Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Turkije NIET in Europa .... ? !!!!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
586 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 30 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 rationeel 16 augustus 2018 17:04
  quote:

  whammy schreef op 16 augustus 2018 16:00:


  [...]

  De Islamitische wereld en Arabische wereld worden vaak onder dezelfde noemer geplaatst. Dat is niet juist. Er zijn beduidend verschillen.
  Binnen de Islamitische wereld zijn er 2 stromingen de soennitische en sjiitische en zij verwoesten elkaar te vuur en te zwaard met name in MO en Noord-Afrika.


  Ik weet het, Wham:)

  Zolang ze dat dan maar blijven doen;)
 2. forum rang 10 voda 17 augustus 2018 14:21
  Turkije kondigt nieuwe maatregelen aan

  (ABM FN-Dow Jones) Het Turkse ministerie van financiën heeft nieuwe maatregelen afgekondigd ter ondersteuning van de eigen economie. Dit bleek vrijdag uit een verklaring van het ministerie.

  De beleidsmakers meldden vrijdag dat de kredietverstrekking aan Turkse ondernemingen intact blijven en de flexibiliteit in de kredietvoorwaarden te willen waarborgen.

  "De kredietstromen blijven open", aldus het ministerie.

  Eerder op vrijdag kwam de Turkse lira, na een herstel, weer onder druk te staan.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 3. forum rang 10 voda 17 augustus 2018 15:00
  Trump zet verder druk op Turkije

  (ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten onderhandelen niet over de vrijlating van de Amerikaanse geestelijke Andrew Brunson. Dit maakte de Amerikaanse president Donald Trump vannacht duidelijk in een tweet.

  "We zullen niets betalen voor de vrijlating van een onschuldig man", aldus Trump op Twitter. Daar voegde de president nog aan toe dat de VS Turkije "terug zullen pakken".

  Turkije heeft volgens Trump jarenlang geprofiteerd van de VS.

  Donderdagavond waarschuwde de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin Turkije al dat het nieuwe sancties tegemoet kan zien als Brunson niet heel vlot wordt vrijgelaten.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
 4. forum rang 10 voda 17 augustus 2018 15:03
  Turkse rechter weigert vrijlating Brunson

  Gepubliceerd op 17 aug 2018 om 14:55 | Views: 108

  ANKARA (AFN/RTR) - Een Turkse rechter heeft in hoger beroep de vrijlating van de Amerikaanse dominee Andrew Brunson afgewezen. Dat heeft de omroep Haberturk vrijdag bekendgemaakt.

  Brunson heeft huisarrest, na meer dan anderhalf jaar in de gevangenis te hebben gezeten. Hij wordt beschuldigd van terroristische activiteiten en betrokkenheid bij de mislukte staatsgreep in 2016.

  De predikant, die al vele jaren een kleine christelijke gemeente in Izmir leidt, ontkent alle beschuldigingen. Hij heeft sinds enige tijd president Donald Trump aan zijn zijde. Het zorgde voor een diplomatieke crisis tussen de VS en Turkije. Onder meer door de Amerikaanse sancties en de dreiging met meer strafmaatregelen is de lira sterk in waarde gedaald.
 5. forum rang 7 josti5 17 augustus 2018 15:08
  Turkije is de 29 grootste export economie in de wereld. In 2016, Turkije exported $156 Miljarden and imported $186 Miljarden, resulting in a negative trade balance of $29,6 Miljarden. In 2016 het BBP van Turkije was $ 863 Miljarden en het BBP per hoofd van de bevolking was $ 25,2 Duizenden.

  De top export van Turkije zijn Goud ($12 Miljarden), Auto's ($9,4 Miljarden), Levering Trucks ($5,17 Miljarden), Vehicle Parts ($4,4 Miljarden) en Brei T-shirts ($3,17 Miljarden), met behulp van de 1992 herziening van de HS (Harmonized System) classificatie. De top imports zijn Auto's ($10,3 Miljarden), Refined Petroleum ($7,27 Miljarden), Goud ($6,48 Miljarden), Vehicle Parts ($5,24 Miljarden) en Vliegtuigen, helikopters en / of Spacecraft ($4,23 Miljarden).

  De top exportbestemmingen van Turkije zijn Duitsland ($16,2 Miljarden), Verenigd Koninkrijk ($15,2 Miljarden), Italië ($8,26 Miljarden), Verenigde Staten van Amerika ($7,69 Miljarden) en Irak ($7,63 Miljarden). De top oorspronkelijke importlanden zijn China ($25 Miljarden), Duitsland ($22,4 Miljarden), Rusland ($10,4 Miljarden), Italië ($10,3 Miljarden) en Verenigde Staten van Amerika ($10,3 Miljarden).

