Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Iran wordt grote bron internationale spanning

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
155 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
quote:

Willempie3 schreef:


Natuurlijk lukt het Amerika wel om Iran in te nemen. Er is alleen een wat hardere mentaliteit voor nodig. Dus niet meer elke bodybag en elke aanslag op het journaal uitvergroten en vervolgens zeggen dat het met de democratisering in het Midden-Oosten nog helemaal niet lukt.
Het gaat namelijk om de olie. Toen Nazi-duitsland in 1940 Nederland, Belgie en Frankrijk in 6 weken veroverde, vierde men in Duitsland 4 dagen lang feest. Dat er in die 6 weken ook 40.000 Duitsers gesneuveld waren in de strijd was totaal niet erg. Duitsland kon in 1939-1945 heel Europa veroveren en tegelijkertijd jaren strijd leveren tegen de Sovjetunie, Amerika en het Britse wereldrijk. Denk je nu echt dat de USA Iran niet kunnen veroveren en bezetten? Volgens mij kunnen de USA de gehele Islamitische wereld wel veroveren en bezet houden als het echt nodig is.

W3.


Ver van je bed oorlogen zijn nooit makkelijk, het verschil in moraal tussen de troepen van de strijdende partijen is enorm.. remember Vietnam !!!
[verwijderd]
2
Val de internetservers aan, Val de radiostations en tv-stations aan.
Val drukkerijen en telecomzenders aan.
Zend je eigen nieuws uit, zodat mensen alleen jouw kant van het verhaal kunnen zien.

Er zijn veel tv-zenders in het Midden-Oosten die massamoord op Westerlingen propageren! Die moeten weg. Die zaaien de haat daar!
Don't underestimate the power of the Media!
[verwijderd]
0
quote:

pascaranna schreef:


Val de internetservers aan, Val de radiostations en tv-stations aan.
Val drukkerijen en telecomzenders aan.
Zend je eigen nieuws uit, zodat mensen alleen jouw kant van het verhaal kunnen zien.

Er zijn veel tv-zenders in het Midden-Oosten die massamoord op Westerlingen propageren! Die moeten weg. Die zaaien de haat daar!
Don't underestimate the power of the Media!


Maakt zaken alleen maar erger. De aversie ten aanzien van "De arrogante westerling die zijn levenswijze opdringt" zal alleen maar toenemen... en via regio- en ondergronds zenders nog verder versterkt worden
[verwijderd]
1
Laten we wel wezen, de hele ellende komt gewoon omdat men elders jaloers is op onze beschaving.

Wat ze missen is een televisiezender als die van John de Mol.

En de zegeningen van de FEBOkroket.

[verwijderd]
1
In de, in Maleisië gepubliceerde en wereldwijd verspreide bestseller, Israël and the prophecies of the Qu’ran (Koran), 1974, heeft auteur Ali Akbar deze profetieën geduid.

Hij (Ali Akbar) beschouwt Israël niet als het uitverkoren volk van God, maar als het volk dat geen acht slaat op Mozes en dat de profeten zelfs gedood heeft.
Allah is barmhartig tegenover iedereen, zelfs tegenover Israël. Immers, na de Babylonische ballingschap heeft Hij aan dit volk een tweede kans gegeven, en nu in de staat Israël, heeft Hij het zelfs een derde en laatste gelegenheid gegeven om zich te bekeren, maar zonder resultaat. Het volk en de staat Israël zullen voor deze verharding van het hart gestraft worden.
Nu gebeurt dit nog niet omdat het Westen de staat Israël nog overeind houdt. Doch wanneer het Westen totaal verzwakt zal zijn, zal de staat Israël er volledig aan gaan. Allah laat zich niet blijvend door het onbeschaamde Israël bespotten.Volgens de apocalyptisch denkende Akbar is het Westen en met name de Verenigde Staten, de antichrist die over de gehele mensheid atheïsme, materialisme en sensualisme uitstort. Het Westen voert de mensheid van God af en maakt het immoreel: zie de seksindustrie, het economische imperialisme, de apartheid, e.d. De ergste zonde van het zogenaamd christelijke Westen is dat het de profetische boodschap van Jezus omgezet heeft in een leer van het zoonschap van God, van de Drie-eenheid, van de verzoening door voldoening, e.d. Door zijn leer van de Drie-eenheid heeft het christendom de zuivere leer van Jezus in het driegodendom, d.w.z. in heidendom, omgezet. Met de antichrist kan er uiteraard geen vrede gesloten worden. Op zijn tijd en zijn wijze zal Allah met de antichrist afrekenen.

Genoemde auteur heeft ook de tragedies van onze tijd aangekondigd en in een apocalyptisch kader gezet. In de eindtijd zal de antichrist geheel losbreken en pogen al wat op zijn weg komt te verslinden. Allah is uiteraard machtiger dan de antichrist. Hij zal op zijn tijd de profeet Jezus naar de aarde zenden om alle ware gelovigen (de moslims) te verzamelen en in de bergen te doen schuilen. Dan zal hij een ernstige ziekte over het Westen doen komen die alle vlees zal verslinden (radioactiviteit). De stank van de ten dode opgeschreven antichrist zal verschrikkelijk zijn.

Allah is echter barmhartig voor alle ware gelovigen. Hij zal overvloedige regen geven die al het vuil zal wegspoelen. Daarna zal de gehele aarde rein zijn en enkel door gelovigen bevolkt worden.
Genoemd invloedrijk boek maakt volstrekt duidelijk dat dit alles voor de auteur niet verre toekomstmuziek is, maar concrete werkelijkheid hier en nu. Het roept het christelijke Westen op om zich voor Allah te verootmoedigen en zich te bekeren. Het gaat er echter van uit dat dit niet zal geschieden omdat het Westen zich geheel aan Israël vastgeklonken heeft.

Tot besluit, wie van u echt nieuwsgierig is naar het Islamitische programma voor de eindtijd zal naar Mekka toe moeten gaan.
Daar ligt omringd door vele pelgrims de Ka'ba, de zwarte steen uit Mekka, en deze steen zou een uitgebreide beschrijving bevatten van de gebeurtenissen op de Dag des Oordeels.WIj zijn dus de Satan en zullen hoe dan ook vernietigd moeten worden. Nou kiezen of delen dan. ZIJ of WIJ?


jaap_10
0
quote:

Sjonnie Krash schreef:


Tot besluit, wie van u echt nieuwsgierig is naar het Islamitische programma voor de eindtijd zal naar Mekka toe moeten gaan.


Moet je wel snel zijn, want ook in Mekka heeft het onheil al toegeslagen:


Historisch Mekka en Medina verwoest wegens afgoderij

Hilversum (Van onze redactie/Nederlands Dagblad) 9 augustus 2005

Het oude gedeelte van de Saudische stad Mekka wordt gesloopt. De overheid grijpt niet in. Het historische Mekka, de bakermat van de islam, dreigt ten prooi te vallen aan streng-religieuze moslims en projectontwikkelaars. Bijna alle oude gebouwen uit de stad zijn weg en nu dreigt ook de geboorteplaats van de profeet Mohammed te sneuvelen onder het geweld van bulldozers.

Laatste dagen
“Wij zijn getuige van de laatste dagen van Mekka en Medina”, citeerde de Britse krant The Independent de Saudische architect Sami Angawi, een deskundige op het gebied van de islamitische architectuur die zijn leven wijdt aan het behoud van de twee heiligste steden van de islam: Mekka en Medina. Volgens hem zijn er nog maar twintig gebouwen over die dateren uit de tijd dat de profeet Mohammed leefde, veertien eeuwen geleden. Die kunnen volgens hem zomaar binnen een paar uur verleden tijd zijn.

Vertrapping en afgoderij
In februari 2004 werd bekend dat Koning Fahd van Saudi-Arabië de heilige plaatsen Mekka en Medina moderniseren om te helpen voorkomen dat in de toekomst opnieuw honderden mensen worden vertrapt tijdens de hadj, de jaarlijkse islamitische bedevaart. Ook is bekend dat de Saudische religieuze autoriteiten de heiligdommen als een bron van afgoderij beschouwen.

Mekka en Medina
Mekka is de meestbezochte pelgrimsplaats in de wereld. Het herbergt de beroemde Grote Moskee en het ontvangt samen met de nabijgelegen stad Medina (waar de profeet Mohammed begraven ligt) ieder jaar ongeveer vier miljoen pelgrims.

Geld
”Dienstverlening voor de pelgrims is helemaal niet het doel. Als zij zich zulke zorgen maakten om de pelgrims, hadden ze wel een spoorlijn aangelegd tussen Mekka en Djedda en tussen Mekka en Medina. Ze slopen alle monumenten die niet Saudi-Wahhabitisch zijn en zij gebruiken de A-lokaties om geld te verdienen”, oordeelt de architect Angawi. “Mekka moet een weerspiegeling zijn van de multiculturele moslimwereld, geen betonnen parkeerplaats.” The Independent herinnert eraan dat plannen voor hoogbouw in Jeruzalem steeds tot wereldwijde protesten hebben geleid. “Maar de ijverige bulldozers van Mekka leiden nauwelijks tot een zuchtje van protest.”

Wahhabitisme
De drijvende kracht achter de verwoesting van de oude gebouwen en structuren is het Wahhabitisme, stelt dr. Angawi. Dit streng geloof van Saudi-Arabië is geïmporteerd door de al-Saud-stamhoofden toen die de regio in de jaren twintig van de vorige eeuw veroverden. Het motief voor de verwoestingen is hun vrees dat plaatsen van historisch en religieus belang aanleiding zouden kunnen geven tot afgoderij. In Saudi-Arabië staat daarop de doodstraf. De Wahhabiten vinden dat echte moslims zich vooral moeten richten op de Grote Moskee.

Geboorteplaats Mohammed
De Wahhabiten hebben nu volgens Angawi de geboorteplaats van de profeet Mohammed in het vizier. Die ontkwam vijftig jaar geleden nog aan 'renovatie' toen de architect van een bibliotheek de koning wist over te halen de restanten van de geboorteplaats intact te laten onder het nieuwe gebouw. Maar nu hebben de autoriteiten toestemming gegeven voor het moderniseren van de bibliotheek. De plannen daarvoor houden in dat de bestaande fundamenten en de overblijfselen van de geboorteplaats onder beton gaan verdwijnen.

Geheimhouden
De meeste gebouwen hebben hetzelfde lot ondergaan als het huis van Ali-Oraid, de kleinzoon van de profeet Mohammed, dat Angawi ontdekte en opgroef. Na de ontdekking gaf de vorige week overleden koning Fahd opdracht het te slopen voor het een pelgrimsoord zou worden. Daarom hebben Angawi en zijn medestanders een aantal plaatsen in de heilige steden die mogelijk dateren uit de tijd van Abraham geheimgehouden, vertelde hij aan de krant.

Kantoortorens en flats
Projectontwikkelaats hebben de door de sloop van de gebouwen ontstane lege plekken volgebouwd met kantoortorens en flats. Er moeten vlak bij de Grote Moskee nog hogere gebouwen komen voor hotels, appartementen, winkels en restaurants. Daarbij zal de moskee volgens Angawi in het niet verdwijnen. Maar de projectontwikkelaars zeggen dat er meer behoefte is aan hotels en appartementen omdat het aantal pelgrims tot misschien wel twintig miljoen gaat stijgen omdat de Saudische autoriteiten soepeler toelatingsnormen hanteren.

Zeer omvangrijk
Angawi staat niet alleen met zijn zorgen. Ali al-Ahmed van het Gulf Institute in Washington, een onafhankelijke instelling die zich bezighoudt met het verzamelen van informatie, zei tegen The Independent: “De verwoesting van de islamitische historische monumenten is de omvangrijkste uit de geschiedenis en is erger dan ontheiliging van de Koran.”
Willempie3
6
De oorlog in Vietnam is door de USA maar met beperkte kracht gevoerd. Om te beginnen mocht Amerika niet Noord-Vietnam binnenvallen en bezetten. Dat land kreeg wapens uit China en Rusland en die werden naar het zuiden gesmokkeld. Er waren nooit meer dan 500.000 Amerikanen in Vietnam. In West-Europa en Engeland waren in 1944-1945 wel 3 miljoen Amerikanen en in de Pacific ook nog 1 miljoen in de strijd tegen Japan. En toen had Amerika maar 140 miljoen inwoners, ongeveer de helft van wat ze tegenwoordig hebben. Als de wil en de urgentie maar aanwezig is, is het Amerikaanse volk ook tot offers in staat: 300.000 man sneuvelden in WOII.
Als de Islam echt ruzie zoekt en als de benzine maar schaars genoeg wordt, dan kan de USA wel 5 miljoen man naar het Midden-Oosten sturen om de klus te klaren, al denk ik dat 2 miljoen genoeg is. In 1941-1945 gaf Amerika 40 procent van het BNP uit aan de oorlog. Dat zou tegenwoordig neerkomen op 10 maal het huidige budget van 400 miljard Dollar.

W3.
-PR-
1
Na het opblazen van die beelden in Afghanistan door de Taliban begint nu een andere vorm van de islam zijn eigen heiligdommen aan te tasten.
Zo heeft Allah het vast gewild.

-PR-
[verwijderd]
1
Hoi,willempie3,

Ik heb bij de "buren" een artikel gelezen gepost door Gung Ho waarin melding gemaakt werd van het feit(?)dat Iran ondergrondse nucleaire facaliteiten bezit die enkel vernietigd kunnen worden met wapens die de grond penetreren tot relatief grote diepte en voorzien moeten zijn van een tactische kernkop.

Nogal drastische middelen.

Aan de andere kant;beter NU ingrijpen dan afwachten tot het te laat is,kan veel levens sparen in de toekomst.

groet
Cézan
0
Publieke opinie: >60% (een meerderheid dus) vd mensen en ook congresleden, senatoren is aanwezigheid van soldaten meer dan zat en vindt dat US daar weinig meer te zoeken heeft. Dus Bush zit in eigen land in een spagaat, zomaar negeren kan ook niet. Dus hoe hij zich hieruit wringt om zijn a.s. Iran-acties goed te praten, zal mij benieuwen.
Czn.
[verwijderd]
1
Misschien zetten ze daarom zo'n druk ,om die Iraakse grondwet er doorheen te krijgen. Daarna kunnen ze zich met Iran gaan bemoeien. De macht in Irak is dan keurig verdeeld bij drie groepen en kunnen ze dus daar weg.
[verwijderd]
1
[verwijderd]
0
quote:

nieuw alias schreef:


Oppassen,Sjonnie,

Moraalridder (en iex redactie roeper)Deldado leest mee.


moraalridder !? een beetje overdreven natuurlijk...
========================================================
Zolang er nog naievelingen zijn hier hebben wij een taak,stier. Niet iedereen is zich ervan bewust wat er precies speelt op macronivo. Neem nou zo'n croeses die opmerkt dat het hem worst zal wezen wat er in de Gazastrook gebeurt.(vrij vertaald)
Of zo'n qwert123 die zich drukker maakt om zijn porto dan de wereldvrede.
Er is nog genoeg werk te doen.
========================================================

DelDado moraalridder?...;)

lees het stukje van Marcel nog eens ... laat je aanpak (!?) even zitten ...;)

DelDado
joebeatt
1
Nog een "vrolijk" bericht:

*************************************
di 16 aug 2005, 22:18

Annan vreest verdere toename geweld in Afghanistan

NEW YORK - De hoogste baas van de Verenigde Naties, Kofi Annan, heeft dinsdagavond in New York grote zorgen geuit over het toegenomen geweld in Afghanistan, ongeveer een maand voor de verkiezingen van 18 september.

In Afghanistan zijn momenteel meer dan 1250 Nederlandse militairen actief.

Volgens de VN-secretaris-generaal lijkt de opstand van de Taliban, de voormalige machthebbers, aan kracht te winnen. Annan rept in zijn rapport over hergroeperingen van Talibanstrijders en andere extremisten in het land.

Hij zegt ook aanwijzingen te hebben dat de opstandelingen zich behalve op Amerikaanse en andere buitenlandse militairen ook steeds meer richten op lokale functionarissen en regeringsgezinde moslimgeestelijken.

[Modbreak Thijs (forum@iex.nl): Deze thread is gelocked, omdat er naast enkele beleggingsgerelateerde berichten ook een discussie liep waarin regelmatig mensen/groepen beledigd werden. Gelieve u hier voortaan te richten op beleggingsgerelateerde onderwerpen.]
155 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street eindigt beursweek positief

16 aug De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met duidelijke winsten de handel uitgegaan. De handelsvrees lee... 4

  Indices

  AEX 541,94 +1,33%
  EUR/USD 1,1090 0,00%
  Germany30^ 11.570,80 +1,39%
  Gold spot 1.513,56 0,00%
  LDN100-24h 7.128,94 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 7.895,99 +1,67%
  US30# 25.919,27 +0,09%

  Stijgers

  Fugro
  +4,82%
  ForFar...
  +4,52%
  Heijmans
  +4,44%
  BAM
  +4,24%
  BESI
  +4,05%

  Dalers

  IMCD
  -15,13%
  ICT Group
  -3,28%
  Brunel
  -1,68%
  TKH
  -1,56%
  Alfen ...
  -1,16%

  Nieuws Forum Meer»

  (6)

  Leeser1959 op 18-aug-19 19:56
  (3)

  Toddemij op 18-aug-19 16:07
  (9)

  dasokwat op 18-aug-19 15:08
  (22)

  dasokwat op 18-aug-19 15:04
  (2)

  ljjls op 18-aug-19 13:18

  Column Forum Meer»

  (13)

  Snugger op 18-aug-19 19:57
  (159)

  Hassan de yassan op 18-aug-19 18:48
  (11)

  Chris 'belegt' op 18-aug-19 14:38
  (8)

  Noyby op 18-aug-19 12:45
  (18)

  Apekool op 16-aug-19 17:58