52
  (3)

  Bonost op 26-mrt-19 21:25
  (21)

  edwin&jerney op 26-mrt-19 21:24