  Top export, dus: goud, in de vorm van sieraden, veelal betaald op Zwitserse bankrekeningen...

  Die hele export gaat feitelijk nergens over.

  atlas.media.mit.edu/nl/profile/countr...
 6. forum rang 6 rene l 17 augustus 2018 16:16
  Laten ze in Nederland alle Haatimams maar langdurig in de bak opsluiten.
  Dit soort figuren hebben niets met ons mooie land, ze hitsen hun onderdanen op, hebben lak aan onze normen en waarden, en helpen ons land op termijn in de put.

  P.S.: Uizetten en een inreisverbod voor de rest van hun leven is natuurlijk de allerbeste optie.
 7. forum rang 7 ffff 17 augustus 2018 17:32
  John,

  Wat een goed artikel! Maar je ziet alweer, voor de zoveelste keer: Rusland via Rosneft zit er alweer voor 30 procent in en dan de cruciale vraag: Gaat Turkije dat zomaar opgeven aan de Cyprioten.
  Gezien de huidige toestand kun je dat volgens mij vergeten.....


  Ondertussen pakt BP ook 10 procent dus moeten ze in Londen ook goed uitkijken wat ze zeggen en wat ze doen.

  Royal Dutch Shell heeft pakweg 6 , 7 jaar gelden ervaren dat als je iets te moeilijk doet in Rusland....je er van de ene week op de andere week uitgedonderd wordt met als reden: Milieuvervuiling. En ondertussen pakten de Russen dat gas- en olieveld van Royal Dutch Shell over.....


  Het is allemaal zo verrekte gecompliceerd!

  Peter
 8. forum rang 10 rationeel 17 augustus 2018 18:19
  quote:

  ffff schreef op 17 augustus 2018 17:32:


  John,

  Wat een goed artikel! Maar je ziet alweer, voor de zoveelste keer: Rusland via Rosneft zit er alweer voor 30 procent in en dan de cruciale vraag: Gaat Turkije dat zomaar opgeven aan de Cyprioten.
  Gezien de huidige toestand kun je dat volgens mij vergeten.....


  Ondertussen pakt BP ook 10 procent dus moeten ze in Londen ook goed uitkijken wat ze zeggen en wat ze doen.

  Royal Dutch Shell heeft pakweg 6 , 7 jaar gelden ervaren dat als je iets te moeilijk doet in Rusland....je er van de ene week op de andere week uitgedonderd wordt met als reden: Milieuvervuiling. En ondertussen pakten de Russen dat gas- en olieveld van Royal Dutch Shell over.....


  Het is allemaal zo verrekte gecompliceerd!

  Peter


  Dat heet niet gecompliceerd, maar dat is onbetrouwbaar.

  Dat moet je dus niet willen.
 9. Peter Olie 18 augustus 2018 03:04
  quote:

  Boemba ~ de stem van de rede schreef op 3 oktober 2005 11:46:


  Europa hoort bij Turkije. En we dreigen zo wel de boot te missen. Turkije lonkt al naar klein-azië en die wil haar wel met open armen ontvangen...

  En idd behoor je op economisch gebied tot een achterlijk volk wanneer je denkt dat turkije niet bij de EU mag komen.

  Van mij mag rusland er ook nog wel bij.

  :)
  Turkije behoort tot de barbarische landen. Als daar enige twijfel over zou bestaan moet je dictator Erdogan maar eens volgen. De gevangenissen puilen uit met 10 000-den onschuldige turken en koerden, als een afschrikwekkend voorbeeld voor couppogingen. Nu stelt hij de hele economy in de waagschaal om 1 VS dominee gevangen te houden, ondanks dat er in 2 jaar tijd geen bewijzen zijn, maar dat hoeft ook niet in een boevenstaat. Het is bovendien nog steeds de vraag of er wel een couppoging geweest is, of alleen maar een opgezet toneelstuk
 10. forum rang 7 haas 18 augustus 2018 07:12
  toppunt: kreeg gister 'n vrouwelijke collectant aan de deur( ongeveer 50, met zoals zij zij halfTurks(ik had dat qua uiterlijk/uitstekende NL taal) niet kunnen denken). Was gedocumenteerd met collecte-pas etc.

  Haalt namens zo'n NGO geld op voor dierenbescherming in Turkije !!
  (ze had fotos bij haar over honden etc)

  Mijn antwoord was: mij te verweg-show
  ( uit het gesprek bleek wel dat ze helemaal anti was over wat er gaande is met Turkije/Erdogan etc)
 11. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 augustus 2018 08:15
  Het beste van De Telegraaf
  Particulieren slaan goedkoop goud in

  Door Theo Besteman
  Updated Gisteren, 22:07
  Gisteren, 20:15 in FINANCIEEL

  Amsterdam - Spaarders en kleine beleggers kopen recent tegen bodemprijzen stukken goud in om zich in te dekken tegen onzekere jaren. Juweliers, edelmetaalzaken en goudexperts zien een toename.

  De goudbedrijfjes kennen momenteel goede klandizie. Bij de vermaarde goudwinkel aan de Amsterdamse Spiegelgracht bevestigen een moeder en zoon zojuist voor „een paar duizend euro” goud te hebben besteld. De kooplieden van de markt willen anoniem blijven, uit angst voor diefstal.

  ,,We zouden dat goud eerder kopen, nu is het redelijk goedkoop en kan het uit. Met Trump en al die conflicten houd je er rekening mee dat het ook hier fout kan gaan, dat je niet bij je geld kunt. Zo denken wel meer mensen hoor”, lacht de moeder.

  Kinderen

  „Vroeger had ik het niet gedaan, nu heb ook ik toch goud voor mijn eigen kinderen gekocht. Als iets van zekerheid in mogelijk woeliger tijden later”, zegt macro-econoom Edin Mujagic van OHV Vermogensbeheer.

  Analist in edelmetalen Georgette Boelen (ABN Amro) verbaast de vraag naar fysiek goud helemaal niet. Zij „verwacht dat ook andere beleggers nu gaan ontdekken dat het aantrekkelijk wordt.”

  Goud is normaal een ’vluchtheuvel’ in crisistijd. De wereldwijde goudprijs is ondanks handelsoorlogen en de Turkse crisis vooral aan het dalen. Grote beleggingsfondsen stapten tijdelijk uit goud, ze kiezen staatsobligaties, wat de prijs drukt.

  Daarnaast drukt de Amerikaanse dollar het tarief. De stijgende dollar is zoals altijd de vijand van het edelmetaal.

  Volgens Nitesh Shah, hoofdanalist bij de aanbieder van beursgenoteerde beleggingsfondsen WisdomTree, is dit toch een dwaalspoor. Goud reageert zelden direct op crises, zegt hij, verwijzend naar bijvoorbeeld de Argentijnse valutacrisis vanaf 1999. Toen werden banktegoeden bevroren, de goudprijs ging aanvankelijk maar 1% omhoog.

  Staatskluizen

  Recent is er veel goud uit staatskluizen op de markt gekomen. Analist Jan Nieuwenhuis ziet dat Turkije en Venezuela de handel recent overspoeld hebben met tonnen goud uit de staatskluizen om hun economie te stabiliseren. Daarbij vallen Nederlandse aankopen in het niet.

  Volgens aanbieder Goudstandaard kopen vooral bestaande klanten extra stukken goud. Ook nieuwe klanten van Turkse komaf slaan het edelmetaal in. ,,Ze zien de Turkse banken als groot risico. Deze klanten kopen ook veel baren (staven, red.). Ze gebruiken goud als een verzekering.”

  Turkse klanten melden de verhalen van voorgaande generaties die forse devaluaties van hun munt hebben meegemaakt. Ze wapenen zich, zegt de eigenaar van Goudmarkt.nl.

  Juli was ook bij Doijer & Kalff een goede maand, met een verdubbeling van het aantal klanten tegen een halfjaar eerder. Vooral de goudstaven waren gewild. ,,Mensen krijgen nu de bevestiging van wat ze al een tijdje zagen. Ze maken zich zorgen over Italië, Turkije en wat dat voor hun portemonnee betekent”, merkt Jaap Zeeuw van der Laan.

  De Nederlandse vlucht in goud is gering, meent Paul van der Zee van Zilvergoudinkoop.nl. ,,In Duitsland gebeurt het veel meer. Dat Nederlanders niet meer kopen komt doordat mensen hier toch vertrouwen in de euro houden
 12. forum rang 7 fin® 18 augustus 2018 16:29
  Erdogan wil Turkse militaire operaties in Irak en Syrië uitbreiden
  Gepubliceerd: 18 augustus 2018 15:29
  www.nu.nl/buitenland/5420087/erdogan-...
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil de grensoverschrijdende operaties van het Turkse leger in Irak en Syrië uitbreiden. Hij zal ''de bron van de bedreiging" voor zijn land droogleggen, zei Erdogan zaterdag tijdens de partijconferentie van zijn AK-partij in Ankara.
  Deze aankondiging kan de crisis met de VS verergeren. In Noord-Syrië staan door de VS gesteunde strijders en Turkse troepen tegenover elkaar.

  Turkije is al meerdere keren Syrië binnengetrokken om daar gebieden te veroveren op de Koerden. Dit gebeurde onder meer in de regio Afrin.

  Turkije is ook in conflict met de Koerden in Irak. Turkse militairen zijn actief in Noord-Irak, waar de PKK zich steeds meer terugtrekt.


  ======================

  Zo begon Adolf ook en toen liet Europa het in eerste instantie ook gebeuren.
  Pas toen hij Polen binnen viel en Churchill dat niet pikte .. werd Adolf de oorlog verklaard.

  Waar is een Churchill_like in de EU ?
  We hebben hem niet .. de enige is Viktor Orbán/Hongarije ... maar of je daar nu zo blij van wordt :-(
  Ook de Navo blijft achterover zitten, niet zo gek dat de VS daar kritiek op heeft ..
 13. forum rang 7 fin® 18 augustus 2018 17:14
  quote:

  rationeel schreef op 18 augustus 2018 16:54:


  Heeft hij daar wel geld voor?

  Jazeker ... hij heeft zojuist 15 miljard dollar van Qatar (toegezegd) gekregen, dan nog eens +/- 1.5 miljard per jaar van de EU om de vluchtelingen tegen te houden en de rest zal Erdogan een rotzorg zijn.
  Hij heeft immers zijn door corruptie verkregen miljarden niet in Lira's (eerder dollars en euro's) en zeker niet in Turkije geparkeerd ;-)

  Hij wil nog steeds het groot Ottomaanse Rijk doen herleven en wat IS niet lukte, is hij voornemens om alsnog te proberen.
  Assad ligt eruit bij het westen, dus in Syrië mag Erdo zijn gang gaan.
  De Iraakse regeringen zijn corrupt en ligt er, sinds de sjiitische geestelijke Muqtada al-Sadr de verkiezingen heeft gewonnen, ook uit bij het westen.

  Immers sjiïten zijn aan Iran gelinkt en Iran ligt er bij Trump uit ... dus past de EU ook wel op om daar zijn tengels niet aan te verbranden.

  Dus wordt Recep Tayyip Erdogan, de Abu Bakr al-Baghdadi 2.0 ... totdat het game-over is voor Erdo, want ook hij gaat die avontuurlijke slachtingen niet lang volhouden.
 14. forum rang 7 fin® 19 augustus 2018 12:56
  Erdogan Has His Boys Out Burning only $1 Bills for Propaganda
  www.armstrongeconomics.com/internatio...

  In truth, the Turkish people have been hoarding Dollars and Euros because they have lost all faith in their own currency. It is nice that Erdogan has a few people burning less than $100 for a video. All it shows is in fact that Erdogan is belligerent and he will put himself before the good of his own people. He can pretend the people are burning dollars, but they are not cashing them in for lira. He is running around asking for help from France, Germany, Qatar, and anyone else with spare change.
586 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 30 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 572,80 +2,44%
EUR/USD 1,1291 -0,41%
Germany30^ 12.773,80 +2,76%
Gold spot 1.685,14 0,00%
LDN100-24h 6.446,94 0,00%
NY-Nasdaq Composite 9.814,08 +2,06%

Stijgers

Air Fr...
+12,48%
Fugro
+11,98%
UNIBAI...
+11,02%
ING
+8,64%
ABN AM...
+8,43%

Dalers

Avantium
-3,33%
ADYEN NV
-2,91%
Flow T...
-1,88%
DSM
-1,75%
Wolter...
-1,57%

Nieuws Forum Meer»

(25)

TraderCharly op 6 jun 2020 07:24
(5)

UglyDuck op 6 jun 2020 06:53
(7)

canadapleasure op 6 jun 2020 05:19
(2)

canadapleasure op 6 jun 2020 05:19
(7)

Bir op 6 jun 2020 01:50

Column Forum Meer»

(667)

PietKeizer op 6 jun 2020 07:18
(6)

hvb op 6 jun 2020 02:46
(31)

Joop213 op 6 jun 2020 01:22
(16)

Alexander op 5 jun 2020 21:45
(3)

Trade LaB op 5 jun 2020 21:34
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare