Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

tuut tuut ....de Berenboot

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.997 Posts
Pagina: «« 1 ... 136 137 138 139 140 ... 150 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 ffff 17 februari 2020 11:39
  quote:

  Ed Verbeek schreef op 15 februari 2020 21:46:


  tuut, tuut, o, o, dat wordt me een klap
  - grootste bubble van de laatste 45 jaar:  Ed, blijf toch maar posten !

  Nightbreed, Net als jij kijk ik ook met andere ogen naar de markten als dat Ed doet. Maar, het is hier een discussieweb en waarom dan altijd zo ruziezoekerig met elkaar discussiëren?

  Je kunt toch ook zonder ruzie te maken elkaar duidelijk maken dat je een heel andere mening hebt, een heel andere inschatting. Ik waardeer de bijdragen van Ed, omdat hij in ieder geval, of het nu wel of niet selectief knippend en plakkend is, ons met onze neus wijst waar gevaren liggen.

  Neem nu die ASCHITTERENDE grafiek die hij post. Het is een feit dat die daar genoemde bubbles wel degelijk gigantische bubbles waren. Omdat ik al 40 jaar intensief beleg heb ik ze allemaal meegemaakt en aan allemaal een hoop geld verloren, want natuurlijk had ik ook biotech in de USA, ICT, bankaandelen etc. etc. DESONDANKS ben ik nog nooit zo rijk, zo vermogend geweest dan VANDAAG.

  En dan komt dus de vraag: wat is verstandig? Inschatten wanneer de boel inzakt is eigenlijk niet te bepalen, behalve voor grote schreeuwers. Komt dan nog bij dat als je verkoopt, je in ieder geval tekent voor bijna 5 procent vermogensverlies per jaar in Nederland.

  Daarnaast: Toch nog eens goed naar Eds posting/grafiek gekeken: Het gaat dus om die " disruptors" Nu is de waarde van die disruptors inderdaad gigantisch gestegen, maar....net zoals in het verleden beleggers uit de biotech of uit de ICR of uit de dotcomsector of uit de bankensector bleven...Die hadden relatief veel minder last van de beurscrashen. Het voordeel van gespreide portefeuilles, en zeker als je bepaalde sectoren op een gegeven moment te link vindt.

  Je leest terecht dat de huidige hoge beursindexen vooral gedragen worden door die disruptors.... Nou, als je daar dan toch gedeeltelijk wat afstand van neemt, moet je geld toch redelijk veilig zitten in bedrijven die je allerminst een disruptor kan noemen als een dakpannenfabriek, een rijwielfabrikant, een ijsjesproducent, ja zelfs een verstandig geleide verzekeringsmaatschappij of bankier.

  Met Ben, hebben we het in het verleden wel eens uitvoerig over gehad dat er nogal wat aandelen in een jaar, zeg maar wel 50 procent van de aandelen in waarde gezakt waren, maar desondanks de beurzen stegen puur op grond van die overige geweldige prestaties/ hype??/ van gedeelte van resterende aandelen.

  Als je, zoals ik, toch wat schrik hebt van een Tesla, moet je accepteren dat je er voorlopig gruwelijk naast zit, maar dat kan zo weer veranderen als Ed gelijk krijgt met zijn posting over overdreven waardering van de disruptors.
  Maar ja, wat dan te doen met ASML of met biotech of bitcoins...?

  Ik bestudeerde dit weekend de robotsector op grond van een artikel, dat , tot mijn stomme verbazing erop wees, dat aantal robots in 2019 was....afgenomen. Als er nu iets is, wat ik niet verwacht had, is dat zo'n bericht. En in later gesprek met mijn zoon bleek dat een of andere robot ETF het ook niet zo geweldig deed.

  Als we nu maar elkaar op de hoogte houden, wat we van zaken vinden en hoe we ertegenaan kijken en dat kan zonder ruziemaken. Van 8 augustus tot vandaag is AEX 20 procent gestegen inclusief de dividenden… Ik had ze toch niet graag gemist. Ik praat over vele miljoenen. Maar....ik denk altijd terug aan 8 augustus 2018 toen de loodzware ineenschrompeling van de beurzen begon tot 31 december 2018 en Ed 100 procent gelijk had en kreeg en ik vele, vele miljoenen ineenkromp….

  Peter
 2. **** 17 februari 2020 12:04
  quote:

  simidoc schreef op 17 februari 2020 08:17:  Het bezit van de zaak betekent niet het einde van het vermaak.
  Het vermaak gaat vrolijk verder op de beurzen.  Een jaar of 5 geleden heb ik indices gemaakt van de sectorfondsen van NN. Deze indices zijn gebaseerd op de toenmalige stijlen van Morningstar. Toen State Street de sector indices in mei 2006 op de Nederlandse beurs introduceerde, heb ik hetzelfde gedaan en hier ook indices van gemaakt.

  Als ik de groei indices vergelijk met de waarde index, valt er een verschil op.

  Gemiddeld geannualiseerd rendement van 31 mei 2006 t/m 31 januari 2020:

  iShares MSCI World +11,6%

  Groei Index (WW) +17,8%
  Groei Index (AM) +19,4%

  HV Waarde Index +5,3%

  Volatiliteit:

  iShares MSCI World +10,3%

  Groei Index (WW) +11,8%
  Groei Index (AM) +12,3%

  HV Waarde Index +13,8%

  BETA

  iShares MSCI World 1.00

  Groei Index (WW) 1.08
  Groei Index (AM) 1.10

  HV Waarde Index 1.10

  K/W verhouding:

  Groei Index (WW) 19,91
  Groei Index (AM) 19,26

  HV Waarde Index 14,74

  Enkele sectoren domineren. Zolang de groei in deze sectoren hoog blijft en de verwachtingen worden waar gemaakt, denk ik dat je gelijk krijgt en dat de draai van groei naar waarde nog wel even op zich laat wachten.
 3. **** 17 februari 2020 12:24
  quote:

  ffff schreef op 17 februari 2020 11:39:


  Ik bestudeerde dit weekend de robotsector op grond van een artikel, dat , tot mijn stomme verbazing erop wees, dat aantal robots in 2019 was....afgenomen. Als er nu iets is, wat ik niet verwacht had, is dat zo'n bericht. En in later gesprek met mijn zoon bleek dat een of andere robot ETF het ook niet zo geweldig deed.


  Anno 2020 zijn er overeenkomsten met 2000 in de technologie sector. In 2000 stond de technologiesector in de kinderschoenen en men had allerlei verwachtingen. Fondshuizen introduceerden in rap tempo allerlei fondsen in de periode 1998-2000: IT, Internet, Communicatietechnologie, Multimedia. De verwachtingen werden niet waar gemaakt en toen er iemand op de proppen kwam met de burn-rate van technologiefondsen, stortte de technologiemarkt in. Zo zijn de beleggers in het Multimedia fonds 82% van hun inleg kwijtgeraakt (zie grafiek) in 8 jaar tijd.

  De tech sector is inmiddels volwassen en diverse bedrijfstakken zijn volledig afhankelijk van technologie. Toch komen er weer ETF's op de markt die uitgaan van verwachtingen i.p.v. harde feiten.
 4. forum rang 6 Ed Verbeek 20 februari 2020 20:50
  quote:

  Nightbreed schreef op 23 januari 2020 20:43:


  ik kijk gewoon wat de meute doet en doe dan het tegenovergestlede,
  wel zo makkelijk. DOW 50k here we come.

  OK, dus geen S&P500 2000-2200 maar DOW 50K.

  Maar N, "de meute" is de laatste tijd juist als een gek aan het kópen!
  (zie bijv. MSFT, AAPL, AMZN, GOOGL, FB, TSLA, AMD)
  Is het tegenovergestelde dan DOW 50k ????
  :-)

  Met vermakelijke groet,
  Ed
 5. Nightbreed 21 februari 2020 23:07
  quote:

  Ed Verbeek schreef op 21 februari 2020 18:12:


  [...]
  Oei, weet je zeker dat je daar wel goed over hebt nagedacht?
  (dow nu 29k)  Typisch gefragmenteerde Edje,

  Een stukje hier, een stukje daar en wat aannames en Ed is weer klaar. Handig als je de formulieren 3G moet koppelen aan de paarse krokodil als hoofd administratie van Ooststelling. Hier is het schijnbaar iets moeilijker voor je.

  Zal het nog 1x kort samenvatten. Ik zit in cash $ zoals gemeld. Je hoort het als ik weer instap of naar een andere currency wissel. Die 50k DJ komt zeker en wel eerder dan die SP 1395 waar je iedereen voor waarschuwde. Wat je trouwens al 5 a 6 jaar doet. Je kent het verhaal van die stilstaande klok?

  Wel weer een mooi correlerend grafiekje Ed maar ik kies ervoor om niet in angst te leven dus het glas is halfvol. Gelukkig maar want wat zijn er toch een mooie beleggingen langsgekomen de afgelopen 10 jaar. En dat schrijf ik met een hele grote glimlach.

  Met vriendelijke groet als altijd maar N vraagt zich toch af hoe je zo lang mis kunt zitten en dat aan je zelf kunt verantwoorden.....misschien is dat de bubbel waar Ed het altijd over heeft.

  N
 6. Nightbreed 21 februari 2020 23:16
  quote:

  ffff schreef op 17 februari 2020 11:39:


  [...]

  Ed, blijf toch maar posten !

  Nightbreed, Net als jij kijk ik ook met andere ogen naar de markten als dat Ed doet. Maar, het is hier een discussieweb en waarom dan altijd zo ruziezoekerig met elkaar discussiëren?


  Peter


  Beste Peter,

  Jij verdient ook nog een antwoord. Waardeer je input en (soms) ellenlange postings altijd. Sporadisch raakten wij met elkaar in discussie maar dat komt omdat mijn inbreng vaak enigizns satirisch met serieuze ondertoon is/was. Waar jij vaak uitgebreid poste.

  Tja de ruziezoekende ondertoon.....cant like am all denk ik dan. Ed en ik zijn denk ik echt tegenpolen qua visie, houding, manier van denken etc etc. Tevens is dit draadje ook een beetje bedoeld tot stoken naar elkaar want je bent hier bull of bear. No middle of the road of conflictmijdend gedrag ;-)

  Laten we het erop houden dat de soep vast niet zo heet wordt gegeten als hij wordt opgediend.

  Met uiterst vriendelijke groet,

  N
 7. forum rang 7 ffff 23 februari 2020 00:41
  Nightbreed,

  Eigenlijk hoef ik het niet meer te posten. Maar toch nog één keertje: Waar het mij vooralom gaat is dat die allerlaatste echte postings van beleggers over beleggersonderwerpen blijven bestaan en beschermd worden.

  Ik heb de afgelopen jaren een enorme teruggang in de kwaliteit van de postings over beleggingsonderwerpen in de KK ervaren. En ik heb herhaaldelijk geconstateerd dat men dat bij IEX helemaal niet erg vindt, want dat duwt de geïnteresseerde bezoeker vanzelf naar de betalende sectie, die wel diepgaand over beleggingen gaan. Waar het mij nu om gaat is dat die laatste pakweg tien posters in de KK die goede postings over het beursklimaat of over specifieke aandelen, etfs of beleggingsfondsen of over goud plaatsen, te beschermen.

  Op dit beleggingsforum zijn zij nog het laatste restantje van wat ooit een leger van minstens ruim honderd postende beleggers was. Er komt hier geen enkele bankier, geen enkele vermogensbeheerder, geen enkele pensioenfondsbeheerder, geen enkele verantwoordelijke bij een beursgenoteerd bedrijf. Niks nada noppes. D'r valt hier al zo weinig te rapen vergeleken met wat je in de gespecialiseerde media kunt lezen of verder op internet.

  Voorbeeldje Nightbreed: Deze week waren er de cijfers van Ageas en aan de opmerkelijke cijfers, al een dikke discussie waard, ook nog belangrijke mededelingen omtrent de uitbetaling van de Fortis aandeelhouders. In het Fortis draadje dat daarover gaat merkte ik bij mijn mini-mini-mini enquete dat er zegge en schrijven één bezoeker gereageerd heeft...Eéntje hë en dat bij 179000 Honderden negenzeventigduizend claimers bij Fortis. En dan vraag ik mij terecht af…. Wie volgt er nog wat.... en wie reageert nog…? Dus eigenlijk geen hond. Sorry hoor, maar het is toch de juiste conclusie. En dan kan ik mijn tijd beter op een andere manier gebruiken, maar er wel voor pleiten dat die paar resterende kanjers die hier HIER over beleggingen willen hebben, dankbaar te zijn en te beschermen.

  Peter
 8. forum rang 7 hirshi 23 februari 2020 15:00
  Het lijkt erop dat pogingen worden ondernomen om de berenboot te bergen.

  De CNN Fear and Greed Index is stapsgewijs van "greed" via "neutral" naar "fear" gedaald.

  Angst weerspiegelt zich ook in de sterke vraag naar goud.

  Bij "extreme fear" liggen er mogelijk weer koopkansen voor aandelen.

  money.cnn.com/data/fear-and-greed/
 9. Nightbreed 23 februari 2020 16:45
  Beste Peter/ffff,

  Dank voor je reactie.

  Je hebt helemaal gelijk en ik vond de jaren 2001/05 denk ik achteraf gezien de mooiste. Ook omdat ik toen nog het minste wist hahahaha.
  Fora bestaan eigenlijk nauwelijks meer. Alles is door een app overgenomen en die van IEX lijkt er niet op. Het gaat snip/snap tegenwoordig.
  Andere tijden en ik zeg altijd....als je het zo goed weet, profiteer ervan.

  gr N
 10. forum rang 6 Ed Verbeek 25 februari 2020 17:19
  En dan heb je nog geluk, want die klok liep in 2008/2009 zelfs zo'n 12 jaar terug!

  Dan ben ik liever wat jaren te vroeg :-)

  Helaas zijn stieren zo dom om zichzelf in slaap laten sussen door uitspraken als "elke stilstaande klok heeft twee keer per dag gelijk", of dommer nog: dat als "argument" gebruiken tegen waarschuwingen van beren.

  Met vermakelijke groet,
  Ed
 11. Nightbreed 26 februari 2020 12:49
  quote:

  Ed Verbeek schreef op 25 februari 2020 17:19:


  En dan heb je nog geluk, want die klok liep in 2008/2009 zelfs zo'n 12 jaar terug!

  Dan ben ik liever wat jaren te vroeg :-)

  Helaas zijn stieren zo dom om zichzelf in slaap laten sussen door uitspraken als "elke stilstaande klok heeft twee keer per dag gelijk", of dommer nog: dat als "argument" gebruiken tegen waarschuwingen van beren.

  Met vermakelijke groet,
  Ed


  Laat mij raden Ed..... er is een beurscorrectie gaande of je hebt aan de lachgaspatronen van je kinderen gezeten?


  Zit ik in de buurt, ouwe gekke beer?

  Lekker hoor die $$$$ in 10 jaar tijd bijna net zoveel rendement als op mijn tracker op de sp 500.

  Met warme groet,

  N

2.997 Posts
Pagina: «« 1 ... 136 137 138 139 140 ... 150 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 530,85 -0,08%
EUR/USD 1,1028 +0,46%
Germany30^ 11.688,40 +1,60%
Gold spot 1.707,44 -0,21%
LDN100-24h 6.145,15 +1,74%
NY-Nasdaq Composite 9.340,22 +0,17%

Stijgers

Neways
+7,76%
ABN AM...
+7,76%
Fugro
+7,07%
ING
+6,56%
OCI
+6,28%

Dalers

PROSUS
-4,80%
Accell
-2,67%
Avantium
-2,19%
Philip...
-2,15%
JUST E...
-2,08%

Nieuws Forum Meer»

(6)

Blancaut op 27 mei 2020 12:27
(1)

bp5ah op 27 mei 2020 12:25
(19)

peter545 op 27 mei 2020 12:23
(0)

Formule1-Fan op 27 mei 2020 11:58
(2)

Jopie1962 op 27 mei 2020 11:04

Column Forum Meer»

(193)

P2020 op 27 mei 2020 12:33
(8)

Keinscheisscoins op 27 mei 2020 11:29
(4)

LLinssen op 27 mei 2020 10:50
(1)

Longshortercc op 27 mei 2020 10:30
(183)

Emma Jackson op 27 mei 2020 09:37
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare